heuvelrugnieuws 1 november 2012

Naafs: Handhaving had prioriteit -10

2011101 HEUVELRUG  Handhaving had in de vorige gemeenten prioritiet min tien, zegt burgemeester Naafs. Hij moet nu de brokken opruimen. Dat zei Naafs gisteren, bij de uitleg van de handhavingszaak tegen de survivalbaan op camping Grote Bos.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Hennepkwekerij aangetroffen in kelder

20121101 ELST  Woensdag 31 oktober heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in de kelder van een huis. Alle hennepplanten zijn door de politie in beslag genomen.

Rond 13.00 uur heeft de politie naar aanleiding van een melding, een onderzoek ingesteld op de Verbindingsweg. Hierbij is een hennepkwekerij aangetroffen in de kelder van de woning. De hennepkwekerij was verdeeld over twee ruimtes, waarbij in totaal 152 planten, plantenbakken met potgrond en plantenresten en daarnaast nog enkele kleine hennepplanten zijn aangetroffen. De gehele kelder is ontruimd. De politie onderzoekt de zaak en de twee bewoners, een 33-jarige man en een 39-jarige vrouw, als verdachte aangemerkt.

Aanrijding met letsel 


20121101 ZEIST Op dinsdagmiddag fietste een 84-jarige vrouw op haar fiets over de Panweg. Een 30-jarige automobilist uit Zeist reed met zijn auto over de Dreef. Hij reed hier door de geslotenverklaring. De vrouw werd geschept door de auto en liep een hoofdwond op. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Natuurmiddag zwerfkeien

20121101 LEERSUM  De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum houdt op woensdagmiddag 7 november weer een kinderactiviteit. Het thema is ‘zwerfkeien’.

Lees verder op de website van De Kaap

Nationaal Schoolontbijt op AZC school Meander De Hoogstraat groot succes

20121101 LEERSUM  De leerlingen van AZC Meander De Hoogstraat hebben dinsdagochtend genoten van Het Nationaal Schoolontbijt. Net als ruim 500.000 basisschoolleerlingen op 2.500 scholen in het hele land ontbeten ze gezamenlijk met vers brood, divers beleg en melk.

Lees verder op de website van De Kaap

Paddenstoelenwandeling

20121101 AMERONGEN  Het Utrechts Landschap houdt woensdag 7 november een wandeling door het Amerongse Bos onder begeleiding van gidsen.

Lees verder op de website van De Kaap

Naafs: nieuwe herindeling vast op agenda

20121101 HEUVELRUG Er is nog weinig duidelijk over de herindelingswens uit het recente regeerakkoord. Maar burgemeester Naafs wil het onderwerp toch maar vast op de agenda zetten.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Feestje

20121101 DRIEBERGEN  Engwegbewoner Leen Doeve is soms best blij met de nieuwe Engweg, maar maakt ook graag wat kanttekeningen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Cunerakerk en Grebbelinie onderdeel van Culturele Hoofdstad van Europa

20121101 RHENEN  De Cunerakerk en de Grebbelinie in Rhenen zijn locaties in het bidbook voor de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

‘De Familie de Vries’ in de Binder

20121101 LEERSUM  In de Binder voert de Darthuizer Toneelvereniging op vrijdag 23 en zaterdag 24 november haar najaarsuitvoering op. Opgevoerd wordt een actueel en vrolijk blijspel in vier bedrijven met de titel ‘De Familie de Vries’, geschreven door Ruud van Ling.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterwandeling WS78

20121101 DRIEBERGEN  WS78 verzorgt 10 november de derde winterwandeling van het seizoen 2012/2013. Het gaat om een tocht van 40 kilometer waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onverharde paden en verkeersarme wegen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 november 2012

Meisje wordt geslagen door jongen, politie zoekt getuigen

20121102 ZEIST Woensdagavond 31 oktober werd een 12-jarig meisje lastig gevallen door een groep jongens en ze werd daarbij geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 12-jarig meisje uit Zeist fietste woensdagavond rond 18.05 uur vanuit Driebergen naar Zeist. Ter hoogte van de school de Breul zag ze vijf jongens die bij de bushalte Heerenwegen stonden. De jongens scholden het meisje uit. Drie van de jongens fietsten achter haar aan, waarna één van de jongens haar stuur pakte en het meisje moest stoppen. Het meisje werd daarna door een andere jongen geslagen. Twee jongens fietsten ervandoor richting de rotonde met de Oranje Nassaulaan, de derde jongen fietste terug naar de bushalte. Daar stonden nog twee jongens uit de groep die in de bus, of richting Driebergen of richting Wijk bij Duurstede, stapten. De jongens hadden allen een lichtgetinte huidskleur, een normaal postuur en droegen een zwarte jas met bontkraag.

De politie Utrecht zoekt getuigen en/of mensen die meer informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Moskeebestuur mag brandweerkazerne gebruiken

ZEIST  De stichting El Moslimen El Matakhine mag de voormalige brandweerkazerne aan de Van Renesselaan in Zeist tijdelijk gebruiken als moskee. Dit is het gevolg van de uitspraak van de Rechtbank Utrecht op 10 oktober, over de tijdelijke omgevingsvergunning die de gemeente heeft verleend.

Vrijdag 2 november wordt er voor het eerst het vrijdagmiddaggebed gehouden. Het tijdelijk gebruik stopt uiterlijk op 31 december 2013.

Het moskeebestuur overlegt nu binnen de Buurtbegeleidingsgroep (BBG) met omwonenden, om afspraken te maken over het beheer van de omgeving. Die afspraken gaan onder meer over hoe overlast kan worden voorkomen, waar een eventuele klacht kan worden gemeld en hoe moskeebestuur en omwonenden met elkaar in contact blijven.
De gemeente organiseert het overleg binnen de BBG, die voor dit onderwerp in het leven is geroepen.

Vergunning aangepast
De stichting had in 2011 een verzoek ingediend om tijdelijk gebruik te maken van de voormalige brandweerkazerne, in afwachting van de te realiseren nieuwbouw in De Clomp. Het college van burgemeester en wethouders heeft in maart 2012 een omgevingsvergunning verleend. Een aantal omwonenden heeft hier beroep tegen ingesteld bij de rechtbank. Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank heeft het college de vergunning op twee punten aangepast:
    •    Het maximum aantal bezoekers in het gebouw is beperkt tot 194 op aangeven van de brandweer.
    •    Bij de gebedsdiensten tijdens het Suikerfeest en het Offerfeest zal het moskeebestuur moeten uitwijken naar andere locaties (waarschijnlijk de sporthal in Zeist-West), aangezien het bezoekersaantal bij deze diensten naar alle waarschijnlijkheid het maximum aantal zal overschrijden.
De rechter heeft nu besloten dat de aangepaste vergunning de rechtelijke toets kan doorstaan. De indieners van het beroep kunnen nog in hoger beroep bij de Raad van State.

Buitenschoolse opvang ‘Kind aan Huis’ viert feest

20121102 AMERONGEN  Al vijf jaar is Buitenschoolse opvang ‘Kind aan Huis’ de vertrouwde buitenschoolse opvang voor de kinderen van alle drie de basisscholen in Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Afsluiting jubileumcorso

20121102 LEERSUM  Het jubileumjaar van het 60’ste Bloemencorso wordt zaterdagavond 3 november afgesloten met een ‘Corso After Party’ in de toneelzaal van de Binder.

Lees verder op de website van De Kaap

Operamiddag bij ’t Haagje

20121102 DRIEBERGEN  De ‘Vrienden van ’t Haagje’ houden op zondag 11 november van 14.00 tot 16.30 uur een operamiddag. Op deze middag zal Johanna Priester bezoekers de weg wijzen in de opera Don Giovanni van W.A.Mozart.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 3 november 2012

Zure nederlaag voor een dapper strijdend FC Driebergen

20121103 DRIEBERGEN  Thuisploeg FC Driebergen leed, na lange tijd met tien man te hebben gespeeld, een toch teleurstellende 0-1 nederlaag tegen SVM.

Lees verder op de website van De Kaap

Knappe overwinning van een goed spelend SVMM

20121103 MAARN  Een op volle toeren draaiend SVMM behaalde een solide en dik verdiende 2-0 overwinning op streekgenoot Musketiers uit Veenendaal.

Lees verder op de website van De Kaap

Oranje Wit

20121103 ELST  Het zaterdagelftal van Oranje Wit heeft afgelopen weekend wederom niet weten te winnen. In Doetinchem ging het elftal van coach Jos van Rouwendaal met 5-3 onderuit tegen concurrent VIOD.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Wedstrijd Candia’66 afgelast

20121103 RHENEN  In verband met het overlijden van oud-voorzitter en erelid Chris de Jong is bij Candia’66 besloten zaterdag niet te voetballen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Wanvertoning van een met zichzelf worstelend DVSA

20121103 AMERONGEN  Het ontbreken aan de juiste mentaliteit, wilskracht en doorzettingsvermogen waren er de oorzaak van dat thuisploeg DVSA een geweldige zeperd opliep tegen het Utrechtse EDO.

Lees verder op de website van De Kaap

Wijkagent voor de klas

20121103 LEERSUM  Wijkagent Arend-Jan van Hattum stond op woensdag 31 oktober even voor de klas bij CBS de Hoeksteen in Leersum. Leerlingen van groep drie tot en met acht kregen een voorlichting over veilige fietsverlichting.

Lees verder op de website van De Kaap

Pompoen versieren op De Vuurvogel

20121103 DRIEBERGEN  Jong en oud kunnen op zaterdag 10 november De Vuurvogel een pompoen versieren voor Sint Maarten.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Bewoner Bartiméus dood door onderbezetting’

20121103 DOORN  Onderbezetting van het personeel is er de oorzaak van dat een ernstig gehandicapte bewoner van blindeninstituut Bartiméus is gestikt in een stuk brood. Volgens het AD schrijven bezorgde medewerkers het fatale incident toe aan de forse bezuinigingen op de hulpverleners in de zorg.

Lees verder op de website van De Kaap

Gewonden bij kettingbotsing

20121103 RHENEN  Vrijdagmiddag botsten drie automobilisten ter hoogte van het treinstation op elkaar.

Een 42-jarige bestuurster uit Zetten, kwam uit de richting van Veenendaal en reed in de richting van Rhenen. Ze zag te laat dat het verkeer voor haar stilstond en botste op haar voorganger, een 23-jarige man uit Tiel. Die raakte op zijn beurt een 63–jarige man uit Zaltbommel.
In auto van de vrouw uit Zetten en de man uit Tiel zaten passagiers (een 20-jarige man uit Zetten en een 20-jarige vrouw uit Tiel). Zij zijn met nek- en rugklachten per ambulances naar ziekenhuis vervoerd.

Cabaret van Jeroen van Merwijk in het Beauforthuis

AUSTERLITZ Op zaterdag 10 november speelt cabaretier Jeroen van Merwijk (de vleesgeworden bescheidenheid) in het Beauforthuis. Wars van de waan van de dag trekt hij langs de kleine theaterzalen van Nederland. Een man met zijn gitaar, zijn poëzie en zijn opvattingen.

Hij wil niets anders dan de vruchten van zijn enorme cabarettalent delen met de crème de la crème van het Nederlandse theaterpubliek. Want, in zijn eigen woorden: ‘Bescheidenheid is een geweldige deugd, ik ben blij dat ik haar heb’. Van Merwijk werkte o.a. in de jaren ’90 mee aan Spijkers met Koppen en later brak hij door in de grote zalen met het programma ‘De omgekeerde wereld’. Met het liedje ‘Dat vinden jongens leuk’ won Jeroen van Merwijk de Annie M.G. Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zaterdag 10 november, 20:15 
Jeroen van Merwijk – De vleesgeworden bescheidenheid 
entree € 17,50 | reductieprijs € 15,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Raad wrikt tevergeefs aan betonnen begroting

20121103 HEUVELRUG  Zeven uur lang vergaderde de Heuvelrugse gemeenteraad over een begroting van 70 miljoen, waar het uiteindelijk vrijwel niets aan wist te veranderen.

Lees verder op Nieiwspost Heuvelrug

‘Het midwinter hoornblazen’

20121103 DOORN  Passage-Doorn, de Christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, heeft op donderdagavond 15 november weer een bijeenkomst. Op die avond worden de dames om 19.45 uur voor de Koningshof bij de warmte van een vuurkorf ontvangen door de ‘Giezelbaargbloazers uut Veele’.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 november 2012

Onnodig verlies FC Driebergen –SVM

20121104 DRIEBERGEN  In een leuk gespeelde wedstrijd moest FC Driebergen zich met 0-1 gewonnen geven aan een gelijkwaardige tegenstander SVM uit Maartensdijk in het verleden altijd al een stugge stegenstander die dit keer de winst in de slotfase naar zich toe trok met 0-1.

Een fataal moment in deze wedstrijd was de 39e minuut toen middenvelder Dobias Aldenkamp na een overtreding tegen hem een trappende beweging maakte naar zijn tegenstander en deze frustatie hem op een rode kaart kwam te staan het leek allemaal ernsiger dat het was maar de redelijk leidende scheidsrechter van den Berg uit Veenendaal gaf terecht rood.
Vanaf dat moment speelde FC Driebergen met 10 man .

Het begin van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd met SVM een meerderheid op het middenveld zonder dat er echte kansen kwamen aan beide kanten was het FC Driebergen dat iets meer druk naar voeren zette en dat leidde tot een klein kansje in de beginfase voor Mathijs Brink die net naast schoot.
Zo kwamen er echt geen grote kansen het waren allemaal kleine speldeprikjes die men uitdeelde zonder enig resultaat.
Tot die al inleidende gebeurtenis in de 39e minuut iets onschuldig lijkend maar wel een stempel op het verder verloop van deze wedstrijd kreeg.
Met 10 tegen 11 van SVM bereikte FC Driebergen toch de rust met een gelijke stand 0-0.
Met een wijziging begon Trainer Bert v/d Brom de 2e helft aanvaller Mathijs Brink werd opgeofferd voor middenvelder Kevin van Woudenberg om met 10 man een versterkend middenveld te krijgen dat ook lukte en door de snelle aanvallers van FC Driebergen bleef SVM met een versterkende verdediging spelen en met deze tactiek kreeg men met gevaarlijke uitvallen vooral door Tolga Albayrak toch  wat kleine kansjes zonder dat er gesproken werd over doelrijpe kansen maar naar de wedstrijd vorderde zag weer het vele publiek een doelpunt gelijkspel als een overwinning mede door de met veel inzet spelende FC Driebergen. Maar er kwam dan de fatale 86e minuut dat een goed opgezette aanval van SVM over rechts koelbloedig werd afgerond onhoudbaar voor doelman Michel van Bruggen 0-1.

Wat de voorwaartse ook nog probeerde het einde kwam met zeer gelukkige overwinning voor onze tegenstander SVM waar een gelijkspel de juiste verhouding was gewwest ondanks de in spelers een meerderheid voor de tegen stander. Eindstand 0-1

Zaterdag 10 November de uitwedstrijd tegen een moeilijk te spelen tegenstander NITA uit Nieuwer ter Aar aanvang 14.30

BVH: geen dorpen voortrekken

20121104  HEUVELRUG  Volgens de lokale oppositiepartij BVH lijkt het alsof sommige Heuvelrugdorpen worden voorgetrokken. Andere partijen beamen het beeld, maar steunen BVH niet.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Raad UH: Glasvezel geen prioriteit

20121104 HEUVELRUG  Een meerderheid van de Heuvelrugse raadsleden vindt het geen taak van de gemeente om de aanleg van glasvezel aan te jagen. ‘Het CDA is gewoon te laat.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Paddenstoelen zoeken op Breeveen

LEERSUM  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn gaat paddenstoelen zoeken op Breeveen.  Natuurgebied Breeveen in Leersum is een gebied met afwisselend bos en heide. Om te voorkomen dat het heideterrein vergrast en dichtgroeit, wordt het begraasd door Piëmontezer runderen.  Breeveen ligt op de noordflank van de Utrechtse heuvelrug. De naam herinnert nog aan het geheel verdwenen veendek, dat in de middeleeuwen werd afgegraven voor de winning van turf.

vergroot foto
 
Tijdens de vochtige zomer hebben we al heel wat paddenstoelen kunnen bewonderen. Maar de herfst is toch het seizoen waarbij we de meeste soorten zullen aantreffen. Wat we zullen zien is elk jaar weer een verrassing. De Heideknotszwam en de Koeienboleet komen hier voor en wie weet zien we het Witte Heidetrechtertje (zeldzaam). Bent u ook benieuwd, ga dan mee op excursie. U bent van harte welkom.
 
 
De excursie vindt plaats op zondag 11 november en start om 14.00 uur bij Veldschuur van SBB Maarsbergseweg 18a, 3956 KW, Leersum
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Samba Salad geeft feestelijk tapasconcert voor kinderen

20121104 AUSTERLITZ  Op zondag 11 november geeft Samba salad in het Beauforthuis een feestelijk tapas-meedoeconcert voor kleine kinderen van Samba Salad.

De kinderen spelen op exotische instrumenten nederlandse liedjes, herstyled in het Braziliaans, Caraibisch en Spaans.Met muziek en pret over perikelen als: leren veters strikken, verdwalen en natuurlijk fietsen zonder zijwieltjes.
Na afloop exotische tapas met friet

Zingen Zonder Zijwieltjes bestaat uit het Samba Salad trio:
Herman Link (Nederland); zang, spel, gitaren en andere snaren,
Rita Iny (Canada); zang, spel, dans en percussie,
Maya (Nederland); flamencodans, zang en spel

zondag 11 november, 12:00 
Samba Salad – Zingen zonder zijwieltjes  
entree € 6,50  


Jeugdvoorstelling Theater Lejo met ‘Achter je!’

20121104 AMERONGEN   Woensdagmiddag 14 november speelt Theater Lejo de verrassende voorstelling ‘Achter je!’ in Amerongen. Theater Lejo maakt met weinig middelen een unieke vorm van theater.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 5 november 2012

Historische overwinning voor rugbyers The Pink Panthers

20121105 DRIEBERGEN  Al weken geleden waren the Pink Panthers klaar voor de confrontatie met het mede gepromoveerde Rugbyclub Waterland uit Purmerend. Helaas gooide de vele regen veel water op het veld van Waterland zodat er niet gespeeld kon worden. Fijn was het om nu deze wedstrijd in te kunnen halen. Op jacht naar de eerste wedstrijdpunten ever in de ere-klasse daar waar The Panthers nog nooit waren.

The Pink Panthers op pad met de flinke selectie, maar liefst 27 spelers reisden mee naar Purmerend en pas per plaatse is besloten welke zeven wissels gebruikt zouden gaan worden.

Met succes. En bijna alle zeven zijn ze gebruikt zowel om blessures op te vangen of op bepaalde posities weer een frisse speler neer te kunnen zetten. Door de harmonie binnen het team wordt door deze wissels het team niet verzwakt nog versterkt waarbij niveau dus gelijk blijft.

De Kick Off was aan Waterland en om 15.03 startte de wedstrijd. The Panthers werden meteen onder gezet en gehouden. Wat al in de derde minuut resulteerde in de eerste try van de wedstrijd door Waterland. Met een knappe conversie erbij keken the Pink Panthers aan tegen een achterstand 7-0. Panthers waren opzoek naar zichzelf, probleem zat hem in de wedstrijden voorgaande aan deze. Daar moest 100% verdedigd worden en nu was er ruimte voor aanvallen. Dat leken ze enigszins verleerd. Hierdoor speelde ze meer tegen zichzelf dan tegen Waterland wat ook niet echt een vuist kon maken.
Al in de 14de minuut moest Glenn Nuijten het veld verlaten met een geknakte enkel. Zijn vervanger was Peter Waardenburg. Langzaam begonnen the Panthers het aanvallen weer onder de knie te krijgen wat zijn vruchten afwierp in de 20ste minuut door Nick van Viegen op snelheid te lanceren, Nick scoorde tussen de palen waardoor ook de conversie niet te missen was. 7-7.
Een vijf minuten later een gelijke situatie echter nu geen gelanceerde Nick maar zijn broer Roy van Viegen die net genoeg snelheid had om de try-line te halen en ook nu met de conversie 7-14. Laatste kwartier van de eerste helft wist Waterland zich te hervinden mede door de gele kaart van Panthers winger Mo Peter Tijding (te laat ingezette tackel). En doordat The Pink Panthers nu vergaten te verdedigen wisten de Waterlanders twee try´s te scoren in die laatste minuten. Daarvan werd één conversie benut wat de ruststand bracht op 19-14

De tweede helft een Panthers team wat zich had hervonden en Waterland voor 80% op eigen helft wist te houden. Druk werd flink opgevoerd. Lekker was het ook voor the Panthers dat de ingebrachte wisselspelers niet onder deden aan hun voorgangers waardoor het niveau goed kon worden vast gehouden. Ambrose Barends en Jeff Nuijten de scrum en fly – half van the Panthers wisselde van positie waardoor het voor de Waterlanders eigenlijk niet goed wisten wat er de tweede helft allemaal gebeurde. Hierdoor kon Jeff Nuijten in de tiende minuut tweede helft de stand op 19-21 zetten. Deze voorsprong werd met ferme verdedigd door the Pink Panthers. Met wederom een gele kaart voor één van the Panthers Xander van Mourik, ten onrechte hij zou op een Waterlander zijn gedoken terwijl hij deze speler al op zijn rug had zitten voordat hij zelf de bal kon vangen. Desondanks bleven the Panthers het betere van het spel behouden en met een man minder op het veld kon Jeff Nuijten met een prachtige cross – kick winger Pater Waardenburg in stelling brengen. Peter voorlopig zijn laatste wedstrijd liet zich deze buiten kans één op één met de winger van Waterland niet ontnamen en scoorde de Panthers vierde try waardoor ook de bonuspunt binnen werd gehaald. Ambrose Barends scoorde de conversie niet mede doordat dit volgens de scheidsrechter te lang duurde. 19-26. Panthers in hun spel alles weer hervonden in het spel wat ze graag spelen snel rugby waardoor er flink gaten vallen in de Waterlandse verdediging hierdoor kon Tiaan van Wijk in de 34ste minuut va de tweede helft Panthers vijfde try scoren. Nu met de conversie 19-33. Dit was tevens de eindstand.

Door deze overwinning een prachtige mijlpaal voor the Pink Panthers de eerste overwinning ever in de ere klasse voor de mannen in roze. De komende twee weekeinde ligt de ere-klasse stil om ruimte te bieden aan het Nationale team wat zaterdag start in de European Nations Cup met een uitwedstrijd in Litouwen en op 17 november Zwitserland ontvangt in Amsterdam. The Panthers staan weer op het veld zaterdag 24 november in Driebergen en spelen dan tegen The Hookers uit Hoek van Holland. Kick Off dan 15.00 uur

Dag van de Dialoog 6 november 2012

20121105 ZEIST  Voor de 3e keer organiseert het Platform in Zeist in Dialoog de Dag van de Dialoog. Dit evenement wordt jaarlijks in meer dan 80 gemeenten georganiseerd. Op die dag staat  Zeist weer bol van mooie gesprekken en ontmoetingen. Het thema van dit jaar is “Wie ben jij, wie ben ik ” – een mooi thema met een knipoog naar de onze ik-maatschappij.
 
Tijdens de Dag van de Dialoog gaan mensen op diverse locaties in Zeist met elkaar in gesprek. Zij voeren een dialoog waarbij de deelnemers gedachten en ervaringen uitwisselen. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar verhaal te doen, zonder debat en zonder oordelen. Door naar elkaar te luisteren kan er echte ontmoeting plaatsvinden en ontstaat er meer begrip voor de ander.

Wilt u meer weten kijk dan naar de website www.zeistindialoog.nl
Via deze website kunt u zich ook aanmelden. U kunt ook contact opnemen met:Ab Blaas (030 – 88 98 371) of Piet Bel (030 – 69 54 551 of ) of via  de mail: info@zeistindialoog.nl

Duurzaamheidspluimen uitgereikt door Revianen

20121105 HEUVELRUG  De laatste week van oktober stond voor de derdeklassers van het Revius Lyceum in Doorn in het teken van duurzaamheid. Zij gingen in het kader van hun maatschappelijke stage op zoek naar duurzame ondernemers en instellingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Opnieuw volle winst Heuvelrugvolleyballers

20121105 HEUVELRUG  Opnieuw was er winst voor alle volleybalploegen van de Heuvelrug. De mannen van Volleer stuurden Switch 4 met 3-1 naar huis. De vrouwen rekenden af met koploper VollinGo 3: 4-0.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Beste Frans Halsema’ in het Beauforthuis

20121105 AUSTERLITZ Op zondag 11 november geeft Marijn Brouwers een hommage aan Frans Halsema. In deze muzikale theatrale voorstelling schrijft Marijn brieven. Brieven aan Frans Halsema die hij bewondert en die 30 jaar geleden in het huis tegenover hem woonde. Hij schrijft hem brieven, wetende dat die ze nooit meer zal lezen.

Marijn maakte deze voorstelling over de in 1984 overleden alles-kunner die hij  bewondert en  misschien ook meer een zoeker was dan een vinder. Regisseur Ruut Weissman heeft hem hierin begeleid. Met prachtige en tijdloze liedjes, zoals “Voor haar” en “Zondagmiddag Buitenveldert” gaf Frans Halsema stem aan de broosheid en bravoure waarmee hij in het leven stond. Marijn Brouwers weet feilloos en op een juiste wijze dit fantastische werk in een eigentijds jasje te steken.
zondag 11 november, 17:30 
Marijn Brouwers – Beste Frans Halsema 
entree € 17,50 | reductieprijs € 13,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

November op de Plantage

20121105 ELST Ook in het najaar valt er veel te genieten in de fantastische natuur van de Plantage Willem III. Het Utrechts Landschap schept graag de gelegenheid hiertoe op zaterdag 10 november om 14.00 uur.

De gids staat op dat tijdstip klaar op de parkeerplaats van de Plantage Willem III tussen kom Elst en het ecoduct aan de N225 tussen Rhenen en Elst.
Te midden van de vaak sterk wisselende weersomstandigheden wijst hij u op de vele aspecten van een natuur in schijnbaar verval. Plant en dier bereiden zich voor op de komende winter en ook daarvan valt veel te vertellen.
Denkt u vooral aan regenkleding en laarzen en hebt u een verrekijker, neem hem mee.
De wandeling is kosteloos, duurt circa 1½ uur,  aanmelden is niet nodig.
Voor meer info: www.utrechtslandschap.nl

Gemeente verwacht Aldi pas in 2015

20121105 DRIEBERGEN  De gemeente verwacht dat een nieuwe Aldi in het centrum van Driebergen pas in 2015 opent. Dan komen er ook nieuwe stoplichten bij de kruising Appelgaard-Hoofdstraat.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Dalto begint aan Korfbal League

20121105  DRIEBERGEN   De Korfbal League, seizoen 2012-2013, begint vrijdag 9 november weer. Het seizoen wordt geopend met de wedstrijd tussen de twee zaalfinalisten KZ/Hiltex en PKC/Hagero.

Lees verder op de website van De Kaap

Muzikale voorstelling mantelzorg bij dementie

20121105 DOORN  Ernst Buning en Frank Jenniskens zullen op donderdag 8 november twee previews geven in Doorn van de eenakter ‘Waar zit hier het lichtknopje?’.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 november 2012

Paul Kelder vervangt Klijnhout in VVD-fractie

20121106 HEUVELRUG  Paul Kelder zal namens de VVD plaatsnemen in de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug. De fractie en het bestuur van de VVD Utrechtse Heuvelrug zeggen ‘verheugd’ te zijn dat Kelder de ontstane vacature, als gevolg van het vertrek van Stan Klijnhout, gaat vervullen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Willem-Alexander naar Doorn voor toneelstuk

20121106 DOORN Koningin Beatrix mag dan niet van toneelstukjes houden maar haar zoon kwam er vanmiddag helemaal voor naar Doorn. Daar woonde Prins Willem-Alexander een voorstelling bij die werd gespeeld door een cast van vluchtelingen uit verschillende culturen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Lezing en film over het edelhert bij bezoekerscentrum De Boswerf

20121106 ZEIST  Er worden nu al incidenteel edelherten gesignaleerd op de Utrechtse Heuvelrug. Wat zijn de kansen en bedreigingen voor een succesvolle terugkeer van het edelhert op de Utrechtse Heuvelrug?
Daarover geeft Hans Nijman, verbonden aan de Vereniging het Edelhert, op zondag 11 november 2012 een lezing bij bezoekerscentrum De Boswerf. Ook wordt er een film vertoond over het edelhert.  

De lezing en film zijn gratis en opgave is niet nodig. De lezing is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Start van de lezing is om 12.30 uur.

Let op! Gewijzigde openingstijden van het bezoekerscentrum in de winterperiode
Vanaf november tot april is het bezoekerscentrum alleen op de zondagen van 12.00 – 16.00 uur geopend. Voor groepen (school en BSO) en verjaardagspartijtjes kunt u het hele jaar door op afspraak terecht, informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030-69 22 393.
U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Stoplichten bijna klaar, het wachten nog niet

20121106 DRIEBERGEN De nieuwe stoplichten rond het kruispunt Hoofdstraat-A12 zijn bijna klaar. Toch zullen wachttijden niet snel verminderen. Vorige week liepen ze juist weer op. En sinds gisteren weer af.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Particuliere spoorovergang in Leersum opgeheven

20121106 LEERSUM   Rijkswaterstaat en ProRail hebben afgelopen zaterdag een particuliere overweg ter hoogte van de landbouwweg Groep 12 in Leersum verwijderd. Dat is in samenwerking met betrokken bewoners gebeurd.

Lees verder op de website van De Kaap

Prijs voor ondernemers Buitenplaats Amerongen

20121106 AMERONGEN  Het echtpaar Erika en Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Midden-Nederland.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 7 november 2012

Glasvezel misschien pas in 2020

20121107 HEUVELRUG  Chantage is het niet, zegt Reggefiber, maar als het zo doorgaat ligt er misschien pas in 2020 een glasvezelnetwerk over de Heuvelrug. ‘Anders komt het gewoon niet uit.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Geen soelaas Rijdende Rechter voor hondenschool

20121107 RHENEN  Ondanks de inzet van De Rijdende Rechter is er nog geen oplossing voor de langlopende ruzie tussen de gemeente en hondenschool Canis Cunera.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Werkloze jongen gaan klussen in Zeist

20121107 ZEIST  Jongeren die moeilijk aan een baan of stage kunnen komen, worden in Zeist aan het werk gezet. Ze gaan aan de slag voor De Klussendienst en houden de wijk Kerckebosch schoon.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Inbreker aangehouden dankzij DNA 


20121107 DRIEBERGEN  Maandag 5 november werd een man aangehouden op verdenking van een inbraak die afgelopen zomer werd gepleegd.

In de nacht van 12 op 13 juli 2012 werd er ingebroken in een woning aan de Horstlaan. Gedurende het onderzoek van de politie werd DNA aangetroffen, wat een DNA-hit opleverde. Maandagochtend rond 11.45 uur hielden agenten de 28-jarige verdachte aan in Zeist. Hij is in verzekering gesteld.

Tv-storing Doorn duurt voort

20121107 DOORN  Ongeveer 12.000 huishoudens in IJsselstein, Benschop en Doorn zitten al sinds dinsdagmiddag zonder tv en radio door problemen bij kabelbedrijf Caiway. De internet- en telefoondiensten functioneren nog wel.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Plusbus zoekt chauffeurs en begeleiders

20121107 HEUVELRUG  De Plusbus is een initiatief van vrijwilligers binnen de welzijnsstichting Welnúh waarbij bijna dagelijks met senioren uitstapjes gemaakt worden in een 9-persoonsbusje.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 8 november 2012

Vakbonden in de bres voor personeel en bewoners Bartiméus

20121108 DOORN  De vakbonden maken zich zorgen om veiligheid bewoners en personeel bij Bartiméus. In blindeninstituut Bartiméus in Doorn is voor de tweede keer in twee weken tijd een gehandicapte bewoonster om het leven gekomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Bartiméus: geen verband bezuinigingen en sterfgevallen

20121108 DOORN  Blindeninstituut Bartiméus in Doorn ontkent ten stelligste dat er een verband is tussen twee recente sterfgevallen en bezuinigingen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Overval op woning

20121108 DOORN Donderdagochtend kreeg de politie de melding dat een bewoonster aan de Perzikengaard was overvallen in haar woning. Drie onbekende mannen wisten de woning binnen te komen  en bedreigde de vrouw met een wapen.

Op een gegeven moment vertrokken de mannen weer. Het is onbekend of er goederen zijn gestolen. De politie is op zoek naar getuigen. 
Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Bijna aangereden 


20121108 LEERSUM Op woensdagavond was een verkeersregelaar aan het werk bij wegwerkzaamheden aan de Rijksstraatweg. Op een gegeven moment zag hij een automobilist met hoge snelheid, tegen de rijrichting in, komen aanrijden.

De verkeersregelaar maakte een opmerking over zijn asociale rijgedrag. De 20-jarige man uit Leersum reed voorbij, keerde zijn auto en reed in de richting van de verkeersregelaar. Deze moest opzij springen om niet geraakt te worden. De politie werd gewaarschuwd en in Doorn werd de auto aangetroffen en werd de verdachte aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.       

Begroting goedgekeurd: geen subsidie

20121108 MAARN  De gemeenteraad heeft de begroting voor 2013 goedgekeurd en hiermee is ondanks protesten van de stichting De Twee Marken en een motie van de BVH subsidie voor het dorpshuis van de baan.

Lees verder op de website van De Kaap

Dé saxofonist van Supertramp in het Beauforthuis

20121108 AUSTERLITZ  Op donderdag 15 november komt Supertramp-saxofonist John Helliwell exclusief naar Nederland om op te treden met zijn favoriete pianist: Egbert Derix. Ze spelen eigen werk en nieuw werk, speciaal voor dit project geschreven.
 
John Helliwell heeft als saxofonist van Supertramp een solide reputatie. Het is ook Helliwell die met zijn typisch Brits gevoel voor humor nog altijd de aankondigingen doet bij de concerten van Supertramp. Egbert Derix is o.a. pianist/componist van het Searing Quartet, Angeli, en I.E., het duo met Iain Matthews. Tevens is hij werkzaam als docent aan de Rockacademie in Tilburg.
Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
donderdag 15 november, 20:15 
John Helliwell & Egbert Derix  
entree € 20,00 | reductieprijs € 17,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Succesvolle onderlinge wedstrijd De Plantage

20121108 ELST  Rijvereniging De Plantage in Elst hield afgelopen weekend voor het eerst sinds jaren weer een samengestelde wedstrijd.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Tweede sterfgeval in Bartiméus Doorn

20121108 DOORN  In blindeninstituut Bartiméus in Doorn is een zwaar gehandicapte bewoonster om het leven gekomen. De vrouw zou in bad water in haar longen hebben gekregen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Voorlopig geen appartementen in de Hoofdstraat

20121108 DRIEBERGEN  Het college van B&W wil al een jaar lang een akkoord van de gemeenteraad voor het bouwen van vijf appartementen aan de Hoofdstraat 69-71 in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 november 2012

Wethouder Rhenen stapt op na budgetoverschrijding

20121109 RHENEN  Frank Bongers stopt als wethouder Sociale Zaken in Rhenen. Hij houdt de eer aan zichzelf na de kritiek op het overschrijden van het zogenoemde participatiebudget. Dat is een potje waarmee inwoners aan een baan worden geholpen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Stationscafe La Porte gaat dicht

20121109 DRIEBERGEN Voormalig stationsrestauratie en huidig natuurcafe La Porte sluit per 31 december de deuren. Volgens exploitant Antropia is het niet rendabel.

Lees verder op Nieuwspost Heuelrug

Woonruimte voor jongeren lastige kwestie

20121109 MAARN  Tijdens een bijeenkomst over ‘jong wonen in Maarn’ heeft het Maarsbergse raadslid Henk Veldhuizen een petitie in ontvangst genomen. Vorig jaar startte Maikel Wijnen de handtekeningenactie op internet die bijna 300 steunbetuigingen kreeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Sportpark De Woerd op de schop

20121109 DRIEBERGEN  Sportpark De Woerd krijgt twee nieuwe kunstgrasvelden, nieuwe accommodaties voor de verenigingen en nieuwe lichtmasten. Ook wordt het huidige ‘Remu veld’ gerenoveerd. Daar stemde de raadscommissie dinsdagavond, onder klein voorbehoud van het CDA, mee in.

Lees verder op de website van De Kaap

Sinterklaas komt naar Doorn

20121109 DOORN  Zoals elk jaar komt ook dit jaar Sinterklaas weer naar Doorn. De fluister Piet heeft laten weten dat het dit jaar op 17 november een heel bijzondere intocht zal worden en dat hij verwacht dat er heel veel kinderen met hun ouders langs de route en op het Kampweg plein zullen staan.

Lees verder op de website van De Kaap

Dichtwedstrijd ‘Dwalen in Gedichten’

20121109 HEUVELRUG  Deelnemen aan de dichtwedstrijd ‘Dwalen in Gedichten’ van Uit in de Heuvelrug kan nog maar twee weken. Iedereen kan nu nog zijn of haar mooiste, beste of meest bijzondere gedicht over de regio Utrechtse Heuvelrug inzenden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 november 2012

Duistere straten zijn aantrekkelijk voor inbrekers

20121110 DRIEBERGEN  ,,Uit metingen in verschillende Driebergse straten is gebleken dat het lichtniveau tussen de lantaarnpalen letterlijk nul is”, zegt Louis Guldemond. Het toont volgens hem duidelijk aan dat de stokoude openbare verlichting niet meer deugt.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Begroting vergroot kloof

20121110 HEUVELRUG  De wijze van behandeling van de gemeentelijke begroting heeft wederom een staaltje te zien gegeven hoe de kloof tussen bestuur en burgerij weer verder vergroot wordt.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 11 november 2012

Oranje Wit speelt ondanks personele problemen gelijk

20121111 ELST  Na de onverwachtse driepunter van vorige week zat de winning-mood er aardig in bij het zondagelftal van Oranje Wit. Personele problemen gooiden dit weekend echter roet in het eten.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Geflatteerde nederlaag voor een hard werkend HDS

20121111 LEERSUM  Zondag derdeklasser HDS leed, op basis van het vertoonde spel, een toch wel enigszins geflatteerde 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Baldadige jongens op kerkdak

20121111 DOORN De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november twee jongens van een kerkdak afgehaald en aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 01.05 uur naar de politie omdat men jongens op het dak van de kerk aan de Dorpsstraat zag lopen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een jongen op het dak liggen. De agenten riep naar de jongen dat hij van het dak moest komen. In eerste instantie gaf hij geen antwoord en bleef hij stil liggen. Uiteindelijk na herhaaldelijk roepen kwam de jongen naar beneden. Toen hij opstond hoorde de agenten dat hij nog iets zij tegen iemand. Dit bleek een tweede verdachte te zijn.
 
Ook deze jongen werd gesommeerd van het dak te komen. Omdat deze jongen echt niet wilde luisteren gaven de agenten aan de ladderwagen van de brandweer op te roepen. Hierop staakte de jongen zijn actie en kwam ook naar beneden. Beiden jongens, 17 jaar uit Doorn, hadden gedronken en werden, na hun bezoek aan het bureau, bij hun ouders afgeleverd. In overleg zal gekeken worden voor een mogelijke straf via bureau Halt.

Dalto begint Korfballeague met nederlaag

20121111 DRIEBERGEN  Dalto is het nieuwe seizoen in de Korfballeague begonnen met een nederlaag. De Driebergenaren verloren in Groningen van Nic.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Hard werkend Driebergen sleept een verdiend punt binnen

20121111 DRIEBERGEN  Een hardwerkend en mat passie spelend FC Driebergen sleepte in de uitwedstrijd tegen NITA een dik verdiend punt uit het vuur.

Lees verder op de website van De Kaap

Een niet bij de les zijnd DEV loopt tegen behoorlijke zeperd aan

20121111 DOORN  De Doornse derdeklasser DEV liep in de uitwedstrijd tegen DHSC tegen een forse 6-2 nederlaag aan.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM laat zich verrassen door Scherpenzeel

20121111 MAARN  Zaterdag vierdeklasser SVMM liet zich al vroeg in de eerste helft verrassen tegen een aanvallend sterk spelend Scherpenzeel. In de 3e minuut werd een goede aanval over links keurig afgerond, waardoor de gasten uit Maarn tegen een 1-0 achterstand aankeken.

Lees verder op de website van De Kaap

DVSA toont karakter, inzet en mentaliteit

20121111 AMERONGEN  In tegenstelling tot de wedstrijd er voor toonde DVSA dimaal karakter en een juiste mentaliteit. Dat betekende dan ook een 0-2 overwinning in de uitwedstrjd tegen Voorwaarts.

Lees verder op de website van De Kaap

Candia’66 overtuigend langs Eemboys

20121111 RHENEN  Lachende gezichten en drie punten voor Candia’66, dat was het gevolg na de 3-1 overwinning op Eemboys. Op eigen veld voetbalde de ploeg uit Rhenen uitstekend en was de overwinning ook verdiend.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Sinterklaas bezoekt ook Maarn en Maarsbergen

20121111 MAARN  Sinterklaas en zijn Pieten brengen op 24 november een bezoek aan Maarn en Maarsbergen. En zoals altijd zijn alle kinderen met hun ouders welkom.

Lees verder op de website van De Kaap

Vogeltentoonstelling De Volière

20121111 LEERSUM  Vogelvereniging de Volière uit Leersum houdt vanaf donderdag 15 november weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Er wordt ook een tombola gehouden waarin de nodige prijzen te winnen zijn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 12 november 2012

Succes voor EMM op Concours Heinkeszand

20121112 LEERSUM  De leden van muziekvereniging EMM kunnen met trots terugkijken op afgelopen zaterdag 10 november. Om 6.30 uur vertrok de bus al naar Zeeland. Het harmonieorkest en de majorettes gingen op marsconcours, van de KNFM, in Heinkeszand.

Lees verder op de website van De Kaap

Kantoorexpolitant wil ander stationsplan

20121112 DRIEBERGEN  Kantoorexploitant Lisman wil dat er een ander busstation komt, naast het toekomstig NS-station. Eentje waarbij zijn kantoren niet gesloopt hoeven te worden. ‘We voelen ons niet serieus genomen.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Eerste prijs voor Ons Genoegen

20121112 AMERONGEN  De Amerongse muziekvereniging Ons Genoegen heeft afgelopen zaterdag zeer succesvol aan een muziekconcours te Zaandam deelgenomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wethouder wil duurzaamheidspark

20121112 DRIEBERGEN  Wethouder Homan lanceert een nieuw plan: een ‘duurzaamheidspark’ naast de A12 bij Driebergen.  Als onderdeel van het meest duurzame bedrijfsterrein van Nederland.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Volleyballers blijven goed presteren

20121112 HEUVELRUG   De volleyballers van Enervo en Volleer blijven goed presteren. Opnieuw was er winst voor Enervo, dat met de mannen op bezoek ging bij Protos 2 (1-3) en met de vrouwen De Valk in eigen huis klopte (2-3).

Lees verder op de website van De Kaap

Zwaarbevochten eerste punt KCD

20121112 DOORN   Daar was dan de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, een dag waar acht spelers van korfbalvereniging KCD erg naar toe hadden geleefd. Het debuut in de 2e klasse. In sporthal De Randhorst in Geldermalsen was Animo de eerste tegenstander.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerkbestuur akkoord met plan Hydepark

20121112 DOORN  De synode van de Protestantse Kerk Nederland (PKN)  is zaterdag akkoord gegaan met een rigoreus plan voor nieuwbouw op het Doornse Hydepark.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Valse start Dalto in Korfballeague

20121112 DRIEBERGEN   Dalto was met vertrouwen afgereisd naar het verre Noorden. Tegenstander Nic./Alfa-college was op papier een tegenstander waarvan gewonnen kon worden. De realiteit was anders.

Lees verder op de website van De Kaap

Hofhouding Sparrenarren bekend

20121112 DRIEBERGEN  Carnavalsstichting De Sparrenarren heeft afgelopen zaterdagavond haar haar hofhouding bekend gemaakt. Prins Carnaval is dit jaar Guillaume van Kampen, zijn adjudant is Koos en de prinses is Gemma.

Lees verder op de website van De Kaap

Presentatie plannen herdenkingsplein Doorn

20121112 DOORN  Projectleider van het nieuwe gemeentekantoor, Johan Werkman, presenteerde donderdag 8 november de plannen voor de herinrichting van het herdenkingsplein in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Grunninger poëzie uit de mond van een Surinamer

20121112 AUSTERLITZ Op zaterdag 17 november verzorgt de half Surinaamse zanger Arnold Veeman een heel bijzonder concert in het Beauforthuis. Hij zal zelfgeschreven en gecomponeerde liedjes zingen in de Groningse Taal. Groningen is voor hem een streek met een taal waar hij, zoals hij zelf zegt, smoorverliefd op is.
 
Arnold Veeman groeide op in Friesland en koos later voor Groningen. Hij had aanvankelijk niet zoveel met het Groningse dialect. In Friesland kreeg je ook een merkwaardig beeld van Groningen. Groningers leken zich ook te schamen voor hun taal, er was geen trots.  De ommekeer kwam toen Arnold de film ‘De Poolse bruid’ zag, met muziek van Ede Staal: Arnold wist niet wat hij hoorde! Hij kwam in contact met Jan Siebo Uffen, die Ede Staal goed gekend heeft en prachtige teksten schreef in het Gronings.

Doorbraak Dat is Andere Taal
Arnold is een artistieke duizendpoot: hij componeert, speelt bijna alle instrumenten, zingt… Onlangs verscheen zijn nieuwste CD, Toukomst.Arnold zijn carriere kwam in een stroomversnelling toen het NTR programma ‘Dat is Andere Taal’ onlangs een uitzending aan hem wijdde.

Toots Thielemans over Arnold Veeman: “heel mooi, dit is iets hèèl fris!”
 
zaterdag 17 november, 20:15  
Arnold Veeman – Mien Lutje Laif 
entree € 15,00 | reductieprijs € 10,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Speelgoed- en boekenbeurs

20121112 DRIEBERGEN  Wie op zoek is naar een (ont)spannend boek, gezelschapspel of mooie puzzel kan op zondag 18 november terecht op de Speelgoed- en boekenbeurs in het parochiecentrum van Sint Petrus’ banden te Driebergen-Rijsenburg.

De beurs is ook een uitgelezen gelegenheid om voor een bescheiden bedrag leuke decembercadeautjes te kopen. De deuren van het parochiecentrum staan zondag open van 10.45 tot 15.00 uur, Rijsenburgselaan 4 in Driebergen-Rijsenburg. De opbrengst van de speelgoed- en boekenbeurs komt ten goede aan de monumentale Sint Petrus’ bandenkerk, al meer dan tweehonderd jaar het hart van Rijsenburg.

IVN publiekswandeling 18 november: Historisch groen in de Gelderse Vallei

20121112 WOUDENBERG 2012 is het Jaar van de Historische Buitenplaats. Daarom speelt deze publiekswandeling van het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, zich af tegen het decor van Landgoed Geerestein in Woudenberg.

De natuurgidsen van het IVN nemen u mee voor een rondje over en om het landgoed. De aandacht gaat uit naar zowel de natuur als de historie van het landgoed, dat dateert uit de veertiende eeuw. De wandeling start bij de rotonde J.F. Kennedylaan-Geersteinselaan in Woudenberg en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

Landgoed Geerestein is niet bijzonder groot, maar heeft bijzondere natuurlijke waarde door de grote variatie aan biotopen en door zijn kleinschaligheid. Het landgoed bestaat uit bos, tuinen, park, akkers en graslanden, boerderijen en andere historische gebouwen. In tuin en park zijn zowel de vroegere Franse als de latere Engelse landschapsstijl te zien. Er zijn natte elzenbroekbospercelen die worden gevoed door kwelwater uit de Utrechtse Heuvelrug en er is wat droger eiken-berkenbos. Beide hebben specifieke flora en bewoners. In november zullen de meeste bewoners niet te zien zijn, maar doordat de bomen juist hun blad weer verliezen zijn de herfstkleuren optimaal en ontstaan weer fraaie doorkijkjes in het coulissenschap dat zo typerend is voor de Gelderse Vallei. In het jaar van de historische buitenplaats mogen het ontstaan en de gebouwen van het landgoed vanzelfsprekend niet ontbreken. Vandaar dat er ook ruim aandacht zal zijn voor de gebouwen en de historie, die in het geval van Geerestein terugvoert naar het eind van de 14e eeuw. De route kan hier en daar erg drassig zijn, dus zorg voor stevige schoenen.
heuvelrugnieuws 13 november 2012

Triodos krijgt vorm

20121113 DRIEBERGEN  Het binnenlands hoofdkantoor van de Triodosbank krijgt vorm. Net als de parkeergarage van Trooster, en het duurzaamheidspark van wethouder Homan.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Lezing Ilona Drenth voor Seniorenplatform

20121113 HEUVELRUG  Het nieuwe kabinet heeft maatregelen aangekondigd om doorstroming in de woningmarkt te bevorderen. Er komt een extra huurverhoging voor scheefwoners. Ilona Drenth, coördinator Woningbouwvereniging Amerongen, geeft haar visie op de problematiek in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe website voor regiobibliotheek

20121113 HEUVELRUG – De nieuwe website van regiobibliotheek Z-O-U-T gaat woensdag 21 november online. Het huidige webadres www.rbzout.nl blijft hetzelfde, alleen is de nieuwe website ontwikkeld volgens de vormgeving van de landelijke huisstijl voor bibliotheken.

Lees verder op de website van De Kaap

Floddertje van Annie MG Schmidt in het Beauforthuis

20121113 AUSTERLITZ Op zondag 18 november kan een nieuwe generatie in het Beauforthuis kennismaken met de vrolijke avonturen van Floddertje. Wijnand Stomp, één van Neerlands bekendste vertellers, vertelt het verhaal van de legendarische kinderboekenschrijfster Annie MG Schmidt.

vergroot foto

De aanstekelijke humor, de ondeugd en de ritmische rijmpjes en liedjes van Annie MG maken de voorstelling geschikt voor alle kinderen boven de 3 jaar oud. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl
zondag 18 november, 11 uur 
Wijnand Stomp – Floddertje 
entree € 7,50 | ouders € 10

Jazz op zondagmiddag

20121113 DRIEBERGEN  Op  zondag 18 november speelt de Dutch All Stars Jazz Band
in  “Jazz op Zondagmiddag in Champ’Aubert”.

Het orkest de Dutch All Stars Jazz Band is sinds 2000 een graag geziene gast, in Nederland  en daarbuiten Met de samenstelling van het orkest is niet over een nacht ijs gegaan.
Door selectie van prominente jazzmusici,met ervaring in diverse gerenommeerde jazzorkesten, heeft het orkest zich in korte tijd ontwikkeld tot een wel te verstane en goed te beluisteren muzikale eenheid.

Kenmerkend voor dit orkest zijn, naast een veelzijdig jazzrepertoire in diverse stijlen, w.o. New Orleans, Dixieland, Louis Armstrong, American Song Book, en opvattingen van andere  jazzgrootheden,  de gearrangeerde “jazzstandards”.
Ondanks dat, heeft het orkest toch zijn eigen “sound” door een gelijkgerichte muzikale opvatting omtrent samenspel en uitvoering van ieder te spelen muziekstuk.
De variatie van een ingetogen spel tot een spelmethode  met een stevige “power lead” behoort eveneens tot één van de karakteristieken van het orkest.
Daarnaast spelen enthousiasme, spontaniteit en performance in ons orkest een heel belangrijke rol.
Terecht kan worden gezegd dat
”The Dutch All Stars Jazzband” zeker tot één van de toonaangevende jazzformaties van Nederland kan worden gerekend.

De samenstelling van de “The Dutch  All Stars Jazzband ” ziet er als volgt uit:  
     –    Frits Louwerens           – Slagwerk                              
     –    Jacques Kingma               – Contrabas           
     –    Jan Gombert                  – Banjo/Piano/Gitaar        
     –    Henk van Muijen             – Trombone, Vocals           
     –    Eugene de Bruijn             – Klarinet ,Alle Saxen     
     –    Frans van Wasbeek         – Trompet,Cornet, Bügel, Vocals, Leiding
        
                                    Champ’Aubert
Aanvangstijd               : 14.30 uur                    Boterbloem 1
Toegangsprijs              : € 10,00 per persoon                3972 SB Driebergen
Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar                Tel : 03438-14233

FC Driebergen sleept punt uit zware strijd bij NITA 2-2

20121113 DRIEBERGEN  In een leuke pittige wedstrijd heeft FC Driebergen een dik verdiend punt behaald bij NITA in Nieuwe ter Aa. Een sterk begin van FC Driebergen door al in de derde minuut de eerste kans te krijgen door goed werk van de sterk spelende Arjan Prijs die alleen op de keeper afstevende maar binnen de 16 gevloerd werd. De in de eerste helft zwak leidende arbiter dorst geen strafschop en geel te geven. Drie minuten later zag de zelfde speler zijn schot tegen de keeper afketsen.

Langzamerhand kreeg NITA iets meer grip op de wedstrijd wat in de 13e minuut resulteerde in een mooi diagonaal schot onhoudbaar voor doelman Michel van Bruggen 1-0 voor de thuisclub.
Ondanks het zware veld werd er door beide teams gestreden op de aanval wat wel wat onnodig balverlies bracht maar het spel golfde op en neer met in de 30 en 35 e minuut 2 uitstekende akties van Mathijs Brink die zijn tegenstander uitspeelde maar zijn te gehaaste schoten net naast zag gaan. En bij een van de FC Driebergen aanvallen werd de bal hoog voor het doel van NITA gebracht en door een speler van NITA met de arm weggeslagen dus een strafschop en dit buitenkansje werd uitstekend benut door aanvoerder Paul van Hofwegen. 1-1 dit was in de 38e minuut.

Na deze meevaller werd druk op het doel van NITA groter en met kunst en vliegwerk werd een bal van Pascal van Doorn uit de doelmond gehaald rust 1-1
Een 2e helft die heel anders zou lopen dan men gedacht had in de begin fase waren het Sjoerd Blankenstein en Paul van Hofwegen die nog net naast kopten maar in de 57e minuut kreeg Lucas v/d Hengel geheel onodig zijn 2e gele kaart en kon zodoende vertrekken dus wederom moest FC Driebergen met 10 man verder. Al snel wisselde Trainer Bert v/d Brom toen Mathijs Brink voor Jelle Adema en je zag door de meerderheid van NITA dat de druk op de veste van Michel van Bruggen met de minuut heviger werd.

Kans op kans werden niet verzilverd mede door de uitstekende inzet van de verdediging, een groot compliment naar de gehele FC Driebergen defensie. In de 77e minuut had doelman Michel van Bruggen veel geluk doordat een hard schot tegen de binnenkant van de paal tegen zijn lichaam kwam en zo over de doellijn hoekschop werd.
Het bleef zeer spannend zou FC Driebergen het gelijkspel houden of niet .Maar uiteindelijk moesten ze toch NITA hun voorsprong geven dat was in de 86e minuut toen het eindelijk 2-1 werd .

Maar in de 89e minuut was het het de veel meegekomen Driebergen supporters die konden juichen door een onverwachtse kopbal van de mee naar voren gekomen aanvoerder Paul van Hofwegen die zijn uitstekende wedstrijd beloond zag met de verdiende gelijkmaker en zijn 2e doelpuint scoorde 2-2. Enkele minuten  later floot de scheidsrechter voor het einde en kwam er dik verdiend punt mee naar Driebergen.
Zaterdag as 17 november de wedstrijd aanvang 14.30 uur   FC Driebergen – Loosdrecht

Veteranencafé voortaan in Museum Militaire Traditie

20121113 DRIEBERGEN  Zowel oude ‘knarren’ als relatief jonge militaire veteranen waren vorige week van de partij in het Museum Militaire Traditie ’t Schilderhuis in Driebergen. Dit ter gelegenheid van de opening van het Veteranencafé Utrechtse Heuvelrug in het museum.

Lees verder op de website van De Kaap

Europa centraal op het Revius Lyceum

20121113 DOORN  Het Revius Lyceum besteedt komend half jaar met een hele jaarlaag extra aandacht aan Europa. De school wil de leerlingen ervan bewust maken dat de Europese Unie een unieke vorm van samenwerking is tussen 27 landen.

Lees verder op de website van De Kaap

Sint komt zaterdag aan in Amerongen

20121113 AMERONGEN  Sinterklaas komt zaterdag 17 november met zijn gevolg naar Amerongen. Dat betekent weer het nodige spektakel en plezier op De Hof.

Lees verder op de website van De Kaap

Duurzaamheid de nieuwe motor van het Nationaal Park

20121113 HEUVELRUG  Voor bestuurders en uitvoerders in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelerug (NPUH) werd vorige week in de bergschuur van het Berghuis in Amerongen de negende jaarlijkse informatiemiddag gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 14 november 2012

Een kwestie van lange adem

20121114 DRIEBERGEN  Ook in 2004 werd druk getekend aan plannen voor de infrastructuur rond NS-station Driebregen-Zeist, blijkt uit een artikel uit de Volkskrant van 2004. Een herdruk, voor het perspectief.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Ontslagen bij hoofdkantoor HISWA Driebergen

20121114 DRIEBERGEN  Grote veranderingen bij de branchevereniging voor de watersportindustrie HISWA in Driebergen. Door een reorganisatie verliezen zo’n 12 medewerkers hun baan, een kleine 30 procent van het personeelsbestand.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Eschkenazy en Petkova in Maartenskerk

20121114 DOORN   Vesko Eschkenazy, concertmeester van het KCO, komt zaterdag 17 november om 20.00 uur naar de Maartenskerk in Doorn. Hij speelt met de beroemde pianiste Marietta Petkova werken van Isaye, Mozart, Debussy en Brahms.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkoop brandhout in Amerongen

20121114 AMERONGEN  In de Tabaksschuur aan de Veenseweg in Amerongen wordt op zaterdag 24 november vanaf 13.00 uur voor het tweede jaar brandhout geveild. De meeste bomen staat nog in het bos, het hout wordt ‘op stam’ verkocht.

Lees verder op de website van De Kaap

Onderzoek naar potentiële legionella-bronnen

20121114 HEUVELRUG   Om adequaat te kunnen handelen bij een uitbraak van de legionellabacterie, wil de lokale politiek dat er zo snel mogelijk in kaart wordt gebracht welke gebouwen een potentiële bron van gevaar vormen.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorzitter PMF Utrechtse Heuvelrug treedt tijdelijk terug

20121114 HEUVELRUG  Joke Kuipers, voorzitter van het Platform voor Mensen met een Functiebeperking Utrechtse Heuvelrug (PMF UH) is, in verband met aanhoudende ernstige gezondheidsproblemen, tijdelijk teruggetreden.

Lees verder op de website van De Kaap

Uniek dubbelconcert van CCC inc en Ernst Jansz

20121114 AUSTERLITZ  Op woensdag 21 november staan zowel CCC inc als Ernst Jansz met band in het Beauforthuis. Zij presenteren zowel de nieuwe CD van CCC inc als een live DVD van Jansz ‘Dromen van Johanna’.

Een uniek concert dat u niet mag missen o.a. omdat CCC inc meespeelt bij  ‘Dromen van Johanna’. Ook is bijzonder dat drie van hen; Ernst Jansz, Jan Hendriks en Joost Belinfante onlangs met Doe Maar in Gelredome speelden. Van het overdonderende spektakel van Gelredome naar de intimiteit van het Beauforthuis.
 
Ernst Jansz sloot zijn ‘Dromen van Johanna’- tournee af in de Flint, Amersfoort. Tijdens dit concert is er een live DVD opgenomen. Zowel deze DVD als de nieuwe CD van CCC inc. worden op deze avond gepresenteerd met een speciaal dubbelconcert.
 
CCC inc is sinds 1984 niet meer de studio in gedoken, maar vanwege hun 45-jarige bestaan was de tijd daar. De band is de laatste jaren weer veel aan het toeren en op deze nieuwe CD staan veel nummers die tijdens de concerten worden gespeeld en nog niet zijn uitgebracht. Voor de gelegenheid zullen de muzikanten die Jansz hebben begeleid bij “Dromen van Johanna” meespelen met CCC inc., die op hun beurt mee zullen spelen als Jansz zijn prachtige Bob Dylan-vertalingen zingt.
Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
woensdag 21 november, 20:15 uur 
CCC inc & Ernst Jansz – dubbelpresentatie 
entree € 18,50 | reductieprijs € 15,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

15-jarige jongen vast voor steekpartij Zeist

20121114 ZEIST  In Zeist is dinsdagavond een 18-jarige jongen neergestoken op de Couwenhoven.  Hij had een conflict met drie andere jongens.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 15 november 2012

Kaapse bossen nog gevarieerder en rijker

20121115 DOORN  Natuurmonumenten werkt al ruim 20 jaar in de Kaapse Bossen aan een meer natuurlijk bos. Eén manier om tot een gevarieerder bos te komen, is het maken en verbinden van open plekken in het bos. In de komende weken wordt er in dit bos gezaagd om weer een stapje te zetten richting een natuurlijker bos.

vergroot foto

Omvormen naar meer natuurlijk bos
De Kaapse Bossen zijn in het begin van de 18e eeuw al aangeplant. Bij het aanplanten zijn vaak bomen van dezelfde soort en dezelfde leeftijd gebruikt. Natuurmonumenten wil het bos omvormen naar een natuurlijker bos, zodat de Kaapse Bossen interessanter wordt voor planten en dieren. Dit kan door open plekken in het bos te maken. Deze open plekken groeien dan weer langzaam dicht met jonge bomen en struiken. Op deze wijze komt er meer afwisseling in het bos. In een meer natuurlijk bos staan bomen van alle leeftijden en staan vele soorten bomen door elkaar.

Open plekken in het bos voor planten en dieren
De open plekken worden gemaakt door groepsgewijs bomen weg te halen. Licht op de bodem is van cruciaal belang voor de hagedissen, hazelwormen en diverse soorten planten en insecten. Open plekken maken het ook mogelijk dat er weer nieuw bos ontstaat. Om zoveel mogelijk spreiding in leeftijd te krijgen, wordt daarom op meerdere plaatsen in de Kaapse Bossen een open plek gemaakt. De open plekken zijn niet groter dan 1 of 2 maal de lengte van de bomen. Meestal is binnen 5 jaar de plek weer vol met jonge bomen, die dicht op elkaar staan, waar dieren als reeën dan goed kunnen schuilen.

Corridor voor vlinders
Bestaande open plekken worden met elkaar verboden door tussen deze plekken een groep bomen weg te halen. Zo ontstaan er corridors in het bos. Dieren kunnen op deze manier gemakkelijk van de ene naar de andere open plek. Hierdoor wordt hun leefgebied vergroot. Vlinders bijvoorbeeld maken hier graag gebruik van. Zo zal de vlinderstand naar verwachting toenemen.

SparrenRijk
Stichting SparrenRijk zet zich in voor behoud van sparren op de Utrechtse Heuvelrug. Sparren bepalen vaak het beeld in de bossen op de Heuvelrug. Dat levert mooie plaatjes op, de nodige variatie en recreanten genieten daarvan. Afgelopen najaar heeft een delegatie van de stichting SparrenRijk samen met de beheerders van de Kaapse Bossen naar de bomen gekeken die op de nominatie stonden te worden gekapt. Hierbij heeft SparrenRijk Natuurmonumenten geadviseerd om enkele beeldbepalende bomen te sparen. Dat advies heeft Natuurmonumenten overgenomen. Sparren passen prima in een natuurlijker bos.


Gemeente vervangt inritten Traaij

20121115 DRIEBERGEN  De gemeente gaat inritten aan de Traaij in Driebergen vervangen. De huidige zijn steil en veroorzaken ongemak bij bewoners. Het probleem wordt versterkt door de hoge verkeersintensiteit op deze weg. Door ze te vervangen door een minder steile variant komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de bewoners.

Reconstructie
In 2006 heeft een reconstructie plaatsgevonden van de Traaij te Driebergen. Hierbij zijn de riolering en de weg geheel vernieuwd. Over de herinrichting is destijds uitgebreid overlegd met bewoners en belanghebbende groepen. Gedurende het gehele plan- en uitvoeringsproces zijn met een klankbordgroep van bewoners ontwerpkeuzes en uitvoeringszaken besproken.

Onderzoek
Ondanks het zorgvuldige voortraject hebben de afgelopen jaren meerdere bewoners gemeld dat zij moeite hebben om met de auto hun perceel te bereiken vanwege de steile inritten. Het probleem doet zich voor op het gedeelte van de Traaij ten noorden van de Arnhemsebovenweg. Uit extern onderzoek blijkt dat de inritconstructies weliswaar aan de landelijke richtlijnen voldoen, maar dat het gebruik ervan met een auto lastig is door een aantal tekortkomingen in de aanleg. Zo liggen niet alle uitritten goed ten opzichte van de kavels. Ook zijn ze soms aan de smalle kant en is de goot hier en daar te diep. Het probleem wordt versterkt door de verkeersdrukte op de Traaij. Hierdoor worden bewoners gedwongen om de inrit snel op en af te rijden, terwijl dit eigenlijk niet goed mogelijk is door de steile inritten.

Vervangen
Op grond van de uitkomsten van het onderzoek en de wensen van de bewoners heeft de gemeente besloten de inritten te vervangen door een minder steil type dat voor bewoners prettiger is. Deze werkzaamheden zullen worden aanbesteed en na de winter in 2013 worden uitgevoerd.
De aan de Traaij gebruikte inritten zijn in vergelijkbare situaties met een grote verkeersdrukte niet meer toegepast. De ervaringen van bewoners worden namelijk meegenomen bij de toetsing van nieuwe ontwerpen. Zo worden ervaringen gebruikt om de inrichting van de openbare ruimte te verbeteren.

Veerwei Rhenen vervuild met olie

20121115 RHENEN  Rhenen onderzoekt wie de vervuiler is van de Veerwei. In het noordelijk deel van het gebied is minerale olie terechtgekomen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Regiobibliotheek Z-O-U-T gaat eind 2012 een weekje dicht

20121115 HEUVELRUG  Alle bibliotheken in de provincie Utrecht stappen aan het eind van 2012 over op een nieuw bibliotheeksysteem. Het huidige systeem houdt op te bestaan en de software is verouderd.

De manieren waarop mensen omgaan met communicatie en informatie zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. En: blijven veranderen. Tijd voor een nieuw systeem dat kan inspelen op de nieuwe en toekomstige eisen. Om de overstap goed te laten verlopen sluiten daarom alle bibliotheken hun deuren van 30 december 2012 (17.00) tot en met 6 januari 2013.

Bicat Wise

Het huidige bibliotheeksysteem ‘Bicat’ is het systeem waar bibliotheken gebruik van maken om hun primaire proces mee uit te voeren, zoals het aanschaffen van materialen, uitlenen en innemen, voeren van een ledenadministratie, beheren van collecties.
Voor de overstap naar het nieuwe systeem: ‘bicatWise’ heeft het Bibliotheek Service Centrum (BiSC) geïnventariseerd wat de wensen en eisen zijn, die de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken stellen aan een nieuw systeem. Op dit moment wordt er – met nog minder dan twee maanden te gaan- door medewerkers van BiSC en de Bibliotheken hard gewerkt aan de oplevering.

Gevolgen voor de klanten
Wat merken de klanten van de overstap? Op 30 december sluiten alle bibliotheekvestigingen in de provincie Utrecht hun deuren tot en met 6 januari 2013. Er kan in deze periode niet geleend, verlengd of gereserveerd worden. Inleveren van materialen is wel mogelijk via de inleverbussen. Vanaf maandag 7 januari zijn alle bibliotheken weer open en is het nieuwe systeem operationeel.
Om de klanten tegemoet te komen verruimen de bibliotheken hun leentermijnen:

Vanaf 3 december tot en met 29 december geldt er een leentermijn van 6 weken voor materialen die normaal een leentermijn hebben van 3 weken (boeken, tijdschriften, cd’s en informatieve dvd’s.).
Vanaf 24 december tot en met 29 december geldt een leentermijn van 3 weken voor materialen welke normaal een leentermijn hebben van 1 week (film dvd’s en sprinters)

Klanten die nu al vragen hebben kunnen deze stellen aan medewerkers in hun eigen bibliotheek of via info@rbzout.nl

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Hoetink

20121115 ZEIST/ERMELO  Loco-burgemeester Jacqueline Verbeek reikte donderdag een Koninklijke Onderscheiding uit, Lid in de Orde van Oranje Nassau, aan mevrouw H.M. Hoetink. Dit gebeurde tijdens het 35-jarig jubileum en afscheid van mevrouw Hoetink bij Bartiméus in Ermelo.

Mevrouw Hoetink heeft in de afgelopen 35 jaar zowel professioneel als op vrijwillige basis veel betekend voor cliënten en bewoners Bartiméus. Haar grootste kracht is de aandacht voor de cliënten. Zij ondersteunt hen in praktische zin, maar ook in sociale zin. Hierdoor draagt zij voor de cliënten in belangrijke mate bij aan het leren met en het accepteren van hun visuele beperking. Mede dankzij haar inzet voor het project ‘Dineren in het donker’ wordt de samenleving op een creatieve manier bewust gemaakt van de gevolgen van een visuele beperking in het dagelijks leven.

Ook ontwikkelde zij activiteiten voor de Stichting Veri-Olanda, de Bewonersraad van het verpleeghuis Leeuwerikweide in Zutphen en het kerkkoor Driebergen.

Zoekactie bij Henschotermeer naar vrouw uit Maarn

20121115 MAARN  Bij het Henschotermeer tussen Maarn en Woudenberg is woensdagavond met man en macht gezocht naar een vermiste vrouw. Daarbij is onder meer een politiehelikopter ingezet.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Driebergse ontvangt postuum Israëlische onderscheiding

20121115 DRIEBERGEN  De hoogste onderscheiding van de staat Israël, de ‘Yad Vashem-onderscheiding’, is postuum toegekend aan mevrouw Stolker-Markering uit Driebergen. De Yad Vashem is aan de Driebergse toegekend vanwege haar getoonde moed tijdens de oorlogsjaren.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing

20121115 ZEIST Op dinsdag 20 november 2012 houdt J. Soerink MA MSt een lezing met als onderwerp: Alma mater? Voedsters in de Romeinse oudheid.

Voedsters waren in de oudheid, van Homerus tot Hieronymus, een normaal verschijnsel. Toch waren Romeinse intellectuelen als de geschiedschrijver Tacitus en de filosoof Favorinus fel gekant tegen borstvoeding door voedsters. Zij pleitten, op zowel medische als morele gronden, voor borstvoeding door de moeder zelf – een pleidooi met interessante echo’s in de tijd van de Verlichting.
Deze discussie onder de Romeinse elite wordt door de spreker o.a. aan de hand van enkele passages uit Statius’ Thebais belicht. Daaraan voorafgaand wordt gekeken naar de achtergronden van het gebruik van voedsters.
Powerpointpresentatie.

De  lezing wordt gehouden in Verzorgingscentrum ‘Mirtehof’, Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00 u. precies. Niet-leden zijn welkom à €. 5,00; scholieren gratis.

“Raadslid worden, iets voor u?”

20121115 ZEIST  Zou u willen meebeslissen over waar het naartoe moet met Zeist? Burgemeester Koos Janssen geeft op zaterdag 1 december een inkijkje in het werk van een raadslid.

Burgemeester Janssen: “In maart 2014 kiezen we met z’n allen weer de raadsleden die namens ons belangrijke beslissingen over Zeist mogen nemen. Over wonen, verkeer, werk, welzijn, cultuur: noem maar op. Daarvoor hebben we gedreven en verstandige volksvertegenwoordigers nodig. Gelukkig hebben we die ook, maar de politieke partijen in onze raad zijn continu op zoek naar nog méér goede mensen om op hun kieslijst te zetten. Voor mensen die meer willen weten over wat het betekent om raadslid te zijn, geef ik op 1 december, tussen 9 en 12 uur, in het gemeentehuis een inkijkje in het werk van een raadslid. U bent welkom! Kom vooral óók als u nog niet zeker weet of het iets voor u is, en óók als u nog geen lid bent van een politieke partij.”

U kunt zich aanmelden via raadsgriffie@zeist.nl. Meer informatie over deze workshop en over de raad kunt u vinden op www.zeist.nl/raadswerk.
Wilt u meer weten? Bel de raadsgriffie op ons vijfcijferige telefoonnummer 14 030.

Jos van Rouwendaal opgestapt bij Oranje Wit

20121115 ELST  Als donderslag bij heldere hemel kwam woensdag het nieuws binnen bij het bestuur van Oranje Wit dat Jos van Rouwendaal opstapt als trainer van het zaterdagelftal.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant
heuvelrugnieuws 16 november 2012

Nog twee aanhoudingen voor steekincident Zeist

20121116 ZEIST Woensdag 14 november en vrijdag 16 november werden twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een steekincident aan de Couwenhove in Zeist van 13 november jl. Een derde verdachte werd kort na het steekincident al aangehouden.

De tweede verdachte die woensdag werd aangehouden is een 15-jarige jongen uit Zeist. Hij wordt vandaag, vrijdag 16 november, samen met de eerste verdachte, 15-jarige jongen uit Amersfoort, voorgeleidt bij de rechter-commissaris. Vanochtend werd ook een derde verdachte aangehouden, een 19-jarige man uit Zeist.
Het 18-jarige slachtoffer verkeert niet meer in levensgevaar. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Een conflict om handel in illegaal vuurwerk is vermoedelijk het motief van het steekincident. Het onderzoek wordt voortgezet.

Kinderen onthullen samen met wethouder muurschildering

20121116 ZEIST  Wethouder Bodes de Vries heeft woensdagmiddag 14 november de muurschildering van winkelcentrum De Clomp feestelijk geopend. De muurschildering bestaat uit tekeningen die zijn gemaakt door zo’n dertig kinderen uit de wijk Zeist West rondom één van de thema’s: sport, zorg, winkelen of wonen. Deze thema’s zijn verbonden met het winkelcentrum en de wijk.

vergroot foto

Bodes de Vries: “De vernieuwing van wijk- en winkelcentrum De Clomp vordert zichtbaar. Er komt straks een tijdelijk parkeerterrein op de plaats van de oude sporthal. Met een goed uitzicht op de vrolijke muurschilderingen. We nodigen u van harte uit om de muurschilderingen nu al te komen bekijken.”

Tijdens de officiële opening heeft de wethouder de kinderen die aan de muurschildering hebben meegewerkt flink in het zonnetje gezet. Alle kinderen kregen een bloem als dank voor hun hulp en ze konden meedoen met drie leuke activiteiten. Het werd daarmee een extra feestelijke middag met veel plezier. Enkele reacties van de kinderen: “een hele gezellige middag”, “slagbal vond ik het allerleukst”, “hé, dat is mijn tekening, daar wil ik mee op de foto”, “dit is een mooie herinnering”, “ik kan bijna net zo goed Capoeira als de trainer”.

Samenwerking
Het project ‘Kleuren van De Clomp’ wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist en Rialto. Aan het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Zeist is de opdracht gegeven om een mooi plan te maken voor de aanblik van de buitenmuur van het winkelcentrum tijdens de verbouwing. Deze opdracht heeft het CJG met veel plezier opgepakt en voert deze uit met de hulp van de partners van het CJG, scholen uit de wijk, vrijwilligers en Sportservice Zeist.

Wat heeft die uil gegeten?

20121116 ZEIST Op zondag 18 november vindt bij Bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit “Wat heeft die uil gegeten?” plaats. Kinderen kunnen dan zelf uilenballen uit elkaar peuteren om te zien wat er op het menu staat van een uil.

De uil eet zijn voedsel letterlijk en figuurlijk altijd op met huid en haar. De door de kinderen gevonden botjes worden goed bekeken, op een kartonnetje geplakt en mogen als aandenken mee naar huis. Een leuk werkje voor jonge onderzoekers.
De activiteit is geschikt voor iedereen van zes jaar en ouder en vindt plaats van 12.30 uur tot 16.00 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon.

Let op! Gewijzigde openingstijden van het bezoekerscentrum in de winterperiode
Vanaf november tot april is het bezoekerscentrum alleen op de zondagen van 12.00 – 16.00 uur geopend. Voor groepen (school en BSO) en verjaardagspartijtjes kunt u het hele jaar door op afspraak terecht, informeer naar de mogelijkheden.

U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Wijs op straat met Streetwise

20121116 MAARN   Alle leerlingen van De Ladder hebben meegedaan aan het programma ANWB Streetwise. Op een schoolplein vol pionnen en planken ging het voor de groepen 7 en 8 op de fiets om trap- en stuurvaardigheid tijdens verschillende oefeningen.

Lees verder op de website van De Kaap

Volop hectiek rondom de stationsplannen

20121116 DRIEBERGEN  Voor de een gaat het te langzaam en voor de ander te snel. De plannen voor het stationsgebied Driebergen-Zeist zorgden afgelopen week voor allerlei standpunten, visies, proefballonnen en twijfels.

Lees verder op de website van De Kaap

Coolsma leert over het verkeer


20121116 DRIEBERGEN  Basisschool Coolsma had vorige week een hele dag de ANWB over de vloer. Deze verzorgde voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 een dagvullend programma verkeersvaardigheid op maat.

Lees verder op de website van De Kaap

Buitenlessen voor basisscholen

20121116 AMERONGEN  ,,Het valt me tegen dat Amerongse kinderen in verhouding veel meer binnen spelen dan buiten. Ik weet dat de tijden veranderen en er nu alle mogelijke soorten speelgoed zijn en kinderen tv kunnen kijken of achter de computer kunnen zitten maar ik zou liever zien dat ze meer naar buiten gaan.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 november 2012

Benauwde overwinning voor FC Driebergen

20121117 DRIEBERGEN   FC Driebergen, de ploeg van trainer Bert v/d Brom behaalde in eigen huis een benauwde en enigszins gelukkige 1-0 overwinning op het sterke Loosdrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Gehavend SVMM loopt tegen grote nederlaag aan

20121117 MAARN  Een gehavend SVMM liep in eigen huis tegen een forse 0-5 nederlaag aan. SVMM trainer Olaf Kersbergen:” Door het gemis van een zevental door blessures geteisterde vaste waarden, zijn en blijven we kwetsbaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Monsterzege VOP

20121117 DOORN  Met derdeklasser VOP moet iedere tegenstander dit seizoen rekening houden. Dat ondervond DEV Doorn zaterdag op eigen veld. Na een 2-1 tussenstand werd de thuisclub door de Amersfoorters in de tweede helft overrompeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugd niet blij met ‘maatregelen’ hockeyfeesten

20121117 DRIEBERGEN  Vanavond weer een hockeyfeest bij Shinty. De jeugd is niet blij, want er mogen nog maar half zo veel introducees mee, van de gemeente.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Kwart eeuw ‘eigen’ diensten

20121117 DRIEBERGEN/DOORN  ‘Een beetje star’. Zo omschrijft de 86-jarige Janneke van Reenen-Kalkman de gang van zaken zoals deze in vroeger tijden gebruikelijk was in de gereformeerde kerk die zij en haar echtgenoot, de in 1999 overleden Jan van Reenen, bezochten.

Lees verder op de website van  De Kaap

Overval op bloemenzaak in Zeist

20121117 ZEIST  In Zeist is vrijdagavond een bloemenwinkel overvallen. Ondanks de inzet van meerdere politiewagens en Burgernet is de dader nog niet gevonden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Zeist wordt erkend leerbedrijf

20121117 ZEIST  Namens de gemeente ondertekent loco-burgermeester Jacqueline Verbeek-Nijhof op 20 november samen met MBO Amersfoort, Security Academy en ECABO de samenwerkingsovereenkomst ‘Inrichting duurzame leeromgeving veiligheid gemeente Zeist’. Deze overeenkomst staat voor een structurele en intensieve samenwerking voor het inrichten van een leeromgeving veiligheid.

MBO Amersfoort, Security Academy in Amersfoort leidt al geruime tijd mbo-studenten op voor een loopbaan in de veiligheidsbranche. De gemeente Zeist faciliteert vanaf eind november een leeromgeving voor een periode van vijftien tot twintig weken, voor jonge toezichthouders van deze opleiding. Doel is studenten mee te  laten helpen aan een schoon en veilig Zeister centrum. Tegelijkertijd biedt Zeist een leerzame praktijkomgeving voor leerlingen van de Amersfoortse Security Academy. Voornaamste taken van de stagiaires zijn toezicht en handhaving in het winkelgebied in het centrum onder professionele begeleiding van praktijkcoaches.

Zeist erkend leerbedrijf
De Gemeente Zeist wordt Leerbedrijf Veiligheid; de uitvoering vindt plaats door de inzet van praktijkcoaches van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente. Bij de concrete invulling van de leeropdrachten van studenten worden de betrokken partners betrokken. Door deze samenwerking ontstaat er in de praktijk een leerzame praktijkomgeving, waarbij de samenwerkende organisaties een ‘vanzelfsprekende’ inbreng gaan krijgen in lokaal veiligheidsbeleid. ECABO zal de gemeente bij haar rol van leerbedrijf ondersteunen.

Betrokkenheid maatschappelijk middenveld
Diverse andere organisaties en instanties hebben ook groot belang bij een goede samenwerking op (sociaal) veiligheidsgebied. De woningbouwcorporaties en winkeliersverenigingen, horeca en politie zijn vormen  het ‘maatschappelijk middenveld’ dat ook een rol speelt bij het oplossen van lokale veiligheidsvraagstukken.  Vertegenwoordigers van deze organisaties  medeondertekenen daarom ook de samenwerkingsovereenkomst. Met de ondertekening van deze samenwerking geven deze partijen  aan structureel te willen samenwerken op het vlak van ‘leren werken in de beroepspraktijk’ .

Wandeling over weelderige landgoederen tussen Zeist en Bunnik

20121117 ZEIST  met de IVN-afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn kunt u een wandeling maken van 5,6 km over de landgoederen Wulperhorst, Blikkenburg en Schoonoord.

Blikvanger van landgoed Wulperhorst is het statige witte huis. Van de formele tuin uit 1772 resteert het ´grand canal´. Vervolgens lopen we naar de akkers van Blikkenburg: er worden graan en akkerkruiden geteeld voor akkervogels. Daarna gaan we langs Blikkenburg; hier ligt de voormalige ijsbaan van Zeist, die normaal niet toegankelijk is voor publiek. Na Blikkenburg lopen we over het nieuwe pad langs Blikkenburgervaart. Dit is een door kwelwater doordrenkt gebied en wordt omgevormd tot een nat schraal grasland. We vervolgen onze tocht over het landgoed Schoonoord: dit park is in 2008 op een historisch verantwoorde manier hersteld.
Al met al een wandeling langs oude buitenplaatsen met veel historische bijzonderheden en met veel nieuwe natuur in ontwikkeling. De route is niet geschikt voor rollators en invalidenwagens en het is raadzaam stevige schoenen of laarzen te dragen.
 
De excursie vindt plaats op woensdag 21 november om 14:00 en start op de parkeerplaats bij Slot Zeist aan de Zinzendorflaan ter hoogte van de Comeniusschool.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Najaarsconcert KamerOrkest Driebergen

20121117 DRIEBERGEN Het KamerOrkest Driebergen geeft weer zijn traditionele najaarsconcert. Het compacte kamerorkest o.l.v. Albert van Eeghen speelt dit keer met de Driebergse pianist Bas Verheijden, solist in het 5e pianoconcert van Saint-Saëns. Al eerder speelden zij succesvol samen.

Op het programma staan:

Saint-Saëns: Pianoconcert nr. 5
Hij schreef dit concert om zijn 50-jarige carrière als concertpianist te vieren en speelde de première ervan in de Salle Pleyel in Parijs, 50 jaar nadat hij daar als tienjarig jongetje achter de vleugel had gezeten. Hij had het werk gecomponeerd tijdens een reis naar Luxor, waar het zijn bijnaam “l’Egyptienne” aan te danken heeft. Dit Arabische muzikale idioom is vooral in het tweede deel terug te horen. Het is een buitengewoon virtuoos werk.

Beethoven: Symfonie nr. 4
Niet zijn bekendste symfonie, maar een uitbundige compositie die in in 1806 gecomponeerd is. Uit dezelfde tijd stammen  voor piano de sonate Appassionata, zijn opera Fidelio en zijn befaamde Vioolconert. Een vruchtbare periode.
De vier delen zijn geen verrassing, de toonsoorten staan doorgaans majeur, een hele opgewekte symfonie dus, de moeite van het aanhoren meer dan waard.
www.kamerorkestdriebergen.nl
www.basverheijden.nl

Kaarten à € 12,50 (of € 7,50 tot 18 jaar).  zijn verkrijgbaar bij leden van het orkest, bij Boekhandel Baas in Driebergen ( Traaij 4c, ), Kapsalon Kuster in Zeist ( De Clomp 31-16), Broekmans & Van Poppel ( Korte Jansstraat 13-15, Utrecht), de Openbare Bibliotheken van Doorn en Driebergen en aan de zaal.

24 november 2012
Aanvang 20.15
Immanuëlkerk Driebergen
Engweg 30
heuvelrugnieuws 18 november 2012

DVSA absoluut niet bij de les tegen Eminent Boys

20121118 AMERONGEN  In de uitwedstrijd tegen het eveneens laaggeplaatste Eminent Boys uit Utrecht, ontbrak het zaterdag vijfdeklasser DVSA grote delen van de wedstrijd aan wilskracht en het nodige zelfvertrouwen.

Lees verder op de website van De Kaap

Candia’66 wint nipt van hekkensluiter

20121118 RHENEN  Tegen hekkensluiter HMS heeft Candia’66 nipt met 2-3 weten te winnen. De ploeg van Jan Westerhof waren voetballend de betere ploeg, maar vergaten na de 0-1 voorsprong om te blijven voetballen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse krant

Dalto verspeelt ruime voorsprong

20121118 DRIEBERGEN  Dalto heeft zaterdagavond met 23-23 gelijkgespeeld tegen Koog Zaandijk. Bij rust stonden de korfballers uit Driebergen nog met 17-11 voor.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Mishandeling

20121118 ZEIST  Surveillerende agenten krijgen op zondag 18 november de melding dat er gevochten werd bij de 2e Dorpsstraat. Hier treffen ze een bewusteloze 16-jarige jongen uit Bosch en Duin aan.

Hulpverlening
De agenten bieden rond 04.30 uur direct hulp en controleren continue de hartslag en ademhaling van de jongen tot het amubulancepersoneel aanwezig is. Tijdens het wachten op de ambulance en stabiel houden van het slachtoffer wordt het publiek verzocht afstand te nemen. Agenten moeten duwen en trekken om de omstanders te laten luisteren en de ziekenauto de ruimte te geven om snel bij het slachtoffer te komen. De jongen is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel.
 
Korte sprint
Al snel blijkt, op aanwijzing van omstanders, dat een 18-jarige man uit Bosch en Duin verdachte is van mishandeling van de 16-jarige jongen. Hij wordt in de directe omgeving, na een korte sprint door een agent, aangehouden en overgebracht naar het bureau voor onderzoek en verhoor.

Dolfijn adopteert ezel Tommy


20121118 DRIEBERGEN  Op maandag 5 november was de kinderboerderij te gast bij Jenaplanschool De Dolfijn. Uit handen van leerlingen van De Dolfijn ontving vrijwilligster Thea Jelier een cheque voor de adoptie van ezel Tommy. Van het opgehaalde bedrag kan de kinderboerderij een jaar lang alle kosten van Tommy’s voer en verzorging betalen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug zoekt hulp extern

20121118 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse heuvelrug bezuinigde flink door ambtenaren te laten gaan, maar huurt nu externe projectleiders in.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 19 november 2012

Zwart wint goud

20121119 DRIEBERGEN  Fotograaf Robert Zwart won gisteren weer een belangrijke prijs. Helemaal in Belgie. Zwart kreeg goud in de categorie publiciteitsfotografie, een prijs in het leven geroepen door de Vereniging Beroepsfotografen Belgie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Raad kan ook in beeld

20121119 HEUVELRUG  Digitaal Notuleren heeft de audioregistratie van politiek Heuvelrug bijna op orde. Er kan gerust ook beeld bij. Donderdag aanstaande is een volgende test voor Digitaal Notuleren: de eerste raadsvergadering zonder schrijvende notulist.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Thuisverlies voor Doornse badmintonners

20121119 DOORN  Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag het onderspit moeten delven tegen Beca 2000. In sporthal Steinheim wonnen de bezoekers uit Arnhem met 2-6.

Lees verder op de website van De Kaap

Winst en verlies voor Volleerploegen

20121119 HEUVELRUG  Na drie overwinningen liepen de mannen van Volleer tegen Tovo 1 tegen een 2-3 nederlaag aan. De vrouwen lieten een slechte eerste set tegen Salvo ’67 1 volgen met drie keer setwinst (3-1).

Lees verder op de website van De Kaap

Indianenverhalen in het Beauforthuis

20121119 AUSTERLITZ  Op zondag 25 november leren kinderen in het Beauforthuis alles over Indianen en hun sagen en legendes.

Waarom is liefde tussen twee mensen zo speciaal? Zingt een huilende prairiewolf een liefdeslied voor de maan, of roept hij zijn kameraden bij elkaar? Weet je waarom de kraai de beste verteller van de wereld is? Wanneer Nico de Verhalenman zijn indianenverhalen vertelt hangt iedereen aan zijn lippen. Na de voorstelling Indianenpannekoeken! Koop

kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 25 november, 12:00 
Nico de verhalenman – indianenverhalen 
entree € 5 | ouders € 7  
www.beauforthuis.nl

Zaterdagelftal Oranje Wit trekt wederom aan het kortste eind

20121119 ELST  Na een roerige week met een trainerswissel was het voor het zaterdagelftal zaak om alle schroom van zich af te ballen. Het spel was zeker hoopgevend, maar ondanks het overwicht kon het elftal van nieuwbakken trainer Adrie van Dalem niet tot winst komen: 2-3.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Scholierenzwemtoernooi

DRIEBERGEN  Op zaterdag 17 november organiseerde zwemclub de Zwoer het jaarlijkse scholierenzwemtoernooi. Ruim 230 kinderen van alle basisscholen uit Driebergen deden hier aan mee.
Stipt op tijd werd er begonnen met de individuele wedstrijden. Aansluitend de estafettes. En natuurlijk ontbraken ook de wedstrijden met leerkrachten en ouders niet aan het programma.

vergroot foto

Voor sommige kinderen uit diverse groepen was het soms een hele toer om het eind te halen, 25 of 50 meter kan een heel eind zijn als je niet vaak zwemt. Vanaf de start tot aan de laatste wedstrijd werd er volop strijd geleverd onder aanmoediging van de andere kinderen, leerkrachten en ouders. Zelf een ouder dacht 25 meter te moeten zwemmen maar door aanmoediging heeft hij toch de twee baantjes volbracht (50 meter).

De grote wisselbeker van dit door de meesten gezien als een heel leuk toernooi is gewonnen door De Uilenburcht. Hiermee zette de school zijn reeks van overwinningen van de afgelopen jaren voort ondanks de sterke competitie van o.a. Instituut Coolsma en De Zonheuvel. Dat wordt spannend voor volgend jaar.

Maar alle zwemmertjes hebben gewonnen want ze mogen 4x gratis mee doen met het zwem programma “Ik zwem beter” van de KNZB. Op woensdag 21, 28 november en 12, en 19 december zijn zij van harte welkom vanaf 17.30 uur. Van den Berg sport promoot het zwemmen ook en geeft elk nieuwe lid van de zwemvereniging een kortingsbon van Euro 10,-.
Alle uitslagen van de kinderen zijn te vinden op de site www.scholierenzwemtoernooi.nl. Ook is de site van de organiserende zwemvereniging zeker een bezoek waard: www.dezwoer.nl
De wedstrijd zwemmers van de club hadden en wedstrijd in het A1 circuit. Gelukkig waren zijn mooi op tijd om ook een demonstratie te laten zien. Veel kinderen stonden met open mond te kijken hoe snel deze goed getrainde zwemmers door het water ‘vlogen’. Wie weet worden deze in de toekomst opgevolgd door de zwemmertjes die nu alleen nog voor hun eigen school in het water lagen.

Pim van Amerongen matchwinnaar bij FC Driebergen 1-0

DRIEBERGEN  In een zeer spannende wedstrijd heeft FC Driebergen in de slotfase de overwinning naar zich toe getrokken. Een strijd die FC Driebergen begon met het missen van drie basisspelers door schorsingen. Maar hun vervangers hebben het uitstekend gedaan met in de eerste vijf minuten een snel begin van Loosdrecht die de FC Driebergen verdediging direct de handen vol gaf om dit snelle offensief van een zeer sterk Loosdrecht het hoofd te bieden.

vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4

Hier kwam men goed uit mede door het uitstekende keeperswerk van doelman Michel van Bruggen ( blijkt later al twee weken spelend met een gebroken vinger en die nu acht weken is uitgeschakeld). Maar de verdediging met de jonge Sjoerd Blankenstein door zijn lengte menig aanval weg kopte kon FC Driebergen alle snelle aanvallen met af en toe een beetje geluk sterk verdedigen.

Het gevaarlijkste moment was er in de 34e minuut toen de spits van Loosdrecht keihard op de paal schoot en de rebound niet wist te benutten voor een leeg doel.
En ook in deze slotfase van de 1e helft was het doelman Michel van Bruggen die steeds weer opdook waar hij moest staan hij was het die het team op de nul hield.
Rust 0-0

De 2e helft begon met een wissel bij FC Driebergen Kevin van Woudenberg werd vervangen door Pim van Amerongen die een grote invloed had op dit 2e bedrijf. Hij zorgde ervoor dat de snelheid uit de aanval van Loosdrecht ging door steeds vroegtijdig deze snelle aanvallers aan te pakken . De strijd kreeg een andere wending FC Driebergen speelde met veel passie en strijd en er kwamen zelfs wat kleine kansjes die kwamen tot stand door goed aanvallendspel. Nadat Loosdrecht nog wat spelde prikjes uitdeelden kwam de grootste kans voor Mathijs Brink in de 71e minuut die zijn schot voor open doel naast zag gaan. In de 77e minuut werd nog een doelpunt afgekeurd van Loosdrecht door  buitenspel  uitstekend waargenomen door de voortreffelijke scheidsrechter de Haan uit Amstelveen.
De supporters van FC Driebergen hadden vrede met het komend gelijkspel en na nog een paar kansen voor Loosdrecht zou iedereen tevreden zijn met een punt uit deze wedstrijd .

Maar het venijn zat duidelijk in de slotfase zelfs in de 93 minuut toen door goed doorzetten van Pascal van Doorn die de bal door kon spelen naar de aansprintende Pim van Amerongen die dit buitenkansje hhel koelbloedig afronde 1-0
En direct na de aftrap floot de scheidsrfechter voor het einde. Door dit resultaat staat FC Driebergen steviger op de 2e plaats mede door nederlagen van de bovenste ploegen. Zaterdag as een vrij weekend .

Zaterdag 1 december as de uitwedstrijd  FC Hilversum – FC Driebergen  aanvang 14.30

Stand    1e  FC Almere                  11-24
             2e  FC Driebergen            10-22
             3e  SVM                           10-19
             4e  Loosdrecht                  10-17
             5e  ’T Vliegdorp               10-16
             6e  Nita                               9-15
             7e  Hercules                       10-13
             8e  CJVV                           10-12
             9e  FC Hilversum              10-12
             10e Cobu-Boys                 10-11
             11e De Posthoorn              11-10
             12e  Altius                         10-8
             13e  Maarssen                     9-7                          


Wijk bij Duurstede begint aan grote baggerklus

20121119 WIJK BIJ DUURSTEDE  Waterschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente Wijk bij Duurstede beginnen vandaag met het baggeren van de sloten en kanaaltjes in polders Doorn-Cothen en Darthuizen tot Overlangbroek.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Werk voor mensen met arbeidsbeperking

20121119 DRIEBERGEN  De fractie van GroenLinks/PvdA houdt op woensdagavond 21 november een bijeenkomst met en voor lokale ondernemers die werk (willen) bieden aan mensen met een arbeidsbeperking.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing over de beeldentaal van het Sinterklaasfeest

20121119 DRIEBERGEN  De Driebergse schrijver en architect Pieter van der Ree is op donderdag 22 november te gast bij boekhandel Jacques Baas. In zijn lezing probeert Van der Ree de populariteit van het Sinterklaasfeest te verklaren aan de hand van de beeldentaal die daarbij wordt gebruikt.

Lees verder op de website van De Kaap

Sinterklaas aangekomen in Amerongen, Doorn en Driebergen

20121119 HEUVELRUG  Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is Sinterklaas afgelopen zaterdag aangekomen. Niet in alle dorpen, want dat zou te druk zijn voor de oude Sint. Hij koos er voor om zaterdag Amerongen, Doorn en Driebergen aan te doen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 november 2012

Koninklijke onderscheiding voor heer Van Donselaar

20121120 ZEIST  Burgemeester Koos Janssen reikte vanavond een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer B.G. van Donselaar tijdens de ALV van de Zeister Sportvereniging Schaerweijde en ter ere van de afronding van het project als bestuurder van de Stichting Accommodatie Schaerweijde (SAS) in het clubhuis van Schaerweijde.

De heer van Donselaar heeft sinds 1970 (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van sport en humanitaire dienstverlening. Bij Schaerweijde was hij betrokken bij de totstandkoming van een trainings- en wedstrijdprogramma voor de allerjongste jeugd (mini’s), was hij mede-initiatiefnemer en bestuurder van de golfafdeling en was hij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de accommodaties. Als bestuurder van de SAS was hij de laatste jaren verantwoordelijk voor de technische voorbereiding, uitbesteding en controle op de uitvoering van de nieuwe sportvelden en de overdekte afslagplaats voor de golf-driving-range.
Als bestuurder van de Stichting Laméris Foundation ondersteunt hij welzijnsprojecten o.a. in Afrika.

Grote asbestcontrole in L-flat in Zeist

20121120 ZEIST  Bij de recente renovatie van de L-flat in Zeist is asbest gevonden. De kankerverwekkende stof zit bij de appartementen in de meterkast en is afgedekt maar mogelijk is dat niet goed gegaan.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Herfstexcursie op de Grebbeberg

20121120 RHENEN  In de afgelopen twee weken was de kleurenpracht van deze herfst op zijn hoogtepunt. Op zaterdag 24 november staat om 14.00 uur een gids van Utrechts Landschap op de parkeerplaats naast de Erebegraafplaats op de Grebbeberg, Grebbeweg 123, 3911 AV Rhenen voor u klaar.

Gedurende anderhalf uur wijst hij u tijdens deze rondwandeling op de achtergronden van dit schijnbaar overbodige kleurenfestijn. Daarnaast komen vele andere najaar verschijnselen in dieren- en plantenleven aan de orde. Gevoegd bij de mooiste vergezichten in onze provincie en de herinneringen aan een lang vervlogen tijd op de Grebbeberg valt er veel voor u te genieten.
De excursie is gratis, reserveren overbodig.
Zorgt u wel voor de juiste kleding en waterdicht schoeisel.
Meer info: www.utrechtslandschap.nl

Bonnenactie bij De Schakel

20121120 LEERSUM  Groep 5 en 6 van De Schakel hebben samen met de verkeerscommissie vrijdag 16 november een bonnenactie gehouden. Rond 12.00 uur werden de ouders en kinderen rondom school getrakteerd op een groene of rode bon.

Lees verder op de website van De Kaap

Goed bezocht symposium ’t Hoge Licht

20121120 DRIEBERGEN  In ’t Hoge Licht in Driebergen werd donderdag 15 november een goed bezocht symposium verzorgd over formele en informele ondersteuning van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Lees verder op de website van De Kaap

Bruggenbouwers tellen stemmen

20121120 HEUVELRUG  Driehonderdachtentachtig Heuvelruggers vulden de enquete van de bruggenbouwers in.  En de gemeente Heuvelrug kan leren van de gemeente Zeist.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Zondagelftal Oranje Wit onderuit tegen de hekkensluiter

20121120 ELST   Na twee prima weekenden ging de zondagafdeling van Oranje Wit afgelopen weekend de mist in. Thuis tegen hekkensluiter SC Valburg werd met 2-6 verloren.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Arena verliest thuis van Animo

20121120 RHENEN   De korfballers van Arena uit Rhenen hebben zaterdag met 15-22 verloren van Animo uit Geldermalsen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

‘Uw zorg is onze zorg’ in De Binder

20121120 LEERSUM   Dubbele Dozus speelt op vrijdag 30 november de theatervoorstelling ‘Uw zorg is onze zorg’ in De Binder.

Lees verder op de website van De Kaap

Scherzando zingt Puur Natuur

20121120 DRIEBERGEN  Terwijl de natuur buiten de zaal van Antropia in Driebergen zich van haar beste kant liet zien, gebeurde er binnen in die zaal eveneens een natuurlijk proces van geheel andere orde.

Lees verder op de website van De Kaap

Een fantasierijke avond bij de Harmonie

20121120 DOORN   De Koninklijke Harmonie Doorn geeft een magisch concert op zaterdagavond 24 november in de Maartenskerk. Dit inloopconcert staat in het teken van sprookjes en Walt Disney tekenfilms.

Lees verder op de website van De Kaap

Verbindende Plastic Art

20121120 DOORN   Kunstenaar Robert Roelink was vorige week een hele dag te gast op basisschool De Ontdekkingsreis om met plastic afvalmateriaal en veel plakband kunst te maken.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 21 november 2012

Nieuw microfoonsysteem betalen uit meevaller

20121121 HEUVELRUG  In 2010 is een investeringskrediet van € 97.200 beschikbaar gesteld voor de optimalisering van de beveiligingssystemen in het cultuuthuis in Doorn. Uit offertes  blijkt dat hiervoor slechts  € 55.000 nodig is. Dat blijkt uit een Raadsinformatiebrief.

Het resterende investeringskrediet en de daaruit voortvloeiende kapitaallasten kunnen dus vrijvallen ten gunste van de algemene middelen.

Onlangs is gebleken dat het microfoonsysteem van het Cultuurhuis niet meer voldoet aan de daaraan te stellen eisen en er dus een nieuw microfoonsysteem moet worden aangeschaft. Doorgaan met het huidige systeem is geen optie omdat de kans aanwezig is dat het draadloos netwerk/WIFI en het huidige microfoonsysteem dermate “last” van elkaar hebben, dat beide of één van beide het uitgangspunt van papierloos werken tijdens commissie- en raadsvergade- ringen ernstig ondermijnen. Voor deze aanschaf zijn een aantal offertes opgevraagd.
De kosten van deze aanschaf bedragen € 37.200.

Het totaal van beide investeringen bedraagt € 92.200. De oorspronkelijke investering voor de optimalisering van de beveiliging is geraamd op € 97.200. Voor een investeringsbedrag van
€ 5.000 vallen de kapitaallasten dan ook vrij ten gunste van de algemene middelen

Het raadsvoorstel luidt om het investeringskrediet beveiliging Cultuurhuis Pléiade af te ramen van € 97.200 naar € 55.000 en een nieuw investeringskrediet beschikbaar te stellen van € 37.200 voor de aanschaf van een microfoonsysteem met een afschrijvingstermijn van 15 jaar.
Op de implementatie van een nieuw systeem zit een leveringstermijn van zes tot acht weken. Het is echter het college er veel aan gelegen om er toch voor te kunnen zorgen dat uw raad in de januari cyclus gebruik kan maken van het nieuwe microfoonsysteem en aan uw besluit om vanaf 1 januari 2013 papierloos te werken, tegemoet wordt gekomen.
Om deze reden heeft het college in de vergadering van 13 november besloten, om vooruitlopend op de definitieve goedkeuring van uw raad in de raadsvergadering van 17 december, toestemming te geven aan de afdeling Service Centrum om de opdracht voor de levering (voorafgaande aan de raadsvergadering van 17 december) te mogen verstrekken.

Jeugdgemeenteraad 2012 bijna van start!

20121121 HEUVELRUG Maandag 26 november gaan de fracties van de basisscholen de Vuurvogel, de Dolfijn, Valkenheuvel en De Kring uit Driebergen met elkaar de strijd aan in de Jeugdgemeenteraad 2012. De Jeugdgemeenteraad wordt maandagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in Cultuurhuis Pléiade in Doorn gehouden.

Na het verdedigen van hun eigen plannen gaat de Jeugdgemeenteraad stemmen welk plan het beste is. Het thema van de Jeugdgemeenteraad 2012 is Sport & Overgewicht.

Voorgaande jaren zijn diverse plannen van de Jeugdgemeenteraad uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een kabelbaan bij het Wolvegat in Leersum en helpende handjes en een donatie voor kinderboerderij ’t Woelige Nest in Driebergen

Verkeersbeeld A12 – Hoofdstraat Driebergen

20121121 DRIEBERGEN De Hoofdstraat in Driebergen heeft door verschillende oorzaken de afgelopen periode een wisselvallig verkeersbeeld laten zien. Incidenteel liepen in de spits de wachttijden op tot meer dan een half uur. Aldus een persbericht van de gemeente.

Dit werd onder meer veroorzaakt door werkzaamheden aan de Arnhemsebovenweg, de afsluiting van de verbindingsweg tussen Bunnik en Zeist, mogelijk extra aanbod van verkeer door de werkzaamheden op de A28 en de langere sluiting van de spoorbomen bij station Driebergen-Zeist vanwege herfstmaatregelen.

Aanpassingen verkeersregelinstallatie
Alle partijen, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Rijkswaterstaat en Poort van Bunnik realiseren zich dat verkeersdeelnemers veel hinder ondervinden. De partijen doen er – in overleg met de provincie Utrecht en ProRail – alles aan om de situatie zo goed mogelijk te verbeteren. Zo wordt de komende periode verder gewerkt aan softwarematige verbeteringen in de verkeersregeling bij de A12 en Nijendal/Loolaan. Vanaf deze week worden de nieuwe verkeerslichten bij Nijendal en Loolaan gekoppeld aan de verkeerslichten bij de A12. Vanaf medio januari is de nieuwe software geheel in bedrijf voor zowel de verkeerslichten bij de A12 als op de kruising bij Loolaan en Nijendal.
De verwachting is dat het verkeer hierdoor efficiënter kan worden afgewikkeld.

Spoortunnel biedt definitieve oplossing
Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat het oponthoud in de spitsen, met name ook in de herfstperiode, zal blijven bestaan. Hieraan komt pas een einde als de spoortunnel bij station Driebergen-Zeist gerealiseerd is. In 2016 is naar verwachting één ongelijkvloerse rijstrook per richting beschikbaar. Drie jaar later worden dit twee ongelijkvloerse rijstroken in beide richtingen.

Scooter en auto botsen

20121121 DRIEBERGEN  Dinsdag 20 november vond er een ongeluk plaats tussen een scooter en een auto. De scooterrijder raakte hierbij gewond.

Dinsdagmiddag rond 16.35 uur reed een 16-jarige jongen uit Driebergen over de Hoofdstraat in de richting van het Station. Op de Appelgaard stond een 46-jarige automobiliste te wachten om linksaf de Hoofdstraat op te rijden. Toen er ruimte was reed ze de Hoofdstraat op waar op dat moment net de jongen op de scooter aan kwam rijden. De twee botsten op elkaar en de scooterrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Hemur Enge hervindt zichzelf

20121121 AMERONGEN  Na een duidelijke nederlaag tegen Duko vorige week was het duidelijk voor Bert van Harn dat Hemur Enge het ditmaal uit een ander vaatje moest tappen. En dat lukte, Hemur Enge won ruim: 10-3.

Lees verder op de website van De Kaap

Rhenen verleent BAM opdracht voor bouw van twee basisscholen

20121121 RHENEN BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht verzorgt in opdracht van de gemeente Rhenen het ontwerp en de bouw van basisschool ‘De Springplank’ en de Cuneraschool. De  overeenkomst voor beide basisscholen wordt vrijdag 23 november 2012 om 9.30 uur getekend door wethouder Piet van Leeuwen en Eric Moleman, directeur BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht, op het gemeentehuis in Rhenen.

De schetsontwerpen van de scholen zijn gemaakt door A12 architectuur bna te Veenendaal en zullen onder hun begeleiding in de komende maanden verder worden uitgewerkt. Daarnaast werkt BAM Utiliteitsbouw in dit project samen met Boersema Installatie Adviseurs bv en IBT Ingenieurs in Bouwtechniek.

De Springplank is ontworpen als een flexibel schoolgebouw met elf klaslokalen. Het ontwerp heeft een mooie, in het oog springende centrale hal. Het ontwerp voor de Cuneraschool heeft een warme uitstraling en maakt het mogelijk dat de onderbouw, middenbouw en bovenbouw gescheiden van elkaar kunnen functioneren, elk met een eigen entree. De Cuneraschool krijgt in de nieuwbouw twaalf klaslokalen. Beide scholen zijn zo ontworpen dat kinderen zich er snel thuis zullen voelen. Ook is er aandacht besteed aan duurzame materialen die weinig onderhoud vergen en vandalismebestendig zijn.

BAM Utiliteitsbouw start in de zomer van 2013 met de realisatie van basisschool De Springplank. De bouw gaat naar verwachting een jaar duren. Aansluitend zal BAM in de zomer van 2014 met de bouw van de Cuneraschool starten. Vanaf augustus 2015 kunnen de kinderen van de Cuneraschool in het nieuwe schoolgebouw terecht.

Café The South zes maanden gesloten

20121121 ZEIST  Op dinsdag 20 november 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot intrekking van de vergunning op grond van de Drank- en Horecawet van het café The South aan het Vrijheidsplein 46-48.
Daarnaast  heeft burgemeester Koos Janssen besloten het café voor de duur van zes maanden, tot 21 mei 2013, te sluiten. 

Deze besluiten zijn gebaseerd op de volgende informatie die van de politie is ontvangen.
    –    Ernstige verdenkingen van strafbare feiten tegen enkele leidinggevenden van het café:     wapenhandel, bezit harddrugs, kinderporno, hennepteelt en geweldpleging.
    –    Enkele incidenten in en rond het café: aanwezigheid van verboden wapens, kinderporno op
       een PC in de zaak en een geweldpleging begin september van dit jaar.

Toelichting
De Drank- en Horecawet verplicht het college van Burgemeester en wethouders een vergunning in te trekken, wanneer leidinggevenden van een horeca-inrichting niet meer van “goed levensgedrag zijn”. Dat laatste is naar het oordeel van het college het geval. Het weegt zwaar dat tegen vier van de zeven leidinggevenden deze ernstige verdenkingen bestaan. De genoemde incidenten in en rond het café zijn voor de burgemeester aanleiding om het café bij wijze van ordemaatregel voor een periode van een half jaar te sluiten.
       
Burgemeester Koos Janssen:
“Het café is ruim 10 jaar gevestigd aan het Vrijheidsplein. Door de politierapportage over ernstige verdenkingen tegen een aantal leden van de vereniging, en de incidenten in en bij het café van de laatste tijd, zijn de bestuurlijke maatregelen van intrekking en sluiting onvermijdelijk en noodzakelijk om de algemene veiligheid in en om het café te handhaven.”

Alternatief stationsplan: 1 a 2 jaar vertraging

20121121 DRIEBERGEN  Het plan voor een alternatief busstation zou de bouw van het nieuwe NS-station Driebergen-Zeist een tot twee jaar vertragen, zegt de gemeente Heuvelrug. En ook de ondertunnelling van het spoor.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Discussieavond over kwaliteit Amerongen en Leersum

20121121 AMERONGEN/LEERSUM  De vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum heeft onlangs inwoners van beide dorpen gevraagd foto’s in te sturen van mooie en lelijke plekken. Kwaliteiten en knelpunten. Dit om een overzicht te krijgen van wat de belangrijke waarden zijn van de twee Heuvelrugdorpen.

Lees verder op de website van De Kaap

Eerste cadeaubon Welnúh voor de wethouder

20121121 HEUVELRUG   Wethouder Elisabeth van Oostrum kreeg afgelopen maandag uit handen van niemand minder dan Sinterklaas de allereerste cadeaubon van Welnúh.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 november 2012

Zes jaar cel voor misbruik kleinkinderen

20121122 RHENEN  Een 73-jarige man uit Rhenen is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank achtte de man schuldig aan veelvoudig seksueel misbruik van zes kleinzonen tussen 1995 en 2008.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Wout van Andel neemt afscheid

20121122 DRIEBERGEN  Wout van Andel zal zondag 25 november voor het laatst het orgel van de Immanuëlkerk bespelen. Op 11 november was er een officieel afscheid.

Lees verder op de website van De Kaap

Subsidiestop geen strop voor dorpshuis

20121122 HEUVELRUG  De gemeente heeft aangekondigd dat de subsidie voor de dorpshuizen de Buurthucht (Overberg) en de Twee Marken (Maarn) de komende drie jaar wordt afgebouwd. Wethouder Bert Homan: ,,Maar dat hoeft niet het einde voor de dorpshuizen te betekenen.’’

Lees verder op de website van De Kaap

Feestelijke opening WeCycle-inzamelpunt op kinderboerderij

20121122 DRIEBERGEN  Op kinderboerderij ’t Woelige Nest is deze week een inzamelpunt voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting geopend.

Lees verder op de website van De Kaap

Buitenland Buitenkans

20121122 DOORN   Op het Revius Lyceum in Doorn wordt dinsdag 27 november de informatiemarkt ‘Buitenland Buitenkans’ gehouden. Hier wordt informatie gegeven over de internationalisering van de samenleving, een onderwerp waar een groeiende groep middelbare scholieren mee te maken krijgt.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 november 2012

Werk aan rails tussen Utrecht en Arnhem

20121123 UTRECHT  ProRail werkt vanaf vanavond tot maandagochtend dag en nacht aan de aansluiting van twee nieuwe sporen van Utrecht naar Driebergen-Zeist. Er is dan geen treinverkeer mogelijk.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

190 Kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen

20121123 DOORN  Vrijdagmiddag 16 november heeft het Interregionaal Vuurwerkteam Midden Nederland een 49-jarige man aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van en de illegale handel in professioneel vuurwerk.

De politie had op basis van binnengekomen informatie het vermoeden dat de man vuurwerk uit Belgie zou halen. Op vrijdagmiddag werd de 49-jarige Doornaar op heterdaad betrapt, met in zijn auto ongeveer 190 kilo vuurwerk. Dit vuurwerk, onder andere flowerbeds, mag niet door particulieren worden opgeslagen en afgestoken. Handel in dit soort vuurwerk is illegaal. De man is inmiddels op vrije voeten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tips doorgeven
Het Vuurwerkteam Midden Nederland doet er alles aan om illegaal vuurwerk op te sporen en in beslag te nemen. Heeft u informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844 of anoniem via Stichting M via 0800-700.

Gemeenteraad blokkeert zondagwinkelmiddag

20121123 HEUVELRUG  De gemeenteraad van de Utrechtse heuvelrug stemde gisteravondavond tegen een voorstel levensmiddelenwinkels toestemming te geven eenmalig op zondagmiddag hun winkels te openen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 24 november 2012

Dalto verliest van PKC

20121124 DRIEBERGEN Dalto blijft na drie wedstrijden op één punt staan in de Korfbal League. De ploeg uit Driebergen verloor van PKC met 26-20.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Laan van Vollenhove

20121124 ZEIST Vrijdagmiddag is in een woning aan de Laan van Vollenhove een hennepkwekerij ontmanteld en ontruimd. Er werden ongeveer 200 planten in beslag genomen en vernietigd.

Na een melding van een burger dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zitten in een woning aan de Laan van Vollenhove, nam de politie poolshoogte bij de woning. De ramen van de woning waren dichtgeplakt en -getimmerd. Dit is een van de kenmerken van een hennepkwekerij, omdat voor het kweken van hennep veel licht nodig is en het licht vaak dag en nacht brandt om zo snel mogelijk de hennep te kunnen oogsten. De agenten zagen ook een grote ventilatieslang in een bovenraampje en ze roken een henneplucht. Na overleg met een hulpofficier van justitie gingen ze de woning binnen en troffen een compleet ingerichte wietplantage met ongeveer 200 hennepplanten. Een specialistisch bedrijf heeft samen met rechercheurs de huiskwekerij ontmanteld. Alle planten en randapparatuur zijn vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Diefstal auto, twee verdachten op heterdaad aangehouden

20121124 ZEIST  Tijdens een surveillance zagen twee politieagenten omstreeks 3.00 uur een auto aan Hoog Kanje, die als gestolen gesignaleerd stond.

De twee mannen die bij de auto stonden hadden geen goed verhaal waarom ze bij de gestolen auto stonden en zijn aangehouden voor verhoor. Het gaat om een 25-jarige man uit Marokko en een 46-jarige man uit Best. Beide verdachten zitten nog vast voor onderzoek.

Victor Schutijser droomt van echte films maken

20121124 DRIEBERGEN/DOORN  Driebergenaar Victor Schutijser is al zo lang hij zich kan heugen met foto’s en films bezig. Volgend jaar wil de 17-jarige VWO-scholier toelatingsexamen doen aan de Filmacademie in Amsterdam en werkt daarom hard aan zijn portfolio.

Lees verder op de website van De Kaap

Hypotheekdebat in Driebergse boekhandel

20121124 DRIEBERGEN  Gerhard Hormann is op maandagavond 26 november te gast bij boekhandel Jacques Baas. Hij is de auteur van het spraakmakende boek Hypotheekvrij!

Lees verder op de website van De Kaap

Op zoek naar beste schrijven Utrechtse Heuvelrug

20121124 HEUVELRUG/MAARN  Donderdag 6 december om 20.00 uur komt Boris van der Ham de aftrap geven voor de allereerste verkiezing van de ‘Heuvelrugschrijver van het jaar’. Op initiatief van D66 en in samenwerking met regiobibliotheek Z-O-U-T wordt de lancering van deze verkiezing gedaan in de nieuwe Maarnse boekhandel Boek&Koek.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 november 2012

D66 verbaasd over coalitiegenoten

20121125 HEUVELRUG De lokale afdeling van D66 laat in een persbericht weten verbaasd te zijn over de opstelling van coalitiegenoten VVD en PvdA/GL in het lokale vraagstuk zondagsopenstelling.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Beginnend bestuurder onder invloed van alcohol van de weg gehaald

20121125 ZEIST Bij een controle in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november, op de Driebergseweg moest een beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

De verdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, reed onder invloed van te veel alcohol op zijn snorscooter. De bestuurder blies omstreeks 01.30 uur een “F” wat doorgaans een indicatie is van behoorlijk alcoholgebruik. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dit inderdaad het geval. De verdachte blies een waarde van 505 ugl. Dit is ruim boven de wettelijk strafbare grens van 88ugl voor een beginnend bestuurder. De politie vorderde dan ook zijn rijbewijs, die opgestuurd zal worden naar justitie. Daar neemt de officier een beslissing over eventuele vervolging en teruggave van het rijbewijs.

Koffieconcert in Sint Petrus’ banden

20121125 DRIEBERGEN  In de serie koffieconcerten treden op zondag 2 december Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal op in Driebergen. Het duo speelt werk van hun laatste DC Puro: Argentijnse folklore en eigen composities.

Lees verder op de website van De Kaap

Drukkerij De Jong failliet

20121125 DRIEBERGEN De Driebergse drukkerij De Jong is failliet. Het betekent het definitieve einde van een invloedrijk bedrijf. Het faillisement van Drukkerij De Jong is eerder deze maand toegekend, blijkt uit het bedrijfsregister op de website van de Kamer van Koophandel.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Brugklassen SGM gaan voor ‘gezond’

20121125 MAARSBERGEN  De projectweek ‘Broodje Gezond’ start maandag 26 november op scholengemeenschap Maarsbergen. Tijdens deze week worden alle eerstejaars bewust gemaakt van de noodzaak om gezond te eten en genoeg te bewegen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dierenambulance zoekt chauffeurs

20121125 HEUVELRUG  Doordat verschillende chauffeurs om verschillende (privé)redenen hebben opgezegd, is Dierenambulance Heuvelrug momenteel niet meer in staat het rooster voor de dierenambulances zeven dagen per week en 24 uur per dag rond te krijgen.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing fotografie en installaties in Kunstlokaal

20121125 DRIEBERGEN  Ienke Kastelein, fotografe en installatiekunstenaar, geeft op vrijdag 30 november om 17.30 uur in het kader van KunstLokaal een lezing.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 26 november 2012

Getuigenoproep inbraak

20121126 RHENEN  In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november kreeg de politie de melding dat er is ingebroken in een woning aan de Bisschop Davidweg. Agenten gingen snel naar het huis toe, maar de inbrekers waren al vertrokken.

Een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie. In deze actie werd aan de deelnemers gevraagd om uit te kijken naar de verdachten. Meerdere alerte Burgernetdeelnemers gaven de politie informatie, maar de inbrekers zijn niet meer gevonden.
Getuigenroproep
Signalement:
    •    drie lichtgetinte mannen
    •    donkerkleurige jassen
    •    lichtkleurige mutsen
    •    1.65 meter
De politie onderzoekt de inbraak en roept getuigen die zich nog niet gemeld hebben op. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Panthers niet wakker na tweede break in Nationale Rugby Competitie

DRIEBERGEN Zaterdag wedstrijd nummer acht in de Nationale Rugby Competitie voor the Pink Panthers; op bezoek in Driebergen RC The Hookers uit Hoek van Holland.  Om 15.04 starten de Hookers met hun Kick Off.  Hookers, voor het derde seizoen in de ere-klasse, is een team dat inmiddels gewend is in deze klasse. Elke week een topwedstrijd.  De laatste weken was er om ruimte te bieden aan de Nationale selectie geen rugby in deze ere-klasse. The Pink Panthers zijn daar duidelijk niet aan gewend en hebben moeite om de focus in deze perioden vast te houden.

vergroot   foto1   foto2   fot03   foto4

Afgelopen zaterdag was daar duidelijk een voorbeeld van. Drie weekeinde geleden waren the Panthers zeer in hun goede doen met als resultaat de eerste overwinning toen bij Waterland. Daar was deze wedstrijd niets maar dan ook helemaal niets van terug te vinden. Panthers konden de eerste 20 minuten nog redelijk meekomen met The Hookers stand na de 20 minuten 3-3. eerste score was van the Hookers al in de 2de minuut door het kicken van een weggegeven penalty kick op de palen. Antwoord van the Pink Panthers kwam vijf minuten later door een prachtige dropgoal van Jeff Nuijten.

Echter na die eerste 20 minuten werden de deuren weer opengezet door the Panthers. Organisatie was totaal verdwenen met als resultaat maar liefst vier tries van the Hookers kant. Ruststand 3-25. Toch waren de laatste 5 minuten van de eerste helft weer een redelijk spel aan Panthers zijde. En ondanks de afspraak in de rust wisten the Panthers dit niet vast te houden waardoor the Hookers ook in de tweede helft eenvoudig konden weglopen bij the Pink mannen. Met maar liefst zes tries erbij van the Hookers in die tweede helft. Daar stond aan Panthes zijde slechts één try tegen over. Wem even een stukje druk vanuit the Pink Panthers en een oplettende Jeff Nuijten die de geheel vrij staande Daan van Buuren kon aanspelen waardoor Daan de enige Panthers try van de wedstrijd kon aantekenen. Met daarbij een rake conversie van Ambrose Barends. Eindstand 10-65.

Voor the Panthers en net als de rest van de ere-klasse komende weekeinde weer een competitie loos weekeinde de uitdaging om alle spelers weer met de neus de zelfde kant op te krijgen om over twee weekeinde af te reizen naar Leiden om daar DIOK te bestrijden. Tot aan de kerst staan we na DIOK nog twee wedstrijden om de rol. Met mede gepromoveerde Amstelveen en de huidige hekkensluiter Eemland uit Amersfoort.

Tegenvallend KCD wacht op eerste zege

20121126 DOORN  De vier puntenwedstrijd tegen het laaggeplaatste Arena heeft KCD niet de volle winst opgeleverd. Hoewel de groenwitten de gehele wedstrijd de zege in handen hadden, konden zij deze niet over de streep trekken en moesten zij teleurgesteld genoegen nemen met een punt.

Lees verder op de website van De Kaap

Hoeksteen nog decennium open

20121126 LEERSUM  Basisschool de Hoeksteen kan zich opmaken voor een renovatie. De school mag nog tien jaar door, voordat ze definitief fuseert met basischool De Schakel.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bekersucces Volleervrouwen en Enervomannen

20121126 HEUVELRUG  De volleybalcompetitie kende een inhaalweek. Daarin speelden de mannen van Volleer tegen Switch 4 en wonnen met 2-3. In deze week speelden ook de vrouwen van Volleer en de mannen van Enervo een bekerwedstrijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Heks is klaar voor Sinterklaas in het Beauforthuis

20121126 AUSTERLITZ Heks viert op zondag 2 december Sinterklaas, met een leuke voorstelling in het Beauforthuis. In oktober vierde Heks al haar verjaardag en dat beviel haar zo goed dat ze nu ook voor Sinterklaas komt.

Pepernoten bakken, liedjes oefenen, schoen zetten, schoorsteen schoon toveren. Na de voorstelling is er Sinterklaastapas in het theatercafé. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

Theatergroep Met Slagroom staat weer klaar om Heks avonturen te laten beleven. De kinderen zijn zelf onderdeel van het verhaal en fantaseren mee. Zo geven ze zelf richting aan het verhaal, zodat het altijd een verrassing is hoe het afloopt.
zondag 2 december, 17.00 uur 
Heks maakt zich op voor Sinterklaas – kindertapasconcert van Theatergroep Met Slagroom 
entree  € 5 | reductieprijs € 3,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Sint komt aan in Leersum en Maarn

20121126 LEERSUM/MAARN  Sinterklaas heeft afgelopen zaterdag zijn opwachting gemaakt in Leersum, Maarn en Maarsbergen. Eerder kwam de goedheiligman al langs in Driebergen, Doorn en Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto kan PKC niet stoppen

20121126 DRIEBERGEN  PKC/Hagero is als enige ploeg na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. De Papendrechters waren in eigen huis een maatje te groot voor Dalto, dat het knappe gelijkspel tegen KZ/Hiltex geen succesvol vervolg kon geven.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugdgemeenteraad komt vanmiddag samen

20121126 HEUVELRUG  De fracties van de basisscholen de Vuurvogel, de Dolfijn, Valkenheuvel en De Kring uit Driebergen gaan vanmiddag met elkaar de strijd aan in de Jeugdgemeenteraad 2012.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 november 2012

Tips over aanranding meisje Zeist

20121127 ZEIST  Het passantenonderzoek dat de politie maandag hield in Zeist heeft 10 tips opgeleverd. Aanleiding voor de actie was de aanranding van een meisje maandag een week geleden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

DVSU beëindigt mooie reeks Candia’66

20121127 RHENEN  Na enkele mooie overwinningen achter elkaar is het Candia’66 niet gelukt om DVSU ook aan de zegekar te binden. De inhaalwedstrijd werd uiteindelijk met 4-2 verloren, al was de ploeg uit Rhenen zeker niet kansloos.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Dode hoek actie op CBS De Hoeksteen

20121127 LEERSUM  De leerlingen van CBS De Hoeksteen in Leersum kregen vorige week een bijzondere verkeersles. Sita kwam met een speciale vuilniswagen naar de school voor de Dode Hoek-actie.

Lees verder op de website van De Kaap

De Zonheuvel en Dolfijn Noord krijgen gezamenlijk gebouw

20121127 DRIEBERGEN  In de noordoostelijke kant van Driebergen zijn twee basisscholen gevestigd: de Zonheuvel aan het Burgemeesterspark en WereldKidz Dolfijn Noord aan de Weidestraat. Het college van B&W wil één nieuw schoolgebouw neerzetten voor beide scholen, aan de Weidestraat.

Lees verder op de website van De Kaap

Amerikaanse zangeres in Doorn

20121127 DOORN  De Amerikaanse singer-songwriter Michelle Christine Garza verzorgt zaterdagavond 1 december om 20.00 uur een optreden bij Malena-team (Beukenrodelaan 2k) in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 november 2012

Verdachte bankoverval bepleit onschuld

20121128 DRIEBERGEN  Het Arnhemse gerechtshof beslist over twee weken welke onderzoeken nog moeten worden gedaan in het strafproces tegen een 24-jarige Amsterdammer die op 24 mei 2011 op brute wijze in Driebergen een bank overviel.

Lees verder op de website van De Kaap

Lis Hartel ontvangt twee paarden van Bartiméus

20121128 DOORN  Manege Lis Hartel ontvangt vrijdagavond twee manegepaarden van de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Lees verder op de website van De Kaap

Man mishandelt jongen in supermarkt

20121128 ZEIST  Op dinsdagmiddag 27 november kreeg een 15-jarige jongen in een supermarkt aan het Emmaplein klappen van een 19-jarige man.

Rond 12.35 uur fietste een 15-jarige jongen uit De Bilt met twee vrienden over de Slotlaan. Een auto kwam hard aanrijden, toeterde, draaide het raam open en riep iets. Daarna reed de auto door. De fietsers reden vervolgens naar een supermarkt op het Emmaplein en gingen daar naar binnen. De bestuurder van de auto kwam naar de 15-jarige jongen toe en sloeg en schopte hem. Na politieonderzoek kon de politie de verdachte, een 19-jarige man uit Zeist, arresteren. De man heeft zijn daden bekend en is doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Fietsenkeuring op de Wilhelminaschool

20121128 AMERONGEN  De Wilhelminaschool heeft onlangs meegedaan aan de fietsverlichtingsactie Lightwise van de ANWB.

Lees verder op de website van De Kaap

Herbenoeming burgemeester Joost van Oostrum

20121128 RHENEN  De raad van de gemeente Rhenen heeft in zijn vergadering van 27 november 2012 unaniem besloten  de heer drs. J.H.A. (Joost) van Oostrum aan te bevelen voor herbenoeming met ingang van 15 maart 2013 bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Joost van Oostrum is ingaande 15 maart 2007 benoemd als burgemeester van  Rhenen. Voordat de ambtstermijn van zes jaar verstrijkt, moet de gemeenteraad op grond van de Gemeentewet een besluit nemen over zijn herbenoeming. Voor zijn burgermeesterschap was Van Oostrum wethouder in de gemeente Houten.

Pizzakoerier overvallen tussen Maarn en Doorn

20121128 DOORN  Op de provinciale weg tussen Maarn en Doorn is dinsdagavond een pizzakoerier beroofd. Twee mannen met een wapen namen het slachtoffer geld af.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Winkeldief dankzij getuige aangehouden

20121128 DRIEBERGEN Op maandagmiddag 26 november kon dankzij een dappere getuige een man worden aangehouden op verdenking van diefstal.

Rond 14.25 uur zagen verschillende getuigen dat een man een jas stal bij een winkel aan de Traaij. Eén van de getuigen ging achter de man aan en volgde hem tot een woning. De politie werd gebeld en agenten gingen naar het huis toe. Daar zagen zij een man die voldeed aan het opgegeven signalement. Ook de gestolen jas was in de woning. De 44-jarige man uit Driebergen is aangehouden en zit vast.

Sinterklaas bij de Zonnebloem

20121128 DRIEBERGEN  De Zonnebloem in Driebergen heeft zaterdag 24 november weer de traditionele Sinterklaasmiddag gevierd.

Lees verder op de website van De Kaap

CBS De Wijngaard kiest haar voorleeskampioen

20121128 DOORN  Na een spannende strijd is Sterre Kalk uit groep 7 de voorleeskampioen van CBS De Wijngaard geworden.

Lees verder op de website van De Kaap

Allemanswaard gaat van start

20121128 AMERONGEN  Woningbouwvereniging Amerongen start woensdag 12 december officieel met de bouw van Allemanswaard.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Goed Zo’ geeft cheque aan Amerongse basisscholen

20121128 AMERONGEN  Kees Smit en zijn medewerkers van Kringloopwinkel ‘Goed Zo’ overhandigde op maandag 26 november een cheque van € 2250,-o aan de directeuren van de basisscholen in Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 november 2012

Gemeente werkt dorpsgericht: Vijf dorpscoördinatoren benoemd

20121129 HEUVELRUG  De gemeente vindt het belangrijk om dorpsgericht te werken en gebruikt hiervoor signalen, wensen en ideeën uit de dorpen. Dit gebeurt al in de woonservicegebieden en bij verschillende netwerken die rond een thema zijn gegroepeerd, bijvoorbeeld rondom veiligheid of zorg.

De gemeente wil deze werkwijze beter gaan organiseren en verankeren in de organisatie. Daarvoor worden enkele nieuwe instrumenten ingezet:
de dorpscoördinator, het dorpsgesprek en de dorpsagenda.

Dorpscoördinatoren
Elk dorp heeft een eigen dorpscoördinator. Deze coördinator is het aanspreekpunt voor alles wat speelt; zowel voor het dorp als voor de gemeentelijke organisatie.
    •    Phlip Broertjes voor Leersum
    •    Henny van der Ven voor Amerongen en Overberg
    •    Radha Parahoe  voor Maarn en Maarsbergen
    •    Harry van Dijk voor Doorn
    •    Latifa Bekema voor Driebergen-Rijsenburg

Dorpsagenda en dorpsgesprek
Ook wordt een dorpsagenda per dorp opgesteld. Deze agenda omvat de belangrijkste thema’s voor het dorp waar de komende twee jaar door de gemeente aan wordt gewerkt.
De dorpsagenda wordt tijdens een dorpsgesprek tussen inwoners en het college bepaald.
Dit dorpsgesprek vindt eens per twee jaar plaats en vervangt de tot nu toe gebruikelijke jaarlijkse dorpsbezoeken. De dorpscoördinator bewaakt de voortgang van de activiteiten op de dorpsagenda.

Dorpswethouder
In de werkzaamheden van de dorpswethouders verandert niets. Wel komen er dorpsspreekuren nieuwe stijl. Op afspraak gaat de dorpswethouder waar nodig ter plekke de situatie te bekijken.

Bibliotheek verlaat Binder mogelijk toch

20121129 LEERSUM  Regiobibliotheek ZOUT verlaat mogelijk toch het Leersumse cultuurhuis de Binder. In Doorn gaat het de grote ruimte van het cultuurhuis delen met de Gemeentewinkel, in Driebergen met een huiswerkinstituut. ‘Het is gewoon een kwestie van centen.’

Lees verder op de Nieuwspost Heuvelrug

Dode en gewonden bij ongeluk met busje op A12

20121129 DRIEBERGEN  Op de A12 bij Driebergen is een bestelbusje met daarin meerdere inzittenden tegen de vangrail aan gereden en over de kop geslagen. Daarbij kwam een 46-jarige Griek om het leven.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Stap voorwaarts in stationsproject

20121129 DRIEBERGEN  De Heuvelrugraad heeft vorige week vrijwel unaniem ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan voor het stationsgebied Driebergen-Zeist. Uiteindelijk stemde alleen de SP tegen. Daarmee is opnieuw een stap voorwaarts gezet in de realisering van de veelbesproken stationsplannen.

Lees verder op de website van De Kaap

Revius Lyceum verdedigt titel op NK Debatteren

20121129 DOORN  Het debatteam van het Revius Lyceum reist vrijdag af naar Maarssen voor de voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. Het team van het Revius verdedigt daar zijn titel.

Lees verder op de website van De Kaap

Raad voelt zich overvallen door groen plan wethouder

20121129 HEUVELRUG/DRIEBERGEN  ,,Als wethouder Homan ons wil verrassen met beslommeringen over het liefdesleven van twee muggen, dan gaat hij zijn gang maar. Hij moet echter ophouden met privé-geleuter over belangrijke processen in onze gemeente tijdens openbare bijeenkomsten.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 november 2012

Mooi verhaal in geslaagd Heuvelrugdictee

20121130 MAARN  Bijna 50 deelnemers namen vorige week de pen ter hand om mee te schrijven met het Groot Heuvelrugdictee in de Twee Marken in Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Argentijnse tango in Sint Petrus’ Banden

20121130 DRIEBERGEN  Het derde in de reeks van zeven koffieconcerten die dit seizoen in de kerk Sint Petrus’ Banden te horen zijn, is op zondag 2 december gereserveerd voor de bekende Nederlandse bandoneonist Carel Kraayenhof.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstworkshop porselein schilderen

20121130 AMERONGEN   Onder leiding van Marijke Frank worden op zaterdag 1, zaterdag 8 en zondag 9 december workshops porselein schilderen gegeven in atelier P&P in Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap