1 mei 2010

tijd: 13:15 uur  temperatuur: 11 °C

Stationsweg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Terugblik op volleybalseizoen: Wisselend succes voor Enervo en Volleer

HEUVELRUG  De reguliere volleybalcompetitie is achter de rug. De Heuvelrugverenigingen volbrachten die met wisselend succes.

Lees verder op de website van De Kaap

Fietstocht als eerbetoon aan veteranen

DOORN  Het Veteraneninstituut houdt op 5 en 10 mei de historische fietstocht ‘In het spoor van de Meidagen’. Deze fietstocht is een eerbetoon aan de militairen die zeventig jaar geleden in mei 1940 voor onze vrijheid vochten, en de militairen die meehielpen aan de bevrijding van Nederland.

Lees verder op de website van De Kaap

2 mei 2010

tijd: 11:35 uur  temperatuur: 8 °C

Gooijerdijk Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Vechtersbazen richten zich tegen agenten

RHENEN   Rond 19.30 uur ontstond op de Herenstraat/Veendendaalseweg een vechtpartij. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, reageerde een groep van ongeveer 30 personen agressief richting politieagenten.

Om de rust terug te laten keren vormde de politie een linie. Eén man stapte op een politieagent af en sloeg hem met een slagwapen in zijn gezicht. Deze 23-jarige Veenendaler is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agent liep letsel in zijn gezicht op en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld.
Verder hield de politie een 48-jarige Rhenenaar aan. Deze man sloeg en spuugde een politieagent.
Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

ZEIST  Op vrijdagavond 30 april rond zes uur zagen agenten dat er op de Slotlaan een vechtpartij gaande was. De agenten scheidden de partijen en hielden daarbij drie verdachten, twee mannen van 24 en 34 jaar uit Driebergen en een 24-jarige man uit Zeist, aan voor openlijke geweldpleging.

Vervolgens werd de geboeide 34-jarige verdachte door een 26-jarige man uit Driebergen hard in zijn gezicht geslagen. Daarop werd ook de 26-jarige man aangehouden.
 
Bij de schermutselingen had de 34-jarige Driebergenaar een verwonding aan zijn hand opgelopen. Hij werd in het politiebureau door het personeel van een ambulance onderzocht en behandeld. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Bevrijdingsconcert Stichts Mannenkoor

DRIEBERGEN Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen geeft op 5 mei (bevrijdingsdag) een ‘bevrijdingsconcert’ in de Grote Kerk (aan de Hoofdstraat) in Driebergen. Het concert dat gratis is, begint om 20.00 uur en eindigt om circa 21.15 uur. De kerk is open (aan de achterzijde) vanaf 19.15 uur.

vergroot foto

Het koor dat onder leiding staat van Piet van der Sanden en op de piano wordt begeleid door Rien Verbeek, is door het Comité 4 en 5 mei Driebergen/Rijsenburg gevraagd een concert te verzorgen in het kader van de bevrijdingsfestiviteiten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en dus ook in Driebergen. Presentator is Peter Konings.Voorzitter Frits van Schaik van het plaatselijke comité zal het concert openen en het wordt afgesloten door Peter Jense, eveneens lid van het comité.
Het concert is een melange van de succesvolle jubileumconcerten in 2008 met Denise Jannah en het laatstgehouden concert in het Zeeuwse Cadzand. Ook dit concert stond in het teken van bevrijding.

Degradant Candia’66 laat zich afslachten

RHENEN  Het al gedegradeerde Candia heeft op de laatste speeldag nog een zure pil moeten slikken. Uit bij Zevenhoven liep de ploeg tegen een deceptie aan. Stond het met rust nog maar met 1-0 achter, in de tweede helft werden de Rhenenaren totaal overlopen en werd het maarliefst 7-0.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

DEV te sterk voor DVSA

DOORN  De confrontatie tussen de streekgenoten DEV en DVSA heeft zaterdag een duidelijke winnaar opgeleverd. Met 4-2 trok de Doornse formatie op eigen grond aan het langste eind.

Lees verder op de website van De Kaap

Spinningmarathon tijdens Giro d’Italia

AMERONGEN  Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum organiseert op 9 mei, de dag dat de Giro twee keer Amerongen aandoet een spinningmarathon van 12.00 uur tot 16.00 uur voor een goed doel, de Bas van de Goor foundation.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderexcursie Bovenpolder

AMERONGEN  De Vereniging voor Dorp en Natuur houdt op woensdagmiddag 12 mei een excursie naar de Amerongse Bovenpolder in het kader van de kindermiddag.

Lees verder op de website van De Kaap

3 mei 2010

tijd: 11:15 uur  temperatuur: 7 °C

Hoofdstraat Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Enervomannen gepromoveerd

HEUVELRUG  Na de 1-3 nederlaag tegen Jupiter hadden de mannen van Enervo alleen bij 3-0 winst op Majella nog een kleine kans op promotie. En dan alleen nog als Jupiter de laatste wedstrijd van de driekamp van Majella zou verliezen. Enervo slaagde in zijn missie en Jupiter verloor, zodat het scenario eindigde in promotie voor Enervo.

Lees verder op de website van De Kaap

Paul Celan en Ingeborch Bachmann

AUSTERLITZ  Ze vormden een tragisch liefdespaar, zo blijkt uit de correspondentie tussen de grootste Duitstalige dichters van na de tweede wereldoorlog: Ingeborg Bachmann (1926-1973) en Paul Celan (1920-1970). Op 9 mei in het Beauforthuis (13 uur) is hun verhaal te horen, met authentiek beeld- en geluidsmateriaal.

De ontmoeting tussen Celan en Bachmann in Wenen in 1948 zou het begin worden van een heftige, hartstochtelijke, doch onmogelijke liefde en een meer dan dertien jaar durende briefwisseling. Paul Beers, vertaler van deze aangrijpende correspondentie tussen twee gecompliceerde kunstenaars, vertelt over dit bijzondere literaire erfgoed. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
Paul Beers vertaalde de complete oeuvres van Witold Gombrowicz, Ingeborg Bachmann en Robert Menasse. Tevens was hij van 1974 tot 1983 (eind)redacteur van literair tijdschrift De Revisor en schreef hij over vertaalde literatuur voor de Volkskrant en later Vrij Nederland. Daarnaast gaf hij zowel in zijn jonge jaren als in 2006/7 voordrachten van Hans Andreus’ De sonnetten van de kleine waanzin, o.a. in het Beauforthuis. Ingeborg Bachmann is hem, naar hij zegt, ‘onder de huid gekropen’ en dat is door zijn vertaling van haar aangrijpende briefwisseling met Paul Celan alleen maar sterker geworden.
zondag 9 mei, 13.00 uur 
Paul Celan en Ingeborch Bachmann – een dramatische liefde in woord en beeld – Paul Beers 
entree € 10 | reductieprijs € 5 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

College wil bedrijventerrein Hoek aankopen voor herstructurering

DRIEBERGEN  Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil het bedrijventerrein van Hoek Beheer BV aan de Engweg 8-14 in Driebergen aankopen. Hoek BV heeft op deze locatie een bedrijf voor taxi- en personenvervoer met een wasstraat en tankinstallaties voor de verloop van motorbrandstoffen, waaronder ook  “LPG “.

Voor de beoordeling van de veiligheidsrisico’s door de opslag en verkoop van LPG zijn de bestaande rekenmethoden geactualiseerd. Hieruit blijkt dat de oriëntatiewaarde van het groepsrisico op basis van een aantal aannames wordt overschreden. Het handhaven van de huidige situatie wordt door het college uit een oogpunt van veiligheid niet langer verantwoord geacht.

Daarnaast speelt mee, dat handhaven van de huidige situatie met zich meebrengt, dat binnen een contour van 150 meter van een vulpunt van een LPG-station geen nieuwe bouwactiviteiten mogen worden ontwikkeld, tenzij de gemeente bereid is de juridische gevolgen en risico’s voor haar rekening te nemen. Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling van een deel van het bestemmingsplan Lange Dreef (250 woningen) en de plannen voor de realisering van de kopbebouwing aan de bestaande galerijflats aan de Lange Dreef (47 woningen). Eventuele nieuwe ontwikkelingen in de toekomst voor het centrumgebied van Driebergen worden bij handhaving van Hoek B.V. ook belemmerd.
Alles afwegende en na onderzoek van tal van alternatieven, heeft het college geconcludeerd dat bedrijfsbeëindiging ter plaatse de beste oplossing is.

Met Hoek beheer BV is overeenstemming bereikt over de aankoop van het bedrijfscomplex. Hierbij is overeengekomen dat Hoek per 1 juli 2011 de LPG-activiteiten definitief beëindigt aan de Engweg. De overige activiteiten kunnen uiterlijk tot 1 juli 2015 doorgang vinden. De gemeente zoekt in overleg met Hoek naar een vervangende locatie in de gemeente of in één van de gemeenten in de buurt. Op de nieuwe locatie kan het bedrijf worden voortgezet als taxi- en personenvervoerbedrijf met wasstraat.

De gemeente is van plan de bedrijfslocatie van Hoek B.V.te herontwikkelen tot een woonbestemming. Met de woningcorporatie Heuvelrug Wonen zijn besprekingen gaande om te zoeken naar de haalbaarheid van een combinatie van de bouw van woonzorgeenheden in de sociale huur met ruime appartementengebouwen in de vrije sector, voor bijvoorbeeld vitale ouderen. Bij de verdere planontwikkeling geldt als voorwaarde, dat de uiterlijke verschijningsvorm van de monumentale gebouwen niet worden aangetast. Deze zijn herbestemd voor wonen.

Ook de provincie Utrecht heeft zich in principe bereid verklaard een substantiële bijdrage te willen verstrekken in de saneringskosten van dit milieuhinderlijke bedrijf en de herontwikkeling tot woongebied. Het voorstel om tot aankoop van de percelen van Hoek BV in Driebergen over te gaan wordt in juni voor goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Tegelijk zal over de provinciale bijdrage een overeenkomst worden gesloten met de provincie Utrecht.

Kanjers gehuldigd

MAARN  Het is een jaarlijkse traditie van de Oranjevereniging in Maarn – in navolging van de lintjesregen – om op Koninginnedag een jeugdige Kanjer te huldigen. Kinderen van de basisscholen hebben voordrachten gedaan en dit jaar zijn er maar liefst twee Kanjers op het bordes van het voormalige gemeentehuis van Maarn in het zonnetje gezet: Ji Yamchinda en Amber van Soest.

Lees verder op de website van De Kaap

Thema-expositie ‘Verstilling’ in Kunstgilde

LEERSUM  In een nieuwe expositie die zaterdag 8 mei om 16.00 uur wordt geopend geven drie gildeleden een gevarieerd beeld op het thema ‘Verstilling’.

Lees verder op de website van De Kaap

CDN in laatste wedstrijd seizoen 2009/2010 naar 3-3

DRIEBERGEN  In zeer matige wedstrijd heeft CDN zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2009/2010 gelijk gespeeld bij en tegen FC Omniworld met 3-3. Vooral in de tweede helft een zeer slechte wedstrijd van CDN kant want ze stonden na 65 minuten almet 0-3 voor.

CDN begon de wedstrijd met goed combinerend voetbal. Al in de eerste minuut een kans van Jeroen Rook die uit corner net naast kopte. In de 12e minuut was het, de vandaag als beste speler die de meeste kansen om zeep hielp, Pascal van Doorn die oog in oog met de doelman in zijn handen schoot. Maar gelukkig en verdiend kwam CDN in de 14e minuut op voorsprong door goed werk van Jeroen Polling 0-1.

Even later was het Elmar van Doorn die een grote kans net naast schoot. Het was af en toe dat FC Omniworld met zijn snelle buitenspelers toch gevaarlijk werd maar hun schotkracht was beperkt. Helaas moest net voor rust de altijd keihard werkende rechtsachter Michel Hoekstra na een harde charge van zijn tegenstander zwaar geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Bart van Gelder. Rust 0-1.

De 2e helft begon direct met een grote kans voor Pascal van Doorn maar hij miste.
Maar de attente Elmar van Doorn bracht CDN in de 55e minuut op een 0-2 voorsprong door een bal die via de binnenkant van de paal het veld inketste beheerst in het doel te tikken.
Na nog wat kansen onbenut te laten was het wederom Jeroen Polling die voor 0-3 zorgde.
De vele supporters die meegereisd waren dachten dit wordt een grote overwinning van onze mannen, maar voetbal blijft een raar spelletje.
Wat er allemaal gebeurde tussen de 65e en 80e minuut gebeurde mogen alle spelers de hand in eigen boezem steken want FC Omniworld kwamen sterk terug. Achtereenvolgens scoorde door persoonlijke fouten in de 68e,70e, en 80e minuut de tegenstander FC Omniworld de gelijkmaker en mochten de zo succesvolle spelers van CDN blij zijn dat deze wedstrijd nog niet verloren ging. Maar over het gehele seizoen bekeken zijn ze toch verdiend gepromoveerd naar de 3e klasse. Dus toch allemaal een wel verdiende voetbal vakantie toegewenst.

HDS eindigt als vierde

LEERSUM  Voor HDS is het seizoen voorbij. De ploeg van trainer Jan van Dalem moest na de remise (2-2) tegen Odijk met een vierde plaats in de eindrangschikking van de vijfde klasse H genoegen nemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonheuvel klimaatneutraal conferentiecentrum

DOORN  Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn, al in het bezit van het gouden Green Key milieukenmerk, is een klimaatneutraal conferentiecentrum geworden.

Lees verder op de website van De Kaap

4 mei 2010

tijd: 14:30 uur  temperatuur: 10 °C

Groenhoek Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


‘Fantastisch dat de Giro d’Italia komt’

DRIEBERGEN  De Driebergse Touringclub (DTC) heeft zondag 9 mei, de dag dat de tweede etappe van de Giro een groot deel over de Utrechtse Heuvelrug voert, met stip in de agenda staan. ,,Het kon haast niet mooier. Dit jaar bestaan we dertig jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Dikke Banden Races van start in Doorn

DOORN  Ter gelegenheid van de doorkomst komende zondag van de Giro d’Italia over de Utrechtse Heuvelrug wordt er deze week in de verschillende dorpen een Dikke Banden Race gereden. In Doorn was maandagavond de aftrap.

Lees verder op de website van De Kaap

Kans afbrokkelen ornamenten toren Cunerakerk

RHENEN  Vanwege de doorkomst van de Giro ‘d Italia  zouden er vorige week doeken in de kleuren van de Italiaanse vlag en sponsordoeken aan de toren van de Cunerakerk bevestigd worden. Dit is niet doorgegaan.

Het bleek namelijk dat de staat van onderhoud van de ornamenten, versierselen, tussen de tweede en derde ring van de Cuneratoren minder goed zijn dan gedacht. Met de toren zelf is niets aan de hand.
Bij een extra inspectie bleek maandagmorgen dat een aantal ornamenten zo slecht zijn dat stukken van die ornamenten kunnen afbreken. Dat kan gevaar opleveren voor mensen, die zich onder de toren begeven. Om ieder risico te vermijden wordt een gedeelte van de ondergrond bij de toren afgezet. Voorlopig vinden er geen  rondleidingen plaats in de toren.
Er zijn al plannen de Cuneratoren in het jaar 2011 te renoveren. Binnenkort zullen de losliggende ornamenten verwijderd worden. Daarna zal het afgezette deel weer vrijgegeven worden.

Jeu de boulesbaan voor bewoners

DRIEBERGEN  De Groenhoek krijgt een heuse Jeu de boulesbaan. Burgemeester Frits Naafs opent op 5 mei om 14.00 uur de baan. Dit gaat gepaard met feestelijke activiteiten.

Driebergenaar Johan Zikking is razend enthousiast over het Franse balspel. Het is gezellig, spannend en gezond, vindt de Groenhoekbewoner. Jeu de boules is niet aan leeftijd gebonden en leent zich uitstekend voor recreatieve beoefening. Zikking nam daarom het initiatief om een Jeu de boulesbaan in zijn buurt te realiseren. Tientallen bewoners lieten met een handtekening weten dat ze het een geweldig idee vonden. Hij diende het plan in bij woningcorporatie Heuvelrug Wonen en kreeg een positieve reactie.
“De Jeu de boulesbaan geeft het hofje van de Groenhoek een zomerse sfeer. Met de bomen en de bankjes waan je je op een Frans dorpsplein”, vindt manager Thea Korten van Heuvelrug Wonen. “Behalve dat het een leuk spel is, is het ook heel gezellig om elkaar zo te ontmoeten”, verklaart ze de steun van Heuvelrug Wonen. “Verder vinden we het belangrijk om bewoners te ondersteunen in hun ideeën en initiatieven op het gebied van Leefbaarheid.”
Tijdens de opening op 5 mei zijn geoefende Jeu de boulers aanwezig om de aanwezigen het spel uit te leggen. De bewoners kunnen dan naar hartenlust oefenen op het bal werpen. Voor wie geen eigen ballen heeft, stelt de wijkbeheerder een set beschikbaar. Ook na 5 mei.

Tennisvereniging Risenborgh bestaat 25 jaar

DRIEBERGEN Het is alweer 25 jaar geleden dat Driebergen haar tweede tennisvereniging mocht begroeten. Vanuit de voetbalvereniging CDN waren er een aantal enthousiaste leden die in 1984 het voortouw namen tot de oprichting van TV Risenborgh, genoemd naar een oude boerderij die in de eeuwen voor de bouw van de wijk Hoenderdaal in de buurt had gestaan.

vergroot foto

De eerste voorzitter en tevens bedenker van de clubnaam Freek van der Meulen formeerde diverse commissies om zich heen die het de leden van Risenborgh naar de zin moesten maken. Speelvreugde stond hoog in het vaandel, prestaties kwamen later.
De thuishaven werd sportaccommodatie Hoenderdaal waar op de (toen nog) 6 gravelbanen de eerste partijen werden gespeeld. Tennisleraren Renee  de Jong en Erik Vermeij gaven de veelal ex-voetballers en hun partners de eerste tennislessen en niet zonder succes: al snel werden de eerste teams bij de KNTLB opgegeven voor de competitie en ook tijdens de clubtoernooien werd binnen afzienbare tijd zeer verdienstelijk getennist.
Inmiddels telt Risenborgh een kleine 800 leden, zijn er 20 teams actief in de competitie en zijn er het hele jaar door 7 kunstgrasbanen (waarvan 6 verlicht) beschikbaar om al dan niet fanatiek tennis te spelen.
De zomer van 2010 staat vanwege het zilveren jubileum in het teken van diverse activiteiten. De jubileumcommissie heeft tal van evenementen voor jong en oud op het programma staan. Leden en oud-(bestuurs)leden, besturen van sportverenigingen in de gemeente Utrecht Heuvelrug zijn van harte welkom op de jubileumreceptie van 3 september a.s.
Voor de Driebergse jeugd uit groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen organiseert Risenborgh op woensdag 9 juni van 13.30 tot 16.00 uur een tennispromotie/kennismakingsmiddag. Op jou school ligt een inschrijfformulier om je op te geven, als je een keer kennis wilt maken met de tennissport. Risenborgh zorgt voor de rackets, ballen en natuurlijk de nodige versnaperingen.


Verdachte brandmoord Zeist voor rechter

ZEIST  De vrouw die verantwoordelijk wordt gehouden voor de brandmoord op de 23-jarige Narges Achikzei in Zeist staat vandaag voor de rechter. Narges werd in december vorig jaar in het portiek van haar flat overgoten met benzine en vervolgens in brand gestoken.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Juf Debbie getrouwd

LEERSUM  De kinderen van groep 6 van basisschool de Hoeksteen uit Leersum vierden donderdag 29 april feest.Juf Debbie trouwde met haar Marc.

Lees verder op de website van De Kaap

Inschrijving Avondvierdaagse

DOORN  Ook dit jaar wordt onder de vlag van de Stichts Gooise Wandelsportbond de Doornse Avondvierdaagse georganiseerd van 15 tot en met 18 juni. De wandelroutes van vijf, tien of vijftien kilometer voeren elke avond naar een andere windstreek.

Lees verder op de website van De Kaap

5 mei 2010

tijd: 14:10 uur  temperatuur: 11 °C

Binnenplaats Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Keep them Rolling

DRIEBERGEN Via de Hoofdstraat vanuit Doorn  rijdt  ‘Keep them Rolling’ Driebergen binnen.  Dit is een stoet van originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.  Er nemen ongeveer zestig voertuigen aan de tocht deel die door een groot deel door de provincie Utrecht rijdt.  

vergroot foto of bekijk diashow van alle voertuigen

Foto’s: Renk Knol 20100505 gemaakt op hoek Drieklinken-Rijsenburgselaan

Schoolvoetbaltoernooi één groot feest

MAARN/MAARSBERGEN  Een kleine 250 meisjes en jongens van de basisscholen de Meent, de Merseberch en de Ladder genoten vorige week van het schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi stond dit jaar in het teken van het komende WK-voetbal.

Lees verder op de website van De Kaap

Uniek bevrijdingsconcert EMM

LEERSUM  Het zal een bijzonder, zo niet een uniek concert worden dat Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) zaterdagavond 8 mei in De Binder ten gehore zal brengen. Uniek, omdat er maar liefst vijfendertig Canadese oud-strijders, waarvan er een aantal daadwerkelijk aan de bevrijding van ons deel van Nederland heeft bijgedragen, aanwezig zullen zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto-expositie verzet Doorn

DOORN  In het Cultuurhuis in Doorn is van woensdag 5 mei tot en met vrijdag 28 mei een foto–expositie ingericht over het verzet in Doorn tijdens de oorlogsjaren.

Lees verder op de website van De Kaap

Concert Choir Company Sisters

AMERONGEN  De Choir Company Sisters geven op zondag 9 mei concert in de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis.Het thema van het concert is: ‘Met het oog op de toekomst’.

Lees verder op de website van De Kaap

6 mei 2010

tijd: 14:00 uur  temperatuur: 13 °C

Nijendal Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dikke banden wedstrijd in Driebergen

DRIEBERGEN Vanmiddag werd in Driebergen de dikke banden wedstrijd voor basisschoolleerlingen verreden als voorprogramma voor de Ronde van Driebergen voor amateurs. Vanavond starten de B-amateurs om zeven uur, voor de A-amateurs klinkt het startschot om acht uur.
Op de foto’s de wedstrijd van de 9-10 jarigen.

vergroot foto1  vergroot foto2   vergroot foto3   diashow


Speelweek terug in Leersum

LEERSUM  De speelweek is weer terug. Na een jaar afwezigheid kunnen kinderen zich van maandag 5 juli tot en met donderdag 8 juli helemaal inleven in het thema ‘piraten’.

Lees verder op de website van De Kaap

Rondvaart op de Henry Dunant voor Rode Kruis-vrijwilligers

HEUVELRUG  Op zaterdag 12 juni kunnen aangemelde vrijwilligers en leden van het Rode Kruis op de Utrechtse Heuvelrug op het vakantieschip Henry Dunant een gratis rondvaart over de Lek kunnen beleven.

De Henry Dunant is een luxe vakantieschip van het Rode Kruis dat onder meer wordt gebruikt als vakantieverblijf voor zieken en gehandicapten. Speciaal op deze dag wordt het schip opengesteld voor leden en donateurs van het Rode Kruis op de Utrechtse Heuvelrug. Ook als nieuwe donateur kunt u meevaren, dus meldt u meteen aan!

Doelstelling
Het Rode Kruis is zowel internationaal als nationaal actief. Iedereen kent wel de inzet van het Rode Kruis bij rampen. Maar ook in onze eigen gemeente is het Rode Kruis aanwezig.

Het Rode Kruis is op de Utrechtse Heuvelrug al decennia lang betrokken bij zowel EHBO-hulpverlening als sociaal vervoer van gehandicapten en ouderen. Hiervoor is passend vervoer nodig. De huidige voertuigen van de afdeling zijn al meer dan 15 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is vervanging noodzakelijk.

De opbrengsten van deze middag zullen ten goede komen aan een nieuw aan te schaffen bus voor rolstoelvervoer van het Rode Kruis, Utrechtse Heuvelrug.

Programma
13.30    Ontvangst van de gasten op de Henry Dunant met koffie & thee.
14.00    Vertrek boot richting Culemborg waarbij een natuur deskundige uitleg zal gegeven over de omgeving waarin u vaart. Onderweg zal er een grote loterij worden gehouden waarbij mooie prijzen zijn te winnen.
16.30     Boot terug in de haven van Wijk bij Duurstede.

Aanmelden
Het maximale aantal personen die zich voor deze middag kunnen aanmelden is 300. Meldt u zich dus snel aan want: vol is vol.
Aanmeldingen kunnen gemaild worden naar info@rodekruisutrechtseheuvelrug.nl o.v.v. rondreis Henry Dunant.

De uiterste inschrijfdatum is 20 mei a.s.. De gelukkigen zullen vóór 1 juni bericht ontvangen.

Nieuw SBI-kantoor geopend

DOORN  Dr. Lizzy Doorewaard, algemeen directeur van Landgoed Zonheuvel/SBI, heeft vorige week vrijdag het nieuwe kantoor officieel in gebruik genomen. Zij deed dat door het onthullen van een beeld van de naamgever Slotemaker de Bruïne.

Lees verder op de website van De Kaap

Gerrit Maarseveentocht

DOORN  Mensen, die van natuur houden en niet opzien tegen een stevige wandeling kunnen op 15 mei meedoen aan de negentiende Gerrit Maarseveentocht georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

7 mei 2010

tijd: 14:40 uur  temperatuur: 9 °C

Park Seminarie Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Aangehouden voor vernieling 


ZEIST  De politie heeft donderdagmorgen een 37-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor vernieling van een aantal ruiten van een woning op de Utrechtseweg.  De verdachte belde rond 08.35 uur aan bij de bewoner, maar werd niet binnengelaten omdat er sprake was van een conflict tussen hen beiden. Dit kon de verdachte niet verkroppen, die vervolgens met enkele stenen uit de tuin drie ruiten ingooide. Hierna vluchtte hij weg op zijn fiets. De Tilburger kon echter rond 08.50 uur worden aangehouden op de Utrechtseweg.

Winkeliers WDC vol inspiratie

DOORN  Winkel Collectief Doorn (WCD) is klaar voor de toekomst. Met de komst van twee nieuwe bestuursleden en een speciale rode-loper-actie voor Moederdag bruist de bestuurscommissie van energie.

Lees verder op de website van De Kaap

Hotel in oude gemeentehuis Amerongen

AMERONGEN  Het oude gemeentehuis van Amerongen moet gesplitst worden verkocht. In het oude gedeelte aan de Hof 1, 3 en 5 wil Westerwoud Vastgoed Consultancy het 18 tweepersoonskamers tellende hotel ‘Hof van Amerongen’ vestigen.

Lees verder op de website van De Kaap

8 mei 2010

tijd: 15:10 uur  temperatuur: 11 °C

Sterkenburgerlaan 1 Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Jubileum kinderopvang De Regenboog gevierd

ELST  De kinderopvang De Regenboog bestaat deze maand vijf jaar en dat werd in de laatste week van april uitbundig gevierd met alle kinderen van de opvang.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

IVN excursie voor mensen met een visuele beperking

ZEIST  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn organiseert een speciale excursie in park De Brink te Zeist. Er zal verteld worden hoe het park is ontstaan en tijdens de daaropvolgende wandeling zal extra aandacht uitgaan naar het voelen van, het ruiken van en het luisteren naar de natuur.

Herkent u aan de bast de boom, kunnen we aan de hand van geuren een paar planten herkennen en welke vogel doet voortdurend een fietspomp na.
Kent u iemand met een visuele beperking of heeft u zelf een visuele beperking, grijp deze mogelijkheid dan aan. De natuur biedt zoveel moois! Er zullen extra IVN-gidsen zijn om te begeleiden maar uiteraard kan men ook zelf iemand meenemen. Blindengeleidehonden zijn op deze excursie natuurlijk welkom.
Deze excursie vindt plaats op zaterdag 15 mei vanaf 10.00 tot ongeveer 12.00. Startpunt: ingang kinderboerderij, Kroostweg 7 te bereiken met bus 50. Uitstappen Utrechtse weg halte Griftlaan
Aanmelden (i.v.m. aantal begeleiders) bij dvdkamp@kpnmail.nl of telefonisch 030 695 73 08

Gert Vlok Nel in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Op 13 mei treedt de Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel (Beaufort-Wes, 1963) op in het Beauforthuis. Vlok Nel is bekend geworden in Nederland door zijn cd Beaufort-Wes se beautiful woorde.

Een in muziek omgezette versie van zijn gedichtenbundel ‘Om te lewe is onnatuurlik’, die in 1995 uitkwam. Hij produceerde de cd hoofdzakelijk zelf en kreeg daarbij steun van een vriend die als tweede stem fungeerde. Zelf verzorgt hij de zang, gitaar en piano. Met zijn zachte stem weet hij zalen muisstil te krijgen, met zijn bescheidenheid het publiek diep ontroerd achter te laten. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
donderdag 13 mei, 17.00 uur 
Gert Vlok Nel – Beaufor-Wes, Zuid-Afrika 
entree € 16 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Iedereen kijkt naar Allemanswaard

AMERONGEN  Met een originele publiciteitscampagne, huis aan huis door Amerongen, werden alle bewoners vorige week uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van het definitieve plan Allemanswaard.

Lees verder op de website van De Kaap

9 mei 2010

tijd: 12:40 uur  temperatuur: 10 °C

Arnhemsebovenweg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

RHENEN  De politie heeft zaterdag 8 mei twee verdachten aangehouden die zich schuldig hadden gemaakt aan openlijke geweldpleging.
 
Rond 03.50 uur kreeg de politie de melding dat een man was geslagen in een horecagelegenheid op de Oude Veensegrindweg. Ter plaatse bleek dat de uitbater een groep van acht personen in zijn gelegenheid had, die na de aankondiging dat de bar ging sluiten zelf de bierpomp wilden gaan hanteren. Toen hij één van hen achter de bar vandaan haalde, kreeg hij van deze jongen enkele klappen in het gezicht. De aangever pakte deze verdachte vast, waarna hij door een tweede verdachte van achteren bij zijn keel werd gegrepen.
 
Een van de personeelsleden bevrijdde het slachtoffer waarna de politie werd gebeld. Beide verdachten, 21 en 24 jaar oud en woonachtig in Rhenen, werden aangehouden en ingesloten.
 

Verkeersongeval met gewonde

DOORN  Op vrijdagmiddag 7 mei vond op de Leersumsestraatweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. Laatstgenoemde raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis.
 
Rond 15.25 uur wilde een 62-jarige inwoner van Leersum vanaf de Schoonoortselaan linksaf de Leersumsestraatweg inrijden. Daar stak op dat moment een 74-jarige inwoner van Doorn over, die tengevolge van de aanrijding op de motorkap belandde en daarna op de weg viel. De voetganger werd met hoofd- en knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis voor een nader medisch onderzoek.

Vogelen op de Boswerf

ZEIST  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn gaat op verzoek van de Boswerf vogelen in het Zeisterbos. Onder leiding van een aantal enthousiaste vogelaars die zelf de nodige geluiden na kunnen bootsen gaan we zoeken naar de bonte vliegenvanger, de kuifmees en de bonte specht.

U leert wat ezelsbruggetjes om de geluiden te herkennen en u hoort waar u de vogels mogelijk kunt vinden. Kiezen ze de grond of juist de boomtop? Wie roept er nu toch steeds zijn eigen naam.
Vogelt u mee, kom dan op zondag 16 mei met verrekijker naar Bezoekerscentrum de Boswerf, prins Bernhardlaan 3 in het bos te Zeist.
Tijd: 14.00-16.00
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, tel: 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Inburgeraars met Nederlandse vlag en wimpel geslaagd

RHENEN  Voor vijf  inburgeraars is het maandag 10 mei 2010 eindelijk zover. Dan worden zij op het gemeentehuis van Rhenen om 16.00 uur in het zonnetje gezeten krijgen zij het inburgeringdiploma uitgereikt.

Voor de mogelijkheden van inburgeraars in Rhenen is de samenwerking tussen de Stichting Vluchtelingenwerk Midden Gelderland, Agens en de gemeente Rhenen van groot belang. Het heeft voor de eerste successen gezorgd.

Nieuwe Nederlanders vertellen tijdens de diploma-uitreiking van het inburgeringexamen hun verhaal. De inburgeraars, die zijn geslaagd voor het examen, gaan een nieuwe toekomst tegemoet.

De inburgeraars uit Rhenen hebben verschillende achtergronden. Zowel de landen als de situaties waaruit ze komen, zijn niet vergelijkbaar. Het team dat dagelijks met hen werkte, stond geregeld versteld van de kracht, die uit hun verleden blijkt.
Het samenzijn van mensen uit de hele wereld maakt de diploma-uitreiking tot een intercultureel feest. Wethouder Frank Bongers reikt de certificaten uit en gaat in gesprek met de nieuw ingeburgerde inwoners van Rhenen.

De meeste inburgeraars gaan het liefst door met leren van de Nederlandse taal of willen een vak leren, bijvoorbeeld als helpende in de zorg. Een aantal van hen is begonnen met het leren van de Nederlandse taal op een hoger niveau.

10 mei 2010

tijd: 11:45 uur  temperatuur: 9 °C

Koningin Julianalaan Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Giro di Sportuh: een onvergetelijke reis op de fiets

AMERONGEN  Net voor de doorkomst van de Giro d’Italia uit werd de Italiaanse vlag gehesen in Amerongen door burgemeester Frits Naafs. Vlak daarvoor hadden zes jongeren de vlag onder politiebegeleiding en met veel lawaai het dorp binnen gereden op de fiets.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontvangst veteranen slag om Grebbeberg

RHENEN Vandaag was het op één dag na zeventig jaar geleden dat de slag om de Grebbeberg begon. Deze vond plaats van 11 mei tot 13 mei 1940. Bij deze slag vonden honderden jonge mannen de dood.
70 jaar later deed een groep oud-militairen samen met burgemeester Joost van Oostrum mee aan de tweede fietstocht ’in het spoor van de meidagen’ over een afstand van 220 kilometer.

vergroot foto

,,U vormt een unieke fietsploeg,” zei wethouder Frank Bongers, die later het startschot gaf. De route van veteranen voerde vanaf de Grebbeberg via twee andere belangrijke symbolen van de strijd (Rotterdam en Yperenburg) naar Doorn met de finish op het Veteraneninstituut.

Op het Rhenense gemeentehuis ontving wethouder Frank Bongers na de startceremonie nog de veteranen Beijerbergen (100 jaar) en Schouten (91 jaar).

zie ook reportage op RTV Utrecht

Zijspantoppers geven acte de présence op Kwintelooyen

RHENEN  Op circuit Kwintelooyen in Rhenen wordt Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) de vierde wedstrijd voor het ONK zijspancross 2010 verreden.

Lees verder op de website van de Apeldoornse Krant

Martin Simek in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Op 16 mei speelt Martin Simek een try-out van zijn theaterprogramma ’69 in het Beauforthuis (Austerlitz). Simek werd geboren in een welgestelde, intellectuele, Praagse familie. Helaas in 1948, het jaar dat de Communisten in Tsjecho-Slowakije aan de macht kwamen.

Twintig jaar leefde hij in onvrijheid en armoede voor hij in 1968 via Wenen de vlucht naar de vrijheid nam. Hoewel vrijheid….waar huist zij eigenlijk? 
De zoektocht ernaar is de leidraad van Simeks leven en heeft de stijl van alles wat hij doet en deed bepaald. Over successen heeft hij niet te klagen. Als tennisser, tenniscoach, regisseur, acteur, cartoonist (onder pseudoniem AnoNe), columnist en sinds kort als schrijver. Dit jaar ontving hij bovendien de hoogste radio-onderscheiding, de Zilveren Reissmicrofoon, voor zijn interviewprogramma ‘Simek ’s nachts’. Nu laat hij in het theater zien wat de zoektocht naar vrijheid hem heeft opgeleverd. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 16 mei, 17.00 uur 
Martin Simek – ’69 (try-out) 
entree € 17,50 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

11 mei 2010

tijd: 13:55 uur  temperatuur: 9 °C

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Auto van moeders

OVERBERG  Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in de auto van zijn moeder reed.
 
Omstreeks 23.55 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Dwarsweg. Agenten gingen achter de auto aan en de 41-jarige man uit Veenendaal werd gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en vertelde de auto van zijn moeder, zonder toestemming, te hebben meegenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de auto werd teruggebracht naar zijn moeder met de mededeling goed op de sleutels te passen.

Judith Cromjongh schittert in Eindhoven.

DRIEBERGEN  Het afgelopen weekend vond in Eindhoven de Open Nederlandse Masterkampioenschappen plaats. De twee masters van Z&PC de Zwoer, Judith Dogger en Paul v.d. Voort namen hieraan deel. Helaas kon Judith door andere verplichtingen alleen uitkomen op de 200 meter rugslag. Tijdens haar prima gezwommen race wist ze het Nederlandse Record met ruim 4 seconden te verbeteren en te brengen op 2.43.93.

vergroot foto

Paul v.d. Voort kwam o.a uit op de 1500 meter vrije slag, de 400 meter wisselslag, de 200 meter vlinderslag en de 800 vrij. Op al deze afstanden wist Paul een prima derde plaats te behalen. Grote klasse. Hiernaast wist hij op een sterk bezette 200 meter vrije slag nog een 10 plaats te behalen.

Zitvolleyballers Volleer weer tweede

LEERSUM  Tijdens de final four in Pijnacker is het zitvolleybalteam van Volleer er niet in geslaagd de titel, die vorig jaar werd overgedragen aan Twente ’05, te heroveren. In de finale was Holyoke met 3-0 te sterk voor de Leersumers, die dus opnieuw met het zilver genoegen moesten nemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Prijsuitreiking Doornse brandweer

DOORN  De brandweer Doorn reikte op 7 mei de prijzen van de Koninginnedag prijsvraag uit. De prijsvraag die werd uitgeschreven tijdens het grote lego-evenement ‘incidentcity’.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome lijdt na zeven maanden weer een nederlaag

DOORN  KCD/Decohome verloor op 10 oktober 2009 bij MIA; zeven maanden lang bleef de ploeg daarna in de veld- en de zaalcompetitie zonder nederlaag, maar zaterdag kwam er in De Bilt een einde aan die fraaie reeks.

Lees verder op de website van De Kaap

Plakconflict SP en Oranje vereniging

AMERONGEN/LEERSUM  Het plakken van het Koninginnedagprogramma van de Oranjeverenigingen Amerongen en Leersum over een deel van een verkiezingsposter van de SP is in het verkeerde keelgat geschoten van deze partij.

Lees verder op de website van De Kaap

Molendagen op molen Maallust in Amerongen

AMERONGEN  De Amerongse molen Maallust was afgelopen weeken geopend voor publiek. Dit was voor het eerst sinds het verwijderen van de kap in 1938. Een draaivaardige molen kon aan het publiek getoond worden.

Lees verder op de website van De Kaap

12 mei 2010

tijd: 15:35 uur  temperatuur: 8 °C

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dauwtrappen met MMN-gids

MAARN  Mensen trappen niet meer in alle vroegte op blote voeten door het gras – het oorspronkelijke dauwtrappen – maar de natuur in gaat men op Hemelvaart nog wel in grote getalen. Al sinds de oprichting organiseert Maarn Maarsbergen Natuurlijk op deze dag de dauwtrapwandeling door de natuur in en rond Maarn en Maarsbergen

Lees verder op de website van De Kaap

Plein 6 en gemeente eisen duizenden euro’s van elkaar

DOORN  De gemeente en restaurant Plein 6 in Doorn eisen geld van elkaar. De gemeente vindt dat Plein 6 €30.000,- moet betalen omdat het restaurant vorig jaar zonder terrasvergunning toch, meerdere malen, zijn terrasstoelen- en tafels buiten heeft gezet.

Lees verder op de website van De Kaap

Auto weg en snel terug

DOORN Dinsdag omstreeks 14.30 uur stopte een 56-jarige man uit Doorn op de Driebergsestraatweg om bij het tankstation even te plassen. Hij liet de motor draaien van zijn BMW X5.

Toen de man in de shop was hoorde en zag hij zijn auto met hoge snelheid wegrijden met een onbekende man achter het stuur. De politie werd direct gebeld en doordat de auto was voorzien van een volgsysteem werd deze niet veel later in Doorn zonder bestuurder aangetroffen.

Jan Rot improviseert

AUSTERLITZ  Zondag 16 mei speelt Jan Rot iun het Beauforthuis. Hij valt in voor Martin Simek, die door omstandigheden is verhinderd. Jan Rot is net klaar met zijn Hallelujah-tour die hij vorig jaar met veel succes in het Beauforthuis speelde, en is nu druk bezig met allerlei nieuwe vertalingen van o.a. Beatles & Stones, Randy Newman en een cd met folkklassiekers van Pete Seeger, Woody Guthrie en Joan Baez. Nu neemt hij de kans waar van alles te spelen wat hij nog nooit eerder heeft gespeeld, maar er is deze maand ook net een cd met “het beste van Jan Rot” verschenen dus reken op een flink aantal Rotklassiekers. Een unieke kans om de meestervertaler op z’n best te zien: improviserend!  Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 16 mei, 17.00 uur 
Jan Rot improviseert 
entree € 17,50 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Natuurrijke rivieroevervaarten en themavaarten over de Nederrijn

RHENEN  Natuurliefhebbers kunnen bij de VVV rivieroevervaarten en themavaarten reserveren voor een vaart over de Nederrijn onder leiding van een gids. Ook kan de excursieboot de Blauwe Bever gereserveerd worden voor een eigen bootexcursie.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Meifestijn in Von Gimborn Arboretum

DOORN  Het meifestijn is een jaarlijks terugkerend evenement voor het hele gezin. Dit jaar zal het festijn gehouden worden op 15 en 16 mei. Bezoekers kunnen wandelingen maken in het arboretum waar allerlei bomen en struiken in volle glorie bloeien, vooral in deze tijd Rhododendron.

Lees verder op de website van De Kaap

13 mei 2010

tijd: 12:50 uur  temperatuur: 7 °C

Traaij Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ingezonden: Met name slechthorenden……

Wij berichten u graag, en met trots, dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug doven en slechthorenden serieus begint te nemen. De bewonersbijeenkomst over woon servicegebieden in Nieuw Salem Driebergen op 13 april was niet te volgen voor doven en slechthorenden. Geen ringleiding, geen schrijftolk. Slechts twee inleiders die slechts poogden dat jan- en- alleman niet door elkaar heen praatten. In elk geval nog wat.
Nauwelijks een week later op 20 april in Zorgcentrum De Schermerij te Leersum. Zelfde onderwerp, maar nu waren de zaken prima voor elkaar op kosten van de gemeente. Proficiat burgers van gemeente Utrechtse Heuvelrug met zo’n gemeente bestuur en betrokken ambtenarij.
De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) is blij dat de gemeente in samenwerking met Indigo de film “De kunst van het ouder worden” voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt. Doven en slechthorenden zijn gewoon normale, betrokken burgers in deze gemeente. Chapeau!

De kunst van het ouder worden
Film en nabespreking

Wat kun je ondernemen om positief in het leven te staan? Drie senioren die veel hebben meegemaakt vertellen daarover in de film ‘De kunst van het ouder worden’. Op dinsdag 18 mei is deze film te zien in Cultureel centrum de Twee Marken in Maarn. Na afloop volgt een nabespreking onder leiding van een medewerker van Indigo. De middagfilm is van 13.30-15.00uur en de avondfilm van 19.00-20.30uur
Gelukkig weten velen uiteindelijk om te gaan met verlieservaringen en vinden een nieuwe balans. Maar hoe doen zij dit? Daarover gaat ‘De kunst van het ouder worden’. Het is een film over het koesteren van kansen die het leven biedt.

Met name slechthorenden worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Er is een schrijftolk aanwezig en de gesproken tekst wordt integraal geprojecteerd op een groot scherm. Tevens is er een ringleiding voor hoortoestelgebruikers. De Nederlandstalige film is Nederlands ondertiteld.

Indigo werkt in de praktijk van de huisarts, in het gezondheidscentrum, in het buurthuis of op school.  Zo is Indigo- hulp en ondersteuning laagdrempelig en voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar.

*Cultureel centrum de Twee Marken, Trompplein 5  in Maarn
*Dinsdag 18 mei 2010 13.30-15.00 uur en van 19.00-20.30 uur
*Van 15.15 tot 18.45u HOREN info- markt (doorlopend) met medewerking van audiciën Kaasschieter, Maarn; hoorbatterijen.nl, Utrecht; de Ned. Schrijftolk Vereniging; NVVS, Utrechtse Heuvelrug.

Ben Schut

Open dag OKEE Vakantiekampen in Rhenen

RHENEN  OKEE Vakantiekampen houdt zondag 16 mei van 13.00 tot 17.00 uur een open dag op Sportpark Candia aan de Grebbeweg 77 in Rhenen. OKEE Vakantiekampen is een non-profit organisatie die al dertig jaar jeugdvakanties organiseert.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Speakers’ Corner Huis Doorn: Reconstructie van het historisch interieur

DOORN  In de neogotische kapel van Huis Doorn vindt op 16 mei een Speakers’ Corner plaats met als titel ‘Reconstructie van het verleden’.

Lees verder op de website van De Kaap

Kindergrietmarkt Amerongen

AMERONGEN  Margaretha Turnor, kortweg Griet, was in de 17e eeuw kasteelvrouwe van Amerongen. In navolging van deze vrouw wordt op 15 mei van 10.00 tot 17.00 uur wederom een Grietmarkt georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

14 mei 2010

tijd: 14:35 uur  temperatuur: 11 °C

Jagerspad Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Condoleanceregister voor Rhenense slachtoffers vliegramp Tripoli

RHENEN  De klap die Tripoli en Nederland afgelopen week trof, is ook  in Rhenen hard aangekomen. Twee mensen op de passagierslijst van de fatale vlucht in Libië zijn inwoners van Rhenen.  Hun namen zijn nog niet bekend gemaakt omdat er nog geen identificatie heeft plaatsgevonden. 

Burgemeester Joost van Oostrum is erg geschrokken van dit tragische nieuws en betuigt zijn medeleven met de nabestaanden. Hij heeft besloten een condoleanceregister te openen voor de slachtoffers.  Dit condoleanceregister ligt vanaf maandag in de hal van het gemeentehuis voor iedereen om te tekenen. Mensen die tijdens de openingstijden ’s ochtends niet in de gelegenheid zijn om te tekenen kunnen dit ook ’s middags tot 17.00 uur doen.  Op www.condoleanceregister.com kan digitaal een condoleance worden achtergelaten. De vlag bij het gemeentehuis hangt halfstok.

Mensen met vragen over de ramp kunnen contact opnemen met het noodnummer van het ministerie van buitenlandse zaken: 070 – 348  7770.

Op 14 mei vindt de opening van het Grebbeliniefestival plaats. In overleg met de commissaris van de Koningin Roel Robbertsen is besloten deze opening sober te laten verlopen uit piëteit met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Kasteel Broekhuizen te koop

LEERSUM  Wie in deze economisch barre tijden nog wat geld overheeft en dat wil investeren in een leuk optrekje, kan een bod doen op Kasteel Broekhuizen aan de Broekhuizerlaan 2. Voor nog geen zes miljoen euro kan men eigenaar worden van het vijf hectare grote landgoed, met kasteel, oranjerie, koetshuis, boerderij en een schuur.

Lees verder op de website van De Kaap

Hockeyclub Doorn viert 7e lustrum

DOORN  Een swingend gala en een gezellig jeugdtoernooi stonden afgelopen maand op het programma bij Hockeyclub Doorn. De club bestaat dit jaar 35 jaar en heeft alle reden om dat goed te vieren.

Lees verder op de website van De Kaap

Brand Sitiolaan Doorn

DOORN  De brandweer uit Doorn werd donderdagochtend om 03.24 gealarmeerd voor een ‘prio 1’ buitenbrand aan de Stiolaan in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

15 mei 2010

tijd: 14:50 uur  temperatuur: 14 °C

Valentijn Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


SVMM na overtuigende winst door naar laatste ronde nacompetitie

MAARN  In de returnwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht voor een plaats in de tweede en laatste ronde van de nacompetitie won SVMM in eigen huis met grote cijfers.

Lees verder op de website van De Kaap

Verzetsstrijders voor het laatst bijeen

ZEIST  In Zeist komen de leden van de Nationale Federatieve Raad van het Voormalig Verzet Nederland (NFR) vandaag voor het laatst bij elkaar. De club van verzetsstrijders heft zichzelf per 30 juni op.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

‘De gekken’ in De Binder

LEERSUM  De jeugdafdeling van de Darthuizer Toneel Vereniging speelt op vrijdag 28 mei ‘De gekken’ een klucht door Glenn Hughes, vertaald door Han Steemers.

Lees verder op de website van De Kaap

16 mei 2010

tijd: 15:30 uur  temperatuur: 15 °C

Rosariumlaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dalto-Dos’46

DRIEBERGEN  “Een belachelijke vertoning”, was de kwalificatie die Herman van Gunst vorige week terecht aan de uitwedstrijd in Nijeveen gaf (25-13). Blijkbaar wilden zijn spelers voor eigen publiek laten zien dat zijn opmerking “Voor ons is de veldcompetitie over”, niet terecht was. Hoewel de ploeg met twee invallers aan de start verscheen (Paula Bos voor de revaliderende Ilona van den Berg en Otto Fabius voor de geschorste Jos Roseboom die rood kreeg na 2x geel vorige week), was Dalto niet van plan om het opnieuw tot zo’n inmaakpartij te laten komen.

vergroot foto

Toch liep het een groot deel van de wedstrijd achter DOS’46 aan, maar liet het de achterstand nooit ver oplopen. Drie keer stond de thuisploeg kort op voorsprong. Eenmaal in de eerste minuut, een keer ver in de tweede helft en de mooiste natuurlijk, bij het eindsignaal.
De 1-0, een prachtige achterwaartse doorloopbal van Bob de Jong, waarmee Dalto opende, werd door DOS’46 al snel weggewerkt, waarna de Nijeveners tot aan de rust op voorsprong bleven. Groter dan drie punten werd de voorsprong echter niet. Vlak voor rust schoot Jorrit Bergsma Dalto naar 9-10 en was er nog van alles mogelijk.

In de rust bleef Simone Timmerman met een blessure aan de kant en maakte Janneke Beuckens haar debuut. Vlak voor tijd maakte ook Jeffrey Riemers zijn debuut. Hij kwam er in voor Bob de Jong. Een mooier debuut kon hij zich niet voorstellen, want invallen tegen international André Kuipers, bij de eerste actie een stip meekrijgen en vervolgens uit drie doelpogingen twee keer scoren. Het laatste doelpunt was vanaf de zijlijn en was tevens de derde en beslissende keer dat Dalto op voorsprong kwam, 21-20. Het was de winnende goal.

Na afloop van de wedstrijd maakte Jos Roseboom bekend dat hij komend seizoen weer teruggaat naar zijn oude club DVO. DVO promoveerde in de zaal naar de Korfbal League.  
Tekst bij foto: Invaller Jeffrey Riemers gaat voor de doorbraak. Hij werd de matchwinnaar.
Fotograaf: Jan Slettenhaar

Vernielers aangehouden

ELST Op vrijdagavond om half tien kreeg de politie de melding dat twee mannen vernielingen hadden gepleegd in een restaurant aan de Rijkstraatweg. Agenten gingen direct ter plaatse en de twee mannen werden in de omgeving aangetroffen.

De 48-jarige man uit Elst verzette zich hevig tegen zijn aanhoudingen en schopte een agente tegen haar been. Uiteindelijk konden deze man en de andere man, 30 jaar oud uit Elst, worden aangehouden. In de gelegenheid hadden ze vernielingen aangericht. Waarom ze dit hadden gedaan is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Musketiers naar finale om promotie

ELST  Musketiers heeft zich weten te plaatsen voor de finaleronde van de nacompetitie en houdt hiermee zicht op promotie naar de derde klasse. Dat de club zich hiervoor wist te plaatsen was geen verrassing.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Sprengen, een uniek landschapselement van hoge ecologische waarde

DRIEBERGEN  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt u mee langs de sprengen van de gemeente Heuvelrug (Driebergen-Rijsenburg). Sprengen zijn handmatig gegraven vijvers en beken, ooit bedoeld om de landhuizen van water te voorzien.

Het heldere voedselarme water levert een unieke mogelijkheid voor flora en fauna, kansen voor voorjaarsplanten, salamanders en libellensoorten.
Zondag 23 mei 14.00-16.00 vanaf kerkplein Driebergen Rijsenburg t.o. restaurant het Wapen van Rijsenburg.
Inlichtingen: Jenny Gottenbos tel: 0343 521018 of www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

17 mei 2010

tijd: 9:00 uur  temperatuur: 12 °C

Hoofdstraat Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Zwemvereniging de Zwoer haalt 12 medailles op Provinciale Kampioenschappen

DRIEBERGEN  Afgelopen weekend was de eerste ronde van de Provinciale Kampioenschappen wedstrijdzwemmen in het Sportfondsenbad te Amersfoort. Voor deze zogenaamde Zomerkringwedstrijden worden per afstand de snelste zwemmers van de provincie Utrecht uitgenodigd.
Van Z&PC De Zwoer waren zes meisjes uitgenodigd: Sigrid Dogger, Suzanne Lange (zie foto), Rianne Weijburg, Amy Weijburg, Elja Douma en Niké Beekes. Voor de jongens mochten Symen Dogger, Sven Dogger, Auke Koops en Tim Douma starten.

vergroot foto

Rianne en Suzanne behaalden ieder vier medailles, Rianne eenmaal goud en driemaal zilver en Suzanne eenmaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons. De prestatie van Rianne is best opmerkelijk omdat zij ook volop in training is voor de Alpe d”HuZes (http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/raw/team/). Dat betekent naast het zwemmen ook nog veel fietsen.
Suzanne mag ook ook erg tevreden zijn omdat ze pas kort weer volop traint na een zware blessure.

Elja Douma wist beslag te leggen op twee zilveren medailles en Sigrid Dogger behaalde brons op de 200 meter rugslag en zette met deze tijd (2:38.57) een all time clubrecord neer.
De jongens wisten een teamprestatie neer te zetten door de derde plaats, dus brons, op de estafette vier maal 100 meter vrije slag te behalen.

Alle zwemmers hebben dit eerste weekeinde goed gepresteerd. De meesten hebben een aantal persoonlijke records behaald. Auke Koops heeft op al de zes afstanden, die hij moest zwemmen, nieuwe persoonlijke records gezwommen.
In totaal totaliteit zijn er zes nieuwe clubrecords neergezet.

Dure slaapplaats

ZEIST Op maandagochtend zagen agenten een auto staan op de Blikkenburgerlaan. Eerst zat de man rechtop in zijn auto maar toen de agenten langsreden ging hij plotseling liggen in zijn auto en deed net of hij sliep.

De man werd “gewekt” en bleek gesignaleerd te staan voor openstaande boetes van bijna 1000 euro. De man werd aangehouden en is ingesloten totdat het bedrag is betaald.

Tuinenfietstour Groei en Bloei

DOORN  Geen Giro d’Italia, maar lekker in het eigen tempo fietsen over de Utrechtse Heuvelrug en genieten van bijzondere tuinen. Dat kan op zaterdag 5 juni 2010 met de tuinenfietstour van Groei & Bloei afdeling Doorn en omstreken.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden door Arnoud Venema

DOORN  Op dindag 18 mei tussen 10 en 12 uur houdt Connexxion een voorlichtings bijeenkomst over de OV-chipkaart. Ik zal daar aanwezig zijn met een dossier van de achterkant van de OV-chipkaart die ons veel geld kost.

Jasper van Geijtenbeek van de SP zal hierbij ook aanwezig zijn.
Ik wil mensen die ervaring hebben met de OV-chipkaart vragen zo mogelijk 18 mei hierbij ook aanwezig te zijn.
Plaats: Regiobiebliotheek ZOUT, Cultuurhuis in Doorn,

Auto met hoge snelheid tegen boom in Maarsbergen

MAARBERGEN  Op de Haarweg in Maarsbergen is zondagavond een zwaar ongeval gebeurd. Een man reed met hoge snelheid tegen een boom, schoot de weg over en kwam tegen een tweede boom tot stilstand.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

In vijftien minuten is alles weg bij KCD/Decohome

DOORN  Een dramatisch eerste kwartier na rust heeft KCD/Decohome de kop gekost in de thuiswedstrijd tegen Huizen. De op de derde plaats bivakkerende Noord Hollanders hadden een helft lang zeer veel moeite met de Doornse korfballers maar de thee deed blijkbaar wonderen.

Lees verder op de website van De Kaap

Gezellig, gratis onderhandelen op de Beursvloer

DOORN  ,,Wat de een over heeft, kan de ander goed gebruiken”, dat is, volgens Paul Blom, de gedachte achter de Beursvloer. Projectleider Blom organiseert het evenement op woensdag 26 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur voor de vijfde keer en legt uit wat het precies inhoudt.

Lees verder op de website van De Kaap

18 mei 2010

tijd: 13:50 uur  temperatuur: 15 °C

Traaij Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Financiering stationsgebied Driebergen-Zeist rond

DRIEBERGEN-ZEIST  De financiering voor het nieuwe stationsgebied Driebergen-Zeist is rond. Dinsdagmiddag hebben onder andere het rijk, de provincie en de gemeenten hun handtekening gezet onder de financiering van het project. De herinrichting van het treinstation gaat 192 miljoen euro kosten.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

SVMM door overtuigende zege op Zwaluwen Utrecht naar finale nacompetitie

MAARN/MAARSBERGEN  SVMM moest afgelopen zaterdag de 0-1 overwinning van een week eerder veilig stellen om aanspraak te kunnen maken op de finale van de nacompetitie. De winnaar van de finale promoveert naar de 3e klasse D.

Lees verder op de website van De Kaap

Inzameling voor Polen succes

LEERSUM  Agnieszka en Ron Woudenberg zijn er nog van ondersteboven. De oproep in De Kaap voor spullen om de grootste behoefte van het weeshuis in het Poolse Jasieniec Ilzecki te lenigen heeft een onverwacht grote hoeveelheid reacties te weeg gebracht.

Lees verder op de website van De Kaap

Openluchtconcert arboretum

DOORN  Het Von Gimborn Arboretum organiseert op 29 mei een klassiek concert in het kader van ‘een Lint vol Lust’. Harpiste Gwyneth Wentink en celliste Larissa Groeneveld spelen stukken van onder andere Bach, Vaughan Williams en Ravel.

Lees verder op de website van De Kaap

Eenvoud, aandacht en vreugde tijdens Pinkstervoettocht in Elst

ELST  De Franciscaanse Beweging houdt voor de 41e keer de Pinkstervoettocht van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei. De plaats van overnachting is het Stayokay Elst aan de Veenendaalsestraatweg 65. Het thema van de voettocht is ‘Arbeid: Mag het iets meer zijn?’.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

19 mei 2010

tijd: 14:05 uur  temperatuur: 17 °C

Traaij Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Nummer 9 krijgt een ereplek bij HDS

LEERSUM  Ter nagedachtenis aan Gertjan ‘Tannes’ Bleijenberg speelde HDS 1 zaterdag 15 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen het eerste elftal van De Merino’s 1 op sportpark de Engelseberg. Na de wedstrijd onthulde Ricky van Wolfswinkel het shirt van de overleden speler.

Lees verder op de website van De Kaap

Ongeluk tussen Doorn en Langbroek

DOORN  Op de N227 tussen Langbroek en Doorn is vanmorgen een ongeluk gebeurd. Twee auto’s zijn daar in botsing geraakt. De weg is geruime tijd dicht geweest.

Lees verder op de website van De Kaap

EHBO-certificaten voor Amerongse jeugd

AMERONGEN  Het certificaat Jeugd EHBO is dinsdag 18 mei uitgereikt aan 32 leerlingen van groep 8 van de CBS De Regenboog in Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Meisje mishandeld 


ZEIST Op dinsdagmiddag omstreeks vier uur kreeg de politie de melding dat er een mishandeling had plaatsgevonden op de Steynlaan. Een 16-jarige meisje uit Zeist zat in de bus en werd lastig gevallen door drie onbekende meisjes.

Eenmaal uit de bus werd het meisje geslagen door het drietal en raakte licht gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Binnensticht.

Winkeldief slaat

DRIEBERGEN  Op dinsdagmiddag wilde een winkeldief een fles drank en nootjes op de Traaij meenemen zonder deze af te rekenen. De man werd tegengehouden door winkelpersoneel. Hij werd direct agressief, begon een medewerker te slaan en rende weg.

De man sprong op een fiets en reed hard weg waarop de politie werd gewaarschuwd. In de omgeving hielden agenten de verdachte, een 36-jarige man uit Driebergen aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten voor verhoor.

Gerrit Maarseveentocht succes

DOORN  De negentiende Gerrit Maarseveenstocht werd afgelopen zaterdag gehouden. Maarliefst 892 mensen namen deel aan de wandeltocht. Daarmee kan de organisatie terugzien op één van de grootste evenementen die door Doornse verenigingen jaarlijks worden georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van Muzemiks

LEERSUM  Het bestuur van Muzemiks kijkt terug op een geslaagd cursusjaar 2009-2010. Het nieuwe programma staat in de steigers en ziet er veel belovend uit. Met ingang van het komende seizoen wordt het programma bekend gemaakt in een overzichtelijke flyer.

Lees verder op de website van De Kaap

Jonge concourswinnaars spelen in Koetshuis

AMERONGEN  Vanuit het Prinses Christina Concours (klassieke muziek door en voor jongeren) traden zondag 16 mei drie prijswinnende solisten op in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

20 mei 2010

tijd: 13:15 uur  temperatuur: 20 °C

Hoendersteeg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Buschauffeur gekrabd

LEERSUM Op woensdagochtend kwam een 42-jarige vrouw uit Leersum de bus in aan de Rijksstraatweg. Er onstond een discussie over de af te stempelen strippen. Dit liep uit de hand en de vrouw krabde vervolgens de chauffeur in zijn gezicht.
De politie werd gewaarschuwd en de vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De chauffeur raakte licht gewond.

Worsteling woningbouw Wijers-terrein

MAARSBERGEN  Eigenlijk is het voormalige bedrijfsterrein van Wijers aan de Heijgraeflaan in Maarsbergen niet zo’n geschikte plek om huizen te bouwen, vindt ook het college van B en W. De aanwezigheid van spoor, snelweg en bedrijven, maken het terrein niet tot een ‘natuurlijke woningbouwlocatie’.

Lees verder op de website van De Kaap

Inschrijven voor Maarn Open 2010

MAARN  Van zaterdag 12 juni tot en met zondag 20 juni wordt op het tennispark aan de Planetenbaan in Maarn het 33ste Open Tennis Toernooi van de LTV Maarn gehouden. Het is het eerste categorie 3-toernooi na de competitie, waaraan diverse deelnemers uit de subtop van de regio meedoen.

Lees verder op de website van De Kaap

Felle autobrand in Leersum

LEERSUM  Een auto brandde woensdagmiddag volledig uit bij bushalte d’Arthuizen in Leersum. Omstreeks 15.00 uur stond het voertuig in lichterlaaie aan de Rijksstraatweg.

Lees verder op de website van De Kaap

Rommelmarkt Doorn gaat weer opstarten

DOORN  De ophaalteams van de Doornse Rommelmarkt staan zaterdag 22 mei klaar om spullen op te halen. De jaarlijkse Doornse rommelmarkt, een initiatief van de Rooms Katholieke- en Protestante jongeren verenigingen, vindt dit jaar op 28 augustus plaats.

Lees verder op de website van De Kaap

D1 van KCD is kampioen

DOORN  De D1 van Korfbal Club Doorn is zaterdag 15 mei kampioen geworden. Het team moest spelen tegen DOC uit Bussum. Doorn had aan een punt genoeg om kampioen te worden.

Lees verder op de website van De Kaap

21 mei 2010

tijd: 12:45 uur  temperatuur: 19 °C

Kerkstraat Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Automobilist onwel

ZEIST  Donderdagmorgen rond tien uur kreeg de politie de melding dat op de Johan van Oldenbarneveltlaan een aanrijding was gebeurd, waarbij iemand gewond was geraakt.

Ter plaatse bleek dat een 67-jarige automobilist uit Driebergen tijdens het rijden onwel was geworden en tegen een geparkeerde auto was gebotst. Daardoor werd die auto de stoep opgedrukt. De automobilist is per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Beide auto’s moesten worden weggesleept.

Een biologische toekomst volgens Wijffels en Heertje

AUSTERLITZ  Ben je benieuwd naar het omslagmoment in het leven van Wijffels? Hoe Heertje denkt over bio landbouw en financiering? Je kunt het ze vragen op 27 mei in het Beauforthuis. Dan namelijk is het Beauforthuis éénmalig de ontmoetingsplek voor grote denkers en grote doeners.

Herman Wijffels en Arnold Heertje dragen een steentje bij aan de verbouwing, na artiesten als Toots Thielemans, Jan Akkerman, Eric Vaarzon Morel en Eric Vloeimans. En flamencogitarist Eric Vaarzon Morel verzorgt de muziek.

Samen met Koos Bakker van Odin (de groentetassen!) en Drees Peter van den Bosch praten Wijffels en Heertje over waarom onze toekomst biologisch moet zijn, over het produceren, distribueren en consumeren van biologisch voedsel. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en voor discussie over deze belangwekkende materie. Bedrijven èn particulieren kunnen meedoen aan deze inspirerende avond, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de verbouwing van het Beauforthuis. Meer informatie en het kopen van een plaats aan tafel via het Beauforthuis, 0343 – 49 18 58 of www.beauforthuis.nl.

Herman Wijffels 
Alom bekend, grote staat van dienst bij o.a. Rabo, Wereldbank en al jaren gericht op duurzaamheid.

Arnold Heertje 
Eén van de bekendste economen van ons land met een heldere visie op natuur en milieu.

Drees Peter van den Bosch 
Zorgt dat supermarkten groenten en fruit van boeren uit de omgeving aanbieden.

Koos Bakker 
Met een vernieuwende visie op economie en landbouw richtte hij in 1983 Odin op, de grootste toeleverancier van biovers. Thans levert hij 26.000 groentepakketten per week. 

Verder een een optreden van Eric Vaarzon Morel. Net als bij de sprekers mengt deze flamenco-gitarist traditie en moderniteit. 
Gespreksleider is Silvijn Aerden, conceptontwikkelaar, regisseur en redacteur.

donderdag 27 mei, vanaf 17.00 uur 
PUUR – grote denkers en grote doeners – aan tafel en in gesprek met Herman Wijffels, Arnold Heertje, Koos Bakker, Drees Peter van den Bosch over biologisch voedsel, dierenwelzijn in de landbouw en over wat we kunnen en moeten doen voor een duurzame, biologische landbouw

Komst hotel zet Hof op stelten

AMERONGEN  ,,Dit is een enorme ingreep in de oude kern van Amerongen waar iedereen nu nog rustig woont”, vindt buurtbewoonster Verduin over de plannen om het oude gemeentehuis in te richten als hotel/brasserie.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwbouw Utrechtsestraatweg lijkt weer verder te kunnen gaan

AMERONGEN  ,,Wij willen geen braakliggend stuk grond midden in Amerongen”, zei gemeentewoordvoerder D. de Vries woensdag tijdens een zitting van de Utrechtse bestuursrechter. De zaak ging om de nieuwbouwplannen van Grepu Vastgoed op een perceel aan de Utrechtsestraatweg.

Lees verder op de website van De Kaap

22 mei 2010

tijd: 13:40 uur  temperatuur: 20 °C

Nassau Odijcklaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


‘Zoek de schat’ bij bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Houd je van speurwerk? Kom dan op Tweede Pinksterdag, 24 mei, naar het bezoekerscentrum De Boswerf en ga samen met je ouders, met een GPS, op zoek naar een schat in het Zeisterbos.

Tijdens de tocht verzamel je stukjes van een schatkaart. Aan het eind van de speurtocht weet je waar de schat verborgen ligt. Heb je nog nooit met een GPS gewerkt? Geen probleem, er zijn mensen aanwezig die uitleg geven.
Er zijn twee startijden voor de tocht: 12.30 uur en 14.15 uur. De tocht duurt anderhalf uur. Je kunt voor de tocht je eigen GPS gebruiken, dan kost deelname € 1,00. Je kunt ook een GPS bij het bezoekerscentrum lenen. Je moet je dan wel legitimeren. Deelname kost dan  € 7,50 per GPS. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar.
Aanmelden is gewenst, stuur daarvoor een mail naar boswerf@milieudienstzou.nl of bel met het bezoekerscentrum 030 69 22 393.

Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur. Van dinsdag toten met vrijdag  is het van 10.00 uur tot 16.30 uur geopend.

Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl.
Het bezoekerscentrum De Boswerf is gelegen aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.


2de Pinksterdag: Appassionata

AUSTERLITZ  Pianist Ralf Wilmes speelt op 2de Pinksterdag, maandag 24 mei, Beethovens Appassionata in het Beauforthuis (Austerlitz). Ralf Wilmes studeerde van 1988 tot 1992 aan het conservatorium in Utrecht en was een van de allerbeste leerlingen van Alan Weiss.

Hij behoorde ook tot de club conservatoriumstudenten die samen met Stefan Hofkes de allereerste vleugelconcerten in het Beauforhtuis verzorgde. Inmiddels woonachtig in Italië is deze oud-leerling van Alan Weiss niet vaak meer te beluisteren in Nederland. Hij speelt in dit concert naast de Appassionata, een van de drie grote pianosonates van Beethoven, ook werk van Bach, Schumann en Chopin. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
maandag 24 mei, 17.00 uur 
Ralf Wilmes speelt Appassionata 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Rioolvervanging en bestrijding stankoverlast in Rhenen

RHENEN  Het college van b en w van Rhenen heeft 115.000 euro voorbereidingskrediet gereserveerd voor de vervanging van het riool op vier plaatsen in Rhenen. Daarnaast wordt de stankoverlast in de wijk Donderberg verholpen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

23 mei 2010

tijd: 11:05 uur  temperatuur: 20 °C

Hogesteeg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straatSVMM treurt, Musketiers komend seizoen actief in de derde klasse

DRIEBERGEN  Op de velden van voetbalvereniging DALTO in Driebergen lagen vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Vreugde was er voor de Musketiers die in de alles beslissende wedstrijd in de nacompetitie ten koste van SVMM promoveerde naar de derde klasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonnige latin-pop van Mundo Sol

AUSTERLITZ  De sprankelende, zonovergoten songs, met Spaans en Portugese teksten van MUNDO SOL zijn ontstaan uit de samenwerking tussen zangeres Rebecca Lobry en toetsenist Jeroen Thijsen. Zij speelden de afgelopen jaren wekelijks samen in de huisband van Theater de Engelenbak in Amsterdam.

Dinsdag 25 mei staan ze in het Beauforthuis (Austerlitz). Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
De bandleden, afkomstig uit Corsica, Polen, Duitsland, Griekenland en Nederland zijn alle afgestudeerd aan één van de Nederlandse conservatoria. Deze internationale band van Nederlandse bodem heeft sinds zijn finaleplaats in de Amsterdamse Popprijs 2008 hard gewerkt aan het debuut-album “Primavera”, waarvan de studioproductie in handen was van bassist Paul Rutschka.
dinsdag 25 mei, 20.15 uur 
Mundo Sol 
entree € 10 | reductieprijs € 7,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Vinkenvocale toont veel talent met ‘Evita’

MAARN  ,,Petra heeft ons uitgedaagd.” De circa 30 koorleden van Vinkenvocale zijn unaniem in hun oordeel over begeleider Petra van de Snoek die met de keuze voor een bewerking van de musical Evita de lat hoog heeft gelegd.

Lees verder op de website van De Kaap

Muzikale zomeravondwandeling

LEERSUM  Het Driebergs kamerkoor Cappella Cantica houdt op vrijdag 4 juni om 20.00 uur een muzikale wandeling. De wandeling op het landgoed Broekhuizen in Leersum gaat langs een aantal mooie en bijzondere plekken.

Lees verder op de website van De Kaap


24 mei 2010

tijd: 13:45 uur  temperatuur: 22 °C

Hydeparklaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ieder bedrijf in regio Utrechtse Heuvelrug kan meedoen

DRIEBERGEN  Op 25 juni as. organiseert basketbalvereniging Blue Arrows uit Driebergen een basketbaltoernooi speciaal voor de bedrijven uit de regio Utrechtse Heuvelrug s’ avonds na het werk in het Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen.

Middels deelname kunnen de mensen uit het bedrijfsleven nader kennis maken met de basketbalsport, en tevens van een sportieve en onderhoudende avond genieten samen met Blue Arrows en andere deelnemende bedrijven uit de regio. Blue Arrows zal deze avond voor de deelnemende teams begeleiden, en nadien worden alle teamleden in het sportcafé beloond voor hun bijdrage en is er gelegenheid de sportieve en zakelijke ervaringen onderling gezellig uit te wisselen.

Informatie over Blue Arrows Bedrijfsbasketbal toernooi
Het basketbaltoernooi zal op vrijdag 25 juni s’ avonds van 19.00 uur t/m 22.00 uur plaatsvinden in Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen. Alle mensen van een bedrijf kunnen zich vanaf 18 jaar per team inschrijven middels het aanmeldingsformulier op de website : www.bluearrows.nl. Elk team dient uit tenminste 5 personen en maximaal 10 mensen te bestaan.

Healthcenter Hoenderdaal voorziet in vele gemakken, waaronder het kunnen omkleden en douchen t/m het kunnen nuttigen van drankje of een diner indien u nog moet eten. Om de kosten voor de zaal te kunnen dekken vragen wij voor deelname inschrijfgeld van Euro 35,00 per team. Wij dragen als Blue Arrows zorg voor de organisatorische zaken en de borrelhapjes achteraf.

Inschrijving Blue Arrows Bedrijfsbasketbal toernooi
Indien u met een team wil meedoen, dan vragen wij u zich in te schrijven vóór 4 juni as. U kunt op onze website www.bluearrows.nl hierover meer lezen en het inschrijfformulier downloaden. U meldt zich aan door het formulier in te vullen, te ondertekenen en te (scannen en te) mailen naar bedrijfsbasketbal@bluearrows.nl . U ontvangt hierna van ons in de week van 4 juni een tegen bevestiging van uw inschrijving incl. het programma.

Open atelierroute met uiteenlopend aanbod

MAARN/DOORN  Liefhebbers van kunst kunnen binnenkort hun hart ophalen in Maarn en Doorn tijdens de open atelierroute. In Maarn openen galeries en ateliers hun deuren in het weekend van 5 en 6 juni, Doorn volgt op 12 en 13 juni.

Lees verder op de website van De Kaap

25 mei 2010

tijd: 13:30 uur  temperatuur: 18 °C

Wildbaanpark Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


LTV Maarn maakt nog kans op tennistitels

MAARN  De negentien seniorenteams van LTV Maarn in de landelijke en regionale voorjaarscompetitie hebben inmiddels zes van de zeven speeldagen achter de rug. Enkele teams hebben uitzicht op het kampioenschap en het eerste vrouwenteam op zaterdag heeft de titel zelfs al binnen.

Lees verder op de website van De Kaap

College Rhenen stelt raad voor akkoord te gaan met programmarekening 2009

RHENEN  Het college van b en w van Rhenen stelt de gemeenteraad op 1 juni 2010 voor in te stemmen met de Programmarekening 2009. De jaarrekening sluit met een uiteindelijk nadelig resultaat van 446.675 euro.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Topbadminton in Doorn

DOORN  In de Doornse Sporthal Steinheim is zondag 30 mei bijna twaalf uur lang topbadminton te zien. Tegen de 180 spelers nemen deel aan het Open Utrechtse Heuvelrug Badminton Toernooi 2010, georganiseerd door BC Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

De Ridderhof gaat voor een duofiets

AMERONGEN  In en om de Ridderzaal van zorgcentrum De Ridderhof aan de Postmeester 93 te Amerongen wordt op zaterdag 12 juni van 13.00 tot 16.00 uur een markt gehouden. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de aanschaf van een duofiets.

Lees verder op de website van De Kaap

26 mei 2010

tijd: 13:55 uur  temperatuur: 12 °C

Gooijerdijk Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Stichting Doorns Belang neemt historische brandweerauto onder haar hoede

DOORN  Burgemeester Frits Naafs neemt op donderdagmiddag als voorzitter van de Stichting tot behoud van historisch brandweermaterieel Doorn de Opel Blitz in ontvangst van postcommandant Gerrit Hardeman. De overdracht is bij de brandweerkazerne in Doorn.

De Doornse brandweer beschikt sinds 1953 over een brandweerauto, de Opel Blitz NN 54-89.
Al een aantal jaren maakt de Oranjevereniging Doorn tijdens de Koninginnedag gebruik van deze auto, terwijl de auto ook regelmatig werd gebruikt tijdens de intocht van Sinterklaas.

De conditie van de auto gaat hard achteruit. Er dienden zich gebreken aan aan de versnellingbak, de elektrische bedrading heeft z’n beste tijd gehad, er is behoorlijke corrosie aan het chassis en het plaatwerk gaat achteruit. De totale restauratiekosten zijn hoog.

De Stichting Doorns Belang, onder voorzitterschap van de heer mr. H.J.F. Reeringh, was onder voorwaarden bereid tot een substantiële schenking om deze voor Doorn belangrijke auto ook in de toekomst te behouden.

Een voorwaarde voor de schenking was, dat het beheer van de auto wordt ondergebracht bij een stichting. De Stichting tot behoud van historisch brandweer materieel Doorn is momenteel opgericht en staat onder voorzitterschap van burgemeester Naafs. Verder hebben in de stichting zitting: de heer Esveldt (namens de Doornse ondernemers), de heer Schalk (namens de Doornse verenigingen),
de heer Hardeman (namens de Doornse Brandweer) en de heer Veldhuizen (namens de historische vereniging).

Dankzij de schenking is de versnellingsbak inmiddels gerepareerd. De auto is weer rijklaar. Op Koninginnedag genoten tweehonderd kinderen van een ritje.

Donderdag 27 mei draagt de gemeente Utrechtse Heuvelrug de auto officieel over aan de Stichting zodat de restauratie daadwerkelijk kan beginnen. In de toekomst wordt de auto ook beperkt ingezet voor commerciële doeleinden om de jaarlijkse exploitatiekosten te kunnen

Leggen van eerste steen Bartiméus

DOORN  Er worden woensdag 2 juni drie eerste stenen gelegd op het terrein van Bartiméus.De drie stenen zijn voor het gezondheidscentrum, één van de woningen en het nieuwe winkelgebouw op het terrein van Bartiméus aan de Oude Arnhemsebovenweg in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Indrukwekkende afscheidsdienst voor Ferdinand Grapperhaus

AMERONGEN  De stralende 20ste mei in Amerongen leek wel door Prof. Dr. Ferdinand H.M. Grapperhaus zelf uitgekozen om afscheid te nemen van zijn dierbaren. Hij overleed op 9 mei in Varese, Italië, maar hij wenste in het geliefde Amerongen zijn nagedachtenis te laten gedenken.

Lees verder op de website van De Kaap

27 mei 2010

tijd: 14:45 uur  temperatuur: 14 °C

Jachtlaan Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Bewoners Trompstaete boos over voetpad

MAARN  Bewoners van woonzorgcomplex Trompstaete krijgen een voetpad langs de Tromplaan en Sportlaan richting het gezondheidscentrum, als het aan het college van B en W ligt. Zo’n voetpad gaat €45.000,- kosten. Toch zijn de bewoners niet blij met dit voorstel, omdat het college niet voor de voorkeursvariant van de bewoners kiest.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonovergoten sportevenement voor Maarnse jeugd

MAARN  Het was tot in de wijde omtrek te horen, de kinderstemmen en fluitjes op het hockeyveld, vorige week. Alle leerlingen (groep 3-8) van basisschool De Ladder deden mee aan de jaarlijkse sportdag onder leiding van juf Marijke, de vakleerkracht lichamelijke opvoeding.

Lees verder op de website van De Kaap

Aanmelding Kindervakantieweek Doorn

DOORN  Dit jaar wordt er opnieuw een Kindervakantieweek georganiseerd in Doorn, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 augustus, dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Help insecten aan een huisje bij bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 30 mei kunnen kinderen insectenhuisjes knutselen bij bezoekerscentrum De Boswerf. Met bamboestokjes en houtschijven maken ze de leukste huisjes voor kleine zoemers. Ook leren ze van alles over solitaire bijen en wespen.

Er zijn bijvoorbeeld wel 650 verschillende soorten in Nederland voorkomende, niet stekende bijen en wespen. Ze hebben fantasierijke namen als metselbij, behangersbij, maskerbij en klokjesbij. De bijen en wespen leggen hun eitjes in de geboorde gaten/ bamboestokjes.
Ze kunnen onze hulp goed gebruiken omdat er steeds minder woon- en nestruimte voor deze insecten te vinden is.

De knutselactiviteit ‘Help insecten aan een huisje’ is een doorlopende activiteit van 12.30 tot 16.00 uur. Deelname kost € 3,50 per persoon.
 
Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur. Van dinsdag toten met vrijdag is het van 10.00 uur tot 16.30 uur geopend.

Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl.
Het bezoekerscentrum De Boswerf is gelegen aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.


Rien van Ewijk erevoorzitter van KV Arena

RHENEN  Rien van Ewijk is dinsdagavond benoemd tot erevoorzitter van korfbalvereniging Arena uit Rhenen. De huidige voorzitter werd verrast op de algemene ledenvergadering van de Rhenense korfbalclub.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Netwerken voor cultuurgeld

HEUVELRUG  Organisaties op het gebied van welzijn en cultuur kunnen meer te weten komen over kansen om subsidie te werven en sponsors te vinden. Over dit thema gaat een netwerkbijeenkomst.

Lees verder op de website van De Kaap

Boete Plein 6 fors omlaag

DOORN  De eigenaar van restaurant Plein 6 in Doorn heeft zijn rechtszaak tegen de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een belangrijk deel gewonnen. De bestuursrechter in Utrecht stelde dinsdag vast dat de restauranteigenaar in totaal €5000,- aan de gemeente moet betalen.

Lees verder op de website van De Kaap

Artificial Life in Huis Doorn

DOORN  Dag en nacht heeft Erik Wuthrich doorgewerkt om zijn nieuwe beeld op tijd af te krijgen, en het is gelukt. Vanaf 5 juni tot en met 2 juli is “Artificial Life” in de tuinen van Rijksmuseum Huis Doorn voor het publiek te zien.

Lees verder op de website van De Kaap

28 mei 2010

tijd: 14:15 uur  temperatuur: 16 °C

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Plan Wyers-terrein ingetrokken

MAARSBERGEN  Dat Maarsbergen behoefte heeft aan woningbouw, is voor de gemeenteraad helder. Maar het plan voor het Wyers-terrein, zoals nu gepresenteerd, kan de raad niet bekoren.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Wat een Poppenkast’ boeit oud en jong

LEERSUM  Het is een niet meer weg te denken traditie geworden dat leerkrachten en ouders van Daltonschool Meander, als ‘Meandertoneel’, kinderen en belangstellenden trakteren op een toneelvoorstelling.

Lees verder op de website van De Kaap

Kindermiddag

LEERSUM  De Vereniging voor Dorp en Natuur organiseert op woensdag 2 juni een kindermiddag. Het thema is dit keer: eetbare en giftige planten.

Lees verder op de website van De Kaap

Bezuinigen op personeelskosten ambtenaren

HEUVELRUG  Ook het ambtenarenapparaat van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ontkomt niet aan de bezuinigingen. Het college wil met ingang van medio 2011 een bedrag van 585.000 euro bezuinigen op de personeelslasten van het ambtelijk apparaat door de formatie aan te passen.

Lees verder op de website van De Kaap

Raad ‘in principe’ voor komst hotel

AMERONGEN  Ondanks de tegengeluiden van buurtbewoners heeft de meerderheid van de raad ingestemd met het principevoorstel om het voormalig gemeentehuis van Amerongen gesplitst te verkopen.

Lees verder op de website van De Kaap

29 mei 2010

tijd: 14:40 uur  temperatuur: 21 °C

Traaij Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ontmoetingsplek vernieuwd

DRIEBERGEN  De gemeente en Heuvelrug Wonen hebben de handen ineen geslagen. Gezamenlijk vernieuwen ze de ontmoetingsplek bij Groenhoek 18. De zandbak en banken zijn nu in slechte staat. De zandbak en wipkip gaan weg. Op de plaats van de zandbak komen (gekleurde) tegels te liggen met in een L daarom heen een vijftal vierkante zitjes. De huidige banken verdwijnen. Er komen vier losse banken voor terug.

vergroot foto1   vergroot foto2    vergroot foto3

Mozaiek bank(en)
Vanmiddag zijn kinderen druk bezig met het maken van mozaiektegels die op de nieuwe zitjes worden geplakt. Het moet leiden tot een veelkleurig geheel.
   


Analoge televisie Doorn in oktober voorbij

DOORN  Kabelexploitant Caiway, op de Heuvelrug in Doorn de aanbieder, stopt per 10 oktober met het aanbieden van analoge kabeltelevisie. Iedereen zou dan overgestapt moeten zijn op digitale televisie.

Lees verder op de website van De Kaap

Grote plannen oude gemeentehuis

AMERONGEN  De plannen zijn nog niet goed gekeurd en de koop is nog niet rond, maar een toekomstvisie is er zeker. Westerwoud Vastgoed Consultancy wil Hof 1, 3, en 5 gaan gebruiken voor de realisatie van een hotel en een brasserie-restaurant.

Lees verder op de website van De Kaap

30 mei 2010

tijd: 13:25 uur  temperatuur: 13 °C

Brinkseweg Driebergen
foto: © Renk Knol
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Film Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG  In opdracht van de gemeente heeft Thomas van der Gronde een film gemaakt over de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De film kenschetst de verschillende dorpen in de gemeente aan de hand van beelden en verhalen van inwoners.

Klik hier voor de film

Zeven bankjes aan Let de Stigterpad

HEUVELRUG  Zeven bankjes langs de nieuw aangelegde trajectdelen van het Let de Stigterpad werden vorige week donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Avondvierdaagse Leersum voor KiKa

LEERSUM  Het bestuur van de Leersumse avondvierdaagse wilde het vijftienjarig jubileum iets bijzonders doen. Het verplaatsen van de activiteiten naar het HDS-terrein aan de Wildbaan lijkt op voorhand al goed uit te pakken.

Lees verder op de website van De Kaap

31 mei 2010

tijd: 10:20 uur  temperatuur: 12 °C

Dwarsweg Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Wervelend openingsweekend ‘een Lint vol Lust’

HEUVELRUG  Het openingsweekend van ‘een Lint vol Lust’ is afgelopen weekend zeer goed verlopen. Wie zag ze niet, de bezoekers die met een speciaal ‘een Lint vol Lust’ rugzakje op pad gingen. Ze kwamen onder andere uit Friesland, Groningen, Limburg en Brabant. Maar de meeste bezoekers waren toch mensen uit de regio Utrechtse Heuvelrug.

Op zaterdag veelal op de fiets, zondag (i.v.m. tegenvallend weer) te voet met de plu of met de auto. Bij navraag aan de bezoekers bleken ze te genieten van het feit dat ze nu eindelijk eens binnen mochten kijken bij de panden als Villa Nuova, de Kosmos of Bouwlust. Maar bovenal genoten ze van de kunst, die door hen zeer goed werd gewaardeerd.

Bij 18 buitenplaatsen was zeer diverse kunst te zien. In 10 buitenplaatsen mocht de bezoeker ook binnen een kijkje nemen en zich laten verrassen door de mooie combinatie van architectuur, interieur en de hieraan toegevoegde kunst. En verrast waren velen. De curator, Margot Fretz, had de kunst zeer goed en passend bij de buitenplaatsen geselecteerd. En dat werd door de bezoeker gezien. In Landgoed de Horst combineerde het houtwerk van Emile van der Kruk zeer goed met de stijlkamers die al waren ingericht door Jan van der Veer. De beelden van Haringa en Olijve (geheel van hout en zonder één spijker gebouwd) combineerde prachtig met het pand van het Wereld Natuur Fonds. Het beeld van Frank Letterie op het Kerkplein van Driebergen-Rijsenburg stond er alsof het daar altijd heeft gestaan. En de Brave Margot van Lia van Vugt in de tuin van Kraaybeekerhof was een mooie toevoeging aan deze tuin.
In de Wildbaan staan drie beelden van Ton Kalle. Deze beelden worden, zoals ook was bedoeld, gebruikt als bankjes in het park. Ze passen er zeer goed en zijn bovendien functioneel in dit park. En dan de bijzondere collectie van de ABN AMRO in Villa Nuova. De collectie komt in dit pand zeer goed tot zijn recht. Niet voor niets is besloten deze collectie nog een tijd in dit pand te houden. Een lust om naar te kijken.

Buitenkunst blijft nog tot 21 augustus: u kunt dit lint dus nog bezoeken
Hebt u dit openingsweekend gemist? Geen nood. Alle buitenbeelden op 16 buitenplaatsen kunnen nog tot 21 augustus worden bekeken. U koopt een speciaal ‘een Lint vol Lust’  rugzakje bij Figi, Natuurcafé La Porte (op station Driebergen0Zeist) of bij het VVV in Doorn, Driebergen of Zeist. U betaalt hiervoor na dit openingsweekend een speciale prijs, namelijk: € 3,50. In dit rugzakje treft u aan de catalogus, een routekaart, een fiets- en wandelroute rondom deze 16 locaties en een koffiebon voor een gratis kopje koffie onderweg. Een heerlijk dagje uit dus. U kunt de route gemakkelijk op de fiets volgen, de totale lengte is 10 kilometer. Of u start bij station Driebergen-Zeist. U komt aan per trein of bus, huurt er een fiets en gaat op pad. Er zijn speciale fiets- en wandelroutes uitgezet, onder andere vanaf het station. Deze kunt u vanaf de website downloaden.

Meer ‘een Lint vol Lust’ activititeiten
Naast de bijzondere kunstwerken wordt er nog meer georganiseerd tijdens ‘een Lint vol Lust’. Zo is er in juni een lezing over kunst. Op zaterdag 3 juli is er een speciale ‘een Lint vol Lust’  bustour langs alle panden. U krijgt onderweg uitleg over de kunst en over de buitenplaatsen. En u luncht samen langs de route.
Op 16 en 30 juli en op 13 augustus zijn er speciale wandelingen georganiseerd en op 16 juli is er tevens een film op de Horst.
Op 22 augustus wordt dit evenement op een bijzondere wijze afgesloten met een buitendag en diner. Ook hierbij bent u van harte welkom. Kortom, reden genoeg om ‘een Lint vol Lust’  (nogmaals) te bezoeken van juni t/m 21 augustus.

Kijk op www.eenlintvollust.nl voor meer informatie

DEV Doorn A1 heeft nieuwe trainer: Ernst Notenboom

DOORN  Ernst Notenboom (50) is de nieuwe trainer van de A1-junioren van DEV Doorn. De voetbalvereniging in Doorn heeft met Notenboom een éénjarige overeenkomst gesloten. De Drieberger was het afgelopen jaar succesvol als trainer van de Doornse B1- en C1-junioren.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge pakt kampioenstitel

AMERONGEN  De door Technivorm gesponsorde korfbalploeg uit Amerongen heeft zaterdag de kampioenstitel gewonnen en dus ook promotie naar de derde klasse. De Amerongers versloegen met 18-10 het Wageningse SKV én directe concurrent SEV uit Zelhem ging onderuit bij het naburige Activitas.

Lees verder op de website van De Kaap

Koper en verkoper huis in Doorn voor de rechter

DOORN  ,,Volgens mij kost het aanleggen van die hele boel minder dan deze procedure.” De Utrechtse kortgedingrechter P. Dondorp had het donderdag tegen de twee partijen uit Doorn die voor haar stonden. De twee hadden ruzie gekregen na de verkoop van een woning aan de Dorpsstraat.

Lees verder op de website van De Kaap

Meisjes D1 van HC Doorn kampioen 1e klasse

DOORN  De meiden van de D1 van HCD speelden afgelopen zaterdag een zinderende kampioenswedstrijd tegen de D2 van Amersfoort. Waar de meisjes van Amersfoort genoeg hadden aan een gelijk spel, moesten de meisjes van Doorn winnen om kampioen te kunnen worden.

Lees verder op de website van De Kaap

Sponsorloop De Wijngaard Doorn groot succes

DOORN  Alle kinderen van CBS De Wijngaard uit Doorn liepen donderdag 27 mei de benen uit hun lijf tijdens de sponsorloop. Deze loop werd georganiseerd in het kader van het 35-jarig jubileum van de school.

Lees verder op de website van De Kaap