heuvelrugnieuws 1 september 2012

Candia’66 kent valse start van de competitie

20120901 RHENEN  Het is niet de seizoensopening geworden waarop Candia’66 had gehoopt. Uit bij JSV Nieuwegein werd er in de eerste vijfentwintig minuten goed gevoetbald, maar moest het uiteindelijk met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Mist rond affaire Klijnhout duurt voort

20120901 HEUVELRUG  VVD-gemeenteraadslid Stan Klijnhout heeft weer zitting genomen op zijn raadszetel. Maar over zijn vermeende fraude wordt nog altijd niets bekend gemaakt. ‘Geen commentaar.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Keizerlijk Groen van Toen

20120901 DOORN  Groen van Toen is het thema van het Open Monumentenweekend van 2012 op 8 en 9 september. Een thema dat prachtig aansluit bij de ‘Keizerlijk Groen’- tentoonstellingen in en om Huis Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Naafs teleurgesteld in besluit Hillen

20120901 HEUVELRUG  Burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug reageert teleurgesteld op het definitieve vertrek van de mariniers van Doorn naar Vlissingen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Zaterdagelftal moet Oranje Wit uit slop trekken

20120901 ELST  Het komende seizoen gaat het Elsterse Oranje Wit behalve op de zondag ook op de zaterdag met een elftal voetballen. De reden hiervoor is dat het zondagvoetbal steeds slechter loopt en de club daardoor steeds verder in het slop raakt.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Nieuwe hoorn voor Aurora

20120901 DRIEBERGEN   Voorzitter Joost Visser en penningmeester Harry van der Helm van Muziekvereniging Aurora ontvingen op maandag 27 augustus uit handen van de huurders vereniging van Driebergen en Doorn een cheque ter waarde van ruim elfhonderd euro om instrumentarium aan te schaffen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dries van Oosten opent bèta-jaar op Revius

20120901 DOORN  Het Revius Lyceum Doorn wil graag dat leerlingen met bètatalent ook voor een bètaprofiel kiezen. In dat kader begint het een traditie te worden het schooljaar voor bèta-geïnteresseerde leerlingen op een bijzondere wijze te openen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wilhelminaschool is verkeersveilig

20120901 AMERONGEN  Na een jaar hard werken door kinderen, leerkrachten en ouders was het eindelijk zover. Op donderdag 30 augustus kreeg de Wilhelminaschool in Amerongen het Utrechts Verkeersveiligheids-Label uitgereikt.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 september 2012

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

20120902 ZEIST  In de vroege ochtend van zondag 2 september hield de politie twee Litouwers aan die bezig waren een BMW te strippen.
 
Rond 5.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met een zaklamp bezig waren bij een nieuw type BMW bij een woning aan de Aristoteleslaan. Toen zij er aankwamen waren de mannen bezig een aantal zaken van de auto te demonteren, waaronder de achterklep. De mannen, 20 en 23 jaar uit Litouwen, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In hun eigen auto werden ook nog gestolen spullen gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heftruck in brand bij huis Wibi Soerjadi

20120902 ZEIST  In Zeist is zondagmorgen vroeg een vorkheftruck in brand gestoken. Het voertuig stond geparkeerd langs de oprit van het landgoed van pianist Wibi Soerjadi.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Jaap Jongejan nieuwe directeur SBI

20120902 DOORN  Jaap Jongejan is aangetreden als de nieuwe algemeen directeur van SBI training en advies. Jongejan, tot voor kort voorzitter van CNV Vakmensen, gaat zich vooral bezighouden met de vernieuwing van arbeidsverhoudingen, een van de speerpunten van het SBI.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrijwilligers gezocht voor Pyramide van Austerlitz

20120902 HEUVELRUG  De Pyramide van Austerlitz is het hoogtepunt uit de Franse Tijd (1795-1813). Om iedereen van dit bijzondere monument te laten genieten en alle activiteiten op en rondom de Pyramide mogelijk te maken, zijn vrijwilligers nodig.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 3 september 2012

Uitzetting dreigt voor drie gezinnen Heuvelrug

20120903 HEUVELRUG   Komende week wordt duidelijk of het gezin Camara daadwerkelijk van de Heuvelrug en uit Nederland moet verdwijnen. Op de achtergrond dreigt uitzetting voor nog twee Heuvelrugse gezinnen. Maar ook een nieuwe uitweg.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

KCD 1 pakt punt in zware competitiestart

20120903 DOORN  De eerste competitiewedstrijd van KCD 1 was zaterdag een feit. Op het zonovergoten Tuilland trad KCD aan tegen GKV 1.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugdclubkampioenschappen TV Risenborgh

20120903 DRIEBERGN   Bij TV Risenborgh vonden op zaterdag 25 augustus de jeugdclubkampioenschappen weer plaats. Ondanks de weersvoorspelling dat het de hele dag zou regenen zijn bijna alle wedstrijden buiten gespeeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Vruchten van bomen, struiken en kruiden op de Niënhof

20120903 BUNNIK  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt u mee naar de vruchten van de Niënhof.

Waartoe zijn, wij vruchten, op aarde? Om opgegeten te worden en als voedsel te dienen? Hoe zien de vruchten van onze bomen en planten eruit en hoe worden zij verspreid? Wie worden er nu eigenlijk verspreid, de vruchten of de zaden? En hoe komen deze paardenbloemen nu in die dakgoot? Deze vragen gaan we proberen te beantwoorden op de Niënhof.
Het landgoed “De Niënhof” kenmerkt zich door weidegebieden, loofbos, hakhout en oevervegetatie. Hierin gaan wij op zoek naar de vruchten van de daar voorkomende bomen, struiken en kruiden en genieten we van hetgeen de natuur ons verder nog wil laten zien in dit jaargetijde.
 
De excursie vindt plaats op zondag 9 september van 14.00-16.00 en start bij de ingang “Landgoed de Niënhof”  aan de Grote Laan naast nummer 16, 3981HC te Bunnik
 
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Voormalig proefdierbedrijf veranderd in natuurgebied

20120903 ZEIST Het Harlanterrein, in de gemeente Zeist, is natuurgebied geworden. De gebouwen die er stonden zijn gesloopt en de grond is gesaneerd. De bestaande beplanting is gehandhaafd en er is volop ruimte voor spontane bos en heide ontwikkeling.

Het gebied wordt vanaf nu beheerd door Het Utrechts Landschap. Het Harlanterrein in Austerlitz is onderdeel van het programma Hart van de Heuvelrug.

‘Ik ben heel tevreden ’, zegt Bart Krol, gedeputeerde van de Provincie Utrecht, ‘als ik kijk naar het werk dat hier verzet is. De provincie was verantwoordelijk voor de verwerving van het terrein, de sloop van de gebouwen, de sanering van de grond en de uiteindelijke herinrichting. Het resultaat is een schitterend natuurgebied.’

Wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof van de gemeente Zeist is het met de gedeputeerde eens: ‘De natuur op het Harlanterrein in Austerlitz is verder versterkt; fantastisch. Dat is precies waar het bij Hart van de Heuvelrug om draait: terrein maken voor natuur, maar ook voor recreatie en wonen.’

Verbinden en versterken
Op het Harlanterrein stonden 24 gebouwen van het voormalige TNO proefdiercentrum, dat hier gevestigd was. Na het vertrek van TNO in 1998 werden de grond en de gebouwen particulier eigendom. De panden werden vervolgens ruim 10 jaar door krakers bewoond. Omdat het gebied midden in de Ecologische Hoofdstructuur ligt, kocht de provincie het terrein in 2010 aan en wijzigde de gemeente Zeist de bestemming ervan in ‘bos-natuur’. Het programma Hart van de Heuvelrug wil met het acht hectare grote Harlanterrein de natuur op de Heuvelrug verbinden en versterken.

Vleermuizen
Het beheer van het natuurgebied wordt uitgevoerd door Het Utrechts Landschap. Er is zo veel mogelijk beplanting in de vorm van bomen en struiken behouden. De eindinrichting is gericht op open bos en enkele stroken heide. Een klein deel van het terrein is ingericht als akker. Vooral voor vogels en insecten is dit interessant. Enkele van de gebouwen, die zijn gesloopt, waren zomerverblijfplaatsen voor vleermuizen. Als alternatief zomerverblijf is een vleermuistoren gebouwd.

Hart van de Heuvelrug
Het Harlanterrein is een van de 25 projecten van het programma Hart van de Heuvelrug. Voor dit programma werken 17 partners samen voor een betere ruimtelijke kwaliteit van het gebied tussen Soest, Zeist en Amersfoort. Door het slopen van gebouwen in waardevolle natuurgebieden wordt de kwaliteit van de natuur verbeterd en door de aanleg van ecoducten worden de gebieden verbonden. Meer informatie over het programma en de projecten staat op www.hartvandeheuvelrug.nl.

Goed begin eerste competitiewedstrijd

20120903 DRIEBERGEN/AMERSFOORT  In een redelijk gespeelde wedstrijd met veel inzet wint FC Driebergen haar eerste competitieduel in Amersfoort tegen CJVV.

Een sterke start was er met goed combinerend spel was het al in de 2e minuut dat onze ploeg op voorsprong kwam door een vloeiend lopende aanval ingeleid  via Kevin van Woudenberg naar Pim van Amerongen deze speelde direct door naar de vrij staande Pascal van Doorn die dit buitenkansje koelbloedig afronde 0-1.

Maar de thuisclub liet het hier niet bij en begon met een tegen offensief vanaf de 10e minuut wat resulteerde in de 12e minuut met hun eerste grote kans maar het was de FC Driebergse sluitpost Michel van Bruggen die de nul hield.
De meest gevaarlijke situatie kwam er in de 20e minuut dat even leek op flipperkast voetbal doordat twee keer de bal van de doellijn werd gehaald eerst door Michel Hoekstra( die kan terug kijken op een uitstekende wedstrijd samen met Lucas v/d Hengel) en daarna in de rebound ook van de doellijn afgehaald door Kevin van Woudenberg.

Door het oog van de naald kroop FC Driebergen in deze periode. Maar de gelijkmaker kwam toch sneller dan verwacht in de 23e minuut kreeg CJVV een onnodige vrije trap te nemen op 25 meter van het doel waarbij doelman Michel van Bruggen zijn muur niet helemaal juist had opgesteld en daar profiteerde de nemer van en langs de muur in de verre rechtse benedenhoek scoorde CJVV 1-1. Nu werd CJVV wat sterker en had het meeste bal bezit maar desondaks kreeg men weinig kansen terwijl CJVV ook al een 8 tal hoekschoppen had mogen nemen.

Een belangrijke fase in de eerste helft was de 36e minuut toen na een verdedigings fout de spits van CJVV een grote schietkans kreeg maar schoot net naast en na de doeltrap van doelman Michel van Bruggen werd de bal doorgekopt door Robin Nootenboom de bal kwam in de voeten van Tolga Albayrak die zijn tegenstander voorbleef en heel koelbloedig deze kans afronde 1-2. Rust

De 2e helft begon met 1 wissel bij FC Driebergen Tolga Albayrak bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mathijs Brink.
Het werd een rommilig begin maar je zag dat CJVV wat meer risico’s nam om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren en hierdoor kregen de voorwaartsen van FC Driebergen meer ruimte en kreeg tussen de 70e en 75e minuut zoveel kansen dat de wedstrijd al lang op slot had kunnen zitten maar zowel Robin Nootenboom als Mathijs Brink misten jammerlijk alleen voor de keeper . Hierna werden er nog 2 wissels ingebracht Yoeri Vonk verving Gerwin v/d Klift en Moussa Chennouf verving Pascal van Doorn . FC Driebergen bleef overeind en behaalde over de hele wedstrijd genomen een verdiende overwinning.
Had vooral aan het eind van de wedstrijd dit te danken aan het goede keepers werk van Michel van Bruggen.

Zaterdag as 8 September de eerste thuiswedstrijd tegen Fortius uit Amsterdam aanvang 14.30  sportpark De Woerd.

Zondagelftal Oranje Wit nog niet op stoom

20120903 ELST  Het zondagelftal van oranje Wit heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Tegen VVLK werd met 3-0 verloren en de trainer, Cees van Swetselaar, is teleurgesteld in zijn ploeg.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Rolls-Royce Wibi Soerjadi in brand gestoken Z

20120903 ZEIST  Een klein drama zondag voor pianist Wibi Soerjadi uit Zeist. Het interieur van zijn voor de voordeur geparkeerde Rolls-Royce ging in vlammen op.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Sluizen van Amerongen op slot gegooid

20120903 AMERONGEN  De sluizen bij Amerongen zijn vanaf vandaag elf dagen op slot en dat betekent flink wat vertraging voor het scheepvaartverkeer op de Nederrijn.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Slimste Straten Quiz

20120903 DRIEBERGEN/AMERONGEN  De Kiwanisclub Utrechtse Heuvelrug houdt op zaterdagavond 27 oktober de ‘Slimste Straten Quiz’ voor alle straten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Expositie ‘verdwenen buitenhuizen’

20120903 DRIEBERGEN   Op de Open Monumentendagen (8 en 9 september) zullen in het museum van Vroeger en Nu en in het Funerair Centrum in Driebergen foto-exposities te zien zijn over verdwenen buitenhuizen en hun bewoners.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 september 2012

Gemeente krijgt onkosten bommen vergoed

20120904 HEUVELRUG  De gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Buren en Rhenen krijgen de onkosten voor het ruimen van de in december 2011 gevonden bommen volledig vergoed.

Dit is het resultaat van constructieve gesprekken tussen de gemeenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de geldende regelingen van het Rijk.

Op 6 december 2011 is tijdens het lossen van een baggerschip op het slibdepot Ingensche Waarden in Buren een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het opruimen van de bommen heeft de gemeenten Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Buren in totaal €263.000,= gekost. Voor onze gemeente is dit bedrag €42.633,=.  Waterschap Amstel, Gooi en Vecht vergoedt 30% van de kosten aan de gemeenten. Het Waterschap vindt dat deze kosten niet ten laste mogen komen van de gemeenten. Op grond van de bommenregeling neemt het Rijk de overige 70% van de kosten voor hun rekening. Alle partijen zijn tevreden met deze oplossing. Op deze wijze drukken de kosten niet op de begroting van de drie gemeenten en hun inwoners.
De gevonden bom was afkomstig van een baggerschip dat slib vervoerde uit Weesp in Noord-Holland. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht voert hier het project ‘Schoonmaken van de Vecht’ uit. Na onderzoek van de andere transportschepen uit het werkgebied werd een tweede bom ontdekt. Beide explosieven zijn succesvol ontmanteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Hachchi over Doornse kazerne: Strijd verloren

20120904 DOORN  Volgens D66-kamerlid Wassila Hachchi is de strijd om de marinierskazerne gestreden. Volgens oud-wethouder Pamboer niet. ‘Er is nog een kans.’

Lees verder op de website Nieuwspost Heuvelrug

Toch Fête de la Musique in Leersum

20120904 LEERSUM   Door het aangekondigde noodweer heeft op 21 juni het Fête de la Musique in Leersum geen doorgang kunnen vinden. Jan Fontijn en Nico de Jong, betrokken bij de organisatie, hebben nu besloten om voor een herkansing te gaan op 22 september.

Lees verder op de website van De Kaap

Duo Dwars trapt concertreeks af

20120904 LEERSUM  Het Groen van Toen zal niet alleen centraal staan tijden de Open Monumentendag van aankomend weekeind, maar vormt op donderdag 6 september ook het decor bij het eerste concert van de reeks ‘Klassiek Leeft!’ van het seizoen.

Lees verder op de website van De Kaap

Explosief aangetroffen op camping Doorn

20120904 DOORN  Op camping de Maarnse Berg in Doorn is een klein explosief aangetroffen. Het voorwerp werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden, vlakbij de kantine van het vakantiecentrum. Vermoedelijk gaat het om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Groen van toen

20120904 RHENEN  Open Monumentendag heeft dit jaar als thema ‘Groen van toen’ en wordt in Rhenen gehouden op zaterdag 8 september vanaf 10.00 uur.

De bezoeker kan deelnemen aan enkele bijzondere evenementen. Zo is er om 11.30 uur een wandeling door het ‘groene’ natuurgebied Palmerswaard, start Utrechtsestraatweg 25,
om 14.30 uur een stadswandeling langs het groen van de stadsmuur vanaf Museum Het Rondeel en om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur rondvaarten naar Elst met als onderwerp ‘ruimte voor de rivier’.

In de Commanderij, boven gemeentemuseum Het Rondeel, Kerkstraat 1, worden 2 lezingen gehouden door de Historische Vereniging over het thema ‘groen in de stad’ 15.00 uur en ‘groen bij buitenplaatsen’ om 16.00 uur. Het gemeentemuseum is open van 13.00 – 17.00 uur.

In de bossen bij Rhenen ligt het tot de verbeelding sprekend Landgoed Remmerstein, Oude Veensegrindweg 15, dat al in de 15e eeuw wordt genoemd. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen in de tuin door IVN-gidsen en voorstellingen door toneelgroep De Hucht met als titel: ‘De dag voor de grote dag’. U bent getuige van de voorbereiding voor een bruiloft die zich afspeelt in het begin van de vorige eeuw.

De hele dag, van 10.00 – 17.00 uur, is er rondom de Cunerakerk en het Oude Raadhuis een streekmarkt met streekgerechten, ambachten, kinderspelen, rondritten en handdorsen door de Trapakkers uit Ede in klederdracht. Rhenen Culinair zorgt voor een hapje en een drankje.
Naast het Oude Raadhuis, treedt het Smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen uit Rhenen een aantal keren voor u op tussen 13.30 en 15.30 uur.

De molens in Elst en in Rhenen zijn open van 11.00 – 17.00 uur.
De Cunerakerk is open en de toren kan beklommen worden. Ook het Oude Raadhuis, naast de Cunerakerk, opent zijn deuren van 10.00 – 17.00 uur. Om 16.00 uur is er een orgelconcert ‘Bach for kids’ in de Cunerakerk.

Na afloop worden de marktkramen omgebouwd tot lange tafels en neergezet op het plein vóór het Oude Raadhuis. Rhenen Culinair serveert een verrassingsmenu met ‘groen’ als thema. Het trio ‘Alleen voor jou’ treedt op met muziek en zal de sfeer er meteen inbrengen met populaire liedjes. U kunt deelnemen aan deze ‘Cuneramaaltijd’ van 17.30 – 19.30 uur. Kaartjes à € 15,00 p.p. zijn vanaf heden  te koop bij VVV Rhenen, 0317-612333. Daarna kunt u in de Cunerakerk om 20.15 uur gaan luisteren naar de ‘Brandenburgse concerten’ van J.S. Bach.

Arena hard onderuit in eerste duel

20120904 RHENEN  Voor de korfballers van Arena is de competitie met een teleurstelling begonnen. De Rhenenaren gingen in en tegen Huizen met 15-5 onderuit.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Excursie door Palmerswaard Rhenen

20120904 RHENEN  Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat houden zaterdag 8 september een excursie door Palmerswaard. De excursie is bedoeld voor omwonenden en overige belangstellenden en duurt van 14.30 tot 17.00 uur.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Buurtfeest Zuiderplantsoen/Akkerweg

20120904 DRIEBERGEN  Voor het tweede achtereen volgende jaar werd er een buurt/straatfeest gehouden aan het Zuiderplantsoen/Akkerweg in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 5 september 2012

Bosman: Vlissingen goed onderbouwd verhaal

20120905 DOORN  VVD-kamerlid Bosman vindt niet dat het besluit om de marinierskazerne naar Vlissingen te verhuizen gevolg is van lobbies en machtspolitiek. Doorn bereid zich intussen voorzichtig voor op een leven na de marinierskazerne.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Inbreker aangehouden

20120905 LEERSUM  Een politieagent in vrije tijd hield op dinsdagavond 4 september een inbreker op heterdaad aan.
Omstreeks 21.50 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Koningin Wilhelminalaan geluiden in de tuin van de buren. Het bleek dat een man en een vrouw probeerden in te breken. Een politieagent in zijn vrije tijd hoorde van de zaak en kwam het tweetal op het Dekkersbos tegen. Toen hij zich kenbaar maakte als politie, gingen de man en de vrouw er snel vandoor. De agent zette de achtervolging in, die eindigde in een brandgang. Daar probeerde de mannelijke inbreker te ontkomen, door over een schutting te klimmen. De agent kon de 27-jarige man uit Schiedam hier aanhouden. De vrouwelijke verdachte wist te ontkomen. Agenten die op dat moment in dienst waren, hebben de aangehouden inbreker overgebracht naar het politiebureau.
De politie is op zoek naar de vrouwelijke verdachte en roept getuigen op zich te melden. De vrouw heeft lang donkere haar en droeg donkere kleding. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Panthers ontmoeten de ere-klasse. Au!

20120905 DRIEBERGEN  Zaterdag was het voor de rugbyers van The Pink Panthers uit Driebergen dé ontmoeting met de ere-klasse van het Nederlandse rugby. De ere-klasse is het hoogste niveau van het rugby in Nederland.

Na drie promoties op rij wel een grote uitdaging voor de mannen in het roze. Het seizoen staat in het teken van een groot avontuur wat we met de hele club aangaan. Dat is de beleving al zijn de verwachtingen niet slecht.

Stijf van de zenuwen betraden de spelers het veld, grote ogen en duidelijk onder spanning.
De Kick Off was voor de bezoekers het Utrechtse URC wat dit seizoen zijn derde seizoen start op het hoogste niveau. Ook die waren best onder de stress want stel je voor eerste wedstrijd van het seizoen tegen een streekgenoot en geen idee wat ze konden verwachten daarbij de angst om te verliezen van een promovendus dat kan en mag ze niet overkomen.

URC zetten wel meteen een flinke druk op the Pink Panthers waardoor de eerste 10 minuten op de Panthers zijde van het veld werd gespeeld. Veel scrums en opvallend veel penalty kicks tegen de Roze mannen.. Die beleven naar de scheidsrechter wel goed in de discipline door alles te accepteren wat de scheidrechter aangaf. In de zesde minuut resulteerde dit en een penalty kick voor de bezoekers welke werd benut 0-3. Twee minuten later een kick in het trygebied van the Panthers waar winger Pater Waardenburg stijf van de stress geen oog had voor de meegelopen URC speler die uit het niets zijn hand op de bal wist te krijgen en daardoor de eerste try op de teller zette. De goede kicker van URC benutte de conversie waaroor het na acht minuten al 0-10 stond voor de bezoekers. Hierna kregen de Panthers het toch voor elkaar om ook op de veldzijde van URC te rugbyen. Leek dat ze zich langzaam uit de stress begonnen te spelen. In de twaalfde minuut was het de Zuid Afrikaan Ambrose Barends die de aansluitende punten wist te scoren door een kick eveneens op de palen. 3-10
De volgende acht minuten nog meer een Panthers team wat probeerde zijn draai te vinden. Dat lukte gedeeltelijk eigenlijk net niet. Twee teams die probeerde aanval impulsen te krijgen. URC slaagde daar toch meer en beter in met als gevolg in de 20ste minuut weer een penalty kick op de palen en wederom met succes 3-13. Twee minuten later een gelijke situatie aan Panthers zijde Ambrose Barends wist ook nu de palen te vinden 6-13. Om de echte aansluiting te krijgen zouden the Panthers nog een keer moeten scoren. In de 24ste minuut was er de kans echter nu ging de kick mis. URC nam in de 31ste en 33ste minuut echt afstand van The Pink Panthers door twee try’s te scoren waarvan één met conversie 6-25. Laatste vijf minuten van de eerste helft probeerde the Panthers alles op alles te zetten om te scoren. Als deze minuten in het 22 meter gebied van URC echter tot een score kwam het niet. Ruststand 6-25.
Tweede helft begon als de eerste eindigde een aanvallend Panthers team wat maar niet echt door de verdediging van de Utrechters kon komen. En zoals in veel sporten naar meer dan 10 minuten aandringen wordt er gescoord aan de andere kant. In de 14de minuut try voor Utrecht en nog één vier minuten later. Beide zonder conversies 6-35 met nog een dikke 20 minuten te gaan. Panthers nog steeds op zoek naar hun eigen spelletje wisten toch meer druk te krijgen op de URC verdediging zeker door de wissels die werden doorgevoerd door de Zuid Afrikaanse trainer/coach Shaheen Baadjies. Dit resulteerde door twee try’s in de 27ste en 32ste minuut van de tweede helft. Daarvan één conversie en de stand op het bord werd wat dragelijker voor de mannen in het roze. 18-35
Conditioneel zit het bij de Utrechtse mannen wel goed want ook is de allerlaatste twee minuten wisten ze nog twee try’s te scoren. Waardoor de eindstand van 18-45 op de borden kwam. Beetje uit verhouding maar toch.
Voor de Panthers een enigszins tegen vallend resultaat maar een hoop wijsheid gehaald uit de wedstrijd waardoor er de komende weken zeker verbetering zal optreden. Het programma voor de komende twee weke is best zwaar door een bezoek aan de Haagsche RC in Den Haag en het bezoek op 15 september van de nummer twee van vorige seizoen RC ’t Gooi uit Naarden. The Panthers spelen nu altijd op zaterdag en de Kick Off is altijd om 15.00 uur

Werkcoach Utrechtse Heuvelrug helpt jongeren op weg naar werk

20120905 DRIEBERGEN   Werkcoach Ralph Bakker is in de Utrechtse Heuvelrug actief voor jongeren die hulp nodig hebben bij het vinden van een baan of het kiezen van een opleiding.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 september 2012

Botsing

20120906 ZEIST  Op woensdag 5 september vond op de rotonde van de Gritlaan met de Griffensteijnselaan een aanrijding plaats tussen een fietsster en een auto. De fietsster raakte hierbij gewond.

Rond 17.35 uur reed een 76-jarige inwoonster van Zeist in haar auto op de Griftlaan in de richting van de rotonde. Bij de rotonde stopte ze nog om verkeer op de rotonde voorrang te verlenen. Op het moment dat ze vervolgens de rotonde opreed zag zij echter de naderende fietsster, een 72-jarige inwoonster van Zeist, over het hoofd.
De vrouw viel op de weg en klaagde over pijn aan benen, handen en heup. De ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht zij weer naar huis. Zij bleek een aantal kneuzingen en blauwe plekken te hebben opgelopen.

Ingezonden: open brief aan burgemeester Naafs

20120906 Geachte heer Naafs, 
Ons geweten zou aan ons blijven knagen als wij u deze brief niet geschreven hadden. Het is het maximale wat in onze macht ligt om zo snel mogelijk een einde te maken aan de onzekere situatie rond de familie Camara.

Lees verder op de website van De Kaap

Bach in Rhenense Cunerakerk

20120906 RHENEN  De Cunerakerk in Rhenen staat zaterdag 8 september in het teken van J.S. Bach.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant
heuvelrugnieuws 7 september 2012

Denk mee: actualisatie verkeers- en vervoersplan

20120907 ZEIST  Op 11 september vindt het eerste beleidsatelier plaats als start voor het te actualiseren Gemeentelijk Verkeers- en vervoersplan (GVVP). Inwoners en belanghebbende organisaties als de Fietsersbond zijn daarbij van harte welkom.

In een GVVP staat het verkeers- en vervoersbeleid van de gemeente. Iedere inwoner heeft te maken met verkeer en vervoer. Hoe zorgen we voor goede fietsverbindingen? Welke plek krijgt duurzaamheid in het beleid en waar liggen de prioriteiten? Enzovoort. Die vragen komen aan bod in een GVVP. Het huidige plan liep in 2011 af. De komende maanden gaat de gemeente in overleg met bewoners en belangenorganisaties aan de slag met de actualisatie van het plan.

Grote lijnen
Het is een tijd van bezuinigingen dus wat is mogelijk? Wethouder Johan Varkevisser (Verkeer): “Het is een actualisatie en het is niet de bedoeling om alles overhoop te halen. Maar samen spreken over wat de grote lijnen zijn, bijvoorbeeld kun je veilig fietsen in Zeist en het bepalen van de prioriteit, heeft zeker zin.”

Buiten de op stapel staande projecten worden geen ingrijpende wijzigingen verwacht. Wel kunt u bijvoorbeeld denken aan de manier waarop in Zeist het onderwerp duurzaamheid vorm kan krijgen binnen het verkeer-en vervoerbeleid. Of aan kleine wijzigingen in het fietsnetwerk. En we zullen ook enkele onderwerpen die nu in de Structuurvisie zijn opgenomen verwoorden in het GVVP.

Van harte welkom
U bent van harte welkom om mee te denken over dergelijke vragen. Op dinsdag 11 september vindt het eerste beleidsatelier plaats waarin inwoners en organisaties spreken over het Zeister verkeers- en vervoersbeleid. Dit beleidsatelier gaat over de stand van zaken op verkeers- en vervoersgebied en de analyse die we daarop kunnen maken.

Het beleidsatelier vindt plaats op 11 september, op de zolder van Zusterplein 22 in Zeist. Open inloop vanaf 16.00 uur. Om 17.00 uur én om 19.00 uur wordt er een presentatie gegeven. Daarop volgend gaan we met elkaar het gesprek aan tot 21.00 uur. Aanmelden hoeft niet.

Waar gaat het GVVP niet over?
In een GVVP gaat het niét om detailvragen als waar komen verkeersdrempels en hoe kan ik mijn uitrit verbeteren. Het gaat om keuzes op hoofdlijnen, met een lange doorwerking naar de toekomst.


GVVP: belangrijk voor Zeist
Zeist is in verkeerskundig opzicht een interessante gemeente. Veel hoofdwegen gaan langs Zeist, het heeft een NS-station net buiten Zeist en een druk buslijnennet. Zeist kent een behoorlijke in- en uitgaande pendel. Het GVVP heeft in principe een geldigheidsduur van 10 jaar. Het vormt de basis van veel aanvullend beleid zoals verkeerscirculatieplannen (VCP) en uitvoeringsplannen in de wijk.
Het GVVP is dus een veel algemener plan dan bijvoorbeeld het VCP voor Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide-Noord, waar de raad waarschijnlijk in november over besluit. Het GVVP zal dat VCP niet achterhaald maken.

Meer informatie op www.zeist.nl/gvvp.

Cel en werkstraf voor aanrijden vriendin

20120907 DRIEBERGEN  Een 30-jarige man uit Driebergen die zijn vriendin met een auto omver heeft gereden toen ze niet met hem verder wilde, is donderdag veroordeeld wegens poging tot doodslag.

Lees verder op de website van De Kaap

Snelle bromscooter 


20120907 ZEIST  De politie heeft gisteren het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige inwoner van Hoogland. Hij reed met veel te hoge snelheid over de Amersfoortseweg.

Een motorrijder van het verkeershandhavingsteam zag de man rond 11.20 uur rijden over het fietspad van de Amersfoortsestraat in Soesterberg in de richting van Zeist. Hij besloot de scooterbestuurder te volgen en zijn snelheid vast te stellen. Hierbij bleek dat de Hooglander met een snelheid van 90 kilometer voortsnelde. Voor de man betekende dit een forse overschrijding van de maximumsnelheid omdat hij buiten de bebouwde kom op het fietspad niet sneller dan 40 kilometer per uur mag rijden.
De bestuurder kreeg een stopteken en mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal voor overschrijding van de maximumsnelheid.
heuvelrugnieuws 8 september 2012

Degelijke 3-1 overwinning voor Doornse derdeklasser DEV

20120908 DOORN  Thuisploeg DEV behaalde tegen een Elinkwijk de tweede overwinning van het nog prille seizoen en mag zich met zes punten uit twee wedstrijden medekoploper in de zaterdag derde klasse noemen.

Lees verder op de website van De Kaap

DVSA toont geen karakter in de uitwedstrijd tegen VIOD

20120908 AMERONGEN  In de uitwedstrijd tegen VIOD uit en in Tienhoven ging DVSA karakterloos met 5-3 ten onder. Daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit.

Lees verder op de website van De Kaap

Monsterzege voor FC Driebergen tegen zwak spelend Fortius

20120908 DRIEBERGEN   Ondanks de monsterzege van thuisploeg Driebergen op het zeer zwak acterende Amsterdams Fortius, had de uitslag vele malen hoger moeten uitvallen voor de ploeg van trainer Bert v/d Brom.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM kent een meer dan goede start tegen SVP

20120908 MAARN  Thuisploeg SVMM kende een goede start in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Met 5-3 bleef de ploeg van trainer Olaf Kersbergen tegenstander SVP de baas.

Lees verder op de website van De Kaap

Schoolklassen Elst varen mee met de Blauwe Bever

20120908 ELST  In het kader van de actie ‘bescherm de schoorsteen van Elst en draag een steentje bij’ gaan de twee winnende basisschoolklassen uit Elst een vaart maken met safarischip de Blauwe Bever. Deze vaart wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Rhenen-Veenendaal.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Stoplichten buiten werking

20120908 DRIEBERGEN  Rijkswaterstaat en Poort van Bunnik hebben de computers die de verkeerslichten regelen, de zogenaamde verkeersregelinstallaties (VRI), van de Hoofdstraat en Loolaan/Nijendal van de gemeente in beheer overgedragen gekregen.

Lees verder op de website van De Kaap

Back to School Tienerdisco in Jongerencentrum DJOI

20120908 DOORN  In Jongerencentru DJOI van Welnúh is er op vrijdag 14 september van 19.30 tot 22.00 uur weer een Tienerdisco.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 september 2012

Man aangehouden 


20120909 LEERSUM Zaterdagavond rond 11 uur kreeg de politie een melding van een feestje dat uit de hand liep op de Bongerdlaan. Na een ruzie had een automobilist andere personen geprobeerd aan te rijden.

Agenten gingen ter plaatse en zagen de automobilist en zijn bijrijder hard wegrijden. De achtervolging werd ingezet, waarbij de verdachte met hoge snelheid en gedoofde lichten reed. Agenten verlaagden de snelheid, om gevaar voor bewoners in de woonwijken te voorkomen. De auto bleef echter met hoge snelheid rijden. Meerdere personen moesten voor de auto aan de kant springen.
Op de Nieuwe Steeg sprong de bijrijder uit de auto en rende weg. Agenten zochten naar hem, maar troffen hem niet meer aan. Hierbij verloren ze de bestuurder en de auto uit het oog. De auto werd zonder bestuurder aangetroffen op de Torenzichtlaan. De auto is afgesleept en in beslag genomen.
Toen agenten verklaringen van getuigen opnamen aan de Bongerdlaan, hoorden zij van hen dat één van de verdachten op de Oude Kolk liep. Agenten hielden deze 26-jarige man uit Wissenkerke aan. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Verdachte poging woninginbraak 


20120909 ZEIST  Op de Regentesselaan is vrijdag 7 september een woninginbraak voorkomen. De politie hield een 22-jarige verdachte uit Zeist aan.

Om 21.50 uur meldde een buurtbewoner dat hij twee mannen die daar niet thuishoorden had gezien bij een woning aan de Regentesselaan. Ook werd er met een zaklamp geschenen. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een 22-jarige man aan die deels aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden. De woning had wel braaksporen, maar er waren geen goederen weg.
De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld wegens gebrek aan bewijs om hem langer vast te kunnen houden.

Openbare schennis

20120909 OVERBERG  Op vrijdagochtend werd een man aangehouden omdat hij masturbeerde in het openbaar.

Omstreeks 10.20 uur kreeg de politie de melding dat een man zichzelf had bevredigd in het bos aan de Slaperdijk. Vervolgens was hij weggereden in een auto. Een getuige had het kenteken genoteerd en gaf het door aan de agenten. Zij troffen de auto aan op de Schans en hielden de 25-jarige verdachte uit Veenendaal aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

20120909 RHENEN Vrijdagavond rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens brand hadden gesticht bij een bedrijf aan de Groeneweg. Zij hadden een deur in brand gestoken en waren er toen snel vandoor gegaan in de richting van de Platanenlaan.

Personen die in het bedrijf aanwezig waren blusten de brand. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

Signalement:
Drie lichtgetinte jongens van ongeveer 16 jaar oud.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over de drie jongens, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Monsterzege FC Driebergen 9-0 tegen Fortius(Amsterdam)

20120909 DRIEBERGEN In een eenzijdige wedstrijd  tegen Fortius  uit Amsterdam behaalde FC Driebergen een historische overwinning van 9-0 op een zeer zwakke tegenstander. Een uitslag die pas aan het eind van de wedstrijd meer gestalte kreeg door dat de laatste 6 doelpunten in de laatste 20 minuten werden gescoord.

Je zag bij het begin van de wedstrijd dat FC Driebergen met goed combinerend spel een kans had tegen deze onbekende tegenstander.De eerste kansen kwamen dan ook door het goede begin van de Driebergse voorwaartsen maar uiteindelijk leek het erop dat het te makkelijk ging maar het was Pascal van Doorn die de score opende na een uitstekende pass van de weer herstelde aanvoerder Paul van Hofwegen die bereikte Pascal van Doorn die alleen voor de doelman van Fortius beheerst afronde 1-0.
Dit was in de 11e minuut toen volgde er een periode van aanval op aanval met kans op kans voor de thuisclub maar helaas het was net naast of net over of er was de doelman die zijn doel met veel kapriolen dicht hield. De 38e minuut werd er eindelijk dan gescoord door  spits Tolga Albayrak die beheerst de juiste hoek vond 2-0 dit was tevens de ruststand.

Het begin van het 2e hoofdstuk werd er een dat ondanks het grote veldoverwicht van de thuisclub Fortius tot 3 maal toe gevaarlijk voor doelman Michel verscheen maar die hield op overtuigend wijze de nul.
Na deze paar kansen was het echt gebeurd met  de bezoekers het werd nu een doelpuntenfestijn voor FC Driebergen . In de 55e minuut werd het 3-0 door Pascal van Doorn. De doelpunten machine haperde even maar vanaf de 70e minuut was er elke minuut hierna wel een doelrijpe kans met doelpunten achter een volgens in de 71e Tolga Albayrak 4-0 ,75e Tolga Albayrak 5-0, 84e Kevin van Woudenberg 6-0, 86e Kevin van Woudenberg 7-0, 88e Arjan Prijs 8-0 , 90e Arjan Prijs 9-0 .
Zaterdag 15 September as  de uitwedstrijd tegen Maarssen aanvang 14.30

Oranje Wit verliest met opgeheven hoofd

20120909 ELST  Het zaterdagelftal van Oranje Wit heeft haar eerste thuiswedstrijd niet om weten te zetten in drie punten. Na het goede debuut van vorige week ging het zaterdag tegen CDW het met 0-2 onderuit.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Natuurmarkt Groei en Bloei

20120909 DOORN   Voor de zesde keer wordt op zondag 16 september van 10:00 tot 17:00 uur de Natuurmarkt gehouden, georganiseerd door de Groei&Bloei afdeling Doorn en omstreken.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 september 2012

Reclamebeleid wordt politiek item

20120910 HEUVELRUG  De verhuur van openbare ruimte voor reclame wordt een politiek item. De burgerij toont zich intussen ontevreden. ‘Ik begrijp dat dat nieuwe gemeentehuis betaald moet worden. Maar laat Naafs dat bord in zijn eigen tuin zetten.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Automobilist blaast vier maal toegestane hoeveelheid alcohol

20120910 ZEIST  Op zondagavond kreeg de politie de melding van een burger dat in Zeist mogelijk een dronken automobilist rondreed. De bestuurder van een camper zou over de weg slingeren en een rood verkeerlicht missen.

De melder had het kenteken genoteerd en daardoor konden agenten de achtervolging inzetten. Op de Graaf Adolflaan konden zij de 45-jarige man controleren. Hij bleek inderdaad onder invloed van alcohol te zijn en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man 820ug/l, dat bijna vier keer zoveel is als de toegestane hoeveelheid alcohol. Op het bureau gedroeg de man zich agressief en pleegde meerdere vernielingen, waardoor hij de nacht in de cel heeft moeten doorbrengen.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed en de vernielingen. Zijn rijbwijs is ingevorderd.

Dalto moet het doen met een punt

20120910 DRIEBERGEN  De eerste thuiswedstrijd van dit veldseizoen moest Dalto aantreden tegen de kampioen uit de hoofdklasse, Unitas. Op een zonovergoten sportpark De Woerd was het een gezellige drukte met veel publiek.

Lees verder op de website van De Kaap

Vijf Doornse teams in nieuwe badmintoncompetitie

20120910 DOORN Badmintonclub Doorn speelt dit seizoen met vijf teams in de verschillende regionale competities. Twee daarvan komen uit in de jeugdcompetitie, drie bij de senioren. Maar ook in de poules voor volwassenen zijn de jonge Doornse spelers goed vertegenwoordigd.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge pakt direct de eerste punten

20120910 AMERONGEN  Een mooie start van de competitie voor de Amerongse korfbalvereniging Hemur Enge. Toen het eerste team mocht aantreden tegen SEV uit Zelhem had die dag nog ieder team gewonnen en daarbij scheen er ook nog eens een heel mooi zonnetje. Er werd met 12-8 gewonnen.

Lees verder op de website van De Kaap

Spitsstrook op A12 open voor verkeer

20120910 VEENENDAAL  Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu heeft maandagmorgen de extra rij- en spitsstroken geopend op de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal en tussen Waterberg en Velperbroek.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

College besluit over herinrichting Paltzerweg West

20120910 ZEIST  Het college van B & W heeft recent het besluit genomen om tot herinrichting over te gaan van de Paltzerweg, tussen de Tolhuislaan en de gemeentegrens met De Bilt. De bijbehorende inspraak heeft niet geleid tot aanpassingen van het ontwerp.

De bestrating van dat deel van de Paltzerweg verkeert in slechte staat en moet daarom opgeknapt worden. Het uitvoeren van groot onderhoud biedt de gemeente de kans om de inrichting van de weg aan te passen aan actuele wensen. Dit doet de gemeente altijd in overleg met belanghebbenden, zoals direct aanwonenden, maar ook de Belangenvereniging Den Dolder en gemeente De Bilt.

Relatie met het VCP
Het VCP wordt naar verwachting in oktober 2012 door de raad vastgesteld. Het is niet nodig om hier op te wachten, omdat de status van de Paltzerweg (buurtontsluitingsweg) binnen het VCP nooit ter discussie heeft gestaan. In het VCP staat beschreven op welke manier een buurtontsluitingsweg ingericht moet worden, zoals de aanleg van fietsstroken en het gebruik van klinkers in plaats van asfalt.

Ontwerp
Het ontwerp bevat de volgende onderdelen:
    •    Het asfalt wordt vervangen door klinkers. Dit geeft de Paltzerweg minder het karakter van een doorgaande weg en heeft daarmee een snelheidsremmend effect.
    •    De weg wordt versmald van acht naar zeven meter, ook dit heeft een snelheidsremmend effect.
    •    Aanleg van parkeervakken tussen de bomen, hierdoor is de kans kleiner dat auto’s op het voetpad geparkeerd worden.
    •    Er worden vier bomen bij geplant, waardoor de laanstructuur in ere hersteld wordt.
    •    De lantaarnpalen wordt naar de boszijde verplaatst, dit op verzoek van de bewoners.

Inspraak
Het nieuwe ontwerp is op 30 mei gepresenteerd aan de belanghebbenden, zij konden tot en met 27 juni reageren. In totaal heeft de gemeente zeven inspraakreacties ontvangen. Deze hebben niet geleid tot aanpassing van het plan. Wel werden in diverse inspraakreacties zorgen geuit over aantasting van het landelijk karakter van dit deel van de Paltzerweg door de aanleg van parkeervakken en het aanbrengen van hoogteverschillen tussen bijvoorbeeld voetpaden en parkeervakken. De gemeente vindt het aanbrengen van (enig) hoogteverschil echter wel noodzakelijk gelet op de bescherming van de bomen en om te voorkomen dat auto’s op het voetpad gaan parkeren. Om de aanwonenden tegemoet te komen zullen geen normale stoepranden worden aangelegd, maar gekozen worden voor zogenaamde verlaagde banden, die zijn 2 x zo laag als normale stoepranden. Aan de boszijde is het hoogteverschil tussen de weg en de berm vrijwel nihil, zodat een deel van het regenwater makkelijk in de berm terecht kan.

Uitvoering
Voor de realisatie van het nieuwe ontwerp moet de gemeente een zogenaamde omgevingsvergunning aanvragen. Dit betekent dat de uitvoering op zijn vroegst in november 2012 start.

Meer informatie over de aanpassing van de Paltzerweg is te vinden op www.zeist.nl/paltzerweg. 

Pink Panthers verliezen goede wedstrijd

20120910 DRIEBERGEN/DEN HAAG  Afgelopen zaterdag speelde het eerste van Rugbyclub the Pink Panthers Driebergen uit in Den Haag haar tweede competitiewedstrijd in de Ereklasse. Na een verloren eerste wedstrijd, waarin slordig en zenuwachtig gespeeld werd waren de Panthers erop gebrand te laten zien dat men beter kon.  Dat Den Haag geen eenvoudige tegenstander was om dat te bewijzen wisten de mannen van coach Shaheen Baadjies op voorhand.

vergroot  foto1  foto2  foto3  foto4

Den Haag is immers in het bezit van 12 landstitels en draait ieder jaar mee in de top. Daarbij was Den Haag de competitie voortreffelijk begonnen door Amersfoort met meer dan 100 punten verschil te verslaan, iets wat in deze klasse niet vaak voorkomt.
Den Haag startte furieus, men zette de Panthers vanaf de eerste minuut zwaar onder druk met attent werk van de voorwaartsen en een goede spreiding in de driekwarten. Echter door goed positiespel en harde tackles wisten de Panthers tot de zeventiende minuut de nul op het scorebord te houden. Tot tien minuten voor de rust en met een stand die inmiddels was opgelopen tot 17-0 bleef het alle zeilen bijzetten voor de Panthers, was het Den Haag die het spel bepaalde en hadden de Panthers slechts sporadisch de speelhelft van Den Haag gezien. De laatste tien minuten van de eerste helft waren echter voor de mannen uit Driebergen, door goed en kort werk van de voorwaartsen hield men de bal in eigen gelederen en werden de driekwarten keer op keer in stelling gebracht. Den Haag verdedigde met man en macht, echter de eerste try van de Panthers zat eraan te komen, het rustsignaal redde de mannen uit de Hofstad. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, de Panthers in de aanval en Den Haag met de rug tegen de muur. De voorwaartsen wisten nu wel de bal in bezit te houden en deze bespeelbaar door te geven aan de driekwarten, iets wat in de eerste wedstrijd tegen Utrecht minder goed lukte. Na 10 minuten in de 2e helft kregen de Panthers een penalty kick mee en daarmee de kans om op het scorebord te komen. De kick ging door de palen: 17-3. De minuten daarop waren wederom voor de Panthers, het was Den Haag dat moest verdedigen . Door een verkeerd beoordeelde situatie van de Ref moest de spelbepaler van de Panthers voor 10 minuten naar de kant, dat was de ommekeer in de wedstrijd. Den Haag wist deze situatie goed uit te buiten en scoorde in deze 10 minuten tweemaal waardoor men op 31-3 kwam. Het laatste deel van de wedstrijd was het een open spel waarbij Den Haag iets meer de aanvallende partij was. Door goed en hard te tackelen wisten de Panthers Den Haag van meer tries  af te houden. Met name Ross Thomson, een van de nieuwe mannen aan de zijde van Driebergen, nam hierin het voortouw. Door de wedstrijd goed te lezen en hard te tackelen wist hij keer op keer de angel uit de aanval van Den Haag te halen.
De Panthers hebben nu twee wedstrijden gespeeld, beide verloren, maar in beide gevallen kon men met opgeheven hoofd het veld verlaten, met de complimenten van de tegenstanders en het publiek. Aanstaande zaterdag spelen de Panthers om 15:00 uur thuis op sportpark de Woerd in Driebergen tegen het RC ‘t Gooi, de vice-landskampioen van afgelopen jaar. Het bestuur en de spelers nodigen u uit voor een mooie pot Rugby, u bent van harte welkom.             


Zondagelftal Oranje Wit pakt eerste drie punten

20120910 ELST  Het zondagelftal van Oranje Wit heeft zondag de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnengehaald. In de thuiswedstrijd tegen SVO werd overtuigend met 4-2 gewonnen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

KCD laat het weer liggen in de eerste helft

20120910 DOORN   In Kesteren is heeft KCD haar eerste nederlaag geleden. Na een zwakke eerste helft had de ploeg uit Doorn bij rust een achterstand van 4 punten. Dit bleek te veel en er werd verloren met 14-11.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 11 september 2012

Nieuwe vlag wappert op Zuylestein

20120911 LEERSUM  In gezelschap  van ongeveer 50 vrijwilligers, lokale en regionale politici en andere belangstellenden hees gedeputeerde Mariëtte Pennarts afgelopen zaterdag de nieuwe vlag van buitenplaats Zuylestein.

De vlag is ontworpen door Chris den Engelsman en symboliseert het eigentijdse en toekomstgerichte karakter van de buitenplaats. Den Engelsman won de ontwerpwedstrijd die eerder dit jaar door de provincie werd uitgeschreven.
Deze wedstrijd is één van de activiteiten in het kader van het Jaar van de Buitenplaats, en bedoeld om een nieuw publiek bij historische buitenplaatsen te betrekken. Pennarts benadrukte het belang van buitenplaatsen voor de regio, en gaf aan dat de provincie eigenaren graag ondersteunt om deze voor de toekomst te behouden. Zuylestein is een goed voorbeeld van samenwerking tussen provincie en landgoed, zowel bij restauratieprojecten als bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten om het onderhoud te bekostigen.

Kans op Heuvelrug in 2e Kamer nihil

20120911 HEUVELRUG De kans dat de Heuvelrug na morgen in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd is erg klein. Vandaag mogen scholieren al stemmen.

Lees verder op de website van Nieuwspost Heuvelrug

Expositie Shaul Sadan in MRC Aardenburg

20120911 DOORN   Prof. dr. Moshé Liba, oud-ambassadeur van Israël, kunstenaar, schrijver en docent, heeft donderdag 6 september de expositie van Shaul Sadan in Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg geopend.

Lees verder op de website van De Kaap

Prijsuitreiking fotowedstrijd

20120911 AMERONGEN  Zaterdag 8 september vond tijdens de mini-pubkwis, die ’s avonds in restaurant Buitenlust werd gehouden als afsluiting van Open Monumentendag Amerongen, de prijsuitreiking plaats van de foto-wedstrijd, uitgeschreven door het comité Open Monumentendag.

Lees verder op de website van De Kaap

Zwerven op de Plantage Willem III

20120911 ELST  Op zaterdag 15 september vertrekt onze gids om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats tussen kom Elst en het ecoduct aan de N225 tussen Rhenen en Elst.
De zwerftocht duurt 1½ uur, kosten zijn er niet, reserveren is overbodig.
Nadere info: www.utrechtslandschap.nl
heuvelrugnieuws 12 september 2012

Tweede nederlaag voor Arena

20120912 RHENEN  De korfballers van Arena hebben de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Tegenstander Viko was in Rhenen met 14-17 te sterk.

Lees verder op de Veenendaalse Krant

Maatregelen tegen verkeerschaos bij A12 Driebergen

20120912 DRIEBERGEN  De verkeerschaos in Driebergen wordt met spoed aangepakt. Bij de op- en afritten naar de A12 staat het de laatste dagen helemaal vast.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Start concertreeks Andrieskerk

20120912 AMERONGEN  In de Andrieskerk wordt op vrijdag 14 september het eerste concert in de traditionele reeks van zes concerten in samenwerking met het Utrechts Conservatorium gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug bespaart vandaag ruim €18.000

20120912 HEUVELRUG  Door de vergoedingen voor stemmentellers en stembureauleden om te zetten naar een vrijwilligersvergoeding bezuinigt de gemeente Heuvelrug vandaag ruim €18.000.  Of toch niet?

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Gewelddadige exhibitionist steelt telefoon van vrouw

20120912 ZEIST  Een 63-jarige vrouw uit Zeist is dinsdagavond geslagen door een man die zich exhibitionistisch gedroeg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Commissaris van de Koningin Utrecht stopt ermee

20120912 UTRECHT  Commissaris van de Koningin Utrecht Roel Robbertsen stopt er volgend jaar mee. Hij heeft de koningin laten weten dat hij geen tweede termijn wil

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 13 september 2012

Falcon Town Jazzband

DRIEBERGEN  Op  zondag 16 september start alweer het 22 ste seizoen “Jazz op Zondagmiddag in Champ’Aubert” met een zeer gevarieerd programma. Tot en met april 2013 worden op de derde zondag van de maand van 14.30 tot 17.30 uur concerten gegeven in het gelijknamige Champ’Aubert in Driebergen.

De spits wordt afgebeten door de: 
Falcon Town Jazz Band
Een swingend orkest met gedreven, ervaren muzikanten, afkomstig uit de regio Zuid-Oost Brabant en Belgie. Zoals de naam al doet vermoeden, vond de Falcon Town Jazz Band zijn oorsprong in Valkenswaard. Ontstaan op basis van de gemeenschappelijke wens om fijn muziek te maken. Er zit een brok ervaring in deze band, dat wordt duidelijk als je naar de voorgeschiedenis van de muzikanten kijkt. Sommige bandleden zijn al vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw actief met muziek bezig en speciaal met Jazz muziek.

Het uitgebreide repertoire is veelzijdig en afwisselend. Liefhebbers van oude stijl jazz komen aan hun trekken. Muziekstukken uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook uit latere perioden worden gespeeld. Snelle nummers, zoals Avalon, Sweet Georgia Brown en You’re nobody’s sweetheart worden afgewisseld met nummers in een wat rustiger tempo, zoals Do you know what it means to miss New Orleans, I’m confessing, Tishomingo blues, Georgia on my mind en I get the blues when it rains. Alles bij elkaar het best te karakteriseren als bijzonder swingende instrumentale en vocale “ Dixieland Jazz “.
 
Bij vele diverse gelegenheden heeft de band bewezen dat hun optreden garant staat voor een plezierige sfeer, waarbij de traditionele jazzstijl vaak tot dansen uitnodigt.

Kom archeologie bekijken en beleven


20120913 ZEIST  Op zondag 16 september 2012 opent wethouder Bodus de Vries van Welzijn en Onderwijs om 13.00 uur de publieksdag Archeologie Zeist. De dag is vooral heel leuk en leerzaam voor kinderen, maar zeker ook interessant voor volwassenen die meer willen weten over archeologie.

Centraal staat deze middag een prachtig bodemprofiel waarin de hele wordingsgeschiedenis van Zeist vanaf de ijstijd tot heden zichtbaar is.Kinderen vanaf ca. vier jaar kunnen deelnemen aan de workshop archeologische schatten graven in het speelbos of de workshop vondsten natekenen. Ook de workshop  potscherven lijmen is voor hen heel geschikt. Deelname aan deze workshops kost € 3,00 voor de drie workshops; opgave vooraf is niet nodig. Ook worden er films over archeologie vertoond.


Kinderen vanaf 8 jaar en ouder zijn welkom om onder begeleiding archeoloog Andor Hemelaar oude munten te zoeken met een metaaldetector. Tijd: 14.00 – 16.00 uur. Deelname aan de metaaldetector workshop kost € 7,50 per persoon, hiervoor wel opgeven tot 13 september via telefoonnummer 030 69 22 393.

Oud-inwoners Doorn welkom bij DHV Thorheim

20120913 DOORN  DHV Thorheim houdt woensdagmiddag 19 september de jaarlijkse ontmoetingsmiddag voor Oud-Doornaars en oude Doornaars. Geïnteresseerden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in de grote zaal van De Koningshof aan het Kerkplein in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeenteraad nog even niet live

20120913 HEUVELRUG  De geplande live-uitzending van raadsvergaderingen via internet is tot nader order uitgesteld. Er is teveel interferentie voor een draadloos systeem, dus moet er eerst een vaste lijn komen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Inwoners Maarsbergen: ‘Levensgevaarlijk’

20120913 MAARSBERGEN  Tijdens een bewonersbijeenkomst heeft de Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen een peiling gehouden over de toekomst van het kruispunt bij de Dorpskerk in Maarsbergen. Op tafel lag een voorstel voor een rotonde als alternatief voor uitwerking van de kruispuntvariant door ProRail.

Lees verder op de website van De Kaap

Klassendag monumenten

20120913 LEERSUM  De groepen 7 en 8 van CBS De Hoeksteen en CBS De Schakel hadden vrijdagmiddag 7 september een levendige geschiedenisles bij boerderij ,,Weivliet” en kasteel Zuylestein in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontmoetingscentrum voor dementie geopend

20120913 AMERONGEN  Na het succes in Driebergen is sinds afgelopen dinsdag ook in Amerongen een ontmoetingscentrum geopend waar mensen met lichte tot matige dementie terecht kunnen.

Lees verder op de website van De Kaap

Margaretha Turnor bezoekt Grietmarkt

20120913 AMERONGEN  Het mooie zomerweer zorgde afgelopen zaterdag voor een flinke drukte op de Grietmarkt. ’s Avonds schoven maar liefst driehonderd mensen aan bij het Grietmaal om te genieten van een bloemrijke maaltijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkiezingsuitslag 2012 #heuvelrug

20120913 HEUVELRUG  De uitslagen zijn binnen: VVD wint, PvdA runner-up, D66 goede derde. Klappen voor CDA, Groen Links en PVV.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 14 september 2012

Overval op woning

20120914 DOORN  Op donderdagavond 13 september vond er een overval op een woning plaats. De politie is nog op zoek naar de daders.

Rond 20.40 uur hoorde een bewoonster van een woning op de Van der Leelaan gerommel in haar huis. Toen ze ging kijken stond ze plotseling oog in oog met een drietal inbrekers. Deze dwongen haar op een stoel te gaan zitten. Nadat ze een kleine buit hadden gevonden, gingen de inbrekers er vandoor. De bewoonster, een vrouw van 78 jaar, raakte niet gewond en schakelde de politie in. De inbrekers vluchtten in de richting van de Van Bennekomweg. Van hen ontbreekt een signalement en ieder spoor.
De politie roept getuigen op contact op te nemen met de politie Veenendaal, via 0900-8844. Anoniem kan ook, via 0800-7000.

Trooster: stationsparkeerplaats kan morgen open

20120914 DRIEBERGEN  Tweehonderd extra parkeerplaatsen werden treinforensen vanaf maart beloofd.  Het dreigt toch niet te gaan lukken. ‘Het kan morgen open.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Opheffingsuitverkoop Wereldwinkel Leersum

20120914 LEERSUM  De Wereldwinkel Leersum sluit definitief haar deuren. Vanaf zaterdag 15 september start de opheffingsuitverkoop. Ook de stomerijservice loopt hiermee af. Laatste inleverdatum is vrijdag 28 september.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkeerschaos oprit A12 Driebergen lijkt voorbij

20120914 DRIEBERGEN  Rijkswaterstaat verwacht dat de verkeersproblemen onderaan de A12-afrit Driebergen voorbij zijn. Afgelopen tijd stond het verkeer op het kruispunt naast het KLPD regelmatig vast en daarom zijn er eerder dan gepland nieuwe rijstroken geopend.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bibliotheek overweegt andere huisvesting

20120914 MAARN  De Regiobibliotheek ZOUT neemt op dit moment al haar locaties onder de loep, zo ook de bibliotheek Maarn in De Twee Marken. ,,We moeten 20-25% bezuinigen en als we al onze kosten op een rij zetten, blijkt een te groot deel van het budget op te gaan aan huisvesting”, aldus directeur Mariet Wolterbeek.

Lees verder op de website van De Kaap

De Binder viert 5-jarig bestaan met Open Huis

20120914 LEERSUM  De Binder in Leersum bestaat vijf jaar en viert dit op zaterdag 15 september met een Open Huis. Alle Binderorganisaties zetten van 11.00 uur tot 16.00 uur hun deuren open en bieden een gevarieerd programma waar zowel kinderen als volwassenen van kunnen genieten.

Lees verder op de website van De Kaap

Wapenconcerten

DRIEBERGEN  In het Wapen van Rijsenburg wordt zondagmorgen 16 september een semi-klassiek Wapenconcert gegeven door de tenor Arwin Kluft.

Lees verder op de website van De Kaap

Ameronger schrijft over tabaksschuren

20120914 AMERONGEN  Cees Delfgou uit Amerongen heeft een boek geschreven met de titel ,,Amerongse Tabaksschuren – Ontwikkelingen door de eeuwen heen”.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 september 2012

Zeer teleurstellend verlies voor veel beter FC Driebergen

20120915 DRIEBERGEN   In een wedstrijd waarin FC Driebergen superieur was aan tegenstander Maarssen, wist de ploeg van trainer Bert v/d Brom niet tot scoren te komen en leed derhalve een zeer teleurstellende 1-0 nederlaag.

Lees verder op de website van De Kaap

Zuur verlies voor DEV in de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein

20120915 DOORN  Alhoewel volgens DEV trainer Michel van Aken zijn ploeg de beste wedstrijd tot nu toe speelde, eindigde de Doornse formatie toch in een teleurstellende 5-4 nederlaag.

Lees verder op de website van De Kaap

Extra stationsparkeerplaats toch snel open

20120915 DRIEBERGEN  Er komen binnen twee maanden toch tweehonderd tijdelijke parkeerplaatsen bij op NS-station Driebergen-Zeist.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Voetveer Rhenen-Lienden geopend

20120915 RHENEN  Het fiets- en voetveer over de Nederrijn tussen Rhenen en Lienden maakt zaterdag 15 september om 10.00 uur de eerste overtocht.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Recordpoging ‘boomknuffelen’ in Doornse Gat

20120915 DOORN  Uit In de Heuvelrug houdt op zaterdag 13 oktober een nationaal eerbetoon aan bos en buitenleven. Dit in de vorm van een evenement dat plaatsvindt op recreatieterrein Het Doornse Gat in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 september 2012

Heuvelrug: bouw gemeentehuis binnen budget

20120916 HEUVELRUG  Het nieuwe kantorencomplex van de gemeente Utrechtse heuvelrug gaat niet nog meer dan €25 miljoen kosten. Dat laat de gemeente weten, na een berichtje in het AD over overschrijdingen.

Lees verder op de Nieuwspost Heuvelrug

HDS in thuiswedstrijd tegen Baarn met de hakken over de sloot

20120916 LEERSUM  Tegen mede promovendus Baarn kroop thuisploeg HDS met een 3-2 overwinning door het oog van de naald. HDS trainer Jan van Dalem:” Op basis van het vertoonde spel had een gelijk spel de verhoudingen beter weergegeven.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto wint Super Cup

20120916 VEENENDAAL  De korfballers van Dalto hebben beslag gelegd op de Super Cup. De Nederlandse veldkampioen uit Driebergen speelden tegen het Belgische Sikopi uit Antwerpen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Candia’66 onderuit bij TOV

20120916 RHENEN   Het is nog niet het seizoen waar Candia’66 op hoopt. Na een matige start van de competitie is het ook in de uitwedstrijd bij TOV niet gelukt te winnen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Bakkerstraditie in ere hersteld

20120916 DRIEBERGEN  Een tongstrelende traditie is dankzij Driebergenaar Erik Zillig weer in ere hersteld. Sinds juni is hij dagelijks in de keuken van restaurant Het Wapen van Rijsenburg te vinden om een product te vervaardigen dat een kleurrijke geschiedenis van het vroegere Rijsenburg vertegenwoordigt.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderkleding en speelgoedbeurs in Valkenheuvelschool

20120916 DRIEBERGEN  Terre des Hommes Driebergen houdt op 29 september een kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Valkenheuvelschool in Driebergen, van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 september 2012

Hoofdstraat Driebergen: verhoogd fietspad en drie rotondes

20120917 DRIEBERGEN De Driebergse verkeersader Hoofdstraat krijgt aan weerszijden een verhoogd fietspad en drie nieuwe rotondes. Tenminste, zodra het geld ervoor gevonden is.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Pink Panthers na 30 minuten over de knie.

20120917 DRIEBERGEN  Afgelopen zaterdag wedstrijd nummer drie voor the Pink Panthers in de ere-klasse. Nu tegen vice kampioen van Nederland Rugby Club ’t Gooi uit Naarden. Elke week gaat het beter echter de echte goede weg hebben de rugbyers van the Pink Panthers nog niet echt gevonden in de eerste weken ere-klasse.

vergroot foto

De spelers en de coach zijn nog op zoek naar je juiste opstelling en juiste manier van spelen. Afgelopen zaterdag lukte het de eerste kleine half uur. Om 15.02 uur floot de scheidsrechter Darron Wadey om de wedstrijd te starten. Vrijwel meteen veel druk van de Gooier mannen die op jacht gingen op hun derde overwinning. The Pink Panthers bij voorbaad niet zo zeer kansloos echter de ervaring op dit niveau is een gemis. In de zesde minuut wisten de bezoekers de scoren te openen met de eerste try van de wedstrijd 0-5. Ondanks aandringen van de bezoekers kwamen the Panthers toch langzaam aan in hun geliefde spelletje balletje van links naar rechts totdat daar een gat valt in de verdediging en zo gebeurde dat Jeff Nuijten in deze wedstrijd weer terug op de nummer 10 positie zijn naar binnen snijdende broer Glenn wist te vinden. Score 5-5 in de 11de minuut conversie werd niet benut. Een drie minuten later een penalty kick voor the Pink Panthers met Ambrose Barends achter te bal , deze had echter zijn vizier niet helemaal scherp staan waardoor de bal centimeters aan de verkeerde kant van de bal ging.
Na een klein half uur scoorde ’t Gooi zijn tweede try nu met de conversie 5-12.
Twee minuten later een gele kaart voor Roy van Viegen, dat houdt in 10 minuten naar de kant en tegelijk een eerste wissel bij the Panthers Rey Stephens last van een knieblessure werd vervangen door Patricio Desmond de Chileen in Panthers dienst welke op dat moment net een 12 uur in Nederland was. Doordat the Panthers druk waren met de reorganisatie van de posities sloegen de Gooier mannen toe in de resterende tien minuten van de eerste helft scoorde ze nog twee tries waardoor de ruststand op 5-31 werd gezet.
Eerste team der Pink Panthers krijgen door internationale verplichtingen van rugby Nederland de eerste twee weekeinde vrij waarna op zaterdag 6 oktober weer een zware wedstrijd tegen het mede gepromoveerde Waterland op het schema staat.

Tweede helft konden the Pink Panthers geen vuist meer maken met nog wel een penalty kick op de palen van Ambrose Barends en nog vier tries van ‘t Gooi werd de eindstand van 8-53 neergezet.
Het tweede senioren team van the Pink Panthers is de competitie wel goed, zelfs meer dan dat, begonnen. Tweede team een flinke groep jonge spelers waarvan en een deel net gestart is met het rugbyspel heeft dit seizoen als doel uit de 4de klasse te promoveren om een betere aansluiting te krijgen bij het eerste dat vijf klasses hoger speelt. Onder leiding van enkele spelers van het eerste die door omstandigheden niet meer voor dat eerste kunnen spelen maken de nieuwkomers van het tweede team er een feest van. Vorige week werd in Naarden met 7-90 gewonnen van RC ’t Gooi 4 en nu op eigen veld kwamen de URC4 spelers op alle fronten te kort 143-0. Traditie binnen the Pink Panthers naar je eerste gescoorde try is het zogenaamde “zoembaaien” maar liefst acht spelers moesten deze test doorstaan.
Tweede team gaat komende zondag naar Castricum om daar hun derde wedstrijd te spelen.

Derde nederlaag op rij voor Arena

20120917 RHENEN  De korfballers van Arena hebben ook hun derde wedstrijd verloren. De Rhenenaren gingen zaterdag op bezoek bij DKOD in Heelsum, een ploeg die ook nog zonder zege was. De eindstand was 14-11 in het voordeel van DKOD.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

KCD pakt eerst overwinning van het seizoen

20120917 DOORN  KCD 1 mocht het afgelopen zaterdag op eigen veld opnemen tegen het eerste team van Atlantis. Het geplaagde KCD had nog niet het niveau gehaald wat het vorig seizoen wel haalde en moest dus de punten in Doorn houden om de lijn omhoog in te kunnen zetten.

Lees verder op de website van De Kaap

Plaquette QOR gerestaureerd

20120917 DOORN  De plaquette van de Queen’s Own Rifles (QOR) bij het Oorlogsmonument in Doorn wordt momenteel gerestaureerd. Dit Canadese regiment bevrijdde Doorn samen met de Polar Bears op 7 mei 1945.

Lees verder op de website van De Kaap

Teleurstellende Nederlaag FC Driebergen bij Maarssen 1-0

20120917 DRIEBERGEN In een matige en vervelend gespeelde wedstrijd werd met 1-0 verloren van een veel mindere ploeg. Was Maarssen bij het eindsignaal dik en dik tevreden, er heerste een graf stemming bij FC Driebergen. Na een best goed gespeelde wedstrijd werden de kansen die men kreeg, en dat waren er diverse, niet benut.

vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4   foto5   foto6   foto7   foto8

FC Driebergen begon best goed aan de wedstrijd met aanvallende acties om snel een doelpunt te forceren maar na enkele 100 procent kansen van o.a. Pascal van Doorn ,Tolga Albayrak,Robin Notenboom bleef het 0-0. In de 21e minuut kwam daar verandering in, een onschuldig lijkende aanval van Maarssen werd verkeerd beoordeeld door de verdediging van FC Driebergen door de bal te zacht terug te spelen op doelman Michel van Bruggen die te laat zijn doel uit kwam en de spits van Maarssen dit buitenkansje graag wilde verzilveren en dat lukte ook. 1-0 Wat FC Driebergen ook probeerde om de gelijkmaker te scoren er waren te veel kansen nodig om dit bewerkstelligen.

En er kwam nog een grotere domper op het totaal doordat in de 57e minuut Gerwin van de Klift terecht rood kreeg door een hele domme overtreding precies in het gezichtsveld van de vooral in de 2e helft warrig leidende arbiter. Dus FC Driebergen verder met 10 man en ook met deze minderheid bleef men sterker en kreeg weer diverse echte open kansen maar ook deze werden niet benut.
Na alle wissels op gebruikt te hebben raakte ook nog spits Tolga Albayrak geblesseerd en moest FC Driebergen verder met 9 man en ondanks deze minderheid bleef men gevaarlijk maar de zeer verdiende gelijkmaker bleef uit ook al kwam de zwaar geblesseerde aanvaller Tolga Albayrak al stommelend toch nog in het veld. Maar met nog 10 minuten op de klok en veel met risico spelend FC Driebergen werd nog bijna een aanval van Maarssen fataal door met een nog grotere nederlaag naar Driebergen gestuurd te worden. Maar keeper Michel van Bruggen pareerde deze inzet ondanks de hele wedstrijd alleen maar terug speel ballen gehad te hebben voortreffelijk. En zo verliep deze
wedstrijd uit op een deceptie.
Zaterdag as 22 september de belangrijke thuiswedstrijd Aanvang 14.30 tegen FC Almere de huidige koploper. Met als voorwedstrijd de teams van FC Driebergen G-voetbal _ CJVV G-1 aanvang 12.45 op het hoofdveld.
heuvelrugnieuws 18 september 2012

Duitse minister in de bres voor Huis Doorn

20120918 DOORN  Het met sluiting bedreigde museum Huis Doorn krijgt steun van de Duitse minister van Cultuur. Sluiting zou ‘absoluut vermeden’ moeten worden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Babbeltruc met massage 


20120918 ZEIST  Op maandag 17 september is een man bestolen van zijn pinpas en geld, toen hij in zijn woning gemasseerd werd door twee onbekende meisjes.

Rond 19.40 uur kwam een man op het politiebureau melding maken van beroving van zijn pinpas en geld door twee meisjes. De man uit Zeist raakte eerder die middag voor zijn woning in gesprek met de twee meisjes, die hij niet kende. Later kwamen de meisjes bij hem aan de deur en boden de 83-jarige man een massage aan. Hier ging de man op in en tijdens de massage werd hij meerdere keren om zijn pincode gevraagd. De man heeft deze niet gegeven. Toen de meisjes weg waren, was zijn pinpas gestolen en was er tien euro uit zijn portemonnee weggenomen.
Er is geen signalement van de twee meisjes. De politie onderzoekt de zaak.

Te paard de heuvelrug over

20120918 LEERSUM  Staatsbosbeheer verzorgt zondag 23 september weer een rit te paard door nationaal park Utrechtse Heuvelrug. Deze rit vindt plaats onder begeleiding van een gids.

Lees verder op de website van De Kaap

BC Doorn start competitie met gelijkspel

20120918 DOORN  Het eerste team van Badmintonclub Doorn is de competitie begonnen met een gelijkspel. Thuis in Sporthal Steinheim werd het zondag 4-4 tegen het Amersfoortse BAN.

Lees verder op de website van De Kaap

Snelcursus tennissen voor jeugd

20120918 AMERONGEN  Tennisvereniging ATV houdt tijdens de herfstvakantie een snelcursus tennisbasisvaardigheden voor kinderen tussen 9 tot 15 jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Eerste lustrum jeugdvoetbaltoernooi

20120918 HEUVELRUG  Op woensdagmiddag 3 oktober is weer het jaarlijkse jeugdvoetbaltoernooi, voor E- en F-teams van alle voetbalverenigingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar voor de vijfde keer.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 19 september 2012

Opstellen lijst Monumentale Bomen in de gemeente

20120919 HEUVELRUG Het college van B&W stelt een lijst van monumentale bomen op. Dit ter voorbereiding op een deregulering van de bomenverordening. De raadscommissie Ruimte heeft in zijn vergadering van 28 augustus het college hiertoe verzocht.

Het college stelde de raadscommissie voor om de ruwe berk en de gewone conifeer voortaan vergunning vrij te maken, evenals bomen met een stamdiameter kleiner dan 30 cm (omtrek 94 centimeter). De commissie Ruimte wil graag dat het college eerst de lijst met monumentale bomen afrondt. Het college heeft al veel mogelijke bomen voor de lijst bekeken en roept nu eigenaren van monumentale bomen op om deze aan te dragen voor een monumentale bomenlijst.

Welke bomen
Het college is op zoek naar de mooiste bomen in onze gemeente, dus de echte parels uit het bomenbestand. Bijvoorbeeld de grootste, mooiste, dikste, oudste boom in zijn soort. Of een boom met een bijzonder verhaal of van een grote zeldzaamheid. Een werkgroep beoordeelt of de aangemelde bomen ‘lijstwaardig’ zijn; de meest bijzondere bomen komen op de lijst. Het aanmelden van een boom gebeurt op vrijwillige basis. De bomen moeten in elk geval voldoen aan de volgende voorwaarden:
    •    De boom moet uw eigendom zijn.
    •    De boom moet liggen binnen de werkingssfeer van de bomenverordening (binnen de bebouwde kom volgens de boswet).
    •    De boom is gezond en heeft een goede levensverwachting (meer dan 20 jaar).
    •    De boom heeft voldoende onder- en bovengrondse groeiplaatsruimte.
Het college betrekt bestaande inventarisaties, zoals de waardevolle bomenlijst Doorn en de landelijke lijst met waardevolle bomen van de Bomenstichting, ook in de afweging.

Consequenties
In het voorstel van het college blijven alle bomen met een omtrek van meer dan 30 cm beschermd (omgevingvergunningplichtig), behalve de ruwe berk en de gewone conifeer. Bomen op de monumentale bomenlijst genieten extra bescherming omdat ze alleen gekapt mogen worden bij groot maatschappelijk belang of gevaar. Afhankelijk van de uiteindelijke omvang van de lijst overweegt de raad eigenaren tegemoet te komen met een financiële bijdrage in het onderhoud of met een 5-jaarlijks advies. Voor de bomen op de monumentale bomenlijst gelden de uitzonderingen voor de ‘reguliere’ bomen niet. Zo kan een bijzondere berk of conifeer voor de lijst worden aangemeld en ook bijzondere bomen die doorgaans de diameter grens van 30 cm niet of met veel moeite halen.

Procedure
Wilt u uw boom aanmelden? Dat kan door het aanmeldformulier met een foto van de boom in te dienen bij de gemeente. De formulieren liggen bij de balie in Cultuurhuis Pléiade in Doorn, staan op de gemeentesite www.heuvelrug.nl of worden u gemaild of toegezonden.
U kunt hiervoor contact opnemen met Mathilde Krijgsman, Mathilde.Krijgsman@heuvelrug.nl of bel: 0343  56 56 00. Zij stuurt u dan een inventarisatieformulier toe of beantwoordt eventuele vragen.
Aanmelden kan tot 1 november 2012.

De inzendingen worden in de maanden oktober-november-december vergeleken en nagelopen. In januari 2013 ontvangen de eigenaren bericht of hun boom op de lijst komt of niet. Vervolgens wordt de lijst samen met de aangepaste bomenverordening in het voorjaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Nieuwbouw voor Cuneraschool en Springplank

20120919 RHENEN  De gemeenteraad van de Rhenen heeft dinsdag ingestemd met de vervangende nieuwbouw van de Cuneraschool en de Springplank.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Zondagelftal Oranje Wit pakt weer drie punten

20120919 ELST  Oranje Wit heeft haar tweede overwinning te pakken in de zesde klasse. Afgelopen zondag wonnen de Elstenaren hun thuiswedstrijd met 2-1 van hekkensluiter DVE-Trajanus.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Twee deelnemers atelierroute Driebergen stellen zich voor

20120919 DRIEBERGEN  De atelierroute in Driebergen op 6 en 7 oktober biedt een gevarieerd programma. Twee deelnemers aan de atelierroute stellen zich nader voor: Tienke de Jong en Charlotte Molenaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Thema-avond Crowdfunding voor Kunst en Cultuur

20120919 HEUVELRUG  De Cultuurraad Utrechtse Heuvelrug houdt op dinsdagavond 25 september een thema-avond over Crowdfunding voor Kunst en Cultuur.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 september 2012

Politiek aarzelt rond liberalisering kapvergunning

20120920 HEUVELRUG  De gemeente Heuvelrug wil het inwoners makkelijker maken bomen te kappen. Dat is goedkoper en liberaler. De politiek aarzelt nog of inwoners die vrijheid wel aankunnen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Lasershow bij brandweerpost

20120920 DOORN  Bij de brandweerpost in Doorn vindt zaterdagavond 22 september een lasershow plaats. De brandweer staat met deze show letterlijk in het licht tussen alle bewoners van Doorn en hoopt aanwezigen warm te maken voor het vak van brandweervrijwilliger.

Lees verder op de website van De Kaap

Parkinson themadag in Driebergen

20120920 DRIEBERGEN Op woensdag 26 september 2012 organiseert ISZ de Brug in Driebergen in samenwerking met Birkhoven Zorggoed een themadag “Parkinson in beweging” rondom de ziekte van Parkinson.
Deze dag is speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismes en hun partners/mantelzorgers.

De themadag vindt plaats bij ISZ de Brug op de locatie Nassau Odijckhof aan de Nassau Odijcklaan 3. Vanaf 9.30 uur bent u van harte welkom. Om 10.00 uur wordt de dag geopend door C.M. Pleizier, neuroloog in het Diakonessenhuis Zeist. Daarna worden er vier verschillende workshops aangeboden waaruit in twee rondes een keuze gemaakt kan worden. ’s Middags is er een actief programma. Dan kunt u kiezen uit een clinic Nordic Walking of Parkinson Fitness. Het ochtend- en middagprogramma zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. 

Dankzij subsidie van NutsOhra kunnen wij u deze dag, met uitzondering van de eventuele lunch, geheel kosteloos aanbieden. Voor de lunch kunt u zich aanmelden bij Liesbeth van Deventer: telefoonnummer 0343 555893 of per mail: L.vandeventer@iszdebrug.nl.

Cursussen Parkinson
ISZ de Brug geeft naast de Parkinson themadag verschillende cursussen, zoals een cursus Parkinson en Cognitie (start 15 november) en een cursus Parkinson in de Praktijk (start 1 november), waarvoor nog een beperkt aantal plaatsen vrij is. Deze cursussen kunnen we dankzij een subsidie dit jaar nog kosteloos aanbieden. De PEPP-cursus die dit najaar start, is al vol. Wel kunt u zich tijdens deze themadag alvast aanmelden voor de cursussen in 2013.

Bij ISZ de Brug werken een arts (specialist ouderenzorg), psycholoog, diëtist en verschillende therapeuten die aangesloten zijn bij ParkinsonNet. De afdeling Dagbehandeling Somatiek wordt bezocht door mensen met gevarieerde somatische problematiek, waaronder CVA en de ziekte van Parkinson.

College Zeist verbetert doorstroming Utrechtseweg

20120920 ZEIST  Het college van B & W van de gemeente Zeist heeft besloten maatregelen te nemen om de doorstroming van het verkeer op de Utrechtseweg te verbeteren. Verkeerslichten worden aan elkaar gekoppeld en onderling beter afgesteld. Het gaat om alle zes verkeerslichten, tussen het Jordanlyceum en de Montaubanstraat. De gemeente voert de maatregelen de komende jaren stap voor stap in.

Er is gekozen voor een zogeheten ‘netwerkregeling’ waarbij groepen auto’s al ver voor de verschillende verkeerslichten gedetecteerd worden met behulp van lussen in het wegdek. Ook zullen de verkeerslichten onderling informatie uitwisselen over naderende auto’s. Verkeerswethouder Johan Varkevisser: “Automobilisten en het busverkeer kunnen hierdoor vaker zonder oponthoud doorrijden, maar ook het fietsverkeer op de Utrechtseweg profiteert van de netwerkregeling. Dit omdat zij dezelfde richting oprijden en dus ook meer groen krijgen Door de maatregelen lijkt veel reistijdwinst te halen.”

Verkeer uit de zijwegen 
Als het verkeer op de Utrechtseweg meer groen krijgt dan nu het geval is, door dit nieuwe systeem, zal het verkeer uit de zijwegen minder vaak groen krijgen. De netwerkregeling bekijkt continue hoe het verkeer, dat zich op dat moment aandient, het best afgehandeld kan worden. Het systeem grijpt in als verkeer vanuit de zijwegen te lang moet wachten.

Uitvoering van de plannen
De komende twee jaar gaat een aantal kruispunten op de schop, het koppelen van de verkeerslichten kan dan goedkoop worden meegenomen. Zo worden in 2013 de verkeerslichten op de kruispunten met De Dreef / Kromme-Rijnlaan, Sanatoriumlaan en de Schaerweijdelaan / Griftlaan aan elkaar gekoppeld en wordt een extra detectiesysteem aangelegd. Vanaf 2014 wordt dit uitgebreid in richting van de oversteek bij het Jordanlyceum. De gemeente bekijkt vervolgens in samenwerking met de provincie Utrecht op welke manier het systeem verder wordt ingevoerd bij de Montaubanstraat. Hier zijn nu nog geen concrete plannen voor, omdat deze verkeerslichten pas over 5 tot 10 jaar vervangen of aangepast worden.

Klasgenoten in de bres voor Mohammed

20120920 LEERSUM  Groep zes van de basisschool Meander verzet zich tegen de mogelijke uitzetting van hun klasgenoot Mohammed Camara. Mohammed (elf jaar) is, net als zijn broertje Lamine (acht jaar), geboren in Nederland maar woont nog steeds in een asielzoekerscentrum.

Lees verder op de website van De Kaap

Veel animo voor veerpont Rhenen-Lienden

20120920 RHENEN  De proef met het pontje over de Nederrijn, tussen Rhenen en Lienden, lijkt succesvol. Op zondag zijn er 300 kaartjes verkocht. Maandag en dinsdag waren dat er minder, maar dat kan komen door het slechte weer.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Het orgel van de Maartenskerk

20120920 DOORN  De beroemde pianist en organist Leo van Doeselaar van het Koninklijk Concertgebouworkest treedt zondag 30 september om 20.00 uur op in de Maartenskerk in Doorn.

Lees verder op de wesite van De Kaap
heuvelrugnieuws 21 september 2012

Cliënt staat bewezen centraal bij ISZ De Brug

20120921 DRIEBERGEN Ouderenzorgorganisatie ISZ De Brug viert op 1 oktober 2012 dat zij het HKZ keurmerk heeft behaald.

Het HKZ Certificaat geeft aan dat De Brug goed is georganiseerd, de cliënt centraal stelt, continu werkt aan optimalisering van het aanbod, betrouwbare resultaten levert en voldoet aan de kwaliteitseisen. 

Het toetsingsbureau prees het teamwerk binnen De Brug. Zowel medewerkers, managers en cliëntenraad oefenen vanuit dezelfde waarden hun werk uit. Dit geeft aan dat de missie en visie van ISZ De Brug ‘Zorg voor elkaar en ‘Samen maken we het verschil’ in de praktijk gestalte krijgen.

Ook sprong de samenwerking met andere organisaties eruit. Zo is De Brug een van de initiatiefnemers voor het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug.  Mensen met dementie en hun mantelzorgers krijgen hierdoor vanaf het begin tot en met de eventuele opname in een verpleeghuis ondersteuning. Dit verhoogt hun kwaliteit van leven. 

Mentaal welbevinden
Daarnaast scoort De Brug goed op cliëntgerichtheid. Dit uit zich bijvoorbeeld in het samen maken van een leefplan; medewerkers doen dit mét cliënten en familie. Ook het mentaal welbevinden van cliënten krijgt hoge prioriteit. ISZ De Brug heeft dan ook een eigen geestelijk verzorger in huis.

In 2015 vindt hercertificatie plaats. Tussentijds is er een toetsing. ISZ De Brug gaat door op de ingeslagen weg met het bieden van wonen, zorg en welzijn aan ouderen en revalidanten, uit Driebergen en de regio Utrechtse Heuvelrug.

Voorbeeldgemeente toepassing sociale voorwaarden bij inkoop

20120921 HEUVELRUG  Kinderarbeid, hongerlonen, onmenselijke arbeidsomstandigheden. Overheden kunnen bijdragen aan het uitbannen van dergelijke misstanden door sociale voorwaarden te gebruiken. Sociale voorwaarden dragen bij aan een meer sociaal verantwoorde productie in productieketens.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt dit belangrijk en is daarom met Rotterdam, Groningen en Eindhoven een van de voorbeeldgemeenten in een landelijke project dat zich hiermee bezighoudt. Dit houdt in dat een aantal aanbestedingen actief wordt begeleid vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu, zodat er voorbeelden beschikbaar komen.

De pilot voor de Utrechtse Heuvelrug is bij de Europese aanbesteding  Wmo-hulpmiddelen die op 19 september 2012 is gepubliceerd (www.tenderned.nl ) Door sociale voorwaarden in het contract te gebruiken, wil de gemeente Utrechtse Heuvelrug bijdragen aan een meer verantwoorde productie in de keten van hulpmiddelen. Van de leverancier van hulpmiddelen wordt verwacht dat deze zich inspant om risico’s te verminderen

Agentschap NL, die zich van uit het Ministerie bezighoudt met duurzaamheid, financiert dit project. Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) is een onafhankelijke not-for-profit onderzoeks- en netwerkorganisatie. SOMO richt zich op duurzame ontwikkeling, zowel sociaal, ecologisch als economisch. geeft advies, feedback en coaching aan inkopers en aanbestedende diensten om sociale voorwaarden effectief in te passen in concrete aanbestedingstrajecten. SOMO werkt voor dit project samen met Liesbeth Unger van Human Rights@Work, een expert op arbeidsrechten en mensenrechten bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Voor de duidelijkheid, dit project richt zich specifiek op het duurzaam inkopen van producten en materialen die uit het buitenland worden ingevoerd, met name uit lage lonen landen. Het gaat om aanbestedingen boven de Europese aanbestedingsnorm van producten en materialen waarvan vermoed wordt dat er risico’s zijn op schendingen van de (internationale) sociale normen bij de productie. Bij dit project ligt de nadruk op de risico’s bij de naleving van de sociale voorwaarden. Belangrijk hierbij is hoe mogelijke risico’s in bepaalde landen in te schatten.

Sweelinck in Rhenen: toen en nu

20120921 RHENEN  Jan Pieterszoon Sweelinck, componist en organist van de Oude Kerk in Amsterdam, bezocht in 1616 Rhenen en bespeelde het orgel van de Cunerakerk. Waarschijnlijk voor advies of een keuring.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Ideeënfair vol met creativiteit en workshops

20120921 MAARSBERGEN  Creativiteit, dat is het kernwoord van de Ideeënfair in De Weistaar op woensdag 3 oktober. Bezoekers kunnen een gevarieerd aanbod verwachten, niet alleen om naar te kijken maar vooral voor kinderen ook om te doen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wens Welnúh De Schakel te behouden

20120921 DRIEBERGEN  De Schakel is een instuif voor mensen met een functiebeperking en bestaat al 30 jaar. Om de twee weken is er een bijeenkomst in De Vijver in Driebergen. ,,Er zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig”, vertelt Bart van Os.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Horeca aan de Hof is gewenst’

20120921 AMERONGEN   Het college van B&W zou graag zien dat het bestemmingsplan voor de Hof in Amerongen gewijzigd wordt zodat het mogelijk is om een hotel met brasserie te realiseren in het voormalige gemeentehuis.

Lees verder op de website van De Kaap

Visie op Vastgoed vastgesteld

20120921 HEUVELRUG   De ‘Visie op Vastgoed’, die is opgesteld door VVD-raadslid Baerte de Brey is door de raad vastgesteld. De totstandkoming van deze visie is bijzonder.

Lees verder op de website van De Kaap

Tienduizend euro voor herstel grafheuvels

20120921 HEUVELRUG   Ingeborg van Schuppen, bestuurslid van StreekFonds Utrechtse Heuvelrug, reikte vorige week donderdag een cheque ter waarde van €10.000,- uit aan Jan Klomp, ploegleider van Landschap Erfgoed Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 september 2012

SVMM moet capituleren voor een kwalitatief beter de Bilt

20120922 MAARN  SVMM trainer Olaf Kersbergen was met zijn team helaas niet opgewassen tegen een kwalitatief betere Biltse ploeg. Kersbergen:” Mentaal konden we de strijd goed aan en hebben we zeker geen slechte wedstrijd gespeeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Verdiende overwinning voor FC Driebergen

20120922 DRIEBERGEN  Zaterdag derdeklasser FC Driebergen behaalde in eigenhuis een knappe en verdiende overwinning op naast concurrent FC Almere.

Lees verder op de website van De Kaap

Oranje Wit ,,verliest twee punten”

20120922 ELST  Het zaterdagelftal van Oranje Wit heeft de thuiswedstrijd tegen DVSA ondanks het betere veldspel niet in winst om weten te zetten.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Candia’66 door VOP afgedroogd

20120922 RHENEN  Momenteel verkeert Candia’66 in zwaar weer. De ploeg uit Rhenen heeft na vier gespeelde wedstrijden slechts één punt en kan door de 1-5 nederlaag bij VOP wederom zichzelf proberen te herstellen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jeugdhonk Driebergen in de as

20120922 DRIEBERGEN Een jeugdhonk in Driebergen is in vlammen opgegaan.  Getuigen hoorden iets na middernacht schreeuwende jongeren en zagen daarna dat de hangplek aan de Melvill van Carnbeelaan in brand stond.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Droomrit voor het Leven brengt geluk en spektakel

20120922 DRIEBERGEN  Het meest bekende evenement waarbij zieke kinderen getrakteerd worden op een onvergetelijke dag in ultra exclusieve sportwagens, de Droomrit voor het Leven, wordt zaterdag 29 september spectaculairder dan ooit.

Lees verder op de website van De Kaap

Date a Dog: snuffelen aan asielhonden

20120922 DOORN  Date a Dog organiseert twee speeddate evenementen voor asielhond en potentiële baas op zondag 30 september op Landgoed Beukenrode in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 september 2012

Onderzoek naar raadsleden Utrechtse Heuvelrug

20120923 HEUVELRUG  Burgemeester Naafs van Utrechtse Heuvelrug heeft een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van raadsleden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

DEV niet opgewassen tegen TOV uit Baarn

20120923 DOORN   In de thuiswedstrijd tegen TOV uit Baarn had zaterdag derdeklasser DEV eigenlijk niets in te brengen en leed een terechte 0-2 nederlaag.

Lees verder op de website van De Kaap

Woningbrand in Leersum

20120923 LEERSUM  De brandweer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is vanmorgen met spoed uitgerukt naar een woningbrand in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Walnotenboom gekapt


20120923 DRIEBERGEN  In de schapenwei van de kinderboerderij is op 8 september de oude walnotenboom gekapt. De boom bleek behoorlijk ziek te zijn. Zo was het midden van de stam al helemaal hol.

Lees verder op de website van De Kaap

Kasteel Sterkenburg te koop

20120923 DRIEBERGEN  Kasteel Sterkenburg, één van de belangrijkste cultuur-historische objecten in Driebergen-Rijsenburg, staat te koop. Het landgoed van ongeveer vijf hectare groot met hoofdhuis, koetshuis, tuinmanswoning en kapschuren, staat op de website van erfgoedmakelaar ‘Redres’ als verkoopobject vermeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Koren zingen voor De Wingerd

20120923 AMERONGEN  Het Nederlands Concert Mannenkoor geeft samen met vocaal ensemble Jeanboule een concert in de Andrieskerk op 29 september. Een unieke muzikale ontmoeting, omdat beide muziekgezelschappen een totaal verschillende sound hebben.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 24 september 2012

Asielgezinnen: Onzekerheid met sprankje hoop

20120924 HEUVELRUG  Een sprankje licht dringt zich tussen de donkere wolken, boven drie Heuvelrugse asielgezinnen die formeel uitgezet moeten worden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Kom kruipers en sluipers vangen, bekijken en weer loslaten!

20120924 DRIEBERGEN  Kom met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn op de kinderboerderij, “ ’t Woelige Nest” in Driebergen, een speurtocht uitvoeren naar de verschillende soorten beestjes die in en op de bodem leven.

We gaan op jacht in de ecologische tuin van de kinderboerderij naar al die scharrelaars tussen het afgevallen blad, onder de stenen en het rottend hout, in de speten van de gestapelde tuinmuur en natuurlijk in de grond. Daarna gaan we, op de boerderij, onderzoeken welke diertjes we hebben ontdekt. Met binoculairs ( microscopen ) en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en inkleuren op de grote zoekkaarten die jullie mee naar huis mogen nemen. De gidsen zullen jullie vertellen hoe die verschillende diertjes leven en hoe ze de komende winter zullen proberen te overleven. Dit belooft weer, een actieve, spannende, leerzame, maar vooral ook leuke natuurmiddag te worden. Dus zorg dat je erbij bent en breng gerust je vader en moeder of opa en oma mee! Deelname is gratis en hoeft niet vooraf besproken te worden.
 
De activiteit vindt plaats op: zaterdag 29 september van 14:00 tot 16:00 en start op de kinderboerderij “’t Woelige Nest” , Boterbloem 3, 3972 SB Driebergen

Klijnhout weg als museumdirecteur

20120924 HEUVELRUG  VVD-raadslid en ex-wethouder Stan Klijnhout blijft voor opschudding zorgen. In Buren treedt hij intussen terug als directeur van het Marechausseemuseum.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Buren Oosterkwartier beleven gezellige dag

20120924 DRIEBERGEN  Het Oosterkwartier in Driebergen deed afgelopen zaterdag mee met de landelijke Burendag.

Lees verder op de website van De Kaap

BC Doorn boekt uitoverwinning

20120924 DOORN  Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag met 3-5 Badminton Vereniging Houten verslagen. De Doornaren maakten het verschil in de laatste twee dubbels.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto wint overtuigend van DeetosSnel/Volhuis (22-12)

20120924 DRIEBERGEN  In een heerlijk najaarszonnetje met veel publiek werd een belangrijk duel gespeeld tegen DeetosSnel/Volhuis. Winst was noodzakelijk om naar boven te kunnen kijken op de ranglijst.

Lees verder op de website van De Kaap

Arie van Barneveld erelid Hemur Enge

20120924 AMERONGEN  Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 17 september heeft korfbalvereniging Hemur Enge oud-lid Arie van Barneveld benoemd tot erelid vanwege zijn vele vrijwilligerswerk ten behoeve van de korfbalvereniging.

Lees verder op de website van De Kaap

Wereldreis voor Hemur Enge

20120924 AMERONGEN  Hemur Enge moest afgelopen zaterdag een flink stuk reizen voor de uitwedstrijd tegen korfbalclub Centrum uit de Krim. Gelukkig was de reis naar het plaatsje tegen de grens van Drenthe niet voor niets. De Amerongers wonnen met 5-16.

Lees verder op de website van De Kaap

Viermaal winst voor volleyballers

20120924 HEUVELRUG  De vier ploegen van Volleer en Enervo begonnen de nieuwe volleybalcompetitie met winst. Enervo had een droomstart met tweemaal 4-0 tegen Vives 2 (Vrouwen) en DOS Schoonhoven (Mannen). Bij Volleer debuteerden de mannen met 2-3 uitwinst bij Irene 4. De Vrouwen keerden met 1-3 winst tegen Cito 2 terug naar Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Verdiende Overwinning FC Driebergen op FC Almere 2-1

20120924 DRIEBERGEN In een redelijk gespeelde wedstrijd tegen de koploper FC Almere heeft FC Driebergen een verdiende overwinning behaald op een sterke tegenstander die altijd met bevende knieen naar Driebergen komt. Zij hebben in  4 jaar tijd nog niet gewonnen in Driebergen dus ook op deze zaterdag 22 september was het weer zover dat FC Almere met lege handen richting Almere ging. Het was al in de 7e minuut dat de eerste grote kans door Mathijs Brink om de zeep geholpen werd door voor open doel naast te schieten na uitstekend werk in de voorbereiding tot deze kans van Arjan Prijs.
FC Driebergen begon dus de wedstrijd uitstekend met goed verzorgt spel en grote druk naar voren.

vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4   foto5   foto6   foto7

En het was al in de 10e minuut dat FC Driebergen op voorsprong kwam door uitstekend voorbereidingswerk van Arjan Prijs die de bal  voortrok en Mathijs Brink dit buitenkansje niet kon missen 1-0 .
FC Driebergen speelde gedisiplineerd en het was pas in de 15e minuut dat FC Almere zijn eerste aanval op het doel van Michel van Bruggen volbracht.
Het was na een zeer sterk spelend FC Driebergen dat de eerste 30 minuten het beste van het spel had maar in de laatste 15 minuten van de 1e helft werd FC Almere wat sterker en dat resulteerde in de 32e minuut tot de gelijkmaker na wat gerommel binnen het 5 meter gebied van de doelman scoorde de spits van FC Almere de gelijkmaker 1-1 al werd er nog in de 44e minuut 2-1 gescoord maar werd afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter door de buitenspel staande Robin Notenboom.Rust 1-1
Na de thee een wissel Sjoerd Blankenstein kwam in het veld voor Marco v/d Klift en dat deed hij naar behoren.
Het werd een wedstrijd duidelijk van mindere kwaliteit  dan de 1e maar er bleef met veel strijd en sportief gestreden door beide ploegen voor de winst.
Na diverse kansen van vooral de voorwaartsen van FC Driebergen was het uiteindelijk Pascal van Doorn die in de 82e minuut de verlossende 2-1 scoorde deze voorsprong kwam niet meer in gevaar doordat de verdediging deze wedstrijd uitstekend speelde .
Zaterdag as 29 September de uitwedstrijd in Amersfoort tegenstander De Posthoorn aanvang 14.30

HDS sleept een punt binnen in de moeilijke uitwedstrijd tegen KDO

20120924 LEERSUM  Zondag derdeklasser HDS sleepte in de uitwedstrijd tegen KDO (de Kwakel) een belangrijk punt binnen (1-1). Een punt wat gezien het verloop van de eerste helft misschien wel te weinig was.

Lees verder op de website van De Kaap

Kennismaken met rolstoeltennis en gratis sportadvies bij MRC Aardenburg

20120924 DOORN  In september is het in de provincie Utrecht de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Mensen met een beperking kunnen kennismaken met verschillende aangepaste sporten.

Lees verder op de website van De Kaap

Week van de woninginbraak in oktober

20120924 HEUVELRUG  Het aantal woninginbraken op de Utrechtse Heuvelrug wil maar niet afnemen. Burgemeester Frits Naafs beaamde dat toen hij tijdens de raadsvergadering van donderdag vragen over dat onderwerp kreeg van VVD-raadslid Baerte de Brey.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 september 2012

Mishandeling

20120925 ZEIST  Maandag 24 september zijn vier mannen aangehouden op verdenking van mishandeling van een man uit Zeist.

Rond 18.05 uur kreeg de politie de melding dat een 22-jarige man uit Zeist was mishandeld. Hij gaf aan dat de verdachten bij het winkelcentrum op de Laan van Vollenhove zouden zijn. Zij zouden gedreigd hebben met een vuurwapen. De politie ging ter plaatse en trof hier de vier verdachten aan. Het viertal (mannen van 19, 24 en 43 jaar afkomstig uit Zeist en een 22-jarige man uit Almere) werden door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding tussen scooter en auto

20120925 AMERONGEN  Op maandagmiddag heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een scooter en een personenauto.

Rond 14.10 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding was geweest. Een 62-jarige bestuurster uit Amerongen reed met haar auto op de Rijksstraatweg in de richting van Leersum. Toen zij wilde afslaan naar de oprit van haar huis, zag zij een scooter over het hoofd, die in dezelfde richting reed. Hierdoor ontstond er een botsing tussen de scooter en de auto. De bestuurster van de scooter werd samen met haar bijrijder ter controle naar het ziekenhus gebracht met de ambulance.

Wijkagenten op bezoek bij laanfeest

20120925 DRIEBERGEN  In de Welgelegenlaan werd afgelopen zaterdag een straatfeest ter gelegenheid van burendag gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD neemt de zwaarbevochten punten mee uit Alkmaar

20120925 DOORN  De overwinning in Alkmaar was een feit maar de wedstrijd verliep verre van eenvoudig. Met een eindspurt werd de overwinning toch nog veilig gesteld en kon KCD met een goed gevoel naar Doorn terug keren.

Lees verder op de website van De Kaap

Russische Roulette met Dudok Kwartet en wandeling bij de ondergaande zon

20120925 AUSTERLITZ Het publiek participeert en kan in het Russische Roulettespel zelf bepalen welke drie Russische stukken er vandaag gespeeld gaan worden. Durf  je een gokje te wagen? Laat je opschrikken en verrassen door het Dudok Kwartet.

Het lot gaat bepalen welke componisten het concert gaan overleven. Wordt het Tsjaikovksy, Weinberg of toch Borodin? Spelverdeler in dit concert is Beethoven, die ook bepaald geen risico’s uit de weg ging: hij schreef ongehoorde muziek die het publiek tot op de dag van vandaag steil achterover doet slaan. In zijn tweede Razumovksy kwartet gaat hij aan de haal met Russische melodieën. 

Om 19.30 u: De weemoed van de ondergaande zon  
Boswandeling met onze gids. Met een kop heerlijke Borsjt (Russische bietensoep)  en belegd brood mee.Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 30 september, 
17.30 uur 
Russische Roulette met Dudok Kwartet 
19.30 uur 
Boswandeling bij ondergaande zon

Voedsel in de hoofdrol tijdens de Week van de Duurzame Smaak

20120925 ZEIST  Eerlijk, biologisch, lokaal en puur eten. Deze thema’s spelen de hoofdrol in de Week van de Duurzame Smaak van 1 t/m 10 oktober in de gemeente Zeist. In diverse wijken en op scholen bundelen inwoners en organisaties hun krachten om voedsel in al haar facetten te belichten.

De gemeente Zeist heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Jaarlijks wordt een week in het najaar georganiseerd rond een duurzaam thema. Duurzaamheid raakt alle facetten van je dagelijks leven; eten is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom staat deze keer smaak centraal. De week is erop gericht om het bewustzijn van inwoners en bedrijven over de herkomst en bewerking van voedsel te vergroten, evenals de relatie tot gezondheid, transport en afval.

Leerlingen van basisscholen De Koppel en Bartiméus gaan onder begeleiding van studenten van de Universiteit Wageningen een kookles doen over duurzame producten. De ochtend eindigt met een gezamenlijke maaltijd, waar alle gemaakte creaties worden geproefd.
Bezoekerscentrum De Boswerf biedt tijdens de Week van de Duurzame Smaak drie activiteiten aan: koken uit het Smulbos, voorlezen uit het boek “Mr Finney” en de bekende Pompoenmarkt. Naast de diverse kinderactiviteiten is er bij de markt dit jaar extra aandacht voor fair trade, biologische en streekproducten. Judith Stoker van De Boswerf: ‘We proberen met onze activiteiten het onderwerp duurzaamheid aansprekend te maken voor verschillende leeftijdsgroepen, met de focus op duurzaam voedsel.’  
Alle snacks uit de oven
In zwembad Dijnselburg kunnen bezoekers gratis kennismaken met Aquaspinning. Deelnemers krijgen na afloop 10% korting op fair trade koffie of thee en andere duurzame producten. Directeur Ben Delsing: ‘Het centrale thema voor ons als zwembad is dat we duurzaam om moeten gaan met energie. Duurzaam is ook gezond. Daarom frituren wij bijvoorbeeld niet meer en komen alle snacks uit de oven.’ In het weekend van 6 en 7 oktober 2012 serveert het Beauforthuis biofrites en een Beaufortshake. Deze laatste is gemaakt met Ben& Jerry’s ijs, sap uit de boomgaard van de Warmonderhof en melk van zorgboerderij de Dijckhof. Voor wie wil is er ook nog een maaltijdsalade met verse groenten uit de streek.

Tijdens de Week van de Duurzame Smaak wordt ook alvast aandacht gevraagd voor de campagne ‘Klimaatstraatfeest’, die in november van start gaat (www.klimaatstraatfeest.nl). In de week zelf valt de Dag van de Duurzaamheid (www.dagvandeduurzaamheid.nl), waar de gemeente Zeist ook aan meedoet.
Het volledig overzicht van alle activiteiten in de Week van de Duurzame Smaak staat op www.zeist.nl

Vrijwilligersprijzen 2012 uitgereikt

HEUVELRUG  Wethouder Elisabeth van Oostrum reikte maandag 24 september tijdens een druk bezochte vrijwilligersdag twee vrijwilligersprijzen uit.  Frans van de Craats uit Doorn was de winnaar van de individuele prijs ‘Pluim op de Hoed 2012’.  Hij is actief voor heel Doorn en zeer veelzijdig. Via Scouting Doorn zet hij zich vaak in als verkeersregelaar bij vele activiteiten in Doorn. Daarnaast is hij actief in het bestuur 4 mei Doorn en Oranjevereniging Doorn.

vergroot  foto1  foto2

Als jonge vrijwilliger wordt hij ook gezien als een stimulans voor andere jongeren. De twee andere genomineerden waren Gerard en Nel Schouten voor hun inzet voor Buurtvereniging Palmstad en Rein van Ee voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten voor Amerongen.

Eetcafé Hakunamatata was de winnaar van de groepsprijs ‘Utrechts Heuvelrug Compliment 2012’.
Dit is een eetcafé in het dorpshuis in Maarn voor mannen en vrouwen met een verstandelijk handicap. Tweemaal per maand komen ze bij elkaar. Acht vrijwilligers zijn betrokken bij deze activiteit, om te koken en de avond in te vullen met bijvoorbeeld spelletjes. Een intensieve activiteit voor deze groep.
De vrijwilligersgroep is een hechte groep. Zonder deze vrijwilligers zou het eetcafé niet bestaan.
De andere genomineerden waren ‘De Liedjestrein’ uit Driebergen en de vrijwilligersgroep van Kasteel Amerongen.

Afvalbakken pimpen op ‘Keep it Clean Day’

20120925 MAARSBERGEN  Leerlingen uit de brugklassen van Scholengemeenschap Maarsbergen kwamen vrijdag 21 september in actie tegen zwerfafval! Op de landelijke “Keep it Clean Day” pimpten zij vijf afvalbakken volgens eigen ontwerp.

Ook ruimden zij op diverse plekken zwerfafval, in samenwerking met het Recreatieschap. De leerlingen maakten niet alleen schoon binnen de gemeente, maar ook in Wijk bij Duurstede. Ook kwamen zij in actie bij het Henschotermeer. In totaal verzamelden de leerlingen 33 vuilniszakken vol met zwerfafval. 

De actie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug komt voort uit de campagne “Trash The Battle against Rotzooi”. Deze campagne startte vorig jaar, met als doel het zwerfafval binnen de gemeente te verminderen. Scholengemeenschap Maarsbergen pakte deze boodschap vrijdag 21 september op.

Bijna honderd leerlingen gingen de natuur in om zwerfafval in te zamelen. 

Wethouder Bert Homan: ,,Jullie zijn de generatie van de toekomst die het verschil kunnen maken! Jullie kunnen je ouders erop aanspreken als zij iets uit, bijvoorbeeld, de auto op straat gooien. Want jullie doen dat natuurlijk zelf niet.”

Vanaf donderdag 27 september zijn de gepimpte bakken te bewonderen op vijf plekken in de gemeente. De bakken zijn gemaakt door: Valquiria, Fleur, Vitória, Mariëlle, Lisa, Gabriëlle, Danny, Quinten, Cornel, Julian en Tessa.
Wij nodigen alle inwoners van harte uit mee te werken aan een schone gemeente! Heeft u een goed idee, of wilt u een actie melden? Mail dan naar trash@heuvelrug.nl. Samen zorgen we voor een mooie gemeente!
(bron: Gemeente UH)

Opnieuw nederlaag korfballers Arena

20120925 RHENEN  De korfballers van Arena staan nog steeds op nul punten. De Rhenenaren ontvingen zaterdag Madjoe, een totaal onbekende tegenstander die al wel vier punten bij elkaar gesprokkeld had.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

De Meid De Baas in Kasteel Broekhuizen

20120925 LEERSUM  Klassiek leeft verhuist in de maand oktober eenmalig van de donderdagavond naar de zondagmiddag. Opera op Zak speelt de korte opera De Meid De Baas in de salon van Kasteel Broekhuizen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dit weekend: Afsluiting Hoofdstraat Driebergen

20120925 DRIEBERGEN  Voor de afronding van de verbreding van de A12 vinden nog diverse werkzaamheden plaats op het provinciale en gemeentelijke wegennet onder de A12. Van vrijdag 28 september 20.00 uur tot maandag 1 oktober 05.00 uur zijn de Hoofdstraat en de op- en afritten vanwege asfalteringswerkzaamheden afgesloten.

Lees verder op de website van De Kaap

Laatste parkwandeling van dit seizoen

20120925 DOORN  Er wordt nog één groepswandeling met gids gehouden door de tuinen van het landgoed van Huis Doorn. Oktober is de laatste maand dit jaar dat de speciale presentatie in het park te zien is.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 26 september 2012

Gemeente en centrummanagement tekenen convenant reclamebelasting

20120926 ZEIST  Jacqueline Verbeek-Nijhof, wethouder van de gemeente Zeist en Vincent Poelsma, voorzitter van het bestuur van de Stichting Centrummanagement ondertekenden op 24 september het Convenant Reclamebelasting. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de activiteiten van het Centrummanagement en de financiering daarvan.

De gemeenteraad besloot op 22 mei tot de invoering van reclamebelasting per 1 juli. De invoering van de reclameheffing verloopt voor de gemeente budgetneutraal. Dat wil zeggen dat de opbrengst van de heffing in een ondernemersfonds wordt gestort en in de vorm van een subsidie naar de Stichting Centrummanagement gaat. Die organiseert met het geld activiteiten om het centrum van Zeist aantrekkelijk te maken als winkelgebied. Op deze manier wordt Centrummanagement zelf verantwoordelijk voor de (economische) versterking en de promotie van het Zeister centrum. De gemeente speelt hierbij een faciliterende rol.

Voor en door ondernemers
De invoering van de reclamebelasting past in de veranderende rol van de overheid. “Met het tekenen van deze overeenkomst wordt het centrummanagement nu definitief voor en door ondernemers. Ik hoop dat ondernemers in het centrum het bestuur van de stichting centrummanagement steunen, zodat de stichting aan de slag kan om de belangen van alle ondernemers in het centrum te behartigen”, aldus wethouder Verbeek-Nijhof. Het Centrummanagement zorgt voor een representatieve vertegenwoordiging in het stichtingsbestuur van alle winkelgebieden in het centrum.

Evaluatie
In het eerste kwartaal van 2014 zullen de stichting Centrummanagement en de gemeente een gezamenlijke evaluatie doen naar onder meer de wijze van financiering van de activiteiten en de behaalde resultaten in het centrumgebied.

Oplichter gezocht

20120926 MAARN/VEENENDAAL  Op dinsdagmiddag heeft een oplichter vermoedelijk twee keer met vals geld betaald. De politie roept ondernemers op om direct 1-1-2 te bellen als iemand probeert te betalen met vals geld. Omstreeks 14.30 uur belde een ondernemer naar de politie dat een man met een vals briefje van vijftig euro had geprobeerd te betalen in een winkel aan de Tuindorpweg in Maarn. Toen de ondernemer vervolgens andere winkeleigenaren ging waarschuwen, had de man al toegeslagen in een andere winkel in de straat. De oplichter was er na het betalen met het valse geld snel vandoor gegaan. Agenten zochten in de omgeving naar de man, maar troffen hem niet meer aan. 

Rond 15.00 uur wilde vermoedelijk dezelfde oplichter iets kopen in een winkel aan de Passage in Veenendaal. Een medewerker ontdekte dat het briefje van vijftig waarmee hij wilde betalen vals was en belde de politie. De oplichter ging er snel vandoor in de richting van de Tuinstraat. Agenten gingen op zoek naar hem, maar vonden hem niet meer.

Signalement: 
- lichtgetinte man 
- 20 jaar 
- 1.90 meter 
- krullend haar 
- tenger postuur 
- zwarte glimmende jas met een rood opvallend embleem op de borst 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze twee zaken, neemt u dan contact op via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Hoogenraad dagvaart Heuvelrug

20120926 HEUVELRUG Sleep- en takelbedrijf Hoogenraad hoeft geen tijdelijke locaties naast de A12. Eigenlijk heeft Hoogenraad het helemaal gehad met de gemeente. ‘De dagvaarding krijgen ze eerdaags in de bus.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Jeugdtheater met Tosca Menten

20120926 LEERSUM  De Binder heeft in het kader van Kinderboekenweek (oktober) de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, Tosca Menten, weten te strikken met haar muzikale jeugdtheatervoorstelling op zaterdag 6 oktober.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderactiviteit: herfstontdekkingstocht

20120926 DOORN  Bij het bezoekerscentrum van het Von Gimborn Arboretum start op zondag 30 september om 14.00 uur een leerzame herfstzoektocht waarbij zelf ontdekken en leren voorop staat.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 september 2012

Vechtpartij en belediging


20120927 DOORN  Op woensdag 26 september vond er een vechtpartij plaats. Eén van de vechterbazen werd opgepakt na het beledigen van agenten.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in de Dorpsstraat. Agenten troffen daar twee mannen aan en haalden ze uit elkaar. Beiden werd een proces-verbaal aangezegd voor het vechten op straat. Eén van de mannen weigerde op verzoek van de agenten daar weg te gaan en uitte beledigingen. De man, 39 jaar uit Maarsbergen, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fietser rijdt auto aan

20120927 ZEIST  Op woensdag 26 september reed een fietser een auto aan. De fietser moest voor controle naar het ziekenhuis.
Rond 16.25 uur kwam de melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Bergweg. Ter plaatse bleek dat een 62-jarige Zeistenaar die in de richting van de Schaerweidelaan reed, tegen een auto aangebotst was die in dezelfde richting reed. Daarbij raakten de auto en de fiets beschadigd. De fietser is met onbekend letsel ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Inwoners verzorgen 7430m2 groen

20120927 HEUVELRUG  Onder de titel co-productie hebben 106 inwoners van de Heuvelrug tesamen 7430m2 openbaar groen geadopteerd. En er komt voor het einde van 2012 een nieuwe website.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Dierendag op de kinderboerderij

20120927 DRIEBERGEN  Kinderboerderij ’t Woelige Nest staat woensdagmiddag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in het teken van Dierendag. Die middag kunnen kinderen groentetaartjes komen maken voor de dieren, ze aaien of gewoon lekker spelen.

Lees verder op de website van De Kaap

Huis Doorn blijft strijdbaar

20120927 DOORN  De aangekondigde halvering van de subsidie voor Huis Doorn werd vorige week tijdens Prinsjesdag bevestigd. ,,Het kwam niet uit de lucht vallen, maar we hadden nog hoop dat ons charme-offensief iets teweeg had gebracht op het ministerie”, aldus tijdelijk bestuurder van Huis Doorn Herman Sietsma.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 september 2012

Zonnepanelen op gemeentewerf

20120928 DOORN  Vanochtend plaatste wethouder Bert Homan het eerste zonnepaneel op de Gemeentewerf aan de Velperengh in Doorn. Er worden in totaal 277 zonnepanelen geplaatst. 


De panelen hebben een opbrengst van 65.260 kWh. Het jaarlijks verbruik op de gemeentewerf/afval aanbiedstation is berekend op het gelijke aantal kWh.
Op een matrixbord wordt dagelijks de opbrengst weergegeven.

Provincie: niks beloofd

20120928 HEUVELRUG  Er zijn geen toezeggingen gedaan over een nieuwe locatie voor takelbedrijf Hoogenraad, zegt de provincie. Noch aan Hoogenraad, noch aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Mannen met afgeplakte gezichten 


DRIEBERGEN  Donderdagavond ziet een getuige dat er ter hoogte van een weiland aan de Arnhemsebovenweg ongeveer zes auto’s met Belgische kentekens staan. Zij ziet dat vanaf die plek een man met een afgeplakt gezicht het bos in wordt gevoerd en dat er nog een tweede man met een afgeplakt gezicht bij de auto’s staat. De getuige belt 1-1-2 en meerdere politie-eenheden gaan ter plaatse.
Agenten stellen een onderzoek in het bos in. Daarbij treffen zij een groep mannen aan. Zij zien dat meerdere jongens op hun knieën op de grond zitten en dat er een groep omheen staat, die een hoop lol heeft. Er komt een man naar de agenten toe, die vertelt dat hij de voorzitter van een Belgische studentenvereniging is en dat zij bezig zijn met de ontgroening vanwege het nieuwe studentenjaar. Hij verklaart dat er geen alcohol in het spel is en dat iedereen vrijwillig meedoet. Zij hadden er niet bij stilgestaan dat omstanders wel eens de politie zouden kunnen gaan bellen als zij zouden zien dat geblinddoekte mensen het bos in werden gevoerd. Zij zouden in de toekomst beter nadenken over hun ontgroeningsactiviteiten. Al met al blijkt het in dit geval dus allemaal heel onschuldig te zijn.
Een agent belt de meldster terug en vertelt haar het verhaal. Hij bedankt haar voor de snelle melding, want voor hetzelfde geld was er wel daadwerkelijk iets aan de hand geweest.

FC Driebergen kersverse G-team speelt eerste thuiswedstrijd

DRIEBERGEN Sinds juli van dit jaar heeft FC Driebergen een eigen G-team, een team voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De organisatie is in handen van Bert de Goede. Er wordt elke dinsdagavond getraind. Het team speelde zijn eerste toernooi  (3e plaats!) en doet mee aan de officiële competitie van de KNVB. En 22 september was er dus de eerste thuiswedstrijd. Allemaal in een gloednieuw trainingspak, gesponsord uit het Fonds Gehandicapten Sport en door de plaatselijke werkgroep Samen leven? Gewoon Doen!

vergroot foto

Er mocht voor deze gelegenheid gespeeld worden op het hoofdveld en meteen voorafgaande aan de wedstrijd van het Eerste.  Mevr. Elisabeth van Oostrum, wethouder van onder meer sportzaken, deed de aftrap. Aan de kant stond veel publiek om de spelers aan te moedigen.   Er werd ook voortreffelijk gespeeld, al bleek de tegenstander, het G-team van CVVJ uit Amersfoort, net te sterk. Maar dat  stond het plezier niet in de weg.
Want het motto van het team is: wij spelen allereerst voor ons plezier, gaan voor sportiviteit en spelen pas in de derde plaats voor de winst. Daarnaast geldt dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft en met respect moet worden behandeld.  Dit eerste jaar  staat vooral in het teken van de opbouw van het team, maar de spelers zijn zeker van plan volgende jaar voor een kampioenschap te gaan! Het team bestaat op dit moment uit twintig officieel bij de KNVB ingeschreven spelers.

Misdrijven in Rhenen gelijk gebleven

20120928 RHENEN De eerste acht maanden van dit jaar is het aantal misdrijven in de gemeente Rhenen gelijk gebleven aan het aantal in dezelfde periode vorig jaar. Terwijl regionaal in die periode er een daling te zien is van min 4% blijven de cijfers in Rhenen achter. 

Sinds 2010 blijft het aantal misdrijven steeds ongeveer gelijk. Hiermee scoort Rhenen iets slechter dan het regionale gemiddelde. Dit blijkt uit het Veiligheidsbeeld regio Utrecht die vandaag is gepresenteerd op de website www.stopdecriminaliteit.nl.

Woninginbraken
Het aantal woninginbraken laat geen goede ontwikkeling zien. Was er in de eerste vier maanden van 2012 al een stijging te zien van +27%, in de periode mei-augustus is er een stijging van maar liefst +105%. Helaas zijn er in de tweede vier maanden voornamelijk geslaagde woninginbraken geweest: 30, waar er in 2011 nog 14 en in 2010 13 waren.

Geweld
De mooie daling die in de eerste vier maanden werd ingezet (-9% ten opzichte van 2011), heeft zich niet doorgezet. In de tweede vier maanden was er een stijging in het aantal geweldsdelicten van +20%, voornamelijk te wijten aan 13 mishandelingen. Over geheel 2012 is er een stijging van +5% van geweldsdelicten, regionaal is er juist een daling van -5%.

Autokraken: De daling van -24% in de eerste vier maanden, heeft zich goed doorgezet: -32% in de periode mei-augustus.

Week tegen de woninginbraak
De woninginbraken vormen niet alleen in de gemeente Rhenen, maar ook landelijk en regionaal een groot probleem.  Veel inwoners onderschatten hun mogelijkheden om de ongenode gasten buiten te houden.  Hans van den Berg, wijkchef van de politie Rhenen: “Dankzij de oplettendheid van inwoners hebben we dit jaar een aantal woninginbrekers kunnen aanhouden. Dat zijn mooie successen. Twijfel dus niet bij verdachte situaties. Bel direct 1-1-2. Want 1-1-2 daar vangen we boeven mee!”

Burgemeester Joost van Oostrum roept mensen op vooral naar de diverse activiteiten in de Week tegen de Woninginbraak te komen.  “Vorige bijeenkomsten die we als gemeente hielden, openden vaak de ogen van inwoners over hoeveel mensen zelf kunnen doen.  Kom dus echt even kijken. ” In de week tegen de woninginbraak wordt op 8 oktober een voorlichtingsavond gehouden waarin mensen tips krijgen hoe over hoe je het deze ongenode gasten het moeilijk kunt maken. In een clinic leren mensen hoe ze het beste kunnen observeren en signalementen onthouden en er is een expert op het gebied van hang- en sluitwerk aanwezig. Als mensen niet in de gelegenheid zijn om de 8e oktober te komen,  kunnen ze ook op 11 oktober in een speciale kraam op de wekelijkse markt in Rhenen terecht.

Start foto- en filmwedstrijd ‘Meer doen met afval’

20120928 ZEIST Op 29 september start de foto- en filmwedstrijd ‘Meer doen met afval’. Iedereen uit de gemeente Zeist kan zijn of haar foto of filmpje op de campagnewebsite van Doe meer met afval plaatsen en kans maken op een digitale camera.

Deelnemen
Met de foto- en filmwedstrijd wil de gemeente Zeist inwoners van alle leeftijden op een leuke manier vragen na te denken over het belang van afvalscheiding en recycling. Ook kan de gemeente van de filmpjes of foto’s leren omdat er misschien een nieuw idee bijzit om met gescheiden afval om te gaan. Maak een foto en/of filmpje van jouw idee, ga naar het deelnameformulier op www.doemeermetafval.nl/fotofilmwedstrijd en zet dit erop. De wedstrijd loopt van 29 september tot en met 31 december 2012.

Win een digitale camera
Een jury uit de gemeente Zeist zal alle inzendingen beoordelen. Er zijn vier categorieën waaruit gekozen wordt: 1) fotografie t/m 14 jaar; 2) fotografie vanaf 15 jaar; 3) film t/m 14 jaar en 4) film vanaf 15 jaar. De inzenders met de beste, leukste, grappigste en meeste originele foto’s of filmpjes over afval, afvalscheiding en/of recycling winnen een digitale camera.

Publieksprijs
Verder is er voor deze foto- en filmwedstrijd een publieksprijs in het leven geroepen. Vanaf 1 november 2012 kan iedereen op de campagnewebsite stemmen op de foto en film die zij het leukste vinden. De makers van de foto en film met de meeste stemmen winnen de publieksprijs. Hou de website in de gaten en breng vanaf november je stem uit.
 
Campagne Doe meer met afval
De campagne Doe meer met afval wordt in 2013 voortgezet. Dit schooljaar blijft de Afvalroadshow toeren door alle Utrechtse gemeenten, ook de gemeente Zeist, en kunnen scholen blijven deelnemen aan het lesprogramma. De foto- en filmwedstrijd is onderdeel van deze provinciebrede campagne. De campagne Doe meer met afval toont hoe belangrijk het is om afval te scheiden of zelfs te voorkomen. Gescheiden afval is eigenlijk geen afval, maar juist een grondstof voor nieuwe producten. De campagne laat van verschillende afvalstromen zien hoe het verwerkt wordt tot nieuwe producten.  

Zonnebloem Leersum 35 jaar

20120928 LEERSUM  De Zonnebloem afdeling Leersum werd op 10 oktober 1977 opgericht en zal precies op die dag in De Binder haar 35-jarig jubileum vieren.

Lees verder op de website van De Kaap

Daklozen in Driebergse kassen

20120928 DRIEBERGEN  In het gebied tussen de Lange Dreef en Dennenburg bivakkeert sinds een enkele weken een groepje krakers. Zij hebben hun intrek genomen in twee leegstaande kassen en een vervallen gebouwtje.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 september 2012

Oranje Wit geeft voorsprong makkelijk uit handen

20120929 ELST  Afgelopen zaterdag heeft Oranje Wit drie punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Eminent Boys. Alle doelpunten vielen in het laatste kwartier en de wedstrijd eindigde in 2-2.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV heer en meester tegen een zwak spelend Candia ’66

20120929 DOORN  In een wedstrijd die alleen een voetballende goede eerste helft kende, was het thuisploeg DEV die de regie volledig in handen had.

Lees verder op de website van De Kaap

Nuttige overwinning van FC Driebergen op de Posthoorn

20120929 DRIEBERGEN  FC Driebergen behaalde tegen de Posthoorn uit en in Amersfoort een nuttige 0-1 overwinning.

Lees verder op de website van De Kaap

Geflatteerde nederlaag voor zaterdag vijfdeklasser DVSA

20120929 AMERONGEN  Een met de juiste instelling spelend DVSA verloor weliswaar terecht van een sterk Brederodes, maar daarbij dient opgemerkt te worden dat de 1-4 nederlaag geflatteerd mag worden genoemd.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM blijft steken op een doelpuntloos gelijkspel

20120929 MAARN  Zaterdag derdeklasser SVMM verzuimde in de uitwedstrijd tegen FZO de punten binnen te halen. SVMM trainer Olaf Kersbergen:” Op basis van de eerste helft hadden we de wedstrijd in ons voordeel moeten beslissen.

Lees verder op de website van De Kaap

Koninklijke onderscheiding voor heer Van Geresteyn

20120929 ZEIST  Vandaag reikte loco-burgemeester Verbeek-Nijhof een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer Van Geresteyn. Dit deed zij tijdens de bijeenkomst voor zijn 50-jarig jubileum als lid van Drumfanfare Jonathan.

Tijdens zijn 50-jarig lidmaatschap van Drumfanfare Jonathan was de heer Van Geresteyn 25 jaar lid van de Beheerscommissie voor het gebouw Jonathan, 14 jaar bestuurder met de verantwoordelijkheid voor het instrumentarium en 20 jaar verantwoordelijk bestuurder voor de facilitaire en technische zaken van de vereniging.

Van 1984 – 2004 was hij zeer betrokken bij de organisatie van de Zeister Taptoe.
Ook hield hij zich bezig met het organiseren van evenementen om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. De heer Van Geresteyn is iemand die zich geruime tijd heeft ingespannen en iemand die anderen heeft gestimuleerd.

Kinderboekenweek wordt groots gevierd in Driebergen

20120929 DRIEBERGEN  In navolging van de Boekenweek (maart) wordt de Kinderboekenweek groots aangepakt in Driebergen. Opnieuw is het dorpsplein aan de Traaij de locatie voor vele activiteiten.

Lees verder op de website van De Kaap

As I Left My Father’s House

20120929 DOORN  In de Maartenskerk in Doorn vindt zondagmiddag 28 oktober een theatervoorstelling plaats, waarbij vluchtelingen vertellen over hun wereld, ervaringen, angst en hoop.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 september 2012

Moeders Moestuin Cafe

20120930 ZEIST  Nicole Recourt van Moeders Moestuin Café is met woon-zorgcentrum voor ouderen de Amandelhof,  een samenwerking aangegaan om hun ouderen meer te betrekken bij wat er gebeurt in hun directe omgeving en ook dat deze omgeving wat meer betrokken is bij onze ouderen.

Dit houd concreet in dat er een Buurtmoestuin aangelegd wordt en dat deze lieve mensen hun recreatieruimte beschikbaar stellen voor filmavonden en lezingen, wellicht een honk voor Repair-Café Zeist? Ook hun eigen bestaande Brei-café kan worden uitgebreid met mensen van buiten, en wie weet tot welke mooie dingen deze samenwerking nog meer leidt

Voor volgende week, hebben we een feestelijk begin-programma, zie bijgevoegde flyer.
 
We beginnen dinsdag a.s. (2 oktober)  met een lezing van Erik Robbertson, auteur van het boek “Het kan anders”
aanvang 19:30
 
Vrijdag 5 oktober gaan we met zoveel mogelijk handen de contouren uitgraven van wat een prachtig Amandelhof van Eden gaat worden, we hebben een prachtige tekening,bomen, struiken, grond, gereedschap en (gratis) broodjes van de Groene Winkel, clown Watje als Tuinvrouw zorgt voor vermaak van jong en oud en uiteraard iedereen is welkom en belangrijk.
 
Op woensdag 10 oktober is er de prachtige film “Farm for the future” waarin een boerendochter op zoek gaat naar oplossingen om een boerderij in deze huidige tijd duurzaam te beheren.

De Amandelhof ligt aan de Arnhemsebovenweg nr. 2, de tuin is aan de achterkant.

Wij denken hiermee een prachtige basis in velerlei opzichten te hebben voor niet zozeer de club Transion Town Zeist maar vooral voor de idealen van een lokale gemeenschap die zelfvoorzienend is in energie,water, voedsel en daarmee geen beslag meer legt op eindige bronnen.

Eerbetoon aan gezusters Holst

20120930 DRIEBERGEN  Het binnenplein achter de school aan de Akkerweg krijgt woensdag 3 oktober officieel de naam ‘Dames Holsthof’. Met de onthulling van dit naambord worden de gezusters ‘Tante Bep’ en ‘Tante To’ geëerd, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hun kindertehuis aan de Welgelegenlaan een tiental joodse kinderen hadden ondergebracht.

Lees verder op de website van De Kaap

Geschiedenis herleeft in Tabaksteeltmuseum

20120930 AMERONGEN  In oktober is het landelijk ‘maand van de geschiedenis’. Dit jaar is het thema ‘Arm en Rijk’. Tijdens de maand van de geschiedenis organiseert het Tabaksteeltmuseum Amerongen diverse activiteiten.

Lees verder op de website van De Kaap