1 februari 2011

tijd: 11:30 uur  temperatuur: -2 °C

Gefotografeerd vanaf de Willem van Abcoudelaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


buienradarfoto’s

 

Start ontwikkeling nieuwbouwbuurt

DRIEBERGEN  Gisteren is begonnen met het kappen van bomen langs de Lange Dreef in Driebergen. Met de kap van deze bomen kan het begin gemarkeerd worden van de bouw van een nieuwe buurt tussen Landgoed Dennenburg en de Lange Dreef. Vroeger ook wel de ‘groene long’ van Driebergen genoemd.

vergroot foto

Cor Bakker in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Op zondag 6 februari speelt Cor Bakker in het Beauforthuis . In zijn nieuwe programma “Elettra”, met enkel eigen composities, gaat Cor terug naar zijn eerste en grote liefde: jazzmuziek. 


Cor Bakker ging hiervoor naar Italië met de meest toonaangevende jazz musici van Nederland (Jesse van Ruller, Clemens v/d Feen en Hans van Oosterhout) 
Elettra, is ook de titel van het nieuwe album, genoemd naar de vonk die ontstaat wanneer je twee stenen tegen elkaar aan slaat. 
Na een voorproefje van Cor in het concertgebouw werd over dit concert gezegd: 
“De pianist maakte indruk met een origineel concert met eigen composities..” en 
“Cor Bakker als jazzpianist maakt nieuwsgierig naar meer!” Koen Schouten (Volkskrant).
zondag 6 februari 2011, 17:30 
Cor Bakker, Elettra 
entree € 16 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Verbreding A12 tussen Veenendaal en Lunetten twee jaar eerder klaar

VEENENDAAL  De verbeding van de A12 tussen Veenendaal en Lunetten is twee jaar eerder klaar dan gepland: begin 2013 in plaats van eind 2014. Dat maakte minister Schultz van Haegen maandag bekend toen zij het startsein van de vier spoedaanpak projecten op dit traject gaf.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Maarnse tunnetjes grondig verbouwd

MAARN  Lijkt het vaak of er niet veel verandert bij de verbouwing van het tunneltje in het centrum van Maarn, maandag was er geen twijfel mogelijk. Sloopwerkers haalden een stuk uit de bestaande spoortunnel om hiermee de benodigde ruimte voor de nieuwe trap en lift te creëren.

Lees verder op de website van De Kaap

Reünie op CBS de Regenboog in Amerongen

AMERONGEN  Dit jaar is een bijzonder jaar voor CBS de Regenboog in Amerongen. De Regenboog viert namelijk een jubileum, de school bestaat 25 jaar. Bovendien wordt er dit jaar precies 45 jaar Christelijk onderwijs gegeven op de locatie aan de Pr. Beatrixlaan 34.

Lees verder op de website van De Kaap

2 februari 2011

tijd: 14:20 uur  temperatuur: 3 °C

Gefotografeerd vanaf de Sint Hubertuslaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ondertekening protocol tegen luxe verzuim

ZEIST  Om het onderwerp extra onder de aandacht te brengen ondertekent wethouder Bodes de Vries van de gemeente Zeist, samen met rector Hans Freitag van de Katholieke Scholengemeenschap De Breul, het protocol Luxe Verzuim. Dit protocol is er om het luxeverzuim van kinderen in het voortgezet onderwijs tegen te gaan.

Luxe Verzuim
Het protocol is regionaal opgesteld door de leerplichtafdelingen van de gemeenten Zeist, De Bilt, Bunnik, Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug, om luxe verzuim tegen te gaan. We spreken van luxe verzuim wanneer ouders hun kind(eren) meenemen op vakantie buiten de vastgestelde schoolvakanties, zonder toestemming van de schoolleiding. In deze overeenkomst staan wat de wettelijke verantwoordelijkheden zijn voor ouders en scholen als het gaat om dit type verzuim. Zo is er een meldingsplicht van de scholen aan de gemeente.

Voorbeeldfunctie
Wethouder Bodes de Vries van Onderwijs en educatie: ‘Het is belangrijk om ook dit soort verzuim aan te pakken omdat ouders een voorbeeldfunctie vervullen voor hun kinderen. Als zij zich aan de regels houden, zullen hun kinderen dat ook eerder doen, en niet de indruk krijgen dat ze zelf mogen bepalen wanneer ze naar school gaan. Een kind heeft recht op onderwijs. In het schooljaar 2009-2010 heeft de afdeling Leerplicht 52 waarschuwingen en 19 processen verbaal opgemaakt omdat ouders hun kinderen meenamen op vakantie buiten de vastgestelde schoolvakanties, zonder toestemming van de school. Daarom houden de leerplichtambtenaren van de gemeente Zeist binnenkort een Krokusactie.’

Krokusactie
In het kader van het tegengaan van luxeverzuim wordt er een krokusactie gehouden. Op 18 februari 2011  wordt er door de Leerplichtambtenaren van de gemeente Zeist steekproefsgewijs bij scholen gecontroleerd op aanwezigheid van leerlingen in de klassen. Bij ziekmeldingen wordt nagegaan, hetzij telefonisch, hetzij via een huisbezoek of leerlingen daadwerkelijk ziek zijn. Ouders krijgen een waarschuwing en waar nodig wordt proces verbaal opgemaakt. Met de actie wil de gemeente Zeist ongeoorloofde afwezigheid op de laatste dag voor de krokusvakantie aanpakken om zo kinderen en ouders te laten zien dat kinderen een leerrecht en ook een leerplicht hebben.

Burgemeester stuurt buurtcoaches op pad

DRIEBERGEN  Woensdagavond 9 februari start in Driebergen het Buurtcoachproject. Burgemeester Frits Naafs verricht woensdagavond 9 februari om 20.00 uur de aftrap voor het Buurtcoachproject. Dit gebeurt in het Wijkkantoor, Groenhoek 73 in Driebergen.

Buurtcoaches gaan vanuit het wijkkantoor op de Groenhoek regelmatig een avond de straat op. Een buurtcoach is een vrijwilliger die samen met een andere buurtcoach regelmatig
’s avonds een ronde houdt door de buurt. Op deze manier houden zij een oogje in het zeil. Ook onderhouden ze contact met de jongeren en bieden ze begeleiding en ondersteuning. Dit kan zijn op het gebied van onderwijs, de arbeidsmarkt en hulpverlening. Het doel van het project is het vergroten van de leefbaarheid in de wijk.

De stichting Buurtcoaches Utrechtse Heuvelrug is opgericht om dit project aan te sturen.
De stichting heeft regelmatig contact met de partijen die betrokken zijn bij het project.

Het Buurtcoachproject is een initiatief van de stichting Annasr, woningcorporatie Heuvelrug Wonen, gemeente Utrechtse Heuvelrug, Politie Utrecht district Heuvelrug en het Jongerenwerk van Welnúh.

Kaapse bossen gevarieerder en rijker

MAARN/DOORN  Natuurmonumenten is reeds 20 jaar bezig om van de Kaapse Bossen een meer natuurlijker bos maken. Eén manier om tot een gevarieerder bos te komen, is het maken van open plekken in het bos. In de komende weken wordt er in dit bos gezaagd om weer een stapje te maken richting een natuurlijker bos

Lees verder op de website van De Kaap

Politiek ruimt zwerfvuil op

HEUVELRUG  Zwerfvuil staat in de top tien van ergernissen. Vooral toen de januari-sneeuw wegsmolt, werd er veel weggegooide rommel zichtbaar. De provincie neemt de bermen van doorgaande wegen zo’n tien keer per jaar onder handen. Straatvegers van de Utrechtse Heuvelrug trekken er zelfs wekelijks op uit. 

Lees verder op de website van De Kaap

Koffieconcert Erard Ensemble

DRIEBERGEN  Het internationaal vermaarde Erard Ensemble speelt werken van Schumann op zondagmiddag 6 februari tijdens een bijzonder Koffieconcert in de kerk Sint Petrus’ Banden te Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandweerkazerne onder sloophamer

AMERONGEN  Ondanks de kou vond op 28 januari een drukbezochte bijeenkomst plaats aan de Beatrixlaan. Buurtgenoten, schoolkinderen, de brandweer en wethouder Tim Verhoef werden ontvangen door Woningbouw Amerongen. Om exact 11.15 uur zou begonnen worden met de sloop van de vertrouwde brandweerkazerne.

Lees verder op de website van De Kaap

3 februari 2011

tijd: 13:35 uur  temperatuur: 6 °C

Gefotografeerd vanaf de Feitse Boerwinkelhof Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat

Gaan we de Welstand afschaffen of niet?

HEUVELRUG  ,,Ik houd niet van geneuzel in de marge en ik wil af van de betutteling.” Wethouder Bas de Peuter van Woudrichem maakte korte metten met zijn Welstandscommissie. In het Politieke Café van D66 discussieerden voor- en tegenstanders over de Welstand in de Heuvelrugdorpen.

Lees verder op de website van De Kaap

Sociale werkvoorziening krijgt voorrang

HEUVELRUG  Als de gemeente werk wil uitbesteden, krijgt de sociale werkvoorziening voorrang. Toen de Biga Groep BV de werkvoorziening in 2009 overnam, werd die afspraak al schriftelijk vastgelegd. Maar in de praktijk bleken de voorrangsregels onduidelijk te zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkeersongevallen met gewonden

ZEIST  Op woensdagmiddag vonden op de Schaerweijdelaan en de Bergweg twee aanrijdingen plaats waarbij fietsers gewond raakten.
 
Rond 16.25 uur reed een 71-jarige inwoonster van Zeist met haar auto op de Bergweg in de richting van de kruising met de Steynlaan. Ter hoogte van de Van Reenenweg stond een 79-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets aan de hand stil om de Bergweg over te steken. Volgens een getuige stak de vrouw plotseling over en probeerde de automobiliste met een remingreep nog te voorkomen dat er een aanrijding plaatsvond. Dit lukte echter niet want het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en viel op de grond. Het slachtoffer raakte buiten kennis en werd door de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
 
Kort daarna, rond 17.10 uur, vond een tweede aanrijding plaats. Dit keer op de kruising van de Schaerweijdelaan met de Oude Arnhemseweg waar een fietsster (gegevens nog onbekend) werd aangereden door de bestuurder van bestelauto.
 
De 54-jarige automobilist uit Zeist reed op de Schaerweijdelaan in de richting van de kruising met de Oude Arnhemseweg. Ter hoogte van de kruising stak de fietsster over waarna een aanrijding plaatsvond. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar benen en had een lichte verwonding aan haar hoofd. Zij werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.

Hoge kerkelijke onderscheiding Joop Martin

LEERSUM  Joop Martin, lid van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap Sint Andries in Leersum, mocht op zondag 23 januari de Willibrordplaquette in ontvangst nemen: Deze kerkelijke onderscheiding wordt uitgereikt aan katholieke vrijwilligers.

Lees verder op de website van De Kaap

Stephan Goes prolongeert wereldtitel

LEERSUM  Vogelkweker Stephan Goes was vorig jaar met zijn stam zilverbekjes in Lissabon wereldkampioen geworden. Dit jaar werd het WK in de Franse stad Tours gehouden. En tot zijn niet geringe verrassing was Goes opnieuw de beste in zijn categorie.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe expositie Kunstgilde

LEERSUM  In het Kunstgildehuis te Leersum, Kerkplein 10, wordt zaterdag 5 februari om 16.00 uur een expositie geopend waarbij de Fotogroep Kromme Rijn en de edelsmid Aagje van den Oever hun artistieke werk tonen.

Lees verder op de website van De Kaap

Ook VVD is tegen het Zonstraatplan

DRIEBERGEN  Volgens de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt met de plannen voor de herontwikkeling van de Zonstraat in Driebergen ‘bijgedragen aan de ruimtelijke kwaliteit’ aangezien er ‘op een zorgvuldige manier aansluiting is gezocht bij het karakter van de omgeving’.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterbloeiwandelingen in het Von Gimborn Arboretum te Doorn

DOORN  In het Von Gimborn Arboretum kan op zondag 6 en zondag 13 februari deelgenomen worden aan een winterbloeiwandeling. Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids wordt men langs struiken en bomen geleid die juist in de winter in bloei staan.

Lees verder op de website van De Kaap

4 februari 2011

tijd: 13:35 uur  temperatuur: 8 °C

Gefotografeerd vanaf de Hogesteeg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat

Homohuwelijk weigeren mag in Rhenen

RHENEN  De burgemeester, wethouders en raadsleden in Rhenen mogen als ‘bijzonder trouwambtenaar’ een homohuwelijk weigeren. Dagblad De Gelderlander meldt dat Rhenen geen ‘gewone’ weigerambtenaren accepteert, maar voor de bestuursleden geldt een uitzondering.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Strooptocht

ZEIST  De politie heeft donderdagmiddag twee verdachten aangehouden die bij diverse winkels in de omgeving van de 1e Hogeweg winkeldiefstallen hadden gepleegd.
 
De beide verdachten, een 25-jarige inwoonster van Zeist en een 24-jarige inwoner van Zeist, werden uiteindelijk betrapt in een warenhuis. Zij bleken in het bezit te zijn van kledingstukken, huishoudelijke – en interieurartikelen en etenswaren die afkomstig waren uit zeker vier andere winkels in deze omgeving.
 
De goederen werden in beslag genomen en teruggegeven aan de benadeelde winkels. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

DRIEBERGEN De politie heeft donderdag een roodlichtcontrole gehouden op de kruising van de Hoofdstraat met de Buzziburglaan en het park Seminarie.
 
Tussen 15.15 uur en 16.15 uur controleerden agenten het fietsverkeer op deze kruising. In dertien gevallen negeerden de fietsers het rode verkeerslicht en volgde een bekeuring.

Bouw Het Rhenense Hof explosief van start

RHENEN  De nieuwbouw van de herstructurering in de binnenstad van Rhenen is maandag officieel van start gegaan. Het project heeft inmiddels de projectnaam Het Rhenense Hof meegekregen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Medische zorg AZC op de korrel

LEERSUM  Niemand is schuldig aan de dood van de 32-jarige Somalische asielzoekster. Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die het incident onderzocht. De vrouw kreeg onvoldoende medische hulp en overleed 27 juni vorig jaar, op een matrasje in de gang van het asielzoekerscentrum. Maar volgens het rapport van de IGZ zijn individuele hulpverleners niet tekortgeschoten.

Lees verder op de website van De Kaap

Lang wachten op vergunning

HEUVELRUG  Een verbetertraject van € 1 miljoen in gang zetten, maar niet je best doen om de besteding te controleren. Zo luidt de kritiek van de Rekenkamercommissie op een gemeentelijke reorganisatie. Die moet een einde maken aan achterstanden bij het verlenen van vergunningen.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergse landgoedbewoner krijgt dagelijks 200 euro van de gemeente

DRIEBERGEN  Landgoedeigenaar Maik Willems, bewoner van Landgoed Dennenburg, ontvangt al ruim een maand € 200,- per dag aan dwangsommen van de gemeente. Een illegale manege levert de Driebergenaar deze dagelijkse gemeentebonus op.

Lees verdrer op de website van De Kaap

Kentekenonderzoek met camera’s rond Driebergen

DRIEBERGEN  Langs de provinciale weg Driebergen-Doorn en de Arnhemsebovenweg Driebergen-Zeist zijn vorige week diverse camera’s opgehangen. Met de camera’s worden de kentekens van auto’s geregistreerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Expositie over duurzaamheid in Zonheuvel

DOORN  Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn opent expositie over duurzaamheid. Dat Zonheuvel op het gebied van duurzaamheid al langer op kop loopt, is bekend. Al twee jaar geleden kwamen zij in het bezit van de gouden Green Key, maar dat was slechts het begin.

Lees verder op de website van De Kaap

5 februari 2011

tijd: 14:25 uur  temperatuur: 11 °C

Gefotografeerd vanaf de Nijendal Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat

Dode spelsituaties doen Candia’66 de das om

RHENEN  Het is Candia’66 niet gelukt te stunten tegen koploper CJVV. Op eigen veld waren het vooral de vrijetrappen en de momenten waarop gescoord werd cruciaal. Vier standaard situaties en twee velddoelpunten deden uiteindelijk de Rhenenaren de das om, 0-6.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Musketiers hard onderuit bij hekkensluiter DOSC

ELST  De mannen van Niels Visser hebben na de winterstop nog niet hun draai gevonden. Tegen hekkensluiter DOSC werd er een grote wanprestatie geleverd, met maar liefst 8-2 werden de mannen van Musketiers huiswaarts gestuurd.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Winnaars sportprijzen Utrechtse Heuvelrug

LEERSUM Tijdens het Sportgala zijn in sport- en cultuurcentrum De Binder de zes sportprijzen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uitgereikt aan de sportman, sportploeg, sportvrouw, sportvereniging, sportalent en sportiefste basisschool van 2010. Bekenden uit de nationale sportwereld reikten de prijzen uit. NOS commentator Hans van Zetten presenteerde het gevarieerde programma, waarin ook het 13-jarige zangtalent Tessa Willemsen uit Maarn en de jonge danser Robbert van Ankum uit Leersum optraden. Muzikale ondersteuning was er van dweilband DAD en Melody Percussion Corps van EMM uit Leersum.

Oud-wielrenner en NOS commentator Maarten Ducrot reikte de prijs uit aan de basisschool De Regenboog in Amerongen. Drievoudig Europees kampioen karate, Timothy Petersen uit Veenendaal, die deel uitmaakt van de politie topsport selectie, riep schaatser Carlo Cesar uit Doorn tot Sporttalent 2010 uit. Olympisch degenschermer Bas Verwijlen, die tot de Defensie Topsport Selectie behoort, mocht de rugbyclub The Pink Panthers tot Sportvereniging van het jaar benoemen. Tenniscoach Tjerk Bogstra was de prijsuitreiker van sportvrouw en zwemster Judith Dogger-Cromjongh uit Driebergen. Perschef van het Nederlands Elftal, Cees Jansma, blikte nog even terug op het WK voetbal in Zuid-Afrika en riep daarna het vrouwenteam van tennisvereniging Ludenti in Doorn tot winnende Sportploeg uit. Tenslotte was het triatleet Rob Barel, zelf sportman van Utrechtse Heuvelrug in 2008 en 2009, die zijn opvolger schutter Nico Storm mocht feliciteren.


Sportiefste basisschool: Basisschool De Regenboog uit Amerongen.
Basisschool De Regenboog in Amerongen vierde in 2010 haar 45 jarige bestaan. Twee keer per week gymles door bevoegde leerkrachten is standaard. Op donderdag is een vakleerkracht gymnastiek beschikbaar die ook het contact met de sportverenigingen onderhoudt. Ondanks de verbouwing van de sporthal in Amerongen hebben de gymlessen toch doorgang kunnen vinden op alternatieve locaties. Natuurlijk wordt er deelgenomen aan het jaarlijkse korfbaltoernooi en voetbaltoernooi in Amerongen. Bijzonder aan 2010 was de deelneming aan de stepclinic in het kader van ‘Amerongen beleeft de Giro”. De Regenboog organiseerde in 2010 een schoolsportdag voor alle bovenbouwklassen in Amerongen en Elst. Door het project Trainers voor de Klas komen hockey en tennisleraren clinics geven op school.
De nieuwe school komt in Allemanswaard. Er zijn in 2010 plannen ontwikkeld voor de nieuwe schoolspeelplaats, waarin veelzijdig bewegen uitgangspunt is.
De Rabobank reikte in de persoon van directeur Jan Berkhof een grote beker en een cheque van € 1000 uit. Het laatste wordt besteed aan sport- en beweegmaterialen op school.

Sporttalent: Carlo Cesar uit Doorn
Carlo Cesar is succesvol schaatser uit Doorn. Hij woont aan de Prins Hendrikweg 5. Zijn persoonlijk record op de 500 meter staat op 38.78. Carlo leerde schaatsen op de IJsbaan in Doorn, daarna ging hij trainen bij de schaatsvereniging Woudenberg en traint nu twee jaren bij De Vechtstreek. In 2010 plaatste hij zich voor de nationale titelstrijd junioren in Hoorn.

Bedrijfsleven ongerust over plan buitengebied Rhenen

RHENEN  Het ontwerp bestemmingsplan buitengebied Rhenen is nog in te zien tot en met 23 februari. Ondanks dat er naar aanleiding van het voorontwerp inmiddels aanpassingen zijn gedaan, blijven er veel vraagtekens bij het bedrijfsleven.

Lees verder op de websoite van de Veenendaalse Krant

Radio 90FM heeft een plek gevonden

LEERSUM  De programmakers van Radio 90FM slaken een zucht van verlichting. Net op tijd heeft de streekradio voor de Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede een nieuwe studioruimte gevonden. In de loop van het voorjaar verhuist het station naar het Business Centre Heuvelrug aan de Rijksstraatweg 269.

Lees verder op de website van De Kaap

Samenwerken verbetert de zorg

HEUVELRUG  ,,Dementie is heel ingrijpend. Ik ervaar van dichtbij wat dat betekent”, zegt wethouder Elisabeth van Oostrum (D66). Ze is niet alleen politica, maar was jarenlang mantelzorger voor haar zieke moeder (83). Die werd onlangs opgenomen in één van de verpleeghuizen van de Utrechtse Heuvelrug. 

Lees verder op de website van De Kaap

Renovatie ’t Schilderhuis noodzakelijk

DRIEBERGEN  De tijd in Museum Militaire Traditie ’t Schilderhuis heeft nu lang genoeg stil gestaan. Volgens Joop van de Lelie, secretaris en penningmeester, is er in tien jaar tijd niets veranderd. Het is volgens Frits van Schaik, museummanager, tijd voor vernieuwing. Daarom wordt het bijzondere museum momenteel grondig gerenoveerd.

Lees verder op de website van De Kaap

6 februari 2011

tijd: 11:20 uur  temperatuur: 10 °C

Gefotografeerd vanaf de Arnhemsebovenweg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Jaarlijkse Boekenmarkt LIONS Koninginnedag

DRIEBERGEN/DOORN Ook in 2011 organiseert de LIONS Utrechtse Heuvelrug (voor meer informatie zie lions.nl/utrechtseheuvelrug/ ) een boekenmarkt in Doorn en Driebergen. Dit jaar gaat de opbrengst naar Fight-for-sight (zie www.fightforsight.nl).

Wij zijn op zoek naar boeken, DVD’s, LP’s CD’s en computergames van goede verkoopbare kwaliteit.
U kunt contact opnemen met de volgende LIONS leden:
Amerongen Fred Besseling, tel. 0343-456419        fvbesseling@kpnplanet.nl
Doorn Jaap Logge  tel. 06-51613158        jaap@logge.nl
Driebergen  Jannie de Jong tel. 06-41782816        dejongta@xs4all.nl    
Leersum  Wim Immink,  tel. 06-51221561        wim.immink@imc-online.nl

Vrije inloop in gemeentewinkel wordt beperkt

HEUVELRUG  De gemeente werkt aan excellente dienstverlening, maar beperkt tegelijkertijd de openingstijden van haar loketten. Om die dubbelzinnige boodschap voor het voetlicht te brengen, belegde wethouder Tim Verhoef vorige week een speciale persbijeenkomst.

Lees verder op de website van De Kaap

Vriendschap staat bij Theo de Bruin voorop

DRIEBERGEN  Dat vrijwilligerswerk niet alleen nuttig maar vooral ook leuk is, bewijst Theo de Bruin. Hij is al dertig jaar actief als vrijwilliger in Driebergen en heeft er nog altijd niet genoeg van. Natuurlijk vindt hij het belangrijk om zich in te zetten voor de samenleving, maar de gezelligheid van een grote vriendenclub staat voor hem voorop.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugkoor zingt Franse koormuziek

DOORN  In samenwerking met de organisatie van de Martinus Concerten verzorgt het Heuvelrugkoor onder leiding van Tettie Wiechers op zondag 13 februari 2011 een concert met de titel Franse koormuziek van middeleeuwen tot heden.

Het koor zingt voornamelijk a capella, maar zal bij enkele werken instrumentaal worden begeleid. Op het programma staan vrolijke chansons uit de 16e en 17e eeuw naast 19e-eeuwse composities en 20e-eeuwse motetten gebaseerd op gregoriaanse gezangen. 
Tussen het zingen door verzorgen een pianiste en een fluitiste enkele intermezzo’s. Na afloop staat er voor iedereen een drankje klaar.

Locatie:      Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 15, Doorn
Aanvang:     16.00 uur, kerk open om 15.30 uur.
Informatie: Martha Meijer (secr. Heuvelrugkoor), 0343 – 414 558
Entree:       7,50 euro (inclusief consumptie en programmaboekje),
kinderen t/m 12 jaar gratis.
Meer informatie over het koor:
 www.heuvelrugkoor.nl

Verwarde man

ZEIST Op zondagochtend kreeg de politie de melding dat een verwarde man liep te schreeuwen bij een woning aan de Laan van Vollenhove. Toen agenten bij de woning kwamen, zagen zij de 40-jarige bewoner met een stok met weerhaken en met grote keukenmessen in zijn handen staan.

Agenten spraken hem aan en hierop gooide de man direct messen en een stok naar hen. Pepperspray werd gebruikt, maar dit mocht niet baten. Gezien de situatie werd de omgeving afgezet  en het arrestatieteam werd ingeschakeld. Onderhandelaars probeerden de man zich te laten overgeven, maar toen dit niet hielp, werd de man door het arrestatieteam met een beanbag beschoten. De man werd overmeesterd en werd ingesloten voor verhoor. Hij was geestelijk in de war en krijgt hier hulp voor.  

De Zwoer strijdt op twee fronten.

DRIEBERGEN   Afgelopen weekend heeft Z&PC de Zwoer op twee fronten strijd geleverd in het gevecht tegen de persoonlijke records. De jongste talentjes zwommen (sommigen voor het eerst) in Vianen. Hierbij was vooral de sfeer zeer goed en gezellig volgens de coach. Een zeer belangrijk aspect bij de beginnende zwemmertjes. Hiernaast werd er ook nog zeer verdienstelijk gezwommen zodat teruggekeken kan worden op een prima wedstrijd.

vergroot foto

Daarnaast deed de rest van de vereniging mee aan de eigen ‘Heuvelrug’-wedstrijd. Deze regionaal hoog aangeschreven wedstrijd was in het eigen zwembad. Hieraan deden 9 verenigingen uit de regio mee waardoor het een drukte van belang was. De organisatie, dat mag ook wel eens gezegd worden, was door de inzet van de vele vrijwilligers van de zwemvereniging weer optimaal. De zwemmers krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om goede prestaties in het water te leggen wat ook zeker is gelukt. En niet alleen voor de zwemmers van de eigen vereniging, maar ook zwemmers van de andere verenigingen weten vaak hun persoonlijke records te verbeteren.
Na een wedstrijd van ruim drie uur werd hij weer afgesloten met de bekende estafettes. Hierin is de spanning altijd te snijden. Helaas konden de zwemmers van Z&PC de Zwoer deze keer niet met de eer gaan strijken. De volgende keer beter jongens en meisjes!”

Discussieavond over natuurbescherming in Rhenen

RHENEN  De Stichting Werkgroep Milieubeheer (WMR) houdt donderdag 10 februari een bijeenkomst in De Vlam in Rhenen. Het thema van de discussieavond is ‘De belangrijke rol van Natura 2000 en de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in het beschermen van de natuur’.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Werken op een buitenplaats

MAARN  Warme kleding en stevige schoenen aan voor een dag werken op de buitenplaats De Viersprong. Scholieren maken er in het kader van hun maatschappelijke stage een buitenren bij het kippenhok en vrijwilligers zijn eens per maand in touw voor tuin- en bosonderhoud.

Lees verder op de website van De Kaap

GroenLinks/PvdA pleit voor ‘inclusief onderwijs’

HEUVELRUG  Met een indringend pleidooi voor ‘inclusief onderwijs’ reageerde Gerry van der Hulst, raadslid voor GroenLinks/PvdA in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, op een raadsvoorstel voor nieuwbouw van de Bosschool van Bartiméus.

Lees verder op de website van De Kaap

Scandinavisch avontuur bij Groei&Bloei

DRIEBERGEN  Het echtpaar Harry en Riek Bennink behoeft geen aankondiging, de trouwe leden van Groei en Bloei kennen de uitstekende kwaliteit van de professionele beeld- en geluidpresentatie van dit echtpaar. Deze keer het reisavontuur via Duitsland, Denemarken en Zweden naar Noorwegen.

Lees verder op de website van De Kaap

Koploper heeft geen probleem met KCD/Decohome

DOORN  Een volkomen schotloos KCD/Decohome heeft zaterdag geen moment koploper RDZ kunnen bedreigen. Feitelijk was de wedstrijd al na tien minuten beslist. Voor RDZ bleven de kampioenskansen intact terwijl de Doornse ploeg moet oppassen dat de competitie niet als een nachtkaars uitgaat.

Lees verder op de website van De Kaap

Samen het openbare groen beheren?

AMERONGEN  Ecoloog Bram Mabelis zal op dinsdag 15 februari een lezing geven over duurzaam groenbeheer. Dit jaar zal het groenstructuurplan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden vastgesteld. Het zal als basis dienen voor het opstellen van groenbeheerplannen per deelgebied van de gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap

Vijverbewoners

8 februari 2011  tijd: 12:40 uur   temperatuur: 11 °C

Gefotografeerd op de Schippersdreef Driebergen
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Akkoord van Utrecht vastgesteld door PS

UTRECHT  Provinciale Staten hebben in de vergadering van 7 februari in grote meerderheid ingestemd met het Akkoord van Utrecht. In dit Akkoord heeft de provincie Utrecht afspraken gemaakt met alle partners in het landelijk gebied over de wijze waarop de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de ontwikkelingsmogelijkheden voor de landbouw gestalte moeten krijgen.

Aanleiding voor dit Akkoord zijn de bezuinigingen die het Rijk doorvoert op het gebied van natuur en recreatie. Een deel van het Akkoord wordt door de provincie ingebracht als bod aan Staatssecretaris Bleker voor de herijking van de EHS. zie ook

Bezuinigingsdialoog in Zeist

ZEIST  De voorbereidingen van de Bezuinigingsdialoog met de inwoners in de gemeente Zeist zijn in volle gang. Om de Bezuinigingsdialoog onder de aandacht van de inwoners te brengen maken professionele kunstenaars – als het weer het toelaat – op donderdag 10 februari een 3D straattekening op de Slotlaan in Zeist.

Inwoners worden bij de straattekening uitgenodigd om zitting te nemen in één van de acht expertcomités. Daarnaast worden inwoners doorverwezen naar het online forum op www.zeist.nl/bezuinigingsdialoog om daar mee te discussiëren over de bezuinigingen.
 
De kunstenaars van Planet Streetpainting starten donderdag 10 februari om 8:00 uur met het tekenen van de 3D tekening. De tekening van zo’n 25 vierkante meter wordt gemaakt op het pleintje tussen de kledingwinkels De Garage en Jack & Jones op de Slotlaan. De tekening is naar verwachting aan het einde van de middag klaar. De tekening blijft – afhankelijk van het weer – een aantal weken zitten.
 
Voorbijgangers en het winkelend publiek worden bij de straattekening door medewerkers van de gemeente Zeist gevraagd naar hun ideeën over de bezuinigingen. Wethouder  Johan Varkevisser en burgemeester Koos Janssen zullen ook een kijkje komen nemen bij de straattekening.
 
Aanmelden expertcomité
Inwoners kunnen zich tot vrijdag 18 februari aanmelden voor één van de acht expertcomités via zeist@zeist.nl. De Bezuinigingsdialoog start op maandag 28 februari met een eerste bijeenkomst voor de acht expertcomités. De expertcomités zijn:
    1.    Zorg & Welzijn (inclusief werk & inkomen)
    2.    Burger & Buitenruimte
    3.    Sport
    4.    Cultuur & Toerisme
    5.    Ruimtelijke Ontwikkeling
    6.    Veiligheid
    7.    Onderwijs
    8.    Publiekszaken & Wijkgericht Werken
 
Meer informatie over de Bezuinigingsdialoog staat op www.zeist.nl/bezuinigingsdialoog.
 

Komt de moervos voor op Hoog Moersbergen?

DOORN  Een speurtocht naar zoogdieren met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, de moervos komt voor op Hoog Moersbergen.

Maar wat voor soort vos is nu een moervos? De meesten van u zullen het wel weten, het is een vrouwelijke vos. Naast de vos komen er op Hoog Moersbergen ook andere zoogdieren voor: het ree, de eekhoorn, het konijn, de mol en verschillende soorten muizen. U begrijpt dat de kans dat wij deze zoogdieren tijdens de excursie tegen zullen komen klein is maar zeker niet onmogelijk. Wel kunnen we zoeken naar sporen die hun aanwezigheid in het bos verraden. De natuurgidsen gaan deze oude jachtinstincten weer bij u oproepen.

De excursie vindt plaats op: zondag 13 februari van 14.00-16.00.
Locatie: Landgoed Hoog Moersbergen op de bosparkeerplaats aan het eind van de Woestduinlaan te Doorn.

Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, tel. 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Granaat gevonden

DOORN Een bedrijf was maandagmiddag 7 februari bezig met grondwerkzaamheden op een bouwterrein aan de Velperengh toen zij op een granaat stuitten.

Een bomverkenner van de politie werd gewaarschuwd en die constateerde dat het ging om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat is daar veilig gesteld in afwachting van het ophalen door de EOCD en zal op een veilige locatie worden vernietigd.

SVMM maakt slechte start in 2011

MAARN/MAARSBERGEN – Zaterdag 5 februari stond de eerste competitiewedstrijd van 2011 tegen Delta Sports weer voor de deur. SVMM had al wel meerdere oefenwedstrijden gespeeld tegen sterke tegenstanders. Het voetbalspel was hoopgevend voor een goed gevolg van de competitie, maar niets was minder waar.

Lees verder op de website van De Kaap

Festival Overal op de Heuvelrug

HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug is in het trotse bezit van een prachtig landschap en een rijk en gevarieerd cultureel leven. Gebleken is dat cultuur, landschap en natuur een geweldige inspiratiebron is voor het culturele veld om activiteiten te ontwikkelen. De gemeente heeft dit aangegrepen om van 13 mei tot en met 5 juni het Festival Overal op de Heuvelrug te organiseren.

Lees verder op de website van De Kaap

Europees jaar van de Vrijwilliger

HEUVELRUG  Het jaar 2011 uitgeroepen tot het Europese jaar van de Vrijwilliger. Landelijk wordt hier door de overheid, gemeenten, welzijnsorganisaties en vrijwilligerscentrales veel aandacht aanbesteed. Ook het Steunpunt Vrijwilligers van Welnúh gaat samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug dit jaar extra aandacht schenken aan vrijwilligerswerk.

Lees verder op de website van De Kaap

Zitvolleyballers winnen strijd om tweede plaats

HEUVELRUG  In de uitwedstrijd tegen Mikro-Electro stond voor de zitvolleyballers de tweede plaats op het spel. Volleer besliste die strijd met 1-3 in zijn voordeel.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV met enige moeite langs Dalto

DOORN  Met de nodige moeite trok DEV in de tweede helft een 0-1 overwinning over de streep. Dalto kon nog lange tijd hopen op een gelijkspel, maar de rode lantaarndrager uit Driebergen zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Lees verder op de website van De Kaap

Regenboog uit Amerongen wint schaaktoernooi

AMERONGEN  Ruim 80 jeugdige schakers waren op 29 januari, samen met veel ouders, te gast bij Daltonschool Valkenheuvel aan het Jagerspad in Driebergen. Ze streden voor hun school om het kampioenschap voor teams van basisscholen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Kruispunt Zonstraat-Van Wassenaerstraat

9 februari 2011  tijd: 13:50 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

zie ook heuvelrugnieuws-foto’s op Buienradar

“Natuur verbinden en behouden.”

ZEIST  Het IVN, Milieuzorg Zeist e.o., Werkgroep Natuurlijk Zeist-West en het KNNV  organiseren, gezamenlijk, binnen het kader van “De landelijk week van de Natuur” een landschapsfietstocht langs de Faunapassages tussen de Utrechtse Heuvelrug, het Kromme Rijngebied en het Noorderpark op zaterdag 12 februari.

Fietsend door dit gebied krijgt u een uitleg in het veld over de uitvoering van de faunapassages. U beleeft ter plaatse wat dit voor flora en fauna betekent. Rijdend langs diverse landgoederen zoals o.a., de Breul, Wulperhorst, Niënhof  en Vollenhove komen we weer op ons uitgangspunt terug.

Datum en tijd:12 februari 10.00 – 13.00
Afstand  ca. 25 km.
Locatie: Station Driebergen-Zeist, Driebergse kant
Deelname gratis.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de gids:
Dick Vlot: tel. 0343-516137.

Brandstichting

DRIEBERGEN Op woensdagochtend ontstond er brand in een auto aan de Traaij. Brandweer en politie gingen direct ter plaatse en de brand werd geblust. De politie gaat uit van brandstichting en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Wietauto

ZEIST Op dinsdagmiddag werd een 25-jarige automobilist uit Zeist gecontroleerd op de Jacob van Lenneplaan. In de auto roken de agenten een sterke henneplucht en na onderzoek in de auto kwam een zak wiet tevoorschijn.

De man werd aangehouden en ingesloten. In zijn kleding zat nog eens meer dan 10.000 euro aan bankbiljetten.

Kinderen uit Tsjernobyl naar de Heuvelrug

HEUVELRUG  Een groep van circa 20 kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar uit Tsjernobyl zal eind maart / begin april een uitgebreid bezoek brengen aan de Utrechtse Heuvelrug en omgeving als onderdeel van hun behandelingstherapie.

Lees verder op de websote van De Kaap

‘Geen woorden maar daden’

HEUVELRUG  Het seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug (SPUH) is bezorgd over de gemeentelijke rol in het tot stand komen van woonservicegebieden. ,,De nota ‘Sociale Rijkdom in alle dorpen’ is een prachtig, compleet wensenpakket, maar weinig operationeel qua uitvoering en budget”, aldus voorzitter Jan Hardeman.

Lees verder op de websote van De Kaap

Johannes de Heerlaan X Ien Daleslaan

10 februari 2011  tijd: 11:50 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Nieuw systeem verkeerslichten zorgt voor meer veiligheid

ZEIST  De verkeerslichten op de kruisingen Utrechtseweg-Dreef en Utrechtseweg-Jordanlaan, in de gemeente Zeist, worden vernieuwd en aangepast aan het huidige verkeersaanbod. Hierdoor zal de doorstroming van het verkeer verbeteren en de verkeersveiligheid toenemen.

Meer doorstroming en veiligheid
Omdat er meer mogelijk is met de software van moderne verkeerslichten kunnen deze het verkeer slimmer regelen. In de oude situatie had bijvoorbeeld rechtsafslaand autoverkeer tegelijkertijd groen met rechtdoorgaand fietsverkeer. Nu krijgen de verschillende rijrichtingen niet meer gelijktijdig groen maar komt iedere richting apart aan de beurt. Automobilisten hoeven dan bij het links afgaan geen acht te slaan op tegemoetkomend verkeer. Dit verhoogt de verkeersveiligheid. Verder staan beide installaties met elkaar in verbinding. Wanneer er veel verkeer vanuit de kruising Utrechtseweg – Dreef richting Utrecht rijdt, kan de installatie op de Utrechtseweg – Jordanlaan hierop reageren door de groentijden aan te passen. Hierdoor ontstaat een beter doorstroom van het verkeer.

Testen nieuwe systeem
De vernieuwing en het ontwerp van deze verkeersinstallaties is tot stand gekomen in samenwerking met de Fietsersbond, vervoersbedrijf Connexxion, en medewerkers van de provincie Utrecht. Voordat de gemeente Zeist de verkeerslichten in gebruik neemt, wordt de regeling op 14 februari gesimuleerd. Dit houdt in dat het regelprogramma nagebootst wordt om te kijken of het systeem goed functioneert. De Fietsersbond, Connexxion en medewerkers van het Jordan Lyceum kijken op die dag mee. Hun op- en aanmerkingen worden meegnomen in het verfijnen van het systeem.

Samenwerking
‘In het kader van de verkeersveiligheid is het belangrijk zoveel mogelijk partijen bij dit proces te betrekken, ook de school in de buurt van de kruising Utrechtseweg – Jordanlaan’ zegt wethouder Verkeer en Vervoer, Bodes de Vries. ‘Tijdens het ontwerp van de nieuwe verkeerssituatie is veel aandacht besteed aan de veiligheid voor de scholieren die gebruik maken van de oversteekvoorziening aan de Jordanlaan. Het gedeelte van de oversteek, dat de busbaan kruist, is bijvoorbeeld voorzien van een bel en extra knipperlichten die aangaan als er een bus nadert.’

Lazy River Jazzband in Champ’Aubert

DRIEBERGEN  Voor de vijfde keer in Champ’Aubert en als één van de hoogtepunten van dit seizoen op zondag 20 februari een optreden van de Lazy River Jazzband in “Jazz op de Zondagmiddag in Champ’Aubert”.

De Lazy River Jazzband treedt al vanaf haar oprichting in 1961 met veel succes op in binnen- en buitenland. In 1983 verscheen hun LP, in 1999 de eerste CD. De stijl van de band is dixieland en mainstream.
De inspiratiebronnen zijn Louis Armstrong en Chris Barber.
Maar ook eigentijdse evergreens en zuid amerikaans staan op het repertoire van dit veelzijdig orkest. In voor gaande jaren heeft het orkest al een succesvolle optreden,s  gehad in Champ’Aubert.

De Lazy River Jazzband is een welkome gast op jazzfestivals, bedrijfsfeesten, in jazzclubs en daar waar de feestvreugde overheerst.
Een optreden met de Lazy River Jazzband is een compleet feest.
 
Bezetting:
Thijs Elsen                    Leider/Trombone/zang
Kees Huijgens               Klarinet/altsax
Frans van Wasbeek       Trompet/zang
Ruud Lips                      Banjo/gitaar
Alfons Nolten               Bas
Machiel van Nieuwland  Drums/zang
   
Zaal open : 14.00 uur                              Champ’Aubert
Aanvangstijd : 14.30 uur                         Boterbloem 1
Toegangsprijs : € 8,00 p.p.                     3972 SB Driebergen
                                                               telf :0343 514233
Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar   www.champaubert.nl

Het echte levenslied van Renee van Bavel

AUSTERLITZ  Op zondag 13 februari om 17.30 uur geeft de eigenzinnige Renee van Bavel met haar sprekende ogen en kop met rood haar een hapasconcert in het Beauforthuis.

Renee legt op dit moment de laatste hand aan haar tweede album. De nummers van dit album zal zij aanstaande zondag ook spelen in het Beauforthuis. In 2010 heeft Renee vooral veel in Belgie gespeeld, en met succes! Ze werd tweede bij de Nekka Wedstrijd, een Belgische wedstrijd voor muzikanten die in het Nederlands zingen. Ze is de eerste Nederlandse prijswinnaar ooit. Najaar 2010 tourde ze met de Kleine Avonden Tour langs de theaters in Vlaanderen en daarnaast stond ze afgelopen zomer op de Gentse Feesten, de Gulden Ontsporing in Brussel en de Cultuurmarkt in Antwerpen. Sinds januari is ze weer in Nederland en tourt ze langs de Nederlandse theaters met ‘Ingetogen’.
We kunnen er heel veel over zeggen, maar eigenlijk moet je vooral luisteren. neem een kijkje op haar site, en laat je betoveren door “Opgaan in Jou”, “Net Zo Klein” en “Vanavond”.
Een stem, een vleugel, een gitaar en een stapel nieuwe nummers. Geen ver van je bed show, maar juist dichtbij, kruip er maar bij. Mag het een avond ingetogen zijn?
entree € 16| reductieprijs € 12 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Kantelende scootmobiel

ZEIST Op woensdagmiddag reed een 70-jarige vrouw uit Zeist over de Steynlaan. Ze moest hier plotseling een fietser ontwijken en bij deze manoeuvre kantelde haar scootmobiel. De vrouw raakte behoorlijk gewond aan haar been en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

“Rhenens besluit homohuwelijk niet goed”

RHENEN  Rhenen moet opnieuw kijken naar het besluit waarmee bijzondere trouwambtenaren een homohuwelijk mogen weigeren. Dat staat in een motie die de PvdA indiende samen met de VVD en de Progressieve Combinatie.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Hoop voor jeugdgevangenis

OVERBERG  Burgemeester Frits Naafs heeft in een gesprek met staatssecretaris Fred Teeven aandacht gevraagd voor de toekomst van de jeugdgevangenis in Overberg.  De bewindsman bekijkt nu, of de jeugdinrichting een rol kan spelen bij een experiment met werkscholen.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandweerdag in Twee Marken

MAARN  De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen (VBB) organiseert op zaterdag 26 februari 2011 een landelijke ruil- en contactdag. Deze dag wordt gehouden in Maarn, Dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen bloemetje van de gemeente

HEUVELRUG  Inwoners die te lang op een antwoord van de gemeente moeten wachten, hoeven niet op een bloemetje of waardebon te rekenen. Het college neemt die aanbeveling van Burgerlink niet over. Maar verder is de Utrechtse Heuvelrug op de goede weg.

Lees verder op de website van De Kaap

‘PKN wil Hydepark sluiten’

DOORN  De kans lijkt groot dat de protestantse kerk landgoed Hydepark van de hand doet. Volgens het Nederlands Dagblad wordt er in de wandelgangen al langer over het afstoten van het conferentieoord aan de Driebergsestraatweg gesproken.

Lees verder op de website van De Kaap

11 februari 2011 (kopie)

Heringerichte Korte Dreef-De Wissel opengesteld

Korte DreefDe Wissel X Groenhoek

tijd: 12:40 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Vrijwilligerswerk is de klos

HEUVELRUG  Er komen bezuinigingen aan op het vrijwilligers- en welzijnswerk. Wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) is in gesprek met Welnúh over wat zij ‘een behoorlijke bezuinigingsdoelstelling’ noemt. Ze probeert nog wel om de mantelzorg voor het rode potlood te behoeden. Dianne van Wijnen (ChristenUnie) vindt schrappen in het vrijwilligerswerk ‘onbestaanbaar’.

Lees verder op de website van De Kaap

Files worden dagelijkse kost

DOORN  Hardop zeggen wat anderen stilletjes denken. Gemeenteraadslid Sybe Streekstra (BVH) deinst niet terug voor een ferme uitspraak. In de commissie Ruimte vroeg hij zich dinsdagavond af, of het college het uitgelekte advies van het Verkeersberaad doelbewust als onwelgevallig terzijde heeft gelegd.

Lees verder op de website van De Kaap

Albayrak komt op het matje

HEUVELRUG  Als directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Coa) vandaag naar het Doornse cultuurhuis komt, wacht haar een indringend gesprek met burgemeester Frits Naafs en wethouder Elisabeth van Oostrum. De schrik over het onderzoeksrapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zit er in de Utrechtse Heuvelrug flink in.

Lees verder op de website van De Kaap

Gewonden bij aanrijding tussen bus en truck

ZEIST  In Zeist is een bus van Connexxion tegen een vrachtwagen gebotst. Er zijn zeker twee mensen lichtgewond. Het ongeluk gebeurde om 7.34 uur op de Koppelweg. De chauffeur van de bus en een van zijn passagiers zijn gewond geraakt.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Stichting Twee Marken en gemeente voor de rechter

MAARN  Het stichtingsbestuur van de Twee Marken en de gemeente troffen elkaar vorige week voor de rechter over te ontvangen subsidie.

Lees verder op de website van De Kaap

Fietsers over het hoofd gezien

HEUVELRUG  ,,Er wordt veel over de fiets gezegd in de verkeersplannen van de gemeente, maar in de praktijk valt het vaak tegen wat er uitgevoerd wordt.” Driebergenaar Johan de Roo, van de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond, is teleurgesteld in deze houding.

Lees verder op de website van De Kaap

Meenkselaan: Wethouder wordt teruggefloten

DRIEBERGEN  Wethouder Bert Homan (VVD) is dinsdagavond door de raadscommissie Ruimte teruggefloten vanwege zijn besluit om het afsluiten van de Meenkselaan (‘vooralsnog’) te schrappen uit het herinrichtingsplan voor de Engweg.

Lees verder op de website van De Kaap

Pianoconcert in Wapen

DRIEBERGEN  Onder de noemer: ‘Wapenconcerten’, biedt het Wapen van Rijsenburg dit jaar enkele fraaie zondagochtendconcerten (€18,50 p.p.) in de vorm van een klassiek kamerconcert. Dit genoegen wordt in de pauze vergezeld door koffie met heerlijke, huisgemaakte warme appeltaart met slagroom.

Lees verder op de website van De Kaap

Discussie over parkeren en verkeer in Amerongen

AMERONGEN  Parkeren en Verkeer zijn het belangrijkste onderwerp tijdens een grote discussieavond over de toekomst van Amerongen. De avond wordt georganiseerd door de inwoners op maandag 14 februari.

Lees verder op de website van De Kaap

12 februari 2011 (kopie)

Nijendal X Asch van Wijcklaan

tijd: 12:50 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Musketiers zit in de hoek waar de klappen vallen

ELST  Na de harde nederlaag van vorige week, waar met maar liefst 8-2 van DOSC werd verloren, is het de Musketiers opnieuw niet gelukt te winnen. Op eigen veld was Scherpenzeel de effectievere ploeg en werd er met 0-1 verloren.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Candia’66 met tien man onderuit bij Valleivogels

RHENEN  Het Candia’66 niet gelukt te stunten bij Valleivogels. Op eigen veld wist de hoger geklasseerde Valleivogels de ploeg van Janco Heimgartner met 4-1 te verslaan.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Vijf jaar Heuvelrug: Burgemeester Frits Naafs

De gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat vijf jaar. De gemeenten Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum en Maarn werden op 1 januari 2006 samengevoegd tot één nieuwe gemeente. In een artikelenreeks sprak een aantal hoofdrolspelers over de totstandkoming van de nieuwe gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap

15 jaar ‘Vrienden Schermerij’

LEERSUM – Woonzorgcomplex ‘De Schermerij’ staat alweer bijna vijftien jaar in het centrum van Leersum. Het was de opvolger van ‘De Keihof’ aan de Kwartellaan. 

Lees verder op de website van De Kaap

Zakelijk toerisme: vaker vergaderen in het bos

HEUVELRUG  Meer dan ooit wordt de Utrechtse Heuvelrug een voorkeursbestemming voor opleidingen, trainingen, vergaderingen en conferenties. Voor het luttele bedrag van € 5.000 laat wethouder Roy Pamboer het zakelijk toerisme een marketinginjectie toedienen.

Lees verder op de website van De Kaap

Muziek in Rehoboth

DRIEBERGEN  Het ensemble Swing ’48 komt 16 februari voor de vierde maal terug in Huize Rehoboth, Hogesteeg 10, Driebergen. De bezetting van het kwintet is: viool, klarinet (saxofoon), fluit, gitaar, contrabas en als vanouds: zang. Het ensemble speelt onder leiding van de gitarist Jan Vanbeuge.

Lees verder op de website van De Kaap

Nog geen besluit over Doornse Gat

DOORN  De beslissing over de toekomst van het Doornse Gat is uitgesteld. Het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied zou al in januari over de kwestie vergaderen, maar volgens een woordvoerder van de gemeente lukte het niet om dat overleg in te plannen.

Lees verder op de website van De Kaap

13 februari 2011 (kopie)

Vanaf de Akkerweg

tijd: 13:15 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Dik verdiende overwinning CDN

DRIEBERGEN  Een met veel invallers spelend CDN heeft een dik verdiende overwinning behaald tegen FC Weesp met 2-3. Een groot compliment aan alle invallers voor hun inzet en aan de twee uitblinkers Tolga Albayrak en Robin Notenboom. CDN begon voortvarend aan de wedstrijd met direct druk te zetten op de tegenstander met een solo van de al genoemde Robin Notenboom die niets opleverde. In de 14e minuut, na een afgeslagen aanval, kwam de bal op het hoofd van de op het middenveld spelende Alexander Kosterman die de bal met een ferme knik buiten bereik van de doelman op de lat prikte, helaas in de rebound kreeg men de bal niet in bezit.

vergroot   foto1   foto2   foto3

FC Weesp probeerde wat terug te doen wat in de 18e minuut  tot een hachelijke situatie leidde voor de goed keepende doelman Wesley Bekker maar het was Jeroen Rook die de bal weg kon werken.
De eerste gele kaart viel in de 30e minuut doordat er een speler van FC Weesp een zeer zware overtreding maakte even later gevolgd door nog een terechte gele kaart door te hard spel.
De 35e minuut brak aan en Tolga Albayrak begon aan een solo passeerde drie man gaf de aan Robin Notenboom die op zijn beurt aan Pascal van Doorn die het karwei beheerst afrondde 0-1.

Na dit verdiende doelpunt zag je dat FC Weesp probeerde om voor de rust de gelijkmaker te scoren maar het was in deze periode dat doelman Wesley Bekker zijn doel schoon hield.Rust 0-1. Direct na de hervatting van de strijd kreeg FC Weesp een levensgrote kans om de gelijkmaker te scoren maar hun voorwaartse faalden volkomen en in de zelfde minuut de tegen aanval die voor hetzelfde de 0-2 had gebracht maar Tolga Albayrak zag zijn te zachte inzet door de doelman gekeerd.
De vele CDN-supporters die een voetbalpartij zagen die door de inzet van de spelers gewoon zaten te wachten op een grotere voorsprong en dat gebeurde door een geweldige aktie van uitblinker Tolga Albayrak die 5 tegenstanders passeerde en zijn schot op doel werd gekeerd door de doelman met zijn voeten en de rebound werd door Tolga in het doel geschoten 0-2.

Helaas viel de aansluittreffer te snel eigenlijk uit het niets werd het 1-2.Na dit doelpunt had Pascal van Doorn de 1-3 op zijn schoen maar faalde helaas.In de 80e minuut werd Pascal van Doorn gewisseld voor A1 jun Mathijs Brink.
De goed leidende Scheidsrechter Th.Blommensteijn liet wel 10 minuten door spelen en dit werd fataal want in de 92 e minuut scoorde met een mooi afstandschot FC Weesp de gelijkmaker .Wat een teleurstelling was dit.
Maar CDN ging niet bij de pakken neer zitten en het was een goede aktie van Robin Notenboom die Kevin van Woudenberg in scorings positie bracht en deze schoot keihard de verdiende overwinning binnen.Een verdiende 2-3 overwinning wat CDN weer in kansrijkere positie brengt om degradatie tegen te gaan.
Zaterdag as 19 febr. De thuiswedstrijd CDN Za1-Waterwijk Za1 Aanvang 14.30


Rhenense zwemmers zamelen ruim 6.000 euro in

RHENEN  In Rhenen hebben ongeveer honderd zwemmers ruim 6.000 ingezameld voor kinderen in ontwikkelingslanden met een beperking. Ze legden daarvoor in het water een gezamenlijke afstand van 320 kilometer af.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Lezing HVOR over De Koerheuvel

RHENEN  De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen houdt woensdag 16 februari een lezing over het markante gebouw en voormalig hotel De Koerheuvel.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Lastig parkeren in winkelcentrum Leersum

LEERSUM  Het nieuwe HEMA filiaal in winkelcentrum Honingraat zorgt voor extra aanloop. Dat is prettig voor de andere winkeliers, maar die medaille heeft ook een keerzijde. Vooral op vrijdag en zaterdag is het moeilijk om een parkeerplek te vinden.

Lees verder op de website van De Kaap

Prehistorie in de achtertuin

HEUVELRUG  Je zult maar een schuur in je tuin bouwen en daarbij op een vuurstenen bijl uit de oudheid stuiten. Dat klinkt extreem, maar onmogelijk is het niet. Volgens dorpsarcheoloog Annemarie Luksen is de Utrechtse Heuvelrug een echte schatkamer.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van kinderboerderij ’t Woelige Nest

DRIEBERGEN  Elk jaar worden vier avonden op de kinderboerderij georganiseerd voor alle vrijwilligers van Kinderboerderij ’t Woelige Nest. Tijdens zo’n avond worden de vrijwilligers geïnformeerd over lopende zaken, komende activiteiten en nieuwe plannen.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergs voetbaltalent bij Oranje

DRIEBERGEN  De Driebergse Kim van der Werff (14) is opgeroepen voor het Nederlandse meisjes voetbalelftal onder 15 jaar. De keepster van CDN C1 speelt nu op 21 en 23 februari twee oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Engeland in het Engelse Leicester.

Lees verder op de website van De Kaap

14 februari 2011 (kopie)

Melvill van Carnbeelaan X Gezichtslaan

tijd: 13:10 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Ron Steenbergen nieuwe trainer Dalto korfbal

DRIEBERGEN  Het bestuur en de Top-TC hebben aan de Dalto-korfbalselectie bekend gemaakt dat Ron Steenbergen volgend jaar de nieuwe trainer zal zijn. Twee maanden nadat bekend werd dat de samenwerking met Herman van Gunst niet verlengd zou worden, is Dalto heel blij Ron te kunnen presenteren.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome toont herstel, maar haalt geen punten

DOORN  Een week na de stevige nederlaag tegen koploper RDZ moest KCD/Decohome aantreden tegen Koveni. De ploeg uit Nieuwegein was bezig met een goede serie en kon zich tegen de groenwitten veilig spelen. In Doorn was een 19-14 zege genoteerd en een uitoverwinning zou het seizoen voor KCD geslaagd maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Spoortunnel Driebergen Zeist eerder klaar

DRIEBERGEN/ZEIST  De aanleg van het nieuwe stationsgebied bij Driebergen Zeist wordt met drie jaar versneld. Het gebied zou eerst in 2019 klaar zijn maar is nu in 2016 klaar omdat de werkzaamheden worden gesplist.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Nawinteren in het Laarsenbos

RHENEN  19 februari mag dan wel degelijk winter zijn, de dagtemperaturen lijken er niet naar. Onder leiding van een kundige gids gaan we op zoek naar prille lenteverschijnselen. U hoort de eerste aarzelende klanken van wat hoopvolle vogels, misschien ontmoeten we een roedel reeën.

Zaterdag 19 februari a.s. staat om 14.00 uur op de parkeerplaats naast de erebegraafplaats op de Grebbeberg, Grebbeweg 123, 3911 AV  Rhenen een gids klaar voor een excursie tot circa 15.30 uur.
De excursie is gratis en aanmelden is niet nodig.
Warme kleding en waterdichte wandelschoenen wordt aanbevolen.

Eerste winst voor mannen Volleer

HEUVELRUG  De mannen van Volleer zorgden voor een verrassing door tegen NVC 5 hun eerste winst te noteren (2-3). Bij de vrouwen is de strijd tussen Enervo en Volleer om de koppositie hevig.

Lees verder op de website van De Kaap

Korfballers Dalto winnen belangrijk duel

DRIEBERGEN  In sporthal Hoenderdaal werd zaterdagavond een ouderwets vierpuntenduel gespeeld. Dalto (8 punten) en KVS (6 punten) troffen elkaar, twee ploegen die beiden weg wilden komen van de onderste plaatsen.

Lees verder op de website van De Kaap

15 februari 2011 (kopie)

Langbroekerdijk X Sterkenburgerlaan

tijd: 11:50 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Bouwvergunning De Basis vernietigd

DOORN  De bouwvergunning die de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft verleend voor het bouwen van zorgwoningen op het BNMO-terrein in Doorn, is dinsdag door de bestuursrechter in Utrecht vernietigd. Een bewonersplatform was naar de rechter gestapt en de rechter verklaarde de bezwaren van de bewoners gegrond.

Lees verder op de website van De Kaap

Commissaris van de Koningin bezoekt Zeist

ZEIST  De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op woensdag 16 februari een werkbezoek aan de gemeente Zeist. Op het programma staat onder meer een bezoek aan de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Bij de KNVB wordt de commissaris ontvangen door de directeur betaald voetbal, de heer Bert van Oostveen en plaatsvervangend directeur amateurvoetbal, de heer Anton Binnenmars. De commissaris krijgt een rondleiding.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester dhr. drs. J.J.L.M. Janssen van de gemeente Zeist en met het college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele bijeenkomst in het gemeentehuis waarbij ook raadsleden en statenleden aanwezig zijn.

D66 bezoekt AZC en Vereniging Dorp & Natuur

LEERSUM  Een delegatie van D66 bestaande uit raads-, commissie- en bestuursleden bracht zaterdag 12 februari in de ochtend een dorpsbezoek aan Leersum. Ieder jaar organiseert D66 een rondgang langs de dorpen en in 2011 werd in Leersum gestart. Zaterdag 26 maart wordt deze permanente campagne voortgezet met een bezoek aan Overberg.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderraad voor BSO

DOORN  Onlangs is Stichting Kinderopvang Driebergen Doorn gestart met de Kinderraad, het mee-denk-‘centrum’ voor alle kinderen vanaf 8 jaar.

Lees verder op de website an De Kaap

Succesvol educatieproject Vrede van Utrecht op School op de planken

DOORN De leerlingen van alle klassen op de school CBS De Wijngaard te Doorn zijn vier weken druk bezig geweest met de voorbereidingen van de Vredesmusical. Elke groep speelt en zingt een eigen episode uit het verhaal en leert zo spelenderwijs de geschiedenis van Utrecht kennen.

Lees verder op de website an De Kaap

Inbrekers aangehouden

MAARN Op maandagmiddag zagen agenten een auto rijden over de Maarnse Grindweg. Even daarvoor was de melding binnengekomen dat op de Buurtsteeg getracht was in te breken en dat daarbij een auto was weggereden.

De agenten hadden het sterkte vermoeden dat dit de betreffende auto was en de twee inzittenden werden gecontroleerd. De twee inzittenden voldeden aan het signalement van de Buurtsteeg en werden direct aangehouden. Het duo, van 17 en 20 jaar oud uit Den Haag werd ingesloten voor verhoor.

Gemeente treedt op tegen illegale bouw aan M.C. Verloopweg in Leersum

LEERSUM  De gemeente zet in op een eerlijk en rechtvaardig handhavingsbeleid. Vanuit dit oogpunt treedt de gemeente handhavend op tegen de illegale situatie op het adres M.C. Verloopweg 76 in Leersum. Op dit adres is op twaalf punten in afwijking van de verleende bouwvergunning van 27 mei 2003 gebouwd.
 
De afgelopen periode heeft de eigenaar geprobeerd om de bestaande situatie te legaliseren door een nieuwe bouwvergunning in te dienen. Deze (aangepaste) vergunningsaanvraag is geweigerd omdat het plan in strijd is met het bestemmingsplan.

In oktober 2010 was de laatste gerechtelijke uitspraak in hoger beroep. Dit beroep heeft de afdeling rechtspraak van de Raad van State ongegrond verklaard. De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente terecht de bouwvergunningsaanvraag heeft geweigerd, omdat het college volgens het bestemmingsplan ten hoogste 10% meer inhoud van een woning kan legaliseren. (Er is 860 m3  wooninhoud gebouwd i.p.v. 600 m3).

Op basis van deze uitspraak, en rekeninghoudend met de legalisatiemogelijkheden op basis van nieuwe wetgeving (Wabo), heeft de gemeente besloten dat het zorgvuldig en rechtvaardig is om op twee aspecten te gaan handhaven. Dit heeft tot gevolg, dat:
    –    uit het bijgebouw (de kelder) alle woonvoorzieningen op één toilet na moeten worden verwijderd (vier slaapkamers/vier badkamers/vier toiletten/vier keukens)
    –    de serre aan de voorzijde moet worden verwijderd.

Door deze aanpassingen wordt namelijk het illegale gebruik van het bijgebouw (als bed & breakfast) definitief beëindigd en wordt de wooninhoud teruggebracht tot 600 m3.

De eigenaar is in een gesprek en per brief (aanschrijving) meegedeeld dat hij 12 weken de tijd heeft om hieraan te voldoen. Indien hij dat niet of niet tijdig of niet volledig doet, moet hij een dwangsom betalen. De hoogte van de dwangsom is € 8.000,- per week met een maximum van
€ 80.000,- .

De betaling van deze dwangsom betekent niet dat de illegale situatie vervolgens in stand kan blijven. Als bij een latere controle blijkt dat nog steeds niet is voldaan aan de aanschrijving, dan kan de gemeente opnieuw een dwangsom opleggen of overgaan tot bestuursdwang. Dit laatste kan betekenen dat de gemeente de werkzaamheden uitvoert op kosten van de eigenaar.

Voor het eerst toegangskaarten bij Rijnweek in Rhenen

RHENEN  Voor het eerst moet er dit jaar bij de Rijnweek in Rhenen een toegangskaart worden aangeschaft om het terrein te mogen betreden. Dat liet burgemeester Joost van Oostrum maandag weten bij de persconferentie van het politiedistrict Heuvelrug. .

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Utrechtse Heuvelrug tekent voor Biga Groep

HEUVELRUG  Burgemeester Frits Naafs en Gerhard ten Hove, directeur van Biga Groep, tekenden vorige week een overeenkomst in het Cultuurhuis in Doorn. Met deze overeenkomst krijgt Biga Groep de opdracht om de komende drie jaar de schoonmaakwerkzaamheden in verschillende panden binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug te verzorgen.

Lees verder op de website van De Kaap

NatuurWijs met basisschool Coolsma Instituut

DRIEBERGEN  Groep 5 van basisschool Coolsma Instituut heeft afgelopen donderdag 10 februari meegedaan aan het scholenproject NatuurWijs van het NatuurCollege en Staatsbosbeheer.

Lees verder op de website van De Kaap

Filmfestival in Doorn met docentenconcert Heuvelrug Muziekschool

DOORN  ‘Music in the picture’ is een nieuw vierdaags festival waarin veel aandacht is voor muziekfilms en filmmuziek. Het is een gevarieerd programma met drie verschillende muziekfilms en het docentenconcert van de Heuvelrug Muziekschool met het thema filmmuziek.

Lees verder op de website van De Kaap

16 februari 2011 (kopie)

Faunalaan X Waterhoen

tijd: 11:20 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Omgevingsvergunning gemeentekantoor digitaal ingediend

DOORN  De vaststelling van het bestemmingsplan voor het nieuwe gemeentekantoor in Doorn staat volgende maand op de agenda van de gemeenteraad.  Deze week is een volgende stap gezet op weg naar centrale huisvesting van alle medewerkers van de gemeente in Doorn. Wethouder Roy Pamboer heeft afgelopen dinsdag samen met de overige leden van de stuurgroep de omgevingsvergunning voor het nieuwe gemeentekantoor digitaal ingediend bij de afdeling Vergunning en Handhaving.

vergroot foto

De omgevingsvergunning voor het nieuwe kantoor bestaat uit de onderdelen:
    –    bouwen (de bouw van het nieuwe kantoor dat bestaat uit drie delen die ondergronds verbonden zijn met een souterrain en via de parkeergarage met het Cultuurhuis);
    –    slopen (de sloop in verband met de verbreding van de huidige in-/uitgang van de parkeergarage en de doorsteek vanuit de huidige garage naar de nieuwe parkeergarage);
    –    kappen (in de directe omgeving van het Cultuurhuis wordt een aantal bomen gekapt. In totaal komen er meer bomen terug. Zo wordt er bijvoorbeeld vergunning aangevraagd voor twee bomen in het Laantje van de Keizer, maar er komen in het Laantje vier bomen voor terug).

Voorjaarsspel “lentekriebels” bij bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  De vogels worden actief, hier en daar zie je al krokusjes in de tuin en knoppen aan de takken van de bomen, kortom de lente hangt in de lucht. Heb jij al lentekriebels?
Om in de stemming te komen kun je bij bezoekerscentrum De Boswerf op zondag 20 februari het spel ”Lentekriebels” spelen over de onderwerpen baltsgedrag vogels, nestdrang, voorjaarsschoonmaak. Ook kunnen kinderen van grassen en takjes zelf een vogelnestje vlechten.
De activiteit vindt plaats van 12.30 tot 15.30 uur. Deelname per persoon is € 2,50.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (februari en maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar Bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.
U vindt het Bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.


Verdachte mannen aangehouden

DRIEBERGEN Afgelopen nacht werd een auto gecontroleerd op de Horst. In de auto zaten vijf personen die een vaag verhaal hadden. Drie van de twee mannen hadden het predicaat veelpleger en na onderzoek in de auto werden verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen, een LCD televisie en een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De mannen, in de leeftijd van 21 tot 23 jaar uit Wijk bij Duurstede en Leersum, zijn aangehouden.

Op zoek naar het beste jeugdboek

HEUVELRUG  Welk boek verdient de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011? De Nederlandse Kinderjury Regiobibliotheek Z-O-U-T gaat op zoek naar het beste boek van het jaar. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een supergoede speurneus en die van lezen houden kunnen helpen. 

Lees verder op de website van De Kaap

Shinty B1 wint kampioenschap

DRIEBERGEN  Shinty jongens B1 is zondagmiddag 13 februari in Hoenderdaal kampioen geworden in de zaal. Er moest worden gewonnen van Haaskamp en Doorn om het seizoen winnend af te sluiten.

Lees verder op de website van De Kaap

Drie kampioenenteams zaalhockey HC Doorn

DOORN  Hockeyclub Doorn heeft dit weekeinde haar zaalhockeyseizoen afgerond. Van december tot februari zijn er door zestien teams, leuke, sportieve en spannende wedstrijden gespeeld. Maar liefst drie van deze teams zijn kampioen geworden.

Lees verder op de website van De Kaap

Scouting Thorheimgroep Doorn houdt jaarlijkse Kermis/Boerenkoolfuif

DOORN  Een vele jaren oude traditie is afgelopen zaterdag vol voortgezet bij de scouting Thorheimgroep uit Doorn. Niemand binnen de huidige groep was erbij toen de eerste keer plaats vond, maar het blijft een geweldige leuke zaterdag in het tijdens het scouting seizoen.

Lees verder op de website van De Kaap

17 februari 2011 (kopie)

Brinkseweg X Zonstraat

tijd: 11:40 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Een digitaal drama voor de gemeente

HEUVELRUG  De invoering van de Wet omgevingsrecht is uitgelopen op een regelrecht drama. Het tijdschrift Binnenlandse Bestuur citeert een ambtenaar van de gemeente Alkmaar, die inwoners aanraadt om vergunningaanvragen maar weer op de oude manier in te dienen. Ook de Utrechtse Heuvelrug blijkt nog niet Wabo-bestendig te zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Eensgezind tegen Haagse zuinigheid

HEUVELRUG  Haagse krenterigheid wekt wrevel in de Heuvelrugpolitiek. Alle partijen uit de gemeenteraad maken bezwaar tegen het overhevelen van taken, zonder voldoende budget en beleidsruimte.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto-expositie Robert Zwart in bibliotheek

DRIEBERGEN De expositie met foto’s uit het boek ‘Gewoon zoals het was. Beelden van het oude Driebergen-Rijsenburg’ is woensdag 16 februari in de Driebergse bibliotheek van start gegaan. Geëxposeerd worden foto’s op groot formaat van de personen die voor het boek zijn geportretteerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Jan Westerhof nieuwe trainer Candia’66

RHENEN  Met ingang van het seizoen 2011-2012 is Jan Westerhof de nieuwe hoofdtrainer van sv Candia’66. Westerhof volgt Janco Heimgartner op bij de Rhenense derdeklasser. 

Lees verder op de website van De Kaap

Bemiddelingspoging Molenweg mislukt

DOORN  Voor wie op zoek is naar rust en ruimte, is het prima wonen in het buitengebied. Maar dat geldt niet voor enkele bewoners van de Molenweg. Die liggen al jaren met elkaar overhoop en de beschuldigingen vliegen over en weer.

Lees verder op de website van De Kaap

Sterke stijging woninginbraken

HEUVELRUG De politie heeft de afgelopen tijd meerdere aangiften binnen gekregen van woninginbraken in verschillende dorpen binnen de Utrechtse Heuvelrug. Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht verwacht de politie dat er een stijging zal plaatsvinden van woninginbraken in deze periode.
 
Van 1 januari 2011 tot en met 10 februari 2011 zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug maar liefst 46 woninginbraken gepleegd, verdeeld over de dorpen Amerongen (5), Doorn (4), Driebergen (18), Leersum (7), Maarn (8), Maarsbergen (3) en Overberg (1). Dit aantal staat tegenover 26 inbraken totaal in dezelfde periode in 2010. 

Uit de inbraakaangiftes blijkt dat de meeste inbraken plaatsvinden in de avond, tussen 17:00 uur tot 23:00 uur. De meest voorkomende methode is momenteel het forceren van een draai- dan wel uitzetraam, voornamelijk aan de achterzijde van de woningen. Ook gebeurt het regelmatig dat de inbrekers een raam ingooien, om zich toegang tot de woning te verschaffen.

Oude camping wordt fraai bungalowpark

OVERBERG/AMERONGEN  Tijdens een inloopavond op 14 februari in dorpshuis De Buurthucht presenteerden de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente, projectontwikkelaar Buitengoed De Amerongse Berg b.v., tuinvormgever Jan Boomkamp en de Grontmij de plannen voor een groots nieuw te ontwikkelen recreatieproject “Buitengoed De Amerongse Berg”.

Lees verder op de website van De Kaap

Amerongen praat over verkeer

AMERONGEN  Amerongers reageerden verdeeld op de diverse stellingen van het Platform Amerongen Inspireert. Burgemeester Frits Naafs vond de stellingen ongenuanceerd. Het platform poneerde de stellingen met mogelijke oplossingen voor de verkeersproblematiek in het dorp maandagavond op een bijeenkomst voor inwoners in een goedgevulde Ark.

Lees verder op de website van De Kaap

Reünie CBS de Regenboog goed bezocht

AMERONGEN  In het kader van een feestelijk jubileumjaar op CBS de Regenboog in Amerongen werd een reünie georganiseerd. Op zaterdag 5 februari hebben zo’n 200 oud-leerlingen en oud-leerkrachten van CBS de Regenboog in Amerongen elkaar ontmoet in de school.

Lees verrder op de website van De Kaap

18 februari 2011 (kopie)

FlorastraatDr Schaepmanlaan X Van Rijckevorselstraat

     

tijd: 11:50 uur   temperatuur: 1 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Een hemelsbreed verschil

DRIEBERGEN Bewoners van de Zonstraat en de Welgelegenlaan zijn elkaars achterburen. ,,Maar ik heb zelden twee straten gezien, die zó dicht bij elkaar liggen en waar de afstand zó groot is”, zegt vastgoedmanager Peter Felix van Heuvelrug Wonen.

Lees verder op de website van De Kaap

NMU: ‘Stop het bedrijventerrein bij Amerongen’

LEERSUM  De plannen voor een nieuw bedrijventerrein aan de Ameronger Eng moeten worden stilgelegd. Dat zegt de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) in een reactie op het ontwerp bestemmingsplan.

Lees verder op de website van De Kaap

Leersumer Robert Hin moet deel woning afbreken

LEERSUM  Robert Hin moet vier slaapkamers, vier badkamers, vier toiletten en vier keukens uit zijn woning breken. Ook de serre zal moeten wijken. De gemeente heeft besloten de uitspraak van de Raad van State op te volgen en te handhaven bij de Leersumer, die woont aan de MC Verloopweg 76.

Lees verder op de website van De Kaap

Politiek buigt zich over ‘burenruzie’ Broekbergen

DRIEBERGEN  Als er één ding vorige week duidelijk werd bij de behandeling van de ‘kwestie Broekbergen’ door de raadscommissie Ruimte, dan was het wel dat de SGP-fractie een sleutelrol vervult in deze zaak.

Lees verder op de website van De Kaap

Uitslag spaaractie Albert Heijn Driebergen

DRIEBERGEN  De spaaractie waarmee klanten bij Albert Heijn in Driebergen geld voor hun favoriete vereniging konden sparen, is ten einde en de uitslag is bekend. Over enkele weken worden bedragen naar alle verenigingen overgemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap

Meedoen voor spek en bonen

DOORN  Het tumult over het uitgelekte advies van het Verkeersberaad bereikte vorige week een hoogtepunt. Het adviesorgaan voorspelde een verkeersinfarct, als in 2012 het nieuwe gemeentekantoor in Doorn in gebruik is genomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wethouder: ‘Geen autohandel in het bos’

DOORN  ,,Als blijkt dat Ardejo Trading de regels overtreedt, zullen we stevig en doortastend optreden”. Dat zegt wethouder Bert Homan (VVD) over de ongeoorloofde bedrijfsactiviteiten op het terrein Van Opijnen.

Lees verder op de website van De Kaap

19 februari 2011 (kopie)

Wethouder Teselinglaan X Prins Bernhardlaan

tijd: 14:00 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Heimgartner per direct weg bij Candia’66

RHENEN  Trainer Janco Heimgartner is per direct vertrokken bij Candia’66. De taken van de trainer worden tot het einde van het seizoen overgenomen door het drietal Bertho van Neerbos, Gerard Jansen en Henk Bogaars.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Hoogenraad: ‘We kunnen geen kant op’

LEERSUM  Voor ondernemer Wijnand Hoogenraad (70) is de grens bereikt. Al twaalf jaar is hij op zoek naar een andere bedrijfsruimte voor zijn takel- en bergingsbedrijf. Aan de Rijksstraatweg is Hoogenraad ruimschoots uit zijn jasje gegroeid, maar tot dusver wil de gemeente Utrechtse Heuvelrug niet meewerken aan een bedrijfsverplaatsing.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeente Utrechtse Heuvelrug mist stedenband

HEUVELRUG  We brengen rollators naar Roemenië en steunen culturele projecten in Albanië. Ook zonder subsidie kijken inwoners van de Utrechtse Heuvelrug over grenzen heen. Twee jaar geleden schafte de gemeente haar stedenbanden af en sindsdien worstelt de politiek met de vraag: hoe nu verder?

Lees verder op de website van De Kaap

Lustrumfestiviteiten Open Atelier in het voorjaar

AMERONGEN  Het Open Atelier viert samen met moederorganisatie SkiAm haar tienjarig bestaan. Het Atelier doet dit met een beeldententoonstelling in de tuin van het kasteel, een expositie op diverse locaties in het dorp en een kleurwedstrijd voor alle kinderen op de basisscholen in het dorp.

Lees verder op de website van De Kaap

20 februari 2011 (kopie)

Catharijnestraat X De Griffel X Van Berckstraat

tijd: 13:20 uur   temperatuur: 2 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Verassende overwinning CDN-Waterwijk 2-1

DRIEBERGEN  In een spannende maar geen fraaie wedstrijd heeft CDN belangrijke punten vergaard om degradatie plaatsen te ontgaan. Zeer spannend was het voor het vele publiek met aan weerskanten diverse kansen. Het was een wedstrijd van rood-wit geblokt tegen blauw-wit geblokt met blauw-wit geblokt dat direct in de aanval ging met 2 verraderlijke schoten op het weer goed verdedigde doel van Wesley Bekker die voorlangs en naast gingen. Die directe dreiging werd beloond met een doelpunt: op rand van buitenspel scoorde Waterwijk beheerst 0-1.

vergroot   foto1   foto2

Na deze vroege teleurstelling was het Pascal van Doorn die met diverse goede acties probeerde de stand een ander aanzien te geven in de 10e en 15e min kwam hij niet tot scoren.
Maar de tegenaanvallen van Waterwijk waren niet ongevaarlijk met een verraderlijk schot in de 20e minuut die maar ternauwernood naast ging. Waterwijk had het meeste balbezit maar de CDN verdediging gaf geen krimp met Jelle Damhuis aan het hoofd. Dat CDN niets terug deed was absoluut niet waar want de snelle counters meestal ingeleid door de onvermoeibare Tolga Albayrak waren bijzonder gevaarlijk dat blijkt ook wel dat CDN in de eerste 40 minuten al 8 hoekschoppen mocht nemen. Het CDN publiek veerde in de 39e minuut omhoog door een schitterende aanval op rechts van Pascal van Doorn; zijn uitstekende voorzet werd door twee CDN ers op een haar na gemist voor het doel t.w. Alexander Kosterman en Paul van Hofwegen. Rust 0-1

De 2e helft begon direct met een gevaarlijk opdringende Waterwijk dat vervolgens door een vrije trap in de 47e minuut uitstekend gestopt door de CDN doelman. De 50e minuut volgde wat inhield een belangrijke voor CDN, het was een onoverzichtelijke situatie die de bal bij Kevin van Woudenberg bracht zijn inzet tegen gehouden werd maar die rebound beheerst inkopte. 1-1
Het werd nu een spannende en een wedstrijd dat alle kanten kon opgaan en voor het publiek zeer aantrekkelijke voornamelijk  het spannende karakter en aan weerszijden diverse mogelijkheden om de stand te  doen veranderen.Een kopbal van de weer goed spelende Jelle Damhuis die net over het doel van Waterwijk ging  ,aan de andere kant een inzet van de spits van Waterwiik die maar net van de doellijn werd gehaald door Gerwin v/d Klift. De gevaarlijkste momenten kwamen  van de vrije trappen  van Waterwijk maar het was in deze fase dat doelman Wesley Bekker zijn doel schoon hield. De 1e wissel kwam er in de 77e minuut Robin Notenboom verliet het veld voor de weer herstelde Elmar van Doorn. Direct na deze wissel een aanval van CDN een beetje paniekerig verdedigd door de verdediging van Waterwijk maar daar was Alexander Kosterman die uit het niets zijn heup in de bal zette en scoorde tot vreugde voor al wat CDN is 2-1.

Nu brak een periode aan van een beetje voorzichtig omgaan met deze voorsprong die uiteindelijk toch wel verdiend was vooral voor de inzet van alle spelers.
Door dit resultaat steeg CDN op de ranglijst :   nr8. Altius  16-21  nr.9  CDN  15-16  nr.10  Fc Weesp   15-16  nr 11 Fc Hilversum  15-15  nr12  De Meer 16-11  nr 13  Kockengen  15-10  nr 14  Wartburgia  16-6

Zaterdag 26 februari 2011 de Thuiswedstrijd  CDN za1- Wartburgia Za1 Aanvang   14.30 uur


Robert Jan Stips in het Beauforthuis

AUSTERLITZ  Zaterdag 26 februari speelt zanger/toetsenist Robert Jan Stips in het Beauforthuis. Stips trekt een ongekend spoor van oorspronkelijke muziekwaliteit door het Nederlandse muzieklandschap: Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu.

Naar goed gebruik in het Beauforthuis doet hij een greep uit zijn meer dan 300 liedjes (mail je verzoeknummer naar info@stips.net), speelt en zingt ze in verrassende versies. Maar niet alleen oud werk, ook onverwachte covers en nieuw werk (zoals uit de film ‘de Leugen’), anecdotes, verhalen. Kortom: in een “one-man-workshop” laat Robert Jan horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en… meegemaakt. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zaterdag 26 februari 2011, 20:15  
Robert Jan Stips – Van Supersister tot The Nits 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Vernielzuchtig clubje

ZEIST  In de vroege ochtend van zondag 20 februari liep eerst één verdachte en vervolgens zijn broer en een maatje tegen de lamp.
 
Rond 03.50 uur zagen agenten een 18-jarige jongeman uit Bunnik met een verkeersbord over de Jufferstraat lopen. De agenten spraken hem aan en hij bekende het bord te hebben gestolen. Hij wilde hen aanwijzen waar dat was, maar onderweg daar naartoe hoorden de agenten dat bij de parkeergarage Figi vernielingen werden gepleegd, waarna zij twee verdachten de hoek om zagen komen: de 18-jarige broer van de eerstgenoemde verdachte en een 17-jarig maatje uit Zeist. Het tweetal bekende direct verlichting van een nooduitgang van de parkeergarage te hebben vernield. Daarop hielden de agenten alle drie de verdachten aan. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Plezier en beleving terug bij winnend Candia’66

RHENEN ,,We hebben vandaag heerlijke punten weten te pakken”, aldus Bartho van Neerbos. De nieuwe trainer, die Janco Heimgartner opvolgde, had vandaag voor het eerst de leiding tijdens een wedstrijd van Candia’66.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Musketiers mist penalty en verliest

ELST  Het grootste gedeelte van de wedstrijd was Musketiers de bovenliggende partij tegen SVM. Maar zoals wel vaker dit seizoen wist de ploeg uit Elst, ondanks het betere van het spel, niet te winnen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

21 februari 2011 (kopie)

Jagersdreef X De Sluis X Valkenkamp

tijd: 13:35 uur   temperatuur: 2 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Verkeerd straatnaambord

DRIEBERGEN  Begin januari is aan de gemeente gemeld dat na oudejaarsnacht het straatnaambord bij De Warande is verdwenen. Ook het bord van woonerf bleek zoek. Al snel werd het woonerfbord vervangen door een nieuw exemplaar, maar het straatnaambord liet op zich wachten tot vandaag. De gemeente plaatste een nieuw straatnaambord, echter met de verkeerde straatnaam: De Warande werd omgedoopt tot Waranda en dat is toch heel iets anders.

vergroot   foto1   foto2

Vrouwen Enervo en Volleer houden het spannend

HEUVELRUG  Bij de vrouwen blijft de strijd tussen Enervo en Volleer om de koppositie spannen Beide ploegen wonnen met 3-1, Enervo van Be Fair 3 en Volleer van VollinGo 4.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto buigt het hoofd pas laat voor Fortuna

DRIEBERGEN  Uiteindelijk viel de overwinning van Fortuna/ MHIR tegen Dalto ruim uit met 23-29. Een groot deel van de boeiende wedstrijd kon het echter twee kanten uitgaan. Dalto liet zien dat het ook zonder de geblesseerde topschutter Jorrit Bergsma een ploeg is om niet te onderschatten.

Lees verder op de website van De Kaap

Samenwerking peuterspeelzalen en kinderdagopvang

HEUVELRUG  Een groot deel van de kinderen brengt per dag een aantal uren door op een peuterspeelzaal of kinderdagopvang. Kinderen van werkende ouders maken meestal gebruik van kinderopvang en kinderen van ouders zonder of met minder uren betaald werk, maken gebruik van de peuterspeelzalen. Kinderen met een taalachterstand krijgen extra begeleiding zodat ze met meer succes kunnen instromen in het basisonderwijs. Deze begeleiding wordt vooral op peuterspeelzalen aangeboden en beperkt in kinderdagverblijven.

Ontwikkelingen
De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van kinderopvang en peuterspeelzalen. De kinderopvang heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, terwijl peuterspeelzalen juist te maken hebben met een terugloop van het aantal kinderen.

In 2010 is de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (OKE) in werking getreden.
Het uitgangspunt van deze wet is het creëren van betere ontwikkelingskansen voor kinderen. Deze ontwikkelingen, en de verwachte daling van het aantal leerlingen binnen onze gemeente, zijn voor de gemeente aanleiding geweest om het huidige onderwijsachterstandenbeleid en het peuterspeelzaalbeleid tegen het licht te houden en te kijken welke stappen in de toekomst wenselijk zijn. Het accent ligt daarbij op het voorkomen van onderwijsachterstanden bij alle peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

Integratie peuterspeelzalen en kinderopvang
De gemeente heeft ervoor gekozen om peuterspeelzalen en kinderdagopvang met ingang van 2013 te laten integreren. De subsidie aan de peuterspeelzalen vervalt dan ook.
Samen met de peuterspeelzalen en de kinderopvang wordt gezocht naar een samenwerkingsvorm waarbij kinderen met een taalachterstand extra begeleiding blijven krijgen. De gemeente ziet in de nieuwe opzet vooral toe op de kwaliteit van de educatie. De nieuwe samenwerking en de gevolgen hiervan voor ouders, medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen en voor de huisvesting worden in samenwerking met de aanbieders van peuterspeelzalen en kinderdagopvang in beeld gebracht. Dit wordt verder uitgewerkt in de beleidsnota Peuterspeelzaalwerk en onderwijsachterstanden. Deze nota wordt eind 2011 aan de gemeenteraad ter instemming aangeboden. De peuterspeelzalen en kinderdagopvang hebben instemmend gereageerd op het voorgenomen plan van de gemeente.

Man aangehouden; de politie zoekt getuigen

ZEIST  Zondagavond omstreeks 23.35 uur kreeg de politie melding van een inbraak op de Zinzendorflaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen een donker blauwe Volkswagen Golf met gedimde lichten vanaf de betreffende woning wegscheuren.

Ze reden weg in de richting van de Van Renesselaan. Vervolgens reden ze de Godfried van Seystlaan in en daarna de Filips van Bourgondiëlaan op, waar de agenten de verdachten uit het oog verloren. Een andere politie-eenheid stond nog bij de woning, waar de agenten een man zagen lopen. Bij het zien van de agenten, zette de man het op een lopen. Hij werd op de Cornelis Schellingerlaan aangehouden op verdenking van het plegen van de woninginbraak. De man, 18-jarige man uit Zeist, werd ingesloten voor verhoor. De politie heeft ze zaak in onderzoek.
 
De politie is nog op zoek naar de inzittenden van de donker blauwe Volkswagen Golf. Als u meer informatie heeft, belt u dan met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Meester en leerling samen op dreef!

Meester en leerling samen op dreef!
DRIEBERGEN  Het komt zeker niet alle dagen voor dat meester en leerling samen actief zijn bij een topwedstrijd, maar afgelopen weekend was dat toch het geval.  Bij de landelijke Speedo jaargang zwemwedstrijden in Leiden was groep 6 B van basisschool de Uilenburcht uit Driebergen goed vertegenwoordigd.  Meester Ben van Ziel als scheidsrechter en zijn leerling Mart Niehoff (9 jaar) als zwemmer namen deel aan dit evenement waar de beste jeugdzwemmers van Nederland met elkaar de strijd aangaan.

vergroot foto

Mart, getraind door Kees van der Burg en Steven Hulst bij zwemclub De Zwoer, nam voor het eerst deel. Alleen de beste 18 zwemmers van Nederland per leeftijd (jaargang) op een afstand mochten deelnemen. En dus ook voor juryleden en scheidsrechters is het bijzonder om daar actief te zijn. Mart wist met 35.64 sec op de 50m vrije slag en 1.29.64 sec op de 100m rugcrawl zijn persoonlijke records te verbeteren en daarmee op beide afstanden de 13e plaats te bereiken.

Nonnen en heksen Vrouwenkoor

DRIEBERGEN  Het Vrouwen Kamerkoor Driebergen en omgeving (VKKD) geeft 26 februari in het kader van de Muziek Centraal-reeks in de Grote Kerk een concert met een wel heel bijzonder thema. De dames van het koor kruipen voor deze gelegenheid namelijk in de huid van nonnen en heksen.

Lees verder op de website van De Kaap

Aline Dijkhorst 25 jaar juf bij de Triangel

DOORN  Het is alweer 25 jaar geleden dat Aline Dijkhorst als juf bij de kleuters begon op De Triangel. In de loop der jaren heeft zij veel gedaan op en voor de school. Voornamelijk lesgegeven in de onderbouwgroepen, zelfs een groep 3/4 met maar liefst 38 leerlingen.

Lees verder op de website van De Kaap

SP bezet het Doornse Gat

DOORN  Leden van de SP hebben gisterenmiddag het Doornse Gat bezet. De SP afdelingen Zeist en Heuvelrug voerden samen met de SP Provincie Utrecht actie voor behoud van dagcamping het Doornse Gat.

Lees verder op de website van De Kaap

22 februari 2011 (kopie)

 
 
 
 

Lange Dreef X Sint Hubertuslaan

tijd: 11:40 uur   temperatuur: -3 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info


Korfballers SVMM nipt onderuit

MAARN  SVMM stond voorafgaand aan het zaterdagavondduel tegen Animo in de middenmoot en de gasten uit Geldermalsen op een voorlaatste plaats. Animo heeft echter gedurende het seizoen laten zien dat het tegen de hoger geplaatste tegenstander prima partij kan bieden.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM verliest aansluiting met koplopers

MAARN  Helaas moeten wij constateren dat SVMM er niet in is geslaagd om de aansluiting met de koplopers te behouden. In een rechtstreeks duel met één van de koplopers, JSV uit Nieuwegein, werd SVMM vooral op felheid en overtuiging afgetroefd.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV Doorn naar ruime overwinning op Cobu Boys

DOORN  Na een sterke openingsfase van Cobu Boys nam DEV het heft in de handen en bouwde de score uit naar maar liefst 1-5.  DEV startte in nagenoeg dezelfde formatie als tegen Dalto, alleen Bob Kemper verving Remco van Hasselt.

Lees verder op de website van De Kaap

Geslaagde Indoorkapioenschappen voor Julia Veltman

DOORN  De KNHS organiseert ieder jaar de Regio Indoorkampioenschappen springen en dressuur. De Doornse Julia Veltman mocht meedoen aan deze wedstrijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Yuri Honing Acoustic Quartet

AUSTERLITZ  Saxofonist Yuri Honing, een van de boegbeelden van de NL-jazz, speelt 27 februari in het Beauforthuis. In een All-Star formatie werkt Honing voor het eerst in bijna 10 jaar weer met een pianist: Wolfert Brederode voegt zich in een kwartet dat helemaal draait om vrijheid, spiritualiteit en tijd. Verder Frans van der Hoeven op bas en Joost Lijbaart op drums. Honing en companen op hun best! Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
Honing tourde in meer dan vijftig landen en speelde op bijna 30 cd’s, met zijn eigen groep, maar ook met Pat Metheny, Charlie Haden en Paul Bley en met jong talent Karsu Dönmez, die afgelopen seizoen ook in het Beauforthuis heeft opgetreden. Hij ontving de Edison Jazz Award voor zijn New Yorkse opnamesessie ‘Seven’ met Paul Bley, Gary Peacock en Paul Motion.
27 februari 2011, 17:30  
Yuri Honing Acoustic Quartet  
entree € 16 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Ooievaars op Kloosterlaantje

Door Michiel van der Vlist
DRIEBERGEN Er zijn weer ooievaars gezien op het nest aan het Kloosterlaantje. Zaterdag 20 februari tegen zes uur s’avonds streek de eerste neer. Vermoedelijk het mannetje van het paar dat verleden jaar niet tot broeden kwam. Zekerheid zal verkregen worden als het ringnummer is afgelezen. Maandag 21 februari om half drie s’middags meldde numer twee zich op het nest.

De ooievaars zijn dit jaar zeer vroeg. Nog vroeger dan verleden jaar toen de eerste op 25 februari arriveerde. De trek van de ooievaars wordt geïnitieerd door de temperatuur op de plaats van vertrek. Door de globale opwarming is het op de winterverblijven van de ooievaars warmer en zet de trek dus vroeger in. Dat is niet gunstig als het dan hier nog erg koud is. Er is dan minder voedsel beschikbaar.

Inbraak woning; de politie zoekt getuigen

DRIEBERGEN Twee inbrekers werden in de nacht van maandag op dinsdag betrapt bij een poging woninginbraak.
 
Rond 00.55 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Rosariumlaan. Een getuige hoorde veel lawaai bij een woning en zag vervolgens twee personen op de uitkijk staan, waarvan er één gekleed was in een grijs jack en een trainingsbroek. De ander droeg donkere kleding. De inbrekers zijn ongeveer 25-30 jaar oud, 1.70-1.80 meter lang en hebben donker haar. Toen de inbrekers de getuige zagen, renden ze weg in de richting van de Wethouder Teselinglaan. Mogelijk zijn ze daarna richting de Hogesteeg gerend.
 
Als u meer informatie heeft, kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bibliotheek Rhenen viert 50-jarig jubileum

RHENEN – De bibliotheek van Rhenen viert donderdag 24 februari haar 50-jarig jubileum. Inwoners van Rhenen, of ze nu lid van de bieb zijn of niet, zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om het feestje mee te vieren.

Lees verder op de website van De Kaap

Abdel el Jaouani is Conciërge van het Jaar

HEUVELRUG  Abdel el Jaouani, conciërge van Scholengemeenschap Maarsbergen, heeft op vrijdag 18 februari de beker, die behoort bij de titel Conciërge van het Jaar, in ontvangst genomen van Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid van D66.

Lees verder op de website van De Kaap

D66 ruimt het zwerfvuil op

HEUVELRUG  D66 heeft afgelopen zaterdag op de Utrechtse Heuvelrug campagne gevoerd in aanloop van de Provinciale Staten verkiezingen. In alle dorpen werden flyers uitgedeeld. In de middag hebben de raadsleden Jan Willem Eggink, Hugo Prakke en Erwin Kamp, ondersteund door het campagneteam, zwerfvuil geruimd langs de N225.

Lees verder op de website van De Kaap

Uniek korfbalplaatjesboek in Driebergen

DRIEBERGEN  In navolging van de landelijke voetbalplaatjesactie waarbij plaatjes van eredivisiespelers bij elkaar kan worden gespaard, heeft korfbalvereniging Dalto tezamen met de sponsor van de A1, C1000 Verberne te Driebergen een soortgelijke actie opgezet.

Lees verder op de website van De Kaap

IJskoud Weekend bij Bartiméus

DOORN  Bartiméus haalt de winter naar Doorn, want op zaterdag 26 februari wordt het jaarlijkse IJskoud Weekend gehouden. Het sfeervolle winterevenement is een feest voor zowel bewoners van Bartiméus als inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omgeving.

Lees verder op de website van De Kaap

23 februari 2011 (kopie)

 
 
 
 

Wethouder Teselinglaan X Sterrenboslaan

tijd: 11:40 uur   temperatuur: 1 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info

Tai Chi

DOORN  Tai Chi is een eeuwenoude vorm van Chinese bewegingsleer en krijgskunst en wordt vandaag de dag beoefend voor het verkrijgen van meer rust en vitaliteit. Tevens is het een goede rustige workout voor het hele lichaam maar in een zeer ontspannen sfeer. Iedereen die weleens beelden van China heeft gezien kent wel de parken vol mensen in de ochtend die samen Tai Chi aan het doen zijn.
Op donderdag avond 10 maart is er een info/introductie les die gratis bijgewoond kan worden. Deze wordt gegeven in het Revius Lyceum in Doorn van 19.30 tot 20.30 uur.
Voor meer informatie en aanmelding:
Paul Seelen
tel: 0618517139
e-mail: paul@taichi-reiki.nl

Dierenmanieren bij Bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 6 maart organiseert bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit “dierenmanieren”. Kinderen kunnen op deze zondagmiddag van alles te weten komen over de dieren van het bezoekerscentrum. Wat eten ze, hoe ga je er mee om? Waarom heeft een konijn zo’n dikke vacht? Kunnen kippen praten?

Onder begeleiding van een medewerker van het bezoekerscentrum worden er samen spelletjes gedaan zoals het dierenkaraoke, een tikspel en een memoriespel. 
De activiteit duurt een uur en start om 12.30, 13.45 en om 15.00 uur. Deelname kost €2,50. Opgave is gewenst. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (tot en met maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur. Vanaf 1 april kunnen bezoekers ook weer door de week terecht, iedere dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.30 uur.

Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.
U vindt het bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Caribisch percussie-meedoeconcert voor kinderen

AUSTERLITZ  Zondag 27 februari in het Beauforthuis een kinderconcert (vanaf 6 jaar) met Caribische percussie. En het mooiste is: je kan zelf meedoen! Roël Calister laat in zijn nieuwe programma Kits 4 kids horen wat er allemaal kan in de Caribische en Zuid-Amerikaanse percussiemuziek.

Weet je bijvoorbeeld wat een cajon is? Of wat voor soorten trommels er bestaan? Roël leert het je allemaal, en je kunt de instrumenten nog uitproberen ook. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
Zondag 27 februari, 11:30  
Roël Calister – Kits 4 Kids – percussie-meedoeconcert  6+ 
entree € 11,50 | reductieprijs € 7,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Halt voor graffitispuiter

ZEIST  Dinsdagmiddag kreeg de politie melding dat er op de Woudenbergseweg een aantal personen graffiti stond te spuiten. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij vijf personen in het bos aan.

Bij één van de personen, een 18-jarige vrouw uit Zeist, werd een spuitbus aangetroffen. Een 17-jarige jongen uit Zeist gaf direct toe, dat hij de graffiti had gespoten. De vrouw en de jongen werden aangehouden ter zake vernieling. Van de andere aanwezige personen werden de namen genoteerd. Na verhoor bleek dat de vrouw niet had gespoten. De jongen kreeg een proces-verbaal, dat aan Bureau Halt wordt overgedragen, voor afhandeling middels een alternatieve straf.

Dance to give them a chance

HEUVELRUG  Zin in een feestje en tegelijk steentje bijdragen aan het goede doel? Het jongerenwerk Welnúh geeft op vrijdag 4 maart van 19.30 tot 22.30 uur in jongerencentrum DJOI in Driebergen een super tof feest voor jongeren van 11 tot en met 15 jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Vier jaar voor overval

DRIEBERGEN  De rechtbank in Utrecht heeft een 20-jarige Utrechter veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege een overval op een woning aan de Oranjelaan in Driebergen anderhalf jaar geleden.

Lees verder op de website van De Kaap

Jongeren spelen toneel

DRIEBERGEN  Ruim vijftig ouders en familieleden bezochten de voorstelling ‘Waanzinnig’ van jonge Driebergse acteurs. De voorstelling was het sluitstuk van een drama workshop in jongerenruimte Djoi van Welnúh.

Lees verder op de website van De Kaap

Stijlvolle Tango avond op het Kasteel

AMERONGEN  Onder de titel ‘Tango at the Castle’ was er zondagavond in Het Koetshuis een bijzondere, Argentijnse dansavond georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

24 februari 2011 (kopie)

 
 
 
 

Schippersdreef X De Sluis X Vossenkamp
tijd: 12:05 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Houtdief

DOORN  Woensdagmiddag zagen surveillerende agenten een persoon blokken hout in zijn auto laden op een bedrijventerrein aan de Leersumsestraatweg. Na onderzoek bleek dat de man hier geen toestemming voor had.

Een 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd aangehouden en het hout werd in beslag genomen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie mannen aangehouden

MAARSBERGEN  Drie mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag onder verdachte omstandigheden aangehouden.
 
Surveillerende agenten controleerden omstreeks 02.00 uur op de Tuindorpweg een auto met drie inzittenden, 18, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Den Haag. Zij hingen een ongeloofwaardig smoesje op over hun aanwezigheid daar. Bij controle van de auto troffen de agenten daarin inbrekersgereedschap aan. De verdachten zijn aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen.

Uitbreiding AZC voorlopig van de baan

LEERSUM  Asielzoekerscentrum De Hoogstraat kan een snelle uitbreiding wel vergeten. Het college is niet van plan om het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Coa) groen licht te geven. De ontvangst van directeur Nurten Albayrak in het Doornse cultuurhuis heeft aan die stellingname niets veranderd.

Lees verder op de website van De Kaap

Positief coachen in Wel winnen hè!

LEERSUM  Uit alle dorpen van de Heuvelrug waren commissie-, bestuursleden en coaches richting De Binder gekomen voor de masterclass ‘Wel winnen hè’ door Ewald van Kouwen, directeur van de stichting Positief Coachen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wegwerkzaamheden Driebergsestraatweg in Doorn

DOORN  Vanaf 28 febuari 2011 vindt er een gedeeltelijke wegafsluiting plaats van de Driebergsestraatweg (N225) in Doorn, ter hoogte van het Shell Express benzinestation. De gedeeltelijke afsluiting zal naar verwachting vier weken in beslag nemen en is nodig om de faunapassage (dassentunnel) ter plaatse te kunnen afbouwen.

In november 2010 is aannemer Oranjewoud gestart met de bouw. Na een korte winterstop is de aannemer begin februari verder gegaan met de aanleg van de passage onder het fietspad. Inmiddels is het werk zover gevorderd dat gestart kan worden met de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan.

Werkzaamheden en verkeersmaatregelen vanaf 28 februari
Vanaf maandag 28 februari wordt de rijbaan Doorn richting Driebergen opengebroken voor het maken van een gedeelte van de passage onder de hoofdrijbaan. Dit werk duurt circa twee weken.
Het verkeer wordt in die periode met tijdelijke verkeerslichten om-en-om langs het werk geleid. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Als gevolg hiervan moet het verkeer rekening houden met vertraging.

Na twee weken wordt de andere rijbaan (Driebergen richting Doorn) opengebroken voor de aanleg van het resterende gedeelte van de faunapassage. Ook dan wordt het verkeer weer om-en-om over één rijbaan langs het werk geleid. Tevens zal de uitvoegstrook richting Shell Express worden afgesloten.

Fietsers
Voor fietsers is er ter plaatse een bypass aangelegd zodat ze niet in de verdrukking komen en veilig hun weg kunnen vervolgen.

Bereikbaarheid Shell station en Zam Doorn
Tijdens de werkzaamheden blijft het Shell station bereikbaar. Als de rijbaan richting Doorn wordt opengebroken, is het Shell station alleen bereikbaar via de Velperengh. Op het terrein van de Shell wordt een éénrichtingsroute ingesteld. Ook garage Zam Doorn is tijdens deze werkzaamheden bereikbaar via de Velperengh.

Achtergrondinformatie
De faunapassage maakt deel uit van een natuurzone waar de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht samen aan werken. De gemeente zorgt, samen met de aangrenzende bedrijven, voor de ecologische inrichting van de omgeving richting Park Grimborn. De provincie zorgt voor de aanleg van de passage.

De faunapassage maakt deel uit van het ontsnipperingsprogramma van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De passage past daarmee in het netwerk van al gerealiseerde grote en kleinere faunapassages. Het doel van de passages is om de barrièrewerking van wegen tegen te gaan en een veilige oversteek te creëren voor dieren. Hierdoor wordt ook hun leefgebied groter waardoor aantal en diversiteit in stand kunnen blijven.

De faunapassage krijgt een flinke doorsnede, zodat verschillende diersoorten er gebruik van kunnen maken. Te denken valt aan dassen, hazen, konijnen en amfibieën. De tunnel bestaat uit een vierkante bak van beton van 75×75 cm. In de bermen komen rasters en schuine toelopen om dieren naar de openingen te sturen. De provincie Utrecht gaat het gebruik van de passage de komende jaren inventariseren.

Internationale Vrouwendag op de Heuvelrug

HEUVELRUG  Zondag 6 maart organiseert het Participatieteam P-Team Utrechtse Heuvelrug de jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag. Iedereen is op 6 maart van harte welkom in de Eurowinkel in Driebergen om deze dag mee te vieren, dus ook mannen.

Er is een uitgebreid programma met medewerking van de Hillbackband en er zijn optredens van onder andere een flamencogroep, een buikdanseres en een Turkse folkloristische dansgroep. Het feest begint om 14.00 uur en is tegen 18.00 uur afgelopen.

Met DANS & lEEF staat het P-Team Utrechtse Heuvelrug stil bij betekenis van 100 jaar strijd voor vrouwenrechten. Het is tijd voor een feestje, want het is 100 jaar geleden dat vrouwelijke arbeiders op 8 maart in de New Yorkse textiel- en kledingindustrie massaal gingen staken. Inzet was een achturige werkdag, betere werkomstandigheden en vrouwenkiesrecht. Deze staking wordt doorgaans gezien als de inspiratiebron voor het houden van de Internationale Vrouwendag op 8 maart.
Op voorstel van Clara Zetkin werd twee jaar later in 1910, op de Tweede Internationale Socialistische Vrouwenconferentie in Kopenhagen, besloten voortaan ieder jaar een Internationale Vrouwendag te houden. Een jaar later, in 1911 werd deze dag daadwerkelijk internationaal gevierd en wel in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland en de Verenigde Staten. Nederland doet vanaf 12 maart mee en vierde de dag toen nog op 12 mei (georganiseerd door de Sociaal-DemocratischeVrouwenclub). Pas in 1922 werd besloten dat Internationale Vrouwendag overal op 8 maart wordt gehouden.
De strijd is nog niet af, want vrouwen hebben nog steeds niet dezelfde kansen en mogelijkheden als mannen. Op 6 maart tijdens de viering van Internationale Vrouwendag dansen wij om de verandering en de resultaten van de eerste feministische golf te vieren en we leven om de strijd van de derde feministische golf voort te zetten.

Wietlucht

ZEIST Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een wietlucht bij een woning aan de Laan van Vollenhove. De politie trof in het pand kweekapparatuur aan. Kennelijk was er al geoogst, want er werden plantenresten aangetroffen. Een 24-jarige man uit Zeist werd aangehouden. De apparatuur is in beslag genomen.

Concert in Wapen van Rijsenburg

DRIEBERGEN  Het tweede sessieconcert op 27 februari in de nieuwe reeks gratis zondagmiddagconcerten in Het Wapen belooft een drukbezochte editie te worden, vanwege het optreden van The Senior Rockets.

Lees verder op de website van De Kaap

Oranjevereniging Doorn in de verdrukking

DOORN  ,,De viering van Koninginnedag is dít jaar nog niet in gevaar, maar de bel komt wel steeds dichterbij”. Dat zeggen voorzitter Gert Schalk en bestuurslid Frans van der Craats van de Oranjevereniging Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

25 februari 2011 (kopie)

 
 
 
 

Nijendal X Faunalaan
tijd: 11:20 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Ouderavond over Jenaplan-onderwijs

DRIEBERGEN  Altijd al willen weten wat de ins en outs van het Jenaplan-onderwijs zijn? Op dinsdagavond 1 maart organiseert de OpenbareJenaplanschool Dolfijn in Driebergen een ouderavond. De pedagoog en onderwijskundige Freek Velthausz heeft zich gespecialiseerd in de Jenaplan-aanpak. Hij zal vertellen waarin Jenaplan-onderwijs van het reguliere onderwijs verschilt, en welke rol een leef- werkgemeenschap op school speelt. Daarna is er ruim tijd voor een dialoog.

Deze ouderavond is openbaar. Ook als u (nog) geen kinderen op OBS Dolfijn heeft, kunt u zich als belangstellende aanmelden via mr@obsdolfijn.nl. Zo kunt u gelijk kennismaken met ouders die al wel voor deze school gekozen hebben. Vanaf 19.45 uur bent u welkom op Locatie Noord, Weidestraat 1, te Driebergen.

Het Jenaplan-concept biedt uitstekende mogelijkheden om kinderen optimaal voor te bereiden op de toekomst. Natuurlijk vormen de basisvaardigheden rekenen, taal en lezen een belangrijk onderdeel van het lesaanbod. Maar een Jenaplanschool wil meer. Omdat iedereen verschillend is, en een andere manier heeft om kennis te verwerven, zijn de lessen niet alleen klassikaal. Dikwijls werken de kinderen mét elkaar. Met steun van het lesgevend personeel. Zij bereiken gemeenschappelijk verdieping van hun kennis. Wezenlijk daarbij is, dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de klas zitten. Kinderen die elkaar kunnen stimuleren. Kinderen die  daadwerkelijk leren sámenwerken, én tegelijkertijd zelf problemen op te lossen. Het zijn extra vaardigheden, die hen in hun verdere (school)carrière zeer van nut zijn.

OBS Dolfijn is de enige openbare basisschool van Driebergen, een school op algemene grondslag die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing. In een prettige leef- en werksfeer verzorgt een enthousiast team een programma voor vier- tot twaalfjarigen. Er zijn twee vestigingen, één aan beide zijden van de Hoofdstraat.

Geen woningbouw op bedrijventerrein

MAARN  Projectontwikkelaar NewCon heeft de plannen om woningen te ontwikkelen op het bedrijventerrein achter de Maarnse Grindweg/Amersfoortseweg in de ijskast gezet.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen bouwfraude in de Heuvelrug

HEUVELRUG  Het is niet nodig om zakelijk contact met Janssen de Jong Infra te weren. Dat schrijft burgemeester Frits Naafs in een brief aan de gemeenteraad. Nadat het bedrijf in verband werd gebracht met fraude, liet Naafs een onderzoek verrichten door het landelijk Bureau Bibob.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergen onthutst door ‘kaalslag’

DRIEBERGEN  Met ontzetting hebben veel Driebergenaren gereageerd op de rigoureuze bomenkap die recentelijk aan beide zijden van de A12 heeft plaatsgevonden. In het kader van de verbreding van deze snelweg is een enorm aantal bomen tegen de vlakte gegaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Bewoners De Basis hopen op ‘reparatie’ vergunning

DOORN  ,,Dit is als een klap aangekomen”, zegt Fried Redering, bewoner van een zorgbungalow op het terrein van De Basis. Hij had vurig gehoopt dat de rechter de gemeente – die een vergunning aan Heuvelrug Wonen had verleend voor de bouw van 18 nieuwe patiowoningen op het terrein aan de Woestduinlaan – in het gelijk zou stellen.

Lees verder op de website van De Kaap

Kastelentocht door de achterdeur

DOORN  Steeds vaker wordt Tony Lith, voorzitter van de werkgroep Kastelentocht, aangesproken over de komende editie van het Doornse evenement. Mensen vrezen dat de 46e tocht met de paarden en koetsen niet door kan gaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Partij voor de Dieren wil stiltegebied in ere herstellen

DOORN  Het Von Gimborn Arboretum in Doorn is onderdeel van een stiltegebied. In december heeft in het Von Gimborn Arboretum een winterfair plaatsgevonden. In mei zal hier een vervolg aan worden gegeven in de vorm van een zomerfair. De fractie van de Partij voor de Dieren vraagt de provincie om in de toekomst geen ontheffingen meer te verlenen voor dergelijke evenementen en het stiltegebied in ere te herstellen.

Lees verder op de website van De Kaap

28 februari 2011 (kopie)

 
 
 
 

Werkzaamheden tbv verbreding A12
tijd: 10:50 uur   temperatuur: 3 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Zeer geflatteerde nederlaag CDN-Wartburgia 1-4

DRIEBERGEN  CDN heeft een zeer pijnlijke 1-4 nederlaag geleden tegen hekkensluiter Wartburgia uit Amsterdam. CDN begon goed aan de wedstrijd en zorgde al snel voor een gevaarlijk moment voor het Wartburgia doel met een geweldig schot van Pascal van Doorn dat via twee keer de binnenkant van de paal het veld weer in ketste, een hoopgevend begin maar dit was maar een kleine afspiegeling van het grote veldoverwicht wat CDN had. Diverse doelpogingen van Robin Notenboom en Pascal van Doorn mislukten allemaal, maar wat zo vaak gebeurt: in de 18e minuut een tegenaanval van Wartburgia die profiteerde van het uitglijden van Jeroen Rook die zijn tegenstander voorbij zag rennen en alleen op doelman Wesley Bekker af zag gaan. De spits van Wartburgia maakte deze kans beheerst af en dus stond het tegen alle verhoudingen in 0-1.

vergroot   foto1   foto2   foto3

Nog geen 4 minuten later een voorzet van Wartburgia richting het strafschopgebied van CDN. Die bal werd, met geen tegenstander in de buurt, volledig verkeerd geraakt door Lucas van de Hengel die zijn eigen doelman passeerde, 0-2. De grootste kans kwam in de 28e minuut op naam van Paul van Hofwegen die in scoringspositie de bal volledig verkeerd raakte en naast schoot. Het bleek wel aan de vele hoekschoppen die CDN in de 1e helft mocht nemen, namelijk 9 stuks, dat CDN het veldoverwicht had. Deze hoekschoppen leverde niets op, maar net aan het eind van de 1e helft was de volgende hoekschop de inleiding van de aansluitingstreffer van Robin Notenboom. Deze scoorde beheerst 1-2, wat tevens de ruststand was. 
De 2e helft begon zonder wissels en direct trok CDN ten aanval om snel de gelijkmaker te scoren maar dat lukte niet. CDN had ook in deze fase veel meer balbezit dan de tegenstander. Maar wat men ook probeerde, je zag dat het vanmiddag totaal niet lukte met de aanvallende aspiraties. Trainer Wilco Nap offerde zelfs 2 verdedigers op voor 2 aanvallers, namelijk Jeroen Rook voor Elmar van Doorn en Lucas v/d Hengel voor Henk-Jan Veenendaal, maar ook dit bracht niet het effect wat de trainer beoogd had. Het werd zelfs bij een plotselinge uitval in de 67e minuut 1-3 .Toen brak bij CDN alles en geloofde er niet meer in het werd nog dramatischer toen het in de 80e minuut ook nog 1-4 werd bij een van de weinige aanvallen van Wartburgia.
Een grote teleurstelling voor CDN, maar vele blije gezichten bij de tegenstander met hun 2e overwinning.
Zaterdag 5 maart 2011 de uitwedstrijd aanvang 14.30 FC Hiversum-CDN


Candia’66 verslaat Musketiers in belangrijke derby

RHENEN  De wedstrijd Candia’66 tegen Musketiers was een echte degradatie derby. Beide ploegen bivakkeren onderaan in de derde klasse en dat was duidelijk aan de wedstrijd te zien. Met veel slordige passes en strijd trok Candia’66 in een typische 0-0 wedstrijd toch aan het langste eind.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

DOS’46 laat langs Dalto: 19-16

DRIEBERGEN  Voor DOS’46/Engeldot was het afgelopen zaterdagavond een belangrijke wedstrijd. Met winst zou de afstand tot de onderste plaatsen, waar DVO en KVS staan, vergroot worden.

Lees verder op de website van De Kaap

Locatie monument blijft problematisch

DRIEBERGEN  De realisering van een openbare gedenkplaats voor de Joden die in de oorlogsjaren 1940-1945 uit Driebergen zijn weggevoerd en omgebracht, dreigt te stranden in een eindeloze zoektocht naar een geschikte locatie.

Lees verder op de website van De Kaap

Oriënteren op beroepen helpt bij keuze

DOORN  Het project ‘beroepenoriëntatie’ op het Revius Lyceum heeft zijn bestaansrecht zeker bewezen. Al meer dan 20 jaar wordt de leerlingen van de hogere klassen een handvat geboden bij het maken van de keuze voor een profiel, klas 3, of vervolgopleiding, klas 4, 5 en 6, door in gesprek te gaan met beroepsbeoefenaars en studenten.

Lees verder op de website van De Kaap

Onderzoek naar asbest Hoog Moersbergen

DOORN  Flatwoningen in de wijk Hoog Moersbergen zijn deze week onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Ook de bergingen en garages onderin het gebouw werden daarbij geïnspecteerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Tribune De Ploeg moet leeg blijven

AMERONGEN  Het is opletten geblazen voor de toeschouwers van een zaalhockey of -voetbalwedstrijd. Strak langs de lijn moet het publiek in sporthal De Ploeg toekijken, terwijl de ballen in het rond vliegen. En dat met een mooie nieuwe tribune die helemaal leeg staat.

Lees verder op de website van De Kaap