‘Van gemeente eis je behoorlijk bestuur’

In een speciaal katern schenkt de Volkskrant aandacht aan de politieke stand van zaken in Nederland. Als voorbeeld van onbehoorlijk bestuur wordt Nynke Geerts geïnterviewd die al zeven jaar procedeert tegen de gemeente Driebergen. Als juriste van het buurtcomité probeert zij de komst van twee moskeeën tegen te houden.
Volkskrant van 1 mei 2002

Tear Fund slaat brug tussen arm en rijk

Nelly Jacobs heeft een interview met Antoinette Postma , medewerkster van de evangelische organisatie Tear Fund in Driebergen.
Utrechts Nieuwsblad van 1 mei 2002

Hoofdstraat nabij A12 komend weekend opnieuw gestremd

Ook het komende weekeinde wordt er gewerkt aan de aanleg van een busbaan ter verbetering van de doorstroming van het openbaar vervoer op de N225.. Op vrijdag 3 mei zal vanaf ongeveer 19.00 uur de Hoofdstraat in Driebergen (tussen de onderdoorgang van de A12 en het spoor) gestremd zijn voor autoverkeer. Deze stremming duurt uiterlijk tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is er geen autoverkeer mogelijk tussen Driebergen en Zeist. Het verkeer wordt op verschillende manieren omgeleid. Het verkeer (lager dan 3,60 m) uit Driebergen in de richting Zeist wordt omgeleid via de Loolaan-Arnhemsebovenweg-Breullaan en vice versa. Verkeer richting Zeist dat hoger is dan 3,60 wordt omgeleid via de A12 en Bunnik. De diverse omleidingroutes staan in Driebergen

Yvonne herdenkt oorlog op eigen manier

Yvonne van den Brink herdenkt de oorlog bij de gedenksteen voor de franse vlieger Regis Charles Deleuze  die op 25 februari 1945 met zijn vliegtuig neerstortte in de buurt van kasteel Beverweerd. In het artikel het verhaal hoe het allemaal is gegaan.
Nieuwsbode van 2 mei 2002

‘Gemeente kan schadeclaims verwachten vanwege bussluis’

Diverse bewoners van omliggende straten denken dat de aanleg van een bussluis in de Melvill van Carnbeelaan zal leiden tot schadeclaims. De mogelijke schade die een bussluis kan veroorzaken bij personenauto’s is door enkele aangegrepen om nogmaals hun ongenoegen over deze verkeersmaatregel kenbaar te maken. Zij wijzen de gemeente erop dat de rechter bij schadegevallen in andere gemeenten de claims van de automobilisten heeft toegewezen.
Stichtse Courant van 2 mei 2002

Honderden leerlingen deden verkeersexamen

Zo’n 220 leerlingen van de Driebergse basisscholen hebben vorige week de praktische verkeersproef afgelegd. Slechts 8 leerlingen kregen geen diploma.
Stichtse Courant van 2 mei 2002

Integratie staat centraal bij opmerkelijk sporttoernooi

Zaterdag 4 mei wordt vanaf 13.00 uur in Hoenderdaal Sport een toernooi georganiseerd tussen teams van vluchtelingen en inwoners. Neeltje Schravesande zal het startschot geven.
Stichtse Courant van 2 mei 2002

Allemaal geslaagd

Vorige week hebben 4 leden van de Rode Kruis Colonne Driebergen EHBO-examen afgenomen bij de leerlingen van groep 8 van de Coolsmaschool. All 32 leerlingen zijn geslaagd.
Stichtse Courant van 2 mei 2002

Driebergse band maakt furore in buitenland

De Driebergse band Prestige lijkt het te gaan maken in het buitenland met optredens in Frankrijk en Engeland. De band bestaat uit Albert Meijer, Jos Ringeling en Hans Verloop.
Stichtse Courant van 2 mei 2002

CDA-partijgenoten krijgen dreigbrieven

Een 46-jarige inwoner van Driebergen, actief bij het CDA en met politieke ambities, voelde zich tekort gedaan door het partijkader. Omdat hij zijn teleurstelling moeilijk kon verwerken toen hij niet werd gekozen, stuurde hij van 1999 tot 2001 partijgenoten dreigbrieven. De Utrechtse politierechter veroordeelde hem tot 60 uur dienstverlening.
Utrechts Nieuwsblad van 3 mei 2002

Politiek debat afgelast i.v.m. aanslag op Fortuijn

De voor morgen aangekondigde politieke avond in de Terrazaal van de Kraaybeekerhof gaat i.v.m. met de aanslag op en het overlijden van Pim Fortuijn niet door.
Het bestuur van het CDA Driebergen heeft laten weten dat haar voor morgenavond geplande ledenvergadering en verkiezingsbijeenkomst eveneens niet doorgaat.
Ook de voor dinsdagavond geplande bijeenkomst van de VVD gaat niet door.

Bezwaar Drieberger ongegrond

Driebergenaar G. Schoenmakers heeft van de bestuursrechter in Utrecht geen gelijk gekregen in zijn bezwaar tegen de aanleg van verkeersdrempels en een bussluis in de Melvill van Carnbeelaan.
Utrechts Nieuwsblad van 7 mei 2002

Kunstbedrijf geeft commercie een kans

De kunstenaar als ondernemer? Volgens Lies van den Berg is het allang geen vloeken meer in de kerk. Maar wat haar betreft was het toch nog een hele stap. Die heeft ze gezet. Daarmee is accent van het werk komen te liggen op werken in opdracht in plaats van op haar vrije kunstuitingen. Netty Krook heeft een interview met Lies van den Berg die op 9 mei open dag houdt in haar atelier aan Engweg 24F van 11 tot 17 uur.
Nieuwsbode van 7 mei 2002

Blij met grote kerk

De Driebergse schilder Kees Bor maakte de van Grote Kerk aan de Hoofdstraat een drieluik, waarin de huidige kerk en haar twee voorgangers zijn afgebeeld. Voor aanvang van de dienst afgelopen zondag werd het drieluik door burgemeester Bloemen onthuld.
Nieuwsbode van 7 mei 2002

Rechter wijst bezwaar verkeersaanpassing af

De gemeente Driebergen mag de verkeersplannen uitvoeren die ze heeft ontwikkeld voor het centrum. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht maandag bepaald in een uitspraak naar aanleiding van een voorlopige voorziening.
Nieuwsbode van 7 mei 2002

Englandspielagenten

Het programma voor de dodenherdenking begon zaterdag in Driebergen al om 15.00 uur met een herdenking bij de plaquette ter nagedachtenis van de Englandspielagenten in zorg- en verpleegcentrum Beukenstein.
Nieuwsbode van 7 mei 2002

Rap en Sparta heten voortaan Spirit

De leden van Sparta en Rap hebben ingestemd met een fusie. Beide verenigingen gaan per 1 juli 2002 in de sportvereniging Spirit.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Familiebedrijf Van Denderen sluit de deuren

Na 80 jaar zullen Annie en Hans van Denderen hun eetcafé Boszicht sluiten. Ad Bom heeft een interview.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Dominiee Janse viert 25-jarig ambtsjubileum

Zondag 12 mei zal dominee Samuel Janse herdenken dat hij 25 jaar geleden tot predikant werd bevestigd in Nigtevecht.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Wethouder speelt de bal

Wethouder Schravesande deed zaterdag zelf ook even mee met het sporttoernooi in Hoenderdaal waar teams van vluchtelingen en inwoners aan deelnamen.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Toenemende belangstelling voor Driebergse 4 mei herdenking

De belangstelling voor de Driebergse 4 mei herdenking neemt toe. Dat bleek afgelopen zaterdag vooral bij de stille tocht.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Nederlands rugbyteam in Driebergen

Voor de Driebergse rugbyclub Pink Panthers staat komende zaterdag een spectaculaire gebeurtenis op het programma. Het Nederlandse rugbyteam komt op de velden van de Driebergse vereniging een wedstrijd spelen tegen het Britse rugbyteam Leicestershire.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Nog steeds geen zekerheid over toekomst Boszicht

Op welke wijze de hoek Traaij/Arnhemsebovenweg (waar momenteel Café Boszicht is gevestigd) in de toekomst zal worden ingevuld, is nog steeds onzeker. Een plan om op deze locatie appartementen te bouwen werd reeds vorig jaar van tafel geveegd. Een nieuw plan is nog niet ingediend.
Stichtse Courant van 8 mei 2002

Inbraakgolf Driebergen maakt ondernemers Hoofdstraat bang

De ondernemers aan de Hoofdstraat in Driebergen zijn de recente inbraken en ramkraken meer dan zat. Het laatste half jaar is het bijna wekelijks raak. De politie neemt de zaak hoog op en heeft inmiddels een aantal verdachten opgepakt.
Utrechts Nieuwsblad van 11 mei 2002

Open Dag Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug i.o

Op zaterdag 18 mei hebben alle Nationale Parken in Nederland een Open dag. Ook in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug i.o. zijn leuke activiteiten georganiseerd. Een prachtige gelegenheid om nader kennis te maken en te genieten van uw omgeving. Er is een speciale wandeling uitgezet over de toppen van de Utrechtse Heuvelrug.
Startpunten zijn: Landgoed Zonheuvel (SB) in Doorn, de Veldschuur (bij het Leersumse Veld), De Bergschuur in Amerongen en Kwintelooijen tussen Veenendaal en Rhenen.

Van Katoen trekker Dwergpopfestival

De nederpopband Van Katoen is  de headliner op het Dwergpopfestival dat op 6 juli in Driebergen wordt gehouden. Naast de Nederlandse songs van Van Katoen, is er pop, metal, rock en dance te horen van de bands Kainam, Carrera, Suck on my shoes, The Long Players en Full’s Fatal. Het festival wordt van 15.00 tot 0.00 uur gehouden op het Seminarieterrein. Entree € 5,00.
Utrechts Nieuwsblad van 13 mei 2002

Pinksteren in het teken van softbal op het hoogste niveau

Ieder jaar begint het hart van menig softballiefhebber harder te kloppen als het Pinksterweekeinde nadert. Dan organiseert SV Phoenix ZC uit Zeist  namelijk een jaarlijks terugkerend internationaal softbaltoernooi voor Heren. Dit evenement, dat dit jaar alweer voor de 19e keer wordt gehouden, wordt gezien als één van de belangrijkste voorbereidingen voor het EK en het WK Heren softbal voor de nationale teams uit Europa.

Ook dit jaar is er weer een sterk deelnemersveld met nationale teams uit Engeland, Tsjechië, België en Nederland. Geduchte tegenstand wordt geboden door bijzonder sterke clubteams, Penquins uit Denemarken, Lakenheath uit de USA èn uiteraard het eigen Heren 1 team van Phoenix. 
Het pinkstertoernooi wordt gehouden op de terreinen van Phoenix nabij het NS station Driebergen- Zeist van vrijdagavond 17 mei tot en met maandag 20 mei. Voor meer informatie en een actueel wedstrijdoverzicht kunt u terecht op www.sv-phoenix.nl

Kamperen op het voetbalveld

Bij voetbalvereniging CDN werd ter afsluiting van het seizoen het jaarlijkse pupillenweekend gehouden. Ruim 70 D-, E- en F-pupillen, mini’s en meisjes kampeerden vrijdag en zaterdag op sportpark De Woerd.
Nieuwsbode van 14 mei 2002

Bloemenzee voor Sparrendaal

Op Sparrendaal werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse geranium- en groenmarkt gehouden. Er was een gestage stroom kopend publiek.
Nieuwsbode van 14 mei 2002

Delegatie uit Semily brengt bezoek aan Driebergen

Vanaf maandag 20 mei t/m woensdag brengt de burgemeester van Semily, de heer Mojžĩš, samen met zijn vrouw en de gemeentesecretaris de heer Matura en echtgenote een bezoek aan Driebergen. Naast een bezoek aan Den Haag en een rondleiding in de wijk Kattenbroek te Amersfoort zal op het Driebergse gemeentekantoor gebrainstormd worden over de mogelijkheden om een gezamenlijk project op te zetten rond het bevorderen van toerisme in de regio Semily. Verder zal gepraat worden over “bouwen op beschikbare plekken/inbreilokaties”.

Voor Europees stageproject Semily-Driebergen stageplaatsen op mbo-niveau

De directeur van het arbeidsbureau in Semily heeft samen met de gemeente een project ingediend bij het Leonardo da Vinci Programma van de Europese Unie ter financiering van een 8-tal stages van 3 maanden. Driebergen als zusterstad van Semily is gevraagd als partner aan dit stageproject mee te werken.
Nieuwsbode van 16 mei 2002

Busbaan bij NS-station is klaar

De busverbinding vanaf de Heuvelrug naar Utrecht is sterk verbeterd nu het werk bij het station Driebergen-Zeist klaar is. Bij het station werden de voorsorteervakken voor de bus verlengd. Bovendien kan de bus nu over een busbaan beter de files in de Hoofdstraat en Driebergseweg passeren.
Nieuwsbode van 16 mei 2002

De wereld in karton

Al voor de oorlog, maar ook in de 50er jaren, was het maken van kartonnen bouwplaten een geliefde hobby. In museum ’t Schildershuis, Van Rijckevorselstraat 2 te Driebergen is een tentoonstelling ingericht van deze kartonnen modellen van schepen vliegtuigen en gebouwen.
Nieuwsbode van 16 mei 2002

Gemeentesecretaris neemt ontslag

De Driebergse gemeentesecretaris Pim Visser treed deze week in dienst bij de gemeente Veghel als sector directeur. De gemeente start deze week een sollicitatieprocedure voor een nieuwe secretaris. De functie van gemeentesecretaris wordt waargenomen door de heer Hordijk die sinds september vorig jaar als vervanger optrad van de met ziekteverlof zijnde Visser.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

‘Privatisering is nooit afgerond’

Ad Bom heeft een interview met Martin Sturkenboom en Hans Blankenstein, resp. voorzitter en directeur van Hoenderdaal Sport. Bij de privatisering van het sportcomplex is de reservering van groot onderhoud nooit goed afgerond. Het bestuur wil daarom eenmalig een groot bedrag van de gemeente om de problematiek van groot onderhoud en exploitatiereserve definitief op te lossen. Het bestuur is dan bereid af te zien van de structurele subsidie die nu nog wordt ontvangen.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

Uniek onderzoek naar afvoer van regenwater in Driebergen

In Driebergen wordt deze maand een onderzoek gehouden over de manier waarop het hemelwater wordt afgevoerd. In de wijk ten noorden van de Arnhemsebovenweg zijn zo’n 700 enquêteformulieren uitgezet. Met de resultaten van dit onderzoek, dat wellicht ook in andere delen van de gemeente zal worden gehouden, wil de gemeente ‘een plan op maat’ maken voor het Driebergse rioolsysteem.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

Veel animo voor viswedstrijd

Vorige week nam een groot aantal jongeren deel aan de viswedstrijd voor de jeugd die buurtvereniging Juliana ieder jaar organiseert in de vijver aan de Schippersdreef.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

Politiebescherming

Sinds de moord op Fortuijn hebben alle landelijke politieke partijen politiebescherming gekregen. Ook bij de in Driebergen wonende Paul Rosenmöller staat een politieauto voor de deur.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

Prijsuitreiking kleurwedstrijd

Roos Meijer, Denise de Bondt en Arthur Wijkhuizen wonnen de kleurwedstrijd die de Driebergse wereldwinkel onlangs hield t.g.v. de Europese Wereldwinkeldag.
Stichtse Courant van 16 mei 2002

Regio Midden-Nederland start vaccinatie meningokokken C

Woensdag 19 juni a.s. start de GGD Midden-Nederland met het vaccineren van kinderen tegen meningokokken groep C. Deze campagne maakt deel uit van het kabinetsbesluit om landelijk alle kinderen van 14 maanden tot en met 18 jaar gratis te vaccineren. Vanaf september 2002 wordt deze vaccinatie ook in het Rijksvaccinatieprogramma opgenomen voor kinderen van 14 maanden oud.

Verstandelijk gehandicapten trekken in voormalig klooster

Stichting Philadelphia Zorg wil in het voormalige Tepeklooster aan de Rijsenburgselaan in Driebergen zestien jong volwassenen met een lichte verstandelijke handicap huisvesten. De stichting heeft het pand al een tijdje in bezit. Gisteren maakte de gemeente bekend dat zij in principe bereid is om mee te werken aan de nodige wijziging van het bestemmingsplan.
Utrechts Nieuwsblad van 17 mei 2002

College van Driebergen geniet nog weinig vertrouwen

Het nieuwe college van b&w in Driebergen geniet bij de bezoekers van DriebergenNet weinig vertrouwen. Maar liefst 52% geeft aan weinig of geen enkel vertrouwen te hebben in het nieuwe college. Slechts 20% geeft aan veel tot zeer veel vertrouwen te hebben. 27% weet het nog niet.

De uitslag van de mini-enquête zegt iets over het vertrouwen in dit specifieke college maar misschien zegt het ook iets over het vertrouwen in het lokale bestuur in het algemeen. Dit laatste wellicht temeer omdat het nieuwe college kan rekenen op zeer grote steun vanuit de gemeenteraad. Misschien is ook in Driebergen sprake van een kloof tussen bestuur en bevolking.

Verkeerswethouder Van der Burg geeft startschot voor onderzoek Fietsbalans in Driebergen

Het onderzoek Fietsbalans 2002 wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in samenwerking met 30 Nederlandse gemeenten. In het kader van de Fietsbalans wordt onder meer onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de fietsvoorzieningen, die vervolgens worden vergeleken met de resultaten in de andere deelnemende gemeenten.
Burgers kunnen een enquête, die in de gemeenterubriek van 23 mei wordt geplaatst, insturen naar de gemeente. De gemeente stuurt deze enquêtes dan door naar het projectbureau Fietsbalans 2002 van de Fietsersbond. Het startschot wordt gegeven op 27 mei, 12.30 uur ter hoogte van HEMA, Traaij te Driebergen.

Jan Geerlings 25 jaar bij Vroeger en Nu

Netty Krook heeft een uitgebreid interview met Jan Geerlings (73) die onlangs een koninklijke onderscheiding ontving. Het gaat vooral over zijn verdienste voor de stichting Vroeger en Nu.
Nieuwsbode van 21 mei 2002

Driebergse stemgerechtigden niet ander dan landelijke stemmers

Het Driebergse kiezersgedrag is niet anders dan het landelijke beeld. Ook hier winst voor LPF en CDA.
Nieuwsbode van 21 mei 2002

Drukke receptie Bas de Vogel

Afgelopen donderdag kreeg Bas de Vogel een afscheidsreceptie aangeboden die druk bezocht werd.
Nieuwsbode van 21 mei 2002

Succesvolle plantenactie Hermansgroep

Ook dit jaar was de plantenactie van de Driebergse scouts een groot succes. Er zijn maar liefst 7750 planten verkocht.
Nieuwsbode van 21 mei 2002

Uilenburcht mag naar provinciale korfbalfinale

Het korfbalteam van de uilenburcht groep 7-8 heeft het Driebergs schoolkorfbaltoernooi gewonnen en mag nu naar de provinciale finale.
Nieuwsbode van 21 mei 2002

Subsidie opbouwwerker SWD goedgekeurd

De door de gemeenteraad beschikbaar gestelde subsidie voor een jeugdopbouwwerker is niet voldoende om de huidige opbouwwerker Rob Wiersma in dienst te houden. De SWD zoekt nog naar andere middelen.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Ita Wegman Stichting opent nieuw gebouw

Volgende week zal burgemeester Bloemen op spectaculaire wijze het nieuwe gebouw van werkplaatscentrum Magenta en het centraal bureau van de Stichting Ita Wegman openen aan de Arnhemsebovenweg.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Twintig jaar Avondvierdaagse in Driebergen

Ad Bom in gesprek met Gijs Schaap over 20 jaar avondvierdaagse in Driebergen.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Valkenheuvel opnieuw in actie

De Driebergse Valkenheuvelschool die onlangs in het jeugdjournaal aandacht vroeg voor de slechte onderhoudstoestand van de school voerde opnieuw actie. Nu door met een groot aantal leerlingen te verschijnen op het jongeren spreekuur van wethouder Schravesande.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Jeugdige Driebergenaren pleegden twintig inbraken

Met de aanhouding van drie jongens in de leeftijd van 13 tot 16 jaar zijn 20 bedrijfsinbraken in Driebergen opgelost.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Op bezoek bij de brandweer

De kleuters van Het Valkennest brachten vorige week een bezoek aan de brandweer aan de Bosstraat.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Drempels aangepast

De verkeersdrempel op de Melvill van Carnbeelaan hebben een flauwere helling gekregen zodat de streekbus er weer zonder schade over kan rijden.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Geslaagd voor EHBO

Leerlingen van de Uilenburchtschool en basisschool Dolfijn-Bongerd zijn deze en vorige geslaagd voor het EHBO-examen.
Stichtse Courant van 23 mei 2002

Te veel obstakels voor invaliden

Een Driebergse werkgroep van het Platform Patiënten en Gehandicapten heeft een rapport aan wethouder Van der Burg aangeboden waarin melding wordt gemaakt van slechte toegankelijkheid van de Driebergse horeca voor gehandicapten.
Utrechts Nieuwsblad van 24 mei 2002

Besluit voor toestemming gebedsruimte Driebergen uitgesteld

De Statencommissie Ruimte en Groen van Utrecht heeft op 23 mei 2002 het verzoek om toepassing van de afwijkingsbevoegdheid van de gemeente Driebergen-Rijsenburg behandeld. De gemeente diende de aanvraag in voor de bouw van twee gebeds- en ontmoetingsruimten voor de Turkse en Marokkaanse gemeenschap.

Het is de bedoeling dat het complex wordt gebouwd aan de Akkerweg in Driebergen. Naar aanleiding van de inbreng van een aantal insprekers namens omwonenden heeft de commissie nadere informatie gevraagd over met name alternatieve locaties. Een besluit is daarom uitgesteld tot de commissievergadering van begin juli.

OpStreek Jeugd Symfonie Orkest geeft concert

Op zaterdag 1 juni a.s. wordt een concert gegeven  door het ‘OpStreek Jeugd Symfonie Orkest’, onder leiding van Dries Lansdorp, dirigent. Dit orkest, dat bestaat uit jeugdige strijkers en blazers uit de regio Driebergen, Zeist en Doorn, ging in 2000 van start en heeft al enkele keren van zich laten horen op verschillende concertjes. Op het programma staan o.a. werken van Mahler, Haydn, Mozart, Kabalevsky, Dittersdorf en Keuning
Het concert vindt plaats in de Oude kerk, 1e Dorpsstraat 1 te Zeist (nabij politiebureau) Aanvang: 20.00u Toegang, inclusief consumptie, Volwassenen € 6.00, kinderen € 3.00

Sporten op de Heuvelrug

Dit jaar is Driebergen, samen met de gemeenten Doorn, Leersum en Amerongen van start gegaan met het project “Sporten op de Heuvelrug”, waarin wordt gewerkt aan versterking van de breedtesport in de regio door verbetering van de samenwerking en de structuur en stimulering van sportdeelname algemeen en van specifieke groepen.
Ter uitwerking van deze doelstellingen zijn een aantal deelprojecten opgezet. Een daarvan is de introductie in onze regio van het Groninger Actief Leven Model, dat als eerste in Driebergen zal starten. Het project richt zich op de groep niet-actieven in de leeftijdscategorie tussen 55 en 65 jaar. Het werken aan vergroten van de kwaliteit van het leven, het tegengaan van sociaal isolement en het plezierig invullen van de vrije tijd is ook voor deze groep van groot belang. Het G.A.L.M.-project heeft meerwaarde in dit verband elders al duidelijk bewezen.
Woensdagmiddag 29 mei om 13.30 kan men in de brandweerkazerne naast het gemeentekantoor aan de Bosstraat terecht voor nadere informatie. De presentatie wordt verzorgd door Marjan Stam van het steunpunt Meer Bewegen voor Ouderen en medewerkers van Rijksuniversiteit Groningen.

Slechts 10 van 35 zaken in Driebergen goed toegankelijk

Het Platform Patiënten en Gehandicapten Driebergen hield vorig jaar oktober een toegankelijkheidsonderzoek bij de Driebergse horeca. Vorige week werd het rapport aangeboden. Slechts 10 horecagelegenheden waren goed toegankelijk, 15 beperkt toegankelijk en bij 10 bedrijven was de toegang voor mensen met een functiebeperking onmogelijk.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

Magenta helpt mensen om tevreden te zijn over zich zelf

Werkplaatsencentrum Magenta breidt uit. Donderdag opent burgemeester Bloemen het nieuwe gedeelte van het gebouw van de antroposofische Ita Wegman Stichting, die verstandelijk gehandicapte mensen de mogelijkheden biedt om werkzaamheden te verrichten. Vrijdag en zaterdag houdt Magenta open dag van 10 tot 16 uur.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

De Kruif helpt speel-o-theek

Fiets Plus De Kruif stelde vorige week een éénwieler en een step ter beschikking aan de speel-o-theek in Driebergen.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

Wat heeft aardrijkskunde met koken te maken?

Zo’n 27 jongens en meisjes waren naar Koksgasten aan de Engweg gekomen om zich te laten begeleiden bij het maken van eten uit allerlei landen in het kader van de aardrijkskundeles. Annneke Mulder kookte met de kinderen de recepten die in het aardrijkskundeboek stonden.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

Leni Gudde werkt twintig jaar als fysiotherapeute op Beukenstein

Netty Krook interviewt Lenie Gudde die 35 jaar geleden haar studie fysiotherapie afrondde, 30 jaar geleden een praktijk in Driebergen startte en bovendien al 20 jaar als fysiotherapeute werkt op Beukenstein.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

Van de Haar golfkampioen

Remco van de Haar is Driebergs kampioen golfen geworden. Het kampioenschap vond plaats op een golfbaan bij Kleve in Duitsland.
Nieuwsbode van 28 mei 2002

Fiets(wrakken)acties Station Driebergen-Zeist

In juni gaan de gemeente Driebergen, de politie en de spoorwegpolitie fout gestalde fietsen en fietswrakken verwijderen bij het NS station Driebergen-Zeist.  Afgelopen week is begonnen met labelen van deze fout gestalde fietsen en fietswrakken. Dit labelen zal vier weken duren. Wrakken die een label hebben zullen op 27 juni na 10 uur worden verwijderd.

Ouderen vrezen einde Wizzl

De ouderenbonden en Rover zijn boos op de NS omdat die de Wizzl-winkels zouden willen sluiten of willen veranderen in de Servex-formule. Daarmee zou de loketfunctie voor de kaartverkoop verdwijnen. Op station Driebergen-Zeist ligt een handtekeningenlijst om te protesteren. Volgens de NS hebben de ouderen niets te vrezen. Er blijven winkels bestaan met kaartverkoop.
Nieuwsbode van 30 mei 2002

Vaders van Valkenheuvel winnen voetbaltoernooi

Voor de eerste keer was er in Driebergen een voetbaltoernooi voor vaders met kinderen op de basisschool. Ruim 100 vaders deden mee. Uiteindelijk won de Valkenheuvelschool.
Nieuwsbode van 30 mei 2002

Bewoners Groenhoek geschokt

De plotselinge dood van een 9-jarige Marokkaanse jongen heeft de bewoners van de Groenhoek zeer geschokt. De jongen overleed zondag tijdens het spelen aan een hartaanval. Deze week werden er bloemen op straat gelegd en heeft men een stille tocht gehouden.
Stichtse Courant van 30 mei 2002

Stichting Sarah@Abraham biedt meer dan computerbegeleiding

Ad Bom in gesprek met Bernadette van der Hoek die in september 1999 de stichting sarah@abraham oprichtte om senioren te begeleiden bij het eerste gebruik van de computer.
Stichtse Courant van 30 mei 2002

Opbrengst collecte

De collecte van het Astma Fonds bracht afgelopen week € 6728 op.
Stichtse Courant van 30 mei 2002

Bink nieuwe kampioen

John Bink is de nieuwe clubkampioen van de schaakvereniging Doorn-Driebergen-Marlet.
Stichtse Courant van 30 mei 2002

Fietsverloting

In het kader van de Markt Actie Driebergen werden de afgelopen twee weken fietsen verloot. Volgende week vindt om 16.00 uur op 5 juni de trekking plaats.
Stichtse Courant van 30 mei 2002

Statencommissie wil nader onderzoek naar moskeebouw

De Statencommissie Ruimte en Groen van de Provincie Utrecht wil onderzoeken welke procedure de gemeente Driebergen heeft toegepast bij de bouwplannen voor twee moskeeën aan de Akkerweg. De commissie wil vooral meer weten over mogelijke alternatieve locaties. Pas met die informatie kan de commissie over gaan tot besluitvorming.
Stichtse Courant van 30 mei 2002