heuvelrugnieuws 1 maart 2013

‘Niets doen is geen optie bij uitvoering Centrumplan’

20130301 MAARN  ,,Niets doen is geen optie”, dat zegt Jacques de Wit – projectbegeleider namens ontwikkelaar OVOM – over het Centrumplan in Maarn. Hij bevestigt dat er gesprekken zijn met partijen die mogelijk interesse hebben om de ontwikkeling op de hoek Raadhuislaan/Tuindorpweg over te nemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Open dag Larsheim Tennis

20130301 LEERSUM   Tennisvereniging Larsheim houdt zaterdag 23 maart een open tennisdag. Van 13.00 tot 17.00 uur is iedereen met belangstelling voor tennis van harte welkom op het tennispark.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Operatie Heidetuin’ vangt aan

20130301 DRIEBERGEN  ,,We hebben de reputatie dat we meestal nee zeggen, maar nu zeggen we ja”, lacht Loek Blessing, voorzitter van de Vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 maart 2013

Belangrijke driepunter voor zaterdag derdeklasser DEV

20130302 DOORN   In een tumultueuze wedstrijd waarin thuisploeg Candia de wedstrijd eindigde met slechts acht man in de gelederen, behaalde DEV een uitermate belangrijke 1-3 overwinning.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM blijft steken op een gelijkspel tegen FZO

20130302 MAARN  Na lange tijd niet te hebben gespeeld, waarbij met name de weersomstandigheden roet in het eten gooiden, moest SVMM thuis genoegen nemen met slechts één punt.

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen kruipt door het oog van de (voetbal)naald

20130302 DRIEBERGEN   Thuisploeg FC Driebergen kroop na acht minuten extra speeltijd in de tweede helft met een 1-0 overwinning door het oog van de naald tegen het stugge de Posthoorn uit Amersfoort.

Lees verder op de website van de Kaap

Simon Vestdijk geëerd met standbeeld in Doorn

20130302 DOORN In Doorn is een standbeeld van Simon Vestdijk onthuld. Mieke Vestdijk, de weduwe van de schrijver, maakte de sculptuur zaterdag op het Kerkplein zichtbaar voor het publiek.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Jong talent in beeld op Be smART!

20130302 HEUVELRUG  De publiciteitscampagne werkt op volle toeren en de kleurrijke posters trekken overal de aandacht: vrijdag 8 maart wordt een avond vol inspiratie, informatie en motivatie voor en door jongeren op de Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Tien jaar Nationaal Park: een vooruitblik

20130302 HEUVELRUG   In oktober dit jaar bestaat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NP) tien jaar. Hoe zal het er na de komende tien jaar uitzien? Blijft het voor de ingezetenen ‘ons Nationaal Park’ of wordt het ‘de Tuin van de Randstad’?

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 3 maart 2013

Persbericht van “Zonder Bieb geen Binder”

20130203 LEERSUM  De Bieb blijft in de Binder, zo kopten diverse media na het uitbrengen van het persbericht van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug voorafgaand aan de Raadsvergadering van 28 februari j.l. Helaas klinkt het persbericht van de gemeente mooier dan de situatie in werkelijkheid is.

De huurprijzen
De Wethouders Homan en Verhoef blijven zeggen dat de huur van de bibliotheek hetzelfde moet blijven omdat huurverlaging niet eerlijk zou zijn t.a.v. de andere huurders.
Wij hebben dat onderzocht en hebben de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering geïnformeerd over de huidige huurverdeling: de grootste huurder van de Binder betaald helemaal geen huur, maar krijgt geld toe. De indruk dat de raad daar niet van op de hoogte was werd door meerdere raadsleden bevestigd. En de reactie van Wethouder Bert Homan: “We mogen blij zijn dat iemand het wil doen!” roept vragen op. Hydra Sportbeheer is een bedrijf, geen liefdadigheidsinstelling. De commerciële exploitant Hydrasport huurt dus gratis een groot deel van de Binder, int de exploitatiegelden en ontvangt daarbij een extra bonus van €40.000. Het lijkt er op dat de Gemeente met twee maten meet en Hydra Sportbeheer als enige verdient aan de Binder. En daar zijn ze ook een bedrijf voor. Het is aan de gemeente om de huurlasten rechtvaardig te verdelen.

De grootste zorg die we hebben uitgesproken voor burgemeester, wethouders en gemeenteraad, is leegstand van de bovenverdieping. Wethouders Homan en Verhoef sturen aan op een verhuizing van de bibliotheek naar beneden, waar geen ruimte geschikt en/of beschikbaar is voor de bibliotheek. Vreemd, temeer omdat verhuizing van de bibliotheek ertoe leidt dat de bovenverdieping leegstaat. Onze zorg over deze dreigende leegstand is door de reactie van Wethouder Tim Verhoef alleen maar groter geworden. Hij vertelde de raad dat er in het afgelopen jaar nog helemaal niet gekeken is naar een eventuele andere huurder. Wat niet alleen door ons, maar ook door een groot gedeelte van de raad met stijgend ongeloof werd aangehoord. En het roept nog meer vragen op: hebben de Wethouders misschien al een andere huurder in zicht?  

Bij navraag bij makelaars blijkt de huurprijs van 160€ per m2 in Leersum niet reëel te zijn, er is geen enkele huurder die dat gaat betalen. Het zal toch niet zo zijn dat de gemeente, na enige tijd leegstand, aankomt met een nieuwe huurder en dan zegt:”Door de langdurige leegstand hebben we besloten de huurprijs te verlagen onder het motto: Beter iets dan niets”. We hebben tegen de raad gezegd dat we dat een onaanvaardbare gang van zaken zouden vinden met daarbij de boodschap: “We houden u in de gaten”.

Hoe nu verder?
Duidelijk is dat de situatie van de Bibliotheek niet los gezien kan worden van Cultuurhuis De Binder.Een overhaast besluit zoals nu voorgesteld door de Gemeente kan daarom funest blijken voor de toekomst van De Binder. Een verhuizing naar een minder of zelfs ongeschikte ruimte binnen De Binder kost zo-wie-zo geld. En het lijkt maar niet door te dringen dat er misschien door de ene wethouder minder betaald wordt aan huur, maar de andere wethouder krijgt daarmee ook minder binnen. De ruimte die in Doorn door de bibliotheek zijn ingeleverd kosten Wethouder Homan 70.000 euro per jaar. En wat heeft dat opgeleverd behalve een grote leegte in het hart van het Cultuurhuis in Doorn?

Meer dan een jaar geleden is in een motie aangenomen dat er voor de bibliotheek  een aanvaardbare huur moet komen voor hen als maatschappelijke organisatie, een basisvoorziening voor een gemeente. Wij stellen daarom voor om per 1 april de huurprijs voor de bovenverdieping aan te passen naar €60.000 per jaar. Op deze manier wordt er tijd gecreëerd om tot een voor alle partijen duurzame oplossing te komen.

Binnenkort starten de pilots voor het project Bruggenbouwers van de Gemeente. In onze ogen is juist de situatie van Cultuurhuis De Binder bij uitstek gericht om als pilot te dienen. Wij zijn bereid om onze tijd en energie daar in te steken, de gemeente ook?

NIEUWE INFO OVER DE BINDER UTRECHTSE HEUVELRUG
De Binder
Kosten/m2
Totaal werkelijke kosten 2012:    €554.238,-
Totale baten, baten per m2 en algemene afspraken  
 
Huurder
m² VVO
Huurpenning per jaar
Hydra Sportbeheer
3.208

Bibliotheek
671
82.950,66

Kinderdagverblijf
313
38.693,83

Welnuh Jongerenruimte
140
17.307,14

Peuterspeelzaal
133
16.441,77

Welnuh Welzijnsruimte
62
7.664,59Totaal
4.527
€ 163.057,99
Huurprijs per m² per jaar 
€ 123,62


 
 
De vierkante meter huurprijs van €123,62 per jaar geldt voor de volgende huurders: Bibliotheek, Kinderdagverblijf, Welnuh jongerenruimte, Peuterspeelzaal en Welnu Welzijnsruimte.
 
Behoudens de huurder Hydra Sportbeheer BV hebben alle huurders een contract met een looptijd van 10 jaar (aanvang 30 maart 2007). Tussentijds opzegging is alleen mogelijk indien beide partijen hiertoe besluiten.
Hydra Sportbeheer BV heeft per 1 januari 2012 een concessieovereenkomst voor het exploiteren van de sporthal, horeca, foyer en toneelzaal. De overeenkomst is voor 5 jaar aangegaan.
 

Korfballers Dalto onderuit in Delft

20130303 DRIEBERGEN  De korfballers van Dalto hebben verloren van Fortuna. De ploeg uit Delft was met 25-22 te sterk voor de Driebergenaren.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Tolga Albayrak matchwinnaar Fc Driebergen 1-0

20130303 DRIEBERGEN  In een bepaald geen beste wedstrijd maar wel met veel inzet heeft FC Driebergen een benauwde overwinning behaald op De Posthoorn uit Amersfoort.
Het was spits Tolga Albayrak die ver in blessure tijd het winnende doelpunt maakte ala  Burak Yilmaz van Galatasary.

vergroot  foto1  foto2  foto3  foto4  foto5

De doelstelling van deze wedstrijd was na wat puntverlies in de laatste 3 wedstrijden om weer eens 3 punten in Driebergen te houden .
Dat viel niet mee; een stug verdedigend De Posthoorn maakte het de voorwaartsen van FC Driebergen behoorlijk moeilijk door hun meer fysieke kracht in de strijd te gooien.
Met reserve doelman Lennart Jansen tussen de palen, zijn 1e volledige wedstrijd in het 1e, wat hij goed volbracht, begon FC Driebergen met combinatie voetbal via de snelle flanken maar steeds zat er wel een been van de  stug verdedigende tegenstander tussen.

Het waren Mathijs Brink en Pascal van Doorn die halverwege de 1e helft  diverse uitgespeelde kansen niet benutte en vooral Mathijs Brink die met zijn geweldige inzet voor menig gevaar zorgde .Het bleef ook na deze kansen en diverse hoekschoppen tot aan de rust 0-0.

Een tweede helft zonder wissels aan beide kanten kreeg het zelfde spelbeeld te zien als het eerste gedeelte met toch wel strijd maar te veel acties die uiteindelijk bij de tegenstander kwamen.
Na in totaal 12 hoekschoppen genomen te hebben en de tijd steeds korter werd en ook de wissels met Jelle Adema en Kevin van Woudenberg en Robin Notenboom die de laatste 20 minuten in het veld kwamen brachten ook niet de gewenste kansen.
Tot de laatste minuten bleef het spannend en wachten de trouwe aanhang op toch nog de winst die er uiteindelijk toch verdiend kwam .

Zoals al in de inleiding gememoreerd was het een schot wat tegen de paal belande en de rebound beheerst werd afgemaakt door Tolga Albayrak 1-0 dit vond plaats in de terechte blessure tijd wel sneu voor de tegenstander maar het spel bekeken een dik verdiende overwinning van FC Driebergen die zodoende zijn 2e plaats handhaafde.
Zaterdag as 9 maart de uitwedstrijd aanvang 14.30  Hercules Za1 –FC Driebergen Za1

Dwaal door Huis Doorn als E-museum

20130303 DOORN  Huis Doorn doet een grote digitale sprong voorwaarts als E-museum. Vanaf nu is het mogelijk om via het E-museum een kijkje te nemen in de totale collectie van ongeveer 30.000 objecten.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 maart 2013

Eerste vrijwilligersdag ‘Project Heidetuin’ groot succes

20130304 DRIEBERGEN   Het was afgelopen zaterdag eindelijk zover: de eerste van een aantal vrijwilligersdagen die de Vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering samen met Rotary Driebergen-Rijsenburg en Vroeger & Nu organiseren om de Heidetuin weer in oude luister te herstellen.

Lees verder op de website van De Kaap

Luchtballon landt in de bomen

20130304 MAARN  De bewoners van de Appelvinklaan en Kruisbeklaan in Maarn zagen zaterdagmiddag een luchtballon een landing inzetten op een vreemde plek.

Lees verder op de website van De Kaap

Opa’s en oma’s op bezoek bij kleuters Uilenburcht

20130304 DRIEBERGEN   Opa’s en oma’s van de kinderen uit de kleuterklassen van basisschool De Uilenburcht hebben vrijdag 1 maart een kijkje genomen op de school.

Lees verder op de website van De Kaap

Stefan Falkenberg wijst KCD met tien treffers de weg

20130304 DOORN   In een aantrekkelijke partij korfbal heeft KCD zaterdag twee uiterst belangrijke punten behaald op het sterke MIA. Omdat concurrent Woudenberg een punt wist te pakken staan de twee buren nu gedeeld op de voorlaatste plaats.

Lees verder op de website van De Kaap

Belangrijke overwinning volleybalvrouwen

HEUVELRUG   De spanning stijgt in de volleybalcompetitie. De vrouwen van zowel Volleer als Enervo moesten in de strijd om het kampioenschap aanvallen afslaan van Majella 2 respectievelijk De Valk 1.

Lees verder op de website van De Kaap

Rhenen bespreekt bestuurscrisis na conflict over zondagsrust

20130304 RHENEN   De gemeenteraad van Rhenen praat vanavond over de politieke situatie in het stadje. Daar is een bestuurscrisis ontstaan, omdat SGP-wethouder Piet van Leeuwen boos is opgestapt.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bus met schoolkinderen tegen boom in Zeist

20130304 ZEIST  In Zeist is vanochtend een busje met acht schoolkinderen tegen een boom gereden op de Krakelingweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 5 maart 2013

Hoofdstraat in Driebergen gaat op de schop

20130305 DRIEBERGEN  De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat de drukste weg in Driebergen, de Hoofdstraat, aanpakken. Het gaat om bijna het hele tracé binnen de bebouwde kom: van Nijendal tot aan de grens van de bebouwde kom nabij de Akkerweg.

De breedte van de weg varieert nogal op verschillende delen van de Hoofdstraat. Fietsers rijden soms op een apart fietspad en soms op een strook direct langs de rijbaan voor auto’s. Dit, maar ook het feit dat er veel zijstraten op de Hoofdstraat uitkomen, maakt dat veel mensen de weg onveilig vinden.
De laatste jaren zijn er regelmatig ongelukken gebeurd met als triest dieptepunt het dodelijk ongeval in 2010.

Inbreng belanghebbenden belangrijk
In 2011 heeft een groep inwoners samen met de gemeente al gewerkt aan een ontwerp voor verbetering van twee plekken aan de Hoofdstraat. Omdat ook het wegdek en de ondergrond aan vernieuwing toe zijn, heeft het college van B&W besloten om de hele Hoofdstraat aan te pakken. Inwoners en andere belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om inbreng te leveren voor het ontwerp van een veilige Hoofdstraat voor alle weggebruikers, met voldoende doorstroming.

Woensdag 13 maart is hiervoor vanaf 19.00 uur de eerste bijeenkomst in Zalencentrum Nieuw Salem in Driebergen-Rijsenburg. Hier geeft de gemeente informatie over het project ‘Herinrichting Hoofdstraat’. Daarna kunnen aanwezigen met elkaar en met de gemeente in gesprek over knelpunten, mogelijkheden en ideeën voor de inrichting van de weg.

Zaterdag 23 maart is er van 10.00 – 14.00 uur een wijkschouw langs de Hoofdstraat. Belangstellenden kunnen dan letterlijk aanwijzen waar zij op de route knelpunten ervaren.
Op www.heuvelrug.nl / Actueel (Projecten) staan de vertrektijden en vertrekpunten vermeld. Ook is het vanaf woensdag 13 maart mogelijk om hier digitaal knelpunten aan te geven. Op donderdag 18 april is er een terugkoppeling van alle verzamelde knelpunten, mogelijkheden en ideeën. Daarna is er steeds gelegenheid om mee te denken over het ontwerp.

Kosten
Voor het project is een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Uit zeer globale ramingen is berekend dat de totale herinrichting tussen de € 3,5 en € 7 miljoen gaat kosten. Een en ander is ook afhankelijk van de kosten voor bijvoorbeeld kabels en leidingen, riolering en eventuele grondaankopen. Tijdens de ontwerpfase ontstaat meer inzicht in de benodigde financiële middelen. Dan wordt de gemeenteraad gevraagd om een krediet beschikbaar te stellen.

Hardlopers definitief uit hun winterslaap

20130305 DRIEBERGEN   Voor de negende keer werd afgelopen zaterdag de 3-bergenLOOP gehouden, in de bossen tussen Driebergen en Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge grijpt weer mis

20130305 AMERONGEN   Hemur Enge heeft afgelopen zaterdag dure punten laten liggen in de strijd om de degradatie. Met een 15-16 verlies tegen directe concurrent OJC’98 wordt de laatste speelronde van dit zaalseizoen wel heel erg spannend.

Lees verder op de website van De Kaap

Vraagtekens rond financiering Binder

20130305 HEUVELRUG  De financiering van het Leersumse dorpshuis de Binder zorgt voor vraagtekens. De exploitant betaalt geen huur, terwijl de maatschappelijke huurders de hoofdprijs moeten betalen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Zaterdagelftal Oranje Wit wint wederom

20130305 ELST  Ook de tweede wedstrijd na de winterstop heeft de zaterdagafdeling van Oranje Wit gewonnen. Tegen Eminent Boys waren ze op eigen veld te sterk en stuurde de bezoekers met 3-1 naar huis.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Politieke rust in Rhenen terug

20130305 RHENEN   Een minderheidscollege van CDA en VVD mag verder met het besturen van de gemeente Rhenen. Daar heeft de gemeenteraad zijn zegen over gegeven.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Donderberg krijgt een bypass

20130305 LEERSUM  De aanleg van een bypass bij de rotonde De Donderberg lijkt een stap dichterbij te komen. Volgens verkeerswethouder Bert Homan (VVD) wordt het hoog tijd voor de wegaanpassing. 

Lees verder op de website van De Kaap

Rode Kruis neemt mountainbikes in gebruik

20130305 DOORN  Om tijdens haar inzetten bij evenementen op de Utrechtse heuvelrug nog sneller en flexibeler te kunnen opereren, zijn twee nieuwe bikes aangeschaft door het Rode Kruis, afdeling Utrechtse Heuvelrug. 

Lees verder op de website van De Kaap

Park Boswijk presenteert nieuwe marketingplannen

20130305 DOORN   Met het thema “Uw thuis in het mooiste stukje van Nederland” start Serviceresidentie Park Boswijk, gelegen tussen Driebergen en Doorn, dit voorjaar een omvangrijke wervingscampagne. 

Lees verder op de website van De Kaap

Ballonnen voor genezen Daniël

20130305 DOORN   Daniël Swart heeft in 2011 leukemie gekregen. Veel kinderen hebben dit proces meebeleefd en hebben Daniël gesteund. Twee jaar later is hij genezen van deze nare ziekte.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 maart 2013

Maarnse jongeren toch naar dorpshuis

20130306 MAARN  Het jeugdhonk in de voormalige gemeentewerf van Maarn is van de baan. De oppositie bleek te groot. De jongeren gaan nu toch naar dorpshuis de Twee Marken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Aanrijding met gewonde

20130306 DOORN   Op dinsdag 5 maart vond op de Parklaan een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats. Laatstgenoemde raakte gewond.

Rond 16.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Doorn over de Parklaan in de richting van de Amersfoortseweg. Een 62-jarige fietser, inwoner van Amersfoort, reed vanuit de Leelaan de Parklaan op en kreeg geen voorrang van de naderende bestuurder van de auto. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser via de motorkap van de auto op de weg viel. Hij klaagde over pijn in zijn rug en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Nog drie aanhoudingen in groot onderzoek

20130306 RHENEN/VEENENDAAL/ARNHEM  De politie heeft nog drie mannen aangehouden in een onderzoek naar hennep en witwassen. Vorige week woensdag was er een grote politieactie op verschillende locaties.

Toen hielden agenten al acht mannen aan.
Na binnen gekomen informatie startte de politie vorig jaar het grootschalige onderzoek. Op woensdagochtend 27 februari heeft een arrestatieteam van de politie acht mannen aangehouden. Die dag werden twaalf panden doorzocht. In verband met de verdenking van witwassen van crimineel geld heeft het onderzoeksteam toen onder andere luxe auto’s, dure sieraden en tienduizenden euro’s in beslag genomen.

Hennepkwekerijen
Eerder dit jaar werden meerdere hennepkwekerijen in relatie tot dit onderzoek ontmanteld en vernietigd op diverse locaties in Nederland. De financiële recherche onderzoekt hoeveel geld is verdiend aan de kweek en handel in hennep.

Nog drie aanhoudingen
Dankzij onderzoek van het team rechercheurs die aan de zaak werken, hielden agenten deze week nog drie mannen aan. Zij worden verdacht van de kweek en de handel in hennep, het witwassen van het daarmee verdiende geld en deelname aan een criminele organisatie. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Misdaad loont niet!
De overheid wil de crimineel daar raken, waar het hem het meeste pijn doet; in zijn portemonnee. Financieel gewin is vrijwel altijd het motief van criminelen. In dit onderzoek is het afpakken van waardevolle goederen een maatregel die laat zien dat misdaad niet loont. Daarnaast wil de politie hiermee laten zien dat onaantastbaar gedrag niet geaccepteerd wordt.

Andersteinweg: definitief open

20130306 MAARSBERGEN  De Maarsbergse Andersteinweg wordt niet afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeenteraad wil het echt niet hebben.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Pubquiz Rhenen groot succes

20130306 RHENEN  Maandagavond 4 maart streden 30 teams om de felbegeerde titel ‘Winnaar Pubquiz Rhenen 2013’. De opbrengst van de avond kwam volledig ten goede aan de kersverse Stichting Voedselhulp Rhenen. Lionsclub ‘De Grebbeleeuw’ heeft de opbrengst van de avond verdubbeld. Stichting Voedselhulp Rhenen mocht aan het einde van de avond een cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 4.500,=.

vergroot foto

‘Pubquiz Rhenen’ is een particulier initiatief dat in samenwerking met Lionsclub ‘De Grebbeleeuw’ tot stand is gekomen. Alex Schipper, president van de Lionsclub en deelnemer aan de pubquiz, kijkt terug op een zeer geslaagde avond. “De sfeer zat er goed in. Iedereen heeft een leuke avond gehad. De combinatie van een avond gezeligheid en bijdragen aan een goed doel is geweldig. Om het belang van de nieuwe stichting extra te onderstrepen hebben wij de opbrengst verdubbeld”.

De ‘Koning van Denemarken’ vormde het decor voor de Pubquiz Rhenen 2013 en was speciaal voor deze avond geopend. De slogan “never said it was easy” is eer aan gedaan. De vragen waren best pittig en hadden een hoog ‘O ja’-gehalte.

De organisatie is al vroeg begonnen met de voorbereidingen. ‘Er gaat geen dag voorbij of er komt wel iets langs waar je een mooie vraag van kunt maken voor de pubquiz.”, aldus Reinoud Dirksen en Marijn van Dijkhuizen, de bedenkers van de vragen en quizmasters op de avond zelf. ‘We hebben intussen al zoveel vragen bedacht dat we er aantal jaren mee vooruit kunnen’.

Voor de deelnemers begon de voorpret al bij het bedenken van een leuke teamnaam. De messen werden behoorlijk geslepen. Alle teams waren van plan om als eerste te eindigen. Deze eer viel echter maar één team te beurt: ‘Jamesoff’, die allen een keer mogen ontbijten bij Brasserie van Toor. Ook voor sponsoring van de overige -soms ludieke- prijzen lieten de Rhenense middenstand zich weer van haar royale kant zien.

Huygens en Vitruvius: Classicisme in de Nederlandse architectuur.

20130306 ZEIST  Constantijn Huygens (1596 – 1687) was één van degenen, die naar de mode van zijn tijd een Grand Tour naar Italië maakte, een reis die hem zicht gaf op de antieke bouwkunst en de nieuwe classicistische architectuur.

De ideeën die hij opdeed, verwezenlijkte hij naderhand in drie grote architectuurprojecten: zijn Haagse stadspaleis aan het Plein (Domus), zijn buitenverblijf Hofwijck en de eerste verharde straatweg in Nederland: de Scheveningseweg. De lezing laat zien hoe Huygens gebruik maakt van Vitruvius en diens moderne Italiaanse navolgers als Palladio en Scamozzi. Powerpointpresentatie.

De lezing wordt gehouden op 12 maart  in  Verzorgingscentrum ‘de Mirtehof’ , Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00u.  Niet-leden zijn welkom à €. 5,00,  scholieren gratis.
Inlichtingen: mw. J.  Kruys – van Loen, secr. NKV afd. Zeist, tel. 0348-442468,
e-mail: jkruys@planet.nl

Ondertekening afsprakenset

20130306 RHENEN/EDE De portefeuillehouders jeugd van de acht FoodValley gemeenten hebben samen met de gedeputeerde van de provincie Utrecht Mariëtte Pennarts – Pouw en de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Annemieke. Traag, op woensdag 27 februari een afsprakenset ondertekend in het gemeentehuis in Ede. Beide gedeputeerden hebben onder andere jeugdzorg in hun portefeuille.

vergroot foto

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten in de FoodValley verantwoordelijk voor de zorg voor jeugd. De provincies Utrecht en Gelderland ondersteunen hen daarbij. De wijze waarop dat gaat gebeuren is vastgelegd in een afsprakenset 2013-2015.Hierin spreken de provincies en gemeenten in hoofdlijnen af welke activiteiten zij in de periode 2013-2015 gezamenlijk uitvoeren om de transitie van de jeugdzorg op een goede wijze vorm te geven.

Open Huis bij ISZ De Brug


20130306 DRIEBERGEN  Ook ISZ De Brug doet mee aan de open dag van zorg en welzijn. Iedereen die benieuwd is wat deze ouderenzorgorganisatie biedt, is van harte welkom op 16 maart tussen 10.00 en 13.00 uur op locatie Sparrenheide.

Er is een informatiemarkt, je bloeddruk kan worden gemeten of bloedsuiker geprikt. Er zijn rondleidingen, die bezoekers onder andere door de oefentuin en verpleeghuis Nassau Odijckhof leiden. En natuurlijk serveert deze organisatie die bekend staat om zijn heerlijke keuken hapjes en een drankje.

ISZ De Brug is van oorsprong een woon- en zorgorganisatie voor ouderen. Inmiddels biedt de organisatie wonen, wijkzorg, thuiszorg, revalidatie, behandelingen en activiteiten.
Meer informatie: www.iszdebrug.nl of telefonisch via: 0343 555 555 ISZ De Brug | Nassau Odijcklaan 3 | 3971 BN Driebergen |

Gouden tijden, zwarte bladzijden

20130306 HEUVELRUG  De 78e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 t/m zondag 24 maart 2013. In plaats van tien dagen is de Boekenweek dit jaar echt een week.
Regiobibliotheek Z-O-U-T opent de Boekenweek met een Boekenweeklezing van Adriaan van Dis op vrijdagavond 15 maart in Cultuurhuis Doorn.

Van Dis zal deze avond vertellen over zijn verhalen over Indië. Zijn werk sluit nauw aan bij het thema van de Boekenweek 2013: Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden!

Adriaan van Dis
Van Dis, schrijver, tv-persoonlijkheid, documentairemaker en interviewer, is kritisch, neemt het op voor zwakkeren in de samenleving en is goed van de tongriem gesneden. In 2012 was hij te zien in zijn televisieserie `Van Dis in Indonesië’ en publiceerde hij `De Indië’ boeken. Deze Indiëverhalen vormen een onbarmhartig autobiografisch portret van een verscheurd repatriantengezin, en tonen hoe de trauma’s van oorlog, migratie en ontworteling ook volgende generaties tekenen.
Adriaan van Dis zal deze avond ook de winnaar bekend maken van de verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar. Boekhandel The Read Shop uit Doorn is deze avond aanwezig met boeken van Adriaan van Dis én de boeken van de shortlistauteurs. In de pauze is er gelegenheid tot aankoop en signeren.

Gratis voor nieuwe leden
Lid worden tijdens de Boekenweek geeft naast het lidmaatschap nog 3 extra’s! Nieuwe leden ontvangen een Boekenbon nieuwe stijl, ter waarde van € 5,- , een voucher waarmee het Boekenweekgeschenk van Kees van Kooten opgehaald kan worden in de boekwinkel, én een dag gratis reizen met het Geschenk op zondag 24 maart
Uniek cadeau voor leden van de bibliotheek
Trouwe leden van de Bibliotheek ontvangen [zolang de voorraad strekt] tijdens de Boekenweek de verhalenbundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Nu al een collector’s item met nog nooit gepubliceerde feiten over schrijvers, tv-persoonlijkheden, artiesten en andere coryfeeën.
Gouden tijden, zwarte bladzijden is meer dan een verzameling verhalen. Naast verhalen bevat de bundel een arsenaal aan persoonlijke ontboezemingen van bekende landgenoten over bijzondere momenten uit hun leven. In de vorm van brieven, betogen en gedichten. De bundel is daarmee een bonte verzameling van mooie, gênante, kwetsbare en vrolijke herinneringen.  

Bij elke Boekenweek hoort een Boekenweekmagazine. Met uiteraard leessuggesties over het thema van dit jaar Gouden tijden, zwarte bladzijden. Het Magazine van dit jaar is nét even verrassender dan anders. In deze editie wijzen bekende Nederlanders de weg in het uitgebreide overzicht van Boekenweektitels, door te vertellen wat hun persoonlijke favorieten zijn. Bovendien geeft het magazine een kijkje achter de schermen in de vorm van een interview met Kees van Kooten. In dit interview zal hij uitgebreid ingaan op het schrijven van het Boekenweekgeschenk. Daarnaast is er ook nog een exclusieve bijdrage van de auteur van het Boekenweekessay Nelleke Noordervliet.

In alle locaties van Z-O-U-T ligt het Boekenweekmagazine voor u klaar.
Voor meer informatie over de Boekenweek en/of de Z-O-U-T activiteiten: www.boekenweek.nl of www.rbzout.nl

Bejaarde knotwilgen moeten opzij

20130306 AMERONGEN  De oudste knotwilgen van Nederland moeten een stukje opschuiven, zodat het hoogheemraadschap de dijk kan opknappen. Ze kraken vervaarlijk.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Expositie Kunstgilde Leersum

20130306 LEERSUM   In het gebouw van het Kunstgilde Leersum is vanaf zaterdag 9 maart weer een nieuwe expositie te zien.

Lees verder op de website van De Kaap

Waterschap verplant monumentale knotwilgen voor veiligheid Lekdijk

20130306 AMERONGEN  Het Waterschap is begin deze maand begonnen met het groot onderhoud aan de Lekdijk in Amerongen. Over een lengte van 900 meter worden knotwilgen verplant en wordt klei aangebracht aan de rivierzijde van de dijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug is wachtgeldkampioen

20130306 HEUVELRUG   Met de uitbetaling van ruim 2 ton wachtgeld aan vier voormalige wethouders is de gemeente Utrechtse Heuvelrug provinciaal koploper. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door RTV Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 7 maart 2013

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Smit

20130307 ZEIST  Op donderdag 7 maart 2013 reikte burgemeester Janssen van de gemeente Zeist een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer Smit. Dit deed hij tijdens zijn afscheid als penningmeester van het Zeister Mannenkoor tijdens de Algemene Ledenvergadering.

De heer Smit is inwoner van Doorn. Aan de beschermheer van het Zeister Mannenkoor, de burgemeester van Zeist, is gevraagd deze onderscheiding uit te reiken.

Meer dan 35 jaar is de heer Smit een actieve vrijwilliger binnen het Zeister Mannenkoor. In verschillende functies leverde hij een belangrijke bijdrage aan de groei en de kwaliteit van het koor. Hij was 2e penningmeester, vice-voorzitter, secretaris en hoofdredacteur van het verenigingsblad. Ook was hij actief betrokken bij de viering van het 110-jarig jubileum van het koor. Naast zijn werkzaamheden voor het Zeister Mannenkoor was hij altijd bereid constructief mee te denken met het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Midden Nederland.

Het Amerongse Bos verklaard

20130307 AMERONGEN   Het Utrechts Landschap houdt op zaterdag 9 maart een wandelexcursie onder leiding van een gids door het Amerongse Bos, belangrijk onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Hersenbloeding na verkeersconflict

20130307 ZEIST  Bij een verkeersruzie in Zeist is woensdag een 41-jarige man uit Zeist het ziekenhuis in geslagen. Hij kreeg en klap en werd met een hersenbloeding naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Dancefeest: Maarn wil geen Haren worden

20130307 MAARN  Jongeren op de Heuvelrug zien halsreikend uit naar het dancefeest bij het Henschotermeer. Omwonenden baart het juist zorgen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 8 maart 2013

Inzet lokfiets bestrijdt fietsendiefstal in de Utrechtse Heuvelrug

20130308 HEUVELRUG  De politie gaat een lokfiets inzetten om zo fietsendieven op te sporen en het aantal fietsdiefstallen te verminderen.

Het aantal fietsdiefstallen in de gemeente is in 2012 met 10% toegenomen, ten opzichte van 2011. Om het aantal fietsdiefstallen te verlagen en de pakkans van dieven te vergroten, zet de politie een lokfiets met GPS-volgsysteem in.

Extra impuls
Veel inwoners komen met fietsendiefstal in aanraking. Niet alleen omdat de eigen fiets is gestolen, maar ook door het risico een gestolen fiets te kopen. Hiermee maakt een inwoner zich – bewust of onbewust – schuldig aan heling. Reden genoeg om een extra impuls te geven aan de bestrijding van fietsendieven. Dit is een gezamenlijke aanpak van de politie, gemeente en Openbaar Ministerie.

Verplaatst
De inzet van de lokfietsen werkt efficiënt. De GPS-fietsen worden neergezet, zonder dat de agent hier fysiek toezicht moet houden. De agent gaat verder met het werk en krijgt vanzelf een seintje zodra de fiets wordt verplaatst. Vervolgens is het een kwestie van de locatie van de fiets opzoeken en een eventuele verdachte van diefstal of heling aanhouden.

Scholen in Doorn Noord leggen samenwerking vast

20130308 DOORN  Donderdag  7 maart hebben drie scholen in Doorn Noord, in aanwezigheid van onderwijswethouder Elisabeth van Oostrum, een intentieovereenkomst getekend om samen te werken aan nieuwe huisvesting. Vorige maand kondigden de drie scholen al aan dat ze wilden onderzoeken of samenwerking mogelijk was.

vergroot foto

Het gaat om De Triangel aan de Kortenburglaan, Hoog Moersbergen aan de Tromplaan en Dalton Nicolaas aan de IJskelderlaan. De schoolbesturen zijn er van overtuigd dat er voldoende aanknopingspunten zijn om de voorgenomen samenwerking meer ‘handen en voeten’ te geven. Om dit te bekrachtigen is de samenwerking vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.

Op de foto tekenen Harrie Groeneveld namens Vereniging De Oorsprong, Marleen Remmers namens Het Sticht en Elisabeth van Oostrum namens de gemeente de overeenkomst.

Verdeling portefeuille na vertrek wethouder Piet van Leeuwen

20130308 RHENEN Door het vertrek van wethouder Piet van Leeuwen en door het besluit om als minderheidscollege verder te gaan, heeft het college van b&w besloten de portefeuille van Van Leeuwen te verdelen onder de drie collegeleden.

Joost van Oostrum
Handhaving
Regionale Uitvoerings Dienst (RUD)
Grondexploitatie/grondzaken
Cuneratoren

Henk van den Berg:
Openbare werken (incl. water)
Nutsbedrijven
Verkeer en Vervoer (incl. Rijnbrug)

Henk Klein Kranenburg
Natuur/landschap/agrarische zaken
Wijkgericht werken
Begraafbeleid

Gemeente vordert woning. Woningstichting naar rechter

20130308 MAARN  De gemeente Utrechtse heuvelrug vordert een woning van de Maarnse woningstichting. Die vervolgens naar de rechter stapt.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Ondergrondse hennepkwekerij in Zeister bos

20130308 ZEIST  In Zeist is donderdag een ondergrondse hennepkwekerij ontmanteld. In een bos was volgens de politie een tunnel gegraven van ongeveer 30 meter die uitkwam in vier ruimten, waar in totaal zo’n 2000 hennepplanten stonden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Aanbouw Ridder Fulco Burcht geopend

20130308 MAARN   Vrijwilligers van scoutinggroep Maarn-Maarsbergen zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met de verbouwing van het hoofdgebouw: De Ridder Fulco Burcht.

Lees verder op de website van De Kaap

Darthuizen ‘op de kaart’

20130308 LEERSUM   De buurtschap Darthuizen werd in 1857 samengevoegd met Leersum. Daarna is de naam op alle kaarten blijven bestaan en bleef vooral de identiteit van dit landelijke gebied bewaard. 

Lees verder op de website van De Kaap

Genomineerde schrijfster bij Zoute Inval

20130308 LEERSUM   Schrijfster Meike E. de Jong (pseudoniem van Marijke Gravesteijn) komt op donderdag 14 maart tijdens de Zoute Inval in Leersum vertellen over haar boek ‘Geliefden op leven en dood’.

Lees verder op de website van De Kaap

ScienceCafé is niet echt ‘vet’

20130308 DRIEBERGEN  Voorkomen van vet is beter dan genezen ervan. Dat vertelt professor dr. Frank Visseren in zijn lezing ‘Over vet en vaten: is aderverkalking te voorkomen?’ op donderdag 14 maart in het ScienceCafé Zeist in Natuurcafé La Porte, station Driebergen-Zeist.

Lees verder op de website van De Kaap

BING onderzoek: kon niet anders

20130308 HEUVELRUG   Volgens burgemeester Frits Naafs kon hij weinig anders doen dan het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) inschakelen nadat er vertrouwelijke informatie was gelekt naar de pers uit een besloten raadsvergadering van 28 juni 2012. Dat het uiteindelijk € 32.000,- heeft gekost is jammer, maar helaas.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 maart 2013

Huizen ontruimd bij gaslek in Maarn

20130309 MAARN   In Maarn zijn zaterdagmorgen elf huizen ontruimd vanwege een gaslek. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht zitten er breukjes of scheurtjes in een hoofdleiding.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Openstelling Zanderij een stap dichterbij gekomen

20130309 MAARN  Recreatie Midden Nederland heeft in een nieuwsbrief de plannen voor openstelling van de Zandafgraving bekend gemaakt. Door de aanleg van twee trappen, een bruggetje, een uitzichtplateau en aanpassing van wandelpaden wordt het nu voor publiek afgesloten gebied toegankelijk gemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap

Corso 2013 ligt voor op schema

20130309 LEERSUM – Er is nog niet zo veel van te merken. maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de 61ste editie van het Bloemencorso. Over een maand zal bekend worden wie de kroon van Bloemenkoningin Selina van Viegen gaat dragen.

Lees verder op de website van De Kaap

Infocentrum aan St. Hubertuslaan wordt geopend

20130309 DRIEBERGEN  ,,Zo’n energiezuinig en duurzaam project is op deze schaal nog niet eerder tot stand gebracht’’, zeggen Martijn Stemerdink en Michel Heijneman van projectontwikkelaar Janssen de Jong over de nieuwbouw aan de Lange Dreef.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 maart 2013

Ruime overwinning voor hard werkend DVSA

20130310 AMERONGEN   Zaterdag vijfdeklasser DVSA boekte tegen Austerlitz een ruime en op alle fronten dik verdiende 5-0 overwinning.

Lees verder op de website van De Kaap

HDS voor eigen publiek beschamend hard onderuit

20130310 LEERSUM   Thuisploeg HDS ging voor eigen publiek met een1-2 nederlaag tegen het lager geplaatste Wasmeer hard en beschamend onderuit.

Lees verder op de website van De Kaap

Blessuretijd beslissend voor FC Driebergen

20130310 DRIEBERGEN  Wederom moest de wedstrijd van gras naar kunstgras uitwijken i.v.m het zeer slechte weer. Grasveld stond gedeeltelijk onder water. Op een moeilijk te spelen kunstgrasveld van Hercules in Utrecht heeft FC Driebergen 3 punten verloren een resultaat dat inde slotfase werd beslist.

Vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4   foto5

Het was Hercules dat uitstekend uit de start blokken kwam door in de eerste 10 minuten al 3 redelijke kansen kreeg alle uitstekend gekeerd door doelman Lenaert Jansen. Na gelang de wedstrijd vorderde kwam FC Driebergen iets beter in hun spel maar dat leidde niet tot grote kansen laat staan doelrijpe kansen het ging allemaal te snel en de ballen gingen te hard op dit gladde veld. Het was ook moeilijk in te schatten hoe je de bal goed bespeelbaar moest maken mede door het fysieke spel van de thuisclub die goed en snel aanvallend spel lieten zien.

Zodoende kwam de wel verdiende pauze die tot een ruststand leidde van 0-0
En tweede helft die direct een aanvallender FC Driebergen liet zien maar ook toen werden de aanvallen te lang doorgevoerd of de bal ging te snel over het kunstgras .In deze periode was het vooral de vandaag goed spelende Michel Hoekstra die menige bal goed wegwerkte. Na 30 minuten was het vooral reserve doelman Lenaert Jansen die zijn ploeg in de race hield maar zoals de laatste wedstrijden gebleken is dat de laatste minuten de belangrijkste momenten van de strijd komen en ook nu maar alleen in negatieve zin het was in de 92 e minuut dat een afstand schot door de handen van de FC Driebergen glipte 1-0 deze tegen slag kwam FC Driebergen niet meer te boven en was  1 minuut later dat er al 2-0 op het scorebord kwam te staan ook nu weer een schot dat door de benen ging van de toch uitstekende doelman van FC Driebergen  2-0.
Zo ging de laatste hoop op een top positie op de ranglijst verloren . Nu maar focussen op de nacompetitie en nog wat puntjes bijelkaar sprokkelen.

Zaterdag 16 maart as de semi derby in Soesterberg  “T Vliegdorp Za1—FC Driebergen Za1 aanvang 15.00

Burgemeester Rhenen scoort

20130310 RHENEN  Joost van Oostrum heeft na bijna een jaar zijn rentree gemaakt in het Nederlands Burgemeesters voetbalelftal.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

De Kaandorp van het platteland

20130310 AUSTERLITZ  Op zondag 17 maart verblijdt de Twentse cabaretière Nathalie Baartman het publiek van het Beauforthuis met een show over liefde vol impulsiviteit, eigenwijze humor en een bijzonder eigen wereldbeeld.

U kunt verhalen verwachten over een vrouw in zwarte klederdracht, de ware smaak van prei en een ezel. Al eerder werd Nathalie genomineerd voor de Neerlands Hoop, de cabaretprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een cabaretier met een opvallend programma of een cabaretier die een opmerkelijke ontwikkeling heeft door gemaakt. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

In haar nieuwe show ‘Prei met mij’ snijdt Nathalie Baartman persoonijke onderwerpen aan. Zo vertelt ze over haar grote liefde en de frustraties die zij ervaart in het leven. Nathalie Baartman durft zich kwetsbaar op te stellen en schaamteloos zichzelf te zijn op het podium. Dit resulteert in een show waarin ze geen blad voor de mond neemt. Bent u al nieuwsgierig geworden? Laat u verrassen door deze fantastische cabaretière op zondag 17 maart in het Beauforthuis.

zondag 17 mrt, 17.30 u 
Nathalie Baartman – Prei met mij 
entree € 15 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Belangrijke overwinning voor zaterdag vierdeklasser SVMM

20130310 MAARN  SVMM behaalde in en tegen Lopik een belangrijke 1-2 overwinning. Dat betekende voor thuisclub Lopik de genadeklap, terwijl Maarn door deze overwinning weer de blik naar boven kan richten.

Lees verder op de website van De Kaap

Twee maal muziekverhaal in Theresiakerk

20130310 MAARN   Het Maarns Muziekfestival kent een rijke historie van lokale muzikale hoogtepunten. De laatste keer in 2008 met een groots evenement in De Twee Marken en drie jaar later door deelname aan het Heuvelrugse Korenfestival.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV haalt meer dan verdiend punt binnen tegen de koploper

20130310 DOORN   De Doornse zaterdag derdeklasser DEV haalde tegen koploper Delta Sports een verdiend en belangrijk punt binnen in een wedstrijd die doelpuntloos eindigde (0-0).

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 11 maart 2013

Politie haalt ondergrondse wietkwekerij Zeist leeg

20130311 ZEIST  De politie ontmantelt maandagmiddag het ondergrondse hol in Zeist waar tot vorige week op grote schaal hennep werd verbouwd. Het bodemonderzoek dat daar sinds donderdag plaatsvond is afgerond.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Wisselstrook op Rijnbrug in 2016 gerealiseerd

20130311 RHENEN  In 2016 is op de Rijnbrug bij Rhenen een Tidal Flow gerealiseerd. Dat is een tijdelijke wisselstrook. Afhankelijk van de verkeersdruk wordt de rijrichting van deze extra strook gewisseld.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

D66 voorstander fusie provincies

20130311 HEUVELRUG   In de raadsvergadering van 4 maart heeft D66 aangegeven dat het bestuurlijke landschap en de Nederlandse democratie toe zijn aan een grondige modernisering.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto wint knap van Blauw Wit

20130311 DRIEBERGEN   In de wedstrijd tussen Blauw Wit en Dalto/BNApp.nl stond er voor beide ploegen nog wat op het spel. Voor Blauw Wit het uitzicht op de play offs en voor Dalto het definitief afstand nemen van plek 9.

Lees verder op de website van De Kaap

Sophia Breugem winnaar regionale voorleeswedstrijd

20130311 DRIEBERGEN   Sophia Breugem van basisschool De Uilenburcht uit Driebergen is de winnaar van de regionale voorleeswedstrijd geworden.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD na één jaar terug naar de derde klasse

20130311 DOORN   Het is KCD niet gelukt om zich te handhaven in de tweede klasse. In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen moest de ploeg op bezoek bij Woudenberg. Beide ploegen hadden tien punten gesprokkeld en de winnaar zou zich veilig weten.

Lees verder op de website van De Kaap

McGregor mag bouwen op Bloemheuvel

20130311 DRIEBERGEN  Modefirma McGregor mag het hoofdkantoor op landgoed Bloemheuvel uitbreiden met twee nieuwe gebouwen. Omdat het landgoed er van opknapt en McGregor van groot belang is voor de gemeente.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

River Side Jazz Band in Champ’Aubert

20130311 DRIEBERGEN  Op zondagmiddag 17 maart om 14.00 uur speelt River Side Jazz Band in”Jazz op Zondagmiddag” in Champ’Aubert”.   De Riverside Jazz Band is in november 1997 spontaan ontstaan aan de oevers van de Dommel in Eindhoven. De band speelt oude stijl jazzmuziek, meer in het bijzonder de New Orleans stijl, zoals die in de periode 1910 – 1920 werd gespeeld in de havenstad aan de Mississippi.

vergroot foto

Kenmerkend voor de New Orleansstijl, en dus ook voor de band, zijn de collectieven met het vraag en antwoordspel van de blazers, waarbij ook in de improvisaties vaak fragmenten van de melodie te horen zijn.
Door de band wordt gespeeld op een ontspannen, swingend ritme dat tot heupwiegen uitnodigt. Een levenskrachtige muziekspel, met gevoel, sentiment dat recht uit het hart komt en de liefhebber ook in het hart raakt, met blijheid en droefenis, al naar gelang het muziekstuk en de sfeer. Zoals in de oude tijd maakt de Riverside Jazz Band muziek die gestoeld is op plezier en enthousiasme. Het samenspel is niet gearrangeerd of uitgeschreven. Dat betekent ook dat het resultaat iedere keer anders is. Geen tweemaal het zelfde.
De band heeft een groot repertoire, nummers van voor 1945, dat ten gehore wordt gebracht met een absoluut minimum aan versterking. Dit om de oorspronkelijke klankkleur zo veel als mogelijk te benaderen.

Voorjaarswandeling: bomen langs het Valleikanaal

20130311 AMERSFOORT  Op zondag 17 maart organiseert het IVN een publiekswandeling langs het Valleikanaal. De natuurgidsen van het IVN laten u kijken naar de winterkenmerken van bomen, maar ook het voorjaar dient zich aan, te zien aan het bloeien van enkele bomen.

De start is bij Buurthuis het “Het Klokhuis” Weberstraat 2, 3816 VC Amersfoort. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

Het onderwerp van deze wandeling zijn de bomen langs het Valleikanaal. Natuurlijk vormt de maand maart nog een nasleep van de winter, maar tegelijk dient de lente zich al aan. In maart staan al verschillende bomen in bloei zoals de hazelaar, de els en de kornoelje. Omdat er zo vroeg in het voorjaar nog weinig of geen insecten actief zijn, helpt de wind deze bomen zich als voort te planten door middel van zogenoemde ‘windbestuiving’. De natuurgidsen van de IVN kijken samen met u naar de winterse kenmerken van verschillende bomen. De knoppen, het silhouet van de bomen, de schors en de bloeiwijze laten zich in de winter prachtig zien. En kent u legendes over bomen? Waar wordt het hout voor gebruikt? Water is landelijk het jaarthema van het IVN in 2013. Omdat het Valleikanaal de afgelopen jaren is omgetoverd tot ecologische verbindingszone, geven de gidsen ook uitleg over de belangrijke functie die het kanaal heeft voor de natuur. Tijdens deze wandeling gaat u met andere ogen kijken naar bomen en water.
Meer informatie: IVN, tel. 033-4803502 of mail: wandelingen@ivnamersfoort.nl

De wereld van Leon Giesen

20130311 AUSTERLITZ  Maak op zaterdag 16 maart in het Beauforthuis kennis met Leon Giesen, de bassist van Toontje Lager. Giesen is niet alleen muzikant, maar maakte ook enkele bekroonde documentaires, zoals Van America helemaal naar America over Rowwen Hèze.

In ‘Mondo Leone’ geeft hij het publiek een mooiere kijk op de wereld. Met veel muziek, scherpe observaties en poëzie betoont hij zich een veelzijdig verhalenverteller. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

Zelf ziet Giesen de voorstelling als een spontane ontmoeting in de kroeg waarin subtiele details uit het leven worden besproken. ‘Mondo Leone’ bestaat uit begrijpelijke verhalen die op muzikale wijze verteld worden. Daarbij wordt het geheel op een unieke manier geïllustreerd met behulp van liedjes, filmpjes en foto’s. Leon Giesen wil het publiek op de kleine dingen wijzen die vaak over het hoofd worden gezien en hen leren te genieten van deze kleine mooie dingen.

zaterdag 16 mrt, 20.15 uur 
Leon Giesen – Mondo Leone 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Oranje Wit neemt genoegen met punt

20130311 ELST  De winning mood onder nieuwe trainer Jan van Mourik is afgelopen zaterdag tot halt geroepen door OSO. In Hilversum kwam het zaterdagelftal niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant
heuvelrugnieuws 12 maart 2013

Jubileumjaar Doornse Golf Club van start met de ‘100 van Doorn’

20130312 DOORN   De Doornse Golf Club viert dit jaar haar vierde lustrum en opent het seizoen met een Jubileumwedstrijd. Op zaterdag 16 en zondag 17 maart wordt de ‘100 van Doorn’, een marathonwedstrijd voor teams, gespeeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge moet vechten voor laatste kans

20130312 AMERONGEN  Het slot van de competitie wordt spannend voor de korfballers van Hemur Enge. De Amerongse ploeg moest afgelopen zaterdag afreizen naar Geldrop om daar te winnen van het Nuenense NKV.

Lees verder op de website van De Kaap

ISZ De Brug neemt bezorging tafeltje-dek-je over

20130312 DRIEBERGEN  Al ruim dertig worden de maaltijden voor tafeltje-dek-je vers bereid in de keukens van ISZ De Brug. Sinds februari dit jaar heeft ISZ De Brug naast het koken ook de organisatie en bezorging in handen. Dit is overgenomen van Stichting Welnúh.
 Voor de huidige deelnemers aan tafeltje-dek-je maaltijden verandert er niets aan de bezorging. Drie á vier keer per week brengt de hun al vertouwde chauffeur de maaltijden aan huis. Ook blijven vrijwilligers de chauffeur hierbij ondersteunen.

vergroot foto

Voorziening aan huis
De maaltijden zijn speciaal voor ouderen die zelf niet in staat zijn om een maaltijd te bereiden maar graag gezond, vers en gevarieerd willen eten. Gezien het huidige politieke beleid, waarbij ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen, neemt naar verwachting de vraag naar dit soort voorzieningen toe.
 
Maaltijd samenstellen
Tafeltje-dek-je maaltijden zijn koelverse maaltijden. Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit diverse soorten soep, groente, rauwkost, vlees, vis, vegetarisch, aardappelen, rijst, pastagerechten en nagerechten. Ook voor dieetmaaltijden kunt u bij ISZ De Brug terecht. In 2013 zijn de kosten voor tafeltje-dek-je als volgt: een voorgerecht kost € 0,70, een hoofdgerecht € 7,10 (incl. bezorging van de maaltijd) en een nagerecht € 0,70.

50 procent korting hoofdmaaltijd
In het kader van de overdracht van Welnúh naar ISZ De Brug krijgen nieuwe klanten die zich aanmelden voor 1 mei 2013 én langer dan 1 maand maaltijden afnemen, de eerste week een korting van 50% op de hoofdmaaltijd. Voor aanmelding of nadere informatie kunt u contact opnemen met de voedingsadministratie van ISZ De Brug via telefoonnummer 0343-555846 of een e-mail sturen naar: Voed.adm@iszdebrug.nl.

Voorlopige opbrengst Overbergse bazar: 15.123,-

20130312 OVERBERG  De bazar en rommelmarkt in Overberg heeft ruim vijftienduizend euro opgebracht. Vrijdag en zaterdag was het dorpshuis ‘de Hucht’ bomvol activiteit, met een rad van avontuur, spijker slaan, sjoelen, raadspelletjes, darten en veel meer. In de gymzaal werd flink gespeurd en gekocht op de rommelmarkt.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Zondagelftal Oranje Wit gelijk

20130312 ELST  Het had niet veel gescheeld of het duel van afgelopen zondag was niet eens doorgegaan: ,,Maar na een lekkere trainingsweek en alle ander afgelastingen dit seizoen heb ik alles op alles gezet om het door te laten gaan”, sprak Kees van Swetselaar na afloop. De thuiswedstrijd tegen Edesche Boys eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel..

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Kantelpunt kazerne: hectares

20130312 DOORN  Grootste pluspunt van Vlissingen boven Doorn in de kazernestrijd is het grote aantal hectares dat Zeeland kon leveren, zegt raadslid Van Valkenburg.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 13 maart 2013

Zeist actualiseert verkeers- en vervoersbeleid

20130313 ZEIST  Het afgelopen half jaar heeft de gemeente Zeist samen met de samenleving hard gewerkt aan de actualisatie van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP).

Het GVVP biedt een overzicht van het gemeentelijk verkeers- en vervoersbeleid op hoofdlijnen voor de komende tien jaar. Het is bedoeld als leidraad om keuzes te maken en bijpassende maatregelen te nemen op het gebied van verkeer en vervoer. Het concept is klaar, op 12 maart heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het plan open te stellen voor reacties. Daartoe ligt van 13 maart tot 24 april het concept GVVP ter inzage. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen op dit concept schriftelijk een inspraakreactie geven.

Het huidige GVVP voldoet niet meer op een aantal fronten. Actuele ontwikkelingen  zijn er onvoldoende in verwerkt. Bovendien bleek uit de evaluatie dat het indertijd onvoldoende interactief is ingestoken, het niet SMART genoeg geformuleerd is, en er niet de nodige budgetten aan gekoppeld zijn.

Vanaf de zomer 2012 zijn verkeerskundigen van de gemeente Zeist in overleg geweest met Zeistenaren om samen het GVVP aan te passen op nieuwe ontwikkelingen. Via beleidsateliers hebben bewoners hun ideeën en mening ingebracht. Tussen deze beleidsateliers door werden de bevindingen besproken in een klankbordgroep met expertorganisaties en belangenverenigingen. Aanvullend hebben via een online enquête zo’n 155 inwoners van Zeist hun bijdrage aan het GVVP geleverd. Samenleving en gemeente hebben zo samen het concept GVVP tot stand gebracht.

Duurzaam, veilig, leefbaar en bereikbaar
Moet Zeist een fietsstad worden of een stad waarin autobereikbaarheid voorop staat? Hoe krijgt duurzaamheid een goede plek in de ideeën over verkeer en vervoer? Hoe komt een minder valide veilig een kruising over? Zijn bushaltes voldoende eenduidig ingericht?
Wethouder Johan Varkevisser: ”Verkeer en vervoer is van iedereen, daarom ben ik blij dat velen uit de samenleving meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit plan. Ik ben van mening dat er een goede balans is gevonden.”

Het nieuwe GVVP leunt op de pijlers duurzaamheid, veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Binnen de door de raad gegeven kaders wordt nu het gemeentelijk beleid op gebied van verkeer en vervoer aangepast. Accenten zijn vooral gelegd bij maatregelen op het gebied van duurzaamheid, wegencategorisering en fietsverkeer.

Inspraakmogelijkheid
Het college van b en w heeft het concept GVVP voor inspraakreacties vrijgegeven. Vanaf 13 maart ligt het ter inspraak voor een periode van 6 weken. Inwoners van Zeist kunnen op het concept GVVP reageren via de gemeentelijke website, maar ook schriftelijk. Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/gvvp

Vervolg
Na de genoemde periode worden de ontvangen reacties behandeld, waarna een definitief voorstel aan college en daarna aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De (openbare) behandeling in de gemeenteraad is voorzien in juni 2013.

Internetfraude aan de deur

20130313 ZEIST   Op dinsdag 12 maart heeft de politie een melding gekregen van een poging tot oplichting op de Parklaan.

Rond 11.35 uur verschenen er bij een bewoner van een woning op de Parklaan twee onbekende mannen die vertelden dat de post zojuist verkeerd bezorgd was. Men deed voorkomen dat er poststukken bij de melder waren bezorgd die kennelijk aan de mannen toebehoorden. Op het moment dat de bewoner aan de deur de post doornam probeerde men een poststuk van de Rabobank uit de handen van de melder te grissen. Dit lukte echter niet en de bewoner gooide direct de deur dicht. De mannen renden direct weg in de richting van de Lorentzlaan.

Het signalement van de verdachten luidt:
    •    Verdachte 1 was een negroïde man, kort haar, circa 1.75 meter lang en 30 jaar. Sprak goed Nederlands.
    •    Verdachte 2 was eveneens een negroïde man, dreadlocks tot boven de schouders, 1.85 meter lang en 30 jaar, en mogelijk een gouden tand in zijn gebit.

Internetfraude
Nu bleek dat de vrouw van de melder twee weken geleden een email had gekregen van de ‘Rabo-bank’. Daarin werd zij verzocht haar gegevens terug te mailen. Met die informatie hebben onbekenden kennelijk een betaalpas aangevraagd en probeerden zij die nu te onderscheppen tijdens het bezorgen van de post. De politie sluit niet uit dat de verdachten dit ook opnieuw zullen proberen. Mocht u dergelijke personen aan de deur krijgen dan word u verzocht direct te bellen met de politie op 112.

Geen gegevens delen
De politie waarschuwt de inwoners van Zeist en de regio om geen persoonlijke gegevens via e-mail te delen met instanties die zich voordoen als een bank. Vaak gaat het hier om ‘phishing’ of internetfraude en probeert men met persoonlijke bankgegevens geld te verduisteren of fraude te plegen. Voor meer informatie kijk op: http://www.politie.nl/onderwerpen/phishing.html

Oranje Wit en Musketiers onderzoeken fusie

20130313 ELST   De twee voetbalclubs van Elst onderzoeken een mogelijke fusie. Dat hebben de besturen van Musketiers en Oranje Wit bekend gemaakt.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

‘Leersum leeft, Leersum zorgt’

20130313 LEERSUM  In De Binder zal op woensdag 20 maart van 15.00 tot 17.00 uur en informatiemarkt plaatsvinden op het gebied van zorg en welzijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Zeist spreekt opnieuw vertrouwen in burgemeester uit

20130313 ZEIST   De Zeister gemeenteraad en burgemeester Koos Janssen zijn klaar met de Amarantiskwestie. Dat is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond.

Lees verder op de website van De Kaap

Bestuurscafé bij Welnúh

20130313 DOORN  Het Steunpunt Vrijwilligers van Welnúh houdt op woensdag 3 april van 19.30 tot 21.30 uur weer een Bestuurscafé. Het Bestuurscafé is bedoeld voor vrijwillige bestuurders van maatschappelijke organisaties.

Lees verder op de website van De Kaap

Bewonersavond over straatverlichting

20130313 HEUVELRUG   De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft plannen voor de openbare verlichting, met als motto: ‘donker waar het kan, led-licht waar het moet’.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 14 maart 2013

Familievoorstelling The Railway Children

20130314 DRIEBERGEN   De afgelopen zes maanden hebben acht jongeren tussen de 10 en 16 jaar zich gestort op de voorstelling The Railway Children. Deze uitvoering van jeugdtheaterschool Driebergen is gebaseerd op het Engelse kinderdboek van E. Nesbit.

Lees verder op de website van De Kaap

Muziektheatershow Angela Groothuizen

20130314 DOORN   Zangeres Angela Groothuizen komt vrijdag 22 maart naar Cultuurhuis Doorn met haar muziektheatershow Angela en de Optigan.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug tegen superprovincie

20130314 HEUVELRUG   Als het aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug ligt, gaat de fusie tussen de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland er niet komen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 maart 2013

Ingezonden: Waardeloos

20130315 HEUVELRUG  Zo, de aanslag gemeentelijke belastingen is weer binnen. Traditiegetrouw op zaterdag, zodat de Heuvelrugse roofridders niet direct of de volgende dag kunnen worden belaagd door boze burgers.

Lees verder op de website van De Kaap

Voedselbank is broodnodig

20130315 LEERSUM   Verpakt brood, blikken soep, pakken rijst en andere eerste levensbehoeften liggen hoog opgestapeld. In de voormalige gemeentewerf aan de Pomplaan is het vrijdagochtend een drukte van belang.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergenaar gaat vrijuit door traagheid justitie

20130315 DRIEBERGEN   Het openbaar ministerie was veel te traag met de behandeling van de zaak tegen een 26-jarige Driebergenaar die bij een vechtpartij betrokken zou zijn geweest.

Lees verder op de website van De Kaap

VitrasCMD opent haar deuren

20130315 DRIEBERGEN   VitrasCMD opent op zaterdag 16 maart haar deuren tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met zorg en welzijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Crematies zorgen voor tegenvaller

20130315 HEUVELRUG   De gemeente vreest dit jaar een financiële tegenvaller te moeten inboeken. Door de toenemende populariteit van crematies neemt het aantal begrafenissen snel af.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 maart 2013

FC Driebergen had recht op meer tegen ’t Vliegdorp

20130316 DRIEBERGEN   In het uittreffen tegen het altijd lastige Vliegdorp leed FC Driebergen, gezien de krachtsverhoudingen, een hoogst ongelukkige 2-1 nederlaag.

Lees verder op de website van De Kaap

Winst voor DVSA in uittreffen tegen DWSV

20130316 AMERONGEN   Alhoewel DVSA voor de tweede keer in twee weken tijd de volle winst wist binnen te slepen, had de einduitslag van 1-3 tegen thuisploeg DWSV vele malen hoger moeten uitvallen.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM laat in tweede helft dure punten liggen

20130316 MAARN  Thuisploeg SVMM liet op basis van het vertoonde spel in de tweede helft dure punten liggen. De ploeg van trainer olaf Kersbergen kwam op eigen terrein niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Lees verder op de website van De Kaap

Maart roert zijn staart in de Blauwe Kamer

20130316 WAGENINGEN  Op woensdag 20 maart staat om 14.00 uur een gids van Utrechts Landschap voor u klaar in het informatiecentrum van de Blauwe Kamer, De Blaauwe Kamer 15, 6702 PA Wageningen voor een excursie van circa 1½ uur.

Weer of geen weer, maart moet zijn staart wel hevig roeren wil de excursie geen doorgang vinden.
Nu wij de eerste lenteboden rond ons zien, maar dit weekend weer sneeuw en ijzel belooft, zijn wij erg benieuwd hoe ons rivieroeverreservaat er na het afgelopen hoogwater bij zal liggen. Voor u de moeite waard om te komen kijken.
Reserveren is niet nodig. Deelname is gratis.
Zorg voor warme kleding, stevige waterdichte schoenen of laarzen en een verrekijker.

Voor meer informatie over de activiteiten van Utrechts Landschap kijk op: www.utrechtslandschap.nl

Zeist bindt strijd aan tegen georganiseerde criminaliteit

20130316 ZEIST  Burgemeester Koos Janssen ondertekende namens de gemeente Zeist het ‘RIEC Convenant’ (Regionaal Informatie en Expertise Centrum). Het convenant houdt in dat de gemeente meer informatie deelt met andere instanties om misdaad tegen te gaan en aan te pakken.Door het delen van informatie met andere instanties, wordt de aanpak van georganiseerde misdaad gezamenlijk en dus sterker. Naast het strafrechtelijk vervolgen van daders en criminele organisaties, wordt ook bestuursrechtelijk en fiscaal optreden mogelijk. Denk hierbij aan sluitingen, het opleggen van dwangsommen of het weigeren vergunning om zaken als fraude in de vastgoedsector of witwassen van geld tegen te gaan. Drempels opwerpen en handhavend optreden

Burgemeester Janssen: “De aanpak van georganiseerde criminaliteit is complex. Deze moet niet alleen gericht zijn op opsporing en vervolging van daders of criminele groeperingen, maar ook op het herkennen van georganiseerde criminaliteit, kwetsbare branches en ondernemingen. En juist daar heeft het gemeentebestuur een rol in, om drempels op te werpen of handhavend optreden. Daarom willen we samen met andere gemeenten en instanties samenwerken om de georganiseerde criminaliteit aan te pakken.”Toelichting

De gemeente Zeist past al de Wet BIBOB (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) toe. Dat betekent dat ondernemers in bepaalde branches zoals de horeca soms aan een extra ‘integriteitstoets’ worden onderworpen. Ook heeft de gemeente al gebruik gemaakt van haar bestuurlijke handhavingsmiddelen waar sprake was van vormen van (georganiseerde) criminaliteit zoals bij de sluiting van het Steynhotel voor de periode van een jaar in mei 2012, en de sluiting van café The South voor een half jaar in november 2013. Het ondertekenen van de overeenkomst met het RIEC betekent verder gaan op deze ingeslagen weg. Wat is RIEC?

RIEC staat voor Regionaal Informatie en Expertise Centrum en werkt in het gebied van de Politieregio Midden Nederland. Het is een samenwerkingsverband van politie, openbaar ministerie, provincie, gemeenten, Belastingdienst, Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, de Economische controledienst (FIOD-ECD) en Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD). RIEC richt zich op expertise van effectieve, en uitwisselen van informatie. Voor meer informatie over de werkwijze van het RIEC, kijk op www.riecnet.nl.

De Tabakshof biedt dementerenden rust

20130316 ELST  Natuurlijk hoopt u dat u nooit met dementie te maken krijgt. Maar helaas worden er steeds meer mensen mee geconfronteerd. Op bezoek bij Marja Pepping van de kleinschalige woonvorm voor dementerenden De Tabakshof in Elst.

Lees verder op de website van De Kaap

Kunst in zicht: KiZ

20130316 DOORN/MAARN   Om de sponsorende ondernemers uit Doorn en Maarn dit jaar als blikvangers te laten fungeren, willen wij als organisatie gedurende de Kunstroute weken de etalages opvrolijken met kunstwerken van de deelnemende kunstenaars uit Maarn en Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 maart 2013

Oranje Wit en Veenendaal delen de punten

20130317 ELST   De streekderby tussen Oranje Wit en Veenendaal is onbeslist gebleven. ,,De eerste helft waren wij duidelijk beter, maar zij de tweede. Gezien de verhouding was de 1-1 niet meer dan logisch”, verklaarde Oranje Wit trainer Jan van Mourik na afloop.

Lees verder op de website van De Kaap

HDS komt tekort tegen streekgenoot Saestum

20130317 LEERSUM   Zondag derdeklasser HDS liep tegen streekgenoot Saestum tegen een misschien wel niet verwachte 2-0 nederlaag aan.

Lees verder op de website van De Kaap

Collectieve wanvertoning van zaterdag derdeklasser DEV

20130317 DOORN   Door een collectieve wanvertoning liep DEV in de uitwedstrijd tegen het Utrechtse DVSU tegen een lelijke zeperd aan. Met maar liefs 5-1 ging de ploeg van de getergde trainer Michel van Aken roemloos ten onder.

Lees verder op de website van De Kaap

Korfballers Dalto verliezen van TOP

20130317 DRIEBERGEN  De korfballers van Dalto hebben hun laatste kans op een plek in de play-offs verspeeld. De Driebergenaren verloren gisteravond met 30-28 van TOP.

Lees verder op website van RTV Utrecht

Hoogstambrigade restaureert bomen Sterkenburg

20130317 DRIEBERGEN  Een groep vrijwilligers knapte afgelopen weekend de hoogstamfruitbomen in de moestuin van kasteel Sterkenburg op. Vrijwilliger Leen Doeve levert er op verzoek van Nieuwpost Heuvelrug een korte toelichting bij.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Onverdiende nederlaag FC Driebergen tegen ‘T Vliegdorp

20130317 DRIEBERGEN  Na de laatste 3 wedstrijden onnodig puntverlies te hebben geleden was nu de wedstrijd in Soesterberg tegen ‘T Vliegdorp dat altijd toch een moeilijke uitwedstrijd is. Vooral de eerste 20 minuten was het een uitstekend combinerend FC Driebergen die het spel beheerste en door zijn spel diverse goede kansen kreeg vooral door in deze periode goed spelende Mathijs Brink .

vergroot  foto1   foto2   foto3

Het werd dus net niet, steeds zat er wel een been of lichaam van een verdediger van “T Vliegdorp  tussen om de FC Driebergen niet te laten scoren .
Na deze periode kwam Vliegdorp iets beter in zijn spel en bracht het domein van de ook in deze wedstrijd uitstekend keepende vervanger van Michel van Bruggen  Lenaert Jansen niet in problemen .

Het waren de spitsen van Vliegdorp die tegen het eind van de eerste helft met twee kansen de score hadden kunnen openen. Allereerst een uitstekende kopbal die maar net naast de paal terecht kwam en een schot in de linkerbenedenhoek hoek die katachtig werd gered door doelman Lenaert Jansen. Direct na deze actie floot de warrig leidende arbiter het rustsignaal. 0-0

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld: een sterk spelend FC Driebergen dat probeerde met snelle uitvallen het de doelman van Vliegdorp lastig te maken maar na wat spelde prikjes was het toch weer de thuisclub die met zijn snellen aanvallers de verdedigers van FC Driebergen het moeilijk maakte. Bij een van deze aanvallen werd de bal verkeerd uitgespeeld en door het midden pikte men de bal op en scoorde beheerst met toe doen van de harde wind onhoudbaar voor de goalie van FC Driebergen 1-0.

Maar het antwoord op deze tegen slag kwam snel: een bal die uitstekend onderschept werd door de onverzettelijke Michel Hoekstra die de bal voortreffelijk over de laatste man speelde voor de voeten van Tolga Albayrak die met een mooie lob over de uitgelopen keeper speelde 1-1.

Nu brak er een periode aan dat de wedstrijd alle kanten kon op gaan ,kansen aan beide kanten maar zonder dat de bal in het net belande , je zag en dacht dat degene die een doelpunt maakt de wedstrijd zou winnen.
Na dat FC Driebergen 2 wissels had in gebracht voor Thomas Meeles kwam Arjan Prijs, voor Mathijs Brink kwam Pascal van Doorn om toch de wedstrijd nog een positieve wending te geven mislukte .”T Vliegdorp kreeg een hoekschop te nemen in de 84e minuut die draaide door de wind in de verste hoek werd uit het doel gewerkt opnieuw ingebracht en weer gestopt maar de rebound werd koelbloedig afgerond 2-1.
En toch voelde je dat er meer in zat in deze wedstrijd mede door de grote inzet Van het gehele team van FC Driebergen . Maar zoals zo vaak lukte het niet om de verdiende gelijkmaker te scoren.
Zo verliet men Soesterberg en teleurgesteld richting Driebergen. Zaterdag  as 23 maart de thuiswedstrijd  FC Driebergen – Altius  aanvang 14.30
 

Pianorecital in huiskamer voor goed doel

20130317 LEERSUM   De familie Baardemans, wonend aan de Lommerlaan 8 in Leersum, verzorgt zondagmiddag 24 maart vanaf 15.00 uur weer een pianorecital in de huiskamer.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van kinderboerderij ‘t Woelige Nest

20130317 DRIEBERGEN  De lente is goed begonnen op de kinderboerderij: op donderdag 21 februari is het nieuwe dwerggeitje Kokky bevallen van twee geitenlammetjes: Peppy en Teun.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing over Gerrit Achterberg

20130317 DRIEBERGEN  De ANBO-afdeling Utrechtse Heuvelrug houdt donderdag 21 maart haar jaarvergadering in Nieuw Salem in Driebergen. Na het officiële gedeelte geeft Wim van Amerongen, auteur van het boek ‘In de voetsporen van Gerrit Achterberg’, een interessante lezing, ondersteund door diabeelden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 18 maart 2013

Eigenaar betrapt autodief

20130318 ZEIST  Zondag 17 maart zag de eigenaar van een auto een onbekende in zijn auto zitten. Hij wist de verdachte vast te houden tot agenten arriveerden.

Rond 00.50 uur zag de eigenaar van een auto licht branden in zijn auto die geparkeerd stond op de Prinses Beatrixlaan. In de auto zat een onbekende jongen. De eigenaar wist de jongen, die probeerde te vluchten, vast te houden. Agenten namen de verdachte, 17 jaar uit Zeist, mee naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek hij spullen bij zich te hebben die vermoedelijk uit de auto afkomstig waren. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Paasfair op Landgoed Zuylestein

20130318 LEERSUM   Voor de tiende keer wordt op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart op het historische Landgoed Zuylestein in Leersum een intieme Paasfair voor de hele familie gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Natuurbosfunctie voor de bossen rond Leersum

20130318 LEERSUM   Staatsbosbeheer gaat de komende weken aan de slag rondom het Leersumse Veld. Recreatie, natuur en houtproductie gaan in dit natuurgebied samen. De provincie Utrecht heeft dit gebied echter als hoofdfunctie natuur gegeven.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorjaarsuitvoering Darthuizer Toneelvereniging

20130318 LEERSUM   De Darthuizer Toneelvereniging voert vrijdag 22 en zaterdag 23 maart haar voorjaarsstuk op in De Binder in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 19 maart 2013

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Bruijnis

20130319 ZEIST  Op dinsdag 19 maart 2013 reikte burgemeester Janssen een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer R.J. Bruijnis ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur amateurvoetbal bij de KNVB tijdens een informele bijeenkomst in Figi.

De heer Ruud Bruijnis was een directeur die er stond voor de gehele KNVB. Zijn zorg voor en betrokkenheid bij de organisatie en de mensen daarin kenmerken hem. Hij zorgde voor verbindingen tussen besturen en commissies, binnen het professioneel apparaat, tussen het betaald voetbal en het amateurvoetbal, tussen de landelijke KNVB en de districten en ook tussen de sportbonden in Nederland. Zonder zijn tomeloze inzet zou het voetbal niet zijn wat het nu is, in grootte, in kwaliteit en in ontwikkeling.
Daarnaast bekleedde de decorandus een aantal nevenfuncties bij onder andere de Stichting Eredivisie Vrouwenvoetbal, de NOC*NSF, de UEFA-commissie zaalvoetbal en Beach Soccer, Sportvereniging Saestum en de ondernemersclub Zakelijk Zeist.

Hemur Enge handhaaft zich in de derde klasse

20130319 AMERONGEN   Na tweemaal te worden verslagen door OJC ’98 in de reguliere competitie zag het er voor de Amerongse korfballers van Hemur Enge statistisch niet positief uit om de beslissingswedstrijd te winnen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heling

20130319 ZEIST  De politie heeft maandagmorgen 18 maart twee mannen aangehouden voor het vermoeden van diefstal of heling van een fiets.

Rond 10.45 uur meldde een getuige dat de twee mannen, inwoners van Zeist en Montfoort, fietsen in een aanhanger plaatsten op de Rozenstraat. Bij controle bleek dat er zeven exemplaren in de aanhanger stonden waarvan er één gestolen bleek te zijn in Zeist. De overige fietsen bleken nog niet als gestolen te boek te staan. De verdachten, 22 en 31 jaar, werden aangehouden en op het politiebureau verhoord. Beiden verklaarden in de fietsenhandel te zitten en geen diefstal of heling te hebben gepleegd. Justitie besluit over eventuele vervolging.

Dronken bestuurder vlucht voor politie

20130319 ZEIST  De politie heeft maandagavond 18 maart een 20-jarige inwoner van Zeist aangehouden voor meerdere verkeersdelicten.

Agenten wilden de bestuurder rond 23.50 uur controleren op de Oude Zandbergseweg omdat hij met hoge snelheid had gereden op de Boulevard. De verdachte voldeed echter niet aan het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Krakelingenweg. Er ontstond een achtervolging waarbij de politie zwaailicht en sirene inschakelde.

Uiteindelijk reed de Zeister het Laantje zonder Eind in en stopte hij abrupt zijn auto. De agenten botsten op de auto van de verdachte waarbij beide auto’s zwaar beschadigd in het bosperceel tot stilstand kwamen. De verdachte kon hierna worden aangehouden.
Bij controle op het alcoholgehalte in zijn lichaam blies de verdachte 415 ug/l, dat twee keer de toegestane hoeveelheid is. De verdachte is ingesloten.

NL Doet bij kinderopvang De Wolkenwagen

20130319 DRIEBERGEN   Kinderopvang had dit jaar € 450,- gekregen van de organisatie van NL Doet om de buitenspeelruimte van de kinderopvang op te knappen. Met dit geld werden materialen aangeschaft om een speelaanleiding, klim- en spelmogelijkheid te creëren in de tuin van De Wolkenwagen.

Lees verder op de website van De Kaap

Sponsoractie voor Lis Hartel van start

20130319 DOORN   In het kader van het jubileumjaar van de Doornse Golf Club werd zaterdag 16 maart een start gemaakt met de sponsoractie voor het goede doel Lis Hartel, de Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

StreekFonds steunt aanleg poelen Bovenpolder

20130319 AMERONGEN  Daan Vergunst, voorzitter van StreekFonds Utrechtse Heuvelrug, en Marco van Beek, directeur Bedrijven a.i. van Rabobank Utrechtse Heuvelrug, reikten 14 maart een cheque van € 9.000,- uit aan boswachter Hugo Spitzen van Utrechts Landschap.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe beplanting Autoboulevard markeert afronding project

20130319 ZEIST  Op 21 maart zet wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof een schop in de grond om te beginnen met de beplanting langs de rand van de autoboulevard Oud Zandbergen/Blanckenhagenwegen. Hier wordt een groene afscheiding aangelegd. Met deze actie komt het project van de autoboulevard in de afrondingsfase.
 
Inbreng wijkbewoners
Vorig jaar is in opdracht van de gemeente een groenplan opgesteld. Dit plan is voorgelegd aan wijkbewoners, ondernemers van de autoboulevard, het Kerkgenootschap der Zevendedags-Advenstisten en belangstellenden. Naar aanleiding van de wensen en op- en aanmerkingen is het plan toen aangepast. Zo worden er rododendrons bij geplant in de groenstrook aan Prins Alexanderweg en zijn er extra heesters geplaatst om het zicht van bewoners op de autoboulevard te verminderen.
 
Geslaagd project
Wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Ik kijk terug op een geslaagd project. De garagebedrijven die in het centrum overlast gaven, zijn verplaatst. Er is een mooie autoboulevard gebouwd, met het planten van heesters, bomen en struiken wordt het hier groener en krijgt het extra uitstraling. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om hier mijn bijdrage aan te leveren.” 

Autoboulevard
De autoboulevard in Huis ter Heide is gerealiseerd om garagebedrijven, die overlast gaven in een woonwijk of in het centrum, te verplaatsen. Op de autoboulevard is garagebedrijf Ekris (BMW/MINI), ATS (Toyota/Kia), Broekhuis (Ford/Volvo) gevestigd. Het garagebedrijf Auto Muntstad/ Sanato is in aanbouw en zal in juni 2013 haar deuren openen.

ALV, lezing en afscheid bij HVOR

20130319 RHENEN   De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen (HVOR) neemt woensdag 20 maart afscheid van haar bestuurslid Pim Strous.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jonge fluitisten geven familieconcert

20130319 MAARSBERGEN  Goed voorbeeld doet goed volgen: vijftien jonge fluitisten geven een live concert om kinderen en jongeren te inspireren een instrument te gaan spelen.

Lees verder op de website van De Kaap

Onderlinge gymwedstrijden in de Binder

20130319 LEERSUM  In de Binder werd zaterdag 16 maart een gymwedstrijd georganiseerd door SVA uit Amerongen, Unitas uit Doorn en Larsheim Gymnastiek uit Leersum. 

Lees verder op de website van De Kaap

Welnúh zoekt vrijwilligers 80+ bezoek

20130319 HEUVELRUG   Welnúh bevordert initiatieven met betrekking tot wonen, welzijn en ouderenactiviteiten. Eén van deze initiatieven is het project informerend huisbezoek: Netwerk 80+.

Lees verder op de website van De Kaap

Kiwanis benefietconcert door Duo Sans Souci

20130319 DRIEBERGEN/AMERONGEN  In Engeland werd vorige week bekendgemaakt dat de viool gevonden is, die door bandleider Wallace Hartley werd bespeeld tijdens de ondergang van de Titanic.

Lees verder op de website van De Kaap

Gezellig BoekenBanket bij Jacques Baas

20130319 DRIEBERGEN  In navolging van het jaarlijkse boekenbal voorafgaand aan de Boekenweek, organiseerde boekhandel Jacques Baas afgelopen vrijdag het eerste Driebergse BoekenBanket.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 maart 2013

De Boswerf bestaat 35 jaar!

20130320 ZEIST  Bezoekerscentrum De Boswerf is vanaf 24 maart  weer door de week open en er zijn véél nieuwe activiteiten in 2013. Op deze zondag waarop we tevens ons 35-jarig bestaan vieren kun je van alles uitproberen.

Jubileum
De Boswerf bestaat 35 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Om 12.30 uur zullen Joke Leenders, wethouder Duurzaamheid en Economische Ontwikkeling en Jaap Bos, directielid van de Omgevingsdient regio Utrecht samen een boom/ struik planten in het kader van het jubileum en de start van de ‘Eetbare Boswerf’, een vernieuwend project dat aan bezoekers laat zien dat het leuk en gemakkelijk is om zelf een mooie én tegelijkertijd eetbare tuin te realiseren.
(Voormalige) vrijwilligers en medewerkers van De Boswerf zijn van harte uitgenodigd om bij de feestelijke jubileumstart aanwezig te zijn. Daarna kun je de speciaal ingerichte jubileum expositie bekijken in het bezoekerscentrum.

Wat is er nog meer  te doen?
Je kunt kennis maken met workshops over het thema ‘eten uit de natuur’. Maak bijvoorbeeld een Zevenbladpesto of maak Lentesoep uit de heksenketel. Ook kun je onze nieuwe mobiele moestuinbakken bewonderen waarmee kinderen van 8+ vanaf mei kunnen experimenteren met hun eigen moestuin.  
Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen verder vuur maken in een vuurton.  
Samen met de Scouting Prinses Beatrix groep & Dryade kun je mee aan een leuke activiteit (6+). Of ga lekker natuurknutselen in de Groene Schuur (4+).

Je ouders/ verzorgers kunnen een kijkje nemen bij de de natuur- en milieuorganisaties uit Zeist en omstreken, zoals IVN, KNNV, Transition Town Zeist, Stichting Milieuzorg Zeist en de Bijenvereniging die present zijn met een kraam en/of activiteit.
De Boswerf serveert op deze middag biologische appeltaart, muffins en brownies, soepen, verse muntthee en heerlijk fruitsappen. En zoals altijd staan ook koffie en thee klaar.
Van 12.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom, toegang is gratis. Voor de verschillende activiteiten wordt een bijdrage gevraagd van €1,00  – € 4,50.

Boswerf weer open door de week!
Bezoekerscentrum De Boswerf is vanaf 26 maart weer door de week geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en op de zondagen van 12.00 – 16.30 uur.
Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.
Adres bezoekerscentrum De Boswerf: Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Starterscafé Wonen in Maarsbergen

20130320 MAARSBERGEN  Bent u woningzoekende, ouder van een woningzoekende, kind van een woningzoekende of heeft u kennissen, familie of vrienden, die op dit moment starter op de woningmarkt zijn?

Hierbij een uitnodiging voor het Starterscafé op woensdag 27 maart van 19.00 tot 22.00 uur in het Amrath Hotel Maarsbergen, Woudenbergseweg 44.
Beginnende huizenkopers

Deze avond wordt georganiseerd voor de beginnende huizenkopers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omstreken. Bij het kopen van een huis of appartement komt veel kijken. Veel meer dan de meeste mensen denken. En dan zijn het nog eens erg lastige onderwerpen, die veel vragen oproepen. Als er een bezoek aan de makelaar wordt gebracht en daarnaast het internet afstruint, dan is nog lang niet duidelijk wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor het kopen van de eerste woning.

Starterscafé
Daarom wordt het Starterscafé georganiseerd. Jongeren, maar ook de ouders, kunnen tijdens deze inloopavond op een ongedwongen sfeer één op één praten met deskundigen. Lekker ontspannen onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje. Alle deskundigen die kunnen helpen bij het kopen van de eerste woning zijn aanwezig.

Starters en de gemeente
Koopt u een woning tot € 181.512,- dan heeft u een huisvestingsvergunning nodig. De vergunning kunt u aanvragen bij de gemeente. Voor de huisvestingsvergunning gelden diverse voorwaarden, zoals bindingseisen. Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen? De gemeente beantwoordt uw vragen tijdens het Starterscafé.
Het budget voor startersleningen is helaas zo goed als uitgeput
Daarom wordt op donderdag 4 april aan de gemeenteraad gevraagd om een nieuw budget beschikbaar te stellen voor startersleningen. Voor informatie over dit voorstel en wat dit mogelijk voor u kan betekenen, kunt u ook terecht op het Starterscafé.

Vermaas&Koning neemt afscheid van Roel Vermaas

20130320 DRIEBERGEN   Vermaas&Koning Creatie en Communicatie neemt op vrijdag 22 maart officieel afscheid van Roel Vermaas. Hij gaat, na ruim 25 jaar in het bedrijf werkzaam te zijn geweest, met pensioen.

Lees verder op de website van De Kaap

VVD-leider weg om Rosenmöller-artikel

20130320 UTRECHT  De fractievoorzitter van de VVD in provinciale staten van Utrecht, Frits Barneveld Binkhuysen, heeft vanochtend zijn functie neergelegd. Ook heeft hij bij de commissaris van de Koningin zijn vertrek uit provinciale staten aangekondigd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Cuneratoren Rhenen snel in de steigers

20130320 RHENEN   Er is nog niet voldoende geld voor, maar de restauratie van de Cuneratoren kan niet langer wachten. Er is al een steen naar beneden gevallen. Dat zegt burgemeester Van Oostrum tegen RTV Utrecht.

Lees verder op RTV Utrecht

Vroege Vogelexcursie met Natuurmonumenten

DOORN  Op zaterdag 6 april organiseert Natuurmonumenten de Vroege Vogelexcursie vanaf Helenaheuvel. Gaat u mee op pad om te luisteren naar de prachtige vogelgeluiden? En te kijken naar de vogels die dit concert geven. Vooral in het voorjaar kunnen de verschillende soorten vogels het niet nalaten om uitbundig te zingen; ze willen gehoord worden. Trek uw wandelschoenen aan, neem uw verrekijker mee en kom mee om vogels te horen en te zien.

vergroot foto

Vogels zingen om te waarschuwen, uit te dagen, te bekoren, zich te presenteren of gewoon als ze blij zijn. We gaan proberen de vogelzang te herkennen. Hopelijk nemen we tijdens deze excursie enkele soorten vogels waar, bijvoorbeeld de boomklever en boomkruiper (hoe klimmen die twee ook alweer in de bomen) en diverse soorten mezen. En wat te denken van winterkoning, heggemus en dan natuurlijk de echte zangvogels als merel en zanglijster. Daarbij is het ook altijd weer heerlijk om in het voorjaar de eerste zomergasten te horen zoals de fitis en de zwartkop. Natuurlijk zullen we een paar spechtensoorten horen en hopelijk ook de kekkerende havik.
Op pad dus, zaterdag 6 april om 7 uur vanaf chalet Helenaheuvel (St. Helenalaan 2 Doorn). De kosten zijn € 4,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 7,50 voor niet-leden en € 2,50 voor kinderen.
Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om u aan te melden.

“Benoeming Rosenmöller als CvdK op losse schroeven”

20130320 PROVINCIE UTRECHT  GroenLinks-coryfee Paul Rosenmöller uit Driebergen was wel degelijk kandidaat om Commissaris van de Koningin te worden, maar zijn benoeming staat inmiddels op losse schroeven door weerstand vanuit Utrecht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Moordenaar Sybine Jansons wil op begeleid verlof

20130320 MAARN   De rechtbank Midden Nederland behandelde behandelde maandag het verzoek van de officier van justitie om Martin C., de moordenaar van Sybine Jansons uit Maarn, weer 2 jaar vast te houden in een tbs kliniek.

Lees verder op de website van De Kaap

Al 35 jaar Waterhappers

20130320 LEERSUM  Het was vrijdag 15 maart exact 35 jaar geleden dat een aantal enthousiaste mensen uit Leersum besloot om wekelijks naar zwembad De Vallei in Veenendaal te gaan om daar te zwemmen.

Lees verder op de website van De Kaap

HDS ontvangt KNVB certificering

20130320 LEERSUM   Voetbalvereniging HDS ontvangt op zaterdag 23 maart het KNVB-ARAG FairPlay certificaat uit handen van KNVB scheidsrechter Tom van Sichem.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuw talent gezocht voor JongerUH-Krant 2013

20130320 HEUVELRUG   De JongerUH-Krant is op zoek naar schrijvers, dichters, onderzoekers, grensverleggers, fotografen en vormgevers die hun eigen stempel willen drukken op de nieuwe editie.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 21 maart 2013

Postume uitreiking Carnegie medaille

VUGHT/ZEIST De heer B. Zomer uit Zeist was op 27 oktober 2012 samen met zijn echtgenote op bezoek in Vught. Op de terugweg zag de heer Zomer op het spoor bij de Laagstraat een suïcidale vrouw zitten.

Zonder een moment te twijfelen is hij uit zijn auto gestapt en naar de vrouw toegelopen om haar te weerhouden van zelfdoding en haar te redden van de naderende trein. Zijn heldhaftige optreden is hem helaas noodlottig geworden. De heer Zomer is ter plaatse overleden. De vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij op 12 november 2012 is overleden.

Uit diep respect voor deze bijzondere heldendaad is aan de heer Zomer postuum de zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds toegekend.

Stichting Carnegie Heldenfonds voor Nederland zet zich in voor het verlenen van onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered of dat hebben geprobeerd te doen.

Luchtnota geeft kaders voor behoud luchtkwaliteit in Zeist

20130321 ZEIST  Het college van B&W van de gemeente Zeist heeft de Luchtnota Zeist opgesteld. Hiermee wil het college de kwaliteit van de lucht in de gemeente Zeist behouden.

De luchtnota dient als kader bij ruimtelijke plannen waarbij rekening wordt gehouden met het aspect ‘lucht’. Zo mogen er geen nieuwe scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven gebouwd worden dichtbij drukke wegen.

Wat staat er in de luchtnota?
De luchtnota komt voort uit het milieubeleidsplan en beschrijft de mogelijkheden om de luchtkwaliteit voor de inwoners van Zeist te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Op de meeste plaatsen in Zeist wordt voldaan aan de wettelijke normen voor lucht, maar omdat zelfs dan gezondheidseffecten kunnen ontstaan streven we naar een nog betere lucht.

Verder vraagt de luchtnota aandacht voor de positieve effecten van bomen en groen op de luchtkwaliteit. Daarnaast wil de gemeente Zeist mensen wijzen op de negatieve gevolgen van houtkachels en haarden voor de lucht. Ook wordt er gekeken of met aanvullende eisen voor nieuwbouw het binnenklimaat, de lucht in huis, kan worden verbeterd.

Belangrijk voor de toekomst
Wethouder Joke Leenders van Duurzaamheid en milieu: “Ik ben blij met de aandacht voor de kwaliteit van de lucht. Dat is misschien niet iets waar we dagelijks bij stil staan. We richten ons vooral op dat wat we kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld door bij verkeersbeleid en ruimtelijke ontwikkelingen rekening te houden met de luchtkwaliteit. Schone lucht is nu belangrijk, maar ook voor de toekomst.”

Ter besluitvorming naar Raad
De nota zal in mei ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.

Koninklijke onderscheiding voor Pim Strous

20130321 RHENEN Burgemeester Joost van Oostrum heeft woensdag 20 maart 2013 aan de heer W.H. (Pim) Strous een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken.

Pim Strous (1938) werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Joost van Oostrum belichtte in een persoonlijke toespraak tot Pim Strous zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Pim Strous levert al jaren een belangrijke bijdrage aan zowel het culturele als het kerkelijke leven in de gemeente Rhenen. Hij is onder andere actief geweest als lid van het college van kerkvoogden en notabelen van de Hervormde Kerk in Rhenen, de Stichting Hervormd Jeugdwerk Rhenen en het College van Kerkvoogden.

Sinds 1989 is Pim Strous als bestuurslid (secretaris en voorheen ook als penningmeester) verbonden aan de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken. Als publicist verricht hij historisch onderzoek. Pim Strous heeft een groot aantal publicaties over de geschiedenis van Rhenen en omstreken op zijn naam staan.

Het Weidlerkwartet speelt in de Pauluskerk

20130321 DRIEBERGEN  Op donderdagavond 28 maart wordt door het Weidlerkwartet een uitvoering gegeven van “Die sieben Worte des Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn.

Plaats: Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a, Driebergen. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs 10 euro per persoon. Inlichtingen bij Rob Steinbuch, tel. 0343-512491.

Nieuwbouw openbare scholen Driebergen ijskast in

20130321 DRIEBERGEN  Het plan voor een nieuw schoolgebouw voor de openbare scholen Ontdekkingsreis en Dolfijn-Zuid staat op losse schroeven. De leerlingenaantalen lopen terug, net als de geldstromen uit Den Haag.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Naaigroep AZC zoekt reparateur

20130321 LEERSUM/HEUVELRUG   De vrijwilligers van de naaigroep van het asielzoekerscentrum in Leersum zoeken iemand die de naaimachines kan onderhouden en repareren.

Lees verder op de website van De Kaap

Elk dorp krijgt koningsboom

20130321 HEUVELRUG   Alle Heuvelrugdorpen krijgen een koningsboom ter gelegenheid van de troonswisseling. Dat heeft het college bekendgemaakt, in antwoord op vragen van gemeenteraadslid Dick Karssen (ChristenUnie).

Lees verder op de website van De Kaap

Lentefeest in Eurowinkel

20130321 DRIEBERGEN   Komende zaterdag 23 maart gaat in de Eurowinkel aan de Hoofdstraat de lente van start met een uitbundig feest. Vanaf 17.00 uur zal in het gebouw volop muziek klinken in uiteenlopende stijlen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 maart 2013

Hoeksteen terug in loopgraven

20130322 LEERSUM  De Leersumse basisschool de Hoeksteen is boos omdat de wethouder te weinig geld ter beschikking stelt voor renovatie. De school dreigt nu zelfs met juridische middelen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

College over de brug: Binder houdt Bieb;

20130322 LEERSUM  De Leersumse bibliotheek blijft tot maart 2017 in dorpshuis de Binder. Het gemeentebestuur trekt een deel van de subsidiekorting in, zodat de bibliotheek de huur van de bovenverdieping kan blijven betalen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Wereld Water Dag in Utrechtse Heuvelrug

20130322 LEERSUM/AMERONGEN  Honderd kinderen uit Utrechtse Heuvelrug gaan vrijdag zes kilometer lopen met zes liter water op hun rug. De basisschoolleerlingen uit Leersum en Amerongen doen dit vanwege de VN Wereld Water Dag.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Zanderij gaat in november open

20130322 MAARN   Bewoners van de Bergweg/Stameren hebben tijdens een informatiebijeenkomst van Recreatie Midden Nederland kennis genomen van de plannen voor openstelling van de Zanderij. ,,Wel of geen openstelling staat niet meer ter discussie.

Lees verder op de website van De Kaap

VVV wil regionale fusie

20130322 HEUVELRUG   De VVV Utrechtse Heuvelrug is voorstander van een fusie met de zusterorganisaties in Baarn, Soest en Veenendaal.

Lees verder op de website van De Kaap

Onrust over dagopvang voor ouderen

20130322 HEUVELRUG   Het seniorenplatform luidt de noodklok over de dagopvang voor ouderen in de Heuvelrugdorpen. De aangekondigde bezuinigingen mogen niet het einde betekenen van dagopvang voor senioren met een beperkte actieradius, zo vindt het samenwerkingsverband van de plaatselijke ouderenbonden.

Lees verder op de website van De Kaap

Bibliotheek Elst na Pasen ook onbemand open

20130322 ELST   De bibliotheek van Elst start in april met een pilot van onbemande openstelling. Bezoekers kunnen dan iedere maandag terecht tussen 10.00 en 12.00 uur voor lenen en terugbrengen.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Doorn zingt’ delen uit de Johannes Passion

20130322 DOORN   In de Maartenskerk worden op zondag 24 maart om 16.30 uur delen uit de Johannes Passion van J.S.Bach gezongen. De teksten zijn ditmaal in het Nederlands. Er wordt gebruikgemaakt van een recente, poëtische hertaling, die dichtbij de originele tekst ligt.

Lees verder op de website van De Kaap

Muziektheater in Kasteel Amerongen

20130322 AMERONGEN  Na een aantal succesvolle muziekuitvoeringen vorig jaar in de grote zaal van Kasteel Amerongen biedt de Stichting Vriendenkring dit jaar weer een concertprogramma aan.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 maart 2013

FC Drieberen stelt in eigen huis diep teleur

20130323 DRIEBERGEN  Thuisploeg FC Driebergen stelde tegen degradatiekandidaat Altius uit Hilversum zwaar teleur. Met 0-2 ging de ploeg van trainer Bert v/d Brom roemloos ten onder.

Lees verder op de website van De Kaap

SVL laat zich verrassen door sterk spelend VVZ’49

20130323 LANGBROEK  In een wedstrijd die aantrekkelijke eerste helft kende waren het uiteindelijk de gasten uit Soest die aan het langste eind trokken. Met name in de tweede helft liet SVL het bij tijd en wijle afweten en was het VVZ dat de wedstrijd dicteerde.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM laat in matig duel wederom punten liggen

20130323 MAARN  Thuisploeg SVMM liet in de wedstrijd tegen Bunnik wederom punten liggen. In een van beide zijden zeer matige wedstrijd kwam de ploeg van trainer Olaf Kersbergen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Lees verder op de website van De Kaap

DVSA toont karakter in thuiswedstrijd tegen CDW

20130323 AMERONGEN   Zaterdag vijfdeklasser DVSA behaalde tegen titelkandidaat CDW uit Wijk bij Duurstede een zwaar bevochten maar op alle fronten dik verdiend punt (3-3).

Lees verder op de website van De Kaap

Beleving terug bij de Doornse derdeklasser DEV

20130323 DOORN   Met de 7-1 overwinning op degradatiekandidaat nummer een HMS, toonde thuisploeg DEV aan niet alleen over scorend vermogen te bezitten, maar toonde de ploeg van trainer Michel van Aken bovenal weer beleving en een juiste wedstrijdmentaliteit.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorlopig geen provinciegeld voor restauratie Cuneratoren

20130323 RHENEN  Rhenen krijgt voorlopig geen geld van de provincie voor de restauratie van de Cuneratoren.  Deze week liet de gemeente weten haast te willen maken met het opknappen, nadat er een kloostermop uit het gebouw was gevallen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Gemeente Zeist ontwikkelt geldkrant samen met Nibud

ZEIST  De gemeente Zeist heeft in samenwerking met Nibud een Geldkrant ontwikkeld. De Geldkrant bevat allerlei informatie en tips voor bewoners over omgaan met geld. De Geldkrant is door Gerjoke Wilmink, directeur van Nibud, overhandigd aan wethouder Bodes de Vries.

vergroot foto

Geldkrant
Verschillende maatschappelijke instellingen uit Zeist hebben hun bijdrage geleverd voor het maken van de Geldkrant. Deze instellingen komen meerdere keren per jaar samen voor overleg. Tijdens de bijeenkomst van 20 maart 2012 is het eerste exemplaar van de geldkrant uitgereikt aan de wethouder sociale duurzaamheid, Bodes de Vries.

Wethouder Bodes de Vries: “Voor mensen die het vóór de crisis al niet makkelijk hadden, kan een kleine achteruitgang al een groot verschil maken: tussen net nog wel, of helemaal niet meer rondkomen. Maar ook mensen die persoonlijk nog niet veel nadeel van de crisis ondervinden, zijn nu geneigd om beter over hun uitgaven na te denken. De krant staat vol praktische tips en nuttige informatie. Onder meer over de cursus die wij als gemeente Zeist – bij voldoende belangstelling – willen organiseren voor mensen die plotseling geconfronteerd worden met financieel slechtere omstandigheden.”

Wat staat er in de geldkrant?
In de Geldkrant komen allerlei onderwerpen aan de orde die te maken hebben met geld. Bijvoorbeeld: Hoe kun je grip houden op je geld? Hoe kun je je administratie op orde brengen? Wanneer is lenen verstandig? Ook komen de verschillende minimaregelingen van de gemeente Zeist in de krant aan bod.

Bezorging 27 maart
De krant wordt aangeboden aan alle burgers van de gemeente Zeist en wordt samen met de Nieuwsbode van 27 maart bezorgd. Dan is de krant ook te vinden op de website van de gemeente.

Wereldkidz Meent in actie tegen zwerfafval

20130323 MAARN  Kinderen van basisschool WereldKidz Meent hebben op 22 maart tientallen kilo’s zwerfafval geprikt in Maarn.Wethouder Elisabeth van Oostrum startte de actie met het uitreiken van een oorkonde aan alle leerlingen uit groep 8. De school is vanaf nu officieel “Supporter van Schoon”.

vergroot foto

Wij bedanken alle leerlingen, de vrijwilligers van “Maarn Maarsbergen Natuurlijk” en de cliënten van dagcentrum Reinaerde – de Regenboog voor hun inzet!

D66 start gesprekscyclus met inwoners

20130323 HEUVELRUG  Precies een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 start D66 Utrechtse Heuvelrug de campagne ‘D66 Luistert’ . De partij trekt de gemeente in om met inwoners te praten over het verkiezingsprogramma.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorjaarsconcert Harmonie Aurora

20130323 DRIEBERGEN   Muziekvereniging Aurora geeft vrijdag 5 april een voorjaarsconcert in het Maitland theater op Landgoed de Horst.

Lees verder op de website van De Kaap

Mountainbiken op de Amerongse berg

20130323 AMERONGEN/HEUVELRUG – De 7e RWP Mountainbike Cyclo Midden Nederland zal op zaterdag 29 juni in Amerongen plaatsvinden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 24 maart 2013

Rietdekspecialisten naar brand in Maarsbergen

20130324 MAARSBERGEN  In Maarsbergen is de brandweer uitgerukt voor een boerderijbrand. Het pand heeft een rieten dak en staat aan de Griftdijk, tegenover ijsbaan De Kom.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Verjaardag van prinses Juliana

20130324 AUSTERLITZ Kom eerste of tweede Paasdag in het Beauforthuis (Austerlitz) genieten van een eenakter die zich afspeelt op de 18e verjaardag van prinses Juliana.

Nel Kars speelt onder andere koningin Wilhelmina, linnenvrouw Maria en Graaf Dumonceau. Als ook een Javaanse sultanszoon een bezoek brengt aan de prinses, ontstaat het vraagstuk: ‘Zal hij buigen voor Oranje?’ Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

De 75-jarig actrice Nel Kars zit 50 jaar in het vak en staat nog met alle plezier op het toneel. Ook doet ze nog alles zelf. Ze doet solo-optredens, maakt met een beetje hulp zelf de kostuums en het decor, en bemoeit zich met het licht en het geluid. Ze is een theater fenomeen dat bekend staat om haar bijzondere kostuums en het gemak waarmee zij acteert. Kars studeerde destijds als enige meisje af aan de Amsterdamse toneelschool. Ook ontving zij samen met onder andere Willem Nijholt en Jules Hamel de Naeff-prijs, voor de beste studenten van de Amsterdamse toneelschool.

beide Paasdagen, zondag 31 maart en maandag 1 april, 15.00 uur 
Nel Kars – Buigen voor Oranje 
entree € 12,50 | reductieprijs € 9 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Tabaksbladroute gestolen

20130324 AMERONGEN  In twee jaar tijd zijn vijftien van de veertig metalen routewijzers van de Amerongse tabaksbladroute verdwenen. ‘Mensen lopen nu wel eens de verkeerde kant op.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Opening seizoen Von Gimborn Arboretum

20130324 DOORN  Het nieuwe seizoen in het Von Gimborn Arboretum wordt op zondag 31 maart geopend. Het is weer lente en stilaan wordt het arboretum wakker uit haar winterslaap.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 maart 2013

Chaos bij spoorwegovergang Driebergen

20130325 DRIEBERGEN   De spoorbomen op de Arnhemsebovenweg in Driebergen zijn maandagmorgen uren naar beneden geweest. Een omwonende probeerde orde in de chaos te scheppen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Gewonde door auto-ongeluk in Doorn

20130325 DOORN  Op de Oude Arnhemse Bovenweg in Doorn zijn maandagmiddag drie auto’s op elkaar gereden. Eén inzittende raakte gewond door de botsing bij camping Het Grote Bos.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bibliotheek Leersum blijft op bovenverdieping De Binder

20130325 

LEERSUM  Voor de bibliotheek in Leersum is – ondanks recordlage temperaturen -
de lente definitief aangebroken! Aan het einde van het overleg van de Commissie Bestuur en Middelen vanafgelopen donderdagavond, werd door wethouder Bert Homan van de 
gemeente Utrechtse Heuvelrug de volgende mededeling gedaan: ”Het betreft het besluit dat het college afgelopen dinsdag heeft genomen om de vestiging van de bibliotheek in Leersum op de bovenverdieping van De Binder voort te zetten tot en met maart 2017.

vergroot foto

Dit betekent dat we structureel €40.000 per jaar via een andere bezuiniging zullen moeten
 vinden. Hoe we dit gaan oplossen, zal binnenkort besloten worden.”

Woordvoerder Anne-Marie Zwanink van Belangengroep Zonder bieb geen Binder reageert, na een jaar van acties, enthousiast: ”Dat de bibliotheek op haar plek kan blijven, er geen tijd- en
geldrovende verhuizingen, en geen halfleegstaande Binder in het
verschiet ligt, is een grote opluchting voor Leersum. Dat het zin heeft om te gaan staan voor wat belangrijk is voor onze
gemeenschap, vervult ons met goede moed voor de toekomst. Daar trekken
we een boek op open, laat de letters maar bubbelen! En daarna
voorwaarts met de bibliotheek en de Binder. Wij zullen ons ook daarvoor gaan inzetten
onder het motto: De Binder Bindt.

Het is een spannend jaar geweest en ‘Zonder Bieb geen Binder’ wil
iedereen die zich heeft ingezet voor de bibliotheek en De Binder
bedanken. SuperJoost en de SuperJoanna’s zullen donderdag 4 april a.s.
voorafgaand aan de raadsvergadering hun waardering voor het wijze
besluit van de gemeente kenbaar maken.”

Aanhouding uitgeven vals geld

20130325 ZEIST  Zondag 24 maart ontdekte een medewerker van een zwembad dat iemand probeerde te betalen met een vals briefje van € 50, -.

Rond 15.00 uur wilde een 20-jarige man uit Bunnik bij het zwembad aan de Badmeester Schenkpad afrekenen. De medewerker controleerde het €50, – biljet dat de Bunniker gaf en het bleek om vals geld te gaan. De medewerker schakelde de politie in en de Bunniker werd aangehouden. Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden.

Fairtrade certificaat HDS

20130325 LEERSUM   Voetbalvereniging HDS Leersum heeft afgelopen zaterdag uit handen van KNVB scheidsrechter Tom van Sichem het ARAG KNVB Fair Play certificaat ontvangen.

Lees verder op de website van De Kaap

Opnieuw Nederlaag FC Driebergen

20130325 DRIEBERGEN  FC Driebergen heeft afgelopen zaterdag opnieuw weer puntverlies geleden, nu tegen het laaggeplaatste Altius uit Hilversum met 0-2.
In een slecht gespeelde wedstrijd met te weinig inzet (met als de enige uitzondering Michel Hoekstra die weer de beste speler was)
Wat wel een klein excuus kon zijn was het op verschillende plaatsen gewijzigd FC Driebergen.

vergroot foto

Het waren vooral de voorwaartsen de alleen maar bezig waren met hun individuele acties die bijna allemaal stranden in de voeten van de tegenstander.
Al in de beginfase werd doelman Michel van Bruggen op de proef gesteld door een paar goede reddingen .
En het was Mathijs Brink aan de andere kant die al in de 12e minuut de grote kans had om zijn ploeg op een voorsprong te zetten maar tot tweemaal toe redde de doelman van Altius voortreffelijk.
Even later kwam een goede solo van Jelle Adema ook net niet in het doel .
En in de 18e minuut was het een geweldige vrije trap van aanvoerder Paul van Hofwegen  die door een uitstekende redding van de keeper op de lat belande.
Dit waren de enige wapenfeiten van op dat moment nog redelijk spelend FC Driebergen.
Voor de rest kon de wedstrijd alle kanten op en brak de rust aan met 0-0

Altius kwam de kleedkamer uit met een sterk moraal en dat bleek al in de 47e minuut toen men een vrije trap uitstekend neerlegde op de spits van Altius die helemaal vrij kon inkoppen onhoudbaar voor de doelman van FC Driebergen 0-1.
Deze vroege tegen goal kwam op een verkeerd moment en gaf de tegenstander nog meer vleugels en al had de thuisclub iets meer balbezit het was door de geweldige inzet van de gasten dat de kleine kansen die er kwamen stranden rond de 16 meter lijn.
In de 82e minuut kwam Altius op een 0-2 voorsprong door goed te reageren op een fout op het middenveld van FC Driebergen en een vrije doorgang kregen naar het doel en koelbloedig werd afgestraft.
De teleurstelling droop van de gezichten van de spelers af door weer een nederlaag te leiden tegen een lager geklasseerd elftal.
Verder vermeldingswaardig was de goede leiding en de sportiviteit van beide teams.

Eerst volgende wedstrijd is 2e paasdag maandag 1 april   aanvang 14.30    FC Driebergen Za1 – CJVV Za1

Korfballers Dalto spelen zich veilig

20130325 DRIEBERGEN  De korfballers van Dalto hebben op eigen kracht weten te handhaven in de Korfbal League. De Driebergenaren speelden met 28-28 gelijk tegen DVO.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Oranje Wit verslaat topper

20130325 ELST  De zaterdagafdeling van Oranje Wit is er in geslaagd om afgelopen weekend VSC met 0-1 te verslaan.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 26 maart 2013

Zoek op Eerste Paasdag het gouden Paasei bij De Boswerf!

20130326 ZEIST  Op Eerste Paasdag is er op het terein van De Boswerf een gouden Paasei verstopt door twee levensgrote paashazen. Kinderen van 5 tot 9 jaar mogen op zoek gaan naar dit bijzondere ei en de vinder wacht een mooie beloning! Deelname kost € 2,00. De starttijden van het zoekspel zijn: 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Er kunnen 25 kinderen per ronde mee doen.

vergroot foto

Stichting Red een legkip
Een ei hoort erbij en natuurlijk helemaal bij Pasen. De kippen bij De Boswerf kunnen hun leven lang lekker scharrelen, maar helaas is dat niet voor alle kippen weggelegd. Stichting Red een legkip is aanwezig met een informatiestand over o.a. dierenwelzijn, eiercodes en keurmerken. De Stichting heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen door middel van adoptie te redden van de slacht. Op het terrein is een grote kippenren te zien met met kippen die net uit legbatterij komen en kippen die weer opgeknapt zijn.

Wat is er nog meer te doen?
Kinderen kunnen zich lekker uitleven in het speelbos.
Bij de Boswerf is afgelopen maanden een voorbeeld moestuin ingericht in het kader van het project ‘Eetbare Boswerf’. Deze eetbare tuin laat zien dat het makkelijk is om zelf een mooie én tegelijkertijd eetbare tuin in te richten. Ook is de jubileum expositie ter ere van het 35 jarig bestaan van De Boswerf te bezichtigen in het bezoekerscentrum.
En zoals altijd staan ook koffie en thee klaar. Van 12.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom, toegang is gratis.

Boswerf ook geopend op Goede Vrijdag en weer door de week geopend!
Bezoekerscentrum De Boswerf is vanaf 26 maart weer door de week geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en op de zondagen van 12.00 – 16.30 uur.
Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.
Adres bezoekerscentrum De Boswerf: Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Natuurmiddag paddentrek

20130326 LEERSUM   De Vereniging voor Dorp en Natuur houdt woensdagmiddag 3 april weer een kinderactiviteit. Het thema is paddentrek.

Lees verder op de website van De Kaap

Spoorbomen Bovenweg al weken van slag

20130326 DRIEBERGEN  Maandagochtend regelde Walter Osinga het verkeer over het spoor bij Driebergen, omdat de spoorbomen niet meer openden. Het probleem speelt al wat langer.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

De ideale oplossing is er niet

20130326 DRIEBERGEN  Op zoek naar oplossingen voor de vele knelpunten schuifelde een groepje mensen zaterdag over de Hoofdstraat. Met de mutsen tot over de wenkbrauwen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Nieuw politiebureau in gemeente Utrechtse Heuvelrug

20130326 DRIEBERGEN/DOORN   De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw politiebureau voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit bureau staat in Doorn.
Voor de gehele gemeente Utrechtse Heuvelrug zal dit nieuwe bureau de uitvalsbasis worden van de politie.

In afstemming met burgemeester G. F. Naafs, is besloten de openingstijden voor publiek van politiebureaus te wijzigen. Het nieuwe politiebureau Doorn wordt het centrale bureau in de gemeente met gespreide openingstijden in de ochtend, middag en avond. De publieksfunctie van het politiebureau in Driebergen-Rijsenburg vervalt. Vanaf 25 maart 2013 datum kunnen inwoners terecht op het politiebureau in Doorn.

Gewijzigde openingstijden
Vanaf dinsdag 2 april 2013 is het nieuwe politiebureau Doorn, Dorpsstraat 28, op de volgende tijden geopend:
Maandagmiddag van 13.00-16.30 uur, dinsdagmiddag van 13.00-16.30 uur,
woensdagavond van 18.00-21.00 uur, donderdagmiddag van 13.00-16.30 uur en vrijdagochtend van 08.30-12.00 uur.

Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart is het huidige politiebureau in Doorn in verband met de verhuizing gesloten. Op die dagen kunnen inwoners terecht op politiebureau Zeist, Utrechtseweg 141. Bel 0900-8844 voor een advies op maat.

Natuurbrandgevaar neemt toe: code oranje

20130326 PROVINCIE UTRECHT  Door de aanhoudende droogte en de harde wind is voor de regio Utrecht code oranje afgegeven. Dat betekent dat er kans is op zich snel uitbreidende natuurbranden. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gaf maandag al code geel af. 

Lees verder op de website van de RTV Utrecht

Schaerweijde haalt duizenden euro’s op voor clubgenoot

20130326 ZEIST  Een benefiettoernooi bij hockeyclub Schaerweijde in Zeist heeft maandagavond ruim 6000 euro opgeleverd. Het bedrag is bestemd voor het fonds dat onderzoek doet naar een zeldzame vorm van kanker: Neuro Endocrien Carcinoom, ook wel NEC genoemd.

Lees verder op de website van de RTV Utrecht

Candia’66 ziet degradatie naderen

20130326 RHENEN  Candia’66 heeft een uitgelezen mogelijkheid om nog iets van het seizoen te maken, laten liggen. Uit bij Focus’07 werd met 3-2 verloren, terwijl de Rhenenaren met 0-2 voor stonden.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Cultureel café Rhenen

20130326 RHENEN   Na het geslaagde cultureel café in januari, waar het publiek zeer genoot, is er woensdag 27 maart in het Hof van Rhenen opnieuw een cultureel café.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

‘Klassiek leeft’ op Broekhuizen

20130326 LEERSUM  Op Kasteel Broekhuizen is donderdag 4 april een concert ‘Klassiek leeft’. Op deze avond zal het jonge, dynamische, klassieke saxofoonkwartet ‘Melisma’ optreden. Zij brengen het programma ‘Made in Europe’

Lees verder op de website van De Kaap

Zonnemiddag in De Vijver

20130326 DRIEBERGEN   Op de eerste lentezaterdag heeft de Zonnebloem in Driebergen weer een zonnemiddag in gebouw De Vijver gehouden. Zo’n tachtig gasten kwamen om te luisteren naar het dameskoor ,,Dutch Pride” uit IJsselstein.

Lees verder op de website van De Kaap

Swimstar een groot succes

20130326 DRIEBERGEN  Donderdag was alweer de laatste keer van de vier keer durende clinic Swimstar bij zwemvereniging de Zwoer. Zeventien enthousiaste kinderen hebben vier weken lang kennis mogen maken met de verschillende facetten van de zwemsport.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 maart 2013

Wethouder houdt voet bij stuk

20130327 LEERSUM  Wethouder Van Oostrum houdt voet bij stuk: basisschool De Hoeksteen krijgt niet meer dan de al eerder toegezegde €250.000 voor renovatie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

In bezit van inbrekerswerktuigen

LEERSUM  De politie heeft in de nacht van dinsdag 26 maart op woensdag 27 maart twee verdachten aangehouden op een parkeerplaats langs de Rijksweg A12. Zij bleken in het bezit van inbrekerswerktuigen.

Rond 01.45 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de parkeerplaats Bloemheuvel. Agenten troffen een personenauto aan met twee inzittenden. De mannen, 40 en 43 jaar oud en bewoners van Amsterdam, vertoonden bij het aanspreken verdacht gedrag. Bij onderzoek bleek dat er verschillende inbrekerswerktuigen en valse kentekenplaten in de auto lagen. De 40-jarige verdachte stond ook landelijk gesignaleerd voor een openstaande boete van 300 euro. Beide mannen zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort

Uitvoering jeugd Darthuizer Toneelvereniging

20130327 LEERSUM   De jeugdafdeling van de Darthuizer Toneelvereniging voert op vrijdag 5 april haar jaarlijkse voorstelling op in De Binder te Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Musical Saul twee keer opgevoerd in aula Revius

20130327 DOORN   Tijdens een studiedag werd afgelopen zaterdag druk gerepeteerd voor de Musical Saul. Dit project van de Protestantse Gemeente Doorn is een eigentijdse vertolking van het verhaal van koning Saul.

Lees verder op de website van De Kaap

De Hoeksteen en De Schakel uiterlijk binnen tien jaar onder één dak

20130327 LEERSUM  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft vandaag besloten dat  basisschool De Hoeksteen in Leersum geld krijgt voor de renovatie van het schoolgebouw voor de komende jaren.

Het is de bedoeling dat de scholen van de Vereniging Christelijke Basisscholen in Leersum (VBCL). De Hoeksteen en De Schakel worden vanwege teruglopende leerlingaantallen uiterlijk over tien jaar  samengevoegd in het gebouw van  De Schakel. Omdat De Hoeksteen in slechte staat is,  stelt het college een bedrag van circa €250.000,- beschikbaar voor de renovatie om de komende tien jaar te overbruggen.  

Voorgeschiedenis
In de afgelopen jaren is intensief overleg geweest tussen schoolbestuur, wethouder en ambtenaren. Gezocht werd naar een  oplossing voor De Hoeksteen die kan rekenen op draagvlak bij ouders en inwoners van Leersum en die ook past binnen het gemeentelijke beleid. Dit beleid heeft onder meer als uitgangspunt dat – in voorkomende  gevallen – scholen gebruik moeten maken van leegstand in andere schoolgebouwen. Op deze wijze kan de gemeente verstandig omgaan met gemeenschapsgeld.

Op dit moment staan er al vijf lokalen leeg in basisschool De Schakel. Op basis van de leerlingprognoses van beide scholen kunnen alle leerlingen binnen tien jaar gehuisvest worden in het gebouw van De Schakel. Omdat De Hoeksteen momenteel in zeer slechte staat is, moet er op korte termijn wel geïnvesteerd worden in renovatie van de buitenzijde. De gemeente is in principe verantwoordelijk voor het onderhoud van de buitenzijde van het schoolgebouw en het schoolbestuur voor onderhoud aan de binnenzijde.

Collegebesluit
Na uitvoerig overleg met schoolbestuur en oudercomité heeft het college besloten te kiezen voor een renovatie (opknapbeurt) van €250.000,-  van de Hoeksteen voor de komende tien jaar. Dit sluit ook aan bij de wens van het schoolbestuur en het oudercomité. De afgelopen dagen is er veel kritiek gekomen vanuit met name het oudercomité, omdat zij het niet eens zijn met de hoogte van dit bedrag. Zij zijn van mening dat de gemeente ook het onderhoud aan de binnenzijde van het gebouw moet betalen, omdat het schoolbestuur geen geld meer heeft voor het onderhoud van De Hoeksteen, terwijl ze daarvoor van het Rijk wel geld hadden ontvangen.
Met de oplossing die het college voorstelt, kan toch een belangrijk gedeelte van dat binnenonderhoud worden uitgevoerd. Daarom is het jammer dat in de communicatie  vanuit het oudercomité de suggestie wordt gewekt, dat de nu geboden opknapbeurt te beperkt en te klein zou zijn. Integendeel, het schoolbestuur wordt voor een behoorlijk gedeelte uit de brand geholpen met het collegebesluit.

Afgelopen jaren is, met steun van de gemeenteraad, veel geïnvesteerd in onderwijs. Er vindt momenteel, in goed overleg met veel schoolbesturen, een enorme inhaalslag plaats van nieuwbouw en renovaties van scholen. Met het nu voorgestelde besluit aan de raad kan De Hoeksteen voor de komende tien jaar op een verantwoorde wijze onderwijs geven aan de leerlingen. Het college gaat er van uit, dat als de gemeenteraad op 16 mei instemt, de bouwkundige opknapbeurt nog deze zomervakantie zijn beslag kan krijgen.

Heuvelrug kiest lantaarnpaal

20130327 HEUVELRUG  Bewoners van de Heuvelrug mogen meepraten over hun nieuwe lantaarnpalen. Dat valt nog lang niet mee. “Ik wil gewoon genoeg licht.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Openbaar vervoer regio Utrecht goed gewaardeerd

20130327 PROVINCIE UTRECHT  Reizigers geven het openbaar vervoer in de regio Utrecht een ruime voldoende.  Uit onderzoek van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer blijkt dat reizigers het bus- en tramvervoer waarderen met een 7,4.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Pianomuziek voor het goede doel

20130327 LEERSUM   Pianiste Jeannette Neumann geeft op 13 april een benefietconcert voor projecten in Afrika in De Binder in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Houtwallen en houtsingels aangepakt

20130327 LEERSUM   Voor het uitvoeringsproject ‘Houtwallen en -Singels in het Krommerijnlandschap’ zijn de laatste tijd op veel locaties in Leersum werkzaamheden uitgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Inschrijving Jongeren Cultuurprijs gestart

20130327 HEUVELRUG   De cultuurraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseert voor de vierde keer de uitreiking van de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar wordt de prijs, € 500,-, uitgeloofd aan een getalenteerde jonge kunstenaar woonachtig in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 maart 2013

College kiest duurzame oplossing voor OSG Schoonoord in Doorn

20130328 DOORN  Dinsdag 26 maart heeft het college van b&w van de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten om de renovatie van de Openbare Scholengemeenschap Schoonoord in Doorn naar  voren te halen en te combineren met in- en uitbreiding van het gebouw.

De renovatie was oorspronkelijk gepland in 2015, maar omdat de school te maken heeft met een explosieve groei van het aantal leerlingen is een aanvraag ingediend voor uitbreiding van de huidige onderwijscapaciteit.

Gebruik maken van leegstand
Het beleid van de gemeente is in eerste instantie gericht op het gebruik van leegstaande capaciteit elders. Daarom werd eind vorig jaar in principe besloten te koersen op medegebruik van de basisschool Gisbertus Voetiusschool.

Renovatie in combinatie met in-/-uitbreiding
Op basis van een nadere analyse en onderhandeling met het schoolbestuur, zijn de gemeente en het schoolbestuur tot een duurzame oplossing voor de huisvesting van de school gekomen. Het college stelt aan de raad voor om een bedrag van €875.000,- beschikbaar te stellen voor de renovatie en verbouwing. Hierdoor kunnen zes lokalen en een extra verblijfruimte worden gerealiseerd. Het Schoolbestuur investeert ook een vergelijk bedrag in deze uitbreiding van de school. De uitbreiding is aan de buitenzijde heel beperkt en bestaat vooral uit een beter gebruik van de bovenverdieping.

Doordat Schoonoord geen gebruik maakt van de Gisbert Voetiusschool, kunnen de leegstaande lokalen gebruikt worden voor tijdelijke huisvesting van een deel van De Kameleon (2013-2014) en de andere scholen in Doorn Noord (2015-2016) in de periode dat voor deze scholen nieuwbouw wordt gerealiseerd. Hierdoor hoeft minder geld aan tijdelijke huisvesting te worden uitgegeven.

Mishandeling en bedreiging

20130328 ZEIST  De politie heeft woensdagmiddag 27 maart een man aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een medewerker van een winkel aan de Kwikstaartlaan.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte, een 34-jarige inwoner van Utrecht, een medewerker had mishandeld en bedreigd. Bij het onderzoek bleek dat er in de winkel een conflict was ontstaan tussen de verdachte en de 33-jarige winkelmedewerker. De verdachte sprong over de balie en pakte het slachtoffer bij de keel. Een andere medewerker kwam tussenbeiden waarna de verdachte de winkel uitvluchtte. Korte tijd later meldde hij zichzelf vrijwillig bij de politie en werd hij aangehouden.

Vogels: Vroeg uit de veren

20130328 ZEIST   IVN Heuvelrug en Kromme Rijn organiseert de jaarlijkse vroege vogelexcursie dit jaar op tweede paasdag. Als vroege vogel gaan we kijken naar vogels, maar vooral ook luisteren.

Juist nu het voorjaar is begonnen laten zangvogels van zich horen en doordat de bomen nog niet in blad zijn, zijn  ze ook makkelijker te zien.
Zien en horen is een goede manier om vogels te kunnen herkennen.
We gaan dit jaar naar het park bij landgoed De Brink,  een gevarieerd landgoed met loofbos, waterpartijen, leuke haagjes en grasvelden.
We verwachten hier veel verschillende vogels te kunnen spotten en gaan dit scoren aan de hand van een streeplijst.
Ga mee op tweede Paasdag en neem een verrekijker mee.
 
De excursie vind plaats op maandag 1 april, tweede Paasdag om 06.00 uur.
Start: parkeerplaats huize De Brink, Utrechtse weg 82, 3702 AD te Zeist
 
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn

Vadaag voor het laatst

20130328 ZEIST  Vandaag is marktkoopman J. van Marwijk voor het laatst aanwezig op de donderdagmarkt van Zeist met zijn marktkraam met lederwaren. De heer Van Marwijk staat al sinds 1963 op de Zeister markt. Na maar liefst 50 jaar verdwijnt nu een vertrouwd gezicht voor vele Zeistenaren. Wethouder Jacqueline Verbeek zal om 10.00 uur namens de gemeente een bloemetje aanbieden en hem bedanken voor de vele jaren op de markt van Zeist.

Shinty wil stoplichten

20130328 DRIEBERGEN  Hockeyclub Shinty wil  op korte termijn eigen stoplichten langs de Hoofdstraat, anders gebeuren er ongelukken. De uitbreiding van modebedrijf McGregor biedt mogelijkheden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Storing spoorbomen onduidelijk

20130328 DRIEBERGEN   ProRail is een uitgebreid onderzoek gestart naar de herhaaldelijke storingen die de afgelopen dagen bij de spoorwegovergang op de Arnhemsebovenweg zijn opgetreden.

Lees verder op de website van De Kaap

Presentatie over natuurbescherming

20130328 DRIEBERGEN   Hans Havers, ambassadeur van Utrechts Landschap, geeft maandag 8 april van 10.30 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek van Driebergen een presentatie over natuurbescherming in Nederland en de provincie Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Tentoonstelling poppenhuizen in de bieb

20130328 DRIEBERGEN   Thea Bol-van Winkel noemt zichzelf een poppenhuisverslaafde. Ze maakt poppenhuizen, winkeltjes en miniaturen. Het is een hobby, die al eeuwen oud is.

Lees verder op de website van De Kaap

Expositie Leo van Halem

20130328 DOORN  De Doornse kunstenaar Leo van Halem exposeert in april, mei en juni in het oude postkantoor in Doorn. Sinds Van Halem gepensioneerd is, is het schilderen zijn belangrijkste bezigheid.

Lees verder op de website van De Kaap

Geringde IJslandse Grutto in de Amerongse Bovenpolder

20130328 AMERONGEN   In de buurt van het kijkplatform in de Amerongse Bovenpolder nam Harry van Emden midden vorige week deze unieke foto. De IJslandse Grutto is in ons land een dwaalgast.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 maart 2013

Politie Driebergen sluit oud kantoor, Doorn opent nieuw kantoor

20130329 DRIEBERGEN  Sinds afgelopen maandag heeft ook Driebergen geen politiebureau meer. Het bureau verhuist naar Doorn, waar volgende week het nieuwe centrale Heuvelrugkantoor de deuren opent.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Weer ruzie om basisschool De Hoeksteen

20130329 LEERSUM   Wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) en het oudercomité van de protestants-christelijke basisschool De Hoeksteen liggen weer op ramkoers.

Lees verder op de website van De Kaap

Dorpsgericht aan de slag

20130329 HEUVELRUG   Het gemopper onder inwoners van Utrechtse Heuvelrug was de afgelopen jaren niet van de lucht. Als gevolg van de gemeentelijke herindeling kwam de lokale overheid teveel op afstand te staan, zo luidde een veelgehoorde klacht.

Lees verder op de website van De Kaap

Slepende strijd om Kerkplein

20130329 DRIEBERGEN  Al twee jaar lang woedt er een discussie over een plan om het Rijsenburgse Kerkplein te herstructureren. Het historische plein, dat door de rijksoverheid tot beschermd dorpsgezicht is verklaard, moet volgens de gemeente worden aangepast om meer ruimte te creëren.

Lees verder op de website van De Kaap

Een nieuw tuinjaar in de moestuin

20130329 DOORN  De historische moestuin in Doorn is weer klaargemaakt voor een nieuw tuinseizoen. Vrijwilligers en bewoners zijn bezig geweest met het zaaien van plantjes in potjes.

Lees verder op de website van De Kaap

Nationale Boerengolfdag

20130329 AMERONGEN/LEERSUM   Komend weekend (zaterdag 30 maart) staan verschillende boerenerven in het teken van de start van het Boerengolfseizoen en ook bij ,,Boerderij de Boterbloem” zijn bezoekers van harte welkom.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 maart 2013
klik op foto’s voor vergroting en meer informatie

Dalto wint en loopt uit op LDODK/AH

20130330 DRIEBERGEN Dalto heeft in de korfbal league een ruime overwinning geboekt op het al gedegradeerde Deetos. Bij Deetos werd met 29-18 gewonnen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

DVSA continueert zegereeks door overwinning op VIOD

20130330 AMERONGEN   In een uitermate rommelige wedstrijd waarin beide partijen niet tot hoogstaand voetbal kwamen, boekte thuisclub SVMM een belangrijke 3-1 overwinning op VIOD.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV laat tegen Elinkwijk belangrijke punten liggen

20130330 DOORN   In een wedstrijd die twee gezichten kende was het DEV dat uiteindelijk aan het kortste eind trok in de met 4-3 verloren uitwedstrijd tegen Elinkwijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Benauwde uitoverwinning voor SVMM

20130330 MAARN   Zaterdag vierdeklasser SVMM boekte een benauwde 0-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen SVP in en uit Veenendaal.

Lees verder op de website van De Kaap

SVL benadeeld door warrig fluitende scheidsrechter

20130330 LANGBROEK   Het vlaggenschip van SVL bleef in de uitwedstrijd tegen naaste concurrent Barneveld met lege handen achter. De Langbroekse formatie onder leiding van trainer Jan Gaasbeek ging ver in de extra tijd met 2-1 onderuit, waarbij de scheidsrechter een dubieuze rol speelde.

Lees verder op de website van De Kaap

McDonalds niet welkom aan Loolaan, wel verderop

20130330 DRIEBERGEN  Fastfoodrestaurant McDonalds is niet welkom aan het randje van de bebouwde kom in Driebergen, naast de A12. Wel aan de andere kant van de snelweg, waar nog dertig andere ondernemers op hebben ingeschreven.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bewoners Tromstaete in actie tegen leegstand

20130330 MAARN   De bewoners van Trompstaete komen in actie tegen de leegstand in het appartementencomplex voor 55+’ers aan de Tromplaan. ,,Twintig procent van de 43 koopappartementen staat te koop en tijdens de open huizenroute op 6 april willen wij belangstellenden tonen dat het hier fijn wonen is.”

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Drank- en Horecawet

20130330 HEUVELRUG  Tijdens de commissie Middelen van 21 maart stond de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) op de agenda. Daarin werden ook bepalingen voorgesteld in relatie met de Drank- en Horecawet (DHW).

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van kinderboerderij ’t Woelige Nest

20130330 DRIEBERGEN  Op zaterdag 16 maart staken zes vrijwilligers van PGGM en een aantal vaste vrijwilligers van de kinderboerderij de handen uit de mouwen in het kader van NL Doet. Met vereende krachten werden stoelen, tafels, de picknickbank en een konijnenren gebeitst.

Lees verder op de website van De Kaap

Kaartverkoop benefietconcert duo Sans Souci gestart

20130330 AMERONGEN/DRIEBERGEN   Kiwanis Amerongen-Leersum organiseert voor zaterdag 14 april een benefietconcert in de Andrieskerk te Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 31 maart 2013

De 10e van Mahler in Beauforthuis

20130331 AUSTERLITZ  Het unieke Rotterdamse ensemble ‘de Bezetting Speelt’ zal donderdag 4 april in het Beauforthuis de 10e symfonie van Gustav Mahler ten gehoren brengen.

Dit is zeer bijzonder aangezien het stuk normaliter door een groot symfonieorkest gespeeld wordt en dit ensemble maar uit 5 blazers en 5 strijkers bestaat. Dankzij een bewerking van het Adagio uit de 10e symfonie van Mahler door de Finse componist Ere Lievonen is dit toch mogelijk. Het stuk gaat gepaard met een Serenata voor trompet, cello, viool, klarinet en fagot van de Italiaanse componist Alfredo Casella. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

De flexibele bezetting van twee violen, een altviool, cello, contrabas, fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn maakt het mogelijk om een veelzijdig en gevarieerd programma te neer te zetten. Zij komen dan ook verschillende keren per jaar bij elkaar om buitengewone concerten te spelen. De samenstelling van het programma bestaat uit muziek die de musici in hun hart gesloten hebben.Het ensemble speelt op bijzondere plekken die iets toevoegen aan de muziekale belevenis, waar het Beauforthuis zonder twijfel bijhoort.
donderdag 4 april, 20.15 u 
De Bezetting Speelt – Mahler Light 
entree € 15 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Op weg naar Pinksteren

20130331 DRIEBERGEN  Op zondagavond 7 april vindt een openbare bijeenkomst plaats, die georganiseerd wordt door de afd. Driebergen e.o. van de Antroposofische Vereniging, met als onderwerp Op weg naar Pinksteren.

Roel Munniks houdt een inleiding en Reinier Steinbuch verzorgt de muzikale begeleiding met lierspel. Plaats: Woonoord Kraaybeek, Hoofdstraat Driebergen. Aanvangstijd 20.00 uur. Na afloop vrijwillige bijdrage. Inlichtingen bij Rob Steinbuch, tel. 0343-512491.

Oranje Wit zaterdag hard onderuit

20130331 ELST  De zaterdagafdeling van Oranje Wit weet weer wat verliezen is. Sinds de winterstop waren ze ongeslagen, maar daar kwam tegen CDW in Wijk bij Duurstede plotsklaps een einde aan met duidelijke cijfers: 5-0.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Optreden Storioni Trio

20130331 DRIEBERGEN   De Stichting Koffieconcerten organiseert op zondag 7 april het zevende en laatste concert van dit seizoen in de kerk Sint Petrus’ Banden aan het Kerkplein. Op het programma staat het Storioni Trio.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorjaarsconcert Aurora

20130331 DRIEBERGEN   Toen het harmonieorkest van muziekvereniging Aurora op zaterdag 12 januari haar nieuwjaarsconcerten -receptie gaf, was het al duidelijk dat het een mooi jaar zou worden.

Lees verder op de website van De Kaap

Verfrissende concertserie op Kasteel Amerongen

20130331 AMERONGEN  Een sprankelend muziekprogramma bestaande uit zeven concerten en voorstellingen voor kinderen en volwassenen, zal de komende maanden plaatsvinden in de fraaie ambiance van Kasteel Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap