Heuvelrugnieuws van zaterdag 1 oktober 2011 (kopie)

Rondom rotonde De Horst in Driebergen
tijd: 16:10 uur   temperatuur: 26 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Gemakzucht werd DVSA in de tweede helft bijna fataal

AMERONGEN  Mogelijke gemakzucht werd DVSA in de tweede helft van de wedstrijd tegen Eminent Boys bijna fataal. In Zuilen werd een fantastische eerste helft van DVSA afgewisseld met een veel mindere tweede helft.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV behaalt nuttige overwinning op Elinkwijk uit Utrecht

DOORN  In een tumultueuze wedstrijd behaalde DEV op eigen terrein een nuttige 3-2 overwinning op het Utrechtse Elinkwijk. Het waren de gasten uit Utrecht die in de 10e minuur op een 0-1 voorsprong kwamen.

Lees verder op de website van De Kaap

Teleurstellende nederlaag voor dapper strijdend FC Driebergen

DRIEBERGEN  Tegen titelkandidaat NITA ging zaterdag derdeklasser FC Driebergen teleurstellend met 5-1 onderuit. Teleurstellend omdat de ploeg van trainer Bert van den Brom zeker niet onverdienstelijk speelde tegen een thuisploeg die ook wel het tweede team van Breukelen kon worden genoemd

Lees verder op de website van De Kaap

Verdiende overwinning SVMM in thuiswedstrijd tegen Hees

MAARN  SVMM behaalde in eigen huis een dik verdiende 2-1 overwinning op opponent Hees uit Soest. Naar die overwinning zag het zeker in de eerste helft niet uit.

Lees verder op de website van De Kaap

Musketiers houdt hoofd koel tegen Scherpenzeel

ELST  De trainer riep het al twee weken achter elkaar: ,,Wij zitten in een stijgende lijn met Musketiers.” Vorige week zei hij zelfs: ,,Aankomende wedstrijd tegen Scherpenzeel moet er gewonnen worden om de aansluiting te houden.”

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Hondenpoep op een bordje

HEUVELRUG  Een commissiedebatje over hondenpoep liep vorige week uit op een liberaal onderonsje. VVD-er Baerte de Brey is het beu om elke twee weken over hondenpoep te moeten ruziën.

Lees verder op de website van De Kaap

Hoogenraad kan het vergeten

LEERSUM  De kans dat bergingsbedrijf Hoogenraad op korte termijn binnen de Utrechtse Heuvelrug kan verhuizen, is vrijwel verkeken. Hartstochtelijke pleidooien van CDA, SGP, BVH en SP ten spijt, kiest een ruime meerderheid voor hogere belangen.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Het karakter van de straat blijft behouden’

DRIEBERGEN  De discussie over 68 nieuwe woningen aan de Zonstraat nadert haar ontknoping. Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het gewijzigde bestemmingsplan voor het gebied. Voorstanders zijn gematigd optimistisch over de uitslag van de stemming, maar de koppen zijn nog niet geteld.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugdvoetbaltoernooi in Doorn

DOORN  Voor alle E- en F-teams van de voetbalverenigingen binnen de gemeente is er woensdag 5 oktober het jaarlijkse jeugdvoetbaltoernooi. Burgemeester Frits Naafs en wethouder Roy Pamboer openen het toernooi en schieten daarbij voetballen richting de jeugd.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 2 oktober 2011 (kopie)

Hekken in de mist
tijd: 08:50 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Man in scootmobiel aangereden

ZEIST  Een man in een scootmobiel raakte op vrijdagmiddag 30 september gewond bij een aanrijding met een snorfiets.
 
Rond 15.35 uur stak een 79-jarige man uit Huis ter Heide over een zebrapad de Slotlaan over. Daar werd hij aangereden door een 17-jarige snorfietser uit Zeist. Getuigen verklaarden dat de jongen het rode verkeerslicht had genegeerd. Door de aanrijding viel de bejaarde man van zijn scootmobiel en liep schouderletsel op. Hij werd per ambulance naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht.

Jongen mishandeld

RHENEN  Een jongen werd in de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober door een andere jongen mishandeld.
 
Rond 03.45 uur kreeg de politie de melding dat een jongen onwel was geworden ter hoogte van een benzinestation aan de Grebbeweg. Ter plaatse bleek dat de jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Rhenen, om nog onbekende reden door een andere jongen tegen de grond was geslagen. Meerdere getuigen gaven een duidelijk signalement van de verdachte. Agenten herkenden daarin een 17-jarige inwoner van Rhenen. Zij gingen naar zijn woning en zagen hem daar in de straat lopen. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij had letsel aan zijn kaak en veel hoofdpijn. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij deed aangifte van mishandeling.

Oranje Wit geen partij voor VSC

ELST  Oranje Wit kwam er zondagmiddag in Utrecht niet aan te pas tegen lijstaanvoerder VSC. De Elsterse zesdeklasser dolf met 5-1 het onderspit, na al een 3-0 achterstand bij rust.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Leerlingen Revius zoeken met WNF naar duurzame bedrijven

HEUVELRUG  In het kader van maatschappelijke stages gaan de leerlingen van het Revius Lyceum in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds op zoek naar duurzame ondernemers in de Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 3 oktober 2011 (kopie)

Voorbereiding voor het verleggen van de Lange Dreef
tijd: 12:55 uur   temperatuur: 24 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Candia’66 vecht zich knap terug

RHENEN   In de lastige uitwedstrijd tegen Kesteren heeft Candia’66 niet gekregen waar het recht op had. Na een 2-0 achterstand, iets wat de ploeg uit Rhenen vaker gebeurt, rechten Candia’66 de ruggen maar werd er slechts een gelijkspel uit het vuur gehaald: 2-2.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Arena verliest korfbalderby van Kesteren

RHENEN  Voor de veldkorfballers van Arena stond zaterdag de derby tegen Kesteren op het programma. Arena staat na 4 wedstrijden ongeslagen aan kop. Tiel ’72 verloor vorige week van DWS op eigen veld.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

SCAUH rekent op 1000 bezoekers bij korenfestival

DRIEBERGEN  De Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH) rekent op zo’n 1000 belangstellenden voor het korenfestival op 8 oktober in Driebergen. Aan dit korenfestival nemen 12 koren en zangensembles uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en (bij uitzondering) Odijk, deel.  Dit komt neer op circa 500 zangers.

De festivals hebben plaats in de Grote Kerk in Driebergen (Hoofdstraat) en in de Immanuëlkerk in Driebergen aan de Engweg. De concerten beginnen om 19.00 uur. In beide kerken treden zes koren/ensembles op. Voor elk zanggezelschap is ongeveer een half uur uitgetrokken.
Vanaf 18.15 uur kan men bij de kerken programmaboekjes (tevens toegangsbewijs: 5 euro,- p.p.,) verkrijgen.  Programma’s zijn ook verkrijgbaar bij verschillende verkoopadressen die zijn vermeld op de website van SCAUH: www.scauh.nl Op deze website treft men tevens het programma aan.

Afrikaans geluid
De koren en zangensembles vertolken een zeer uiteenlopend scala aan zangmuziek. Van shanty (zeemansliedjes), smart- en levensliederen, gospel, religieus getinte werken tot klassiek mannenkoorrepertoire. Het Afrikaanse geluid ontbreekt evenmin. Dat geldt eveneens voor het onvervalste popgenre. Een bont gezelschap van koren treedt dus op. Medewerkers van SCAUH ontvangen en begeleiden de koren en kondigen de koren aan.
De kerken staan dicht bij elkaar. Daardoor is het mogelijk dat tijdens de pauze (20.30 – 21.00 uur) bezoekers van de ene kerk naar de andere kerk gaan. SCAUH juicht deze ‘wisseling’ ook toe.

Aan het slot van de concerten om circa 22.30 uur zingen in beide kerken de slotkoren en ook het publiek de canon Rhytm of live. Bij binnenkomst ontvang het publiek de partituur. De begeleiding van deze vorm van ‘community-singing’ is in handen van Petra van der Snoek (dirigente van het koorgezelschap Vinkenvocale uit Maarn) in de Immanuëkerk en van Piet van der Sanden (dirigent van het Stichts Mannenkoor uit Driebergen) in de Grote Kerk.  

Panthers maken het spannend

DRIEBERGEN  De vierde wedstrijd van Rugby Club The Pink Panthers in de eersteklasse van de Nationale competitie. Op bezoek in Driebergen het gedegradeerde AAC uit Amsterdam. AAC tot dan toe ongeslagen en met maximale punten de nummer twee. The Pink Panthers net gepromoveerd twee verlies wedstrijden, één gewonnen. De nummer vijf.

vergroot   foto1   foto2   foto3

Opdracht van de Afrikaanse trainer der Panthers: winnen voor Jeffrey Nuijten, die speelde enige jaren bij AAC in de tijd dat AAC nog een echte topclub was en Jeff nog voor het nationale Sevens team speelde. En winnen voor je zelf maar voor al voor het mooie roze der Pink Panthers.

14.30 uur start de wedstrijd met de Kick Off van AAC. Hierdoor ontvingen the Panthers meteen de bal en de eerste aanval werd opgezet. Vanuit de ruck welke opgezet werd door de Panthers voorwaartsen kwam de bal in handen van eerste center Jeffrey Nuijten die de bal doormiddel van een zg cross-kick breed legde op open winger Peter Vuurpijl Waardenburg die de weg naar de AAC try lijn meteen wist vinden. 5-0 met daarbij de conversie van Jeffrey Nuijten 7-0.

Met de snelle score probeerde the Panthers meteen de druk op AAC te houden. Echter door eigen niet echt goed spel kwamen the Pink mannen niet aan scoren toe. In de 6de minuut was er nog wel een poging van Jeffrey Nuijten om te scoren via een penalty kick deze ging echter net langs de buiten zijde van de paal langs.
Doordat de scheidsrechter tot twee keer toe niet toestond dan tackelende Panthers de bal meteen wilde veroveren kreeg AAC in de 10de en 12de minuut twee penalty kicks welke 100% werden benut door de goede kicker van AAC 7-6.
Hierna twee teams die probeerde druk te zetten, AAC werd goed kort gehouden. The Panthers wisten door de druk van AAC niet in hun juiste spel te komen.
De 7-6 was dan ook de ruststand.

Tweede helft een goed uit de startblokken komend Panthers team. Door een mooie actie van de driekwarten, scoorde in de 1ste minuut Jeffrey Nuijten de twee try voor the Pink mannen. Zonder de verdiende conversie te benutten 14-6. In de 8ste minuut een gele kaart voor Martijn Tinus Schut wegens, een optelsom van de scheidsrechter, en willen oppakken van de bal als tackellaar. Tinus mag dan 10 minuten aan de zijlijn gaan staan. Panthers nu met 14 man. Hierdoor een penalty kick voor AAC welke wederom benut werd. 14-9. Nog geen minuut later kreeg Warrick Wakkie Rhoda, de Zuid Afrikaanse fly-half van the Panthers de bal iets te ver achter zich aangespeeld. Door zijn toch goede reactie wist hij de bal toch te vangen. Toen hij zich omdraaide bleek de voltallige verdediging van AAC weg te zijn waardoor hij makkelijk de derde try kon scoren. Met de benutte conversie 21-9. AAC voelde zich nog niet verslagen en bleef aandringen. Resultaat een try gescoord in de 20ste minuut, ook hier met conversie 21-16.

Voor het veelvuldig aanwezige publiek, ongeveer 400 mensen, braken spannende tijden aan. In de 26ste minuut penalty kick voor the Panthers, met Warrick Wakkie Rhoda achter de bal, 24-16. Hierdoor zou AAC sowieso twee keer moeten scoren om winnend Driebergen te verlaten. Druk kwam op the Panthers in de 28ste minuut doordat AAC zijn tweede try op de borden wist te zetten. Nu ook met conversie 24-23. Spanning Spanning. Vier minuten later gele kaart, met daarbij behorende tijdstraf voor Danny Wijngaarden. Panthers nu met 14 man en nog tien minuten te gaan. Ondanks het feit dat the Panthers met een man minder speelde wisten ze toch de druk op AAC te houden. Door aan te vallen. Vier minuten voor tijd kregen the Panthers weer een Penalty Kick welke niet tussen maar op de paal werd geschoten door Wakkie. Uit de terug komende bal probeerde the Panthers een try te scoren echter kwamen een meter te kort.

Geluk, en dat dwing je af volgens Panthers Rulezzz, kreeg AAC in de laatste seconden ook een penalty kick welke eenvoudig op de palen zou genomen kunnen worden. Echter door niet nadenken van de AAC full back Chris Joor, deze nam de bal snel en niet op de juiste plaats en werd de kick een scrum voor the Pink Panthers. Hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit waardoor AAC zijn eerste punten verlies leed, en Panthers zijn tweede wedstrijd wint. Zoals trainer-coach Shaheen Baadjies melde na de wedstrijd tegen de spelers: als je slecht speelt en toch wint ben je eigenlijk een kampioens-team Ondanks de winst zakte de Panthers toch een plaatsje, door de gemiste bonus bij het scoren van minimaal vier try’s,  van de vijfde naar de zesde plaats. Mooi is wel dat de Panthers de huidige top drie al als tegenstander heeft gehad. Daarom is er veel vertrouwen voor de komende weken.
Zondag 9 oktober komen the Bassets uit Sassemheim naar Driebergen. Kick Off tijd 14.30 uur. Hiervoor om 13.00 uur ontvangen de reserve XV der Pink Panthers het tweede team van LSRG uit Leiden.

Eenvoudige zege voor KCD/Decohome

DOORN  Op een zonovergoten sportpark Tuilland pakte KCD/Decohome zaterdag twee punten door het onderaan staande Eemvogels uit Soest eenvoudig te verslaan. Met 10-5 waren de Doornse korfballers duidelijk de beste zonder dat er sprake was van een sprankelende wedstrijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Herfst op de Plantage Willem III

ELST  Op zaterdag 8 oktober a.s. om 14.00 uur organiseert Het Utrechts Landschap een rodwandeling over de Plantage Willem III.
De gids staat klaar op de parkeerplaats aan de Utrechtsestraatweg tussen het ecoduct en de kom van Elst(U).

De excursie is gratis en aanmelding van tevoren is overbodig.
Tijdens de tocht van circa 1½ uur  wijst uw begeleider op de vele verschijnselen die het najaar met zich meebrengt.
De wijze waarop plant en dier zich op de winter voorbereiden komen op verrassende wijze naar voren.
Neemt u zo mogelijk een verrekijker mee en past u uw kleding en schoeisel aan de weersomstandigheden aan.
 
Meer info over de activiteiten van Het Utrechts Landschap, zie www.utrechtslandschap.nl

Energie bruist in wijken:
Duurzame Week van 9-14 oktober

ZEIST  Van 9 tot en met 14 oktober is de Duurzame Week in de gemeente Zeist. Onder het motto ‘Energie in de Wijk’ staan de hele week duurzame onderwerpen in de schijnwerpers: energiebesparing, zonne-energie, duurzaam waterbeheer, maar ook duurzaam vervoer en voedsel en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In samenwerking met diverse partners is een activiteitenprogramma tot stand gekomen dat zich afspeelt in verschillende wijken en in diverse vormen. Komt het allen beleven!   

De Duurzame Week start op zondag 9 oktober om 14.00 uur bij Bezoekerscentrum De Boswerf. De Boswerf is voor haar stroomvoorziening recent overgegaan op zonne-energie. Dit is aanleiding om op het terrein een informatiebord over zonnestroompanelen te plaatsen, dat tijdens de opening wordt onthuld door wethouder Joke Leenders. Kinderen van ca. 6 tot 12 jaar zijn deze middag welkom bij een ‘duurzame’ knutselactiviteit: een eigen zonnebloem op zonne-energie in elkaar zetten. Deelname kost € 2,50 per kind en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het optreden van het kinderkoor van de Zeister Muziekschool geeft de start van de Duurzame Week een extra feestelijke tint.      Energieke scholen

Een aantal basisscholen in Zeist gaat de komende tijd deelnemen aan het project ‘Energieke scholen’. Dit project is erop gericht om scholen zelf aan de slag te laten gaan met energie om het binnenmilieu in het schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. Dat gebeurt met behulp van verschillende meetapparatuur, waaronder een CO2 meter en een energiemeter. Wethouder Bodes de Vries is maandag 10 oktober aanwezig bij de aftrap van het project bij OBS Op Dreef aan de Laan van Vollenhove. Kickoff en inspiratieavond

Bewonersvereniging Hoge Dennen/Kerckebosch houdt op dinsdag 11 oktober vanaf 19.30 uur in de Kerckeboschschool een inspiratieavond over isoleren, het afkoppelen van water en andere vormen van energiebewust gedrag. Buurtvereniging Rond het Wilhelminapark organiseert op woensdag 12 oktober voor haar bewoners een buurtavond over duurzame trends in vervoer, wonen, eten en over zonne-energie en woningisolatie.  
  


Congres voor ondernemers

Ondernemers zijn op 13 oktober om 14.00 uur welkom bij het Green Deal Congres van de Groene Zaak. Discussieer met toonaangevende experts, Kamerleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven over duurzaam ondernemen. Waar staan we, waar moeten we op inzetten, wat zijn de belangrijkste issues en dilemma’s en wat zijn de potentiële economische baten? Deelname is gratis, maar uitsluitend voor bedrijven; vooraf aanmelden op www.greendealcongres.nl  Lezing en film

Het ScienceCafé Zeist heeft prof. dr. Klaas van Egmond op 13 oktober uitgenodigd voor een lezing over duurzaamheid: “Een vorm van beschaving”. Zijn uitgangspunt is dat duurzaamheid gaat over het erkennen en verbinden van alle relevante menselijke en collectieve waarden. De lezing begint om 19.30 uur in Natuurcafe La Porte op station Driebergen Zeist. 
De bibliotheek opent vrijdagavond 14 oktober haar deuren voor jongeren van 12 – 18 jaar voor een CO2-neutrale vertoning van de film “The Age of Stupid”. De film speelt zich af in 2055. De hoofdrolspeler kijkt terug naar archiefbeelden van de wereld in 2008 en vraagt zich af: heb ik voldoende gedaan om klimaatverandering te voorkomen? In de pauze gaan we in gesprek met de jongeren of zij tevreden zijn over hun eigen bijdrage aan het voorkomen van klimaatverandering. De film begint om 20.00 uur en de avond eindigt om 22.00 uur; de toegang is gratis. Er zijn gratis biologische versnaperingen.  Meer informatie over de Duurzame Week 2011 vindt u op www.zeist.nl.  


De Duurzame Week wordt georganiseerd in samenwerking met Albert Heijn Den Dolder, Bewonersvereniging Hoge Dennen/Kerckebosch, Bezoekerscentrum De Boswerf, Bibliotheek Zeist, Brand New Energy, Buurtvereniging Rond het Wilhelminapark, De Biowijnclub, De Groene Zaak, De Kombinatie, De Kerckeboschschool, De Tobiasschool, Elektrofort, Enjoyenergy, Erkend Energielabel, Hofstee loodgieters, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Isolatienet, Meander Omnium, Newsolar, OBS Op Dreef, Picosol,ScienceCafé Zeist, Transition Towns, Veggie in Pumps, Vooraf en toe, Woon-ecologisch.


Het OriOntriO in de Pauluskerk.

DRIEBERGEN  Op zondagmiddag 9 oktober zal het OriOntriO in de Pauluskerk in Driebergen een muziekuitvoering geven. Dit trio bestaat uit Cileke Angenent, zang, Wolter Willemsen, piano en Joris Boon, cello.

Het programma omvat muziek van Hildegard van Bingen tot Daan Manneke. Plaats: Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a, Driebergen. Aanvang 15.30 uur. Toegangsprijs € 10.- , voor kinderen en studenten € 5.-  Inlichtingen bij Joris Boon, tel. 0343-5184388.

Paddenstoelenexcursie rond de Kozakkenput.

ZEIST  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt u niet meer mee naar het Frans Bataafse leger maar laat u genieten van de meest vreemde paddenstoelen in allerlei kleuren en vormen.

Wat dacht u van de witte kluifjeszwam dat net een afgekloven hondenbot is. Of liever zoeken naar paddenstoelen die op dennennaalden lijken. Het kan allemaal als u er maar oog voor krijgt. U zult steeds meer paddenstoelen gaan zien.
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.

De excursie vindt plaats op zondag 9 oktober van 14.00-16.00 en start bij de ingang van Arta/Witte Hul, Krakelingweg 25 3707 HP Zeist
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Heuvelrugnieuws van dinsdag 4 oktober 2011 (kopie)

Voorbereiding voor het verleggen van de Lange Dreef
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 18 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Balkenende spreekt bij Youth for Christ

DRIEBERGEN  Oud-premier Jan Peter Balkenende was te gast bij de businessclub van Youth for Christ op de Lindenhorst aan de Hoofdstraat te Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Inwoners ruimen zwerfvuil op

MAARN/MAARSBERGEN – Mensen van de kernen Maarn en Maarsbergen gaan op zaterdag 15 oktober weer zwerfvuil opruimen. De vereniging Maarn-Maarsbergen Natuurlijk-Schoon ontvangt de vrijwilligers op het 5 Meiplein in Maarn om half tien met koffie en koek (van PLUS).

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto met moeite langs OVVO

DRIEBERGEN  Opnieuw een warme zaterdagmiddag, en een mooi affiche: de regionale derby Dalto-OVVO, en daar kwam ook RTV Utrecht op af. Dalto startte zonder Jorrit Bergsma en Ilona van den Berg.

Lees verder op de website van De Kaap

SP actie tegen bezuinigingen op de sociale werkplaats

DOORN  De SP kraam stond zaterdag in Doorn. De SP is een unieke petitie gestart, waarbij mensen tekenen op een werkhandschoen. De actie tegen de bezuiniging op de sociale werkplaatsen heeft in de Utrechtse Heuvelrug al ruim 750 handschoenen met handtekening opgeleverd.

Lees verder op de website van De Kaap

Jazz at the Castle stopt

AMERONGEN  Het festival Jazz at the Castle in Amerongen stopt. De financiële risico’s zijn dermate hoog dat het stichtingsbestuur tot dit besluit is gekomen. De organisatie beraadt zich nog op de mogelijkheden om op kleinere schaal jazz-optredens te organiseren. Ondanks het succes van het goedbezochte festival, komt zo na 21 afleveringen een eind aan Jazz at the Castle.

Lees verder op de website van De Kaap

Enervovrouwen starten competitie met maximale winst

HEUVELRUG  Bij Enervo was er wat te vieren: de vrouwen begonnen de competitie met maximale winst op Utrecht 5 (4-0) en de mannen versloegen Limes met 3-1. De vrouwen van Volleer verrasten Vives 2 in eigen huis met 2-3. Alleen de mannen van Volleer stelden teleur met 3-1 verlies bij Livoc in Linschoten.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 5 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 18 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Lezing Nederlands Klassiek Verbond

ZEIST  Woensdag 12 oktober houdt drs. J.M. Groote Schaarsberg een lezing met als onderwerp: Michelangelo en de Sixtijnse kapel.

Zonder twijfel zijn de schilderingen van Michelangelo in de Sixtijnse kapel – het Genesisverhaal en het Laatste Oordeel – van ongeëvenaard artistiek niveau. Bovendien is het interessant dat in het Genesisverhaal op magistrale wijze vorm wordt gegeven aan de 16de- eeuwse opvatting, dat de filosofie van de Grieken nauw verwant was aan de christelijke theologie: ze hielden zich bezig met dezelfde waarheid en konden goed met elkaar in overeenstemming gebracht worden. Zowel het artistieke als het filosofische aspect wordt in deze lezing behandeld. Powerpointpresentatie.

De lezing wordt gehouden in  Verzorgingscentrum ‘de Mirtehof’ , Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00u.  Niet-leden zijn welkom à €. 5,00,  scholieren gratis.
Inlichtingen: mw. J.  Kruys – van Loen, secr. NKV afd. Zeist, tel. 0348-442468,
e-mail: jkruys@planet.nl

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Langemeijer

ZEIST  Op dinsdag 4 oktober 2011 reikte burgemeester Koos Janssen een Koninklijke Onderscheiding uit, ridder in de Orde van Oranje Nassau, aan mevrouw dr. J.J.M. Langemeijer.

Dit deed hij ter gelegenheid van haar afscheid als lid van het Comittee for European Education in Anaesthiology (CEEA) in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin.

Mede dankzij de inzet van mevrouw Langemeijer voor de afdeling Anesthesiologie, is het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein uitgegroeid tot het grootste Hart- en Vaatcentrum van Nederland. Zij vervulde een belangrijke rol als lid van het Comittee for European Education in Anaesthiology (CEEA). In deze functie organiseerde zij specialistische conferenties en cursussen. Ook schreef zij diverse publicaties. Daarnaast was zij maatschappelijk actief als klachtenfunctionaris bij het ziekenhuis Bernhoven in Oss, het GGz-centraal in Amersfoort, en was zij actief als vrijwilliger bij de vereniging de Zonnebloem en bij de maaltijdvoorziening voor ouderen.
 

Cheque Champ’Aubert voor kinderboerderij

DRIEBERGEN  Tijdens de viering van het 25 jarig bestaan van Champ’Aubert werd zondag door voorzitter Theo Grintjes van de Stichting Champ’Aubert een cheque ter waarde van €1000,00 aangeboden aan de voorzitter van de kinderboerderij mevrouw Jannie Foekens.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontdekkingsreis bij opening afvalstation

DOORN  Een kunstwerk was al gemaakt. Een filmpje over afvalverwerking en het belang van recyclen was op school gezien. Nu was het wachten op de officiële opening van het afval aanbiedstation in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 6 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:50 uur   temperatuur: 14 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Onderzoek naar ontsluitingsroutes Kwintelooijen

RHENEN  Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om een onderzoek te starten naar alternatieve ontsluitingsroutes voor Kwintelooijen. De Oude Veensegrindweg wordt meegenomen in dit onderzoek.

De gemeente Rhenen heeft met een aantal organisaties een intentieovereenkomst gesloten met als doel om van Kwintelooijen een Poort van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug te maken. Meer bezoekers zullen meer verkeer met zich meebrengen dan de huidige situatie. Met een betere ontsluiting voor het verkeer moeten de bereikbaarheid en toegankelijkheid worden verbeterd.

De Poort Kwintelooijen zal regionale bezoekers trekken en zal mogelijk een horecavoorziening omvatten en een klimbos. Om de Poort Kwintelooijen te kunnen ontwikkelen is een verbetering van de verkeerssituatie noodzakelijk. Uit onderzoek in opdracht van Programmabureau Heel de Heuvelrug is gebleken dat een directe ontsluiting van Kwintelooijen op de N233 wegens hoge kosten niet haalbaar is.

Daarom moet een vervolgonderzoek uitwijzen welke alternatieve ontsluitingsmogelijkheden er zijn, en in hoeverre deze geschikt zijn om Kwintelooijen in de toekomst veilig en met zo min mogelijk overlast te ontsluiten.

Het onderzoek vindt plaats in november en december 2011. Als het onderzoek is afgerond zal er een bewonersavond worden georganiseerd om het draagvlak voor de verschillende ontsluitingsvarianten te peilen.

‘Petje af voor de sport!’

DRIEBERGEN  De Driebergse Sport neemt het initiatief om over haar gezamenlijke toekomst na te denken. Daartoe heeft de Driebergse Sportfederatie alle bestuurders van de sportverenigingen uitgenodigd. Onder het motto ‘Petje af voor de Sport’, wordt op 10 oktober in Hoenderdaal een symposium georganiseerd voor de sport in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Naafs boos op minister om kazerne

DOORN  Burgemeester Naafs is boos op minister Hillen van defensie. Naafs vreest de sluiting van de Doornse marinierskazerne. Volgens de burgemeester voert de minister achter de rug van de Gemeente Heuvelrug om gesprekken met Vlissingen, waarheen de marinierskazerne zou moeten verhuizen.

Lees verder op de website Nieuwspost Heuvelrug

Schoonmaakactie gestrand

MAARSBERGEN  Het weghalen van het overschot aan waterplanten in de Kolk bleek geen eenvoudige klus. Maarn Wijzer en Erfgoed Landschap Utrecht begonnen vol goede moed, echter door de overvloedige regenval stond het water zo hoog dat men niet bij het midden kon komen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dansen op de Nationale ouderendag: ‘We zijn geen muurbloempjes’

LEERSUM  Danslerares Helma Zenner en wethouder Roy Pamboer openden het bal, maar daarna draaide alles om bewegende senioren. Ter gelegenheid van de nationale ouderendag maakten tientallen Leersumse 65-plussers vorige week kennis met de Merengue.

Lees verder op de website van De Kaap

Milieubewuste feestvreugde

DOORN  Wie meebetaalt, mag delen in de feestvreugde. Dat geldt ook voor het afvalstation en de gemeentewerf, die vorige week officieel werden geopend. Omdat de provincie binnenkort de zonnepanelen van het duurzame complex voor zijn rekening neemt, kwam gedeputeerde Ralph de Vries (D66) donderdagmiddag naar de Velperengh.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 7 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Plantenruilbeurs

LEERSUM  Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum organiseert op zaterdag 8 oktober de plantenruilbeurs op het veldje tegenover het parkeerterrein van de Honingraat in Leersum van 10.30-11.30 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeentebestuur wil Kamercommissie overtuigen van belang marinierskazerne voor Doorn

HEUVELRUG  Er zijn in Doorn wel degelijk uitbreidingskansen voor het Korps Mariniers. Met die boodschap gaan burgemeester Frits Naafs en wethouder Roy Pamboer (VVD) maandag naar de vaste Kamercommissie voor defensie.

Lees verder op de website van De Kaap

Wethouder viert rentree met kritiek op kabinet

HEUVELRUG  Lokale bestuurders krijgen ten onrechte de zwarte piet voor bezuinigingen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat zei wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) bij haar terugkeer op het politieke toneel. In het eerste openbare optreden na haar vakantie-ongeval leverde ze stevige kritiek op het kabinetsbeleid.

Lees verder op de website van De Kaap

Provincie wil marinierskazerne Doorn behouden

DOORN  De provincie Utrecht sluit zich aan bij de strijd tegen het sluiten van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen heeft dat in een brief aan de minister van Defensie geschreven.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Besmet materiaal gevonden op bouwterrein in Leersum

LEERSUM  Tijdens een controle door medewerkers van Toezicht en Handhaving is op het braakliggende terrein aan de Middelweg in Leersum (ingang tussen nr. 50 en 52) stukjes plaatmateriaal (golfplaat) aangetroffen.

Dit materiaal is direct door een gespecialiseerd bureau onderzocht. Het gaat hierbij om hechtgebonden asbest. Dit betekent dat de in dit materiaal aanwezige asbestvezels niet vrij kunnen komen, mits dit materiaal niet wordt gebroken of gezaagd.

Het terrein wordt na verder onderzoek door de projectontwikkelaar gesaneerd. Het is niet openbaar toegankelijk en is goed afgeschermd met hekken en waarschuwingsborden.

Er is voor omwonenden geen gevaar, zolang het terrein niet wordt betreden. Als inwoners vragen hebben over de gezondheidsrisico’s, kunnen ze tijdens kantooruren contact opnemen het de afdeling Medische Milieukunde van de GGD Midden Nederland, (030) 608 60 69.

Voor vragen over de sanering, kunt u contact opnemen met de afdeling
Vergunning & Handhaving van de gemeente, (0343) 56 56 00.

Zonstraatplan ongewijzigd vastgesteld

DRIEBERGEN  De bouw van 65 woningen rond de Zonstraat gaat gewoon door. De VVD wilde er 14 woningen afhalen, maar kreeg daarvoor geen steun. Wel hoon.

Lees verder op de website van Nieuwspost Heuvelrug

Rijden met ingevorderd rijbewijs


ZEIST  De politie heeft donderdagmiddag 6 oktober omstreeks 12.10 uur een man uit Zeist op de Voorheuvel aangehouden omdat hij scooter reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Agenten zagen die middag een man (21 jaar) rijden op een snorscooter. Zij controleerden de man omdat de uitlaat van de scooter kapot was en veel lawaai maakte. Tijdens de controle kon de man geen rijbewijs overhandigen. Het bleek dat zijn rijbewijs al een aantal maanden geleden was ingenomen. Tegen de Zeistenaar is proces-verbaal opgemaakt. De scooter is in beslag genomen.

Proef met afsluiting Acacialaan

DOORN  Ook nu de gemeente een wegafsluiting in het vooruitzicht stelt, blijft de Acacialaan de gemoederen bezighouden. Het voormalige winkelstraatje in het dorpscentrum fungeert als sluiproute tussen de N227 en N225.

Lees verder op de website van De Kaap

Fittest voor 55-plussers

AMERONGEN/LEERSUM  Sportservice Midden Nederland verzorgt op vrijdagmiddag 28 oktober met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een fittest voor 55-plussers uit Leersum en Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 8 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:20 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Peuters vieren oogstfeest

DRIEBERGEN  De peuters van De Wolkenwagen hebben afgelopen week het Michaelsfeest gevierd met zelf meegebrachte oogst zoals appels, maïs, druiven, kastanjes, hazelnoten en pompoenen.

Lees verder op de website van De Kaap

Appeltjes plukken op Nationale Ouderendag

DRIEBERGEN  De Utrechtse Heuvelrug is één van de negen gemeenten die inmiddels meedoen aan de Nationale Ouderendag. Op deze dag worden allerlei activiteiten georganiseerd voor ouderen en worden wensen van ouderen vervuld.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 9 oktober 2011 (kopie)

Herfst
tijd: 14:55 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

B&W strijdbaar maar zonder cijfers naar Den Haag

DOORN  Burgemeester Naafs en wethouder Pamboer reizen morgenochtend af naar Den Haag voor het volgende bedrijf in de strijd om behoud van de Doornse marinierskazerne. Ze hopen het tij nog te kunnen keren.

Lees verder op de website Nieuwspost Heuvelrug

Evangelisten terug in Sint Petrus’ banden-kerk

DRIEBERGEN  Met de onthulling zondag van het vierde gebrandschilderde medaillon, dat van de evangelist Johannes (gesymboliseerd door de adelaar), zijn de vier evangelisten in zichtbare vorm terug in de r.k. Sint Petrus’ banden-kerk aan het Kerkplein.  Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de parochiekerk in 2010 heeft de Driebergse beeldend kunstenaar Ramond de Geus gebrandschilderde medaillons ontworpen en vervaardigd met de symbolen van de vier evangelisten: de mens (Matteüs), de leeuw (Marcus), het rund (Lucas) en de adelaar voor Johannes.

vergroot foto

Het thema van de evangelisten grijpt terug op de gebrandschilderde glas-in-lood ramen van Willem Wiegmans die vóór de uitbreiding van de Sint Petrus’ banden-kerk in 1951/1952 in het priesterkoor zaten.
Ramon de Geus staat in een lange traditie van Rijsenburgse glazeniers die voor de parochiekerk gebrandschilderde ramen hebben gemaakt: jonkheer Johannes van Rijckevorsel (1840), Otto Mengelberg sr. (1900) en Willem Wiegmans (1935).
De medaillons zijn geschonken door de Stichting Vrienden van Sint Petrus’ banden en haar donateurs.

Nieuwe natuur op Zeister landgoederen

ZEIST   Loop mee met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn over smalle paden en weelderige landgoederen. De wandeling voert langs Slot Zeist, landgoed Wulperhorst, landgoed Blikkenburg en over het landgoed Schoonoord.

De route is niet geschikt voor rollators en invalidenwagens en het is raadzaam stevige schoenen of laarzen te dragen. U ziet statige lanen, graan dat blijft staan voor de vogels in de winter, kwelwater gebied, holle paden en leuke waterpartijen. Nieuwe natuur volop in ontwikkeling  bij oude landgoederen, cultuur en natuur gaan hand in hand.

De excursie vindt plaats op zaterdag 15 oktober van 14:00-16.00 en start op de parkeerplaats van Het Slot Zeist aan de Zinzendorflaan ter hoogte van de Comeniusschool.
Inlichtingen: Henk Merkens telefoonnummer 0651 334 180

Illegaal collecteren 


DRIEBERGEN De politie heeft vrijdagmiddag 7 oktober omstreeks 17.20 uur een 54-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor illegaal collecteren. 
Na een melding gingen agenten naar een supermarkt aan het Binnenhof.

Hier zou een man aan het collecteren zijn voor de Clini Clowns. De melder vertrouwde de situatie niet omdat de Clini Clowns niet aan collectes doen. Agenten gingen na de tip poolshoogte nemen. Toen zij daar aankwamen, zagen zij een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Na het zien van de agenten liep de man snel de supermarkt in en verstopte hij de collectebus. Agenten spraken de man hierop aan. Hij gaf aan dat hij aan het collecteren was voor de Clini Clowns. 
De man is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor illegaal collecteren. De collectebus is in beslag genomen. Bent u door deze man benaderd dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844. 

DVSA laat geen spaan heel van hekkensluiter Fair Play

AMERONGEN  In een wedstrijd waarin met name in de tweede helft DVSA veel strijd leverde en het plezier en vanaf straalde, won de ploeg van trainer Joop Vink op eigen terrein met maar liefst 11-0 van een zwak spelend Fair Play uit Culemborg

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen bestolen van minimaal een punt

DRIEBERGEN  Dat scheidsrechters een autoriteit dienen te zijn in het veld is maar al te waar. Maar autoritair is een duidelijk ander begrip. Dat laatste straalde de scheidsrechter van dit duel zeer uit, toen hij in de 60e minuut een buitenspeldoelpunt toekende aan Altius en alle gegronde bezwaren van de assistent scheidsrechter naast zich neerlegde.

Lees verder op de website van De Kaap

Loop voor Landschap met ‘Driebergse dag’

DRIEBERGEN  Ruim 250 kilometer rennen in 12 dagen voor het behoud van ons Nederlandse cultuurlandschap. Dat doet Arno Willems, directeur Landschapsbeheer Nederland, tijdens de ‘Loop voor Landschap’.

Lees verder op de website van De Kaap

Oude tijden herleven voor bewoners Woonzorgcentrum Beatrix

DOORN  Voor de meeste mensen is het geen probleem; een uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. De bewoners van Woonzorgcentrum Beatrix in Doorn zijn echter slecht ter been.

Lees verder op de website van De Kaap

Schoolkorfbal bij KCD/Decohome

DOORN  KCD/Decohome houdt woensdagmiddag 12 oktober een korfbaltoernooi voor basisscholieren. De afgelopen tijd is op een aantal scholen een korfbalclinic gegeven en de leerlingen hebben een flyer meegekregen om zich voor het toernooi op te geven.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 10 oktober 2011 (kopie)

Bouwwerkzaamheden
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 18 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

SVMM maatje te klein voor SVP

MAARN/MAARSBERGEN  SVMM kon de goede reeks van de afgelopen drie weken niet doorzetten in de wedstrijd tegen SVP.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome slaat weg omhoog in

DOORN  Na een moeizame competitiestart lijkt KCD/Decohome de weg omhoog te zijn ingeslagen. Niet alleen werd de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ermelo met 13-14 gewonnen, belangrijker was dat de ploeg bij vlagen zijn beste spel van dit seizoen liet zien.

Lees verder op de website van De Kaap

Verhuizing kazerne ‘nog lang niet beklonken’

DOORN  De vaste kamercommissie defensie is verbaasd dat de gemeente Heuvelrug eind augustus pas op de hoogte was van de dreigende verhuizing van de marinierskazerne. De gemeente Amsterdam wil graag de marinekazerne in hartje stad inleveren, en al helemaal als kazernes zoals in Doorn daarmee kunnen blijven bestaan.

Lees verder op de website Nieuwspost Heuvelrug

Pink Panthers Parents day

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag was het vroeg op en niet ontbijten voor de ouders van alle jeugdspelers van Rugby Club The Pink Panthers. Zij met hun kinderen werden om 9:00 uur verwacht in het clubgebouw van de rugby club. Doel: ontbijt, presentatie over hoe the Pink Panthers als leukste club van Nederland en de beste sportvereniging van de Utrechtse Heuvelrug functioneert, en dat wat de mooiste deel van de dag zou worden het ondergaan van een ware Rugby clinic met als afsluiter wedstrijden tegen elkaar.

vergroot   foto1   foto2   foto3

Rugbyers Pink Panthers onderuit tegen zich zelf

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag de vijfde ronde in de eerste klasse van de nationale rugby competitie. The Pink Panthers mochten het uit Sassenheim afkomstige RC The Bassets ontvangen. Onder niet ideale en natte omstandigheden startte de wedstrijd met een minuut stilte voor het overlijden van de Pa van één van de spelers.

14.35 uur de Kick Off door the Pink Panthers. Hierdoor was het Bassets team meteen in balbezit en zette druk op de verdediging van the Pink Panthers. Met al in de derde minuut een penalty kick voor the Bassets welke door de zeer goede kicker van de Sassenheimers op de  palen werd genomen. 0-3. The Panthers nog zeker niet in paniek gingen in de aanval echter door zelf niet goed in de wedstrijd te zitten werden kleine fouten hun grootste tegenstander. Tot de 10de minuut, prachtige cross kick van Jeffrey Nuijten over de breedte van het veld, hierdoor werd met spel snel verlegt en was de verdedigingsorganisatie van the Bassets niet in stelling. Hierdoor kon Peter Waardenburg de eerste try voor the Panthers aantekenen. Conversie werd niet benut door Jeff. 5-3. In de 17de minuut waren het the Bassets die de verdediging van The Panthers tuk had. Door niet goed opletten hadden de Sassemheimers mensen over in de driekwartlijn waardoor zij hun eerste try scoorde, met de benutte conversie 5-10. Door een toegekende penalty kick aan the Panthers wist Warrick Rhoda de stand op 8-10 te zetten. Panthers op zoek naar zichzelf kwamen maar niet aan een goede afgeronde aanval. Langzaamaan sloop dan ook de frustratie in het team. In de allerlaatste minuut van de eerste helft wisten the Bassets nog een penalty kick op de palen te benutten waardoor men de rust inging met 8-13
Tweede helft bracht geen verandering in deze stand. The Pink Panthers op zoek naar zichzelf. Wat niet lukte doordat alles wat met probeerde niet lukte of werd afgefloten door de scheidsrechter. (totaal in de wedstrijd kregen the Panthers zes kicks mee, en zesentwintig tegen) Hierdoor een Bassets team wat de stand in stand wist te houden en de winst mee kon nemen naar Sassenheim.
De komende vier weken ??!! spelen the Pink Panthers alleen uit wedstrijden. Te beginnen zondag 16 oktober in Delft om daar de oudste rugby club van Nederland te bestrijden DSR-c.
Kick Off in Delft 14.30 uur.

Goed resultaat DEV bij DHSC

DOORN  Na de merkwaardige overwinning op Elinkwijk de week ervoor ging DEV zaterdag 8 oktober op bezoek bij DHSC in Ondiep. Met twee vrije trappen in de eerste helft liep DEV uit naar 0-2, wat de basis zettevoor een belangrijke 1-2 overwinning.

Lees verder op de website van De Kaap

Herstel Volleermannen met knappe overwinning

HEUVELRUG  De Volleermannen herstelden zich in de uitwedstrijd tegen Utrecht met een knappe overwinning. Het werd tegen Utrecht 5 2-3 na een 2-0 achterstand. De vrouwen van Volleer werden door Utrecht 3 met duidelijke cijfers teruggewezen (4-0).

Lees verder op de website van De Kaap

Oranje Wit kleumend naar verlies

ELST Zesdeklasser Oranje Wit verloor zondagmiddag in Utrecht met 3-2 van Kismet. Na drie kwartier voetballen ging de Elsterse formatie nog verdiend met 0-1 aan de leiding.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Musketiers trekt 1-0 voorsprong over de streep

ELST  ,,Een prima overwinning, waarin wij vooral in de eerste helft goed speelde”, sprak de tevreden Musketiers-trainer Steef van den Oosterkamp na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Lopik.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Twee gemiste strafschoppen worden Candia’66 fataal

RHENEN  Vele ogen waren vandaag gericht op Hessam Dolatabadi. De spits, die vijf weken aan de kant stond met een blessure, moest voorin Candia’66 van doelpunten voorzien. Maar ook vandaag, met Hessam Dolatabadi, ging het mis voor de ploeg uit Rhenen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

HDS trotse koploper in de zondag vierde klasse

LEERSUM  Ondanks matig veldspel wist HDS een 1-2 overwinning veilig te stellen in de uitwedstrijd tegen oude bekende Schalkwijk. De Leersumse voetbalformatie onder leiding van trainer Jan van Dalem kende een aardige start, maar verloor in de 14e minuut Steef Marchal met een hoofdblessure.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 11 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:20 uur   temperatuur: 18 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Dictee Heuvelrug gewonnen door Harderwijker

AMERONGEN  Het Groot Heuvelrug Dictee der Nederlandse Taal is maandagavond voor de vijfde keer gehouden. Niet een inwoner van de Utrechse Heuvelrug won, maar een inwoner van Harderwijk.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Onthulling “ervaringshuisje duurzaam renoveren

DRIEBERGEN  Gedeputeerde Ralph de Vries en wethouder Tim Verhoef van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben eind september op de conferentie Duurzaam renoveren van historische gebouwen het “ervaringshuisje duurzaam renoveren” onthuld. Gedeputeerde De Vries gaf aan dat de provincie Utrecht veel belang hecht aan het behoud van haar cultuurhistorische erfgoed.
Met behulp van het “ervaringshuisje” wordt de kennis en ervaring, die is opgedaan bij de renovatie van het gemeentelijke monument aan de Diederichslaan 12 in Driebergen, uitgedragen.

vergroot foto

De provincie en gemeente hopen op deze manier eigenaren van monumenten en andere historische gebouwen te stimuleren om hun woning zo duurzaam mogelijk op te knappen. De Stichting Duurzaam Renoveren wil het huisje eveneens gebruiken in haar voorlichting naar diverse marktpartijen, zoals architecten en aannemers.
 
Het pand aan de Diederichslaan 12 in Driebergen-Rijsenburg is destijds door de gemeente verkocht onder duurzame voorwaarden.
De kopers van dit gemeentelijke monument hadden de ambitie om het energieneutraal te maken en dit is gelukt met een prachtig resultaat. Daarmee is Diederichslaan 12 het eerste energieneutrale monument van Nederland geworden. Wethouder Tim Verhoef memoreerde dat het proces dat doorlopen is niet altijd eenvoudig was, maar dat het heel veel kennis en ervaring heeft gegenereerd.
 
Die kennis en ervaring zijn terug te vinden in het ervaringshuisje. De uitklapbare luikjes bieden een inkijk in het pand. Er is te zien en te voelen welke maatregelen genomen zijn bij de renovatie. Op het interactieve schermpje wordt uitgelegd hoe de afwegingen gemaakt zijn en is meer informatie te vinden. Het ‘ervaringshuisje’ wordt uitgeleend voor evenementen, tentoonstellingen, lezingen e.d. die met het onderwerp te maken hebben.

Koninklijke familie viert Koninginnedag 2012 in Rhenen en Veenendaal

RHENEN/VEENENDAAL  Hare Majesteit Koningin Beatrix bezoekt Rhenen en Veenendaal op Koninginnedag 2012. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend gemaakt. Beide burgemeesters zijn enthousiast dat de Koningin het zuidoosten van de provincie Utrecht aandoet.

“Dit is geweldig nieuws voor Veenendaal”, zegt burgemeester Ties Elzenga. “We gaan er alles aan doen om van 30 april 2012 een prachtige dag te maken voor de Koningin, haar familie, onze inwoners en bezoekers.” Ook Rhenen ontvangt de Koninklijke delegatie op Koninginnedag 2012. Burgemeester Joost van Oostrum is al even opgetogen. “Een enorme eer voor Rhenen. Veel Rhenenaren dragen het Koninklijk Huis een warm hart toe en met hen zorgen we dat Koninginnedag 2012 een fantastische dag wordt. ”

“Elk jaar wordt Koninginnedag in zowel Veenendaal als Rhenen groots gevierd. Er is niets mooier dan dat de Koningin komend jaar zelf met ons Koninginnedag komt vieren. We laten graag zien wat Veenendaal en Rhenen in verleden, heden en toekomst zo bijzonder maakt. We zijn ervan overtuigd dat we er samen met onze inwoners een fantastisch feest van maken”, aldus beide burgemeesters.

Programma
Dat het een feest wordt voor en door de inwoners van beide gemeenten, staat vast. Met het invullen van het programma gaan Rhenen en Veenendaal de komende tijd voortvarend aan de slag. Elzenga: “Uiteraard doen we dit in nauw overleg en samenwerking met stichting Oranjedag en de vele andere organisaties en betrokkenen in Veenendaal. Ideeën uit onze samenleving zijn zeer welkom. Zodra er meer bekend is hoe we het programma gaan invullen, laten we dit uiteraard weten.” Eind van de maand bezoeken medewerkers van Rhenen en Veenendaal samen Limburg. “In Thorn en Weert vierde de koningin en haar familie vorig jaar Koninginnedag. Hun ervaringen zullen ons helpen bij onze aanpak. We gaan vast veel inspiratie opdoen”, aldus Van Oostrum.

Veelzijdig Veenendaal
Veenendaal is een dynamische, jonge leefstad aan de A12 gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Veenendaal is de derde gemeente van de provincie Utrecht en hard op weg naar 70.000 inwoners. Jong en oud vormen een gevarieerde bevolking die kleur geven aan ontwikkeling en durf. Aanpakken zit van oudsher in de genen van de Veenendaler. Kenmerkend voor Veenendaal is het rijke culturele en verenigingsleven.

De Koningin en heel Nederland krijgt op maandag 30 april 2012 te zien wat Veenendaal te bieden heeft. Elzenga: “Ons stadscentrum is vernieuwd. Dit doet recht aan onze positie van winkelstad voor de regio en vijfde winkelstad in de Randstad. Van industriestad (wol en sigaren) ontwikkelden we ons in regionaal verband (Food Valley) naar ICT-stad. Kortom: Veenendaal is een stad van ondernemende mensen”.
Rhenen, stadje aan de Rijn
Rhenen is aantrekkelijk gelegen op de meest zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug aan de rivier de Nederrijn. De gemeente bestaat uit de kernen Rhenen, Elst en Achterberg, samen goed voor 19.000 inwoners. De inwoners van Rhenen zijn trots op hun gemeente en verwelkomen ieder jaar dan ook vele toeristen en recreanten. Rhenen ligt op de overgang van ‘hoog naar laag’, van Heuvelrug en Grebbeberg naar de vallei van de Nederrijn. De afwisseling tussen bossen, uiterwaarden en agrarisch buitengebied vormt een mooi decor voor recreatieve activiteiten.

Koninginnedag 2012 willen we de Koningin en bezoekers graag laten zien wat Rhenen het bezoeken waard maakt. Van Oostrum: “We willen een indruk geven van het uiteenlopende cultuurhistorische en toeristische aanbod met de historische binnenstad met Cunerakerk, de Grebbeberg met het Ereveld, de Grebbelinie en Ouwehands Dierenpark.”

Motorrijder gewond na ongeval

RHENEN – Maandag 10 oktober rond 10.20 uur werden agenten naar een ongeval gestuurd op de Remmerden. Een 47-jarige man uit Zetten reed met zijn motor over de Remmerden en verleende op een t-splitsing geen voorrang aan een vrachtwagen.

Een 56-jarige man uit Rhenen kon de motorrijder niet ontwijken en reed hem aan. De motorrijder kwam ten val en brak zijn been. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man uit Rhenen raakte niet gewond bij het ongeval.

Vier mannen opgepakt

RHENEN  Maandagavond 10 oktober heeft de politie vier verdachten van een poging tot een woninginbraak aangehouden.
 
Omstreeks 19.40 uur kregen agenten een melding dat vier mannen zich met een auto verdacht ophielden op de Beukenlaan. Toen de agenten ter plaatse gingen, werden de mannen niet aangetroffen. Op basis van een signalement gingen de agenten op zoek naar de mannen en troffen drie mannen aan. Eén man bleek zich in de bosjes verstopt te hebben. Het voertuig waarbij zij zich ophielden werd gecontroleerd en daarin werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het ging om vier mannen van 31, 33, 34 en 36 jaar oud uit Woerden, Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De zaak is in onderzoek

Herfstvakantieactiviteiten bij bezoekerscentrum De Boswerf!

ZEIST  Kom de herfst vieren bij bezoekerscentrum De Boswerf met de leukste herfstactiviteiten, zoals knutselen, speuren, ontdekken enz. Je mag niet met lege handen komen deze keer. Verzamel onderweg zoveel mogelijk herfstbladeren, eikels, beukennootjes, kastanjes enz. in het bos. Je mag er ook bij ons op het terrein naar komen zoeken.

Wat is er allemaal te doen? Je kunt meedoen aan een herfstkindertocht door het Zeisterbos, of je kunt speuren via een avontuurlijke foto-indianentocht. Je kunt een egeltje of uiltje kleien, een raamhanger, herfstslinger of herfstpoppetjes maken. Op vrijdagmiddag kun je tussen 13.00 en 15.00 uur broodjes bakken bij het kampvuur. De activiteiten voer je zelfstandig uit, onder begeleiding van je ouders/ verzorgers.
De kosten van de activiteiten liggen tussen de € 2,00 en € 3,50. Natuurlijk duik je daarna nog even ons avontuurlijke natuurspeelbos in! Wilt u met een (BSO)-groep meedoen aan de herfstactiviteiten, dan verzoeken wij u vooraf telefonisch te reserveren.

Het Bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 – 16.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag kunt u er terecht van 10.00 – 16.30 uur tot eind oktober. Van november tot april is De Boswerf alleen op de zondagen geopend. Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar Bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030- 6922393. U vindt het Bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan3 in het Zeisterbos.

Kruipertjes, sluipertjes en kriebelaars

DRIEBERGEN  Kom je met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn  torretjes, kevertjes, slakjes en andere kruipers en sluipers vangen en bekijken? We gaan op de kinderboerderij “ ’t Woelige Nest”, een speurtocht uitvoeren naar de verschillende soorten beestjes die in en op de bodem leven.

Met natuurgidsen gaan we op jacht in de ecologische tuin van de kinderboerderij naar al die scharrelaars tussen het afgevallen blad, onder de stenen en het rottend hout, in de speten van de gestapelde tuinmuur en natuurlijk in de grond. Daarna gaan we, op de boerderij, onderzoeken welke diertjes we hebben ontdekt. Met binoculairs ( microscopen ) en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en inkleuren op de grote zoekkaarten die jullie mee naar huis mogen nemen.
Het wordt weer een hele leuke middag, dus zorg dat je erbij bent en breng gerust je vader en moeder of opa en oma mee! Deelname is gratis en hoeft niet vooraf besproken te worden.

De activiteit vindt plaats op: zaterdag 15 oktober van 14:00 tot 16:00 en start bij de kinderboerderij, Boterbloem 3, 3972 SB Driebergen-Rijsenburg
Informatie: Dick Vlot, tel 0343 516137 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Heuvelrug wil in kazernecommissie Defensie

DOORN  De provincie Utrecht en de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn eind augustus overvallen door de aankondiging van minister Hans Hillen van Defensie over de mogelijke sluiting van de marinierskazerne in Doorn. Voor die tijd heeft de bewindsman hierover geen contact gehad met de bestuurders.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Jeugdleden Dalto spekken de kas door sponsorloop

DRIEBERGEN  Zestig jeugdleden van Dalto verzamelden zich op zaterdag 17 september op sportpark De Woerd om mee te doen met de sponsorloop voor Dalto.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 12 oktober 2011 (kopie)

Regenachtige dag
tijd: 14:25 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Lai Sin stopt

DRIEBERGEN  De beroemdste Chinees van Nederland houdt ermee op. Volgens De Telegraaf staat restaurant Lai Sin in Driebergen te koop, maar over het waarom wordt niet geschreven. Lai Sin, zoon van een Chinese vader en Twentse moeder, begon ruim 20 jaar geleden met de authentieke Chinese keuken op de Arnhemsebovenweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Busbaan wijkt voor tweede rijbaan

DRIEBERGEN  De drukke Driebergse verkeersader Hoofdstraat krijgt er een stukje extra rijbaan bij, tussen het viaduct en Nijendal. Een geplande busbaan zal er voor moeten wijken.

Lees verder op de website Nieuwspost Heuvelrug

Op Dreef eerste ‘energieke’ school

ZEIST  OBS Op Dreef is de eerste school in Zeist die aan de slag gaat met het project ‘Energieke Scholen’. Deze landelijke campagne stimuleert basisschoolleerlingen om aan de slag te gaan met energie en binnenmilieu om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. Vandaag ontvingen de leerlingen uit handen van wethouder De Vries van Onderwijs de leskist met alle materialen.  

vergroot foto

Met behulp van een CO2-meter, energiemeter en kamerthermometer gaan de leerlingen onderwerpen als verlichting, stekkers en apparaten, verwarming en isolatie en energiegebruik en schone energie onderzoeken . ‘Deelname aan dit project is een van de manieren waarop wij onze leerlingen willen voorbereidingen op de 21e eeuw’, vertelt directeur Jean Lamaison. ‘Kinderen moeten weten dat er gebouwen in hun omgeving zijn die ‘groen’ zijn. Het gebouw van het WereldNatuur Fonds is een sprekend voorbeeld. Ook dichter bij huis is nu een goed voorbeeld: de renovatie van de L-flat, waar veel van onze leerlingen wonen. Daar worden straks groene maatregelen genomen. We hebben onlangs een bezoek gebracht aan de kelder van de flat, waar de ketels staan. Als school heb je een rol om kinderen bewust te maken van energiebesparende maatregelen, en daar sluit het project ‘Energieke Scholen’ goed bij aan.’     

Scholen die ook een start willen maken met het energiezuiniger en gezonder maken van hun schoolgebouw kunnen contact opnemen met het team NMC van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Annemarieke Holland, telefoon (030) 69 99 519 of a.holland@milieudienstzou.nl. 

Op www.zeist.nl. vindt u het programma van de Duurzame Week 2011. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende partners: 
Albert Heijn Den Dolder, Bewonersvereniging Hoge Dennen/Kerckebosch, Bezoekerscentrum De Boswerf, Bibliotheek Zeist, Brand New Energy, Buurtvereniging Rond het Wilhelminapark, De BioWijnClub, De Groene Zaak, De Kombinatie, De Kerckeboschschool, De Tobiasschool, Elektrofort, Enjoyenergy, Erkend Energielabel, Hofstee loodgieters, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Isolatienet, Meander Omnium, Newsolar, OBS Op Dreef, Picosol, ScienceCafé Zeist, Transition Towns, Veggie in Pumps, Vooraf en toe, Woon-ecologisch.

The Scat Cats in Champ’Aubert

DRIEBERGEN  Op  zondag 16 oktober speelt op veler verzoek The Scat Cats in  “Jazz op Zondagmiddag in Champ’Aubert”.  Gezien het succes van het vorige optreden, beloofd het weer een heel gezellige  en muzikale middag te worden, en ook al houdt u niet zo van deze muziek, u mag dit optreden niet missen.
Oude stijl jazzorkest The Scat Cats werd in 1972 opgericht in Breda, toen met als basis de muziek van de musici, die rond 1940 begonnen met het opnieuw spelen van de klassieke jazz uit de jaren twintig.

vergroot foto

Vooral in de stad San Francisco waren muzikanten als Lu Watters, Bob Scobey en Turk Murphy de grote gangmakers van deze “revival” van de oude jazz. Deze “West Coast Revival” is uitermate onderhoudende muziek. Hèt voorbeeld in deze sfeer is de vermaarde “Firehouse Five plus Two”.
Het zijn deze voorbeelden die de Scat Cats nu inspireren tot het maken van hun “happy jazz”. Met een vrije opdracht door diverse stijlen, zonder de “klassieken” uit de jaren twintig te vergeten, brengen The Scat Cats een opgewekt en zeer gevariëerd repertoire.


Bezetting Scat Cats:
Daan Scheerder        : sopraan, alt-, tenor-, baritonsax
Michael Funke        : klarinet, sopraan-, alt-, tenorsax
Henk van Amerongen        : trompet en vocals
Wouter Cleypool        : banjo en vocals
Adriaan van Hoffen        : drums en washboard
Adri Baan            : sousafoon
Thomas van Zijl        : piano

Zaal open                  : 14.00 uur                    Champ’Aubert
Aanvangstijd               : 14.30 uur                    Boterbloem 1
Toegangsprijs              : € 10,00 per persoon                3972 SB Driebergen

Speel reuzenganzenbord in het bos en luister naar het herfstverhaal van Autumnus

DOORN  Op zoek naar een leuke buitenactiviteit voor u en de kinderen in de herfstvakantie? Kom dan naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is volop herfst op de Heuvelrug met prachtige kleuren in het bos. Van zaterdag 15 oktober t/m zondag 23 oktober wordt elke dag op een andere plek het avontuur van Autumnus verteld en dan… Mee het bos in voor een leuke doe-activiteit! Alle activiteiten zijn gericht op kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. Natuurmonumenten start op zaterdag 15 oktober met een het herfstverhaal van Autumnus en het reuzenganzenbordspel. Deelname is gratis. Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie.

vergroot foto

Autumnus verhaal op prachtige plekken
Verhalenvertellers nemen de kinderen mee in de avonturen van Autumnus, de tovenaar die elk jaar naar de Utrechtse Heuvelrug komt om de herfst te toveren. Na het verhaal is er het reuzenganzenbord speciaal voor de (klein)kinderen. Kinderen gaan, op eigen gelegenheid, al spelend door de Kaapse Bossen. Ze ontdekken veel en mogen hun vondsten meenemen. Om ze daarna in het ‘natuurlab’ te onderzoeken. Beleef de herfst op de Heuvelrug en kom op zaterdag 15 oktober naar Helenaheuvel.

Geschorste IVA-docent wint kort geding

DRIEBERGEN  Een docent die door IVA Business School wegens ‘laatdunkende uitlatingen’ en ‘ontoelaatbaar gedrag’ voor onbepaalde tijd was geschorst, heeft het kort geding gewonnen dat hij tegen de Driebergse school had aangespannen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugse Spelen in de herfstvakantie

HEUVELRUG  Zin om te sporten in de herfstvakantie? Kinderen uit groep 3 t/m 8 zijn woensdag 19 oktober welkom in sportcentrum Hoenderdaal in Driebergen. Daar kunnen ze meedoen aan clinics voetbal, volleybal, turnen/dans, hockey en basketball.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 13 oktober 2011 (kopie)

Werken
tijd: 13:25 uur   temperatuur: 14 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Actie moet afval op straat beteugelen

HEUVELRUG  Zwerfafval op de straten en pleinen van de Utrechtse Heuvelrug is één van de grote ergernissen van inwoners. Georganiseerde opruimacties baten nauwelijks. Zodra de prikstok uit het zicht is verdwenen, liggen de eerste lege blikjes en chipszakken alweer op straat.

Lees verder op de website van De Kaap

Geheim voordeeltje

HEUVELRUG  De economische malaise zorgt voor een zeldzaam meevallertje. De offerte van aannemer Ballast Nedam voor de bouw van het nieuwe gemeentekantoor levert een aanbestedingsvoordeel op.

Lees verder op de website van De Kaap

Positief gestemde bezuinigingsdiscussie; De zwarte piet is voor het adviesbureau

HEUVELRUG  Een bomvolle raadzaal, levendige discussies en een positieve atmosfeer. Dat was het beeld van de eerste openbare discussieavond over de kerntaken van de gemeente. Zo’n dertig maatschappelijke organisaties en een flink aantal belangstellende inwoners gingen dinsdag met elkaar in gesprek over de komende ombuigingsronde.

Lees verder op de website van De Kaap

60 jaar getrouwd

DRIEBERGEN  Het jubilerende echtpaar Willy Leenders-Helsen (1928) en Theo Leenders (1925) kreeg de burgemeester op bezoek. Frits Naafs feliciteerde het paar met hun 60 jarig huwelijk op 12 oktober.

Lees verder op de website van De Kaap

Geruchten en emoties achter de kazernepoort

DOORN  Het gonst van de geruchten op de Van Braam Houckgeestkazerne en er wordt druk gespeculeerd over een mogelijke verhuizing naar Vlissingen. Maar er is nog niets concreet en het Korps Mariniers wil niet op de beslissing vooruitlopen, zegt voorlichter 1e luitenant Hans Bouman.

Lees verder op de website van De Kaap

Woninginbrekers aangehouden

ZEIST Op woensdagavond werden drie personen aangehouden die ervan worden verdacht een woninginbraak te hebben gepleegd.
 
Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Lisztlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen bij de woning een aantal personen wegrennen. De achtervolging werd ingezet en de drie mannen in de leeftijd van 16 tot 26 jaar uit Zeist en Vught werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de woning werden breeksporen aangetroffen.

A capella groep Vocal Vision uit Zeist bij beste drie!

ZEIST  Zondag 9 oktober heeft Vocal Vision deelgenomen aan het jaarlijkse koren festival “Den Bosch goes Acapella”. Dit festival is een officiële voorronde voor het Nederlands Koorfestival, waar de beste koren van Nederland strijden om de felbegeerde titel: Beste koor van Nederland.
Een deskundige jury met bekende namen uit de muziek wereld, waaronder Jetse Bremer, heeft deze dag alle optredens beoordeeld. Vocal Vision is geëindigd bij de beste 3, hiermee is een wildcard verovert voor het Nederlands Korenfestival! Met een beoordeling van gemiddeld een 8 een top prestatie.

vergroot foto

Vocal Vision staat o.l.v. dirigente en Wishful Singing zangeres Annemiek van der Ven en zingt spannende, a capella lichte muziek. Mooi om naar te luisteren en om naar te kijken. Ieder jaar worden diverse professionals ingehuurd om het koor naar een hoger niveau te tillen. Kwaliteitsverbetering van individuele stemmen, samenzang, beweging en presentatie staan bij Vocal Vision in een hoog vaandel..
Er is nog plaats voor een bas in ons koor, meer informatie op www.vocalvision.nl

Signe Tollefsen in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Zondag 16 oktober speelt de jonge singer/songwriter Signe Tollefsen in het Beauforthuis. Ons land kent een overvloed aan popperige zangeresjes met hetzelfde halfsnikkende stemgeluid, maar Signe is van een heel andere orde.

Haar muziek, wel omschreven als folk noir, klinkt als een wonderlijke mix van PJ Harvey, Ane Brun, Joni Mitchell en Feist, maar nergens kopieert ze anderen, steeds is ze authentiek. Met haar cd ‘Baggage’ presenteert Signe Tollefsen zich met een selectie prachtige luisterliedjes, aangevuld met enkele bijzondere covers, waaronder haar inmiddels wijd en zijd bekende intieme versie van Michael Jackson’s ‘Dirty Diana’. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 16 okt, 17.30 u 
Signe Tollefsen – Baggage 
entree € 12,50 | reductieprijs € 9 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Hondenschool Rhenen strijdt tegen belasting

RHENEN  Hondenschool Canis Cunerae in Rhenen roept hondenbezitters op om te protesteren tegen de verhoging van de hondenbelasting. Volgens de school worden hondenbezitters onevenredig hard geraakt in Rhenen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Mariniers willen niet weg UPDATE: Kans op verhuizing groot

DOORN  UPDATE 13/10/11 22.54:
Volgens Wim van den Burg van de Algemene Federatie Militair Personeel (vakbond AFMP) is de kans groot dat de verhuizing definitief is, alle actie voor behoud van de kazerne in Doorn ten spijt: ‘Ik denk dat het nu te laat is.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Heuvelrugnieuws van vrijdag 14 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:20 uur   temperatuur: 14 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Bisschop Woorts houdt tweede Rijsenburg-lezing

DRIEBERGEN  Op zondag 23 oktober houdt mgr. Herman Woorts de tweede Rijsenburg-lezing in de Sint Petrus’ banden-kerk te Driebergen-Rijsenburg. Mgr. Woorts, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en voormalig pastoor van Sint Petrus’ banden, zal ingaan op de relatie tussen geloof, kerk en kunst. Kerkelijke kunst heeft de bijzondere belangstelling van mgr. Woorts. Hij studeerde christelijke kunst, is binnen het Aartsbisdom verantwoordelijk voor kerkelijke kunst en relieken, is lid van het bestuur van het Aartsbisschoppelijk Museum en doceert aan verschillende seminaries geschiedenis van de kerkelijke kunst .

vergroot foto

De Rijsenburg-lezing is in 2010 ingesteld bij gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de parochiekerk van Sint Petrus’ banden. De lezing handelt over kwesties van religie, cultuur en historie.
De tweede Rijsenburg-lezing begint op zondag 23 oktober om 14.00 uur in de Sint Petrus’ banden-kerk, Kerkplein 5  te Driebergen-Rijsenburg . De toegang is gratis. Na afloop is er in de Petrus- & Pauluszaal (schuin achter de kerk) gelegenheid om mgr. Woorts te ontmoeten en over de lezing na te praten.

Lezing en IVN-wandeling over paddenstoelen

ZEIST  Het gehele jaar kunt u paddenstoelen tegenkomen, maar in de herfst juist heel veel! Wilt u meer weten over paddenstoelen en mooie exemplaren zien? Kom dan op zondagmiddag 16 oktober naar een dialezing van paddenstoelendeskundige Bert Tolsma bij bezoekerscentrum De Boswerf.

Welke soorten paddenstoelen vind je in Zeist, hoe herken je verschillende soorten en wat is het nut en de functie van paddenstoelen? Bert Tolsma zal ook ingaan op vragen van de aanwezigen. Na de dialezing vindt er een paddenstoelenwandeling plaats, verzorgd door gidsen van het IVN. De lezing en wandeling zijn gratis. Start van de dialezing is om 13.15 uur, de wandeling begint om 14.00 uur.

Let op! gewijzigde openingstijden van het bezoekerscentrum in de winterperiode
Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 – 16.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag kunt u er tot eind oktober terecht van 10.00 – 16.30 uur. Vanaf november tot april is het bezoekerscentrum alleen op de zondagen van 12.00 – 16.00 uur geopend. Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030-69 22 393. U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

De rondedans van Wijnand Hoogenraad

LEERSUM  De kwestie Hoogenraad sleept zich langs voorspelbare lijnen voort. Nu het takel- en bergingsbedrijf voorlopig niet naar een terrein langs de A12 in Driebergen mag verkassen, richten alle ogen zich weer op een perceel langs de Maarsbergseweg in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Financiële rel bij GGD

HEUVELRUG  De GGD Midden Nederland heeft zich de woede van de Utrechtse Heuvelrug op de hals gehaald. Bij de gezondheidsorganisatie is een budgetoverschrijding van € 1,6 miljoen aan het licht gekomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Theaters zijn succesvol

HEUVELRUG  De theaterprogrammering van de cultuurhuizen in Doorn, Leersum en Amerongen lijkt niet in gevaar te komen. Het college wil in elk geval tot en met 2015 de portemonnee trekken. Dat blijkt uit de begroting die wethouder Bert Homan vorige week aan de gemeenteraad heeft aangeboden.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 15 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:20 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Candia’66 opnieuw onderuit

RHENEN  ,,Alweer niet gewonnen”, waren de eerste woorden van trainer Jan Westerhof na afloop van de wedstrijd Ostrabeke tegen Candia’66. De ploeg uit Rhenen kon geen vuist maken en verloor terecht met 3-0.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Koploper DVSA verstevigt koppositie in de zaterdag vijfde klasse

AMERONGEN  DVSA, trotse koploper in de zaterdag vijfde klasse, verstevigde die positie door een 1-3 overwinning op een van de naaste concurrenten OSO uit Loosdrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Verdiende overwinning DEV tegen fysiek sterk VOP uit Amersfoort

DOORN  Tegen een fysiek sterk VOP uit Amersfoort pakte DEV drie belangrijke punten. De ploeg van trainer Michel van aken won in Doorn met 3-1 van de keistedelingen.

Lees verder op de website van De Kaap

Ondanks het goede spel toch weer een nederlaag voor SVMM

MAARN  Ondanks het goede spel van SVMM verloor de ploeg van trainer Fred Veenstra op eigen terrein met 2-4 van DOSC uit Den Dolder. SVMM kende een goede start, maar zag door onnodig balverlies op het middenveld Den Dolder in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong komen.

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen op stoom in uitwedstrijd tegen Waterwijk

DRIEBERGEN  Zaterdag derdeklasser FC Driebergen behaalde een dik verdiende 1-3 overwinning in de uitwedstrijd tegen Waterwijk. Driebergen kende een prima eerste helft met goed combinatievoetbal en snelle aanvallende acties.

Lees verder op de website van De Kaap

Soepactie scoutinggroep Zuylensteyn

AMERONGEN/LEERSUM  Scoutinggroep Zuylensteyn houdt jaarlijks een of meer geldacties. Met deze geldacties kunnen zij ieder jaar extra dingen kopen voor en/of ondernemen met de jeugdleden van de scoutinggroep. Dit najaar is er een soepactie.

Lees verder op de website van De Kaap

Superhelden in de bieb

MAARN  Superhelden kwamen vorige week naar de bibliotheek om hun eigen portret te maken. Het thema van de Kinderboekenweek werd aangegrepen om een stoere knutselmiddag voor kinderen te organiseren.

Lees verder op de website van De Kaap

Gimborn Herfstknutseldag

DOORN  In het Von Gimborn Arboretum in Doorn kan op zondag 16 oktober van 11.00 – 15.00 door kinderen en begeleiders eigen werk worden gemaakt met herfstvondsten uit het arboretum.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 16 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 15:10 uur   temperatuur: 14 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

KNVB kiest voor rmini’s FC Driebergen

DRIEBERGEN  De KNVB en ING hebben FC Driebergen -samen met acht andere verenigingen- uitgekozen voor een pilot voor mini-pupillenvoetbal.

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen verdient langs Waterwijk 1-3

DRIEBERGEN  FC Driebergen behaalde zijn tweede uitoverwinning en wel in Almere tegen Waterwijk met 1-3. Het werd een wedstrijd met weer twee gezichten een uitstekend combinerende FC Driebergen die de tegenstander helemaal zoek speelde en daar zette de tegenstander alleen maar keihard spel tegenover en daar trad de uitstekende scheidsrechter goed tegenop alleen had hij wel wat gele kaarten kunnen geven.

vergroot foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto11 foto12

De 1e kans kreeg Jelle Adema die na goed werk van de weer met veel inzet spelende Matthijs Brink de bal net naast schoot.De grootste kans kreeg aanvoerder Paul van Hofwegen die van kort bij vrij voor de keeper overschoot.
Het was vooral voor de vele driebergnaren een leuk kijkspel wat uiteindelijk in een verdiende voorsprong leidde.In de 38e minuut was er een geweldige actie van Bagdad Ajiach die het doelpunt inleidde, speelde de bal vervolgens naar Tolga Albayrak en diens voorzet belande op het hoofd van Matthijs Brink die zijn kopstoot tussen de palen zag gaan 0-1.

Het was een beloning voor het goede spel en dat kreeg 3 minuten later een nog beter vervolg door Elmar van Doorn die heel bekeken vanaf een afstand van 35 meter de bal over de doelman van Waterwijk lepelde 0-2 wat tevens de ruststand werd.
Een heel andere 2e helft want Waterwijk begon direct het systeem te veranderen door een op een te gaan spelen kregen meer grip op ons middenveld en overliepen onze middenvelders en de eerste kans was al in de 48e minuut die de spits van Waterwijk tegen het zijnet schoot.
Het werd een periode van rommeliger spel en diverse kleine blessures wat het spel niet ten goede kwam.
In de 67e minuut was het Waterwijk die terug kwam in de wedstrijd door een snelle counter onze verdediging eruit te lopen en beheerst inschoot 1-2.Maar na dit tegendoelpunt pakte FC DRIEBERGEN de draad weer op en kwam weer aan aanvallen toe .Trainer Bert v/d Brom zette 2 wissels in, Bagdad Ajiach werd vervangen door de jeugdige Bart Poos en Elmar van Doorn voor de jeugdige Arjan van Amerongen.Deze 2 spelers hadden een goede invalbeurt vooral in de 92e minuut toen Arjan van Amerongen er nog 1-3 van maakte en de zege binnen was.
Zeer verdiend met veel inzet en een groot gedeelte van de wedstrijd met goed voetbal.
As zaterdag is een inhaaldag, geen wedstrijd van de 1e.De volgende wedstrijd is 29 oktober de thuiswedstrijd tegen ’T Vliegdorp uit Soesterberg Aanvang 14.30.

Eten met de seizoenen in uniek voedingsonderzoek

DRIEBERGEN  Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd.

Lees verder op de website van De Kaap

Ook positieve ervaringen met zorginstelling: Tepeklooster? Duim omhoog!

DRIEBERGEN  Tegenover de kritiek die recentelijk werd geuit op de zorgkwaliteit in het Tepeklooster staan ook positieve ervaringen. Dat blijkt tijdens een bezoek aan Baukje Hofman, één van de bewoners.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 17 oktober 2011 (kopie)

Omlegging Lange Dreef
tijd: 14:30 uur   temperatuur: 16 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Wilde Buiten Dag in de Kaapse Bossen

DOORN  Ontdek samen met Natuurmonumenten de magische wereld van de paddenstoelen tijdens de Wilde Buiten Dag in de Kaapse Bossen. Midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn in deze tijd vele paddenstoelsoorten te vinden.

Ga mee en ontdek de enorme diversiteit die er ook dit jaar weer is. Of je nu jong of oud bent: ervaar de herfst in het bos, snuif de geuren op en laat je verrassen door de kleuren.

Van porseleinzwam tot koraalzwam
Je gaat op pad met een gids van Natuurmonumenten om de wereld van de paddenstoelen te ontdekken. Je kunt zo maar de porseleinzwam zien, de grote stinkzwam, de grote sponszwam, de koraalzwam of de biefstukzwam. Heb jij hier al eerder van gehoord? Of deze zwammen gezien? En welke paddenstoelen zijn nu eigenlijk giftig? Nu heb je de kans om de paddenstoelen eens nader te bekijken en hier meer over te leren. Misschien zie je nog wel veel meer in heb bos. Dus ga mee op pad en ontdek deze wondere wereld. Echte speurders nemen natuurlijk hun eigen spiegeltje mee, of je loep. Als je ook nog potlood of pen meeneemt en je notitieblok kun je meteen alles wat je ziet opschrijven of natekenen. 

Je bent welkom op zondag 23 oktober. Je start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Kaapse Bossen (aan de N225 Leersumsestraatweg bij Doorn). Deze excursie duurt tot 15.30 uur.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om je aan te melden. Ben je al lid van Natuurmonumenten? Dan krijg je natuurlijk korting voor deze excursie.

Musketiers wint op een volwassen manier

ELST  Het gaat met de week beter bij Musketiers. Na twee overwinningen op rij, werd ook de lastige uitwedstrijd bij Delsta Sport gewonnen. Met volwassen voetbal werd een snelle 1-0 achterstand omgebogen naar een 2-4 overwinning.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Bejaarde vrouw gewond

DRIEBERGEN Een bejaarde fietsster raakte op zondagochtend 16 oktober ernstig gewond bij een aanrijding.
 
Rond 11.45 uur reed een 30-jarige automobilist uit  Doorn over de Hoofdstraat, komende uit de richting van Doorn en gaande in de richting van Zeist. Ter hoogte van de kruising met de Hogeweg stak een 82-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg de weg over. De auto botste tegen de fiets, waarbij de Driebergse op het wegdek terecht kwam. Zij liep meerdere botbreuken op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Finale WK Rugby kijken en de juiste sfeer.

DRIEBERGEN  Zondag aanstaande is naar zeven weken van genieten, de finale van het wereldkampioenschap rugby in Nieuw Zeeland.  Frankrijk en het thuisland Nieuw Zeeland gaan uitmaken we zich de komende vier jaar wereldkampioen mag noemen.

Door het tijdverschil is de wedstrijd om 10.00 uur in de morgen.
Ondanks dat de NOS deze finale uitzend op Nederland 1 nodigen the Pink Panthers alle rugbyliefhebbers uit om de finale samen te bekijken op een groot scherm en TV’s in het clubgebouw van the Pink Panthers. De Woerd te Driebergen (bij de kartbaan)
Nu al worden er meer dan 150 mensen verwacht, dus de juiste sfeer is gegarandeerd.
Dit samen met twee Engelse Jeugdteams van Chelmsfort RFC welke later in de middag het opnemen tegen the Pink Panthers. Kick Off 12.30 en 13.30 uur
Dus de Koffie klaar vanaf 9.00 uur.

Aanrijding met motor

MAARSBERGEN  Bij een aanrijding tussen een auto en een motor raakten op zondagmiddag 16 oktober beide opzittenden van de motor gewond.
 
Rond 12.30 uur reed een 66-jarige automobilist uit Uitwijk over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Leersum. Ter hoogte van de toerit van de Rijksweg A12 in de richting van Arnhem, sloeg hij linksaf. Daarbij zag hij echter een motor over het hoofd, die hem over de Woudenbergseweg tegemoet kwam. De motor werd bestuurd door een 60-jarige man uit Amersfoort en bij hem achterop zat een 60-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De Amersfoorter botste tegen de rechterflank van de auto, waarbij beide opzittenden van de motor gewond raakten. Zij werden per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Landmacht eert oorlogsgravenstichting in Rhenen

RHENEN  De Oorlogsgravenstichting krijgt vandaag in Rhenen een bijzondere onderscheiding. De hoogste generaal van de Koninklijke Landmacht reikt het Bronzen Schild uit, een uitzonderlijk blijk van waardering.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Rugbyende Panthers vierde

DRIEBEREN  De rugbyers van rugby club the Pink Panthers staan nu waar ze hun zinnen op hadden gezet vooraf aan de competitie. Als nieuwkomer in de landelijke eerste klasse was vooraf als doel neergezet om voor safe te gaan. De beste plaats daarvoor is de vierde plek. De top drie waarvan de nummer één sowieso promoveert en de nummers twee en drie spelen promotie/degradatie tegen de nummer acht en negen van de ere-klasse aan het einde van de competitie.

vergrot  foto1  foto2

De laatste twee degraderen, de nummer zeven en acht spelen promotie/degradatie met de twee nummer twee van de tweede klasse. Promotie/degradatie tegen een ere-klasser komt te vroeg. Al zou het een mooie ervaring zijn. Dus doel top vier.

Zondag speelde the Pink Panthers tegen DSR-c de studenten rugby club van Delft. Duurde wel meer dan een half uur voordat the Pink Panthers ontwaakte en de opgelopen achterstand in dat half uur recht te zetten. DSR-c met daarin een oud jeugd talent van the Pink Panthers, Oscar Binneveld scoorde de eerste try al in de 2de minuut. Door slecht verdedigend werk van de Panthers wist de nummer 13, Ruud Selker te scoren, daarbij de conversie 7-0. Twee minuten later een penalty kick voor the Pink Panthers welke door Jeffrey Nuijten werd benut. 7-3. The Panthers liepen vanaf dat moment achter de feiten aan. Door goed en snel aanvallend spel liep DSR-c uit naar 17-3. Try’s in de 18de en 24ste minuut. Eén van de conversies werden benut. Laatste tien minuten ontwaakte the Panthers. Met eveneens snel combinatie spel in de back-line van the Pinkies scoorde in de 28ste minuut Wakkie Rhoda de eerste Panther try. Met de daarbij benutte conversie van Jeff 17-10. In de laatste minuut van die eerste helft werd Peter Vuurpijl Waardenburg in stelling gebracht en weer de benutte conversie van Jeff Nuijten werd de ruststand op het bond gezet. 17-17.
Tweede helft begon met twee teams op jacht naar de winst. Twee teams die 100% voor de verdediging gingen en probeerde het geduld op te brengen om te scoren. In de 8ste minuut een gele kaart voor Jeff Nuijten omdat deze volgens de scheidsrechter verkeerd tackelde. Hierdoor een soort van powerplay voor de studenten uit Delft. Ondanks de man minder wisten de Panthers de boel dicht te houden. Dit mede door de breedte van het team, door verse krachten in het veld te brengen, probeerde the Panthers het spel naar zich toe te trekken. Met in de 15de minuut een penalty voor the Panthers welke benut werd door Wakkie Rhoda, 17-20. In de laatste minuut van de sin-bin van Jeff Nuijten (bij geel krijg men in rugbyland 10 minuten staf) wist DSR-c toch ene gaatje te vinden in de verdediging van the Pink Panthers met de daarbij benutte conversie keken the Panthers weer tegen een achterstand aan. 24-20.
Shaheen Baadjies, de Zuid Afrikaanse trainer van the Pink Panthers voerde op dat moment vier wissels door. Door deze actie, en met de verse krachten zetten the Panthers DSR-c 100% onder druk. Met een mooi uitgespeelde back-line actie en mooie pass van Glenn Nuijten scoorde Peter Vuurpijl Waardenburg de derde try voor the Panthers en door een prachtige conversie van Wakkie Rhoda kwamen the Panthers weer op voorspong. 24-17. Dit gebeurde een kwartier voor tijd. Acht minuten later de wekelijkse cross kick van Jeffrey Nuijten, dwars over het veld scoorde Peter Waardenburg de try welke the Panthers op de eindstand van 24-32 zette. DSR-c probeerde nog een aansluitende score te krijgen echter the Panthers op dat moment duidelijk fitter lieten zich de kaas niet van het brood eten.
Volgende week spelen The Pink Panters weer een uitwedstrijd, dan in Capelle van de Ijssel tegen Sparta Rugby Club. Kick Off is om 14.30 uur.

Sloten uitgebaggerd

MAARN  Vrachtwagens vol met bagger uit een drietal sloten in de wijk De Driesprong hebben hun weg gevonden naar de Maasvlakte. De vijvers en sloten zijn nu weer schoon, er is in twee weken totaal ruim 850 m3 bagger afgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Ruime overwinning voor HDS tegen naaste concurrent Vreeswijk

LEERSUM  In een wedstrijd waarin opponent Vreeswijk met name in de tweede helft volledig werd overklast, won HDS afgetekend met 6-2. Een goede start van de ploeg van trainer Jan van Dalem betekende al in de 8e minuut de 1-0.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 18 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

ZAPP4 strijkorkest in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is. Op 23 oktober zijn ze in het Beauforthuis en VPRO Jazz Live komt opnames maken. ZAPP4 is dan ook het swingendste strijkkwartet van Nederland.

Niet gek dus dat ze zowel op Lowlands als in het Concertgebouw spelen. In het Beauforthuis kennen we ze het best van optredens met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Deze keer komen ze met zijn vieren en laten alles horen en zien wat ze in huis hebben. Elke song opent een nieuwe wereld van geluiden, soms poëtisch en gedegen, soms lyrisch en ruig. Zapp brengt een ode aan de fantasie. Vergeet het ouderwetse strijkkwartet: dit is een band waar de vonken van afspatten. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 23 okt, 17.30 u 
ZAPP 4 – Radio Hunter Tour 
entree € 16 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Fiets folderbezorger gestolen

DRIEBERGEN De fiets van een folderbezorger werd op maandag 17 oktober rond het middaguur gestolen. De dieven hadden niet lang plezier van hun buit.
 
Rond 12.00 uur was een jongen uit Driebergen folders aan het bezorgen in de omgeving van Park Sparrendael. Hij had zijn fiets daar onafgesloten neergezet. Toen hij even later terugkwam, zag hij dat de fiets was gestolen. Hij belde zijn 44-jarige moeder. Zij kwam met haar auto naar hem toe. Samen keken zij in de omgeving rond op zoek naar zijn fiets. Daarbij vonden zij eerst de fietstassen met folders, die de verdacht(n) van de fiets hadden gehaald en op straat hadden gegooid. Vervolgens zagen zij twee mannen op de gestolen fiets rijden. De moeder belde 1-1-2 en gaf het signalement van de verdachten en hun fietsrichting door.
 
Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. De agenten zagen de twee verdachten op de Nassau Odijcklaan fietsen. Zij voldeden geheel aan het signalement. De twee bleken inderdaad op de net gestolen fiets te tijden. Het tweetal, mannen van 21 en 30 jaar uit Tiel en Elst, werd aangehouden en de agenten namen de fiets in beslag. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bladcampagne 2011

HEUVELRUG  De gemeente start binnenkort met de jaarlijkse bladcampagne. Voor een periode van ongeveer zes weken worden de werkzaamheden uitgevoerd. Mogelijk is er enige verkeershinder van de werkzaamheden.

Lees verder op de website van de gemeente

Arena winterkampioen na zege op Hemur Enge

RHENEN  Met een 14-10 zege op Hemur Enge uit Amerongen heeft korfbalploeg Arena zichzelf zaterdag tot winterkampioen gekroond.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Heuvelrug gemeente zoek sporters van het jaar

LEERSUM  Wie wint dit jaar een gemeentelijke sportprijs? Wie wordt het Sporttalent, de Sportvrouw, de Sportman, de Sportploeg, de Sportvereniging of de sportiefste basisschool? Daar heeft elke inwoner van Utrechtse Heuvelrug invloed op. Men kan van de gelegenheid gebruik maken om een favoriete sporter, sportploeg, sportclub of basisschool voor te dragen. 

Lees verder op de website van De Kaap

Muziekvereniging zoekt leerlingen voor zwaar koper

DRIEBERGEN  Muziekvereniging Aurora is op zoek naar leerlingen die graag een trombone, bariton of bastuba, het zogenaamde zwaar koper, willen leren bespelen.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Op elk potje past een dekseltje’

DRIEBERGEN  Onder het motto ‘Op elk potje past een dekseltje’ organiseert Groe & Bloei afdeling Driebergen-Rijsenburg op 1 november een bloemschikworkshop. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome rukt op naar tweede plaats

DOORN  Met een duidelijke 14-8 zege op het bezoekende Wolderwijd heeft KCD/Decohome de eerste helft van de veldcompetitie positief afgesloten. Door de zege zijn de groen witten inmiddels naar de tweede plaats geklommen op vier punten van het nog altijd ongeslagen SKV.

Lees verder op de website van De Kaap

Wijngaard wint schoolkorfbal bij KCD/Decohome

DOORN  Het korfbaltoernooi voor scholieren had woensdag 12 oktober niet veel geluk met het weer. Toen rond 14.30 uur de teams zich in de kantine van KCD/Decohome in Doorn verzamelden, regende het pijpenstelen en daar kwam in de loop van de middag niet veel verandering in.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 19 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

SGP Rhenen: Peter de Rooij vervangt raadslid Hulsman

RHENEN  SGP-fractievoorzitter Wim Hulsman moet vanwege ziekte terugtreden als raadslid van de gemeenteraad in Rhenen. De SGP-fractie maakt gebruik van de mogelijkheid om in eerste instantie voor maximaal zestien weken een vervanger te benoemen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Grote sterfte onder konijnen op Utrechtse Heuvelrug door myxomatose

DRIEBERGEN  ,,Er is op dit moment in de regio Utrechtse Heuvelrug een ernstige uitbraak van Myxomatose, een virusziekte van konijnen die veelal dodelijk verloopt”, dat meldt Frank Verstappen van Dierenkliniek Hoofdstraat.

Lees verder op de website van De Kaap

Uitbreiding Nationaal Park per 2012; ‘Samen worden we sterker, ook met minder geld’

HEUVELRUG  Vorige week woensdagmiddag organiseerde Het Overlegorgaan van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NP) heeft woensdag 12 oktober voor een vijftigtal betrokkenen haar jaarlijkse netwerkmiddag gehouden. Naast het bijpraten was er ook het gebruikelijke bezoek in het veld.

Lees verder op de website van De Kaap

Openingsweekend Driebergen Open Jeugd Tennistoernooi groot succes

DRIEBERGEN  Tennisvereniging Risenborgh en tennisvereniging Manger Cats organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk het Driebergen Open Jeugd Toernooi. Aan het toernooi doen bijna 140 kinderen mee van 15 verschillende tennisverenigingen uit de regio.

Lees verder op de website van De Kaap

SV Spirit start beginnersgroep hardlopen

DRIEBERGEN  SV Spirit heeft verschillende outdoor-afdelingen. De hardloopafdeling ‘woensdagavond/zaterdagmorgen’ start op zaterdag 5 november 9.00 uur een beginnersgroep. Deelnemers aan de beginnersgroep verbeteren onder deskundige begeleiding hun conditie.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 20 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Blauwe Bever gaat weer varen

HEUVELRUG  Excursieschip de Blauwe Bever van Het Utrechts Landschap gaat volgende seizoen weer varen. Het schip lag vanaf april dit jaar aan wal. Door motorproblemen was het niet meer mogelijk om dit vaarseizoen af te ronden. Na controle is gebleken dat de motoren vervangen moesten worden. Verschillende varianten voor hermotorisatie zijn afgelopen zomer verkent. De benodigde financiering moest door middel van fondsenwerving bij elkaar worden gebracht.

vergroot foto

Een inzamelingsactie onder bedrijfsleven en publiek heeft ervoor gezorgd dat het benodigde geld is ingezameld. Het bedrag van 85.000,- maakt het mogelijk dat de reparatie wordt uitgevoerd en dat de exploitatie de komende vier jaar wordt ondersteund. De Blauwe Bever gaat zeer spoedig naar de scheepswerf voor de hermotorisatie. Het schip zal twee ‘nieuwe’ motoren krijgen. Deze zijn afkomstig van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het is een DAFgeneratorset die jaren in een van de bunkers heeft gestaan. De generatoren zijn zo goed als nieuw, ze hebben nagenoeg geen draaiuren gemaakt waardoor ze nog prima inzetbaar zijn voor de Blauwe Bever. Deze keuze is niet alleen duurzaam maar ook financieel technisch een juiste. Nieuwe motoren zijn aanzienlijk duurder dan bestaande.

De schippers en gidsen die afgelopen tien jaar op de Blauwe Bever actief zijn geweest zijn verheugd dat het bestuur van Het Utrechts Landschap afgelopen vrijdag heeft besloten om groen licht te geven voor de reparatie. Rob Moret voorzitter van het vrijwilligersteam Blauwe Kamer en zelf gids op de Blauwe Bever zegt: ‘ De vlag kan uit. We zijn als team ontzettend blij dat we weer kunnen gaan varen. Vanuit het publiek kregen we de hele zomer lang teleurgestelde reacties, gelukkig kunnen we nu weer een mooi vaarprogramma maken voor komend jaar.’

Het gebochelde paardje – een tafelpoppenspel.

DRIEBERGEN  Op zondagmiddag 23 oktober wordt door Mennie van Nimwegen het tafelspel “Het gebochelde paardje” gespeeld en verteld. Het is gebaseerd op een Russisch sprookje van P. Jersjow en is bedoeld voor kinderen van elke leeftijd. Plaats: Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a, Driebergen. Aanvangstijd 15.30 uur. Prijs 2 euro per kind, begeleiders vrijwillige bijdrage. Inlichtingen bij Rob Steinbuch, tel. 0343-512491.

Heuvelrugnieuws van vrijdag 21 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Fairtrade-titel komt in zicht; Kleurrijke manifestatie op 29 oktober

HEUVELRUG / DRIEBERGEN  Het lijkt er sterk op dat ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich binnenkort officieel Fairtrade Gemeente mag noemen. Sinds de start van de campagne dit voorjaar, is door de initiatiefgroep onder leiding van Driebergenaar Clemens Egelie veel werk verzet.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Het was primitief maar gezellig’

DRIEBERGEN  De Stichtse Courant bestaat dit jaar 75 jaar. Een speciale bijlage, die deze week huis-aan-huis in het dorp Driebergen verspreid wordt, is helemaal gewijd aan dit jubileum.

Lees verder op de website van De Kaap

Bezwarencommissie: ‘Trek vergunning voor herstel Laan in’

AMERONGEN  De Commissie Bezwaarschriften heeft het College van B&W eenduidig geadviseerd om de (niet correct verlopen) vergunningsverlening voor de renovatie van de M.Turnorlaan in te trekken. De commissie komt tot deze opmerkelijke uitspraak op grond van een bezwaarschrift van enige inwoners van Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Sponsorloop Meander steunt Dorp&Natuur

AMERONGEN/LEERSUM  De kinderen van de Meander hebben op 14 september een sponsorloop gehouden, waarvan de opbrengst bedoeld is voor nieuwe tuingereedschappen voor de heemtuin van de vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkeersproject Wilhelminaschool

AMERONGEN  Op de Wilhelminaschool is verkeersproject ‘Verkeer? Niet verkeerd!’ afgesloten. Op allerlei manieren zijn de kinderen de afgelopen weken met verkeer aan de slag gegaan. Zo zijn er veel praktische en theoretische verkeerslessen gevolgd uit ‘Het Groot VerkeersMysterie Spel’.

Lees verder op de website van De Kaap

De gemeente zet Eneco aan de dijk

HEUVELRUG  Energiebedrijf Citytec maakt er een potje van. De dochteronderneming van Eneco is verantwoordelijk voor de openbare verlichting in alle Heuvelrugdorpen, maar volgens het college zijn de prestaties onder de maat. Daarom is het contract opgezegd en gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe stroomleverancier.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 22 oktober 2011 (kopie)

Herfst
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Belevingstocht Nacht van de Nacht in Zeist

ZEIST  Op zaterdag 29 oktober organiseren IVN, Stichting Het Utrechts Landschap, KNNV en bezoekerscentrum de Boswerf samen de belevingstocht “De Nacht van de Nacht”. U kunt dan tijdens een wandeling langs heidevelden en bossen de schoonheid van het donker ervaren. De tocht start om 19.30 uur bij de hoofdingang van Heidestein aan de Prinses Margrietlaan in Zeist.

In deze nacht dat de wintertijd weer ingaat gaan gidsen van bezoekerscentrum De Boswerf, KNNV, IVN en van Stichting het Utrechts Landschap met u op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijk bos. We gaan op zoek naar vleermuizen, uilen en insecten. Bij helder weer bekijken we de sterrenhemel. Tijdens de tocht wordt een bezoekje aan de schaapskooi en de nachtelijke kudde gebracht. Bij de schaapskooi drinken we koffie/ thee. Kosten € 3,00 per deelnemer incl. een kop koffie/ thee. Aanmelden is verplicht en kan tot en met woensdag 26 oktober via tel. 030 – 69 22 393. Bij zeer slecht weer kan de tocht worden afgelast, houdt daarvoor onze website in de gaten.

Nacht van de Nacht kindertocht
Kinderen kunnen tijdens de Nacht van de Nacht meelopen met een speciale Nacht van de Nacht kindertocht. Ze kunnen onder begeleiding van een ouder of verzorger meelopen. Maximaal 30 kinderen kunnen meedoen. Bij de aanmelding kunt u aangeven of u aan de kindertocht mee wilt doen. De kosten zoijn € 3,00 per deelnemer.

Waarom?
Er zijn nog maar weinig echt donkere plekken in Nederland. Reclamezuilen, straatverlichting en verlichte kassen zorgen voor lichthinder. Mens en dier hebben hier last van. Mensen slapen minder goed naarmate het lichter wordt en het ritme van dieren wordt er door verstoord: vogels maken eerder nesten, de sterrenhemel is vrijwel onzichtbaar. Elk jaar wordt het lichter en lichter. Voor meer informatie over de landelijke campagne kunt u terecht op de website: www.laathetdonkerdonker.nl

Het bezoekerscentrum is vanaf november t/m maart alleen op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393. U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.


Fietsbaan met heuse konijnenheuvel op Kinderboerderij

DRIEBERGEN  Zelfs de regen kon vorige week de kinderen er niet van weerhouden om met hun favoriete skelter de nieuwe fietsbaan uit te proberen. Het had een tijd geduurd, maar nu was de baan dan toch eindelijk klaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 23 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 16:10 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Veel hardrijders tussen Driebergen en Zeist

ZEIST  Op de provinciale weg tussen Driebergen en Zeist heeft zondag een op de drie auto’s te hard gereden. Een camera-auto van de politie zag 638 auto’s over de N225 passeren en nam 225 foto’s.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Belangrijke en nuttige overwinning voor koploper DVSA

AMERONGEN  Door de 2-4 overwinning op Brederodes deed zaterdag vijfdeklasser DVSA goede zaken. De ploeg van trainer Joop Vink liep verder weg van de concurrentie, is de trotse koploper en eiste de eerste periode voor zich op.

Lees verder op de website van De Kaap

Keizersgraf Doorn opgeknapt

DOORN  Het mausoleum van de Duitse keizer Wilhelm II in Doorn wordt opgeknapt. Restaurateurs zijn de afgelopen week begonnen met de werkzaamheden aan de tombe. Rond de grafkist van de keizer is een houten kist geplaatst om beschadiging te voorkomen.

Lees verder op nos.nl

Nieuws van Kinderboerderij ’t Woelige Nest

DRIEBERGEN  De twee kippenhokken langs het pad naar de boerderij zijn onlangs omgebouwd tot respectievelijk volière en caviahok. Beheerder Lottie Brosky is groot voorstander van rondscharrelende kippen. Nu de kippen in die twee hokken waren overleden, besloot ze de leeggekomen hokken anders in te richten.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrijwilligers brengen bibliotheekboeken bij mensen thuis

DRIEBERGEN   Regiobibliotheek Z-o-u-t, waarvan de bibliotheek Driebergen deel uitmaakt, heeft een bijzondere dienst: Bibliotheek aan Huis. Deze gratis service is bedoeld voor iedereen die graag leest en/of van muziek en film houdt, maar tijdelijk niet of moeilijk naar de bibliotheek kan komen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 24 oktober 2011 (kopie)

Reconstructie Engweg in Driebergen
tijd: 14:20 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Enervoploegen bekeren verder

HEUVELRUG  De Enervoteams hadden bekerwedstrijden op het programma. Daarin wonnen de mannen moeiteloos met 0-3 van Forza Hoogland 2. De vrouwen waren te goed voor VTC Woerden 2 en plaatsten zich via 3-1 winst voor de volgende ronde.

Lees verder op de website van De Kaap

Spannende Nacht van de Nacht kindertocht met ‘hooggeplaatst bezoek…’

ZEIST  Op zaterdagavond 29 oktober tijdens de Nacht van de Nacht kunnen kinderen van zes tot twaalf jaar mee met een speciale Nacht van de Nacht kindertocht op Heidestein. Ze kunnen, onder begeleiding van een ouder of verzorger, meelopen.

De kinderen gaan met IVN-gidsen en met gidsen van Stichting het Utrechts Landschap mee het donkere bos in, op zoek naar uilen, vleermuizen en andere nachtelijke bewoners van het bos. Onderweg is er een verhalenverteller, een camouflagespel en een ontmoeting met een hooggeplaatst persoon…. Tijdens de tocht wordt ook een bezoekje aan de schaapskooi en de nachtelijke kudde gebracht. Bij de schaapskooi drinken we warme chocolademelk.

Kosten € 3,00 per deelnemer incl. een kop koffie/ thee/ chocolademelk.
Maximaal 30 kinderen kunnen meedoen. Deelnemers verzamelen vanaf 19.00 uur op de startplek bij de hoofdingang van Heidestein aan de aan de Prinses Margrietlaan. De tocht start om 19.30 uur. De tocht duurt anderhalf uur. De kosten zijn € 3,00 per deelnemer. U wordt verzocht om ter plekke contant te betalen.
Aanmelden is verplicht en kan alleen telefonisch tot en met donderdag 27 oktober via tel. 030 – 69 22 393 van bezoekerscentrum De Boswerf. Bij zeer slecht weer kan de tocht worden afgelast, houdt daarvoor onze website in de gaten.
De Nacht van de Nacht  is een landelijk initiatief van de milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het behoud van een donkere nacht, zonder onnodige ‘lichtvervuiling’. Het motto is: geniet van de pracht van een donkere nacht.

Artur Japin te gast bij boekhandel Jacques Baas

DRIEBERGEN  Het is niet de eerste de beste schrijver die naar Driebergen komt om de officiële heropening van boekhandel Jacques Baas bij te wonen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 25 oktober 2011 (kopie)

Wegwerkzaamheden
tijd: 13:15 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Bewoner Zandweg slaat gasleiding lek

DOORN  Bij het slaan van paaltjes aan de Zandweg in Doorn is dinsdagochtend een gaslek ontstaan. Na tussenkomst van de brandweer is door de firma Joulz de leiding vervangen.

Lees verder op de website van De Kaap

Rotondes vervangen stoplichten

MAARSBERGEN  Na de weekendafsluiting van de N227 ter hoogte van het A12 viaduct is Maarsbergen twee rotondes rijker. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant komen de op- en afritten van de rijksweg nu uit op een rotonde en zijn zo verbonden met de provinciale weg.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkeersongeval

ZEIST Maandagmiddag rond vijf uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een bromfiets en een auto op de kruising van de Steynlaan met de Slotlaan.

Een 73-jarige automobilist uit Zeist reed in een auto vanaf de Steynlaan en wilde de Slotlaan op rijden. Op de kruising reed op dat moment een 19-jarige man uit Zeist op een bromfiets. Bij hem achterop zat een16-jarig meisje uit Zeist. De bromfietser reed aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel en de aanrijding met de automobilist ontstond. De bromfietser en zijn bijrijdster kwamen ten val. De bestuurder moest met veel schaafwonden voor behandeling naar het ziekenhuis. De bijrijdster raakte niet gewond.

Opening concertseizoen MMK met strijkkwartetten

DOORN  In de vernieuwde Maartenskerk vindt vrijdag 28 oktober om 20.00 uur het eerste concert van Muziek in de Maartenskerk plaats. Al 25 jaar klassieke kamermuziek en toch een nieuwe start in een veranderd kerkinterieur.

Lees verder op de website van De Kaap

Geurvreters winnen wisselbeker tijdens straatvolleybal

AMERONGEN  In Sporthal De Ploeg in Amerongen werd donderdag 20 oktober het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Er mochten bedrijven, vriendenclubs en dergelijke inschrijven.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 26 oktober 2011 (kopie)

Werken
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 13 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Cabaretier Hester Macrander in De Binder Leersum

LEERSUM  Cabaretier Hester Macrander speelt op vrijdag 28 oktober haar voorstelling ‘Het bloed kruipt’ in De Binder in Leersum. Deze cabaretvoorstelling is hilarisch en ontroerend tegelijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandstichting

ZEIST Op dinsdagavond omstreeks 19.20 uur kreeg de politie de melding van een brand bij een woning aan de Prinses Irenelaan. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een prullenbak op de galerij van een flat in brand stond en dat de brand al geblust was door een getuige. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van brandstichting. 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Plan Dorpshuisplein krijgt vorm

AMERONGEN  De informatieavond over de plannen met het Dorpshuisplein werd vorige week druk bezocht. Velen wilden weten wat er gaat gebeuren op deze plek. Het Dorpshuis staat inmiddels al zes jaar leeg en over de herbestemming van dit ‘plein’-perceel hebben in die tijd minstens vier voorlopige plannen de revue gepasseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 27 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:25 uur   temperatuur: 15 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Pink Panthers zien Nieuw-Zeeland wereldkampioen worden

DRIEBERGEN  In een vol clubhuis van de Pink Panthers zagen leden, geïnteresseerden en enkele Engelse jeugdteams die op bezoek kwamen hoe Nieuw-Zeeland na lange tijd weer eens wereldkampioen rugby werd.

Lees verder op de website van De Kaap

Pink Panthers pakken volle winst bij Sparta Rugby.

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag speelde de Pink Panthers in Capelle van de IJssel de zevende wedstrijd van het seizoen. Opdracht van de Afrikaanse coach Shaheen Baadijes, we staan vierde dus al we daar willen blijven zal er gewonnen moeten worden.
Sparta is een team waar flink wat buitenlandse spelers naar toe zijn gehaald dus zou het een flinke kluif worden voor de Pink Panthers. Panthers meer dan trots op hun eigen team en komaf. Panthers spelen namelijk al jaren met spelers van eigen kweek aangevuld met één Afrikaan, nu Warrick Rohda.

vergroot   foto1   foto2

Dit in de lijn van een uitwisseling tussen verschillende Zuid Afrikaanse contacten, zoals Paarl Gym, diverse universiteiten en Vredenburg Rugby Club. Ontstaan na een jeugdtour in 2003, van de toen junioren en colts van The Pink Panthers. En elke zomer gaan er spelers van the Pink Panthers naar Zuid Afrika op ervaring op te doen in het rugby spelletje.

14.35 start de wedstrijd met de Kick Off van Sparta waardoor Panthers meteen konden gaan aanvallen. Resultaat meteen druk op Sparta, dat in de tweede minuut de eerste penalty kick tegen creëerde. Panthers koos ervoor meteen voor de palen te gaan, echter kicker Jeffrey Nuijten miste de scherpte nog op dat moment. In de 8ste minuut een gelijke situatie echter nu aan de andere kant voor Sparta dus. Ook deze kicker miste. Toch kwam de meeste druk van The Panthers, dat resulteerde in een mooie aanval vanuit de backline, waardoor Peter Vuurpijl Waardenburg zijn snelheid weer eens kon tonen, met daarbij de conversie van Wakkie Rhoda 0-7. Drie minuten later moet Sparta weer aan de noodrem trekken, de toegekende penalty kick werd nu benut door Wakkie. 0-10. Duurde 30 minuten tot ook Sparta aan scoren kwam. Dit door eveneens een toegekende penalty kick te verzilveren 3-10. Door een line out  zeer snel te nemen en de verdediging van Sparta nog met andere zaken bezig was brak Wakkie Rhoda snel door de Sparta mensen, Wakkie werd nog wel getackeld door de Sparta full-back echter de goed meegelopen Jeff Nuijten op snelheid was niet meer te stoppen en scoorde de tweede try voor the Pink mannen. 3-15 de conversie werd niet benut. Dit was tevens de rust stand.
De tweede helft een gelijk beeld, aanvallend Panthers team en Sparta wat niet aan vallen kon komen. Dit resulteerde en twee mooie try’s van wederom Peter Vuurpijl Waardenburg en zijn latere vervanger Geoff Neus de Zeeuw die met zijn try, de vierde try voor the Pink Panthers de bonus binnen haalde en meteen de wedstrijd op slot zette. Net voor de laatste try wist Jeff Nuijten nog een penalty te scoren en bij de laatste try ook de conversie waardoor de eindstand op 3-28 werd gezet.
Komende week gaan de Panthers de derde uitwedstrijd op rij spelen in Utrecht, dan ontvangt USRS the Panthers op Olympia Sportpark. Kick Off staat op 14.30 uur.
Heeft U ook zo genoten van de NOS en het WK rugby de laatste weken. Prachtig was de finale en vooral spannend. Bijna 200 rugby liefhebbers hebben ook deze bekeken in het clubhuis van The Pink Panthers.
En heeft u interesse gekregen in deze spectaculere sport. Rugby Club The Pink Panthers nodigt iedereen van 6 jaar en ouder dan uit om de rugby te komen ervaren. Iedereen kan zes weken komen trainen en spelen om uit te proberen of dat mooie Rugby je sport is.
Trainingen zijn op dinsdag en donderdag, voor de juiste tijden (leeftijden) verwijzen wij u graag naar onze site; www.rcthepinkpanthers.nl bal met info geeft u alle informatie.

Ravage na ongeluk in Driebergen

DRIEBERGEN  Op de Hoofdstraat in Driebergen zijn twee auto’s tegen elkaar gebotst. Eén van de wagens kwam op zijn kant terecht, maar niemand raakte gewond.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Hockeyclub Haaskamp start lustrumjaar

LEERSUM  Hockeyclub Haaskamp bestaat op 7 december 2011 precies veertig jaar. Om dit te vieren zijn alle huidige leden, oud-leden en ouders van jeugdleden uitgenodigd voor de jubileumwedstrijd met receptie op 10 december en het lustrumgala op 16 december.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing over tocht naar Santiago de Compostela

LEERSUM  Lopen, lopen, lopen. Kilometer na kilometer. De een loopt er honderd, de ander een paar duizend. Vele pelgrims lopen jaarlijks naar Santiago de Compostela in het uiterste noordwesten van Spanje. Daar bezoeken ze de kathedraal om het graf van apostel Jacobus de Meerdere te eren.

Lees verder op de website van De Kaap

Zachte weer oorzaak konijnensterfte

DRIEBERGEN  Het zachte weer is waarschijnlijk de oorzaak van de uitbraak van myxomatose, de besmettelijke en vaak dodelijke ziekte die zowel wilde als tamme konijnen treft. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgebracht door stekende insecten, zoals vlooien, muggen en vliegen.

Lees verder op de website van De Kaap

Muziek en suikerklontjeskasteel bouwen

DRIEBERGEN  In het Wapen van Rijsenburg wordt zondagmiddag 30 oktober een muziekmiddag gehouden. Vanaf 15.00 uur bezorgt het gelegenheidsduo Steffen de Wolff (zanger-bassist) en Michiel van Zundert (percussie), bezoekers een relaxte middag.

Lees verder op de website van De Kaap

Dat smaakt naar meer

DOORN  Het was de allereerste keer dat ze meededen, de kinderen van de Daltonschool Niocolaas uit Doorn. En als ze dan aan de Nationale Voorleeswedstrijd meedoen, dan gelijk goed.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderen helpen bij aanspijlen van tabak

AMERONGEN  In het Tabaksteeltmuseum in Amerongen konden kinderen zaterdag 15 oktober zelf tabak aanspijlen zoals dit drie eeuwen lang in Amerongen is gebeurd. Het evenement werd georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 28 oktober 2011 (kopie)

Wegwerkzaamheden
tijd: 12:15 uur   temperatuur: 15 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Vandalen aangehouden

MAARN  De politie heeft in oktober een onderzoek afgerond naar een aantal vernielingen bij het NS-station in Maarn. Een jongen en een man zijn aangehouden op verdenking van het plegen van deze vernielingen begin juni dit jaar.

Het tweetal zou de ruiten van de net geinstalleerde lift naast de A12 kapot hebben gemaakt en een aantal gestalde fietsen in de brand hebben gestoken. De politie kwam de twee verdachten (16 jaar uit Maarsbergen en 19 jaar uit Rijpwetering) op het spoor nadat getuigen van de vernielingen zich bij de politie hadden gemeld. De schade aan de lift en de fietsen bedraagt bijna tien duizend euro.
Uitgebreid politie-onderzoek leidde naar de verdachten. Het onderzoeksdossier is inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Hereniging na vijfenvijftig jaar

DRIEBERGEN  ,,Als wij tijdens de rekenles met die grote klas de tafels van vermenigvuldiging opdreunden en de ramen stonden open, dan konden ze ons tot op de Zonstraat horen”, vertellen Jan de Ruiter en Pieter Borst. Midden jaren ’50 zaten zij op de School met de Bijbel aan de Arnhemsebovenweg.

Lees verder op de website van De Kaap

Metaaldieven

MAARSBERGEN  Twee mannen werden op donderdagmiddag 27 oktober aangehouden omdat zij oude metalen uit een woning hadden gesloopt.
 
Rond 12.05 uur zag de eigenaar van een leegstaand pand aan de Haarweg dat twee mannen oud metaal uit het pand aan het slopen waren uit. Hij belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de mannen bij hun strooptocht een badkamer hadden vernield en radiotoren van de muren hadden gehaald en op een aanhanger hadden geladen. Het tweetal, mannen van 23 jaar uit Didam, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij zijn ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Bergrace by Night terug in Wageningen en Rhenen

RHENEN  Na een uitstapje naar Arnhem vorig jaar keert de klassieke Bergrace by Night vrijdag 4 november weer terug naar Wageningen. Daarmee is de finish ook weer in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Sluipverkeer teistert Driebergen

DRIEBERGEN  Het sluipverkeer dat ontstaat door de wegwerkzaamheden op het kruispunt Engweg – Korte Dreef, bij Hoek Vervoer, leidt tot grote problemen met sluipverkeer in Driebergen. Op het kruispunt, en grotere delen van de Engweg, wordt gewerkt aan het vervangen van de riolering en een nieuwe indeling van de weg.

Lees verder op de website van De Kaap

Ouderwets gezellige dansavond herleeft in Sparrenheide

DRIEBERGEN  Muziek van onder andere de Everly Brothers en Chuck Berry, een gezellig versierde dansvloer, fruitpunch, borrelnootjes en sigaretten in een glas op tafel. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van de sfeer die tijdens deze dansavondjes in de jaren zestig zo herkenbaar was.

Lees verder op de website van De Kaap

Onderlinge wedstrijden gymnastiek- en turnafdeling SV Spirit

DRIEBERGEN  De gymnasten en turn(st)ers van SV Spirit nemen zaterdag 29 oktober deel aan de onderlinge wedstrijden.. In de gymzaal van basisschool de Uilenburcht aan de Jagersdreef vindt vanaf 9.00 uur deze gezellige dag weer plaats.

Lees verder op de website van De Kaap

Lichtvervuiling is wél zo veilig; Nachten zijn op de Heuvelrug nooit donker

HEUVELRUG  De één is bang in het donker, voor de ander kan de nacht niet zwart genoeg zijn. Om natuurliefhebbers en sterrenkijkers ook eens aan hun trekken te laten komen, organiseren natuurfederaties zaterdag 29 oktober de Nacht van de Nacht.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 29 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 16 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

FC Driebergen pas laat op gang tegen Vliegdorp uit Soesterberg

DRIEBERGEN  Zaterdag derdeklasser FC Driebergen behaalde op eigen terrein een meer dan verdiende 3-1 overwinning op streekgenoot ’t Vliegdorp uit Soesterberg. Driebergen trainer Bert van den Brom:” Alhoewel we in de eerste helft matig speelden, wisten we toch de betere kansen te creëren.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV tegen koploper Jonathan hard maar enigszins geflatteerd onderuit

DOORN  In de uitwedstrijd tegen koploper Jonathan uit Zeist ging zaterdag derdeklasser DEV hard, maar toch enigszins vertekend met 6-0 onderuit. DEV trainer Michel van Aken:” Dat zijn van de “oeps” momenten die je als trainer niet graag tegenkomt, maar die toch gebeuren.

Lees verder op de website van De Kaap

Onnodig verlies voor SVMM in de streekderby tegen Austerlitz.

MAARN  de plaatselijke zaterdag vierdeklasser SVMM liep in en tegen Austerlitz tegen een onnodige 2-1 nederlaag aan. Met nog steeds aan SVMM zijde de geblesseerde Jacob van den Essenburg aan de kant, begonnen beide ploegen rommelig en hanteerden veelal de lange bal.

Lees verder op de website van De Kaap

Maarnse musici op weg naar de top

MAARN  Bezoekers aan het zaterdagmiddag concert in de Theresiakerk werden onthaald op een originele uitvoering. Waarin uitersten zich troffen: oude westerse muziek en hedendaagse Japanse muziek.

Lees verder op de website van De Kaap

Geslaagd schoolkamp van Jenaplanschool Dolfijn

DRIEBERGEN  Leerlingen, docenten en ouders van Jenaplanschool Dolfijn kunnen terug kijken op een geslaagd schoolkamp wat voor deze school ieder begin van het schooljaar weer zo typerend en waardevol is.

Lees verder op de website van De Kaap

Oude woning wijkt voor nieuw politiebureau

DOORN  Het politiebureau gaat verhuizen, maar heel ver hoeft er niet gesjouwd te worden. Het district Heuvelrug verruilt het oude bureau aan de Dorpsstraat 32 voor een gloednieuw complex op een steenworp afstand.

Lees verder op de website van De Kaap

Wandeling door Amerongse bos

AMERONGEN  Het Utrechts Landschap verzorgt woensdag 2 november om 14.00 uur een wandeling door het Amerongse Bos in Amerongen onder leiding van een gids. Dit bos in een van de mooiste gebieden van de Utrechtse Heuvelrug heeft een zichtbaar oude historie.

Lees verder op de website van De Kaap

Start jaarlijkse schouw watergangen

HEUVELRUG  Waterschap Vallei & Eem gaat van 31 oktober tot en met 9 november de schoonmaak van sloten controleren tijdens de zogenaamde ‘schouw’. In tien dagen tijd wordt ongeveer 2500 kilometer aan sloten in het gehele gebied van het waterschap bekeken.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 30 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 14 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Musketiers tevreden met nederlaag

ELST  Zo vaak gebeurt het niet dat een trainer na afloop van een nederlaag tevreden is. Toch is dat bij Musketiers-trainer Steef van den Oosterkamp wel het geval. Na de 0-2 nederlaag tegen TOV ziet de trainer voldoende aanknopingspunten. 

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Oranje Wit onderuit in doelpuntenfestival

ELST  Op de eerste speeldag van de zesde klasse C verloor Oranje Wit in Almere met 9-1 van de plaatselijke FC. Doordat de ploegen in deze competitie elkaar dit seizoen drie keer treffen, stond zondagmiddag alweer de tweede ontmoeting op het programma.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Candia’66 weet weer wat winnen is

RHENEN  Het is Candia’66 eindelijk gelukt de negatieve reeks te beëindigen. Door de 3-0 overwinning op SKV kan de ploeg van trainer Jan Westerhof weer omhoog kijken. ,,Dit is een hele grote opluchting. De groep had dit echt nodig, niet alleen de trainer.”

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Niki Romijn vertolkt Kate Bush

AUSTERLITZ  Op zondag 6 november in het Beauforthuis een tapasconcert van Niki Romijn die de muziek van Kate Bush vertolkt. In tegenstelling tot het muzikaal bombasme van Kate Bush houdt Niki het klein en dicht bij zichzelf, op piano, gitaar en harmonica.

Het werk van Kate Bush krijgt hierdoor een heel andere dimensie. Begeleid door bassist Erik Robaard en violist Friedmar Hitzer laat ze horen dat de muziek van Kate ook in het klein groots kan zijn. 
De pers zegt: “…Niki Romijn geeft met haar prachtige stemgeluid de teksten extra glans door vooral zichzelf te blijven… Een aanrader voor alle fans en niet-fans van Kate Bush…” 
Niki Romijn gaf eerder de succesvolle voorstelling ‘Roos van Jou mond’ over de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 6 november, 17.30 u 
Niki Romijn – Verwante zielen – over Kate Bush 
entree € 15 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Brand op Sinterklaasboot van Rhenen

REGIO  Op de Safariboot De Blauwe Bever van Het Utrechts Landschap heeft zaterdagavond brand gewoed. De boot lag in Wageningen voor reparatie en was daar opgeknapt voor de intocht van Sinterklaas op 12 november in Rhenen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Auto richt ravage aan bij winkel Zeist

ZEIST  Op de Steynlaan In Zeist heeft een automobilist in de nacht van zaterdag op zondag een steunpilaar onder een balkon vandaan gereden.  De auto is nog net niet in de onderliggende winkel van Beter Horen beland, maar het is een enorme ravage.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Leden Comité Open Monumentendagen geven stokje door

DRIEBERGEN  Vorige week legden voorzitter Leo Kruse en lid Annerie Pagnier van het Driebergs Comité Open Monumentendagen na zes enerverende en inspirerende jaren hun functie neer. Als dank voor hun grote inzet kregen zij van de zittende en nieuwe leden van dit actieve comité heel passend een rondleiding en feestdiner aangeboden in kasteel Sterkenburg.

Lees verder op de website van De Kaap

Biologische producten uit historische moestuin Bartiméus

DOORN  Bijna verscholen liggen de historische moestuin en de Theeschenkerij van Bartiméus prachtig tussen de inmiddels herfstgekleurde bomen aan de Broekweg in Doorn. Bewoners van Bartiméus kweken hier sinds het voorjaar biologische groenten, fruit, bloemen en kruiden, die je zelf mag oogsten.

Lees verder op de website van De Kaap

Najaarsgasten over pleegzorg

DOORN  ,,Tijdelijk een ander thuis” is een benaming voor pleegzorg die enkele jaren geleden werd gebruikt in een wervingscampagne voor nieuwe pleegouders. In het gezin van Aad en Marijke van Balen vonden in de loop der jaren meer dan 30 kinderen zo’n tijdelijk thuis.

Lees verder op de website van De Kaap

Meer startende ondernemingen in gemeente Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG  In de eerste acht maanden van 2011 zijn er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug 25% meer ondernemingen van start gegaan dan in dezelfde periode in 2010. Dat blijkt uit onderzoek van de website www.ondernemersunited.nl.

Lees verder op de website van De Kaap

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor natuuractiviteiten

HEUVELRUG  Natuurmonumenten heeft op de Heuvelrug een beheerkantoor midden in de Kaapse Bossen bij Doorn. Er wordt gewerkt aan het beheer en onderhoud van de Kaapse Bossen, het organiseren van natuuractiviteiten en het geven van educatie aan (school)kinderen en volwassenen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 31 oktober 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 16 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Mishandeling

RHENEN  De politie kreeg zondagmiddag uur een melding van een vechtpartij op de Lijsterberg. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar twee personen aan die met elkaar aan het vechten waren.

Eén van hen, een 39-jarige man uit Rhenen, had een flinke hoofdwond en moest naar het ziekenhuis. De andere man, een 49-jarige man uit Rhenen, werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De ander kwam later op het bureau om aangifte te doen. Hij werd echter zo vervelend naar agenten dat hij werd aangehouden voor belediging. Later werd hij in verzekering gesteld, omdat een getuige verklaarde dat hij de verdachte was in de eerdere vechtpartij. De politie onderzoekt de rol die beide verdachten hebben gehad in de vechtpartij.

Pink Panthers hebben de langste adem in Utrecht.

DRIEBERGEN  Zondag waren de Pink mannen van de Heuvelrug(by) op bezoek bij de studenten van Utrecht, op sportpark Olympus. Winnaar van deze rugbywedstrijd zou zich steviger neerzetten op de vierde plek in de landelijke eerste klasse van het Nederlandse rugby.
14.40 start de wedstrijd met meteen een zeer aanvallend Panthers team. Met snel rugby van links naar rechts en weer terug wist Jeff Nuijten in de 7de minuut al winger Geoff Neus de Zeeuw te vinden die ongehinderd de eerste try van de wedstrijd op het scorebord kon zetten.

vergroot   foto1   foto2   foto3

De Utrechtse studenten werden hierdoor wakker en ware duidelijk niet van plan te verliezen op eigen veld van de gepromoveerde Panthers. Vooral met het spel in de voorwaartse te houden wisten de USRS-ers in de 20ste minuut de aansluitende try te scoren. 5-5. En vijf minuten later nog één vanuit de scrum. 10-5 wat conversies werden er in de eerste helft niet benut. Dit was ook de ruststand.
Tweede helft start heel anders. Meteen net als in de eerste helft druk van the Pink Panthers voorwaartse op de mannen van USRS. Met name Casper Rekers, slechts 19 jaar jong, wist de USRS voorwaartse het knap moeilijk te maken. Bijna elke loze bal in deze fase was voor één van the Panthers voorwaartse. Al in de 2de minuut van de tweede helft wist Nick Leopard van Viegen door te denderen naar de try line, met daarbij de conversie benut door Jeff Nuijten kwamen the Panthers voor te staan. Duidelijk was dat ze die voorsprong niet meer kwijt wilde. Vijf minuten later zette weer the Panthers het USRS team met de rug tegen hun try line. Nu vanuit een ruck ging Marc Remia Verbraak in een alles of niets actie op weg naar de tryline die hij net wist te halen. Try, ook nu werd de conversie benut, nu door Wakkie Rhoda. 10-19.  Na deze snelle acties vanuit the Pink Panthers voorwaartse zette USRS nu de druk op the Panthers defensie. Echter de organisatie bij the Pinkkies was zo goed georganiseerd dat er geen doorkomen aan was. Tien minuten voor tijd maakte de slimme Jeff Nuijten de beslissende actie. Door de aanvallende code van USRS te kraken wist hij snel een bal te onderscheppen (interceptie). USRS op dat moment 100% bezig met aanvallen kon de snelle uitval van Jeff die werd aangevuld met een super loop actie van Wakkie Rhoda niet stoppen waardoor Wakkie de vierde try op de teller wist te zetten. Daarbij de conversie en 10-26. Hierna wisten de USRS mannen op karakter toch nog een try te scoren, waardoor de eindstand werd bereikt van 15-26.
Hiermee verstevigen the Pink Panthers hun positie op de 4de plaats. De concurrentie staat op 7 wedstrijd punten dus zullen twee wedstrijden meer moeten winnen dat the Panthers om die plaat te bemachtigen.
maandag 31 oktober 2011 zal op RTV Utrecht om 17.30 uur in het programma Namen en Rug(by)nummers een verslag van de wedstrijd te zien zijn. Programma wordt de gehele avond regelmatig herhaald.

Tennisvereniging Manger Cats verhuisd

DRIEBERGEN  Alle meubilair van tennisvereniging Manger Cats is op dinsdag 25 en zaterdag 29 oktober verhuisd naar een tijdelijke opslag. Met de projectontwikkelaar is namelijk afgesproken dat het bestaande clubhuis voor 1 november leeg wordt opgeleverd.

Lees verder op de website van De Kaap

BC Doorn veel te sterk voor Hoevelaken

DOORN  Na de korte herfstvakantiestop heeft Badmintonclub Doorn de competitie voortvarend hervat. Het eerste team heeft zondag met overmacht BC Hoevelaken verslagen: 8-0.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontdek en fotografeer de natuur

DOORN  Op zaterdag 5 november organiseert Natuurmonumenten met natuurfotograaf Fer Boei (www.natuurgefotografeerd.nl) een excursie waarbij u de natuur ontdekt en meteen tips krijgt om dit (beter) te fotograferen.

Een mooie combinatie van buiten genieten en fotograferen. En dat allemaal met de prachtige herfstkleuren in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze foto-excursie start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Koffie, thee en soep worden voor u verzorgd (zelf wat brood voor de lunch meenemen).

Beter leren fotograferen in de natuur
Wellicht neemt u uw camera al mee als u de natuur in trekt. Maar hoe fotografeert u nu het beste een paddenstoel van dichtbij? En hoe om te gaan met veel of juist weinig zon in de natuur? Dit en veel meer leert u van Fer Boei, een natuurfotograaf die vele jaren ervaring heeft.
U wandelt door het bos, kijkt om u heen en fotografeert. U loopt niet heel ver (ongeveer vijf tot zes kilometer), onderweg wordt veel gestopt om te kijken en te fotograferen. U hoeft geen professionele camera te hebben om mee te doen. Het is handig als u echte buitenkleding aantrekt. U loopt door het bos, maar ligt ook nog wel eens op de grond om bijvoorbeeld paddenstoelen van dichtbij te fotograferen. Om uw kleding te sparen is het handig om hiervoor een vuilniszak mee te nemen om op te liggen.

U bent welkom op zaterdag 5 november om 10.00 uur. U start vanaf Helenaheuvel (St. Helenalaan 2 in Doorn) waar u wordt verwelkomd met koffie/thee en een versnapering. Net buiten de bebouwde kom van Doorn richting Maarn (Amersfoortseweg/N227) is de Helenalaan. Het begin van de laan wordt gemarkeerd door twee leeuwen op stenen muren. Aan het eind van deze laan is een parkeerplaats waar de excursie start. Deze excursie duurt tot 16.00 uur.
De excursie kost € 30,00 voor leden en € 35,00 voor niet-leden.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om u aan te melden.
Veranderingen op de Plantage Willem III

ELST  Wie geruime tijd niet meer op de Plantage is geweest, raden wij aan om onder leiding van een ervaren gids weer eens een zwerftocht door dit unieke natuurgebied te maken.

Op zaterdag 5 november a.s. om 14.00 uur staat hij klaar om de veranderingen die de laatste maanden hebben plaatsgevonden toe te lichten. U vindt hem op de parkeerplaats van de Plantage Willem III tussen Elst en het ecoduct, de wildpassage onder de weg door van Rhenen naar Elst (N 225).
Misschien stelt het u teleur dat er zoveel bomen zijn  gekapt, maar er is een reden. De grafheuvels liggen nu niet meer langs de bospaden, maar vrij in de gigantische ruimte die door de houtkap ontstaan is. En uw gids zal u uitleggen hoe fraai het toekomstbeeld er uitziet.
Fraaier dan voorheen ziet u in het wijde veld de grote grazers overal om u heen.
De tocht duur circa 1½ uur. Kosten zijn er niet aan verbonden, reserveren is niet nodig. Een verrekijker is een nuttig attribuut.

Voor meer informatie:  www.utrechtslandschap.nl

HDS in Utrecht vroegtijdig naar de kleedkamer

LEERSUM  Zondag vierdeklasser HDS kende een korte voetbal zondagmiddag. Na 24 minuten in de eerste helft kwam aan de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht een einde door een blessure van de scheidsrechter.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Afscheidsbezoek aan kerkgemeenschappen in Semily

DRIEBERGEN  Leden van de oecumenische kerkencontactgroep zijn in het weekeinde van zondag 16 oktober weer naar Semily in Tsjechië afgereisd. Leden van deze contactgroep komen zowel uit de Rooms Katholieke kerk als uit de PKN in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap