heuvelrugnieuws 1 juni 2012

Samenwerking voor herstel heidetuin start op 2 juni

DRIEBERGEN   De leden van Tussen Heuvelrug en Wetering (THW) hebben in april 2011 het initiatief ondersteund om de heidetuin in Driebergen-Rijsenburg tegen verder verval te behoeden en weer in ere te herstellen. Rotary Club Driebergen-Rijsenburg en Stichting Vroeger & Nu hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Lees verder op de website van De Kaap

Actie voor behoud fabrieksschoorsteen bij Elst

ELST   Liefhebbers van de oude fabrieksschoorsteen van Elst kunnen nu geld doneren om het oude bouwwerk te redden. De 50 meter hoge constructie heeft een opknapbeurt nodig anders dreigt de beeldbepalende bakstenen blikvanger te verdwijnen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Verkeersongeval

ZEIST  Donderdagmiddag 31 mei is een 61-jarige vrouw uit Zeist op de Dwarsweg gewond geraakt bij een verkeersongeval.
Om ongeveer 14.50 uur fietste het slachtoffer over de Dwarsweg komende uit de richting van de Schaerweijdelaan. Toen zij ter hoogte van een supermarkt een geparkeerde auto passeerde, botste zij tegen een openslaand portier en kwam ten val. Het slachtoffer is mogelijk met een botbreuk in haar kaak met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Driebergenaar organiseert cultuurfestival

DRIEBERGEN/ZEIST   De Driebergse organisator Wout Nijland heeft al eens eerder aan de weg getimmerd met opmerkelijke evenementen, maar het driedaagse cultuurfestival dat hij vandaag, morgen en zondag (1, 2 en 3 juni) in Zeist organiseert is qua omvang en diversiteit wel extra opvallend.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonovergoten Hans van Vugt toernooien

DREBERGEN  Voetbalvereniging FC Driebergen heeft de afgelopen weken de vierde editie van de Hans van Vugt toernooien afgewerkt. Voor het eerst werd het toernooi georganiseerd door de fusievereniging.

Lees verder op de website van De Kaap

Fantastische Roparun Team Amazing

HEUVELRUG  Team Amazing heeft 2e Pinksterdag de finish van de Roparun 2012 op de Coolsingel gehaald. Na 520 mooie, zware en warme kilometers zijn zij om 15.24 uur – precies 48 uur na de start in Parijs – in Rotterdam aangekomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Commentaar: Het is maar net hoe de wind waait

Het was wachten op een fatale uitglijder in het ‘dossier-gemeentekantoor’. Een brief uit mei 2010 die vorige week ineens opdook, met belangrijke informatie voor de gemeenteraad, blijkt uiteindelijk het laatste zetje voor (oud)wethouder Roy Pamboer te zijn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 juni 2012

Veld verenigt buitensporters

MAARN   Een sportavond voor de besturen en commissieleden van de buitensportverenigingen in Maarn. Het eerste idee om samen weer eens rond de tafel te zitten is snel vervangen door het nieuw leven inblazen van de gezamenlijke sportavond.

Lees verder op de website van De Kaap

DVSA nog in de race

AMERONGEN  De voetballers van DVSA hebben zich zaterdag goed hersteld van hun teleurstellende optreden tijdens het afgelopen pinksterweekeinde. De tweede wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie werd door de formatie van trainer Joop Vink in een duidelijke winst omgezet.

Lees verder op de website van De Kaap

Verbouwing Driebergse Kinderboerderij op stapel

DRIEBERGEN  Een grote groep bouwprofessionals gaat op 23 juni tijdens het Kiwanis Zomerfeest aan de slag bij de Driebergse Kinderboerderij. Aangevuld met een groep vrijwilligers van Kiwanis Driebergen, gaan zij in een ochtend en een middag aan het werk in de kinderboerderij om nieuwe hokken voor de dieren te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

30e Driebergse Avondvierdaagse

DRIEBERGEN  De dertigste editie van de Driebergse Avondvierdaagse zal vanaf maandag 4 juni gelopen worden. Dat had zomaar de 31ste A4D kunnen zijn, ware het niet dat de MKZ-crisis in 2001 roet in de benenwagens gooide.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 3 juni 2012

Val op wildrooster

RHENEN  Zaterdag 2 juni is een 52-jarige man uit Waddinxveen gewond geraakt toen hij over een wildrooster fietste.

Die ochtend om ongeveer 11.00 uur fietste het slachtoffer op zijn racefiets op de Cuneralaan samen met een groep andere racefietsers. Toen hij over het wildrooster fietste, kwam hij ten val door draden die over het rooster waren gespannen. Het bleek dat deze draden op het rooster moesten voorkomen dat bizons het bosgebied zouden verlaten. Het slachtoffer is met letsel aan zijn schouder met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hollandse avond in Champ’Aubert

DRIEBERGEN  Zaterdag 9 juni staat Champ’Aubert in het teken van Oranje en is omgetoverd tot Oranje House. Van af 16.00 uur is jong en oud welkom voor een gezellige Hollandse avond, tot 18.00 uur is de keuken open daarna zal de avond in het teken staan van de wedstrijd Nederland – Denemarken.

Op groot scherm kunt u deze wedstrijd ,in een gezellige sfeer bekijken. Na de wedstrijd gaan wij nog door tot 00.00 uur, met DJ Hakim die met zijn gezellige muziek  deze Hollandse avond zal afsluiten.
Ook voor de kinderen is er genoeg te doen: uiteraard voetbal  kijken , maar ook tafeltennis en sjoelen etc. Neem gerust iemand mee, maar vol = vol. De toegang is gratis.
Alle wedstrijden van Oranje kun je in Champ ‘Aubert op groot scherm bekijken.

Te hooi en te gras in de Amerongse Bovenpolder

AMERONGEN  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt u mee naar de Amerongse Bovenpolder. Door de grote variëteit aan grassen en kruiden is het hooi, afkomstig uit de uiterwaarden van Amerongse Bovenpolder, van zeer hoge kwaliteit.

Om deze kwaliteit te behouden is afgesproken om een groot deel van het gebied, in verband met een goede zaadontwikkeling van de gewassen, niet vóór 15 juni te maaien. Daarom is het zo fantastisch om net voor deze datum, te weten op zondag 10 juni, een kijkje te nemen in dit gebied!
Wij bezoeken voor de flora, het westelijk natuurgebied, waar de natuurgraslanden zeer interessante grassen en kruiden voortbrengt. We verwachten gele Morgenster te zien, maar ook de zeldzamere oosterse morgenster, die vaak samengaat met groot streepzaad, een karakteristieke plant voor het hele gebied rond Amerongen. Ook sofiekruid is een interessante soort, met haar fijn verdeelde blad en wondhelende eigenschappen. Waarschijnlijk is deze Euraziatische soort met de rivier meegevoerd. Wat ook onze aandacht zal hebben is de variëteit van de vele grassoorten die in deze tijd volop in bloei staan. Het is raadzaam stevige waterbestendige schoenen te dragen!

De excursie vindt plaats op zondag 10 juni om 14.00 uur en start vanaf de parkeerplaats voor Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen.
OV: Bus 50 naar Amerongen, Halte Dorp, 5 min lopen.
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Bosruiters een halve eeuw actief

DRIEBERGEN  ,,Vijftig jaar is natuurlijk een zeer lange tijd waarin heel veel mensen betrokken zijn geweest bij onze vereniging”, zegt Wim Huisman. ,,Van zo’n 650 mensen hebben we de adressen achterhaald en die zijn allemaal benaderd voor de jubileum-reünie die op zaterdag 9 juni plaatsvindt in het Auroragebouw.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 juni 2012

Plan Driebergs dorpshuis vlot getrokken

DRIEBERGEN  Het plan om het voormalige Driebergse postkantoor om te bouwen tot een soort dorpshuis leek mislukt, maar is net op tijd nieuw leven ingeblazen. Het moet nu ietsje bescheidener worden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

KCD bekroont topjaar met tweede promotie

DOORN  Na de titel in de zaal heeft KCD ook op het veld een prijs te pakken. In de laatste wedstrijd werd na een lange achtervolging op SEV uiteindelijk de tweede plaats gepakt en daarmee keren de groen-witten na één jaar terug in de derde klasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto remiseert met TOP

DRIEBERGEN   Met een doorloopbal ‘alles of niets’ werd het één punt voor Dalto en niets voor TOP, want het gelijke spel was onvoldoende voor de kruisfinale. Ondanks de weersvoorspellingen bleef het de hele dag mooi en zonnig zodat er lekker veel publiek op De Woerd was.

Lees verder op de website van De Kaap

Feestelijk corsojubileum in De Binder

LEERSUM   Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Leersumse Bloemencorso hielden de Stichting Organisatie Bloemencorso Leersum en de Historische Vereniging Leersum (HVL) op vrijdagavond 1 juni een feestelijke jubileumavond in De Binder te Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Slecht weer zit schoolkorfbal dwars

DRIEBERGEN   Het zat het 45e Schoolkorfbaltoernooi bij Dalto niet mee met het weer dit jaar. Nadat eerst vorige week woensdag moest worden gestopt vanwege het dreigende onweer kwam nu de regen met bakken uit de lucht.

Lees verder op de website van De Kaap

Tennisvereniging Manger Cats wijdt nieuwe tennispark in

DRIEBERGEN  Tennisvereniging Manger Cats hield afgelopen vrijdag een receptie ter ere van de inwijding van het nieuwe clubhuis en zeven nieuwe tennisbanen. Tijdens de receptie overhandigde Charles Willems, penningmeester van de Stichting Exploitatie en Beheer Tennispark Manager Cats de sleutel van het tennispark aan Jeroen van der Meer, voorzitter van het bestuur van Manger Cats. Daarmee werd het park officieel in gebruik genomen.

vergroot foto

In aanwezigheid van zo’n 80 externe relaties en vrijwilligers werd het glas geheven op het nieuwe park dat volledig met eigen middelen is gerealiseerd. In zijn toespraak sprak de burgemeester namens de gemeente zijn waardering uit voor het prachtig behaalde resultaat en benadrukte hij het belang hiervan voor de Driebergse gemeenschap.
Aan de totstandkoming van het park is gewerkt door vele vrijwilligers. Zonder hun inzet was dit niet mogelijk geweest. De leden van Manger Cats zien ernaar uit vele seizoen te tennissen op dit mooie nieuwe park.

FC Driebergen start met G-voetbal

DRIEBERGEN  Een reeds lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: In het volgende seizoen 2012-2013 gaat FC Driebergen van start met een G-team. Dat wil zeggen een team voor mensen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op woensdag 30 mei kwam de (voorlopige) groep voor het eerst bij elkaar. De groep bestaat uit een aantal voetballers uit Driebergen die tot nu toe naar DOSC in Den Dolder en Patria in Zeist moest reizen om te kunnen voetballen.

vergroot foto

Toen er meerdere Driebergenaars waren die ook wilden meedoen, accepteerden zij graag een transfer naar Driebergen. Volgens coach en initiatief nemer Bert de goede: Het is niet bekend wat er voor hun transfer geboden is. Wel is het fantastisch dat er nu een team is met 14 voetballers, genoeg om meteen vanaf het komende seizoen aan de competitie mee te doen. En zo gaan Bas, Jonathan, Sander,  Mees,  Cheston,  Karim,  Geert, Mark, nog eens Sander,  Michel, Niels,  Midas, Erick en Florian in augustus echt van start. In de eerste plaats om met veel plezier te voetballen, maar natuurlijk ook om een gooi naar het kampioenschap te doen. Gerard Mol initiator binnen de FC Driebergen noemt het een grote stap voorwaarts in het behalen van de sociale doelstellingen van de vereniging. En geeft aan dat er op dinsdagavond getraind en op zaterdag competitie gespeeld wordt.
Interesse? Neem dan voor nadere informatie contact op met Bert de Goede (bert@hdegoede.nl )de coach van het team.

Opnieuw brandje in flat Van Tetslaan Zeist

ZEIST   Voor de vierde keer in korte tijd heeft brand gewoed in de hal van een flat aan de Van Tetslaan in Zeist. De hal stond al snel vol rook.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Verkeersproblemen op A12 tussen Bunnik en Driebergen

HEUVELRUG – Op de A12 tussen Bunnik en Driebergen is vanmorgen vroeg een ongeluk gebeurd. Een auto kwam door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail terecht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 5 juni 2012

Voorzitter Leefbaar Doorn stapt op

DOORN  Voorman Age van der Werf is afgetreden als voorzitter van de oppositiebeweging Leefbaar Doorn. Hij wil even wat afstand nemen. Maar zich daarna weer gaan inzetten voor de publieke zaak.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Inbraak 


LEERSUM  Dinsdag 5 juni is de politie ter plaatse gekomen in verband met een gepleegde inbraak bij een horecagelegenheid in Leersum. Rond 02.00 uur gingen agenten ter plaatse, waarbij ze op de Kerkweg drie jongens zien staan. Na het controleren van de identititeit en fouilleren bleek een 14-jarige Woerdenaar in het bezit te zijn van diverse waardebonnen van de horecagelegenheid. Een 17-jarige verdachte uit Amersfoort dacht de agenten te snel af te zijn en zette het op het lopen. Alsnog werd hij in de kraag gevat en aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. In de directe omgeving van de horecagelegenheid is de weggenomen kassa aangetroffen. 

Het tweetal zit vast voor onderzoek en verhoor.

Aanhouding woninginbrekers 


ZEIST   In de nacht van zondag 3 op maandag 4 juni heeft de politie drie woninginbrekers op heterdaad aangehouden aan de Huydecoperweg.

Na een alerte melding van buurtbewoners rond 02.00 uur gingen agenten naar een woning aan de Huydecoperweg. Toen zij daar aankwamen, bleek dat er was ingebroken. Agenten gingen op onderzoek uit en konden in de omgeving drie mannen aanhouden op verdenking van de inbraak. Het drietal (16, 17 en 20 jaar uit Zeist) is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De mannen blijken bekende inbrekers bij de politie te zijn.

De politie is nog op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de inbraak verdachte omstandigheden gezien hebben in de omgeving van het centrum/Huydecoperweg. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844. De politie doet nog onderzoek naar de inbraak.

Blue Arrows 1 kampioen na beslissingswedstrijd

DRIEBERGEN  De wedstrijd tegen Jump IJsselstein was afgelopen zondag spannend tot de laatste seconde. Blue Arrows won nipt met 40-39 en is de basketbalkampioen van de 3e klasse, na een pittige strijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Zitbank markeert start herstel Heidetuin

DRIEBERGEN   Met de overdracht van het eerste zitbankje is het startsein gegeven voor het herstel en opwaardering van de grootste Heidetuin ter wereld, die is te vinden in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Rugbyers The Pink Panthers sluiten succesvol seizoen af met veel fun

DRIEBERGEN  In het laatste weekeinde van mei hebben de rugbyers een oude traditie naar acht jaar weer terug gehaald naar eigen gronden. The Pink Panthers Survival dag. Oftewel een groots opgezette Zes-kamp compleet met buikschuif en zeephelling.
Al zolang the Pink Panthers hun jeugdspelers hebben, en dat is in augustus 15 jaar, sluiten ze het seizoen af met een leuke actie. Zo zijn de spelers jaren aan het survivallen geweest in Buren, Ede en Almere. Hebben ze kano gevaren in Odijk. Noem het maar op.

vergroot   foto1   foto2   foto3

Mede doordat de jeugdafdeling van the Pink Panthers maar blijft groeien moet er gekozen worden voor een afsluiter waarbij vervoer en organisatie buiten de deur tot een minimum zou worden beperkt.

Reeds in oktober 2011 werd het idee geboren om de ouderwetse Pink Panthers Survivaldag terug te halen. Laatste keer dat deze werd gehouden was in 2004. Toen reden tot stoppen was vooral het succes. In die tijd was het niet voor de jeugd der Panthers het was voor teams uit Driebergen en omgeving, alleen senioren zoals van de Brandweer, een café, een buurtteam en diverse familieteams. Aantal teams rees toen uit de pan. Waardoor gekozen moest worden om te stoppen.

Nu twee dagen fun. Zaterdag als afsluiter voor de jeugd, Zondag voor de senioren.
Teams van de jeugd werden samengesteld vanuit alle leeftijden. Maar liefst 10 teams konden worden opgericht in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar oud. Dit niet in het kader van teambuilding maar in het kader van clubbuilding. En met succes zo moesten de allerkleinste samen werken met de oudste en alles wat daar in leeftijd tussen zit.
De ochtend nog enigszins droge spellen zoals klepelhangen, een rugbyvaardigheid/snelheid spel, zaklopen maar dan met zijn tweeën in de zak. Enz.
De middag werd alles nog groter van opzet. Met een hindernisspel, balkgevechten boven een zwembad. (met 9.000 liter water, brandweer bedankt voor het vullen) buikschuiven tot wel 20 meter.
Uiteindelijk het eindspel met daarin de zeephelling, doel het gehele team moet erover en dat valt niet mee met veel zeep erop.
Na de gehele dag strijd werden uiteindelijk alle teams, allen genaamd naar een echt rugbyland, geëerd in de prijsuitreiking waarbij de prijzen bestonden uit een taart, en dan in grote oplopend. Doel meteen opeten.
Na deze dag was er een Big BBQ voor alle spelers, trainers, managers en alle mensen die deze dag tot een succes gemaakt hebben. Om 19.00 uur werden ook de ouders erbij gehaald om deelgenoot te tijd bij het uitreiken van de einde-jaars-prijzen. Zo heeft elk team zijn eigen “most improved …” speler. Dat is niet de beste speler van het team maar die speler welke het meeste heeft geleerd en meer dan 100% inzet heeft getoond. Overal prijzen zijn er ook, waar wel de beste, oftewel het grootste talent en de speler die door de sport een dusdanige blessure op heeft gelopen dat zijn seizoen eigenlijk voor niets is geweest. Echter wel alle wedstrijden interesse bleef houden in zijn team.

De zondag was een echt ouderwets senioren gebeuren met teams uit de hele regio en vanuit allemaal eigen spelers. Dorp teams zoals Austerlitz, de Dudes een groep spelers die al vanaf 2004 elk jaar met elkaar op vakantie gaat en meer leuke dingen met elkaar doet. Team vanuit het tweede team der Pink Panthers maar ook een familie team uit Amerongen en Leersum (en één uit Zeist), genaamd East Heuvelrug People. Laatste genoemde team wist ook de wisselbeker mee naar uit te nemen voor het komende jaar.

Minislotdag De Haaskamp onder stralende zon

AMERONGEN   Een stralende ochtend omlijstte het officiële slot voor de jongste jeugdhockeyers van Nederland, de minislotdag. Liefst 906 teams speelden dit jaar op tachtig velden bij MHC De Haaskamp hun wedstrijden.

Lees verder op de website van De Kaap

Bewoners in actie na brandjes in Zeister flat

ZEIST   Na een serie brandjes in een flat aan de Van Tetslaan in Zeist nemen bewoners het heft in eigen hand en gaan ze hun woningen zelf tegen brand beveiligen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Revianen op bezoek bij Van Rompuy

DOORN  Zes leerlingen van het Revius Lyceum brengen 6 juni een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel en ontmoeten de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 juni 2012

Rare plaatsing van verkeersborden

DRIEBERGEN  Sinds kort zijn bij de oprijlaan van Dennenburg zodanig verkeersborden geplaatst als ware de oprijlaan een openbare weg. Zie de foto’s hierboven.

Of klik hier voor foto1 en foto2

Heuvelrug krijgt acht E-laadpalen

HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse heuvelrug krijgt in oktober acht laadpalen voor elektrische auto’s. De verwachting is dat het er snel meer worden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Rotondes te huur: €2000 per jaar

DRIEBERGEN  Drie Driebergse rotondes te huur: voor €2000 per jaar wordt de boel onderhouden en mag je er vier borden op plaatsen. Met je naam erop.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Eerste zomerse Cunera Wandeltocht

RHENEN   De bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug worden zaterdag 9 juni bevolkt door wandelaars die meedoen aan de Cunera Wandeltocht. Het wordt de vierde editie van het evenement.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Succesvol Rotary concert voor voedselbank

DOORN   Mathilde Santing gaf op initiatief van de Rotary Doorn een bijna uitverkocht optreden voor 228 personen in de Maartenskerk. Voorafgaand aan het concert namen 112 gasten deel aan een walking dinner.

Lees verder op de website van De Kaap

Avondvierdaagse Doorn

DOORN  Voor 61ste keer wordt de Avondvierdaagse in Doorn gehouden. Deelnemers kunnen de 5, 10 en 15 kilometer lopen van 12 tot en met 15 juni.

Lees verder op de website van De Kaap

Interactief iPad-kinderboek Utar

HEUVELRUG  Uit in de Heuvelrug lanceert de gratis iPad-app Utar, een interactief en digitaal prentenboek voor kinderen van vijf tot en met negen jaar. Hierin beleeft het ruimtewezen Utar allerlei avonturen in de regio Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 7 juni 2012

Keurmerk voor Verberne

DRIEBERGEN  Burgemeester Naafs reikte vanmiddag aan de heer Verberne het keurmerk “Super Supermarkt ” uit voor zijn bedrijfsvoering van de C1000 supermarkt in winkelcentrum De Sluis in Driebergen. (zie foto hierboven of klik hieronder)

klik hier voor foto1  foto2  foto3  foto4  foto5  foto6  foto7

Alcoholverbod in Bosbad Leersum

LEERSUM  In het zwembad Bosbad Leersum geldt sinds deze week een alcoholverbod. Er gingen de nodige onderhandelingen met de kioskhuurder aan vooraf.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Man loopt hoofdletsel op bij val 


ELST  Woensdagavond 6 juni liep een man hoofdletsel op bij een val. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding over een man die van zolder was gevallen op de Zwijnsbergen. Agenten en ambulancepersoneel gingen ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleek dat de man aan het klussen was geweest in een punt van een schuurdak. Hij zakte door het plafond en viel enkele meters naar beneden. De man, 67 jaar uit Rhenen, liep letsel op aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Organisatie Amerongs bluesfestival tevreden

AMERONGEN  Het eerste Amerongen Blues festival dat afgelopen weekend plaatsvond is een groot succes geworden en volgens de organisatie zeker voor herhaling vatbaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Samenwerking rond maatschappelijke stages

HEUVELRUG  Het convenant maatschappelijke stage regio zuidoost Utrecht is afgelopen donderdag ondertekend. Deelnemende partijen uit de gemeenten De Bilt , Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede spraken met elkaar af om nog beter te gaan samenwerken rond maatschappelijke stages.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderfestival in het Beauforthuis 


AUSTERLITZ  Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen zich komende zomer weer onderdompelen met muziek en theater, tijdens Achter de Linie Kids. Het kinderfestival vindt plaats van 6 t/m 12 augustus 2012 in het Beauforthuis in Austerlitz.

Kinderen kunnen meedoen aan een van de creatieve workshops, of de hele week meewerken aan het muziektheaterproject. Samen met een professionele regisseur, een componist, decorbouwers en musici maak je je eigen voorstelling die aan het einde van de week wordt uitgevoerd voor publiek. Meer informatie is te vinden op www.achterdelinie.nl. Kinderen kunnen zich via deze site alvast opgeven voor een van de activiteiten.

Alsnog nieuwbouw bij Grebbeberg in Rhenen

RHENEN   Op de plek van de oude Kalkzandsteenfabriek in Rhenen komt toch nieuwbouw. Ondanks het afhaken van de woningbouwverenigingen, willen projectontwikkelaars daar 240 huizen bouwen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

UWV: meer banen Midden-Nederland in 2013

PROVINCIE UTRECHT  Het aantal banen in Midden-Nederland lijkt langzaam weer te groeien, stelt het UWV. Vanaf volgend jaar zet volgens de dienst de groei bescheiden in. Toch helpt de groei van het aantal banen niet om het aantal werkzoekenden terug te dringen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 8 juni 2012

Verwarde man in Driebergen opgepakt

DRIEBERGEN   De verwarde man die vrijdagmiddag dreigde om zichzelf in zijn woning in Driebergen op te blazen, is door de politie opgepakt en afgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Mogelijk sociale woningbouw op terrein oude gemeentewerf

DOORN  In opdracht van het college van b&w worden de mogelijkheden onderzocht om het perceel Van Bennekomweg 10-16 te Doorn te gaan ontwikkelen voor sociale woningbouw. Deze locatie is bekend als de oude gemeentewerf van Doorn; de voormalige gemeentewerf is in 2006 gesloopt.

Het perceel Van Bennekomweg 10-16 (gelegen in het centrum van Doorn) is ongelijkmatig van vormgeving. De oppervlakte die gebruikt kan worden voor woningbouw is ca. 3800m² groot.

Klimaatevent Utrechtse Heuvelrug op vrijdag 15 juni

DRIEBERGEN  “Veel bedrijven in onze gemeente en de regio bieden en ontwikkelen klimaatvriendelijke producten en diensten, zoals bijvoorbeeld LED-verlichting, zonne- en biomassa-energie en elektrisch rijden. Iedereen kan op deze klimaatmarkt zien wat nu al te verkrijgen is en inspiratie opdoen voor zijn of haar eigen woning of bedrijf”, aldus wethouder Bert Homan van gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil dé groene gemeente en regio zijn voor duurzame economische ontwikkeling. De Utrechtse Heuvelrug als de Laan der Duurzaamheid tussen de twee campussen Utrecht en Wageningen. Homan: ,,We zetten ons als gemeente in door het aanbod van duurzame diensten en vraag dichter bij elkaar brengen. Het Klimaatevent is daarin dit jaar een hoogtepunt. Ondernemers en inwoners maken samen een klimaatneutrale toekomst mogelijk.”

Wat kunnen bezoekers zien en doen?
Bezoekers kunnen op het Klimaatevent een proefrit maken met elektrische auto’s, scooters of fietsen en een kijkje nemen in een waterstofauto. Ook krijgen zij ter plekke energieadvies voor de eigen woning. Hoe energie bespaard kan worden in en om het huis kunnen bezoekers ervaren en beleven in het Energy Experience Center. Ook is te zien hoe verwarming op biomassa werkt, is er bijzonder isolatiemateriaal en LED-verlichting en zijn er ‘groene’ daken. Onder leiding van “Mijpe Contemporary Art” is iedereen van harte uitgenodigd mee te werken aan een kunstwerk over de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug in 2035 en aan het Klimaattheater door het theatersportgezelschap “Liever Veul Bloemen”.

Wat valt er voor kinderen te beleven?
Kinderen kunnen muziek maken op en met spullen van de kringloop, spelletjes doen bij de kraam van de bijenvereniging en komen luisteren naar kinderboekenschrijver Maurits van Huijstee. Hij leest voor uit zijn boek “Diego Zonnesteek”.
Wie werken mee aan het Klimaatevent?
Onderaan dit document vindt u de meer dan 50 deelnemende partijen aan het binnen en buitenprogramma.

Waar is het Klimaatevent?
In Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8 in Driebergen (nabij Station Driebergen-Zeist).

Wanneer?
Vrijdag 15 juni tussen 13.00 tot 20.00 uur.

Man slachtoffer van babbeltruc 


DRIEBERGEN Een 86-jarige man uit Driebergen is donderdag 7 juni het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 18.00 uur belde een vrouw aan op de Lange Dreef. De man deed de voordeur open en liet de vrouw binnen, omdat hij dacht dat de vrouw van de thuiszorg was. De vrouw liep de woning door en de bewoner ging aan tafel zitten om zijn eten op te eten. Na ongeveer een kwartier verliet de vrouw de woning weer. 

Rond 19.15 uur kreeg de man een telefoontje van een vrouw die zei namens de bank te bellen. De vrouw vertelde dat zijn portemonnee was gevonden met zijn bankpas. Zij had de pincode nodig om zijn bankpas te blokkeren. De man gaf zijn pincode. 

Gewaarschuwde agenten gingen na de melding naar de woning van de man en lieten de bankpas blokkeren. Er bleek echter al met de bankpas gepind te zijn en geld was afgeschreven van zijn rekening. Het signalement van de vrouw luidt: ongeveer 25 jaar, lengte 1.55 cm., blanke huidskleur met donker haar.
De politie adviseert niet in te gaan op dergelijke babbeltrucs. De bank en de politie vragen nooit naar uw pincode. Als u daar toch om wordt gevraagd, dan klopt dit niet en kunt u via 1-1-2 de politie informeren. De politie onderzoekt de zaak.

Natte intocht Avondvierdaagse

DRIEBERGEN Het traditionele defile van de Avondvierdaagse vond gisteravond plaats  op Sparrendaal. Burgemeester Naafs verwelkomde in een miezerig weertje de deelnemers. Via onderstaande link een fotoverslag van het defilé van de Avondvierdaagse in Driebergen.

Klik hier voor de foto’s

http://www.flickr.com/photos/heuvelrug/sets/72157630075866100/

Debat over kadernota: een verslag

HEUVELRUG  Gisteranavond de behandeling van de bezuinigingen 2012-2016, die nu volledig zijn uitgewerkt door financieel deskundigen van de gemeente UH. Er mist nu alweer een half miljoen vergeleken met een maand geleden en de onzekerheden zijn groot.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Voorlopig geen glasvezel over Heuvelrug UPDATE: onderhandelingen lopen

HEUVELRUG  Inwoners van de gemeente Utrechtse heuvelrug moeten wat langer wachten op glasvezel. Het heeft bij zowel bestuurders als leveranciers ‘geen prioriteit’.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Reisverslag: in de voetsporen van Marco Polo

DRIEBERGEN  Regiobibliotheek Z-O-U-T organiseert op maandag 11 juni 2012 van 10.00 tot 11.45 uur een (beeld)presentatie voor senioren over een bijzondere reis: per auto van Utrecht naar Beijing (China) via de zijderoute.

Lees verder op de website van De Kaap

Atelierroute Amerongen

AMERONGEN  ‘Dans, dans, dans!’, is het thema van de atelierroute in Amerongen, op 9 en 10 juni.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 juni 2012

Buitenspelen bij ’t Woelige Nest

DRIEBERGEN  BSO Wijs! doet op woensdagmiddag 13 juni samen met Kinderboerderij ’t Woelige Nest mee de Nationale Buitenspeeldag.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM viert 65 jaar feestelijk

MAARN  Sportvereniging SVMM (opgericht in 1947) bestaat dit weekend precies 65 jaar en dat wordt zaterdag gevierd met diverse activiteiten op de velden aan de Buurtsteeg, sinds 1961 de thuisbasis van de vereniging. Leden van het eerste uur blikken terug.

Lees verder op de website van De Kaap

Speelweek Bosbad 2012

LEERSUM  Ook in 2012 wordt in het Bosbad in Leersum weer een speelweek gehouden. Vier dagen lang kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar daar timmeren, knutselen en spelen in Het Hollandse Dorp.

Lees verder op de website van De Kaap

Openluchtconcert Aurora

DRIEBERGEN   Muziekvereniging Aurora geeft maandag 11 juni haar jaarlijkse openlucht concert in de tuin van Beukenhorst. Het leerlingenorkest begint om 19.30 uur. Het harmonie orkest speelt daarna het programma van het seizoen 2011-2012.

Groot houtfestijn in het arboretum

DOORN   De bekende Doornse bomentuin, het Von Gimborn Arboretum, houdt op zondag 17 juni op eigen terrein een grote manifestatie rond hout.

Lees verder op de website van De Kaap

Avondvierdaagse en braderie voor team Amazing

DOORN/AMERONGEN  Komende week lopen in navolging van hun Leersumse en Amerongse collega’s drie Doornse basisscholen de avondvierdaagse voor team Amazing.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 juni 2012

DVSA blijft vijfdeklasser

AMERONGEN  De voetballers van DVSA zijn er zaterdag niet in geslaagd de fel begeerde promotie naar de vijfde klasse te bewerkstelligen. De laatste horde, een overwinning met minimaal drie doelpunten verschil op CTO’70, bleek voor de ploeg uit Amerongen onhaalbaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto naar kruisfinale NK veldkorfbal

DRIEBERGEN  Dalto heeft zich geplaatst voor finales van het NK veldkorfbal. In de halve finales won de ploeg uit Driebergen met van DOS’46.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Vrouw vermoord in woning in Maarn

MAARN   In Maarn heeft een man een vrouw om het leven gebracht. De man belde vanochtend zelf naar de politie met de mededeling dat hij zijn echtgenoot had vermoord.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Utrechts Landschap: uitbreiding kazerne kan best

DOORN  De marinierskazerne in Doorn kan best uitbreiden, vindt het Utrechts Landschap. Als het natuurverlies maar wordt gecompenseerd.  Daarmee neemt de natuurbeheerder minister Hillen wat wind uit de zeilen.

Lees verder op de Nieuwspost Heuvelrug

Musketiers en Steef van den Oosterkamp uit elkaar

ELST  De wegen van Musketiers en Steef van den Oosterkamp scheiden alweer na één seizoen. ,,Wij hebben samen besloten de samenwerking te beëindigen. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is”, sprak voorzitter Martin van Geffen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Tuinenfietstocht ‘Fietsen voor fietsen’ telt dit jaar nog meer tuinen

DOORN/HEUVELRUG   Groei en Bloei, afdeling Doorn houdt op zaterdag 16 juni, samen met Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, voor de tweede keer de tuinenfietstocht ‘Fietsen voor fietsen’.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 11 juni 2012

Hoorzitting kazerne: van twee naar drie opties

DOORN  De hoorzitting over de toekomst van de marinierskazerne heeft niet tot meer duidelijkheid geleid. En naast Doorn en Vlissingen blijkt toch ook Den Helder zich te mengen om de strijd om het hoofdkwartier van het Korps Mariniers.

Lees verder op Nieuwspost euvelrug

Doorn wil onderzoek naar verhuizing kazerne

DEN HAAG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil een onafhankelijk onderzoek naar de legering van mariniers. Minister Hillen van Defensie wil de kazerne graag verhuizen vanuit Doorn naar Vlissingen omdat dat goedkoper zou zijn.

Lees verder op de website van Omroep Zeeland

Commissaris Peijs is geruchten zat over deal verhuizing kazerne

DEN HAAG  ‘Het begint me de keel uit te hangen’, zei commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs (CDA), vandaag over geruchten dat er een deal zou zijn gesloten over de verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Lees verder op de website van het AD

Verkeersongeval, getuigen gezocht 


LEERSUM  Op zondagmiddag kreeg de politie de melding dat een gewonde fietser op de Heulweg lag. Mogelijk is het 75-jarige slachtoffer uit Maarn aangereden.

De man werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Een getuige vertelde dat hij kort voordat hij de gewonde man op de straat vond een auto van het merk Landrover met een paardentrailer en een groene auto van het merk Opel had zien rijden, komende uit de richting van de Rijksweg A12. De politie komt graag in contact met de bestuurders van deze auto’s. Ook heeft de getuige op de plaats van het ongeval kort gesproken met een vrouw van ongeveer 60 jaar. De politie komt ook graag in contact met haar. Mogelijk kunnen deze personen meer vertellen over de toedracht van het ongeval. Zij en andere getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Pilot Verbinding, Veiligheid & Vertrouwen 


DOORN   Vorig jaar is de politie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug gestart met de pilot ‘Verbinding, Veiligheid & Vertrouwen’. In de pilot staat de mening en ervaring van de burger centraal.De politie heeft in het kader van de pilot aan een aantal inwoners van Doorn een enquête gestuurd. Daarin werd de mening over het werk van de lokale politie gevraagd. De uitkomsten van de enquête lieten zien hoe hoog het vertrouwen van de inwoners in de politie is en wat de politie kan doen om dit vertrouwen te vergroten. 

Resultaten 
Het gemiddelde rapportcijfer dat de inwoner van Doorn geeft aan de stelling “Ik heb vertrouwen in de politie” is een 6,8. Uit het onderzoek zijn drie belangrijke factoren naar voren gekomen, die een positieve invloed hebben op de mate van vertrouwen:
    •    De politie moet meer betrokken zijn bij de buurten en de dingen aanpakken die voor de bewoners belangrijk zijn. 
    •    De politie moet boeven vangen en de criminaliteit meer succesvol bestrijden én hierover communiceren. 
    •    De beoordeling van het contact na het doen van een aangifte of melding moet positiever.
De politie dankt de inwoners van Doorn voor het invullen en retourneren van de enquête. Ongeveer een derde van de enquêtes is terug gekomen. Dankzij de hoge respons konden betrouwbare uitspraken gedaan worden. Ook kan de politie hiermee een aantal veranderingen in gang zetten.
Mocht u meer informatie willen over de veranderingen die in gang zijn gezet kunt u terecht op http://www.politie.nl/utrecht/projecten/pilot.asp

Vrije School Driebergen viert 35-jarig bestaan met zomermarkt

DRIEBERGEN  De Vrije School Driebergen bestaat 35 jaar en viert dat op zaterdag 16 juni met een zomermarkt. Niet alleen voor ouders en hun kinderen, maar zeker ook voor andere belangstellenden uit Driebergen en omstreken.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto’s drukke weekend: drie kruisfinales

DRIEBERGEN  Maar liefst drie kruisfinales voor Dalto, een unicum. Bovendien was het de einddag bij Dalto met een fancy fair, jeugdtoernooi en een veiling.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuw schoolplein voor Hoog Moersbergen

DOORN  Na de zomervakantie kunnen alle kinderen van basisschool Hoog Moersbergen in Doorn naar hartenlust spelen op hun nieuwe schoolplein. Het schoolpleinproject dat eind 2011 is gestart onder leiding van een aantal toegewijde ouders is dan voltooid.

Lees verder op de website van De Kaap

Vijfde brand in korte tijd bij flat in Zeist

ZEIST  In Zeist is opnieuw brand uitgebroken bij een flat aan de Van Tetslaan. Dat is de vijfde brand in een paar weken tijd en de onrust onder bewoners is groot.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Twee gewonden na schietpartij in Elst

RHENEN  In Elst bij Rhenen zijn rond middernacht twee personen gewond geraakt door een schietpartij. De schoten werden gelost op de Rijksstraatweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Tantje Pietje krijgt corsoboek

LEERSUM  De bijna 100-jarige mevrouw Gijsbertse – van Essen (tante Pietje) kreeg vrijdag 8 juni in het Zonnehuis te Doorn van de Bloemenkoningin Leersum Selina van Viegen en de voorzitter van het bloemencorso Cees van Swieten het Jubileumboek 60 jaar Bloemencorso Leersum aangeboden.

Lees verder op de website van De Kaap

De Wijngaard verkeersveilig

DOORN  Het was vorige week feest op c.b.s. De Wijngaard in Doorn. Wethouder Bert Homan reikte aan directeur Jon de Gier het Utrechts Verkeersveiligheids Label uit. De Wijngaard voldoet aan alle eisen van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 12 juni 2012

Driebergs raadslid kandidaat Tweede Kamer

DRIEBERGEN  Het CDA heeft de Driebergse Chantal van Steenderen op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet. ‘Ik heb een grote ambitie om die parels in de wijk te realiseren.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Poltiek Heuvelrug vanaf september live

HEUVELRUG  Raads- en commissievergaderingen van politiek Heuvelrug zullen vanaf september live te horen zijn. De registratie gaat ook dienen als archief. Letters op papier verdwijnen volledig.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Met de Blauwe Bever op zoek naar de echte bever

ELST  Excursieschip de Blauwe Bever maakt op zaterdag 23 juni 2012 een speciale vaartocht met aandacht voor de bever. De bever voelt zich al een aantal jaren thuis in de uiterwaarden van de Nederrijn.

Onderweg maakt u met een gids een korte excursie door een natuurgebied waar regelmatig  sporen van bevers te vinden zijn. De vaarexcursie wordt samen met de Zoogdiervereniging georganiseerd in het kader van het Jaar van de Bever.

De Blauwe Bever vertrekt om 10.30 uur vanaf  Remmerden; parkeerplaats aan de N225 tussen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 198, 3911 TX Rhenen), tegenover industrieterrein Remmerden. Volg het bord “Parkeren Safariboot de Blauwe Bever”.   De vaart duurt 2½ uur.

Kosten: € 10,- voor Beschermers van Utrechts Landschap en € 14,- voor niet-Beschermers. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 7,-. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.utrechtslandschap.nl/varen of telefonisch via VVV Wijk bij Duurstede, 0343 – 57 59 95.

Bewoners flat Van Tetslaan overwegen buurtwacht

ZEIST  Bewoners van de flat aan de Van Tetslaan in Zeist willen ’s nachts de wacht houden om te voorkomen dat er opnieuw keer brand wordt gesticht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Op boevenpad?

ZEIST  In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni hielden agenten vijf mannen staande voor vervoer van inbrekerswerktuig.

Rond 03.40 uur zagen agenten een auto met defecte verlichting over de Boulevard rijden. Ook voerde de bestuurder mistlampen. De agenten reden er achteraan en controleerden de auto op de Lindenlaan. In de auto zaten vijf mannen, van 17, 18, 19 en 21 jaar uit Den Haag en van 18 jaar uit Wateringen. Bij navraag bleek een van de mannen, de 21 jarige uit Den Haag, in het verleden betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval. Hierdoor, in combinatie met hun aanwezigheid in Zeist op dit tijdstip, besloten de agenten de auto te doorzoeken. Hierbij troffen zij een breekijzer, bivakmutsen, handschoenen, een schroevendraaier en een slotentrekkerset aan. Alle spullen zijn in beslag genomen, alle inzittenden kregen een proces-verbaal voor het vervoeren van inbrekerswerktuig. De 18-jarige man uit Wateringen werd ingesloten omdat hij geen geldig identiteitsbewijs kon tonen.

Meck van der Waerdt neemt afscheid van De Kom

MAARSBERGEN  Tijdens de Algemene Ledenvergadering afgelopen vrijdag van IJsclub De Kom uit Maarsbergen heeft Meck van der Waerdt afscheid genomen als bestuurslid van de ijsclub.

Lees verder op de website van De Kaap

Fête de la Musique in Driebergen

DRIEBERGEN  In navolging op het wereldwijde muziekfestival Fête de la Musique, vindt er in Driebergen ook het Fête de la Musique Driebergen plaats. Op het landgoed Kraaybeekerhof zullen op 23 juni van 13.00 uur ’s middags tot 9.00 uur ’s avonds diverse optredens de revue passeren.

Lees verder op de website van De Kaap

Verlengd: Frederik de Grote-rondleiding

DOORN   Museum Huis Doorn biedt sinds eind mei twee rondleidingen aan; de reguliere rondleiding of een speciale rondleiding over de relatie Wilhelm II-Frederik de Grote. Vanwege de positieve reacties van de bezoekers is besloten om deze keuzemogelijkheid te verlengen tot eind juli.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 13 juni 2012

Herder over mishandelde schapen: geen kwajongenstreek

DRIEBERGEN  Zaterdagnacht werden tachtig schapen die een Driebergs parkje begrazen opgejaagd, getreiterd en mishandeld. Volgens schaapsherder Crets valt het in de categorie dierenmishandeling.

Lees verder op de Nieuwsppost Heuvelrug

Kop-staart botsing

DOORN  Dinsdag 12 juni heeft er een aanrijding plaatsgevonden aan de Amersfoortseweg, waar meerdere auto’s bij betrokken waren.

Omstreeks 17.00 uur zijn agenten ter plaatse gekomen bij een aanrijding, waar een drietal auto’s bij betrokken waren. Een 38-jarige man uit Doorn maakte een inschattingsfout, waarbij hij te laat zag dat zijn voorganger stapvoets reed. Hierbij reed hij tegen zijn 44-jarige voorgangster uit Doorn aan, die vervolgens tegen haar 33-jarige voorgangster uit Doorn botste. Eén van de betrokkenen is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht ter controle.

Houtmanifestatie in Von Gimborn Arboretum

DOORN  In het Von Gimborn Arboretum wordt op zondag 17 juni een bijzondere manifestatie gehouden, geheel gewijd aan hout en afgeleide houtproducten. Bijna vijftig kramen met houtkunst, houtproducten, houtinformatie, houtverzamelingen en demonstraties.

Lees verder op de website van De Kaap

Rijnbrug Rhenen krijgt extra rijstrook

RHENEN  De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren krijgt een derde rijstrook om de doorstroming over de brug en de N233 te verbeteren.

Er wordt onderzocht of dit een vaste derde rijstrook wordt of een tidal flow. Een tidal flow is een ‘tijdelijke wisselstrook’: afhankelijk van de verkeersdruk kan de rijrichting van deze extra strook gewisseld worden. De extra rijstrook is een eerste stap in een plan dat op de lange termijn de bereikbaarheid van de regio’s Foodvalley en Rivierenland moet verbeteren.

Dit hebben de provincies Utrecht en Gelderland, Rijkswaterstaat, de regio’s Food Valley en Rivierenland en de gemeentes Buren, Neder-Betuwe, Veenendaal, Wageningen, Ede en Rhenen samen besloten. De provincies Utrecht en Gelderland hebben toegezegd bij te dragen in de kosten.  Samen met de gemeentes zal worden gekeken naar aanvullende financieringsmogelijkheden.

Remco van Lunteren, gedeputeerde Provincie Utrecht: “ De extra rijstrook op de Rijnbrug is een hele belangrijke stap in de goede richting. Het lost niet alle problemen meteen op, maar het zal voor veel inwoners in de regio betekenen dat ze veel minder last van files hebben op weg naar huis of naar het werk. En dat is weer goed voor de economie in onze regio’s.”

Conny Bieze, gedeputeerde provincie Gelderland “We hebben gezamenlijk een brug geslagen voor de verbetering van de bereikbaarheid in de  regio’s Food Valley en Rivierenland. Dit is een belangrijke stimulans voor de economische ontwikkeling; we gaan er nu alles aan doen de rijstrook uiterlijk in 2016 klaar te hebben.”

Eerste stap
De aanpak van de doorstroming bij Rhenen is de eerste stap om samen de bereikbaarheid in de regio’s Foodvalley en Rivierenland te verbeteren. Verdere stappen zijn nodig om de regio’s bereikbaar te houden in de toekomst. Op dit moment wordt onderzocht welke maatregelen daarbij nodig zijn. Hierbij zoeken we niet alleen naar een verkeerskundige oplossing, maar kijken we ook naar leefbaarheid, verkeersveiligheid, natuur, cultuurhistorie, landschap en economische aspecten.

Drie oplossingsrichtingen zullen de komende tijd nader worden bestudeerd. De oplossing die het meest oostelijk ligt bevat het doortrekken van de provinciale weg N781 die vervolgens ten westen van Wageningen aansluit op de A15. De oplossingsrichting die ook wel ‘midden’ wordt genoemd richt zich op het verbreden van de huidig N233 tussen A12 en de A15. De derde oplossing is de meest westelijke oplossingsrichting.  Hierbij zou tussen de A12 en A15 de bestaande provinciale weg worden verbreed en deels een nieuwe weg worden aangelegd.

Aandacht Interpol voor verdachte overval Driebergen

HEUVELRUG  Interpol heeft deze maand extra aandacht voor de voortvluchtige Karim el Mahdi. Hij wordt verdacht van de overval van de Rabobank in Driebergen, vorig jaar mei.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Geen alcohol meer verkrijgbaar bij Bosbad Leersum

LEERSUM  In de kiosk van het Bosbad in Leersum mag voortaan geen alcohol meer verkocht worden. Dit is na langdurig overleg met de huurder van de kiosk besloten.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergse in nationale selectie Lacrosse

DRIEBERGEN   De Driebergse Kimberly Vuurboom zal meespelen in het Nederlandse vrouwenteam voor de Europese kampioenschappen voor Lacrosse die in Amsterdam plaatsvinden van 20 tot 30 juni.

Lees verder op de website van De Kaap

Sociale woningbouw op terrein oude gemeentewerf

DOORN  De gemeente wil op het oude gemeentewerfterrein aan de Van Bennekomweg sociale woningbouw realiseren.

Lees verder op de website van De Kaap

D66 vraagt actie op verkoop snippergroen

HEUVELRUG  In de gecombineerde commissievergadering van donderdag 7 juni heeft de lokale D66-fractie om actie gevraagd op de verkoop van zogenaamd snippergroen en illegaal in bezit genomen groenstroken.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Brug slaan’ tussen bestuur en burgers

HEUVELRUG  Verbindingen leggen, een dialoog initiëren en vervolgens de dialoog blijven onderhouden tussen verschillende groepen in de gemeentelijke samenleving. Dat is het parool van de Werkgroep Bruggenbouwers, die na een oproep van burgemeester Naafs is samengesteld.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 14 juni 2012

SVMM-coach Veenstra neemt afscheid

MAARN  Na jarenlange trouwe dienst als speler en trainer bij SVMM heeft SVMM afscheid genomen van haar hoofdtrainer Fred Veenstra.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Schijt je rijk’ bij vv HDS

LEERSUM  Voetbalclub HDS uit Leersum is onlangs de actie ‘Schijt je rijk’ gestart. De opbrengst komt volledig ten goede aan de jeugdafdeling binnen HDS. Hiervoor zal er op het terrein een omheind trapveld worden aangelegd.

Lees verder op de website van De Kaap

Politiek café ChristenUnie

DRIEBERGEN  De lokale fractie van de ChristenUnie houdt maandag 18 juni een politiek café en ledenvergadering in hotel De Bergse Bossen in Driebergen. Janneke Louisa, landelijk partijvoorzitter van de ChristenUnie, zal een toespraak houden en er is ruimte voor ontmoeting.

Lees verder op de website van De Kaap

Ride For Hope door de gemeente

HEUVELRUG  RideForHope, een benefietwielertocht, voert vrijdag 15 en zondag 17 juni door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De deelnemers fietsen in drie dagen heel Nederland door. De route heeft de vorm van een ‘Ribbon’, het internationale teken van de hoop.

Lees verder op de website van De Kaap

Extra sportlessen op losse schroeven

HEUVELRUG   De extra sportlessen die combinatiefunctionarissen op scholen en bij verenigingen verzorgen, gaan vanaf de zomer van 2013 verdwijnen. Ook de cultuurcoach, die sinds 2010 op scholen voor extra cultuuronderwijs zorgt, zal moeten stoppen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 juni 2012

Kinderfeest ’t Hoekje

DRIEBERGEN   Bij inloophuis ’t Hoekje in de Driebergse wijk de Groenhoek wordt vrijdag 22 juni een zomerfeestje gegeven voor kinderen tot en met 12 jaar. Het feestje is van 15.00 tot 17.00 uur, ook de ouders zijn welkom.

Lees verder op de website van De Kaap

Gerbert Boor 25 jaar directeur op de Wilhelminaschool

AMERONGEN   Groot feest op de Wilhelminaschool in Amerongen. Het schoolfeest stond in het teken van het jubileum van meester Gerbert. Al maanden was het team in het geheim bezig een fantastisch feest voor hem te organiseren.

Lees verder op de website van De Kaap

Gratis forse korting op koffie, koek en cake

DRIEBERGEN  Komend weekend vieren de Klompenpaden hun tiende verjaardag. Niet zo heel veel klompen, maar wel honderdduizenden wandelschoenen, laarzen, sneakers, en ook een enkele espadrille, blote voet en zelfs naaldhak hebben de 43 Klompenpaden in de provincies Utrecht en Gelderland sindsdien betreden.

Het Driebergse Klompenpad Aderwinkelpad viert de verjaardag door  het aanbieden van:

– een forse korting op de onvolprezen koffie met koek van het boerenterras De Pleisterplaats, op de kruising van Langbroekerdijk en Broekweg, ongeveer halverwege het Aderwinkelpad, onder de rook van Sterkenbrug, op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni, op vertoon van een folder, of print van het Aderwinkelpad.

– een flinke korting op de overheerlijke appelcake bij B&B De Oude Koestal, even verderop aan de Broekweg 5, op zondag 17 juni, op vertoon van een folder, of print van het Aderwinkelpad.
Het hele weekend is er een informatie- en rommelmarkt op het terrein van toekomstig camping Stroteeg aan de Langbroekerdijk 23a, te Driebergen

Op zondag 17 juni kunnen wandelaars mee met gids en schrijver Wim van Amerongen over het Gerrit Achterbergpad, dat loopt van Overlangbroek naar Leersum. Zie www.klompenpaden.nl voor meer info. 

Loolaan neemt heft in handen

DRIEBERGEN   Bewoners van de Loolaan hebben het Heuvelrugcollege, met de hulp van de fractie van Groen Links/PVDA, een tik op de vingers uitgedeeld. Een pakket verkeersmaatregelen dat het college op de lange baan wilde schuiven, zal door een succesvolle actie van de bewoners, toch ‘zo snel mogelijk’ worden uitgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Mist rond aanblijven Pamboer

HEUVELRUG  Wethouder Pamboer stapte eind mei op zonder zich te verantwoorden voor zoekgeraakte documenten, maar blijkt nog tot 7 juli wethouder te zijn. De vraag is hoe en waarom.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Ruimte voor de rivier

ELST  Aanstaande zaterdag 16 juni is er van 14.00 – 16.30 uur een vaartocht met de Blauwe Bever van Utrechts Landschap met aandacht voor “Ruimte voor de Rivier”.

In de jaren 80 van de vorige eeuw sprak men van de komende klimaatverandering en 1993 en 1995 leken het bewijs te leveren voor de toekomstige gevaren wegens de wateroverlast.

Rijkswaterstaat kwam met “Ruimte voor de Rivier”, waarbij men door een dertigtal projecten de grote rivieren meer ruimte wilde geven, waardoor overstromingen voorkomen konden worden.

Een gids vertelt u over de maatregelen langs de Nederrijn  en Lek, waarbij zo mogelijk aan land gegaan wordt om van dichtbij te zien hoe men naast de veiligheid ook de recreatie en de natuurontwikkeling denkt te bevorderen.

Vertrek: 14.00 uur Remmerden. Parkeerplaats aan de N225 tusseen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 198, 3911 TX  Rhenen). Volg het bord “Parkeren Safariboot de Blauwe Bever”.  U dient 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Om 16.30 uur bent u weer terug op Remmerden.

Tarieven: Beschermers € 10,00, niet-beschermers € 14,00, kinderen 6 t/m 12 jaar € 7,00. (t/m 5 jaar gratis).

Reserveren: via www.utrechtslandschap.nl/varen of via VVV Wijk bij Duurstede 0343-575995

Voor meer activiteiten van Utrechts Landschap, kijk op www.utrechtslandschap.nl

 

Zomerse ladies only in het Beauforthuis

AUSTERLITZ  Alle vrouwen zijn zondagmiddag 24 juni vanaf 15.00 uur welkom op een zomerse editie van de ladies only in het Beauforthuis.

Er is een modeshow met Marokkaanse bruidskleding uit verschillende streken, met uitleg over de materialen en tradities. Verder treedt de Marokkaanse zanger Simo Rbati op en zorgt DJ Noor voor heerlijke dansmuziek. Je kunt verder een henna tatoeage laten zetten en er zijn lekkere hapjes te koop. Kortom, een gezellig samenzijn speciaal en alleen voor dames!
Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 24 juni, 15.00 uur 
Ladies Only

Programma Fête de la Musique

LEERSUM  De organisatoren van het tweede Fête de la Musique in Leersum zijn er in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen. Op vier podia zal er op donderdag 21 juni worden opgetreden door muzikanten en koren, die voor het grootste deel uit Leersum afkomstig zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

Vandaag staat Heuvelrug in het teken van klimaat

HEUVELRUG  In 2035 moet de Utrechtse Heuvelrug ‘klimaatneutraal’ zijn. Om inwoners op ideeën te brengen om daaraan bij te dragen, organiseert de gemeente vandaag in congrescentrum Antropia in Driebergen het KimaatEvent.

Lees verder op de website van De Kaap

Enige zekerheid is onzekerheid

HEUVELRUG  Het valt niet mee om een meerjarenbegroting te maken in financieel barre tijden. Wethouder Bert Homan (VVD) verdedigde vorige week zijn begroting voor 2013 tot 2016 tegenover een afvaardiging van de gemeenteraadsfracties, en dat viel niet mee.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 juni 2012

4US: Nieuwe band in Driebergen

DRIEBERGEN  ,,Een band met vette funk en soul, die was er nog niet in Driebergen”, zeggen Erik Theunissen en Sascha van de Ven. De beide Driebergenaren hebben onlangs tezamen met drie andere doorgewinterde muzikanten een nieuwe opvallende popgroep geformeerd die zich volgende week zondag zal presenteren in het dorp.

Lees verder op de website van De Kaap

Ide van Wijk interim-directeur Kasteel Amerongen

AMERONGEN  Jaap Hulsman is per 1 juni gestopt als directeur van Kasteel Amerongen. Zijn taken zaten erop en in goed overleg met het bestuur is zijn contract beëindigd. Tot er een nieuwe leidinggevende is benoemd neemt de Amerongse Ide van Wijk zijn taken waar.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 juni 2012

Mijke en Sven presteren tijdens NJK zwemmen.

DRIEBERGEN  Afgelopen weekend vond in Drachten de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen zwemmen plaats. Voor de Zwoer waren Mijke Bergkotte en Sven Dogger op grond van hun gezwommen prestaties het afgelopen jaar hiervoor gekwalificeerd.

vergroot foto

Op de vrijdag moest eerst Sven de 400 meter vrije slag zwemmen. In een zeer spannende race wist hij langzamerhand op te klimmen van een 8e plaats na 50 meter naar een 3e plaats na 350 meter. Helaas wisten twee zwemmers hem op de laatste 50 meter nog net te passeren, waardoor Sven, op 24-honderdste van de nummer 3, vijfde werd. Natuurlijk een prima prestatie.

Hierna moest Mijke de 50 meter vrije slag zwemmen. Zij was zichtbaar gespannen voor de wedstrijd, aangezien het de eerste keer was dat zij aan een NJK mee mocht doen. Maar in de race was dit niet meer te zien. In een zeer mooi persoonlijk record van 30.52 wist zij beslag te leggen op een 27 plaats. Prima gezien het feit dat ze 70-honderdste sneller was dan haar vorige PR.

Op de zaterdag moest Sven ook nog de 200 meter vrije slag zwemmen. Ook in deze race wist hij na een wat langzamere start toch op een uitstekende 7e plaats te eindigen in een mooi persoonlijk record van 2.04.45.
Deze uitslagen zal de zwemmers van de Zwoer weer voldoende motivatie geven om het komend seizoen weer volop te trainen en mogelijk met nog meer zwemmers mee te mogen doen aan deze prachtige kampioenschappen.

Leegloop bij Musketiers; Van der Meer naar GVVV

ELST  Waar men bij Musketiers al bang voor was, is daadwerkelijk gebeurd. Nadat de club degradeerde naar de vierde klasse, hebben een flink aantal spelers besloten volgend jaar niet voor Musketiers uit te komen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Eind in zicht voor werkzaamheden aan A12

MAARN   In rap tempo wordt er doorgewerkt aan de A12. Elke keer is er weer wat nieuws te zien op weg naar Utrecht. ,,Op dit moment wordt alles links en rechts van de snelweg afgemaakt zodat komende weekenden geasfalteerd kan worden”, aldus projectdirecteur Robert Bos.

Lees verder op de website van De Kaap

Zomerfeest en ‘mannenveiling’

DRIEBERGEN  De Driebergse afdeling van serviceclub Kiwanis verzorgt op 23 juni een groot zomerfeest voor alle Driebergenaren dat de hele dag duurt en waarvan de opbrengst onder meer ten goede komt aan Lotje&co, de stichting voor ouders van zorgintensieve kinderen.

Lees verder op de website van De Kaap

LED-lantaarnpalen komen volgend jaar

HEUVELRUG   Alle ‘oude’ straatlantarenpalen worden volgend jaar in één keer vervangen door LED-verlichting. Milieuwethouder Bert Homan (VVD): ,,Er staan nu 8500 lantaarnpalen in onze gemeente. Dat moeten er 6000 worden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 18 juni 2012

Bruggenbouwers: Geen azijnpissers

HEUVELRUG  Een groep inwoners van de Heuvelrug is gevraagd een brug te slaan over de kloof die gemeentebestuur en inwoners zou scheiden. Zelf spreken ze over ‘een klovenlandschap’.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilligers Politie district Binnensticht

ZEIST  Vanavond reikte burgemeester Koos Janssen een Koninklijke onderscheiding uit aan de heren Peter Harderwijk, Peter Jutte, Hans van Kesteren en Ruud van Merkhoven, vier vrijwilligers bij de Politie district Binnensticht.

De heren Harderwijk, Jutte, van Kesteren en van Merkhoven hebben een grote staat van dienst opgebouwd als vrijwilliger bij de Politie district Binnensticht. Meer dan 30 jaar lang vormen zij een grote aanvulling op het korps van het district. Deze vrijwilligers zijn ingezet bij verkeerscontroles, horecadiensten, wijkdiensten, planning van evenementen en opleiding tot verkeersregelaars.

Minder padden door droog voorjaar

AMERONGEN  De vrijwilligers van de paddenwerkgroep Amerongen-Elst van Vereniging Dorp en Natuur Amerongen-Leersum hebben dit voorjaar ruim de helft minder padden (13.500) de weg helpen oversteken dan vorig jaar (30.200). De belangrijkste reden hiervoor is de droogte in vooral de maand maart.

Lees verder op de website van De Kaap

Midzomerfeest bij bezoekerscentrum de Boswerf

ZEIST  Op zondag 24 juni organiseert bezoekerscentrum De Boswerf het midzomerfeest.
We vieren dan de zomer met allerlei zomerse activiteiten, zoals een zomerknutsel maken, broodjes bakken en een zomerquiz. De activiteiten vinden plaats van 12.30 tot 15.30 uur. Deelname is € 2,50 per persoon.

Midzomer
Midzomer wordt op de langste dag van het jaar gevierd en valt rond 21 juni.
De zon is met midzomer in haar volle kracht. Na midzomer neemt de zon weer af in kracht. Oorspronkelijk werd het midzomerfeest gevierd op 24 juni, dus drie dagen na de feitelijke zonnewende. In de Scandinavische landen is het, samen met Kerstmis het belangrijkste familiefeest van het jaar.

Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur. Van dinsdag toten met vrijdag is het van 10.00 uur tot 16.30 uur geopend.

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl.
Het bezoekerscentrum De Boswerf is gelegen aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Politiek wil evenwichtiger berichten

HEUVELRUG  De gemeente mag best wat eerlijker berichten over gemeentelijke zaken, vindt een deel van de gemeenteraad.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Kluten, visdiefjes en plevieren op vogeleilanden bij Amerongen

AMERONGEN  De vogeleilanden die in december in de Amerongse Bovenpolder zijn aangelegd, zijn volgens natuurbeheerder het Utrechts Landschap succesvol. Op de eilanden broeden nu twintig paar kluten en er zijn visdiefjes en plevieren gespot.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Heuvelrugloop weer hardloopfeest

MAARN  Onder heerlijke hardloopomstandigheden werd afgelopen zaterdag de zesde Heuvelrugloop door Maarn en omstreken gelopen. Om 18.00 was het parcours het domein van hardlopende kinderen. Daarna was het aan de volwassenen.

Lees verder op de website van De Kaap

Buurtbewoners beginnen buurttuin in Leersum

LEERSUM   Buurtbewoners van de Burgemeester S’ Jacoblaan in Leersum zijn gezamenlijk een buurttuin begonnen. Een gemeentetuin is met toestemming omgevormd naar een buurt groentetuin.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto kampioen van Nederland

DRIEBERGEN   Voor de tweede keer in de historie is het Dalto gelukt de nationale veldtitel te winnen. In de finale tegen DeetosSnel/Volhuis op de Nationale korfbaldag bij Avanti trok Dalto in een bloedstollende slotfase met 15-16 aan het langste eind.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 19 juni 2012

De Vrije School Driebergen viert 35-jarig jubileum

DRIEBERGEN  De Vrije School Driebergen vierde zaterdag 16 juni haar 35-jarig jubileum. Voorafgaand aan het jubileum besloot de school dat het tijd was voor een naamsverandering: vanaf nu heet de school De Vuurvogel.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug Beweging krijgt namen

HEUVELRUG  De nieuwe Heuvelrug Beweging heeft vandaag 33 gezichten gekregen. De beweging wil dat de bestaande politiek dorpsraden invoert en de belastingverhogingen terugdraait. Lukt dat niet, dan wordt de beweging alsnog zelf een politieke partij.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Man met vermoedelijk gestolen parfum aangehouden 


AMERONGEN   In de avond van maandag 18 juni werd een man aangehouden, omdat hij verdacht wordt van heling. Rond 20.40 uur zagen agenten twee mannen bij een auto staan op de parkeerplaats aan de Burgwal. De achterklep was open, maar toen de mannen de agenten zagen, sloten zij deze en gingen ze ervandoor. Omdat de agenten dit verdacht vonden, wierpen zij een blik in de auto. Zij zagen een doos met verschillende parfums staan. Eén van de mannen werd door de agenten aangetroffen en werd gevraagd om de kofferbak te openen. Toen zagen de agenten dat het om vermoedelijk gestolen parfums ging, omdat de prijsjes en alarmstickers er nog op zaten. De 29-jarige man uit Rhenen wordt verdacht van heling en is aangehouden. De politie onderzoekt waar de goederen vandaan komen.

Zeilkamp zesde klas Vuurvogel Driebergen

DRIEBERGEN   Groep 8 van de Vuurvogel (vrijeschool Driebergen) is vorige week, ter afsluiting van hun basisschooltijd, op zeilkamp geweest bij ’t Stekelbaarsje in Elahuizen (Friesland).

Lees verder op de website van De Kaap

Eerste editie van de Binderbattle

LEERSUM  De nieuwe beheerder van De Binder, Heuvelrug accommodatiebeheer, roept in samenwerking met de culturele programmering van Regiobibliotheek Z-O-U-T een nieuw Leersums initiatief in het leven: de De Binderbattle.

Lees verder op de website van De Kaap

Mees Henneken clubkampioen junioren DTV Smash

DRIEBERGEN  Het voorjaarseizoen van de Driebergse Tafeltennisvereniging Smash is dit keer afgesloten met de juniorenclubkampioenschappen. Na drie overwinningen voor Max van Amerongen, inmiddels senior, stond in de persoon van Mees Henneken een nieuwe kampioen op.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 juni 2012

Jeugd EHBO-diploma’s uitgereikt

LEERSUM  De Utrechtse Heuvelrug is 79 gediplomeerde jeugd EHBO-ers rijker. Maandag 11 juni werden bij de leerlingen van de groepen 8 in Leersum de EHBO examens afgenomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Programma Fête de la Musique Driebergen

DRIEBERGEN  In Driebergen wordt op 23 juni voor de eerste keer het Fête de la Musique gehouden. De Driebergse jeugdtheaterschool Midden Nederland trapt af vanaf 12.00 uur met een serie workshops en optredens van onder andere Jim van der Zee.

Lees verder op de website van De Kaap

Ernstige verkeershinder A12 Driebergen-Veenendaal

DRIEBERGEN  Voor de verbreding van de A12 werkt Rijkswaterstaat tijdens vier weekenden in juni en juli tussen Driebergen en Veenendaal aan de aanleg en asfaltering van extra rijstroken.

Lees verder op de website van De Kaap

Amazing opbrengst voor Roparun 2012 – € 42.500,-

AMERONGEN   Team Amazing heeft vorige week donderdag zijn Roparunavontuur afgesloten. Tijdens de braderie op de Kampweg in Doorn die werd georganiseerd door de Doornse ondernemers, werd eerst het sponsorbedrag van de avondvierdaagse bekend gemaakt.

Lees verder op de website va De Kaap
heuvelrugnieuws 21 juni 2012

Pamboer toch nu al weg

HEUVELRUG  Wethouder Pamboer stapt niet per 6 juli pas op, maar al komende maandag. De VNG had zich vergist in de reglementen, zegt burgemeester Naafs.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Toch reclameborden op Heuvelrug

HEUVELRUG  Ondanks een negatief advies van de welstandscommissie wil de gemeente Heuvelrug toch lichtbakreclames toestaan langs haar hoofdwegen.

Lees verder op Nieuwspost euvelrug

Zeist 1e, Heuvelrug laatste in financiele ranking

HEUVELRUG  De gemeente Zeist verraste gisteren met een trots persbericht over de eerste plaats die ze op de provinciale financiele ranking inneemt. De gemeente Utrechtse heuvelrug bungelt op dezelfde lijst onderaan.

Lees verder op Nieuwspost euvelrug

Illegaal asbest verwijderen

ODIJK  Op woensdag 20 juni werd een man betrapt op het illegaal verwijderen van asbest. Toen buurtbewoners niet achter het afzetlint wilden wachten kwam het tot een vechtpartij.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Pastoor Evert Aalbertszlaan een man illegaal asbest in een busje aan het laden was. Eenmaal ter plaatse troffen zij de man aan. Het bleek dat hij asbest platen van het dak van een vriend gesloopt had. Vervolgens brak hij het in stukken, sleepte hij het over de grond en laadde het in.
Ondanks dat asbest een kankerverwekkende stof is, beschikte hij niet over de juiste vergunningen, droeg hij geen beschermende kleding en nam hij geen maatregelen om te voorkomen dat het asbest in de lucht terecht kwam. De man, een 56-jarige inwoner van Soest, krijgt hier een proces-verbaal voor.
Ondertussen was de gemeente in kennis gesteld, om het opruimen van het asbest op een veilige manier voort te zetten. Daartoe hadden agenten een gedeelte van de straat afgezet. Vervolgens liep een buurtbewoner die het niet nodig vond om om te lopen, na twee waarschuwingen voor de derde keer onder het lint door. Toen een agent zijn legitimatiebewijs vorderde verzette deze man zich hevig.
Terwijl de agent de man, een 76-jarige inwoner van Odijk, probeerde onder controle te krijgen, begonnen twee andere mannen de agent te bedreigen. Deze zag zich genoodzaakt tegen beide mannen, pepperspray te gebruiken. Deze twee, beiden 42 en afkomstig uit Odijk, konden daarna aangehouden worden. Alle drie de mannen zijn naar het bureau gebracht voor verhoor.

Huurafspraak over gebouw C ligt zo goed als vast

HEUVELRUG  De Regionale ICT-Dienst (RID) zal het overbodige gebouw van het gemeentekantoor vrijwel zeker gaan huren. Het omstreden gebouw – dat bekend staat als ‘gebouw C’ – was op de avond dat Roy Pamboer opstapte, vanwege een communicatieblunder in het ‘dossier gemeentekantoor’, punt van discussie.

Lees verder op de website van De Kaap

Natuurwandeling

MAARN  Natuurgids Cees van Lambalgen, die de omgeving Maarn-Maarsbergen als geen ander kent, zal op 30 juni een groep van maximale 25 personen rondleiden door de natuur rond Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Feestweek Regenboog

AMERONGEN  Afgelopen week zijn alle feestelijkheden rond de nieuwbouw van basisschool De Regenboog afgesloten. De kinderen hebben taart gegeten, slingers gemaakt, zijn op schoolreis geweest en als afsluiting vond er op vrijdag een schoolconcert plaats.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 juni 2012

Laatste asfaltlaag aangebracht

DRIEBERGEN  Vandaag wordt de laatste (gekleurde) asfaltlaag aangebracht op de Engweg. De fietsstraat is dan, op een paar aansluitingen na, gereed voor gebruik. (zie foto’s hierboven).

Parkeervoorziening Ouwehands Dierenpark blijft op huidige locatie

RHENEN  De parkeervoorziening van Ouwehands Dierenpark blijft op de huidige locatie. Dit zijn de gemeente Rhenen, Ouwehands Dierenpark, Het Utrechts Landschap en de provincie Utrecht overeengekomen.

De dierentuin kan plannen gaan uitwerken voor een parkeervoorziening op de huidige oostelijke parkeerplaats, die in eigendom is van Het Utrechts Landschap. Bij de bouw van de parkeervoorziening moet rekening worden gehouden met het landschap en de archeologie. De grond heeft oorspronkelijk ‘natuur’ als bestemming, daarom zijn er aanvullende afspraken gemaakt om elders natuur te realiseren.

Er is afgesproken dat Het Utrechts Landschap met Ouwehands Dierenpark een erfpachtovereenkomst sluit voor het perceel waar nu de oostelijke parkeerplaats is gevestigd. In ruil daarvoor werkt de gemeente Rhenen mee aan de realisatie van natuur in de uiterwaarden bij Elst. Hierbij worden de lopende erfpachtcontracten gerespecteerd. De provincie gaat de gemeente helpen om ter compensatie landbouwgrond te verwerven in het Binnenveld.

Natuurbestemming
Het akkoord is een vervolg op het convenant uit 1990. Hierin werden afspraken gemaakt over het gebruik van de huidige oostelijke parkeerplaats. De grond waarop deze parkeerplekken zijn aangelegd is van Het Utrechts Landschap. Destijds is afgesproken dat de dierentuin de grond voor de parkeerplaats tot 2014 mag gebruiken voor parkeren, daarna zou het weer als natuur worden ingericht.

Sportpark Candia wordt niet verplaatst
Dit akkoord betekent dat sportpark Candia niet verplaatst hoeft te worden. De Reumersweg, de beoogde voorkeurslocatie voor het nieuwe sportpark, behoudt de huidige functie. In 2010 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar mogelijke alternatieven voor het sportpark, omdat dit een oplossing kon bieden voor het parkeerprobleem van Ouwehands Dierenpark.

De gemeente Rhenen organiseert op donderdag 5 juli a.s. een informatieavond voor inwoners. Hier zal zij een toelichting geven op de stand van zaken. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Op donderdag 12 juli a.s. organiseert de gemeente een informatieavond voor agrariërs in Achterberg.

Parkeergelegenheid voor elektrische personenauto’s met gebruik van laadpaal

HEUVELRUG  Burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug hebben diverse parkeerplaatsen aangewezen die als parkeergelegenheid dienen voor elektrische personenauto’s met gebruik van de laadpaal. Het gaat hierbij om de volgende parkeerplaatsen op de volgende locaties:
 
    •    langs de Kampweg in Doorn
    •    langs de Van Bennekomweg in Doorn op het parkeerterrein tussen de percelen 5a en 9
    •    langs de Hogesteeg in Driebergen-Rijsenburg, direct na de aansluiting met de Hoofdstraat
    •    langs de Hendrik Kraemerlaan in Driebergen-Rijsenburg, ter hoogte van perceelnummers 45-55
    •    aan de Damhertlaan in Driebergen–Rijsenburg
    •    langs de Stationsweg in Driebergen-Rijsenburg
    •    langs de Tuindorpweg in Maarn, ter hoogte van de opgang van het station en percelen 53-59
    •    aan de Burgwal in Amerongen (Groene Entree)

Leersumer Tim Jubbega levert prestatie van formaat

LEERSUM   Tussen de duizenden fietsers die woensdag 6 juni één of meer keren de Alpe d’Huez op fietsten bevonden zich ook zo’n vijftien handbikers. Eén van die handbikers was de twintigjarige Leersumer Tim Jubbega.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandweermannen herdacht in Arnhem

DRIEBERGEN  De brandweerpost Driebergen-Rijsenburg was onlangs vertegenwoordigd bij een herdenking in Arnhem van brandweermannen die zijn omgekomen tijdens het uitvoeren van hun werk. Dit gebeurde bij het nieuwe Nationale Brandweermonument.
De post Driebergen-Rijsenburg herdacht H. Westbroek en J. van Stekelenburgh,

Lees verder op de website van De Kaap

Doornse Kindervakantieweek op stapel

DOORN  De Kindervakantieweek Doorn is dit jaar van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 augustus, dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur voor kinderen van de basisscholen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 juni 2012

Met de Blauwe Bever naar het stuw- en sluiscomplex en de vispassage in Amerongen

ELST  De stuw bij Amerongen is een zeer interessant bedrijf, waar elektriciteit wordt opgewekt, gebruikmakend van het verval in de rivier. De gids vertelt aan boord van het schip over het landschap en andere bezienswaardigheden.
Op de stuw wordt de werking van de waterkrachtcentrale uitgelegd en een film vertoond.

Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de N225 tussen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 198, 3911 TX  Rhenen), tegenover industrieterrein Remmerden. Bij het bord “Parkeren Safariboot de Blauwe Bever”.
Kosten: € 18,00 per persoon voor Beschermers en € 21,00 voor niet beschermers, kind 6 t/m 12 jaar € 7,00 (t/m 5 jaar gratis).
Reserveren is noodzakelijk
Reserveren via www.utrechtslandschap.nl/varen of via VVV Wijk bij Duurstede 0343-575995.
Voor meer informatie over de activiteiten van Utrechts Landschap zie: www.utrechtslandschap.nl

Rouw na dood van Zeisterse agent

ZEIST  De politiewereld is in diepe rouw gedompeld na de plotselinge dood van Jeroen Westerveen uit Zeist meldt De Telegraaf. De 33-jarige Zeistenaar was lid van het arrestatieteam van de politie IJsselland.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

‘Sportteam is onmisbaar’

HEUVELRUG  Ilse Köpping is combinatiefunctionaris in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Samen met acht andere combinatiefunctionarissen vormt ze het Sportteam Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Loolaan en Driebergen-Noord hebben recht op echte oplossing

DRIEBERGEN  De Loolaan is de kransslagader van Driebergen en het bestuur biedt al jaren geen oplossing. 8.000 auto’s per dag waarvan een groot deel rond de spits stil staat. Een infarct dreigt. Dat kan niet.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 24 juni 2012

Mishandeling 


DOORN  Vrijdagmiddag 22 juni heeft de politie een 51-jarige man aangehouden, nadat hij iemand mishandeld zou hebben. Rond 13.25 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Amersfoortseweg. Ter plaatse troffen zij een 65-jarige Doornaar en zijn 39-jarige dochter (eveneens uit Doorn) aan. De man verklaarde dat hij een woordenwisseling had gekregen met een buurman, omdat een vrachtwagen de auto van de buurman blokkeerde. De ruzie escaleerde, waarna de 51-jarige buurman de 65-jarige man begon te slaan en schoppen. Ook de dochter kreeg hierbij een klap. Hierna ging hij er vandoor.
Even later meldde de buurman zich bij de politie in Veenendaal, waarna hij door agenten uit Doorn aangehouden kon worden. Ook hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man mocht na het betalen van een boete weer naar huis.

Brandstichting drie auto’s

ZEIST  Op zondag 24 juni werd rond 05.10 uur gemeld dat de voorzijde van een geparkeerde auto op de Steniaweg in brand stond. Ter plekke bleek ook dat bij een andere auto in deze straat brand was gesticht. In de Hortensiastraat werd eveneens bij een auto brand gesticht.
De branden werden door de politie geblust. De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan en de auto’s zijn in beslag genomen voor nader sporenonderzoek.
Een getuige meldde dat rond het tijdstip van de brandstichting vier jongens zijn gezien op de Steniaweg, mogelijk hebben deze personen meer informatie. Getuigen en personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Zeist via tel. 0900-8844 of anoniem melden via 0800-7000.

Bouw Het Rond start met begraven van koffer

ZEIST  Door het begraven van een koffer met inhoud, is donderdag 21 juni de start van de bouw van project Het Rond feestelijk gemarkeerd. De bouw zal feitelijk net vóór of net ná de bouwvak starten met de aanleg van de parkeergarage. De afgelopen maanden is gewerkt aan het gereedmaken van het bouwterrein en de aanleg van de bouwput.

vergroot foto

Wensen en typeringen
De begraven koffer bevat enkele tientallen kaarten met wensen voor het Zeist van de toekomst en kaarten met typeringen van het Zeist van 2012. De koffer is begraven in de bouwput, door wethouder ruimtelijke ordening Jacqueline Verbeek-Nijhof, burgemeester Koos Janssen, Cyrille Duchateau (directeur KondorWessels Projecten) en Willem de Bruin (directeur woningbouwvereniging de Kombinatie).

De start van de bouw werd gevierd tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. De begraven kaarten zijn ingevuld door de ongeveer zeventig gasten op die bijeenkomst. Genodigden waren omwonenden, raadsleden, vertegenwoordigers van de drie samenwerkende partners en andere partijen die bij de bouw zijn betrokken.

Project Het Rond
Project Het Rond is een gezamenlijk project van Kondor Wessels Vastgoed, woningbouwvereniging de Kombinatie en de gemeente Zeist. In project Het Rond bouwen we een parkeergarage, honderd woningen en een aanbouw aan het gemeentehuis.
In de eerste bouwfase, die binnenkort start, worden gerealiseerd: de parkeergarage, 33 huurappartementen, 19 koopappartementen en de aanbouw aan het gemeentehuis. De tweede bouwfase, met de overige appartementen en woningen, start op een later moment.
Meer informatie vindt u op www.zeist.nl/hetrond (informatie over het hele project) en op www.oud-seyst.nl (informatie over de appartementen en woningen). Ook kunt u de ontwikkelingen in de bouw volgen op Twitter: @hetrondzeist.

Haarwensen van kinderen vervuld door kinderen

MAARN  Het is een spannend moment als de schaar in de lange vlechten van Florine Rovers en Loes van Tilborg wordt gezet. De 9-jarige vriendinnen hebben besloten hun haar te doneren aan de Stichting Haarwensen.

Lees verder op de website van De Kaap

Oranje Wit zaterdag in vijfde klasse D

ELST   Waar men bij Oranje Wit al van uit ging, is ook gebeurd. De club is ingedeeld in de vijfde klasse D op zaterdag. Daarin treffen de Elstenaren, die voor het eerst ook op zaterdag met een team meedoen, onder meer vv Veenendaal.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Luister en proef de moestuin van Bartiméus

DOORN  Het ensemble lichte muziek van de Revius Muziekschool geeft op zaterdagmiddag 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur een openluchtuitvoering in de historische moestuin van Bartiméus in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Paul Rosenmöller verzorgt aftrap collecte Rode Kruis op Revius

DOORN  Paul Rosenmöller en burgemeester Frits Naafs zullen samen met de voorzitter van het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug, Pieter Koevoets, de eerste collectebussen overhandigen aan een groep van ongeveer 150 jonge collectanten van het Revius Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 juni 2012

Vijf Rhenense zwijntjes afgeschoten

RHENEN  Vijf van de zes jonge wilde zwijnen die op Landgoed Remmerstein in Rhenen liepen, zijn afgeschoten door leden van de wildbeheereenheid. De provincie Utrecht had daarvoor toestemming gegeven.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Kanoën in Cothen

HEUVELRUG   Jongens en meiden vanaf 12 jaar uit de Utrechtse Heuvelrug kunnen op maandagmiddag 9 juli van 16.00 tot 17.00 uur kanoën met Sportuh. De start is vanaf restaurant de Pronckheer in Cothen.

Lees verder op de website van De Kaap

Wandelen voor SOS Kinderdorpen

DOORN  Vrijwilligers van SOS Kinderdorpen uit de regio Utrecht organiseren op zaterdag 30 juni een wandeltocht langs bos, landerijen en het boerenklompenpad in de omgeving van Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Drinkwaterbedrijf bezorgd om plannen voor gasboring

UTRECHT  Drinkwaterbedrijf Vitens maakt zich grote zorgen over de plannen voor gaswinning in de provincie Utrecht. Een energiebedrijf heeft bij de rijksoverheid vergunningen aangevraagd om in Midden-Nederland te boren naar schaliegas. Vitens betwijfelt de veiligheid daarvan sterk.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Lezing over Stichtse Lustwarande

DRIEBERGEN  René Waanders geeft op zaterdag 30 juni in museum Driebergen Vroeger en Nu een lezing over de Stichtse Lustwarande. Aan de hand van een dia presentatie neemt hij de aanwezigen mee voor een wandeling over deze Lustwarande.

Lees verder op de website van De Kaap

Huis Doorn presenteert tuin app

DOORN   Met de lancering van een ‘tuin app’ voor de IPhone en IPad is de complete digitalisering van Huis Doorn en haar collectie weer een stap verder.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 26 juni 2012

Gemengde gevoelens over geluidswal Maarsebergen

MAARSBERGEN  Bewoners aan de Engweg in Maarsbergen zijn blij met de nieuwe geluidswal langs het spoor. De 400 meter lange aarden wal neemt de helft van het geluid van voorbij razende treinen weg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Onderzoek verhuizing kazerne naar Vlissingen krijgt groen licht

DEN HAAG   Minister Hans Hillen mag doorgaan met zijn onderzoek naar de mogelijke verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Lees verder op de website van de PZC

Hillen teruggefloten over marinierskazerne

DEN HAAG  Minister Hans Hillen (Defensie, CDA) moet zijn huiswerk opnieuw doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66-Kamerlid Wassila Hachchi om nader onderzoek te doen naar de vervanging van de marinierskazerne in Doorn.

Dit blijkt uit een overleg vandaag in de Tweede Kamer. Het besluit van de minister om de Van Braam Houckgeestkazerne van de gemeente Utrechtse Heuvelrug naar Vlissingen te verplaatsen, is gebaseerd op onduidelijke cijfers. Het kabinet mag van de Tweede Kamer geen onomkeerbare stappen nemen totdat de mogelijke locaties objectief en feitelijk naast elkaar zijn gelegd.

Beste locatie
Hachchi herinnert de minister eraan dat het in belang van Defensie is om de beste locatie voor de beste prijs te vinden. De mogelijke opties moeten goed worden overwogen. “We weten nog niet wat de beste locatie is. Zo kan de Kamer de minister niet steunen in dit besluit. Vooral in tijden van bezuinigingen moet het kabinet op alle centen letten. Er moet nog blijken welke alternatief het beste is voor Defensie.” De commissie Defensie van de Tweede Kamer wil dat bij de uitbreiding van de huidige kazerne ook gekeken wordt naar Den Helder.

Voorbarig besluit
De onderzoeken naar de kosten van uitbreiding in Doorn of verplaatsing naar Vlissingen zijn niet gelijkwaardig. Hachchi: “Minister Hillen was voorbarig met zijn besluit om de kazerne naar Vlissingen te verhuizen. Er ontbreken cruciale cijfers en een vergelijking tussen de alternatieven is op dit moment niet mogelijk. Voordat een besluit wordt genomen, moeten de feiten op tafel komen.”

Max van Amerongen Nederlands tafeltenniskampioen

DRIEBERGEN   De Nederlandse kampioenschappen tafeltennis voor spelers met een beperking werden afgelopen zaterdag in Amersfoort gespeeld. De Driebergse Max van Amerongen werd in het enkelspel in de hoogste klasse derde, in het dubbelspel werd hij samen met Jean-Paul Montanus Nederlands kampioen.

Lees verder op de website van De Kaap

Contast exposeert in Champ’Aubert

DRIEBERGEN  Het schilderscollectief Contrast is een vereniging voor beoefenaars van alle mogelijke vormen van beeldende kunst. Ongeveer dertig leden, van jong tot oud, telt het collectief momenteel. De naam Contrast geeft aan dat alle tegenstellingen op het gebied van schilderen binnen het collectief een plek kunnen hebben.
Dat verklaart ook waarom het werk zo gevarieerd is.

vergroot foto
 
VAN “OUDE MEESTERS” TOT EXPERIMENTEEL SCHILDEREN
Het avontuurlijke van het experimentele werk ontstaat vanuit het niets.  Uit chaos en gevoel laten de kunstenaars dingen ontstaan. Bij anderen ligt het accent op het schilderen van “oude meesters”.  Bestaande stillevens en portretten vormen het uitgangspunt. 
Bij Contrast staat voorop het bevorderen van plezier in en liefde voor allerlei kunstvormen. 


DELEN IN PLEZIER
Schilderscollectief ‘Contrast’ hoopt anderen te laten delen in hun plezier van het schilderen. Vandaar dat we zoveel mogelijk willen exposeren.
Verder organiseren we workshops, een open atelier en houden we lezingen over allerlei vormen van kunst.
Als u meer wilt weten over ons werk, 
kunt u ons altijd bellen of e-mailen.

Schilderscollectief “CONTRAST” 
Marterkamp 7
3972 TK DRIEBERGEN 
tel. 0343- 51 65 91 
e-mail: janvantreuren@hetnet.nl

Expositie van 24 juni tot 31 augustus 2012
De expositie is te bezoeken tijdens uw bijeenkomst in Champ ‘Aubert

Vrij te bezoeken op: zaterdag 30 juni van 14.30 tot 16.30 uur
Onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.
zaterdag 30 juni zijn de meeste kunstenaars zelf aanwezig.

Of na het maken van een telefonische afspraak
0343 514233.
  


High-potentials van Zeist nemen heft in eigen handen


ZEIST  Dit voorjaar is in de gemeente Zeist het project Young Leaderz van start gegaan. Met dit project geven NJR en Noorda en Co twaalf getalenteerde jongeren uit Zeist-West opleiden tot Young Leaderz en ze de kans geven om zich te ontwikkelen tot een rolmodel voor leeftijdsgenoten in de buurt. Het project loopt tot eind 2013.
 
Het project biedt twaalf jongeren uit Zeist een intensief trainingsprogramma met diverse workshops om samen na te denken over de ideale buurt en wat hun rol hierin kan zijn. Ze worden hierin begeleid door twee trainers. Inmiddels hebben de jongeren in Zeist hun derde bijeenkomst gehad. Trainer Khalid Idmalek merkt op dat de jongeren ontzettend positief zijn en er zin in hebben. “Op diverse manieren hebben de deelnemers inmiddels kennis met elkaar gemaakt, door bijvoorbeeld het spel ‘in de knoop, uit de knoop’, waar de groep samen uit een knoop moest komen. De jongeren zijn daardoor los gekomen en de gesprekken zijn nu al openhartig.” Na de zomer gaan de deelnemers met de burgemeester in gesprek over leiderschap. Khalid ziet deze ontmoeting als een wederzijds leermoment: “Ik ben benieuwd wat de burgemeester van deze groep jongeren op gaat steken.”
 
Bijzonder aan het project Young Leaderz is dat de deelnemende jongeren in anderhalf jaar tijd niet alleen meer inzicht krijgen in hun persoonlijke talenten, maar dit ook leren in te zetten als rolmodel in hun eigen buurt door in 2013 zelf activiteiten op te zetten. Waar in veel projecten volwassenen het voorbeeld moeten geven, nemen binnen dit project de jongeren deze taak op zich. Tevens wordt er aan het einde van het project een boekpublicatie gepresenteerd waarin de methodiek en de effecten van deze nieuwe manier van werken worden geëvalueerd.

Het project Jong Leiderschap is een pilot waar naast Zeist nog vijf andere gemeenten aan meedoen. Het gaat om de gemeenten Waalwijk, Haarlem, Twenterand, Capelle aan den IJssel, en Amsterdam Nieuw-West. Per gemeente worden er tien tot vijftien jongeren geselecteerd die opgeleid worden tot Young Leaderz. Tijdens een training van tien dagdelen worden de aanstaande Young Leaderz klaargestoomd door twee trainers die ze stimuleren alles uit zichzelf te halen voor een betere toekomst voor zichzelf en voor hun wijk.
 
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, VSB Fonds, Stichting Kinderpostzegels, Janivo Stichting, Ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Zeist.
 

Vandaag inloopavond over inrichtingsplan De Clomp

ZEIST  De gemeente Zeist en Rialto Zeist B.V. hebben een inrichtingsplan voor het openbare gebied van De Clomp opgesteld. Hierin staat aangegeven hoe het openbare gebied er in hoofdlijnen uit gaat zien zodra De Clomp volledig is vernieuwd in naar verwachting in de loop van 2016.

In dit plan kunt u zien hoe straks de wegen gaan lopen (inclusief voet- en fietspaden), waar parkeerplaatsen komen en waar bomen gepland staan. Het inrichtingsplan wordt in september 2012 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Voor het zover is, kunt u op 26 juni kennis nemen van dit plan, opmerkingen maken en/of suggesties doen.

Inloopavond
Op dinsdagavond 26 juni a.s. is er tussen 18.00 en 20.00 uur gelegenheid om het inrichtingsplan te bekijken in wijkcentrum ‘t Hollebloc. U kunt vrij binnenlopen om een kijkje te nemen, een toelichting krijgen en uw reactie op de plannen achterlaten. U bent van harte uitgenodigd om de inrichtingstekeningen te komen bekijken.

Reageren
Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kunt u het inrichtingsplan ook inzien vanaf vrijdag 22 juni t/m vrijdag 6 juli 2012 in de publiekshal van de gemeente Zeist. Wilt u schriftelijk reageren, dan kunt u uw reactie sturen aan de gemeente Zeist, Team Beheer Openbare Ruimte, Postbus 513, 3700 AM Zeist of per e-mail zeist@zeist.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 030.

Vernieuwing De Clomp
Er wordt volop gewerkt in De Clomp. De eerste fase van het vernieuwingsplan van wijk- en winkelcentrum De Clomp is bijna klaar: over enkele weken wordt de multifunctionele accommodatie (MFA) door de aannemer opgeleverd. Vervolgens wordt in het najaar de sporthal gesloopt en wordt in de eerste helft van 2013 naar verwachting een deel van het huidige wijk- en winkelcentrum gesloopt (onder andere het Kerkelijk Centrum, ’t Hollebloc, het gezondheidscentrum en enkele winkels). Vervolgens wordt er gestart met de bouw van winkels en woningen. Kortom, wijk- en winkelcentrum De Clomp is volop in ontwikkeling! Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/declomp.

Elke donderdag twitteren met wethouder Bert Homan

HEUVELRUG  Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen elke donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur per tweet in gesprek met wethouder Bert Homan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Afgelopen donderdag maakten, ondanks dat Twitter langere tijd uit de lucht was, diverse twitteraars gebruik van deze nieuwe mogelijkheid. Via @Berthoman werden vragen gesteld over onder andere leesbaarheid van notities, led-verlichting, reclame  in de buitenruimte, verkeer op de N225 en deelname aan Nacht van de Nacht.

Ook deze week kan iedereen die dat wil weer op donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur op Twitter in gesprek met de wethouder.

Ongeval door onwelwording 


DOORN   Maandagochtend 25 juni werden agenten naar de Oude Arnhemse Bovenweg gestuurd, omdat daar een ongeval had plaatsgevonden.

Ter plaatse aangekomen, troffen agenten een auto aan die tegen een hek was gereden. De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Gorinchem, was onwel geworden. Automobilisten die zagen dat de man onwel in de auto zat, hebben eerste hulp verleend. Vervolgens kwam de ambulance ter plaatse, die de man heeft overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onbekend of de man letsel opgelopen heeft bij het ongeval.

Politie arresteert verdachte overval Driebergen

HEUVELRUG  Overvalverdachte Karim el M is in Amsterdam opgepakt. Dat heeft de politie aan RTV Utrecht laten weten.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Age van der Werf gezicht nieuwe Heuvelrug Beweging

HEUVELRUG  Eindelijk is duidelijk wie de kar gaat trekken van de HeuvelrugBeweging. Age van der Werf, oud-raadslid van Doorn namens de VVD, oud-voorzitter van de Vereniging Leefbaar Doorn en de Federatie Groene Heuvelrug, wordt het gezicht van de nieuwe politieke beweging.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 juni 2012

Voorlopig geen boringen naar schaliegas in provincie

PROVINCIE UTRECHT  In de provincie Utrecht wordt voorlopig niet naar schaliegas geboord. Het ministerie van Economische Zaken neemt vergunningsaanvragen voor proefboringen niet in behandeling tot de resultaten van onderzoek naar mogelijke schadelijke gevolgen van de omstreden gaswinning bekend zijn.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Start bouw nieuw politiebureau Doorn

DOORN   Kleine werkkamers, afgebladderde muren en een tuinschuurtje waar politieagenten zich moeten omkleden. Het politiebureau in Doorn heeft zijn langste tijd gehad en daarom komt er een nieuw gebouw.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

D66 zoekt ‘lokale schrijver van het jaar’

DRIEBERGEN   De lokale D66-fractie heeft zaterdag 23 juni een dorpsbezoek afgelegd aan Driebergen. De fractie bezoekt regelmatig de dorpen in de gemeente om te zien en horen wat er leeft onder de mensen.

Lees verder op de website van De Kaap

Inschrijving Kindervakantieweek

DOORN   In het Cultuurhuis Doorn is zaterdag 30 juni van 11.00 tot 12.00 uur de inschrijving voor de Doornse Kindervakantieweek. Deze is in de laatste week van de zomervakantie, van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 augustus dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 juni 2012

Koninklijke Onderscheiding voor de heer van Hunnik

ZEIST  Vanavond reikte burgemeester Koos Janssen een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan van Hunnik tijdens zijn afscheidsreceptie als leerkracht van de Chr. Basisschool De Wegwijzer in Zeist.

De heer van Hunnik heeft zich meer dan 40 jaar geheel belangeloos ingezet voor de Zeister samenleving. Binnen het onderwijs heeft hij bijzonder werk verricht o.a. op het gebied van ICT-toepassingen op scholen, projecten rond 4 Mei en buitenschoolse activiteiten. Ook was hij betrokken bij de organisatie van de Lobbus kindervakantieweken.

Vanaf 1969 was hij de drijvende kracht binnen de Scoutingvereniging Rambonnet in Zeist als groepsleider en bestuurder. Als jeugdouderling en coördinator van het zondagsbulletin was hij jarenlang actief binnen de Kerkelijke Wijkgemeente Zeist West.

Dorpse grandeur op Zonstraat

DRIEBERGEN  Reeds na de zomer wordt gestart met de verkoop van de eerste zestien woningen in dit inbreidingsproject. In totaal zullen, samen met woningcorporatie Heuvelrug Wonen, vijfenzestig woningen gebouwd worden.


Lees verder op de website van De Kaap

Leerlingen Revius collecteren voor het Rode Kruis

DOORN  ,,Het is geweldig dat jullie je vrije tijd opgeven om te collecteren voor het Rode Kruis. Ik wil daar een groot compliment voor geven. Vrijwilligerswerk is belangrijk in onze gemeenschap. Laat dit een begin zijn van iets moois.”

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 juni 2012

Koninklijke Onderscheiding voor de heer van der Veen

ZEIST  Vanochtend reikte burgemeester Koos Janssen een Koninklijke onderscheiding uit aan Piet van der Veen tijdens zijn afscheid als vrijwilliger van de Dijnselburgschool voor Praktijkonderwijs.

De heer van der Veen is al 20 jaar vrijwilliger op de Dijnselburgschool voor Praktijkonderwijs. Wekelijks zette hij zich in om leerlingen met een leerachterstand de grondbeginselen van metaalbewerking te leren. Met passie en zorgvuldigheid begeleidde hij de leerlingen en was een stabiele kracht binnen het team van de school.

Heuvelrug: gerucht 4e wethouder is speculatie

HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse heuvelrug zegt dat berichten over toch weer een vierde wethouder zijn gebaseerd op louter speculatie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

‘Geen fusie hockeyclubs’

MAARN   Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering hebben de leden van hockeyvereniging MHC Maarn de fusieplannen met de hockeyclub Doorn en De Haaskamp in Amerongen een halt toegeroepen.

Lees verder op de website van De Kaap

Bakkerij gaat na 71 jaar dicht

DRIEBERGEN  Aanstaande zaterdag 30 juni zal het de laatste dag zijn dat brood- en banketbakkerij Jacobs aan de Dokter Hermansstraat geopend is. Ruim 71 jaar lang is deze oer-Driebergse bakkerij een vertrouwd adres geweest.

Lees verder op de website van De Kaap

Laatste schoonmaakronde voor de zomer

DOORN   Het A-team (Melanie, Teuntje, Dyonne, Oivier, Victor, Douwe en Joshua) heeft woensdagmiddag een laatste schoonmaakronde bij het Oorlogsmonument in Doorn uitgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 juni 2012

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Giezen

BUNNIK/ZEIST Zaterdagmiddag reikte burgemeester Ostendorp van Bunnik een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Giezen, inwoner van Zeist. Dit gebeurt tijdens de opening van de nieuwe sportaccommodatie van Handbalvereniging Celeritas in Bunnik.

De heer Giezen is een persoon die met enorm veel inzet en passie betrokken is bij het reilen en zeilen van de sport in Bunnik. Als voorzitter van de Stichting Sporthal Bunnik speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van Sporthal De Tol. Bijzonder is zijn inzet voor het project “Oud Papier Actie Bunnik”, die voor meerdere sportverenigingen van grote betekenis is. Meer dan 40 jaar is hij actief lid van Handbalvereniging Celeritas. Sinds 2009 is de heer Giezen penningmeester van het Sportplatform Bunnik.

Oud-wethouder moet teveel wachtgeld terugbetalen

HEUVELRUG  Oud-wethouder Stan Klijnhout moet teveel ontvangen wachtgeld terugbetalen. Dat was het onderwerp van de geheime raadsvergadering afgelopen donderdag. Om hoeveel geld het gaat maakt de gemeente niet bekend.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Van Oostrum opent De Sluis

DRIEBERGEN   Wethouder Elisabeth van Oostrum opent woensdag 4 juli om 10.30 uur het nieuwe wijkontmoetingspunt De Sluis in Driebergen. Het wijkontmoetingspunt is een trefpunt voor de klanten van het winkelcentrum, bezoekers aan dokter of apotheek of voor wijkbewoners die zomaar even langs komen voor een kopje koffie en een praatje.

Lees verder op de website van De Kaap

Wellicht toch toekomst combinatiefunctionarissen

HEUVELRUG   Het proefproject met extra sport- en cultuurlessen op scholen en bij verenigingen, die verzorgt worden door combinatiefunctionarissen, loopt in de zomer van 2013 af. De scholen, verenigingen en combinatiefunctionarissen hebben onlangs bij de lokale politiek aangegeven graag verder te willen met het project. gaan bij jongeren, hun ouders en bij organisaties en instellingen die met jongeren werken.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Nieuwe jeugdzorg begint bij de jongeren’

HEUVELRUG/DRIEBERGEN   De gemeente moet de komende jaren beleid gaan maken op het gebied van de jeugdzorg. Daarom neemt de fractie van GroenLinks/PvdA in de gemeente Utrechtse Heuvelrug nu het initiatief om te rade te gaan bij jongeren, hun ouders en bij organisaties en instellingen die met jongeren werken.

Lees verder op de website van De Kaap