Heuvelrugnieuws van maandag 1 maart 2010 (kopie) (kopie)

Hoofdstraat Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
tijd: 10:00 uur  temperatuur: 10 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Nog één overwinning voor kampioenschap

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag, net voordat het weer losbarste in een storm, speelden de First XV van de rugbyers van Rugby Club The Pink Panthers dé wedstrijd tegen mede koploper The Vets uit Valkenswaard. En met succes, met maar liefst zeven tegen nul try’s werden de mannen uit Valkenswaard met lege handen terug gestuurd naar Brabant. 39-0

Onder toeziend oog van het vele, ondanks het weer, publiek begon de wedstrijd exact om 14.30 uur. Vanaf de Kick-Off probeerde The Vest meteen met veel druk The Pink Panthers naar achter te drukken. Dat leek ook te lukken en al in de 3de minuut werd de druk door de goed leidende scheidsrechter Piet Veldhuizen omgezet in en penaltykick voor The Vets. Echter de kick op de palen werd gemist. Uiteindelijk wisten The Pink Panthers op de helft te komen van the Vets en eveneens naar ca 8 minuten een kick op de palen los te peuteren. Ook deze ging langs in plaats van tussen de palen. In de 10de minuut enige schrik bij The Pink Panthers daar eerste center Glenn Nuijten geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger werd van de flanker postitie gehaald in de vorm van aanvoeder Tinus Schut. (beide Amerongers) Op de Flanker oud gediende Michel Eskes. Langzaam begonnen The Pink Panthers hun draai te krijgen. Met name in de voorwaartsen gingen steeds meer ballen veroveren waardoor de driekwarten van The Panthers meer aanvallen konden opzetten. Meer en meer speelde de strijd zich af op Vets zijde. Mede doordat The Vets erg gefocuust op snelle wing Peter Waardenburg en Fly-half Richard van den Broek kregen Russel en Franna Baaitjies, de Zuid Afrikanen van The Panthers meer ruimte. Dat gaf als resultaat dat voor rust gescoord kon worden door Russel en Peter twee keer en Franna één keer. Met daarbij één gescoorde conversie door Tinus gaf een ruststand van 27-0.
Tweede helft gaf tot circa halfwegen een gelijk beeld als in de eerste helft waarbij Richard van den Broek en nogmaals Peter Waarenburg nog wisten te scoren met eveneens één conversie de stand te zetten op 39-0. De laatste 20 minuten waren weer voor The Vets die met alles wat ze in huis hadden van de nul af te komen. Maar The Pink Panthers in 2010 nog geen punt tegen gekregen vochten als Panthers om die nul vast te houden. Met resultaat.
De kampioenen zoals ze al te horen hadden gekregen voor de sportieve Vets spelen officieel over twee weken tegen The Oldfants in Eindhoven de echte kampioenswedstrijd.

CDN naar tweede plaats op Ranglijst

DRIEBERGEN  CDN heeft zijn thuiswedstrijd tegen het onderaan staande DOB uit Nightervecht met 3-1 gewonnen, een verdiende overwinning maar een veel te kleine uitslag. De gehele wedstrijd door liet CDN grote kansen onbenut.Maar door deze overwinning en de verassende nederlaag van het op de 2e plaats staande Fc Hilversum heeft CDN nu deze plek overgenomen. CDN begon sterk aanvallend aan deze wedstrijd en zette de tegenstander volledig vast op eigen helft. Het waren vooral Henk-Jan Veenendaal en Pascal van Doorn die deze middag de scherpte misten om alle kansen die ze kregen om te zetten in doelpunten.

vergroot foto1    vergroot foto2   vergroot foto3

Het was de keeper van de bezoekers die met meest vreemde reddingen zijn doel schoon hield. Het was pas in de 18e minuut dat CDN doelman Andre van Randwijk de eerste ballen kreeg te verwerken. In de 22e minuut keurde de scheidsrechter een CDN doelpunt van Marco Kooy af, hij werd eerst goedgekeurd maar op aanraden van de grensrechter toch wegens buitenspel afgekeurd. Het bleef 0-0 maar net voor het einde van de 1e helft kreeg CDN loon naar werken ook al oogde de strijd niet zo best de pupillen van trainer Wilco Nap bleven hard werken voor een beter resultaat dat werd beloond in de 42e minuut d.m.v. een eigen doelpunt van een verdediger van DOB. 0-1 dat tevens de ruststand werd.
Zonder wissels begon CDN de 2e helft veel energieker dan de helft ervoor en dat resulteerde in een schitterende aanval op rechts een prachtige voorzet van Pascal van Doorn die uitstekend afgerond werd door de zeer ijverige Elmar van Doorn met een geweldige kopstoot 2-0.
Het werd zelfs 3-0  in de 59e minuut door goed doorzetten van Gerwin v/d Klift op links een goede voorzet gaf  aan wederom Elmar van Doorn die beheerst intikte.
Hierna geloofde CDN het wel er kwamen 3 wissels in het veld, Elmar werd vervangen door Jeroen Polling en Jeroen Rook voor Bart van Gelder en Tolga Albayerik maakte zijn debuut in CDN Za1. Na onzorgvuldig uitverdedigen van de CDN defensie werd het nog 3-1. Zo kwam er een einde aan een matige pot voetbal wat zeker een grotere uitslag had  moeten zijn .
Zaterdag 6 Maart 2010 de moeilijke thuiswedstrijd tegen Fc de Bilt Za1 Aanvang 14.30
Stand bijgewerkt tot 27/2 2010 1e Fc Almere   13-36 2e CDN  13-31 3e Fc Hilversum 13-30  4e Fc Omniworld 11-21


Ruilmiddag voetbalplaatjes bij HDS op woensdagmiddag 3 maart

LEERSUM  Al weken op zoek naar Emanuelson? Lukt het maar niet om die ene voetbalheld te bemachtigen? Of ga je voor de felbegeerde kampioensschaal? Op woensdag 3 maart is de kantine van H.D.S. een waar paradijs voor verzamelaars van de felbegeerde voetbalplaatjes.

Lees verder op de website van De Kaap

Milieuvriendelijk moestuinieren

DOORN  Onder de titel ‘Milieuvriendelijk moestuinieren’ verzorgt Jan Kuiperij uit Doetinchem op dinsdag 9 maart een gevarieerde bijeenkomst over de groentetuin. Daarbij put hij vooral uit eigen ervaring. Hij heeft al meer dan 25 jaar een groentetuin waarbij het hem lukt om voor hem en zijn gezin – en soms ook voor de buurt – het hele jaar rond aardappelen, groente, fruit en bloemen te verbouwen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 2 maart 2010 (kopie)

Kloosterlaantje Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 12:30 uur  temperatuur: 6 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dierenmanieren bij Bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 7 maart organiseert bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit “dierenmanieren”. Kinderen kunnen op deze zondagmiddag van alles te weten komen over de dieren van het bezoekerscentrum. Wat eten ze, hoe ga je er mee om?  Waarom heeft een konijn zo’n dikke vacht? Kunnen kippen praten? 
Onder begeleiding van een medewerker van het bezoekerscentrum worden er samen spelletjes gedaan zoals het dierenkaraoke, een tikspel en een memoriespel. De activiteit duurt een uur en start om 12.30, 14.00 en om 15.15 uur. Deelname kost €2,50. Opgave gewenst.  De activiteit is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (tot en met maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur. Vanaf  30 maart kunnen bezoekers ook weer door de week terecht, van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.30 uur,  bij het bezoekerscentrum.

Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon  030 – 69 22 393.
U vindt het bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Lucas van Merwijk en Malou Gallo in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Op 6 maart heeft slagwerker Lucas van Merwijk de bassiste, percussioniste en zangeres Manou Gallo uit Ivoorkust uitgenodigd in het Beauforthuis. Manou is winnares van de MAMA Awards 2009 (MTV Africa Awards) en is uitgeroepen tot Best Artist of Côte d’Ivoire. 


Deze charismatische musicus is afkomstig uit Ivoorkust, waar ze al op zeer jeugdige leeftijd haar omgeving verraste door zich als eerste vrouw toe te leggen op het spelen van de afrikaanse percussie. In de tradities van het Djiboi volk waar Manou toe behoort, was dit slechts voor mannen weggelegd. Een sensatie! Verder zijn ook Aly N’Diaye Rose (Afrikaanse percussie) en Marc Bischoff (piano) van de partij. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
zaterdag 6 maart, 20.15 uur 
Van Merwijks Mean Machine 2010 met Manou Gallo 
entree € 17,50 | reductieprijs € 15 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Vrijwilligers gezocht voor ‘een Lint vol Lust’

DOORN/HEUVELRUG  Op 19 historische buitenplaatsen in de regio start op 29 mei een kunstevenement. Bijzondere buitenplaatsen en prachtige hedendaagse kunstwerken zijn één geheel tijdens ‘een Lint vol Lust’. Beeldende kunst wordt geëxposeerd bij deze buitenplaatsen tussen Zeist en Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 3 maart 2010 (kopie)

Langbroekerdijk Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:45 uur  temperatuur: 6 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Opkomstpercentage tot 16.00 uur

HEUVELRUG  Volgens de gemeente heeft tot 16.00 uur 40 procent van de inwoners hun stem uitgebracht. Dat is tien procent boven de landelijke opkomst van 30 % (tot 15.45 uur).

Jeugd werkt aan toekomst Amerongen

AMERONGEN  Op bewonderenswaardige manier presenteerden 6 groepen van de Amerongse basisscholen maandagmiddag, na schooltijd, hun projecten over de toekomst van het dorp.

Lees verder op de website van De Kaap

Doorn schoon

DOORN  Een aantal enthousiaste vrijwilligers gaat op zaterdag 20 maart onder het motto “Heuvelrug Schoon” weer aan het werk om het zwerfvuil langs de invalswegen van Doorn te verwijderen.

Lees verder op de website van De Kaap

Goede opbrengst

DOORN De collecte van Amnesty International, die van 7 februari tot en met 13 februari in Doorn werd gehouden, heeft € 2580,26 opgebracht. 27 vrijwilligers hebben gecollecteerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 4 maart 2010 (kopie)

Traaij Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:45 uur  temperatuur: 6 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


D66 krijgt een zetel meer, SP verliest tweede zetel

HEUVELRUG  De voorlopige uitslag die woensdagnacht bekend is gemaakt blijkt niet te kloppen. Er is volgens de gemeente een fout gemaakt bij het produceren van de voorlopige uitslag.

Lees verder op de website van De Kaap

VMBO’ers ontvangen diploma bedrijfshulpverlener

ZEIST  Donderdag 4 maart reikt burgemeester J.J.L.M. Janssen van de gemeente Zeist, samen met de commandant en medewerkers van brandweer Zeist, diploma’s uit aan de VMBO’ers van Schoonoord. Alle leerlingen die aan dit project meededen, zijn geslaagd voor hun examen Bedrijfshulpverlener (BHV’er).

In samenwerking met het Openbaar VMBO en de Mavo Zeist, een onderdeel van openbare scholengemeenschap Schoonoord, heeft de brandweer van Zeist een project opgezet waarbij leerlingen worden opgeleid tot BHV’er. Dit jaar zijn alle leerlingen die aan dit project meewerkten geslaagd voor hun examen.

Op 2 oktober 2009 won brandweer Zeist de Jan van der Heyden innovatieprijs voor dit project. De landelijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt op het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).

Frank Slob, commandant van de brandweer Zeist: “Ik vind het erg mooi voor de VMBO-leerlingen. Deze groep komt vaak negatief in beeld. Het project is vooral bedoeld om leerlingen perspectief te bieden. In opdracht van de gemeenteraad van Zeist hebben we destijds een plan ontwikkeld om de leerlingen van Schoonoord op te leiden tot Bedrijfshulpverlener. Speerpunten zijn om het veiligheidsbewustzijn onder de jeugd te vergroten, een brug slaan tussen VMBO- leerlingen en de brandweer met het oog op potentiële vrijwilligers. Vaak is bedrijfshulpverlening een onderschoven kindje bij bedrijven. Wij denken dat, als je school met een BHV diploma op zak verlaat, je dit extra kansen biedt op de arbeidsmarkt en je een meerwaarde bent voor elke werkgever.”

Jeroen van Vliet & Sikeda in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Een streling voor het oor, één bonk poëzie. Pianist Jeroen van Vliet presenteert op 7 maart in het Beauforthuis met zijn groep Sikeda hun eerste cd Thin Air. Een groep van 5 geweldige Europese musici, samengebracht naar aanleiding van de compositie-opdracht van het North Sea Jazz Festival 2008. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.

De groep bestaat naast pianist/componist Jeroen van Vliet uit 5 geweldige Europese musici, te weten Erwin Vann (B) tenorsax, Afra Mussawisade (D) percussie en sampling, Jörg Brinkmann (D) cello, Frans van der Hoeven (NL) contrabas en Pascal Vermeer (NL) drums. 
De muziek is grotendeels gecomponeerd voor de Compositie-opdracht van het North Sea Jazz Festival 2008 en werd in 2009 in Osnabrück opgenomen. Daarbij werd ook veelvuldig gebruik gemaakt van electronica, sampling en effecten. De stukken die Sikeda speelt zijn heel specifiek van karakter en zijn beeldend en energiek. Het ongelooflijke landschap van Bolivia is een van de inspiratie-bronnen – vandaar de titel en de cover-foto.
zondag 7 maart, 17.00 uur 
Jeroen van Vliet & Sikeda 
entree € 16 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Uiteenlopende reacties op verkiezingsuitslag

HEUVELRUG  Een uur na sluiting van de stembussen werden voorzichtig de eerste tussenstanden bekendgemaakt op een groot scherm in de raadzaal. De grote lijnen die zich toen aftekenden veranderden gedurende de avond nauwelijks.

Lees verder op de website van De Kaap

VVD grootste partij op Heuvelrug; BVH verrassend van één naar drie zetels

HEUVELRUG  De BVH is de verrassende winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De partij won twee zetels en komt uit op drie zetels.

Lees verder op de website van De Kaap

Werkzaamheden Amersfoortseweg

DOORN  Maandag 1 maart is begonnen met de geplande werkzaamheden op de Amersfoortseweg. In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat de werkzaamheden eind april afgerond zouden zijn, maar door een andere aanpak van de uitvoerder zal dit begin april zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Inspirerend boek over toekomst dorp

AMERONGEN  In opdracht van de gemeente formuleerde een projectgroep uit Amerongen een toekomstvisie op het eigen dorp. Hieraan lag een initiatief van Woningbouw Amerongen ten grondslag.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 5 maart 2010 (kopie)

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 15:40 uur  temperatuur: 4 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ruilbeurs voetbalplaatjes

DRIEBERGEN  Bijna alle CDN’ers, CDN’sters en CDN’ertjes hebben hun Magic Voetbalplaatjesalbum vol! De laatste week heeft voor een run op de laatste plaatjes in alle deelnemende winkels gezorgd. Toch zijn nog niet alle albums compleet ingeplakt met alle tweehonderdnegenenzestig stoere voetballers.

Anderzijds zijn er wel veel dubbele, driedubbele en zelfs vierdubbele plaatjes in bezit van de vele tientallen spaarders. Daarom organiseert CDN samen met Super de Boer Verberne een grote ruilbeurs, zaterdag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur, voor de deur van het filiaal van Super de Boer op De Sluis. 
Voor een drankje wordt gezorgd en naar verluidt staat er ook een doos met toevallig aangetroffen nog onuitgereikte zakjes plaatjes…… waarin ook nog de nodige prijzen zitten. De hoofdprijs – een geheel verzorgde voetbalreis naar Nou Camp, Barcelona- zit er niet meer in. Die is de een-na-laatste dag van de actie getrokken. De gelukkige prijswinnaar is Jordy Jansen, trots pupil van CDN.

Schilderijen van Hans Verloop te zien

DRIEBERGEN  De expositie is van 7 maart tot en met 23 april 2010 te bezichtigen in Champ’Aubert, Boterbloem 1 in Driebergen.
De exposities zijn in principe bestemd voor onze bezoekers maar een ieder kan,  het getoonde vrij bezichtigen op zondag 14 maart van 15.00 tot 17.00 uur onder het genot van een gratis kopje koffie of thee,of na het maken van een telefonische afspraak. (0343-514233) De toegang is gratis.
 
Hans Verloop (Winterswijk 1947), sinds 1980 woonachtig in Doorn.  De gebruikte technieken zijn: olieverf, acrylverf en mixed materie. In het verleden schilderde hij ook wel op zijde. (tot 2007)
Aanvankelijk legde Hans zich vooral toe op figuratief / realistisch werk. Hij heeft zijn voorkeur inmiddels verlegd naar suggestief / figuratief / abstraherend werk. Een grote verscheidenheid van inspiratiebronnen en technieken kenmerkt zijn werk. Hij maakt acryl- en olieverfschilderijen. Ook experimenteert hij graag met materialen, stoffen en pigmenten en verkent daarbij de grenzen van het materiaal.
Thema’s ontstaan veelal spontaan en houden vaak verband met de omgeving of sfeer waarin hij zich op dat moment bevindt. Toonwaarde, kleur, kontrast en nuance zijn begrippen die aan de basis liggen van zijn werk. Zijn vele verre reizen vormen een belangrijke inspiratiebron.
De sfeer die hij voelt, ruikt en proeft bepaald voor een groot deel het eindresultaat. Hans exposeert regelmatig, zowel solo als met een groep. Ook is zijn werk op enige kunstmarkten te zien! 
Zijn werk bevindt zich in collecties van bedrijven en particulieren.

Alle series voetbalplaatjes compleet gemaakt

LEERSUM  Dat het sparen van de 270 voetbalplaatjes van Albert Heyn de laatste weken hoge prioriteit had bij de Leersumse jeugd, was al duidelijk geworden. Immers aan vrijwel iedereen die de afgelopen weken de kassa’s was gepasseerd werd gevraagd of men de voetbalplaatjes mocht hebben.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen missers grote projecten

HEUVELRUG  Toen Wim van Wikselaar in december aftrad als wethouder, na de forse budgetoverschrijding bij de aanleg van het nieuwe Kerkplein in Doorn, heeft de raad een aantal grote projecten aangewezen om nog eens extra te controleren hoe deze projecten financieel in de hand kunnen worden gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe huiskamer palliatieve zorg Zonnehuis

DOORN  Dankzij een financiële bijdrage van het Rabo Stimuleringsfonds hebben de patiënten op de afdeling palliatieve terminale zorg sinds kort een nieuw ingerichte huiskamer. De patiënten op deze afdeling hebben behoefte aan rust en aan een eigen onderkomen in hun laatste levensfase.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 6 maart 2010 (kopie)

De Sluis Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 15:10 uur  temperatuur: 3 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Nieuwland wraakt Candia’66 opnieuw

RHENEN  De nummer 1 en 2 van het vorige voetbalseizoen in de derde klasse troffen elkaar op de Grebbeberg. Nieuwland had de verloren titel al gewroken in het thuisduel toen de Rhenenaren met 8-0 op hun broek kregen. Ook in Rhenen was de nummer twee van vorig seizoen de sterkste.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Automobilist overleden bij ongeluk Zeist

ZEIST  In Zeist is zaterdagnacht een automobilist zwaar gewond geraakt bij een ongeluk op de Driebergseweg. Enkele uren later is de 23-jarige man in het ziekenhuis overleden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

‘Oma’ superdeluxleuk boek

MAARN  De Maarnse kinderjury is goed uit de startblokken gekomen. Tijdens de bijeenkomst in februari is kennisgemaakt en zijn de eerste boeken uit de vooraf geselecteerde titels mee naar huis gegaan. Gewapend met de gelezen boeken en een map met beoordelingsformulieren komen de dames en enkele heer uit de leeftijdscategorie 7-9 jaar naar het juryberaad in de bibliotheek.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 7 maart 2010 (kopie)

De Horst Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 11:45 uur  temperatuur: 1 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Aangehouden in verband met auto-inbraken en heling

ZEIST  Een man en vrouw zijn zaterdagmiddag aan de Laan van Vollenhove aangehouden in verband met auto-inbraken en heling.
Op een melding van een bewoner ging de politie zaterdagmiddag rond 12.15 uur naar de parkeergarage bij één van de flats aan de Laan van Vollenhove. Daar troffen zij een 46-jarige vrouw uit Zeist en een 40-jarige man zonder vast woon of verblijfplaats aan bij een auto. Deze twee bleken bekend te zijn bij de politie in verband met andere auto-inbraken.
Het voertuig was niet verzekerd. In de auto lagen onder andere diverse autoradio’s, inbrekerswerktuig en verdovende middelen. De twee zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Jongen in elkaar geslagen en beroofd

ZEIST  Zaterdagmorgen rond 2.00 uur is een 17-jarige jongen uit Driebergen in elkaar geslagen en beroofd op het Rond in Zeist.
Hij had zijn fiets bij een horecagelegenheid gestald op Het Rond in Zeist. Toen hij die wilde pakken bleek de fiets omgegooid. Er stonden daar twee groepen jongeren. Hij wenste hen een prettige avond, waarna hij op zijn hoofd en gezicht werd geslagen. Hij had een tas bij zich die deze door een aantal jongens is doorzocht. Er werden spullen uit de tas gepakt en kapot gemaakt. Uiteindelijk kon het slachtoffer wegkomen.
Heeft u informatie over dit incident? Neemt u dan contact op met de politie in Zeist 0900-8844.

Muziekstijlen thema stratentoernooi 2010

MAARN/MAARSBERGEN  De teamleiders van straten die deelnemen aan het stratentoernooi van 2010 zijn bij elkaar geweest. Tijdens deze bijeenkomst is de aftrap gegeven voor het komende toernooi dat zal plaatsvinden op 9-10-11 juni op het complex van SVMM aan de Buursteeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Onnodig en duur puntverlies Musketiers

ELST  Vooraf leken gokkers een makkelijke middag te krijgen als zij hun geld hadden ingezet op de wedstrijd Musketiers – DEV Doorn. De ploeg uit Elst is bezig aan een goed seizoen en DEV moet oppassen voor degradatie naar de vijfde klasse. Een thuisoverwinning leek dus in het vat te zitten. Het werd, na een spannende wedstrijd 1-1.

Lees verder op de website van De Kaap

Informatieavond voor ouders van pubers

DOORN  Voor ouders en verzorgers van pubers wordt op woensdag 17 maart informatiebijeenkomst georganiseerd met het thema ‘Liefde en relaties’. Bijbehorende onderwerpen zijn zelfstandigheid en loslaten, grenzen en regels, ruzie en praten, respect en het vergroten van weerbaarheid van pubers.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 8 maart 2010 (kopie)

Koningin Julianalaan Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
tijd: 9:30 uur  temperatuur: 1 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


CDN, SKDD en FIBOU werken samen op sportpark “De Woerd”

DRIEBERGEN Voetbalvereniging CDN  (Sport)buitenschoolse opvang SKDD en Fibou Kinderopvang hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk een multifunctioneel gebouw op Sportpark “De Woerd” te gaan ontwikkelen.

Deze  organisaties werken nu al bijna 3 jaar samen en staan voor een leuk, goed en uitdagend sportaanbod voor de jeugd in Driebergen. Hierdoor vermaken vele kids  zich dagelijks bij CDN en/of op de  2 BSO’s die momenteel gevestigd zijn op het terrein. Het doel van het nieuwe multifunctionele gebouw is het creëren van meer BSO plaatsen om hiermee de wachtlijsten binnen Driebergen zoveel mogelijk te beperken.
De accommodatie wordt zeer efficiënt ontwikkeld, waardoor de verschillende ruimten door meerdere  partijen gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het ook mogelijk dat er in de toekomst meer partijen kunnen worden  betrokken in de samenwerking, om zo het (sportieve) aanbod voor de jeugd verder uit te breiden. Zonder dat er meerkosten gemaakt hoeven te worden.

SKDD verzorgt kinderopvang in verschillende kindercentra in Driebergen en Doorn. Daarin zijn kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen ondergebracht.
Fibou Kinderopvang verzorgt kinderopvang op maat voor kinderen van 0 tot en met het verlaten van de basisschool. Zij bieden daarvoor kinderdagverblijf, tussen- en naschoolse opvang aan op diverse locaties binnen Driebergen.
VV CDN is een voetbalvereniging die zich er van bewust is dat haar rol ook buiten de voetbalvelden van groot belang is voor de gemeenschap. Samenwerking met Sport BSO, onderwijs, jongerenwerk, middenstand en gemeente is voor de club een doel.

Kerkplein verboden voor vrachtauto’s

DRIEBERGEN  Door middel van plaatsing van het bijbehorende verkeersbord zal het Kerkplein in Driebergen binnenkort tot verboden gebied voor vrachtauto’s worden verklaard.

Scouts Zuylenstein doen mee aan iScout

AMERONGEN  iScout is geen nieuwe opvolger van de iPod of de iPhone, maar een landelijk internetspel voor scoutinggroepen. Scoutinggroep Zuylensteyn uit Amerongen was vorige week een van de 71 deelnemende scoutingroepen aan dit spel.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV Doorn en Musketiers strijdend in evenwicht

DOORN  De eerste competitiewedstrijd van 2010 tussen Musketiers en DEV eindigde in een gelijkspel. Beide ploegen dachten recht op de overwinning te hebben, maar doordat grote kansen werden gemist bleef het 1-1.

Lees verder op de website van De Kaap

Techniek niet alleen voor jongens

DOORN  Dat techniek niet alleen voor jongens is hebben de meiden van de Doornse basisschool de Wijngaard bewezen. Tijdens een techniekochtend mochten de leerlingen uit verschillende opdrachten kiezen.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge D1 en C1 kampioen

AMERONGEN  De C1 van Hemur Enge hebben dit seizoen geen wedstrijd verloren. De titel mag dan ook terecht genoemd worden. Na de veldtitel mogen de aspiranten van Linda Broekmeulen en Helma van der Kloes ook de zaaltitel bijschrijven.

Lees verder op de website van De Kaap

CDN wint ook van FC de Bilt 2-1

DRIEBERGEN  In een matig gespeelde wedstrijd met veel gemiste kansen heeft CDN toch zeer verdiend met 2-1 gewonnen van FC de Bilt. Het was vooral Elmar van Doorn die zijn stempel op deze wedstrijd zette door veel gemiste kansen maar toch de match winnaar worden is een speciale tijd op zich zelf.
Vooral in de eerste 15e minuten van deze wedstrijd kwamen er diverse kansen met open scorings mogelijkheden maar deze werden helaas gemist .Hoekschoppen volgden elkaar op en vooral in de eerste 20 minuten kwam dat aantal op 6 maal waar geen doelpunten uit kwamen wel tweemaal tegen de paal.

vergroot foto1    foto2    foto3

Maar uit de 7e hoekschop van Henk-Jan Veenendaal kwam de bal voor de voeten van Elmar van Doorn die eindelijk scoorde  1-0.
Direct na de aftrap kwam FC de Bilt in de aanval en door een uitstekend genomen hoekschop was het de mee naar voeren gekomen aanvoerder die de gelijkmaker voortreffelijk inkopte1-1
Na deze gelijkmaker werd FC de Bilt iets sterker wat in de 28e minuut tot een gevaarlijke situatie leidde maar door goed verdedigen van Kevin van Woudenberg die de bal uit de doelmond kopte bleef het gelijk.In de 36e minuut was het goede werk van Bart van Gelder dat niet beloond werd doordat zijn uitstekende dieptepass  die door Elmar van Doorn goed werd opgevangen maar zijn schot trof de paal.Even later een goede actie van Henk-Jan Veenendaal die zijn schot afgeketst zag door de buitenkant van de paal. Rust 1-1
De 2e helft begon met een wissel aan CDN kant Pim van Amerongen raakte aan het eind van 1e helft geblesseerd en werd vervangen door Jeroen Rook.
CDN kreeg net zoals in de 1e helft veel hoekschoppen te nemen de ene na de andere volgde elkaar op maar uiteindelijk was het in de 64e minuut dat een goede voorzet van Henk-Jan Veenendaal bij Elmar van Doorn kwam en deze beheerst afrondde 2-1
Na dit doelpunt zette CDN niet door en kreeg FC de Bilt wat kleine mogelijkheden en door onzorgvuldig met de kleine kansen om te springen bleef de voorsprong gehandhavend.
In de 80e minuut werd de matchwinnaar gewisseld voor Jeroen Polling.En zo kwam het einde van deze wedstrijd wederom in een overwinning hetzij klein maar wel dik verdiend 2-1.
Zaterdag as 13 Maart 2010 de uitwedstrijd tegen Buitenboys in Almere Aanvang 15.00 uur.
Supportersbus vertrekt om 13.00 van sportpark de woerd.

Dalto gaat onderuit tegen Fortuna/MHIR

DRIEBERGEN  Vooraf was de vraag of Dalto eindelijk een keer van Fortuna zou weten te winnen. De uitwedstrijd was voor Dalto op een deceptie uitgelopen en de ploeg van Herman van Gunst was gebrand op een goed resultaat, zeker om de mooie overwinning op KZ van vorige week een vervolg te geven en hiermee vaster op de tweede plaats te komen.
Het begin was veelbelovend; zowel het eerste schot in de eerste aanval van Dalto (Bob de Jong) als van  Fortuna waren raak. Daarna werd al vrij snel duidelijk dat Fortuna naar Driebergen was gekomen om twee punten mee naar huis te nemen, want binnen no-time stond het 1-5 met hele mooie doelpunten.

vergroot foto

Vooral de heren van Fortuna konden elkaar vandaag goed vinden. Ging de één voor de doorbraak, dan werd doorgespeeld naar de ander die koel afrondde. Dalto kon er in deze fase te weinig tegenover stellen en had pech in de afronding; veel schoten stuitten uit de korf en de bal was regelmatig na één aanval weer voor Fortuna. Opvallend was dat de vrije ballen, normaal gesproken 100% kansen, niet werden benut. In de hele wedstrijd wist Dalto van de acht vrije ballen er maar één in een doelpunt om te zetten en dat is gewoonweg te weinig op dit niveau. De irritatie over het matige spel was van de gezichten van de Daltospelers af te lezen en die irritatie werd ook verbaal geuit naar de scheidsrechter die daarvoor uiteindelijk geel gaf aan Adriaan van Dijk. In het eerste kwartier kan Dalto nog enigszins in het spoor blijven van Fortuna, maar zodra Dalto scoorde en dichterbij komt, is het Fortuna dat een antwoord heeft. Halverwege de eerste helft is de achterstand van Dalto al opgelopen tot  6-13 en dat is geheel de verdienste van Fortuna. Ook verdedigend staat het goed bij Fortuna en het scoren wordt vooral Bob de Jong moeilijk gemaakt. Met een mooie combinatie tussen Adriaan van Dijk en Jos Roseboom weet Dalto na een doelpuntloze periode van tien minuten eindelijk weer de korf de vinden. Dit brengt de ruststand van 9-15 op het scorebord.
Dalto zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen wil het de wedstrijd nog naar zijn hand zetten. Dat alles nog mogelijk is, bleek immers wel in de uitwedstrijd. Echter, Fortuna gaat door met het goede spel uit de eerste helft en weet als eerste de korf weer te vinden.  Fortuna heeft hiermee inmiddels  een comfortabele voorsprong van 9-17. Hierna benut Jos Roseboom eindelijk een vrije bal, maar Fortuna heeft het antwoord alweer klaar. Als Simone Timmerman gelijk daarna van afstand scoort lijkt Dalto toch iets dichterbij te kruipen.  Maar weer een prachtig uitgespeelde kans en een vrije doorbraak  en de voorsprong voor Fortuna is weer acht doelpunten. Bij Dalto is de frustratie bij de spelers voelbaar, waarom lukt het nou niet. Er wordt vooral door Ilona van den Berg hard gewerkt onder de korf, maar de ballen willen er vandaag niet in. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat schoten van Dalto met Mirjam Maltha (1.98) in de afvang raak moeten zijn, anders is de bal voor Fortuna. Dat had Dalto anders moeten spelen. Steeds als Dalto twee keer achter elkaar scoort is het toch weer Fortuna dat de voorspong kan vergroten met mooie doelpunten. Kortom, Dalto kwam er niet aan te pas.
Bij de stand 16-25 breekt er een Dalto-fase aan. Bob de Jong komt beter in zijn spel en gaat mee scoren en ook Jos Roseboom heeft het vizier weer op scherp staan. Inmiddels zijn Rik Brouwer en Martijn Sprangers in het veld gekomen voor Adriaan van Dijk en Jorrit Bergsma en Dalto gaat met nieuwe energie de laatste fase van de wedstrijd in. In deze fase  lukt het opeens wel en Dalto weet maar liefst zes keer op rij te scoren en zo is de stand zo maar 22-25 met nog negen minuten op de klok. Zou er dan toch nog een sensatie aan komen? Alles leek en was nog mogelijk. De spanning was voelbaar in Hoenderdaal en bij Fortuna gingen er voor het eerst in deze wedstrijd wat schoten en vrije ballen mis. Het Daltopubliek ging nog eens massaal achter de ploeg staan. Tot ieders verbazing werd een benutte vrije bal van Jos Roseboom verdedigd gegeven en gezegd moet worden dat Dalto de scheidsrechter in deze fase niet mee had; vooral wat wel en niet verdedigd was werd heel verschillend toegepast. Daarnaast was er  een aantal beslissingen in het nadeel van Dalto. Zo kon Dalto niet doorpakken en zoals zo vaak in deze competitie was international Barry Schep de reddende engel voor Fortuna. Hij neemt  de ploeg weer op sleeptouw met een prachtig afstandschot. Ook het laatste doelpunt is voor Fortuna en hiermee komt de eindstand op 22-27.
Een terechte overwinning voor Fortuna dat over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg was. Het is duidelijk dat Fortuna weer helemaal terug is na een aantal matige wedstrijden. Bij Dalto waren het vooral het missen van de vrije ballen en de perioden van schotloosheid die opvielen waardoor de ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Door dit resultaat staan Fortuna en Dalto beide met evenveel punten op de tweede plaats met een onderling resultaat in het voordeel van Fortuna.
Scores:
Dalto: Simone Timmerman (1), Merle van Rijn, Ilona van den Berg (1), Henriet Brandsma (1), Jos Roseboom (8), Adriaan van Dijk (3, Martijn Sprangers ’51), Jorrit Bergsma (2, Rik Brouwer ’51), Bob de Jong (6)

Heuvelrugnieuws van dinsdag 9 maart 2010 (kopie)

Willem van Abcoudelaan Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:45 uur  temperatuur: 5 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Koninklijke onderscheiding voor Frans Cornelisse

RHENEN  Raadslid  Frans Cornelisse uit Rhenen is dinsdagavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn activiteiten als raadslid. Van 1998 tot 2010 zat Frans Cornelisse voor de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Rhenen.

Voordat hij in de raad kwam was hij van 1990 tot 1998 secretaris van de plaatselijke afdeling van het CDA. Tijdens zijn raadslidmaatschap was Cornelisse secretaris van de gemeenteraadsfractie van het CDA, voorzitter van de commissie Ruimte en Groen en gedurende de laatste vier jaar fractievoorzitter.

Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen speldde hem tijdens de raadsvergadering op 9 maart 2010, waarin van de oude raad afscheid werd genomen, de versierselen op die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

Provincie Utrecht start actie gratis probeerkaartjes met de bus

UTRECHT  De provincie Utrecht wil reizigers ertoe verleiden om de bus vaker in de daluren te gebruiken als alternatief voor de auto. De verkeersdrukte op de Utrechtse wegen wordt daarmee beter over de dag verspreid en dat is goed voor de bereikbaarheid van de provincie.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft daarom aan Connexxion opdracht gegeven om van start te gaan met een speciale actie. Alle 240.000 huishoudens in het openbaar vervoersgebied van de provincie Utrecht krijgen eind mei 2010 een huis-aan-huis mailing toegestuurd. Met daarin het aanbod om dit jaar  twee keer gebruik te maken van een gratis probeerkaartje. De kaartjes zijn gedurende twee maanden geldig tijdens de daluren op alle ‘groene’ bussen van Connexxion die in opdracht van de provincie Utrecht rijden.

Nieuwe reizigers in de bus
De actie met het gratis probeerkaartje is gericht op het aantrekken van nieuwe reizigers. Connexxion heeft goede ervaringen met soortgelijke acties en verwacht dat deze promotie circa 38.000 extra reizigers oplevert in het openbaar vervoer. De kaartjes kunnen worden aangevraagd via een speciale actiepagina op internet en via een telefoonnummer. Inwoners zullen ook worden geattendeerd op deze actie door middel van mededelingen op de bussen van Connexxion en in de bushaltes.

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

DOORN  Burgemeester Frits Naafs reikte dinsdag 9 maart tijdens het afscheid van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de raadzaal van Cultuurhuis Pléiade in Doorn twee Koninklijke onderscheidingen uit.

De heer R.J. Letema uit Maarn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was vanaf 1996 raadslid van de (voormalige) gemeente Maarn en vanaf 1 januari 2006 raadslid in de Utrechtse Heuvelrug. In de Maarnse periode was hij lid van de commissie Ruimte. Verder was hij woordvoerder voor de VVD-fractie bij zaken rond de gemeentelijke herindeling. In de raad van Maarn heeft hij altijd gepleit voor de herindeling. Vanaf 1 januari 2006 was hij in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ook voorzitter van de commissie Ruimte.

De heer H.J.J. Veltman uit Driebergen-Rijsenburg is ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zat in de raad van de gemeente ‘s-Gravenland van1982 tot 1989. Als gevolg van de verhuizing naar de gemeente Driebergen-Rijsenburg vertrok hij daar.
In de raadsperiode 1998 – 2000 was hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. In de raadsperiode 2006-2010 was hij niet alleen raadslid, maar ook voorzitter van de commissie Samenleving. In deze functie was hij ook voorzitter van een rondetafelconferentie over het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Mannen Enervo overklassen Volleer

HEUVELRUG  Het halfjaarlijkse onderonsje tussen de mannen van Volleer en Enervo eindigde in een klinkende 0-4 overwinning voor Enervo. De Enervovrouwen verloren een zinderende wedstrijd van Protos 4 met 3-2. De vrouwen van Volleer waren met 3-1 te sterk voor Tovo.

Lees verder op de website van De Kaap

Buikdansen en Turks zingen – kinderconcert

AUSTERLITZ  Laat je betoveren door De Godin, zondag 14 maart in het Beauforthuis. Doe zelf mee aan een korte buikdansworkshop, leer een Turks liedje en ook nog hoe je Egyptische ritmes moet klappen, en daarmee de danseres in beweging kunt zetten. 


De Oosterse danseres Mariska voert je met haar gracieuze bewegingen mee naar het mysterie van het Midden-Oosten. Ze is zo elegant als een ballerina. Een vleugje Egypte, maar ook een tikje Indiase dans en zelfs hier en daar wat Chinese zwaarddans. En dat in de meest fabelachtige kostuums. 
Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
Zondag 14 maart, 13.00 uur 
De Godin in het Midden-Oosten – een meedoeconcert vanaf 6 jaar 
Buikdansworkshop, leer een Turks liedje en Egyptische handklapritmes 
Entree € 12,50 | reductieprijs € 8,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Hemur Enge stelt zichzelf veilig

AMERONGEN  De korfballers uit Amerongen hebben een wisselend seizoen achter de rug, maar staan nu toch stabiel in de middenmoot met nog uitzicht op de top drie. De returnwedstrijd tegen Kesteren was zaterdag een pittig duel, dat met 13-11 een mooie zege voor Hemur Enge opleverde.

Lees verder op de website van De Kaap

Terroriserende buurman op heterdaad betrapt

LEERSUM  In het televisieprogramma Hart van Nederland was maandagavond te zien dat de 74-jarige buurman van de Leersumse familie Griffioen is opgepakt nadat hij door de politie op heterdaad is betrapt in het huis van zijn buren.

Lees verder op de website van De Kaap

Recencie Muziek in Maartenskerk: From Russia with Love

DOORN  De concerten in de Maartenskerk vinden wonderlijk genoeg vaak plaats onder omstandigheden die treffend zijn voor het thema dat van toepassing is. Ook woensdagavond was weinig fantasie nodig om je in het winterse Rusland te wanen in een ijzig koude Maartenskerk. Gelukkig zorgde het programma voor een warm gevoel.

Lees verder op de website van De Kaap

Leersumseveld gedeeltelijk afgesloten vanwege broedseizoen

LEERSUM  Het gebied rond de plassen in het Leersumseveld van Staatsbosbeheer zal van 15 maart tot 15 juli afgesloten zijn voor publiek. Dit gebeurt in verband met het broeden van onder andere dodaars en geoorde fuut.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 10 maart 2010 (kopie)

Rijsenburgselaan Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:40 uur  temperatuur: 5 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Oprichter Rhenens Belang geroyeerd

RHENEN  Oprichter Jan Wiesenekker van Rhenens Belang is met onmiddelijke ingang door zijn partij geroyeerd. De kwestie draait om zijn integriteit: uit onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten is gebleken dat Wiesenekker niet integer en zelfs intimiderend is.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Vlaams Yevgueni Trio in Beauforthuis

AUSTERLITZ Op 14 maart speelt het Vlaamse Yevgueni Trio in het Beauforthuis. Yevgueni presenteerde onlangs in Nederland het album “We zijn hier nu toch”, in Paradiso. Dit nieuwe album stond in 2 weken op nr. 1 in de Belgische albumlijst.

In België al lang wereldberoemd, maar nu veroveren ze ook Nederland. Het doet denken aan Spinvis, Stef Bos, Gorki, maar Yevgueni is niet voor een gat te vangen: luister op MySpace. Yevgueni staat niet alleen in het Beauforthuis, ook Mira verzorgt een deel van het concert. Haar huidige single ‘Het liefst’ wordt op de nederlandse Radio1 en 2 veelvuldig gedraaid. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
zondag 14 maart, 17.00 uur 
Yevgueni Trio / Mira – Wonderschone liedkunst 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Heuvelrugnieuws van donderdag 11 maart 2010 (kopie)

De Warande Driebergen
video: © Renk Knol
tijd: 15:00 uur  temperatuur: 5 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Kees Keijzer overleden


DRIEBERGEN  Op woensdag 3 maart is op 76-jarige leeftijd de markante Driebergse politicus Kees Keijzer overleden. Twintig jaar lang was hij een toonaangevend gemeenteraadslid met gefundeerde standpunten en spraakmakende interrupties, die de vergaderingen met kleurrijke betogen aanzienlijk wist te verlevendigen.


LEES VERDER IN DE STICHTSE COURANT VAN 11-3-2010

Verblijfsontzegging voor overlastveroorzakers in Doorn

DOORN  Burgemeester Frits Naafs heeft voor een periode van een jaar de omgeving van het Raadhuisplein in Doorn aangewezen als gebied waarbinnen een verblijfsontzegging kan worden opgelegd. Hierover is afstemming bereikt met politie en Openbaar Ministerie. Het gaat om het volgende gebied:

Dorpsstraat (vanaf Gezichtslaan tot kruising N227)
Korte Molenweg
Molenweg (vanaf punt Korte Molenweg t/m Raadhuisplein)
Dorpsstraat (Thorheimpassage tot aan Kampweg)

Met de aanwijzing van het gebied kan de burgemeester een verblijfsontzegging opleggen aan personen die zich schuldig maken aan overlast en vernielingen. Een verblijfsontzegging houdt in dat personen na een strafbaar feit voor enige tijd niet meer in het gebied mogen komen. De termijn kan oplopen tot drie maanden en verlenging is mogelijk. Overtreding van een verblijfsontzegging wordt gezien als misdrijf en wordt gestraft met een boete van maximaal € 3.350,- of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.

De burgemeester heeft tot deze maatregel besloten vanwege aanhoudende overlast in het centrum van Doorn.  ,,Ik heb er geen moeite mee als jongeren elkaar willen ontmoeten. Als men zich gedraagt is er niets aan de hand, ook niet in het aangewezen gebied. Maar als grenzen worden overschreden volgt handhaving. Dit is in gesprekken met de jongeren ook duidelijk gecommuniceerd.”

In ieder geval nog twee weken cel voor 74-jarige Leersumer

LEERSUM  De 74-jarige man uit Leersum die zondag werd aangehouden in het huis van zijn buren aan de Rijkstraatweg blijft in ieder geval nog twee weken in de cel. De rechter commissaris in Utrecht heeft donderdag besloten dat de Leersummer in voorarrest blijft.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Deco Home 1 kan zaterdag kampioenstitel behalen

DOORN  Het eerste team van Korfbalclub Doorn (KCD) speelt zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Hilversum. Uitgaande van de stand en krachtsverhoudingen kan het kampioenschap KC Doorn niet meer ontgaan. Het team heeft nog één wedstrijdpunt nodig.

Lees verder op de website van De Kaap

Kappen op terrein De Basis begonnen

DOORN  Al een aantal jaar zijn er plannen voor grootschalige vernieuwing op het terrein van De Basis. Deze plannen zijn onderverdeeld in drie fases. De eerste fase is de nieuwbouw van zestien bungalows, de tweede fase is de oprichting van een nieuw hoofdgebouw en fase drie is de toevoeging van een groot aantal zorgwoningen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 12 maart 2010 (kopie)

De Havik Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 11:50 uur  temperatuur: 6 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Nieuwe expositie in het Kunstgilde

LEERSUM  In een nieuwe expositie die zaterdag 13 maart om 16.00 uur wordt geopend geven vier gildeleden een gevarieerd beeld van hun kunstzinnige activiteiten.

Lees verder op de website van De Kaap

Alle partijen met VVD om de tafel

HEUVELRUG  De VVD heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste zetels behaald. De partij is met zeven zetels de winnaar van de verkiezingen. Het initiatief voor het nieuwe college ligt dan ook bij de liberale partij van voorman Roy Pamboer. ,,Wij praten met alle partijen.

Lees verder op de website van De Kaap

Roosbeef in Cultuurhuis Doorn

DOORN  Na een succesvolle theatertour met volle zalen en een uitermate goed ontvangen debuutalbum is Roosbeef op vrijdag 19 maart in Cultuurhuis Doorn te bewonderen.

Lees verder op de website van De Kaap

Gezonde lammetjes, maar geen open dag

AMERONGEN  Normaal gesproken is de vierde zaterdag van maart een levendige jonge dierendag op schapenboerderij De Scheper aan de Lekdijk. Al 18 jaar komen op deze ‘lammetjesdag’ vele honderden bezoekers genieten van de pasgeboren schaapjes en van hun zorgzame ouders. Helaas is er dit jaar op 27 maart geen open huis op boerderij De Scheper.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 14 maart 2010 (kopie)

Hoofdstraat Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 12:10 uur  temperatuur: 8 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dalto plaatst zich voor play-off’s ondanks verlies tegen PKC

DRIEBERGEN  Bij winst zou Dalto zeker zijn van de play-offs en bij winst van PKC ligt die ploeg op schema voor de play-offs van de Lotto Korfbal League, dus voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd. Herman van Gunst had de vakken van Dalto veranderd om zich zodoende aan te passen aan PKC.

Deze aanpassing pakte voor PKC goed uit. De schutters van Dalto Bob de Jong, Jos Roseboom en Jorrit Bergsma werden door de heren van PKC goed in bedwang gehouden, terwijl international Leon Simons zich in de 2e helft zich duidelijk manifesteerde als captain van het jonge PKC. Hij werd met 11 doelpunten Man of the Match.
Het begin van de wedstrijd verliep voor beide teams zeer moeizaam na 6 minuten was door beide partijen slechts 2x gescoord (2-2). Na deze stand kwam de score pas goed op gang. Na 11 minuten kwam PKC voor het eerst op 2 doelpunten verschil 5-3 en hield dit vast tot de 25e minuut met de stand 13-11. Dalto kwam door Jorrit Bergsma en Adriaan van Dijk weer terug in de wedstrijd 14-13, wat tevens de ruststand was.
De tweede helft zou spektakel brengen. PKC kwam goed uit de kleedkamer, want binnen 4 minuten stond er een 18-14 op het scorebord. Ilona van den Berg scoorde nog wel, maar PKC leek de wedstrijd onder controle te hebben. Dalto dacht daar anders over, want via Jos Roseboom, Jorrit Bergsma en Bob de Jong 2x werd de stand weer gelijk getrokken 18-18. Vanaf dat moment vielen de doelpunten om en om tot de stand 22-22. De laatste 15 minuten van de wedstrijd waren voor PKC, met name door het sterke verdedigen. Door dit sterke verdedigen kwam PKC aanvallend in de laatste fase wat te kort, zodat binnen enkele minuten Dalto nog een keer door Henriet Brandsma en Bob de Jong kon terugkomen tot 24-24. Maar binnen 1 minuut scoorde Leon Simons 2x met nog 2 minuten te gaan en was de stand 26-24. Het was ook PKC dat de bevrijdende treffer scoorde. Eindstand 27-24. Bob de Jong was topscoorder aan Daltokant met 7 treffers.
Ondanks het eigen verlies heeft Dalto zich door verlies van TOP/Wereldtickets.nl tegen DOS’46/Engeldot toch geplaatst voor de play-offs. Welke ploeg zich als laatste zal aansluiten bij de eerste nummers 4 zal na volgende week bekend zijn.

SGP, VVD, CDA en RB vormen coalitie Rhenen

RHENEN  De komende vier jaar zullen SGP, VVD, CDA en RB in Rhenen samenwerken in een sterke, brede coalitie. Samen hebben zij een doel voor ogen: bouwen aan een mooie, sterke gemeente. Dat hebben de partijen vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Sinds de verkiezingen zijn er door verschillende partijen gesprekken gevoerd. Als snel bleek dat SGP, VVD en CDA het inhoudelijk goed met elkaar kunnen vinden. De verkiezingsprogramma’s vertonen veel overeenkomsten. Dat blijkt ook het geval te zijn met RB die later aan tafel is aanschoven.

De partijen omschrijven hun coalitie als ,,zakelijke en sociaal.”

De afgelopen dagen is van verschillende kanten gepleit voor een brede coalitie. Die hebben de vier gevormd. SGP, VVD en CDA en RB zien ook de noodzaak van breed draagvlak in  tijden dat het financieel minder gaat.

De nieuwe coalitie mag op een breed draagvlak rekenen. De vier partijen haalden samen bijna tweederde van alle stemmen binnen: 5600 van de 8800. Dat is een stabiele basis. In de raad bezetten zij samen 11 van de 17 zetels. Ook dat is een goed uitgangspunt voor de komende vier jaar.

De coalitiepartners moeten het bereikte akkoord nog voorleggen aan de leden voor goedkeuring.

Over het coalitieakkoord kunnen en willen zij op dit moment nog niet teveel zeggen. De afgelopen dagen is een puntenprogramma opgesteld. Dat wordt nu uitgewerkt en daarna voorzien worden van een financiële paragraaf.
Gezien het financiële tij zullen er moeilijke en pijnlijke beslissingen genomen moeten worden. In de gesprekken die de partijen daarover gevoerd hebben is er echter eensgezindheid: bezuinigen moet, maar de mensen die het al moeilijk hebben moeten daar niet te veel van merken en de lasten mogen zeker niet meer stijgen dan met het inflatieniveau.

Andere belangrijke thema’s die terugkomen in het akkoord zijn veiligheid op straat; het snel opstarten van een kerntakendiscussie in verband met de bezuinigingen; aan de gang met de wijk Vreewijk; een sterk ondernemersloket; ruimte voor de mantelzorgers; werken aan stadsetiquetteregels: Hoe gaan we in Rhenen met elkaar om?
Het definitieve coalitieakkoord wordt in april gepresenteerd, zo is de verwachting.

Over de wethoudersposten hebben de partijen gesproken. De beleidsontwikkeling wordt gedaan door vier partijen, SGP, VVD en CDA leveren een wethouder.
 
Over de portefeuilleverdeling is ook gesproken, maar op dat punt moeten nog puntjes op de i worden gezet. Daarover volgen later mededelingen.

Verdiende Overwinning CDN 2-5

DRIEBERGEN  In een goed gespeelde wedstrijd heeft CDN in Almere-Buiten met 2-5 gewonnen van Buitenboys. Een wedstrijd met een debutant in de CDN gelederen: Jevenikov Gomev, de 17 jarige A-junior die de geblesseerde Pim van Amerongen uitstekend verving en tweemaal scoorde. Het was direct vanaf het begin , dat CDN de aanval koos en al in 1e minuut een grote kans voor Gerwin v/d Klift die in handen van de keeper schoot. Het waren  de eerste minuten van deze strijd die CDN al een voorsprong had moeten opleveren.

vergroot foto1     vergroot foto2

Zowel Elmar van Doorn als Henk-Jan Veenendaal miste in de begin fase diverse kansen maar met veel geluk hield de doelman van Buitenboys zijn doel schoon. Uiteindelijk was het de dit seizoen zeer productieve Elmar van Doorn die de bal in de 18e minuut een klein tikje hoefde te geven om CDN op voorsprong te brengen.0-1. Na dit goed begin bleven doelpunten uit maar een goede aanval van Gerwin v/d Klift die in de 38e minuut een goede voorzet gaf en de kans die hieruit voortkwam werd voortreffelijk ingeschoten door de al genoemde Jevenikov Gomev 0-2.

CDN bleef de sterkste en bleef met goede combinaties de druk op het doel van de tegenstander  vergroten wat net voor de rust door goed doorzetten van Elmar van Doorn een wel verdiende ruststand van 0-3 bracht.

Na de thee kreeg CDN de koude noordoosten wind tegen maar bleef goed combineren en dat leverde in de 46e minuut een schitterend doelpunt op van Henk-Jan Veenendaal die vanaf rechts met een fantastisch schot via binnenkant van de paal de 0-4 aantekende. Na dit doelpunt sprong CDN te slordig om met de kansen die men kreeg. In de 64e minuut werd Marco Kooy gewisseld voor Lucas v/d Hengel. Het werd 0-5 door een uitstekende aktie van Jevenikov Gomev. Na dit doelpunt ging CDN slordiger spelen wat de tegenstander de kans gaf om tegen te scoren in de 76e minuut en de 84e minuut door tweemaal doeltreffend de stand  een draaglijker uitslag op het bord te zetten 2-5. Elmar van Doorn werd nog gewisseld voor Tolga Albayrak en Henk-Jan Veenendaal voor Jeroen Polling. Maar in de uitslag kwam geen verandering meer en zo sloot CDN na een lange reis deze wedstrijd winnend af.
Zaterdag as 20 Maart 2010 de thuiswedstrijd tegen FC Abcoude Aanvang 14.30 sportpark de Woerd.

Candia’66 kan niet verrassen bij Breukelen

RHENEN  Uit bij Breukelen zou elk puntje natuurlijk al een bonuspunt zijn maar de 2-0 nederlaag van Candia voelde toch erg zuur. De ruststand van 0-0 was natuurlijk absoluut niet slecht en Candia wist aardig mee te voetballen tegen de promotiekandidaat.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

De Hoeksteen vraagt om visie

LEERSUM  Het schoolgebouw van CBS De Hoeksteen dateert uit 1952. Het telt acht leslokalen en dat zijn er twee te weinig voor het huidige aantal leerlingen. De school heeft recht op die uitbreiding en de gemeente heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld.

Lees verder op de website van De Kaap

Boomfeestdag 2010

LEERSUM/AMERONGEN  Dit jaar organiseert Staatsbosbeheer samen met de gemeente Utrechtse heuvelrug weer de jaarlijkse boomfeestdag. Woensdag 17 maart zullen zes scholen uit Leersum en Amerongen het bos is gaan om boompjes te planten.

Lees verder op de website van De Kaap

Musketiers lelijk naar achtste overwinning

ELST  Men spreekt wel eens over ‘het geluk van de kampioen’. Nou is het niet reëel om Musketiers een eventueel kampioenschap in de vierde klasse toe te dichten, toch is de ploeg uit Elst goed op weg naar iets moois. In de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein ging er veel verkeerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Open Dag bij Doornse Golf Club

DOORN  De Doornse Golf Club opent op zondag 28 maart van 11.00 tot 16.00 uur haar poorten voor iedereen die een kijkje wil nemen op de golfbaan aan de Mariniersweg in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 15 maart 2010 (kopie)

Koningin Julianalaan Driebergen
foto: © Anthon Keuchenius
tijd: 10:00 uur  temperatuur: 8 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Beleid Zeister brandweer nodeloze meldingen succesvol

ZEIST  Het beleid nodeloze brandmeldingen in Zeist is effectief en financieel aantrekkelijk. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) in opdracht van brandweer Zeist. Op 18 maart organiseert het NIFV een symposium over het terugdringen van nodeloze meldingen. Brandweer Zeist zal haar beleid tijdens het symposium presenteren aan brandweer Nederland.

Het NIVF is in Nederland een autoriteit op het gebied van onderzoek naar fysieke veiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal automatische meldingen landelijk sterk is toegenomen in de periode 1999-2008. In deze periode is het aantal meldingen in de gemeente Zeist ongeveer gelijk gebleven. Volgens de landelijke trend had Zeist in 2008, 882 tot 954 meldingen moeten hebben in plaats van 459.

Van elk object wordt een aantal loze meldingen als acceptabel geaccepteerd op basis van het aantal melders dat er hangt. Gaat het alarm toch vaker onnodig af, dan is sprake van een overschrijding. Vorig jaar is de lange termijn doelstelling met betrekking tot het beperken van die overschrijding gehaald. Het onderzoek bevestigt dit. Als instellingen niet binnen de norm blijven, krijgen ze een officiële waarschuwing. Hierin staat dat een dwangsom kan worden opgelegd. Het onderzoek wijst uit dat dit effectief is. Het daadwerkelijk opleggen geeft nog meer resultaat. In beide gevallen lijkt het effect van blijvende aard. Ten slotte is als onderdeel van het onderzoek een kosten-batenanalyse uitgevoerd. Dit toont aan dat het beleid loont. Daarnaast zijn er veel bijkomende voordelen die niet in geld zijn uit te drukken, zoals minder risico’s voor de verkeersveiligheid en een positieve invloed op de motivatie van vrijwilligers en werkgevers.

Al zo’n 15 jaar werkt brandweer Zeist aan het terugdringen van het aantal loze meldingen. Door de jaren heen is deze aanpak steeds verder geprofessionaliseerd. Belangrijke redenen om het aantal loze meldingen terug te dringen zijn:
    •    de motivatie van vrijwilligers en de bereidheid van hun werkgevers om medewerking te verlenen;
    •    de verkeersrisico’s bij een uitruk met spoed;
    •    de kosten van een uitruk voor de gemeenschap;
    •    de beschikbaarheid voor andere noodhulp;
    •    geluidsoverlast voor omwonenden.

Hemur Enge A1 wint de titel in direct duel

AMERONGEN  De junioren van Hemur Enge kregen het aan het einde van het zaalseizoen niet voor niks. Met nog drie wedstrijden te spelen moesten de spelers van Rene Nell en Jeroen Bode nog hun directe concurrent treffen, Koveni A2. Het duel werd knap, maar ook krap gewonnen.

Lees verder op de website van De Kaap

Vakkanjer Kees van Oosten uit Elst pakt goud

ELST  Kees van Oosten (Elst, Utr) is de nieuwe Nederlandse kampioen machinebankwerken fijnmechanisch. De leerling van de Leidse Instrumentmakersschool pakte afgelopen week goud in de finale van de VakkanjerWedstrijden 2010 in Utrecht.

Lees verder in de Veenendaalse Krant

Drukke zondag brandweer Leersum

LEERSUM  De brandweer uit Leersum had het afgelopen zondag druk. Een eerste melding om 4.24 uur: het betrof een brand in een bouwcontainer aan de MC Verloopweg.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrouwen Volleer net iets beter dan Enervo in spannende derby

HEUVELRUG  Met nog vier ronden te gaan krijgt de volleybalcompetitie een spannend slot. De mannen van Enervo voeren na de 4-0 tegen Switch 2 en het verrassende verlies van Protos 2 de ranglijst aan.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome in galavoorstelling naar de titel

DOORN  Onder toeziend oog van wethouder Pamboer heeft KCD/Decohome de titel veroverd in de vierde klasse. De Doornse Korfballers lieten geen spaan heel van het bezoekende Hilversum en met een 34-7 overwinning werd de terugkeer naar de derde klasse bezegeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeroen Pek met jazzrock en hedendaagse grooves in Doorn

DOORN/MAARN  Jazz is bij uitstek een stijl muziek waar het avontuur gezocht wordt in de improvisaties en de interactie tussen musici. De in Maarn woonachtige internationaal vermaarde jazzfluitist Jeroen Pek zal, in deze verassende serie, wisselende Nederlandse jazz-muzikanten uit de Nederlandse top uitnodigen om dit muzikale avontuur met het publiek te beleven.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 16 maart 2010 (kopie)

Korte Dreef Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 14:50 uur  temperatuur: 8 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Vernieuwd schietcentrum Amerongen feestelijk heropend

AMERONGEN  Hoewel niet algemeen bekend, bestaat er al dertig jaar in de kelder van De Ploeg een ruime, professionele schietbaan. Drie schietsportverenigingen maken hiervan gebruik.

Lees verder op de website van De Kaap

Zomaar geslagen

DOORN  Een 44-jarige vrouw uit Doorn fietste maandagmiddag over de Berkenweg. Een onbekende automobilist in een witte auto stopte en sloeg de vrouw meerdere malen. De man reed vervolgens weg. De vrouw raakte niet gewond maar deed wel aangifte bij de politie. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Pachtovereenkomst feestweek Elst ondertekend

ELST  In café Riche in Elst werd afgelopen zaterdag de pachtovereenkomst van de tent voor het oranjefeest 2010 ondertekend.

Lees verder op de website van De Kaap

Verdiende overwinning DEV op Delta Sports

DOORN  Op een teleurstellend hoofdveld in Doorn stond het na 90 minuten 2-1 voor DEV. Delta Sports kwam sterk terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk kon DEV de eerste overwinning na de winterstop veiligstellen.

Lees verder op de website van De Kaap

Leerling Revius Lyceum naar halve finale BBC Public Speaking Awards

DOORN  Na een spannende dag op het Revius Lyceum in Doorn zijn de laatste zes kandidaten bekend voor de halve finale van de BBC Public Speaking Awards. Zaterdag zullen 32 scholieren uit het hele land bijeenkomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Kunst voor kraamkamer

DOORN  Galerie KunstKerk Doorn opent op 21 maart om 15.00 uur een kleurrijke voorjaarsexpositie onder de naam ‘Kleur in de KunstKerk’. Tijdens deze expositie wordt werk getoond van Wim Streep, Peter de Volder, Fàbio Balen, Jan Wijers en Rob Ponsioen.

Lees verder op de website van De Kaap

Optreden OL’55

DOORN  De band OL’55 verzorgt zaterdag 20 maart een optreden in café Ome Lou op de Amersfoortseweg in Doorn. De drie jeugdvrienden Guus Paat, Pim Fuchs en Ernst Makily begonnen als tieners met elkaar muziek te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Das rukt op naar Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG De das rukt op in de regio. Het roofdier is gesignaleerd op de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug. Bij de uiterwaarden van de Nederrijn is een burcht ontdekt. De boswachter wil niet zeggen waar precies, om de dassen niet te storen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Heuvelrugnieuws van woensdag 17 maart 2010 (kopie)

Middellaan Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 10:00 uur  temperatuur: 6 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Dit jaar geen Rijnweek in Rhenen

RHENEN  Voor het eerst sinds dertien jaar zal er deze zomer geen Rijnweek zijn in de Rhenense Veerwei. Na intensief overleg, intern en met alle betrokkenen, is het bestuur van de Stichting Rijnweek Rhenen tot dat besluit gekomen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jubilaris bij Stichts Mannenkoor

DRIEBERGEN  Als je als Stichts Mannenkoor uit Driebergen reeds zo’n 57 jaar oud bent en mensen aan je weet te binden, komt het natuurlijk nog wel eens voor dat er een jubileum valt te vieren. Tijdens de repetitie-avond van afgelopen donderdag was het de beurt aan Gerrit van den Berg uit Doorn, die reeds 25 jaar als bas verbonden is aan het koor.

Lees verder op de website van De Kaap

Roelofs Lauscher Trio in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Zondag 21 maart presenteert het jazztrio Roelofs2Lauscher in het Beauforthuis hun CD Catharis. Catharsis is een bescheiden parel vol kristalheldere muziek. Drummer Geert Roelofs en bassist Werner Lauscher zijn bekend van het trio van de veel te vroeg overleden pianist Glenn Corneille.

Nu vormen ze samen met Glenns vriend Mike Roelofs een nieuw, ander trio, met eigen muziek, maar net zo’n hechte sfeer. “Door het vluchtige karakter van de muziek is een intense luisterbeurt echter noodzakelijk, want anders glipt Catharsis gegarandeerd door de vingers, wat absoluut zonde zou zijn.” (Joachim Ceulemans, recensie Kwadratuur). Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
zondag 21 maart, 17.00 u 
Roelofs2Lauscher Trio – Catharsis cd-presentatie 
Mike Roelofs – piano | Geert Roelofs – drums | Werner Lauscher – bas 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Amazing Meezing Avond in Buitenlust

AMERONGEN Op zaterdag 20 maart kan iedereen weer meezingen in Buitenlust tijdens de Amazing Meezing avond. Het concept is als volgt: de muziek is Nederlands- en Engelstalig, van zoet tot stevig, de hele avond non stop livemuziek. Pauzes zijn er niet.

Iedereen kan een muziekverzoek indienen. Deze wordt ter plekke op internet opgezocht en geprint voor de band. En dan: spelen en zingen maar!

De band is inmiddels bekend. De muziek blijft een verrassing. Want die wordt bepaald door de bezoeker. Wilt u ook uw favoriete muziek live horen? Kom dan naar de Amazing Meezing Avond, vraag uw favoriete nummer aan en… zing, huil, dans, lach en bewonder!

Kom op zaterdag 20 maart vanaf 21.30 uur naar Buitenlust en geniet van zingen en dansen. Entree € 12,50 aan de kassa. Als u online reserveert via www.amazingmeezingavond.nl is de entreekaart slechts € 10,00.

Tine van der Stroom ingezet als informateur

HEUVELRUG  Mevrouw T. (Tine) van der Stroom – van Ewijk treedt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug op als informateur. Zij is voor die rol benaderd door de VVD. De VVD heeft als grootste fractie in de raad het voortouw genomen bij de vorming van een nieuw college. 


Tine van der Stroom was burgemeester van onder andere Heemstede en Bunnik en heeft ervaring met mediationtrajecten. Op dit moment woont zij in Rhenen.
 
Samen met de VVD spreekt Tine van der Stroom de komende weken met vertegenwoordigers van de fracties in de raad. In deze gesprekken moet duidelijk worden welke punten er bij de collegevorming aan de orde moeten komen. In een eerste rondegesprek met de VVD is al duidelijk geworden dat in een coalitieakkoord overeenstemming moet worden bereikt over de bezuinigingen, die in de komende raadsperiode op de gemeente af komen.
 
Tine van der Stroom rapporteert over haar bevindingen in een openbare bijeenkomst. Deze is voorlopig voorzien op vrijdag 26 maart om 12.00 uur in de raadzaal van het Cultuurhuis Pléiade in Doorn. Dan wordt duidelijk welke partijen gaan onderhandelen over de vorming van een nieuw college.

Goedkeuring uitwerkingsplan Lange Dreef

DRIEBERGEN  Het uitwerkingsplan Lange Dreef van gemeente Utrechtse Heuvelrug is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In eerste instantie was er geen goedkeuring aan dit uitwerkingsplan gegeven, omdat het in strijd zou zijn met het moederplan Lange Dreef.

In een bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de provincie is vervolgens door de gemeente aangetoond dat van strijdigheid met het moederplan geen sprake is, waarop Gedeputeerde Staten hebben besloten het uitwerkingsplan goed te keuren. De ingediende zienswijzen zijn ongegrond verklaard.

Bestolen van auto

ZEIST Op dinsdagavond werd een man bestolen van zijn auto. De man had via internet een afspraak gemaakt met iemand die hem iets wilde verkopen. Op de Laan van Vollehove pikte de man drie onbekende mannen op en zij reden in de richting van de Valckenboschlaan.

Op een gegeven moment werd de man bedreigd met een vuurwapen. De 19-jarige man uit Den Bosch wist vervolgens te vluchten uit zijn eigen auto en waarschuwde de politie. Op de plek waar de man uit de auto was gestapt, stond zijn groene Opel Corsa niet meer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Binnensticht. 

Op bezoek bij Baron en Barones van Doorn tot Beukenrode

DOORN  In het ‘Canonproject’ van Kunst Centraal in samenwerking met Annet Werkhoven, zijn, tot en met 11 maart, bijna alle groepen 7 en 8 van de Doornse basisscholen op bezoek geweest bij de Baron en Barones op hun Landgoed Beukenrode.

Lees verder op de website van De Kaap

Doornaar Piet de Jong is erelid Dendrologische Vereniging

DOORN  Van jongs af aan was Piet de Jong (71) al bezig met het kweken van planten. Door deze interesse kon een studie aan de toenmalige Landbouwhogeschool in Wageningen niet uitblijven. In 1966 is de Jong afgestudeerd met een proefschrift over de Esdoorn getiteld ‘De bloei van de Esdoorn’.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 18 maart 2010 (kopie)

Damhertlaan Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:20 uur  temperatuur: 15 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Scholieren planten bomen op de Heuvelrug

MAARN/MAARSBERGEN  Op diverse plaatsen zijn woensdag bomen geplant door leerlingen van de basisscholen. Dit in het kader van de nationale Boomfeestdag.

Lees verder op de website van De Kaap

Coalitie met drie van de vier grote partijen’

HEUVELRUG  VVD wil een coalitie vormen met drie van de vier grootste partijen. Daarmee doelt de partij op CDA, D66 en GroenLinks/PvdA. De andere partijen vallen af voor een plek in het college.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorjaarsconcert Rhenus Cantat

RHENEN  Het a capellakoor van Rhenus Cantat geeft zondag 21 maart een voorjaarsconcert ‘Songs on Sunday’. Het concert in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 1 in Rhenen begint om 15.30 uur.

Uitvoering Darthuizer Toneelvereniging

LEERSUM  De Darthuizer Toneelvereniging voert op ‘Vrouw zoekt Boer’, een zeer actuele comedy in zeven scenes door Carl Slotboom.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 19 maart 2010 (kopie)

Korte Dreef Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 10:45 uur  temperatuur: 11 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Gratis compost

ZEIST  Van 20 tot en met 27 maart kunnen inwoners van de gemeente Zeist op verschillende plekken in Zeist een gratis zak compost van 40 liter ophalen tegen inlevering van een compostbon. Deze compostbon is te vinden op de gemeentelijke pagina’s van 17 maart in de Nieuwsbode.

Boosheid na kap populieren

AMERONGEN  De kap van zo’n honderd populieren en zeven eiken op Lievendaal in Amerongen heeft geleid tot boze reacties. De kap werd vorige week uitgevoerd door rentmeesterkantoor ’t Schoutenhuis in Woudenberg in opdracht van de eigenaren.

Lees verder op de website van De Kaap

Wateroverlast

ZEIST  Donderdagavond meldde een bewoner van een appartement aan de Anna Paulownalaan dat hij wateroverlast had, kennelijk afkomstig van zijn bovenburen. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat er water vanaf de bovenburen langs de gevel naar beneden liep. Bij onderzoek in de betreffende woning troffen de agenten een hennepkwekerij van bijna 300 planten aan. Zij namen de planten en de kweekapparatuur in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

Lezing bij EHBO Leersum

LEERSUM  De EHBO-afdeling Leersum bestaat deze maand 75 jaar. In het kader van dit jubileum wordt er op woensdag 31 maart in de toneelzaal van De Binder, Hoflaan 29 te Leersum, een lezing gehouden over epilepsie bij kinderen en jonge mensen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 20 maart 2010 (kopie)

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:00 uur  temperatuur: 15 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


VVA’71 winnaar van boeiende maar slechte Rhenense derby

RHENEN  VVA71 heeft in de gemeentelijke derby van Candia’66 weten te winnen. In een boeiende doch slechte pot versloegen de Achterbergers de Rhenenaren met 0-2.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Toneelvereniging Kleurspoeling speelt blijspel in Leersum en Wijk

LEERSUM  Toneelvereniging Kleurspoeling speelt het eigentijdse blijspel ‘De Goot’ van Ton Davids, onder regie van Harry Jansen. Dit keer op twee lokaties: op vrijdag 16 april 2010 in de theaterzaal van Landgoed Ginkelduin Molencaten te Leersum en op zaterdag 17 en zondag 18 april in Theater Calypso te Wijk bij Duurstede.

Lees verder op de website van De Kaap

Palmpasenoptocht

DOORN  In Doorn wordt op zaterdag 27 maart de traditionele palmpaasoptocht gehouden. In een kleurige optocht voorafgegaan door de Koninklijke Harmonie Doorn wordt gelopen van de brandweerkazerne aan de Kampweg naar het Zonnehuis.

Lees verder op de website van De Kaap

Zwaar bevochten zege CDN 2-0

DRIEBERGEN  In een vooral de eerste helft goed gespeelde wedstrijd heeft CDN belangrijke punten gehaald voor de promotie naar de derde klasse door FC Abcoude met 2-0 te verslaan. Daarentegen was de tweede helft van een bedenkelijker niveau van beide kanten: alles wat bijna goed zou moeten gaan dat mislukte.
CDN begon overdonderend met al in de tweede minuut een vrije trap van Henk-Jan Veenendaal die net over het doel ging.

vergroot foto1   vergroot foto2

Direct hierna een goede van Pascal van Doorn die zijn passeerbewegingen iets te lang doorvoerde. De eerste gele kaart van deze sportieve wedstrijd viel al in de elfde   minuut voor Jeroen Rook. Dezelfde speler was het die in de 13e minuut aan de voorbereiding lag van de voorsprong voor CDN. Een uitstekend genomen vrije trap belande op het hoofd van Marco Kooy en zijn kopstoot trof doel 1-0.

Het waren de CDN voorwaartsen die door snel de bal steeds direct te spelen voor het meeste gevaar zorgden. Maar de verschillende tegenstoten van FC Abcoude waren toch ook niet van gevaar ontbloot: 3 vrije trappen in een korte periode en van de zelfde afstand brachten toch wel enig gevaar voor het doel van CDN doelman Michel van Bruggen.

Vooral in de 37e minuut had FC Abcoude een doelpunt verdiend maar door een grote misser van de spits ging de bal net naast. Maar aan de andere kant een schitterende actie in de 41e minuut door Henk-Jan Veenendaal die zijn schot door de binnenkant van de paal zag gekeerd.Rust 1-0

Na de wel verdiende thee gingen de talrijke supporters er even goed voorzitten maar men kwam bedrogen uit. Deze tweede helft gaf niet wat de toeschouwer verwachtte een aan beide kanten slechte 2e helft. Het meest in het oog vielen de vele gele kaarten over en weer de die de toch goed leidende arbiter Knetsch uitreikte en allemaal terecht waren. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd;  eerst werd Pascal van Doorn vervangen voor Lucas v/d Hengel even later gevolgd door de wissel Elmar van Doorn voor Jeroen Polling die zijn invalbeurt luister bijzette door een schitterend schot af te vuren op het doel van FC Abcoude die keihard tegen de onderkant van de lat uiteenspatte. Na dit schot kreeg in de 87e minuut de rechtsback van FC Abcoude nog de rode kaart door een onbesuisde actie. Het was Kevin van Woudenberg die ver in blessuretijd de 2-0 maakte door een lob over de uitlopende keper te plaatsen en de bal daarna te achterhalen en fantastisch in tikte. Door de nederlaag van FC Omniworld tegen NITA met 1-2 kan CDN volgende week 27 maart 2010 de promotie naar de 3e klasse bewerkstellen door te winnen in de uitwedstrijd in Tienhoven tegen VIOD aanvang 15.00 uur de supportersbus vertrekt om 13.15 van sportpark de woerd.

Dalto wint van TOP en stelt derde plek veilig

DRIEBERGEN  Bij de wedstrijd in Driebergen stond vooraf niet zoveel op het spel als in de andere wedstrijden die allemaal op hetzelfde tijdstip begonnen. Mocht TOP nog kans maken op plaats vier dan moest er in ieder geval gewonnen worden in Sportcentrum Hoenderdaal.

Dalto kon bij een overwinning zich definitief op plaats drie nestelen en in de kruisfinale Fortuna/MHIR treffen. Na een slordig begin van beide kanten won Dalto verdiend met 22-19. Een opvallende rol was weggelegd voor de dames van Dalto. Merle van Rijn en Henriette Brandsma hadden hun tegenstanders verdedigend helemaal in de tang en gaven geen millimeter ruimte en Ilona van den Berg scoorde op een aantal belangrijke momenten.

Vooraf hadden de supporters van Dalto een mooie fotopresentatie gemaakt voor de afscheidnemende Bob de Jong en Linda van Woudenberg die op groot scherm te zien was. Ondanks dat het seizoen nog niet is afgelopen was dit wel de laatste officiële thuiswedstrijd van Bob de Jong. Linda van Woudenberg was al eerder gestopt na de wedstrijd tegen OVVO. Nadat de thuisclub de supporters had bedankt met zakjes snoep voor hun steun tijdens dit zaalseizoen kon de wedstrijd beginnen.
De eerste twintig minuten waren aan beide kanten erg rommelig en er werden veel kansen gemist. Het was TOP dat als eerste een voorsprong van drie punten nam en uitliep naar 6-9. TOP speelde de laatste tien minuten voor rust geduldig en georganiseerd , in de aanvallen van Dalto bleef het onrustig en vooral de Dalto-heren hadden het verdedigend moeilijk. In de laatste vijf minuten knokte Dalto zich terug en het begon langzaam te lopen bij de ploeg van Herman van Gunst. Beide teams zochten de kleedkamers op bij 9-11.
Dalto startte de tweede helft scherp en binnen twee minuten brachten Bob de Jong en Henriëtte Brandsma door afstandschoten beide ploegen weer op gelijke hoogte, 11-11. TOP had aanvallend moeite met de verdedigende druk van de thuisclub en kreeg weinig tot geen kansen en zag enkele malen de schotklok afgaan. Dalto profiteerde aanvallend optimaal door doelpunten van Ilona van den Berg en Jos Roseboom en liep uit naar een 13-11 voorsprong. Na 13 minuten in de tweede helft scoorde TOP pas voor het eerst, maar het antwoord van Dalto kwam gelijk van Ilona van den Berg met twee doelpunten waarmee zij voor een 16-12 voorsprong voor de thuisclub zorgde.
TOP coach Hans Heemskerk probeerde met een dubbele wissel zijn ploeg weer in de wedstrijd te krijgen. Die wissels leken succes te hebben want TOP haakte weer even aan en kwam terug naar 18-15 en 19-16.
TOP kreeg in de laatste vijf minuten kansen op de aansluiting, maar Dalto behield de voorsprong door onder andere een mooie treffer met 1 hand van Jos Roseboom. In de laatste twee minuten speelde Dalto de wedstrijd vakkundig uit en bij 22-19 floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst. Met deze winst heeft Dalto zich definitief op de derde plaats genesteld. Dit betekent dat de tegenstander in de play-offs Fortuna zal zijn. Die wedstrijd is een mooi moment voor Dalto om te laten zien dat zij ook van Fortuna kunnen winnen, want daarvoor is het de hoogste tijd.
Dalto – TOP 22-19
Doelpunten Bob de Jong 6, Henriët Brandsma 1, Ilona van den Berg 4, Jorrit Bergsma 2, Jos Roseboom 7, Merle van Rijn 1, Simone Timmerman 1.

Wietplantage opgerold

ZEIST  Vrijdagmorgen treft de politie een wietplantage aan in een woning aan de Laan van Vollenhove. Een alerte burger doet melding van een zeer sterke wietlucht.

De politie treft bij controle van het adres inderdaad een volledige wietplantage aan in een slaapkamer van de woning. Deze wordt in beslag genomen ter vernietiging. In de woning worden drie verdachte mannen van 32, 31 en 30 jaar uit Zeist aan. Zij worden voor verhoor overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Mishandelaarster aangehouden

ZEIST  Vrijdagmiddag om 14:30 uur wordt een 60-jarige buschauffeur uit Vianen in de bus verwond door een boze passagiere. De 31-jarige vrouw uit Zeist stapte aan de Weeshuislaan op met haar kinderen. Zij probeerde te reizen op een ongeldig vervoersbewijs. De buschauffeur gaf aan dat de vrouw zo niet meekon. Dit accepteerde zij niet, waarop ze de chauffeur in het gezicht sloeg en hem licht verwondde. Gealarmeerde politie kwam snel ter plaatse en hield de vrouw aan. Zij is overgebracht naar het bureau, tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Palmpasenmarkt bij Bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 28 maart van 12.00 – 16.30 uur is er bij het bezoekerscentrum De Boswerf een Palmpasenmark. Het thema van de markt en de activiteiten is “Rijkdom in je achtertuin”. Voor bezoekers is er van alles te doen en te beleven rondom dit thema.

Kinderen kunnen deelnemen aan het bosspel “Scrat op zoek naar een vriend”, er kunnen broodjes worden gebakken en er is een paardenkoets. Bij het bosspel “Scrat op zoek naar een vriend” (Scrat is de sabeltandeekhoorn uit de film  Ice Age) gaan kinderen op zoek naar kriebelbeestjes, doen ze een behendigheidsspel met reuze eikels, zingen ze smartlappen en doen ze een quiz. Aan het eind van het spel maken ze een fantasiedier (vriendje voor Scrat).

Mark van Veen (bioloog) en Frans van Bussel (specialist natuur- en milieueducatie) van de KNNV Zeist verzorgen twee keer, om 13.00 uur en om 15.00 uur, de publiekslezing  “Rijkdom in je achtertuin” voor alle bezoekers vanaf 12 jaar. Wil je weten welke bijzondere dier- en plantensoorten er vlakbij huis voorkomen en hoe jij er een bijdrage aan kunt leveren dat deze rijkdom behouden blijft? Kom dan naar de lezing. 

Op de markt vindt u kramen van de natuur- en milieuorganisaties uit de regio: IVN, KNNV en de Bijenvereniging. Ook het winkeltje van Stichting Het Utrechts Landschap is aanwezig. KMTP/Groei en Bloei geeft informatie over haar activiteiten (o.a. bloemschikcursussen). Daarnaast zijn er kramen met (h)eerlijke producten uit de streek, zoals geitenboerderij Eureka uit Woudenberg met geitenkaas en Schoonnatuurvlees uit Soest. Hun witblauwe koeien zijn zomers te vinden in de mooiste weilanden van Soest, Baarn en Lage Vuursche. Tuin Brassica is aanwezig met fruitige producten uit eigen moestuin en Wereldwinkel Zeist verkoopt artikelen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die daar een eerlijke prijs voor ontvangen. 

De markt wordt opgeluisterd met live muziek verzorgd door leerlingen van de Zeister Muziekschool. Voor een hapje en drankje kunt u terecht op ons terras.

Bezoekers zijn  welkom vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur en de toegang bedraagt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar € 3,00. Donateurs van de Stichting Vrienden van de Boswerf hebben gratis toegang.

Voorjaarsconcert Harmonie Manderen

MAARN  Het orkest van Harmonie Manderen geeft vrijdag 26 maart het jaarlijkse Voorjaarsconcert in Dorpshuis De Twee Marken in Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorjaarsconcert Koninklijke Harmonie Doorn

DOORN  De Koninklijke Harmonie Doorn houdt op zaterdagavond 27 maart haar voorjaarsconcert in de Maartenskerk in Doorn. Ook dit jaar staan het orkest en het tamboerkorps op scherp om een mooi concert neer te zetten.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 22 maart 2010 (kopie)

Engweg 34 Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 14:15 uur  temperatuur: 12 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Comeback DEV levert slecht 1 punt op in Bunnik

DOORN  DEV Doorn heeft ruime ervaring met wedstrijden moeilijker maken dan ze zijn. Afgelopen zaterdag lag dat volledig aan de ploeg zelf. Tot vlak na rust stond het 3-0 achter tegen hekkensluiter Bunnik. Het werd 3-3.

Lees verder op de website van De Kaap

Gezellige spelletjesdag Sportvereniging Amerongen

AMERONGEN  Sportvereniging Amerongen SVA organiseerde zaterdag de jaarlijkse spelletjesdag voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar. Sporthal de Ploeg werd omgetoverd tot een speeltuin/kermis.

Lees verder op de website van De Kaap

Geslagen

ZEIST  Zondagmiddag omstreeks zes uur kreeg de politie een melding dat een man was mishandeld in een horecagelegenheid aan de Cronjelaan. De man had door een onbekend persoon peperspray in zijn ogen gespoten gekregen en was geslagen.

Hierdoor kwamen twee tanden los te zitten. De man deed aangifte en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Binnensticht.

Opnieuw knappe winst voor mannen Enervo

HEUVELRUG  Ook de twintigste wedstrijd van de mannen van Enervo werd in winst omgezet. Ditmaal was Servia 2 in eigen huis met 1-3 het slachtoffer. De vrouwen verloren de lastige uitwedstrijd tegen VTC Woerden 3 met 4-0. Volleer boekte dubbele winst. De mannen versloegen Servia 2 (3-1) en de vrouwen De Valk (3-2).

Lees verder op de website van De Kaap

Sporthal Beukenrode Onderwijs officieel geopend

DOORN  Beukenrode onderwijs heeft afgelopen week haar gloednieuwe sportaccommodatie officieel geopend. Onder belangstelling van diverse onderwijsrelaties, bestuur, plaatselijke politici, bouwers, medegebruikers en andere genodigden vond de opening op ludieke wijze plaats.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe bruggetjes in Aderwinkelpad

DRIEBERGEN Het Aderwinkelpad – het pad dat de wandelaar maar liefst twaalf kilometer van Driebergens mooiste natuur laat zien- heeft er twee nieuwe bruggetjes bij. Tussen de Langbroekerdijk en de Jachtrustlaan voert het Aderwinkelpad door het prachtige, maar soms wat zompige landgoed Beverweert. Daar dient de wandelaar ook nog heel wat slootjes te overbruggen. De planken die de wandelaar daarbij assisteren, waren op twee plekken dermate verzakt dat verontrustende berichten het bestuur van De Voetstap bereikten.

vergroot foto1    vergroot foto2

Een klompenpad hoeft heus niet egaal en verhard te zijn, belden de mensen, maar de gevaren die de wandelaar hier moest trotseren voerden werkelijk te ver. De kans hier in de plomp terecht te komen was groter dan verantwoord! Daarom riep De Voetstap afgelopen zaterdag de mannen van het Aderwinkelpad bijeen, acht in getal. Met vereende krachten werd een nieuwe beschoeiing aangebracht, werden acht kastanjehouten palen diep de modder in geslagen en daartussen twee meer dan volwassen eiken planken tot bruggetjes gepromoveerd. De wandelaar kan weer met gerust hart het Aderwinkelpad op.


Heuvelrugnieuws van dinsdag 23 maart 2010 (kopie)

Kraaybeeklaan Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 11:30 uur  temperatuur: 11 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Monster van Leersum op vrije voeten

LEERSUM  Het Monster van Leersum is weer vrij maar hij heeft wel een aantal beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Zo mag de man niet in een straal van 500 meter rond zijn huis komen en moet hij beschikbaar blijven voor een psychologisch onderzoek.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Drieberger neergestoken in Zeist

ZEIST  Maandagmiddag kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Hoog Kanje een jongen met een steekwond in zijn buik binnen was komen lopen. Direct gingen politie en ambulance met spoed ter plaatse. Daar troffen agenten een 17-jarige jongen uit Driebergen aan.

Hij verklaarde op straat met een jongen ruzie te hebben gekregen, waarbij de ander kennelijk zo kwaad werd dat hij hem met een mes stak. De verdachte was samen met twee andere jongens, die er samen met hem vandoor gingen. Het slachtoffer is voor behandeling per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.
 
Agenten hebben in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen. Aan getuigen van de steekpartij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

Johannes Passion door Gelders-Utrechts Cantatekoor

RHENEN  Het Gelders-Utrechts Cantatekoor voert zaterdag 27 maart de Johannes Passion van J.S. Bach uit in de Cunerakerk in Rhenen. De kerk is open om 19.30 uur; de uitvoering begint om 20.00 uur.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jongeren gezocht voor fietstocht vanuit Italië naar de Heuvelrug

HEUVELRUG  Fietsen van Verona (Italië) naar Amerongen om de Italiaanse vlag naar Nederland te halen. Een tocht over 1200 kilometer. Dat is de Giro di Sportuh. Voor deze uitdaging is Sportuh op zoek naar sportieve jongeren.

Lees verder op de website van De Kaap

Rugby Club The Pink Panthers Kampioen

DRIEBERGEN  Na de misstap vorig seizoen waardoor The First XV van The Pink Panthers degradeerde zijn de mannen volgend seizoen weer terug in de Tweede Klasse.  Een prachtig seizoen voor de mannen. 16 wedstrijden ongeslagen waarvan één gelijk en de rest dik gewonnen.
Afgelopen zondag speelde ze de laatste wedstrijd voor het 15-a-site seizoen in de derde klasse Zuid Oost in Bemmel tegen RC Betuwe. De huidige nummer drie in deze competitie hadden geen antwoordt op het goed verzorgde spel van The Pink Panthers.

vergroot foto

Die als doel hadden om deze wedstrijd niet alleen te winnen maar ook minimaal een uitslag neer te zetten van 0-157. Dit om een gemiddelde score per wedstrijd van 100 punten voor te krijgen. Dat is niet gelukt. Uiteindelijk werd het 19 – 36 in Bemmel waardoor er een totaal aantal voor gescoorde punten van 1479 naar 16 wedstrijden is er dus een gemiddelde ontstaan van iets meer dan 92 punten. Met slechts 82 punten tegen waren The Panthers dus duidelijk de beste in deze competitie.
Op een geheel roze gekleurde Bemmelse veld begonnen The Pink Panthers aan de laatste loodjes van het seizoen. En die loodjes waren zwaar. The Panthers waagde is duidelijk al kampioen echter de mannen uit Bemmel dachten hier anders over. Die gingen vol in de strijd in de hoop dat zij achteraf zouden kunnen zeggen wij hebben gewonnen van de kampioen. De eerste helft was dan ook voor de Betuwenaren. Naar aandringen soorde zij dan ook de openings try met conversie 7-0. Panthers die probeerde onder de druk vandaan te komen speelde op dat moment meer tegen zich zelf dan tegen de Betuwe. Die zowaar nog een gaatje wisten te vinden in de Panthers verdediging weer met een rake conversie 14-0. Hierna herpakte sommige Panthers zich en wisten ze door twee keer scoren van Richard van den Broek terug te komen op 14-12. Net voor rust braken echter de Bemmel mannen nog een keer door waardoor de ruststand op 19-12 kwam. Dit was The Panthers dit seizoen nog niet gebeurd. Achterstand bij rust.
Bekende praatje in de rust bracht de oplossing. Praatje ging erover dat the Panthers moesten gaan rugbyen om te laten zien dat ze de terechte kampioen waren. Dat lukte in de tweede helf dan ook een stuk beter. Met scores van Marten Kampman, Teus van Yperen, Marc Verbraak en Danny Wijngaarden en twee van de vier conversies die raak gingen is de stand op 19-36 geëindigd. De Betuwe kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Goede is dat voor het eerste team totaal 30 spelers zijn gebruikt. Dus de breedte is goed verzorgt waardoor ook het tweede team (genaamd The Reserve XV) goed meedeed in hun competitie. Kampioenschap was te hoog gegrepen maar met een nummer vier positie op de ranglijst geeft hoop voor volgend seizoen. Doel is om in de lijn te blijven van The First en promotie naar de derde klasse af te dwingen.
Voor The First staat volgend seizoen op doorstomen en ook volgend seizoen te gaan voor weer promotie waardoor de in de landelijke eerste klasse komen.

Voor het voorjaar staat het Sevens op de kalender. Sevens is rugby met zeven tegen zeven speler op een compleet veld waar ze elkaar twee keer zeven minuten bestrijden. Deze vorm is per 2016 ook de Olympisch variant van het Rugby.
Vorig seizoen waren de Panthers al verrassend zesde van Nederland dit ondanks de slechte resultaten in het 15-a-site dat seizoen. Vanaf deze week staat alles, de trainingen bedoelen we dan in het teken van dat Sevens. Doel top drie van NL. Of we dat gaan halen volgt u de uitslagen op de website van The Pink Panthers. www.rcthepinkpanthers.nl.

Lezing Nederlands Klassiek Verbond

ZEIST  De laatste lezing van dit seizoen van het N.K.V., afd. Zeist vindt plaats op woensdag 24 maart  2010. Deze lezing wordt gegeven door dr. S.Kolsteren  en heeft als titel:  De betoverende momenten van John W. Waterhouse.

John William Waterhouse, in 1849 te Rome geboren, geldt sinds zijn herwaardering eind vorige eeuw als één van de boeiendste Victoriaanse schilders van onderwerpen ontleend aan de klassieke oudheid. Hij was gefascineerd door Pompeii, alsook door de klassieke mythologie en literatuur. Hij illustreerde talloze bekende en onbekende verhalen en koos steeds als een regisseur het omslagpunt in die verhalen, zodanig dat de kijker compleet opgaat in het beeld en als het ware zelf een rol gaat spelen in het geheel.
Spreker is werkzaam bij het Groninger Museum dat dit jaar een unieke overzichtstentoonstelling aan het werk van Waterhouse wijdde.
Powerpointpresentatie.

De lezing wordt gehouden in  Verzorgingscentrum ‘de Mirtehof’ , Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00u.  Niet-leden zijn welkom à €. 5,00,  scholieren gratis.
Inlichtingen: mw. J.  Kruys – van Loen, secr. NKV afd. Zeist, tel. 0348-442468,

Symfonisch zigeuner-orkest Flairck & Basily

AUSTERLITZ  Gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser in een uniek samenwerkingsproject: een orkest van virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. Woensdag 24 en donderdag 25 maart spelen zij in het Beauforthuis.

In 2008 stond dit ‘wereld orkest’ (Global Orchestra) als hoofdact op enkele gerenommeerde festivals, waaronder het Tilburgse Gipsy Festival en het Boulevard Festival van ’s Hertogenbosch. Hun uitgebreid en vreemdsoortig instrumentarium trok daar veel aandacht. Verbaasde en laaiende reacties op de instrumentale acrobatiek en de humoristische presentatie van deze topmuzikanten lokten een vervolg uit. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
Dit symfonisch-zigeuner-orkest is een verbond tussen de musici van Flairck en het Basily Gipsy Orchestra, in samenwerking met wisselende solisten, waaronder de Indonesische violiste Luluk Purwanto, de Bosnische accordeonist Nihad Hrustanbegovic, de Roemeense cembalo spelers Giani Lincan en Vasile Nedea, de in Berlijnse celliste Robin Ryczek en diverse anderen.
woensdag 24 mrt & donderdag 25 mrt, 20.15 u 
Flairck & Basily – Global Orchestra 
entree € 20 | reductieprijs € 17,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Veel belangstelling voor OV-chipbus in Leersum

LEERSUM  Ruim honderd belangstellenden waren vorige week in De Binder aanwezig bij de informatiebijeenkomst over de invoering van de OV-chipkaart. De OV-chipkaart wordt het nieuwe vervoersbewijs voor al het openbaar vervoer in Nederland.

Lees verder op de website van De Kaap

Oude beelden van Amerongen

AMERONGEN  Wim Eimers, voorzitter van de Heemkundige Stichting, zal op 30 maart beelden laten zien van diverse gebouwen rond 1900 in Amerongen en de beelden van hoe de betreffende gebouwen er nu uitzien.

Lees verder op de website van De Kaap

Doornse peuters leren betalen

DOORN  De peuters van peuterspeelzaal ’t Hobbelpaard zijn ter afsluiting van het project ‘Winkels’ vorige week met drie verschillende groepen op bezoek geweest bij de winkeliers in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 25 maart 2010 (kopie)

Diederichslaan 25 Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:10 uur  temperatuur: 19 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Nieuwe bewoners ooievaarsnest

Door Michiel van der Vlist
DRIEBERGEN  Het ooiervaarsnest aan het Kloosterlaantje heeft sinds maandag j.l. nieuwe bewoners. Eind februari streek een paar neer, dat hetzelfde paar bleek te zijn dat verleden jaar met succes gebroed heeft. Men beweert wel dat ooievaars partnertrouw zijn, maar daar klopt eigenlijk niets van. Ze zijn hooguit nesttrouw. Het paar van verleden jaar dat aanvankelijk elkaar weer gevonden leek te hebben, viel uit elkaar doordat er een nieuw ongeringd mannetje bij het nest verscheen. Het vrouwtje zag blijkbaar meer in deze nieuwe partner dan die van verleden jaar. Het oude mannetje liet zich echter niet van het nest verjagen. Het uiteindelijk resultaat was dat het oude vrouwtje met het nieuwe mannetje elders haar geluk ging zoeken en het oude mannetje alleen op het nest achter bleef. Er diende zich echter niet direct een nieuwe partner aan en dus verliet ook het oude mannetje het nest.
 
Maandag verscheen een nieuw koppel. Het vrouwtje is inmiddels geïdentificeerd. Ze komt uit Helgoland. Van het mannetje kon het ringnummer slechts gedeeltelijk worden afgelezen. Ze paren enthousiast dus er is goede kans op nageslacht. De draagtijd van ooievaars is gemiddeld 28 dagen. Eind april kunnen dus eieren verwacht worden. Men kan ze deze keer uit elkaar houden doordat het vrouwtje zichtbaar kleiner is dan het mannetje.

Leersumse EHBO-afdeling bestaat 75 jaar

LEERSUM  De afkorting EHBO behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Ruim 110 jaar bestaat de vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken in Nederland en de Leersumse afdeling, opgericht in 1935 bestaat dit jaar 75 jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Medewerkers VVV op werkbezoek bij Klein Groenbergen

LEERSUM  Vijfentwintig medewerkers van VVV- Heuvelrug waren vrijdag te gast bij het bed & breakfast Klein Groenbergen aan de Nieuwe Steeg 18 in Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Commissie Ruimte praat over De Basis

DOORN  De commissie Ruimte ging afgelopen dinsdagavond in discussie met alle belanghebbenden over de plannen voor de realisatie van het masterplan, opgesteld door de Basis.

Lees verder op de website van De Kaap

Extra noodlokaal Daltonschool Doorn

DOORN  In februari 2004 telde de Daltonschool Nicolaas aan de Dorpsstraat nog negentig leerlingen. Nu, ruim zes jaar later, is de school doorgegroeid naar honderdveertig leerlingen. Om de onstuimige groei op te vangen wil de gemeente een tijdelijke uitbreiding van de Daltonschool Nicolaas toestaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Concert in Pauluskerk

DRIEBERGEN  Op zondagmiddag 28 maart zal door het Weidler Kwartet een opvoering worden gegeven van de Zeven Laatste Woorden van Joseph Haydn. De teksten worden gesproken door Marjolein te Pas, de priester van de Pauluskerk.

Plaats: Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a, Driebergen. Aanvangstijd 15.30 uur. Prijs 12.50 euro per persoon. Inlichtingen bij Sigrid Brandligt, tel. 0343-517467.

Heuvelrugnieuws van vrijdag 26 maart 2010 (kopie)

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 16:45 uur  temperatuur: 11 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Paarse coalitie op de Heuvelrug

HEUVELRUG  VVD, GroenLinks/PvdA en D66 gaan samen de coalitie vormen. Op donderdagavond werd dit bekendgemaakt in de raadzaal van het Doornse Cultuurhuis. Er wordt een college gevormd met vier wethouders. Na twee jaar zal er een ‘herijking’ plaatsvinden, dan wordt bepaald of er met drie wethouders verder kan worden gegaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Twist over gemeentegrond

MAARN  Een aantal bewoners van de Marterlaan in Maarn voelt zich aangetast in zijn woongenot. De reden: de achtertuinen van de achterburen, aan de Hertenlaan, komen steeds dichterbij die van hun.

Lees verder op de website van De Kaap

Weerzien in Dennenoord

DOORN  Oude herinneringen ophalen, foto’s kijken en samen terugblikken op de jaren uit hun jeugd toen ze in kindertehuis Dennenoord woonden. Dat kan tijdens de reünie die op 28 maart georganiseerd wordt voor alle oud bewoners van het voormalige kindertehuis.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 27 maart 2010 (kopie)

De Warande Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 14:45 uur  temperatuur: 12 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Fay Claassen in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Fay Claassen verzorgt samen met Ilja Reijngoud een uniek programma rond de sonnetten van Shakespeare, zondag 28 maart in het Beauforthuis. Shakespeares eeuwenoude teksten zijn nog altijd van deze tijd.

Wanhoop, liefde, ruzie, blijdschap, respect – allemaal onderwerpen die we ook nu nog herkennen. Zijn bekendste sonnetten zijn op muziek gezet door trombonist Ilja Reijngoud, winnaar van de Thelonious Monk/BMI Award. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl of reserveer op 0343 – 49 32 27.
Reijngoud won niet alleen de prestigieuze Thelonious Monk Award, ook mocht hij in 2009 een Edison in ontvangst nemen voor zijn cd The Shakespeare Album. Fay Claassen is al jaren de absolute favoriet van Ilja. Haar stemgeluid is uniek, glashelder en eerlijk. Haar prachtige stem geeft de teksten van Shakespeare nieuw leven, en samen met de muzikanten van het Ilja Reijngoud Quartet slaat ze een brug tussen de oude literatuur en de hedendaagse jazz.
zondag 28 maart, 17.00 uur 
Fay Claassen & Ilja Reijngoud Kwartet – Shakespeare on jazz 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Vogelexcursie Kaapse Bossen

DOORN  Natuurmonumenten houdt op zaterdag 10 april een vogelexcursie in de Kaapse Bossen.In het voorjaar laten velen vogels hun zang horen om onder andere hun territorium af te bakenen en om een vrouwtje te versieren.

Lees verder op de website van De Kaap

Het verdriet van Amerongen

AMERONGEN  Er was eens… een heel mooi, natuurlijk laantje in Amerongen. Wandelend over dat laantje van het kasteel naar het bos keek je uit over de Bovenpolder. Aan je linkerhand zag je de achterzijde van het 19de eeuwse pand van Oranjestein met de toren van de Andrieskerk.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 28 maart 2010 (kopie)

Zonstraat Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:15 uur  temperatuur: 11 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Verkeerscontrole

RHENEN  Op de Grebbeweg heeft de politie vrijdag 26 maart een algemene verkeerscontrole gehouden.
 
Tussen 13.00 en 20.00 uur werden in totaal 64 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan kregen 35 bestuurders een bekeuring voor onder andere: een te hoge constructiesnelheid, het niet hebben of kunnen tonen van een rijbewijs, het niet dragen van de helm, ondeugdelijke remmen en het maken van verkeersovertredingen.
 
Ook een aantal automobilisten werd bekeurd voor het niet handsfree bellen, een verlopen APK, versleten banden, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van de autopapieren. Bij 110 personen werd een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken.

Straatroof

ZEIST  Op de Nijenheim vond vrijdagavond door vijf personen, onder bedreiging van een mes, een beroving plaats. Een man werd hiervan het slachtoffer.
 
Een 21-jarige man uit Zeist had rond 20.05 uur afgesproken op Nijenheim met een andere man omdat hij via internet iets te koop had aangeboden. Op een gegeven moment kwamen vijf mannen aanlopen die aangaven de kopers te zijn. Al snel bleek dat de mannen het niet goed voorhadden met het slachtoffer. Onder bedreiging van een mes moest de man twee telefoons afstaan.
 
Na de beroving vertrok het vijftal. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Zeist, tel.: 0900 – 88 44.

SGP, VVD, CDA en RB Rhenen presenteren coalitieakkoord op hoofdlijnen

RHENEN  De coalitiepartijen SGP, VVD, CDA en RB presenteren dinsdagavond tijdens de raadsvergadering het coalitieakkoord op hoofdlijnen dat de basis vormt voor het beleid in de gemeenteraadsperiode 2010-2014.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag zullen de coalitiepartijen het akkoord toelichten. Vanaf heden wordt gewerkt aan de uitwerking en verdere financiële onderbouwing van het akkoord.

In het programma op hoofdlijnen staat ook de missie van het nieuwe college verwoord. Zo wil de coalitie een zakelijk en sociaal beleid voeren en vanwege de beperkte financiële ruimte in de komende tijd zal het accent voorlopig liggen op het uitvoeren van al ontwikkelde plannen. Het college zal (daarbij) de belangen van de zwakken in de samenleving niet uit het oog verliezen.
Verder wil het college werken aan een zo klein mogelijke, sterke, slagvaardige organisatie.
SGP, VVD, CDA en RB willen ook werken aan een samenleving waar integriteit, fatsoen en respect vanzelfsprekende begrippen zijn voor elke inwoner van de gemeente Rhenen. Daartoe wordt een stadsetiquette ontwikkeld.

Veel buitenlandse rugby teams in Driebergen

DRIEBERGEN  Tijdens en na de Pasen wordt een ware Engelse invasie verwacht voor vrijwel alle jeugdteam door teams uit Engeland. Speciaal zaterdag 3 april is het druk op het veld van The Pink Panthers.

Zo starten de bijna jongste rugbyers van The Pink Panthers, de mini’s en dan praten we over 11-12 jarige spelers en speelsters spelen om 11.00 uur tegen Horsham RFC. Gevolgd door de cubs, 13-14 jarige tegen eveneens Horsham RFC. De Junioren (15 jarige) spelen om 13.00 uur tegen Olney RFC en deze dag als afsluiter de Colts (17-18 jarige) tegen Crawley RFC. Deze laatste zijn oude bekende van de Pink Panthers Colts omdat deze in oktober 208 ook tegen Crawley speelde toen bij hun in Engeland.
Klapper wordt dinsdagavond 6 april. Deze avond komt Brackrell U19’s en een school uit Kaapstad Zuid Afrika Milnerton High School naar Driebergen.
De Afrikaanse school komt al tweede paasdag bij The Pink Panthers aan en aan deze dag wat vertoeven op de Utrechtse Heuvelrug. De Dinsdag gaan ze bezoek brengen aan het Revius Lyceum in Doorn waar mede scholieren gesproken wordt over onderwijssystemen, tweetalig onderwijs (in Zuid Afrika Kaapstad wordt Engels maar ook Afrikaans gesproken). En gaan ze samen ontdekken wat Rugby is. Die zelfde dag gaan ze nog een bezoek brengen aan Culemborg, dit omdat Jan van Riebeeck de stichter van Kaapstad in 1652 daar geboren is.
Die dinsdagavond worden drie wedstrijden gespeeld tussen de drie teams.
Als afsluiter voor de Uk week bij The Pink Panthers komt voor de colts op vrijdag 9 april nog een team uit Engeland, Tavistock RFC een team uit Zuid West Engeland in de Dartmoor. Bekent van Dartmoor Prison.
Meet informatie kijkt dan even op www.rcthepinkpanthers.nl

Musketiers doet goede zaken in strijd om promotie

ELST  In de strijd om promotie naar de derde klasse liet thuisploeg SVMM tegen Musketiers uit Elst dure punten liggen. In de eerste helft een van meet af aan hard werkend SVMM dat in de eerste twintig minuten diverse mogelijkheden had om op voorsprong te komen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Concert Utrechts Byzantijns Koor Sint Martinuskerk

DOORN  Het Utrechts Byzantijns Koor komt op 11 april naar Doorn voor een concert in de Sint Martinuskerk. Het koor is het op één na oudste Byzantijns koor in Nederland en bestaat volgend jaar zestig jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 29 maart 2010 (kopie)

Hoofdstraat 164 Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:55 uur  temperatuur: 11 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Kleurrijke Palmpaasoptocht De Ladder

MAARN  De groepen 1 tot en met 3 van oecumenische basisschool De Ladder hebben vrijdag een optocht gehouden met hun Palmpasenstok.

Lees verder op de website van De Kaap

Degradatie voor mannen Volleer

HEUVELRUG  Wat al enkele weken duidelijk was, werd afgelopen week definitief: de mannen van Volleer zijn na de 4-0 nederlaag tegen Bourgondië gedegradeerd. Voor de vrouwen van Enervo blijft het nog even spannend.

Lees verder op de website van De Kaap

Scholen Rugby bij The Pink Panthers.

HEUVELRUG Alle vervolgonderwijs en basisscholen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist hebben begin maart een uitnodiging gekregen van Rugby Club The Pink Panthers om mee te doen aan een Rugby Scholen Sevens toernooi. Dit in samenwerking met sportservice Heuvelrug en Sportservice Zeist.

Data zijn vrijdag 23 april voor het vervolgonderwijs en vrijdag 28 mei voor de basisscholen. Het rugby dat wordt gespeeld is het zogenaamde Sevens. Dit is ook de variant welke weer terug is bij de Olympische Zomer spelen te beginnen in 2016 in Brazilië. Zeven tegen Zeven spelers en dat twee keer zeven minuten. Normaal wordt dit op een volledig veld gespeeld, voor de scholen is gekozen voor een half veld, bij de basis scholen nog kleiner.
Daarbij is er voor gekozen om bij de basisscholen om TAG rugby te spelen. Dit houdt in dat de geoorloofde tackel bij het rugbyspel is vervangen voor twee lintjes.

Nu is het aan de scholen om zich aan te melden om dit een succes te maken. Dat daar twijfel is begrijpen we, dit omdat rugby een verkeert imago heeft. Men denkt al gauw dat je groot lelijk en sterk moet zijn voor dit spelletje. Tegendeel is waar. Rugby is vooral een zeer tactisch spel. Daarbij is het respect in de rugbysport een gegeven en niet eens een vraag. Rugbyers gaan er van uit zonder tegenstander geen wedstrijd en zeker al niet zonder scheidsrechter. Dus heeft de laatste altijd gelijk, elke beslissing wordt zonder morren geaccepteerd. Het respect voor de tegenstander gaat zover dat je uiteraard blij bent als je scoort, echter geen feestje gaat vieren dat is respectloos naar die zelfde tegenstander.

CDN Promoveert naar de 3e klasse

DRIEBERGEN  CDN is afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de 3e klasse en ondanks het teleurstellend spel en het verlies van 2-1 tegen VIOD in de knollentuin van de ploeg uit Tienhoven. Maar door het verlies van naaste concurrent FC Omniworld tegen FC Abcoude 2-4 kan deze ploeg CDN niet meer inhalen. Zodoende heeft de jonge CDN ploeg binnen een seizoen het verloren terrein weer terug gewonnen. Over het gehele seizoen bekeken verdienen deze jongens de promotie volledig.

vergroot foto1      vergroot foto2

Dat VIOD de op het 2e plaats staande CDN het niet makkelijk zou maken deze koude middag wist men, maar de beginfase was wat te fel vooral Michel Hoekstra moest het ontgelden doordat zijn tegenstander te fel en met gestrekte benen inkwam. De scheidsrechter trad hier te lankmoedig tegen op en dit gebeurde nog tweemaal in korte tijd en tegen de zelfde speler. Gelukkig kon hij de wedstrijd uitspelen.

Op het hobbilige en effectvolle veld was echt goed combinatievoetbal niet mogelijk en met de westen wind die dwars over veld stevig waaide ook als dwarsligger. Het was CDN dat vooral in de eerste 25 minuten het beste van het spel had en diverse kleine kansen kreeg; in de 20e minuut was het een goede voorzet van Bart van Gelder die door Elmar van Doorn net naast gekopt werd. In de 25e minuut nam CDN verdiend de leiding door een goede aktie van Pascal van Doorn wiens schot onhoudbaar voor de keeper van VIOD was. 0-1

Maar als zo vaak dat de neutrale toeschouwer dacht dit wordt vervolgd met nog meer doelpunten voor CDN en dat lukte niet, net naast,  over gekopt en tot tweemaal toe in het zijnet. De CDN verdediging werd uitgespeeld en in de 44e minuut scoorde VIOD de gelijkmaker in onhoudbaar voor doelman Michel van Bruggen. Rust 1-1.

De tweede helft begon met een wissel Maarten Dingemans was vervangen(geblesserd geraakt aan eind van de eerste helft)voor Lucas v/d Hengel. De nog redelijk aantrekkelijke eerste helft werd gevolgd door een slappe en moeilijk voetballend CDN. De ploeg uit Tienhoven deed er een soms te stevige portie energie tegenaan waar CDN geen antwoord op had. Met een paar klein kansen kreeg CDN toch de kans om er een doelpunt bij te scoren maar dat lukte bijna na een mislukte poging van Pascal van Doorn die de buitenkant van de paal raakte.
Doordat beide ploegen er niet veel van bakten lukte het de ploeg uit Tienhoven toch nog om langszij te komen door met een mooie aanval in de 87e minuut de 2-1 te scoren.

Maar ondanks deze nederlaag toch nog blijdschap door binnen het jaar de verloren positie in de 3e klasse terug te winnen. De eerste volgende wedstrijd is tegen FC Omniworld op 17 April 2010 om de 1e periode . CDN Za1-FC Omniworld Za1 Aanvang 14.30 uur Bij deze wedstrijd zal het 1e team van CDN gehuldigd worden met de behaalde promotie naar de 3e klasse.

Niet alle terreineigenaren blij met doorkomst Giro

HEUVELRUG  De doorkomst van de Giro D’Italia op zondag 9 mei vindt het gemeentebestuur ,,een geweldig mooie kans onze gemeente op de kaart te zetten”. De balans van activiteiten is nu opgemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap

Erie Merkus exposeert

DOORN  De mini-expositie in Atelier ART33 in Doorn heeft in april 2010 als titel “It’s only human.” De Zeister schilder Erie Merkus is in zijn werk op zoek naar het wezenskenmerk van de mens: de mens “op zich”. De naakte mens, ontdaan van uiterlijk vertoon, overbodige ballast, die het zicht op de kern van de mens vertroebelt. In de afbeelding van de naakte mens wil Erie Merkus doordringen tot die kern: de mens die zijn kleren, als symbool van overbodige uiterlijkheden, aflegt.

vergroot foto

Maar de mens kan niet los gezien worden van zijn omgeving. Sociale omgeving, cultuur hebben onherroepelijk hun invloed op de menselijke ontwikkeling. Het is vervolgens de vraag hoe de mens daarmee omgaat: of hij laat alles passief over zich heenkomen, of hij neemt actief stelling, maakt keuzes. Daarom is in sommige van Merkus’ werken de naakte mens gesitueerd in een context van bepalende iconen van de Westerse cultuur. Maar dan op een manier die vragen oproept; vragen over de verhouding tussen de mens en zijn omgeving.

De tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 16 april 19.00-21.00 uur, zaterdag 17 en zondag 18 april 13-17 uur. De toegang is vrij.

Heuvelrugnieuws van dinsdag 30 maart 2010 (kopie)

Engweg 50 Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:50 uur  temperatuur: 13 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Burgernet werkt, nu ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG  Ogen en oren van duizenden alerte inwoners gaan de veiligheid en leefbaarheid in de regio Utrecht helpen vergroten. Vanaf 2 april voeren negen gemeenten samen met Politie Utrecht Burgernet in. In totaal werken dan dertien gemeenten in deze regio met deze vorm van burgerparticipatie.

Amersfoort, Woerden, IJsselstein, Houten, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Zeist, Leusden en de wijk Zuilen in Utrecht werven vanaf 2 april Burgernetdeelnemers onder hun inwoners. Naast Nieuwegein, waar Burgernet ‘uitgevonden’ is, de Ronde Venen, Breukelen en Maarssen werken dan dertien gemeenten samen met hun inwoners en de politie met Burgernet.
 
Wat is Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij gebruiken zij een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie. Burgernetdeelnemers krijgen direct een ingesproken bericht of een sms via hun (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet of hoort een deelnemer iets, dan geeft hij of zij dit direct door via 0800 0011 (gratis nummer) dat uitkomt bij de politiemeldkamer. Agenten die op dat moment met het incident bezig zijn, kunnen dan nog gerichter hun actie vervolgen.

Burgernet als burgerparticpatie
Burgernet is een vorm van burgerparticipatie die goed past in de uitvoering van het veiligheidsbeleid van gemeenten. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de veiligheid, de politie voert daarbinnen taken uit als opsporing en handhaving. Veel inwoners blijken graag een steentje bij te willen en kunnen dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen wijk. Met de informatie vanuit Burgernet (naar wie is de politie op zoek?) kunnen alerte inwoners een directe bijdrage leveren. Zij fungeren als vele extra ogen en oren op straat. Gemiddeld melden zich ruim 5% van de aangeschreven inwoners zich hiervoor aan. Dankzij hun inzet zijn diverse verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie. Deelnemers krijgen na afloop van de Burgernetactie bericht wat het resultaat is geweest.

Burgernet in het land
Burgernet is in 2003 begonnen als proef in de gemeente Nieuwegein. Van november 2008 tot en met mei 2009 heeft Burgernet vervolgens als proef gedraaid in negen gemeenten – verspreid over vijf politieregio’s –  Gouda, Delft, Ede, Leeuwarden en Dantumadiel, Breukelen, Maarssen, De Ronde Venen en Nieuwegein. Begin dit jaar zijn ook Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen met Burgernet gestart. Tot nu toe hebben zich rond de 30.000 inwoners van deze gemeenten aangemeld als Burgernetdeelnemers.
Dit jaar en volgend jaar wordt Burgernet ingevoerd bij alle regionale politiekorpsen en in minstens 50 gemeenten. Daarvoor is 4 miljoen euro beschikbaar. Na 2011 kunnen meer gemeenten zich aansluiten, aangezien de technische voorzieningen in de meldkamers van de politie dan al aanwezig zijn.

Vanwege het grote belang roept burgemeester Frits Naafs inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich op aan te melden als Burgernetdeelnemer.

Gemeente Zeist heeft nieuwe vriendelijke website

ZEIST  De website van de gemeente Zeist is vernieuwd. Nieuw op de homepage is het ‘digitale loket’, waar alle inwoners en belangstellenden terecht kunnen met vragen over vergunningen, subsidies, belastingen, gemeentelijke regelingen, parkeren en ondernemen.

De gemeente Zeist maakt hiermee een grote stap voorwaarts in digitale informatievoorziening. Met één muisklik zijn alle formulieren, waaronder de melding ‘openbare ruimte’ (voor losliggende stoeptegels of groenvoorziening) digitaal op te halen. Ook kunnen inwoners van Zeist nu bij de afdeling Burgerzaken via de website een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen van reisdocumenten of een rijbewijs. Verder is de zoekfunctie van de website verbeterd waardoor het sneller en makkelijker is om informatie over één onderwerp te vinden. En voor alle pagina’s is er een voorleesfunctie. Met de voorleesfunctie kan de tekst van de website voorgelezen worden, dit is handig voor mensen die minder goed kunnen zien.

De gemeente Zeist is het komende jaar bezig om de website verder te ontwikkelen. Zo zal alle informatie op de website geactualiseerd worden. Ook is het de bedoeling om de bekendmakingen van aanvragen en vergunningen behalve op de gemeentelijke informatiepagina’s Van ’t Rond in de Nieuwsbode, ook op de website te publiceren.

Geen bestrijdingsmiddelen op de Utrechtse Heuvelrug!

HEUVELRUG  De provincie Utrecht start samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de waterschappen, waterbedrijf Vitens en de andere gemeenten op de Heuvelrug de publiciteitscampagne Schoon grondwater in de Heuvelrug. Het doel van de campagne is om het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de Utrechtse Heuvelrug terug te brengen.

De Utrechtse Heuvelrug herbergt de grootste drinkwatervoorraad van de provincie Utrecht. Bestrijdingsmiddelen spoelen gemakkelijk door de bodem en vormen zo een bedreiging voor ons drinkwater.  Daarom is het zo belangrijk om zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Campagne duurzame Heuvelrug
De campagne omvat meerdere activiteiten. Eind maart krijgen alle inwoners op de Utrechtse Heuvelrug een tuinkalender op de deurmat. Deze kalender bevat een groot aantal tips voor chemievrij onderhoud van uw tuin. Speciaal voor de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt op 30 maart, 6 en 13 april een gratis cursus Duurzaam tuinieren in Doorn gegeven. De cursus is inmiddels al vol, maar gezien het grote aantal aanmeldingen wordt deze later in het jaar misschien nog een keer gegeven. Daarnaast worden alle tuincentra en bouwmarkten op de hele Heuvelrug bezocht met de vraag of zij hun klanten willen stimuleren om ook duurzaam te tuinieren. Alle informatie over de campagne is terug te vinden op de website www.duurzameheuvelrug.nl .

Ook sportvelden zonder bestrijdingsmiddelen
De gemeente Utrechtse Heuvelrug start dit jaar een proef met chemievrije sportvelden met subsidie van de provincie Utrecht. De methode bestaat uit het zeer kort maaien van het gras in het voorjaar, gevolgd door het zeer intensief doorzaaien van de grasmat. Onkruid krijgt dan geen kans om te groeien. Wanneer de proef tot positieve resultaten leidt, wordt deze (geleidelijk) uitgebreid naar de andere sportvelden in de gemeente. Bovendien worden de andere gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug gestimuleerd om ook deze werkwijze toe te passen.

Volledig gestopt
De gemeente Utrechtse Heuvelrug is vorig jaar volledig gestopt met het gebruik van bestrijdingsmiddelen op de wegen, het openbaar groen en op de begraafplaatsen. Nu zij deze belangrijke stap heeft genomen, wil ze ook de inwoners stimuleren om de chemische middelen achterwege te laten. Particulieren en bedrijven blijken namelijk grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voor de kwaliteit van het drinkwater is het essentieel, dat iedereen minder bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Voorjaarssalon

AMERONGEN  Italië is een land dat leeft met de seizoenen. Daarom organiseert Il Sogno vier keer per jaar een dag of weekend dat volledig in het teken staat van het betreffende seizoen. Op 3 april, in het Paasweekend, vindt de Il Sogno Voorjaarssalon plaats.

Lees verder op de website van De Kaap

Ricardo van Amerongen schiet DEV naar zege op JSV

DOORN  Na het tegenvallende gelijkspel tegen Bunnik kwam afgelopen zaterdag JSV Nieuwegein op bezoek in Doorn. Afgezien van de eerste twintig minuten was DEV de betere partij en behaalde het een verdiende overwinning, 2-1.

Lees verder op de website van De Kaap

Giro di Sportuh van start met selectiedag

HEUVELRUG  ,,De opkomst was niet heel hoog, maar er zaten zeker geschikte kandidaten bij”, zegt Joske Sturkenboom van Sportuh na de selectiedag, de officiële start van de Giro di Sportuh.

Lees verder op de website van De Kaap

Ooievaars Sterkenburg terug op het nest

DOORN/DRIEBERGEN  Het ooievaarsnest op Landgoed Sterkenburg tussen Doorn en Driebergen is weer bewoond. De bewoners, het echtpaar Ooievaar, is geringd en dat betekent dat hun leeftijd en geboorteplek bekend is bij Vogelbescherming.

Lees verder op de website van De Kaap

Paaseieren zoeken bij bezoekerscentrum de Boswerf

ZEIST  Op Eerste Paasdag, zondag 4 april, kunnen kinderen van 2 t/m 6 jaar van 13.00 tot 16.00 uur paaseieren zoeken bij het bezoekerscentrum De Boswerf. Ook is op die dag de paashaas aanwezig. Hij verstopt overal op het terrein van De Boswerf mooie versierde eieren.

Het Bezoekerscentrum is vanaf 1 april ook weer door de week geopend. Op zondagen zijn de openingstijden van 12.00 – 16.30 uur. Van dinsdag tot vrijdag kunt u er terecht van 10.00 – 16.30 uur.

Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon  030 – 69 22 393.
U vindt het bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Vriendinnendag CDN

DRIEBERGEN  Zondag 11 April is er op CDN een vriendinnendag. Veel meisjes in Driebergen weten namelijk (nog) niet hoe leuk voetbal is, maar dat gaat veranderen. Zij zijn zondag allemaal welkom op CDN. De vriendinnendag begint om 14:00 uur en eindigt om circa 16:30 uur.
Geef je uiterlijk voor 4 april op. Heb je al een groepje van 4 gemaakt, geef je dan samen op.
Leeftijd: 9—16 jaar.
Plaats: De Woerd 3
Datum: 11 April 2010
Tijd: 14:00 – 16:30
Opgeven bij: floor_van_dorresteijn@hotmail.com

‘Nieuw leven’ voor Vogelesang

LEERSUM  Het markante gebouw van Hotel Vogelesang staat alweer geruime tijd leeg. Als het aan Ilse Panis ligt, zal dat de langste tijd geduurd hebben. Zij heeft ambitieuze plannen met het pand.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 31 maart 2010 (kopie)

Bosstraat Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 11:30 uur  temperatuur: 9 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Ooievaars Kloosterlaantje geïdentificeerd

Door Michiel van der Vlist
DRIEBERGEN Het ooivaarspaar op het nest aan het Kloosterlaantje is definitief geïdentificeerd. De volgende gegevens zijn bekend geworden: Het mannetje is in 2007 in Ankeveen geringd met ringnummer 7580. Het is later in Spanje waargenomen. Het vrouwtje komt uit Duitsland. Het is geringd in de omgeving van Frankfurt/Heidelberg en draagt een ring van de ringcentrale Helgoland. Het eerdere bericht dat ze zelf uit Helgoland afkomstig is, is onjuist.
 
Het vrouwtje heeft in 2006 en 2008 gebroed in Culemborg.
 
In Duitsland worden de ringnummers net als in Nederland centraal geadministreerd. De ringnummers van de Helgoland ringcentrale beginnen met de letters DEW. Men wil in Nederland – als de huidige viercijferige nummerserie is uitgeput – ook overgaan tot een systeem waarbij de code van de ringcentrale op de ring staat. Nederlandse ringnummers zullen dan beginnen met NLA, waarbij de A staat voor ringcentrale Arnhem.
 
Het gaat goed met het paar. Ze zijn enkele malen belaagd, maar verdedigen het nest goed. Hopelijk zal het weer een beetje meewerken.

Paddentrek bij Broekhuizen

LEERSUM  De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum organiseert op woensdagmiddag 7 april weer een kinderactiviteit. Het thema is: paddentrek.

Lees verder op de website van De Kaap

Puzzeltocht Von Gimborn Arboretum

DOORN  In het Von Gimborn Arboretum kunnen kinderen van 8 tot 12 op beide paasdagen vanaf circa 10.30 uur tot 16.00 uur een paaspuzzeltocht lopen met hun ouders of anderen.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorstelling van Minco in Doorns Cultuurhuis

DOORN  In het Cultuurhuis Doorn vindt een voorstelling plaats met verhalen van Marga Minco. Marga Minco heeft de jodenvervolging in Nederland overleefd. Zij kan navertellen hoe zij de oorlog is doorgekomen terwijl haar ouders, broer en zus werden opgepakt en in een vernietigingskamp om het leven kwamen.

Lees verder op de website van De Kaap

EHBO-juf in het zonnetje gezet op CBS De Wijngaard

DOORN  Drieëntwintig geslaagde leerlingen van groep 8 van CBS De Wijngaard omringden juf Tiny van Runt. Met het slagen van deze kinderen werd haar 20 jarig jubileum extra onderstreept en gevierd

Lees verder op de website van De Kaap

Leerlingen basisscholen heen en weer met ‘Geer van het Veer’

AMERONGEN/OVERBERG  Vrijwel alle groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Amerongen en Overberg zijn de afgelopen drie weken met Geer van Lunsen en Annet Werkhoven (de heer en mevrouw van het Veer) overgestoken met het pontveer van Amerongen naar Eck en Wiel.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 21 maart 2010 (kopie)

Breullaan 1 Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 11:00 uur  temperatuur: 9 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


Heuvelrugnieuws van woensdag 24 maart 2010 (kopie)

Boterbloem Driebergen
foto: © Renk Knol
tijd: 13:50 uur  temperatuur: 17 °C

Klik op foto voor vergroting en meer info
meer foto’s van deze straat


D66 verder met VVD, GroenLinks en de PvdA

ZEIST  Naar aanleiding van het advies van informateur Annelies Verstand heeft Koos van Gemeren als D66-formateur met potentiële coalitiepartners gesprekken gevoerd over de door mevrouw Verstand voorgestelde hoofdlijn van een coalitie. “Het vertrouwen van de burgers in een nieuw bestuur en de vertaling van de verkiezingsuitslag in het coalitieakkoord stonden in die gesprekken centraal. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de keuze om als D66 verder te gaan met VVD, GroenLinks en de PvdA.”
De partijen geven de voorkeur aan een coalitieakkoord op hoofdlijnen. D66, VVD, PvdA en GroenLinks hebben overeenstemming bereikt over de 5 belangrijkste pijlers voor het akkoord, zijnde:
    •    Bestuursstijl en Burgerparticipatie
    •    Duurzaamheid en economische ontwikkeling
    •    Bouwen en wonen met behoud van het groen
    •    Sociale Duurzaamheid
    •    Bereikbaarheid en Verkeer
De partijen gaan ook uitwerken hoe omgegaan gaat worden met dreigende bezuinigingen.

Vooral de nieuwe bestuursstijl moet het visitekaartje van het nieuwe college worden. Versterken van het vertrouwen van de burger in het bestuur wordt de toetssteen voor de voorbereiding van alle besluiten.

Zodra er overeenstemming is over het beleid in hoofdlijnen van de beoogde coalitie worden de wethoudersportefeuilles ingevuld. Het streven is om het nieuwe coalitieakkoord op 22 april te presenteren en de wethouders te benoemen in de openbare raadsvergadering van 27 april 2010.

Kroegen tot 3 uur open

HEUVELRUG  In de commissie Middelen van donderdagavond wordt de sluitingstijd van de horeca op de Heuvelrug besproken. Alleen de SGP lijkt bezwaren te hebben tegen het voorstel om alle kroegen in het weekend tot 3.00 uur open te laten.

Lees verder op de website van De Kaap

Financiële tegenvaller Giro-gemeenten

UTRECHT  Voor de gemeenten die de Nederlandse etappes van de Giro d’Italia organiseren, dreigt een forse financiële tegenvaller. Utrecht, Amsterdam en Middelburg lopen per gemeente kans op een gat in de begroting van ruim 400.000 euro, melden diverse media.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Voorjaarsconcert Muziekvereniging Crescendo Elst

ELST  Muziekvereniging Crescendo verzorgt zaterdag 27 maart haar jaarlijks voorjaarsconcert. Dit concert zal traditiegetrouw plaats vinden in de grote zaal van het Dorpshuis aan de Rijksstraatweg in Elst (Ut).

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

De padden zijn weer wakker

MAARN  Normaal gaat de paddentrek zo ongeveer aan het einde van de eerste week van maart weer van start. De late vorst echter, hield de dieren langer in winterslaap. Nu zijn duizenden padden en kikkers op weg

Lees verder op de website van De Kaap

Frans Diemel neemt afscheid als secretaris ANBO

MAARN  Frans Diemel nam op 23 maart afscheid als secretaris van “zijn” ouderenorganisatie ANBO afdeling Heuvelrug Oost. In Trefpunt in Maarn waren veel leden aanwezig om te luisteren naar toespraakjes en om Frans uit te zwaaien.

Lees verder op de website van De Kaap

Groots benefietconcert

AMERONGEN  Op initiatief van vrienden van hospice “De Wingerd” in Amerongen wordt een groot concert georganiseerd. Op zaterdag 10 april in de Andrieskerk treden op: het Nederland Concert Mannenkoor, 115 goedgestemde mannen, Mezzosopraan Eva Kroon, en drie instrumentale solisten, orgel, fluit, piano, onder leiding van Jimco Zijlstra.

Lees verder op de website van De Kaap