heuvelrugnieuws 1 januari 2013

Open Amerongse Tafeltenniskampioenschappen

20130101 AMERONGEN  Ook in 2013 wordt in Amerongen weer het door hoofdsponsor Schildersbedrijf Van Doorn gesponsorde tafeltennistoernooi georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwjaarsconcert Sint Petrus’ banden

20130101 DRIEBERGEN  Dit jaar verzorgt de Shtetl Band Amsterdam het traditionele nieuwjaarsconcert op 6 januari van de Stichting Koffieconcerten Driebergen-Rijsenburg.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 januari 2013

Gala pronkzitting De Sparrenarren

20130102 DRIEBERGEN  Carnavalsstichting De Sparrenarren houdt zaterdag 19 januari de jaarlijkse pronkzitting.

Lees verder op de website van De Kaap

Openingsavond cursusproject Amerongen

20130102 AMERONGEN  Het Cursusproject Amerongen opent maandag 14 januari om 19.30 uur het cursusjaar 2013 in de grote zaal van woonzorgcentrum de Ridderhof.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 3 januari 2013

Gemeente luidt het nieuwe jaar in

20130103 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug hield gisteren haar nieuwjaarsreceptie. Voor velen een mooie gelegenheid om te netwerken, elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar en het glas te heffen op wat er komen gaat.

Lees verder op de website van De Kaap

Bestuursleden Oranjevereniging Maarn gezocht

20130103 MAARN  De organisatie van de kerstboomverbranding, maar ook van de lampionnenoptocht op 31 januari en van Koninginnedag is in handen van nog maar een klein groepje bestuursleden van de Oranjevereniging.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 januari 2013

Sportprijzen 2012, de nominaties

20130104 HEUVELRUG  De Nominatiecommissie bestaande uit drie sportbestuurders, drie sportjournalisten, drie directeuren van middelbare scholen, sportwethouder Elisabeth van Oostrum en NOS sportcommentator Hans van Zetten heeft de genomineerden voor de sportprijzen 2012 bekend gemaakt.

De genomineerden, onderverdeeld in de verschillende categoriën:
Sportman
 • Peter Sluis handbike (Doorn) NHC kampioen: Nederlands kampioen handbike tijdrijden in de H2  klasse en is ook kampioen handboogschutter  met een beperking van Nederland geweest.
 • Max van Amerongen (Driebergen) Bij de paratafeltennissers is hij in het enkel 4e van Nederland geworden.  In het dubbel werd hij 1e van Nederland. Hij speelt tevens in het Nederlands team voor spelers met een beperking.
 • Dico de Jager (Driebergen) maakt deel uit van het districtsteam Oost onder 19 en ook van het nationale korfbalteam, Oranje onder 19 korfbal.
 • Sportvrouw
 • Nanette van der Snoek (Maarn) Kitesurfen, is kampioen geworden in Viëtnam, China  en Aziatisch kitesurf kampioen 2012.
 • Barbara Brouwer (Doorn) korfbal. Wereldkampioen onder 19 jaar, werd landskampioen veldkorfbal en won de supercup.
Sportalent
 • Ryan Meulenberg (Leersum) speelt met de senioren en is de dragende kracht in het volleybal.
 • Mats Rodenburg (Driebergen)speelt in het districtsteam en nationale team onder 16 jaar korfbal.
Sportploeg
 • 1e team RugbyClub The Pink Panthers(Driebergen) gepromoveerd en speelt in de hoogste klasse in Nederland.
 • heren 1 HDS (Leersum) zijn voetbalkampioen geworden en gepromoveerd naar de 3e klasse.
 • dames 1 Enervo (Doorn/Driebergen) werd 1ste in de competitie, de beker en speelt 1ste klasse volleybal.
Sportiefste vereniging
 • Vereniging paardrijden gehandicapten Lis Hartel (Doorn) beoefend de paardensport op het hoogste niveau.
 • Tennisvereniging Manger Cats (Driebergen) tennis wist zich na maandenlang vergaderen en jarenlang lobbywerk de toekomst zeker te stellen met een geheel nieuw tennispark en clubgebouw en is pilot vereniging voor het “nieuwe Jeugdtennis” van de KNLTB
 • Korfbalvereniging Doorn (Doorn) heeft met beperkte middelen een nieuw clubgebouw gerealiseerd zonder steun van de gemeente. Diverse teams zijn kampioen geworden.

Sportiefste Basisschool
 • Basisschool de Dolfijn Driebergen veel aandacht voor sportiviteit en Fair Play en op school wordt er door een vakleerkracht bewegingsonderwijs gegeven
 • Basis De Ontdekkingsreis Doorn Noord heeft sportclinics van een combinatiefunctionaris en als basisgedachte dat een gezonde geest in een gezond lichaam voor een goede balans zorgt.

Auto gaat in vlammen op

20130104 ZEIST  In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 januari is een auto in vlammen opgegaan op de Laan van Vollenhove. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 00.15 uur zagen surveillerende agenten een auto in brand staan op een parkeerterrein op de Laan van Vollenhove. De brandweer kwam ter plaatse en de politie achterhaalde wie de eigenaar van de auto is. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Twee minderjarige winkeldieven aangehouden

20130104 LEERSUM  Donderdag 3 januari heeft de politie twee jongens aangehouden voor winkeldiefstal. Zij waren na de diefstal een woning ingevlucht, maar dankzij getuigen werden de winkeldieven gevonden.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat twee winkeldieven een woning aan de Vredeoordlaan waren ingevlucht. Zij hadden producten gestolen uit een supermarkt en twee medewerkers waren hen gevolgd. De politie ging in de woning op zoek naar de twee verdachten en vond beide mannen in één van de slaapkamers. De politie heeft twee jongens van 16 en 17 jaar, afkomstig uit Den Dolder en Maarsbergen, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Brandweerman Willem van Eden neemt in stijl afscheid

20130104 DOORN  Op de valreep van de jaarwisseling werd de brandweerpost Doorn gealarmeerd voor een buitenbrand. Het waren de collega’s van Willem van Eden die zelf de oorzaak van deze brand waren.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 5 januari 2013

Onduidelijk tumult in dorpscafé Driebergen

20130105 DRIEBERGEN  Veel tumult en politie-inzet vannacht in Driebergen. Wat er aan de hand was, is niet duidelijk. De politie werd opgetrommeld naar dorpscafé De Reiziger.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Lezing Sanne Terlouw

20130105 DRIEBERGEN  Sanne Terlouw, de dochter van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw, komt woensdag 9 januari naar Driebergen op uitnodiging van de werkgroep Kerk en Israël vanuit de Raad van Kerken.

Lees verder op de website van De Kaap

Bossen Leersum best bezocht

20130105 HEUVELRUG  Het Leersumse Veld is de favoriete bestemming van recreanten op de Heuvelrug, op de voet gevolgd door de Kaapse bossen en de Amerongse berg.  En het Doornse gat krijgt nieuwe, vaste horeca.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Verdachten inbraak aangehouden met hulp van alerte getuige

20130105 DRIEBERGEN Een alerte getuige belde vrijdagavond 4 januari omstreeks 23.50 uur de politie, omdat hij het verdacht vond dat twee auto’s geparkeerd stonden op een doodlopend stuk van de Fuut.

Drie personen waren lopend de wijk in gegaan. De getuige gaf een duidelijk signalement door aan de politie. De politie hield even later drie verdachten aan voor inbraak woning. Zij waren bekenden van de politie.

De politie zag een van de auto’s rijden toen ze ter plaatse gingen. Bij controle van de identiteit van de inzittenden bleken alle drie antecedenten te hebben voor inbraak. Ook trof de politie inbrekerswerktuigen in de auto aan. De verdachten zijn in de leeftijd van 19 en 20 jaar en afkomstig uit Driebergen en Utrecht.
Tijdens de controle kwam er een melding binnen van een inbraak van ongeveer 15 minuten geleden. Het betrof een poging inbraak op de Kievit. Dit is in de buurt van waar de verdachten vandaan kwamen. Bij de andere – nog geparkeerde – auto werden mogelijk verdachte inbrekershulpmiddelen aangetroffen. Alle drie de verdachten zijn aangehouden voor (poging) inbraak.

Indoor Bowls in Maarn

20130105 MAARN  Mensen die graag willen bewegen in de wintermaanden, kunnen eens binnenlopen bij het Indoor Bowls in de Twee Marken in Maarn. De bowlsclub heeft nog plek voor nieuwe leden.

Lees verder op de website van De Kaap

Snertwandeling Utrechts Landschap

20130105 AMERONGEN  Het Utrechts Landschap verzorgt op zaterdag 19 januari een winterwandeling in het Amerongse Bos met na terugkeer heerlijke snert.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 januari 2013

Beginnend bestuurder binnen 3 weken zijn rijbewijs kwijt

20130106 ZEIST  Een beginnend bestuurder raakte binnen 3 weken zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met teveel alcohol op aan het verkeer deelnam.

In de nacht van zaterdag 5 januari op zondag 6 januari omstreeks 03.30 uur zagen twee surveillerende agenten een snorscooter rijden op de Steynlaan. De snorscooter reed lichtelijk slingerend over de weg. Bij de alcoholtest bleek dat de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Zeist, teveel alcohol in zijn bloed had. Hij is hierop meegenomen naar het politiebureau waar hij 475 u/gl blies. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Natuurmiddag ‘vogels in de winter’

20130106 AMERONGEN/LEERSUM  De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum verzorgt woensdagmiddag 9 januari weer een kinderactiviteit. Het thema is: vogels in de winter.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 7 januari 2013

Politiek: toch weer schrijvende notulist

20130107 HEUVELRUG  Het registreren en uitzenden van gemeenteraadsvergaderingen lukt maar niet. Dus valt de Heuvelrugse politiek terug op de schrijvende notulist.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bosnisch Celik ’07 opnieuw winnaar Ed Roosentoernooi

20130107 LEERSUM  Met een sterk bezet deelnemersveld werd zaterdag 5 januari in De Binder het elfde Ed Roosen zitvolleybaltoernooi van Volleer gespeeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Sirenes zwijgen bij maandelijks proefalarm

20130107 PROVINCIE UTRECHT  Het proefalarm van de Veiligheidsregio Utrecht kampt met problemen. De VRU meldt dat de maandelijkse test om 12.00 uur niet overal is geslaagd.

Lees verder op de webdite van RTV Utrecht

Vrouw overleden na onwelwording in auto

20130107  LEERSUM Maandagochtend 7 januari is een 55-jarige vrouw vermoedelijk onwel geworden in geworden in haar auto. De vrouw is ondanks alle inspanningen van politieagenten en ambulancepersoneel overleden.
Rond de klok van 08.00 uur reed een auto tegen een hekwerk aan op de Maarsbergseweg. Omstanders alarmeerden direct 112. De vrouw werd door buurtbewoners uit de auto gehaald, waarna een van hen begon met reanimatie.
Agenten en ambulancepersoneel namen de reanimatie later over. Ondanks alle inspanningen mocht medische hulp voor de vrouw uit Dieren niet meer baten. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de vrouw in haar auto onwel is geworden, waarna ze tegen het hekwerk tot stilstand is gekomen.

FC Driebergen verlengt contract met Bert van den Brom

20130107 DRIEBERGEN  Voetbalvereniging FC Driebergen heeft het contract met hoofdtrainer Bert van den Brom tot en met volgens seizoen verlengd.

Lees verder op de website van De Kaap

Doornse Golf Club kiest Lis Hartel als lokaal goed doel

20130107 DOORN  Voor de Doornse Golf Club wordt 2013 een bijzonder jaar. Opgericht in 1993 viert zij haar vierde lustrum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zondag werd de aftrap van dit jubileumjaar gegeven met de bekendmaking van het goede doel.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwjaarsreceptie Heuvelrug: €750

20130107 HEUVELRUG De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrechtse heuvelrug heeft €750 gekost. Plus de uren van een aantal medewerkers.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Huis Doorn blijft open dankzij vrijwilligers

20130107 DOORN  Dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers blijft Huis Doorn de komende tijd toch geopend voor het publiek.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 8 januari 2013

Ophalen kerstbomen

20130108 HEUVELRUG  Kerstbomen en grof snoeiafval worden ingezameld in Doorn, Maarn en Maarsbergen op woensdag 9 januari. Deze inzameling vindt op donderdag 10 januari plaats in Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Overberg.

Z-O-U-T beloont deelnemer BiebPanel

20130108 LEERSUM  Bibliotheken krijgen steeds meer behoefte aan structurele en actuele klantinformatie. Regiobibliotheek Z-O-U-T heeft sinds ruim een jaar een digitaal BiebPanel.

Lees verder op de website van De Kaap

Maarsbergse sluiproute toch dicht

2013018 MAARSBERGEN  Een landweggetje dat als sluiproute wordt gebruikt moest eerst dicht, toen toch niet, later weer wel, toen weer niet en nu toch maar weer wel. Misschien. De bewoners is nog altijd niets gevraagd.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Aanrijding tussen twee bejaarde fietsers

20130108 ZEIST  Maandag 7 januari heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee bejaarde fietsers op de Laan van Beek en Royen. Eén van de fietsers is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 12.15 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding tussen twee fietsers. Beide fietsers reden op de Laan van Beek en Royen toen de 80-jarige fietsster naar links wilde afslaan. Vermoedelijk reed zij hierbij tegen de achterkant van de fiets van de 72-jarige man uit Den Dolder aan. De vrouw viel van haar fiets met haar gezicht op de grond. Vervolgens was zij was verward en kon zij niet aangeven wat er was gebeurd. De politie en ambulance kwamen ter plaatse en de 80-jarige vrouw uit Zeist is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De 72-jarige man had nergens last vast en kon zijn weg vervolgen.

Gemeente heeft geen bezwaar tegen ‘Speel- en Chill Bos’

20130108 DOORN  De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft geen bezwaren tegen de plannen van het Recreatieschap om van het Doornse Gat een ‘Speel- en Chill Bos’ te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Willem Nijholt bij Kunstkring Doorn

20130108 DOORN  Kunstkring Doorn en regiobibliotheek Z-O-U-T ontvingen vrijdag 4 januari de acteur en auteur Willem Nijholt. De aftrap werd gedaan met een interview van Nijholt door zijn redacteur Patricia de Groot, eveneens redacteur van wijlen Hella Haasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Canto Ostinato met Ivo Janssen

20130108 AUSTERLITZ  Op zaterdag 12 januari is er in het Beauforthuis een zeer bijzondere uitvoering van de Canto Ostinato te bewonderen. Waar het geliefde stuk van Simeon Ten Holt normaal op 2 tot 4 piano’s word opgevoerd, zal Ivo Janssen dit op slechts 1 piano doen.

Doordat Ivo volledig op zichzelf aangewezen is, krijgt de Canto Ostinato een nieuwe dimensie. Hierin is nog meer ruimte voor spanning en improvisatie. Wees getuige van deze unieke ervaring !
 
Simeon Ten Holt was de eerste die het muziekstuk Canto Ostinato alleen opvoerde en nu gaat Ivo Janssen hetzelfde doen. Zie dit optreden dan ook als een geschenk voor de nog pas overleden componist. Ivo Janssen is een muzikant met een rijke geschiedenis. Hij bracht veel cd’s uit waaronder een verzamelbox die bestaat uit het complete werk van Johann Sebastian Bach. Tevens won hij een aantal prijzen en treedt hij frequent op in landen als Nederland, Frankrijk, Duitsland, Australië   en de Verenigde Staten. Tijdens zijn optreden in het Beauforthuis zal hij ondersteund worden door een toneel met geprojecteerde bewegende patronen. Het concert wordt dan ook een vereniging van hedendaagse muziek en beeldende kunst.   Dit concert is op veler verzoek extra geprogrammeerd als hommage aan de onlangs overleden   Simeon Ten   Holt.

Zaterdag 12 januari, 20:15 
Ivo Janssen, Canto Ostinato 
entree € 16,00 | reductieprijs € 12,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

195 jaar lidmaatschap bij Eben-Haëzer

20130108 RHENEN  Het Rhenense koor Eben-Haëzer heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van 3 januari een viertal leden mogen huldigen die samen maar liefst 195 jaar lid zijn van het koor.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant
heuvelrugnieuws 9 januari 2013

Huizenprijzen Heuvelrug: tot -25%

20130109 HEUVELRUG  Niet onverwacht, maar wel slecht nieuws: Huizenprijzen op de Heuvelrug zakten de afgelopen vier jaar harder dan gemiddeld in Nederland. Het hardst in Driebergen-Noord, het minst in Overberg.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Winterexcursie in het Zeister Bos

20130109 ZEIST  Lekker de winter opsnuiven? Ga dan mee met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn op onze excursie in het Zeister Bos. We gaan onder andere op zoek naar diersporen in een hopelijk winters landschap.

De winter is bij uitstek het seizoen van de mossen, die omdat de loofbomen kaal zijn, profiteren van het dan op de bodem vallende zonlicht als er tenminste geen sneeuw ligt. Maar ook vogels en zoogdieren hebben verschillende tactieken om de winter te overleven. In de winter zijn heel veel bomen kaal. Dat is hun manier om de winter te overleven. Veel mensen vinden dan dat er weinig te beleven is in het bos. Juist dan kunnen we de verschillende soorten bomen herkennen aan hun vorm, schors en manier van vertakken of anders wel aan hun knoppen. Gaat u met ons mee op een winterse ontdekking door het Zeister Bos?

De excursie vindt plaats op zondag 13 januari om 14:00 en start bij het Groene Bergje op de hoek van de Lorentzlaan en de Lindenlaan in Zeist, postcode 3707HB. De startlocatie is te bereiken met lijn 74 van Connexxion halte Ziekenhuis.
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage. Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Aanhangwagendieven aangehouden

20130109 LEERSUM  Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze een aanhanger hadden gestolen. De aanhangwagen kon weer terug naar de eigenaar.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met een aanhangwagen liepen te slepen over de Bovenhaarweg. De politie keek uit naar de dieven en op de Rijksweg A12 werd de aanhanger gezien achter een auto. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zat een 58-jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Bergen.
Het duo werd aangehouden en de aanhanger ging terug naar de eigenaar.

Aanrijding tussen bromfiets en bus

20130109 RHENEN  Op woensdagochtend raakte een bromfietser gewond nadat hij in aanrijding was gekomen met een bus.

Omstreeks 07.30 uur ontstond er op de Grebbeweg een aanrijding tussen een bromfiets en een autobus. De bromfietser werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De buschauffeur en zijn passagiers raakten niet gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Burgemeester Zeist ontvangt Japanse leerlingen

20130109 ZEIST  Op dinsdag 8 januari ontving burgemeester Koos Janssen leerlingen van de Junior & Senior Highschool uit het Japanse Yamada op het gemeentehuis. Voor het eerst sinds de grote natuurramp in Japan van vorig jaar, zijn er weer leerlingen op bezoek in Zeist.
Het bezoek maakt onderdeel uit van een jarenlange traditie tussen leerlingen van de Yamada Highschool en het Christelijk Lyceum in Zeist.

vergroot foto

De 11 leerlingen, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, logeren deze week bij Zeister gastgezinnen en bezoeken onder andere Het Slot en de Utrechtse Domtoren.
De uitwisseling wordt door de Japancommissie van het CLZ in samenwerking met Stichting De Hofreis georganiseerd. Stichting De Hofreis onderhoudt de vriendschapsband tussen Yamada en Zeist.

Tijdens het bezoek aan de burgemeester werd gesproken over de huidige situatie in Japan en specifiek in Yamada. De leerlingen en hun begeleiders vertelden dat ze hebben geleerd om te gaan met de realiteit van een land in opbouw. Andersom vertelde de burgemeester over bijzondere plekken in Zeist. Na het bezoek aan het gemeentehuis volgde een rondleiding in Het Slot.

Raad overruled eigen adviseur over Andersteinweg

20130109 MAARSBERGEN  De gemeenteraad wil de Maarsbergse Andersteinweg open houden voor alle verkeer. Het legt een advies van de commissie bezwaar en beroep resoluut naast zich neer.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

GroenLinks en PvdA blijven samen

20130109 HEUVELRUG  De samenwerking tussen GroenLinks en PvdA bevalt zo goed dat de partijen nu al besloten hebben om in maart 2014 weer gezamenlijk mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 januari 2013

Andersteinweg: moeilijk neuzen tellen

20130110 MAARSERGEN  Het besluit de afsluiting van de Andersteinweg te blokkeren roept in Maarsbergen onbegrip op. Maar de neuzen van voor- en tegenstanders tellen is moeilijk.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Opening Servicepunt Sitiolaan Doorn

20130110 DOORN   Kwintes is woensdag gestart, in samenwerking met Heuvelrug Wonen, met een Servicepunt in het wijkkantoor aan de Sitiolaan 197.

Lees verder op de website van De Kaap

Zeister verdacht van zedenmisdrijf

20130110 ZEIST  Een man uit Zeist is vanmorgen door de politie aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een minderjarige. Dat heeft het Openbaar Ministerie tegen RTV Utrecht gezegd. De woning van de man werd vannacht beklad.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Nieuwjaarsconcert bij Het Wapen van Rijsenburg

20130110 DRIEBERGEN  Geheel volgens de traditie van koffieconcerten, die op elke eerste zondagochtend van de maand in serre van restaurant Het Wapen van Rijsenburg worden gehouden, wordt op zondag 13 januari dit jaar extra feestelijk geopend met een concert van ‘Duo Dwars’.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Goede argumenten voor woningbouw Beaufortweg

20130110 DOORN  Volgens Leefbaar Doorn (zie De Kaap/Stichtse Courant van 3 januari) valt het nieuwbouwplan aan de Beaufortweg in Doorn te kwalificeren als een vorm van gelegenheidsplanologie en getuigt het van visieloosheid dat op deze locatie appartementen en rijwoningen worden gebouwd.

Lees verder op de website van De Kaap

De dorpspomp komt terug

20130110 HEUVELRUG  Water tappen bij de waterpomp op het dorpsplein. Het klinkt ouderwets, maar als het aan een groepje raadsleden en ondernemers ligt, komt het in de Heuvelrugdorpen zo snel mogelijk terug.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing

20130110 ZEIST  Op Woensdag 16 januari 2013  houdt dr. M.S.A. van Houte een lezing met als onderwerp: De Romeinse Stoïcijnen over het kwaad.

De Stoïcijnen stelden dat wij in een mooie en door god provident gestuurde kosmos leven. Daarom moesten zij wel uitleggen, hoe het dan kan, dat er zoveel kwaad in die mooie kosmos lijkt te zijn: natuurrampen, ziekten en de ellende die mensen elkaar aandoen. Hun oplossing voor dit probleem gaat uit van een tweedeling: enerzijds het morele kwaad, dat te wijten is aan de mens zelf, anderzijds het ‘kosmische’ kwaad, dat onvermijdelijk is gezien gods rationele plan met de kosmos. De aandacht van de spreker richt zich met name op de verklaring van het kosmische kwaad. Centraal daarbij staan de denkers Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius. Geen beeldmateriaal.

De  lezing wordt gehouden in Verzorgingscentrum ‘Mirtehof’, Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00 u. precies. Niet-leden zijn welkom à €. 5,00; scholieren gratis.
heuvelrugnieuws 11 januari 2013

Woningbouw verder in het slop: Kameleon naar Bennekomweg

20130111 DOORN  De Doornse openbare basisschool Kameleon wordt volgend schooljaar tijdelijk verhuisd naar de Doornse gemeentewerf. Een nieuwbouwwijkje is daarmee op de lange baan geschoven, terwijl de prognosecijfers verder achterop raken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Medicijnen uit gestolen tas verdwenen

2013011 DRIEBERGEN Op woensdag 9 januari werd bij een autokraak een tas gestolen. De tas is inmiddels bij de eigenaresse terugbezorgd, maar enkele medicijnen ontbreken.

Op woensdagmiddag rond 15.00 uur ontdekte een 32-jarige vrouw uit Driebergen dat op de Bosstraat in haar auto was ingebroken. Haar tas was daarbij uit de auto gestolen. De gestolen tas werd later teruggevonden en bij de eigenaresse terugbezorgd. Uit de tas bleek echter een zwart etui met daarin tien tot vijftien ampullen met Morfine, Haldol, Atropine en slaapmiddel te zijn verdwenen. Deze medicijnen kunnen bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Graag afgeven
Mocht iemand het zwarte etui dan wel één of meerdere ampullen aantreffen, dan wordt hij verzocht die bij de politie of een apotheek af te geven.

Anonieme tip hennepkwekerij

20130111 RHENEN   Donderdag 10 januari kreeg de politie een anonieme tip binnen over een hennepkwekerij op het Frederik van de Paltshof.

Rond 14.15 uur kreeg de politie een anonieme melding dat er een hennepkwekerij zou zijn op het Frederik van de Paltshof. De politie ging op onderzoek uit en trof in de woning alles aan wat erop duidde dat er sprake was van een hennepkwekerij in aanbouw. Daarnaast werd er door de bewoner illegaal stroom afgetapt. De 29-jarige bewoner is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Drie minderjarige aangehouden voor diefstal scooter

20130111 ZEIST Donderdag 10 januari rond 21.00 uur zijn drie jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar aangehouden voor het stelen van een scooter.

Die avond zag een getuige dat de jongens op de Jordanlaan bezig waren met het stelen van een scooter en belde de politie. Meerdere politiebikers gingen ter plaatse en zagen nog net hoe de jongens de scooter aan de praat kregen. Hierop kon het drietal, allen afkomstig uit Zeist, worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat de jongens ook met een aantal fietsen hadden gesleept. De scooter en de fietsen zijn in beslag genomen en tegen het drietal zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Gemeente kan bouwvergunningen weer intrekken

20130111 HEUVELRUG  Het college van B&W heeft een regel opgesteld waarbij verleende bouwvergunningen, die lang blijven liggen, ingetrokken kunnen worden. De commissie Ruimte stemde afgelopen woensdag unaniem met deze nieuwe regel in.

Lees verder op de website van De Kaap

Milieujaarprogramma goedgekeurd

20130111 HEUVELRUG  De raadscommissie Ruimte besloot afgelopen dinsdag unaniem om het Milieujaarverslag en het programma voor de komende jaren als hamerstuk door te sturen naar de raad. Natuurlijk werden er alsnog wel wat kanttekeningen geplaatst.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 12 januari 2013

Heuvelrug opnieuw aan schandpaal

2013112 HEUVELRUG  De gemeente Heuvelrug, pardon Utrechtse heuvelrug, krijgt er flink van langs in een column in NRC Handelsblad. Onderwerp: duur cultuurhuis en duur gemeentekantoor.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Doorgereden na aanrijding

20130112 AMERONGEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 januari op de Rijksstraatweg een 19-jarige man uit Amerongen aangehouden die tot twee keer toe dronken achter het stuur een aanrijding veroorzaakte en doorreed.

Forse schade
Om 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist tegen een paal op een verkeersheuvel was aangereden en daarna verder was gereden in de richting van Elst. Vrijwel direct daarna kwam bij de politie de melding binnen dat op de rotonde Burgwal een auto met forse schade stond. Agenten kwam ter plekke en hoorden van getuige dat de bestuurder in een ander auto was ingestapt en wederom was wegereden. Via het kenteken van de achtergelaten auto kwam de agenten uit bij een adres. Daar hoorden de agenten dat de zoon des huizes de auto had gebruikt. Die belde juist op dat moment om aan zijn moeder door te geven waar hij zat en dat hij gewond was geraakt. Agenten zochten de man op, hielden hem aan en raadpleegden een arts. Zijn letsel bleek mee te vallen en dus moest de man een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij 830 ug/l alcohol uitblies. De beginend bestuurder is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Natuurschaatsen kunnen uit vet

20130112 HEUVELRUG  Als het gebeurt, gebeurt het altijd het eerst op de Utrechtse heuvelrug: Schaatsen op natuurijs. De seinen staan op groen blauw.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

OBS De Koppel krijgt muziekles

20130112 ZEIST  Dankzij een bijdrage uit Prinses Máxima’s programma Kinderen Maken Muziek, leren meer dan honderd kinderen van OBS De Koppel te Zeist vanaf 22 januari een muziekinstrument bespelen.

In een reeks muziek- en orkestlessen worden de leerlingen klaargestoomd voor de muziektheatervoorstelling Reis over zeven zeeën, die volledig door kinderen gemaakt wordt. De voorstelling wordt aan het eind van dit schooljaar uitgevoerd voor publiek.

Reis over zeven zeeën is een samenwerkingsproject van Stichting Kamperlinie (Beauforthuis) en de Zeister Muziekschool. Leerlingen van groep drie tot en met acht van De Koppel krijgen een half jaar lang les van docenten van de muziekschool op vijf verschillende instrumenten: accordeon, cajon, klarinet, gitaar en blokfluit. Later komen alle leerlingen bij elkaar en worden twee orkesten gevormd, onder leiding van een dirigent. Deze orkesten zullen de voorstelling ‘Reis over zeven zeeën’ muzikaal begeleiden.

Niet alleen de orkesten bestaan helemaal uit kinderen. Nog eens vijfentwintig kinderen in de leeftijd 7 t/m 12 jaar uit de regio Zeist vormen de theatergroep. Zij repeteren voor de rollen van het stuk, onder professionele begeleiding van regisseuse Jette Carolijn van den Berg. Voor de theatergroep is een open inschrijving. Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen alvast een mailtje sturen naar info@achterdelinie.nl. De repetities vinden plaats in de maanden mei en juni.  
Reis over zeven zeeën wordt onder anderen mogelijk gemaakt door het programma ‘Kinderen Maken Muziek’ van prinses Máxima. Dit programma werd in het leven geroepen ter ere van de veertigste verjaardag van de prinses en heeft als doel dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland een muziekinstrument leren bespelen. Er nemen landelijk ongeveer 25 projecten deel aan dit programma.
Meer informatie over ‘Reis over zeven zeeën’ is te vinden op www.achterdelinie.nl.

De eerste muzieklessen vinden plaats op 22 januari om 13.00-13.45 en 13.45-14.30 uur.
Adres: De Koppel, De Clomp 2006 te Zeist

Pleegzorg verrijkt een gezin

20130112 MAARN  Met een huis vol mensen, zo is Audry Zandstra opgegroeid. Zij en haar man Fedde hebben hun huis en hart ook opengesteld voor anderen en 15 maanden als pleegouders de zorg voor Jersey op zich genomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Informatiebijeenkomst als start van de NaHderkring

20130112 DRIEBERGEN  De Stichting Gemeenschappelijk Wonen met Afasie en Boogh houden woensdag 16 januari samen een informatieavond over een nieuw initiatief: een NaHderkring in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 13 januari 2013

Nieuwe spoedzorg voor Diakonessenhuis Utrecht en Zeist

20130113 ZEIST  Utrechters kunnen vanaf dinsdag niet meer zonder overleg rechtstreeks naar de spoedeisende hulp van het Diakonessenhuis in hun stad. Voor inwoners van de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug geldt dat vanaf 15 februari.

Lees verder op de webste van RTV Utrecht

Levende sneeuwpop in het Beauforthuis

20130113 AUSTERLITZ  Op zondag 20 januari komt er een echte sneeuwpop tot leven in de kindervoorstelling ‘Het Sneeuwmeisje’ van theatergroep ‘Met Slagroom’ in het Beauforthuis te Zeist/Austerlitz. Kinderen doen actief mee en bepalen zo het eind van het verhaal.

Het Sneeuwmeisje speelt zich af rondom het jongetje Ronnie. Ronnie besluit op een dag om buiten te gaan spelen met zijn buurmeisje Renée. Er ligt die dag heel veel sneeuw. Zodra Renée weer op huis aangaat, kiest Ronnie ervoor om een sneeuwpop te maken. Deze sneeuwpop komt wonderbaarlijk genoeg tot leven en veranderd in het sneeuwmeisje. Ronnie zijn droom is uitgekomen, maar net nu hij zo gelukkig is, breekt de lente aan. Dit betekent het einde van het sneeuwmeisje. Ronnie blijft echter niet alleen zitten, want de volgende ochtend is Renée weer bij hem om met hem te spelen.       

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 20 januari, 12:00 
Theatergroep Met Slagroom, Het Sneeuwmeisje
entree € 5,00 | reductieprijs € 3,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Crisis leidt tot aanbod kavels

20130113 DRIEBERGEN  De crisis op de woningmarkt is in Driebergen-Rijsenburg vooral zichtbaar op de hoek Traaij-Arnhemsebovenweg.

Lees verder op de website van De Kaap

Van topmanager tot kunstenaar

20130113 DRIEBERGEN  Ooit heeft hij in Nederland het pinnen geïntroduceerd en stond hij aan het hoofd van een bedrijf met 2400 werknemers, tegenwoordig werkt hij bijna dagelijks in zijn atelier aan grote impressionistische schilderijen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 14 januari 2013

Zorgen over financiële positie van 14 gemeenten

20130114 PROVINCIE UTRECHT  Het gaat niet goed met de huishoudboekjes van de Utrechtse gemeenten. In totaal hebben 14 gemeenten in Utrecht een waarschuwing gekregen van de provincie over hun financiële huishouding.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Verdienstelijk gelijkspel voor BC Doorn

20130114 DOORN  Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag gelijkgespeeld tegen SV Irene uit Bilthoven.

Lees verder op de website van De Kaap

Volleyballers weer binnen de lijnen: driemaal winst

20130114 HEUVELRUG  De winterpauze zit er weer op voor de volleyballers en alle ploegen hadden pittige uitwedstrijden op het programma staan.

Lees verder op de website van De Kaap

Timmeren, luisteren en tellen voor meer vogels in je tuin

20130114 ZEIST  Kom op zondag 20 januari alles te weten over de ideale vogeltuin bij bezoekerscentrum De Boswerf. Je kunt nestkasten maken, een lezing bijwonen, een tentoonstelling over nestkasten bekijken en meer te weten komen over welke vogels je tuin bezoeken in de winter.


Een nestkast timmeren
Timmer een vogelparadijsje en maak een koolmees blij! In het voorjaar gaan vogels weer nestjes bouwen. Hang je huisje in de tuin en volg het vogelleven.
Deze activiteit kost € 7,50. Tijd: van 12.30-15.30. Voor kinderen is er begeleiding aanwezig. Leeftijd: 8+

Tentoonstelling Van Mussenflat tot Uilenkast.
Elke vogel heeft zo z’n voorkeur. In welke kast hoort welk nest? Bezoek de tentoonstelling met nestkasten die door Vogelbescherming Nederland in bruikleen zijn gegeven. Gratis.

Lezing ‘de ideale vogeltuin’
Frans van Bussel, van de KNNV en vogelkenner bij uitstek, geeft je tips en voorbeelden over hoe je meer vogels in de tuin kunt lokken. Met hele praktische en simpele aanpassingen leer je hoe je dit in je eigen tuin voor elkaar kunt krijgen. Gratis toegang. Leeftijd 18+.

Landelijke Tuinvogeltelling
Doe ook mee aan de landelijke Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Hierbij vragen we je om te kijken en te noteren welke vogels je op het terrein van het bezoekerscentrum ziet. Je krijgt een mooi invulformulier met vogelplaatjes waarop je je waarnemingen kunt aankruisen. Neem je verrekijker mee. Deze activiteit is gratis.  activiteiten kun je doen van 12.30 uur tot 15.30 uur. Gratis activiteit. Alle leeftijden.

Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.

Adres bezoekerscentrum De Boswerf: Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Zwemclub de Zwoer presteert prima tijdens de Winterkring

20130114 DRIEBERGEN Het afgelopen weekend stond bij zwemvereniging de Zwoer in het teken van de Winterkring kampioenschappen in Utrecht. Op zowel zaterdag als zondag streden de beste zwemmers van de zwemvereniging tegen de tegenstanders uit de Kring Utrecht wie zich op bepaalde afstanden kampioen van de kring (provincie) mag noemen. Tijdens diverse zeer spannende races werden door de zwemmers van de Zwoer in totaal 23 medailles gewonnen.

vergroot foto

Groot verdieners in deze waren vooral Mart Niehoff met in totaal 9  medailles (3 maal goud, 5 maal zilver en 1 maal brons) en Sven Dogger met 8 medailles individueel (3 goud, 3 zilver en 2 brons) en 1 medaille in de heren estafette (brons). Daarnaast wisten ook Suzanne Lange (2 maal brons), Mijke Bergkotte (1 maal zilver, 1 maal brons), Elja Douma (1 maal brons) en Jasper van Veen (1 maal brons) eremetaal in de wacht te slepen. Allemaal uitstekende prestaties dat de kroon op het vele werk is dat verzet wordt door de zwemmers.
Als klap op de vuurpijl wist het heren estafette team op de zondagmiddag tijden de 4*50 meter vrije slag een zeer verdienstelijke bronsen plak te winnen in dit zeer sterke veld. Zij zwommen deze afstand in een nieuw clubrecord van 1 minuut, 42 seconden en 17 honderste. Het team bestond uit Dennis de Groot, Auke Koops, Matthijs Mulder en Sven Dogger.

Reünie Merseberchschool 150 jaar

20130114 MAARSBERGEN  De Merseberchschool in Maarsbergen bestaat 150 jaar, en ter gelegenheid daarvan wordt er op zaterdagmiddag 2 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur een reünie gehouden in De Weistaar te Maarsbergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Michaëlkerk bedankt kosters

20130114 LEERSUM  Tijdens een vrolijke ‘dankjewel-avond’ op vrijdagavond 11 januari nam de Michaëlkerk feestelijk afscheid van twee kostersechtparen die met ingang van het nieuwe jaar hun functies hebben neergelegd.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto begint het jaar slecht

20130114 DRIEBERGEN  Dalto is 2013 niet goed begonnen. De twee weken rust voor de meeste spelers had de ploeg uit de positieve flow gehaald die het had in de laatste twee wedstrijden van 2012 die in winst waren omgezet.

Lees verder op de website van De Kaap

Collectieve offday KCD

20130114 DOORN  Een collectief falend KCD heeft een pak slag gekregen van middenmoter Animo.

Lees verder op de website van De Kaap

Hulpeenheden massaal ingeschakeld na ongeval

20130114 DOORN  Diverse ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter werden zaterdagavond ingeschakeld nadat een man van onbekende hoogte was gevallen op de Amersfoortseweg in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Schaatspret Midden-Nederland van start

20130114 DOORN  De provincie Utrecht heeft er even op moeten wachten, maar vanaf maandag kan er voor het eerst geschaatst worden op een natuurijsbaan.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Foto-expositie ‘Perspectief’ in MRC Aardenburg

20130114 DOORN  In Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg is tot 1 maart de foto-expositie ‘Perspectief’ te zien.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 januari 2013

Dames FC Driebergen winterkampioen

2130115 DRIEBERGEN  Het vrouwenteam van FC Driebergen heeft het winterkampioenschap gepakt door een 6-0 overwinning op het Utrechtse Desto.

Lees verder op de website van De Kaap

Vuurwerkschade

20130115 HEUVELRUG Hoewel er sprake was van een rustige jaarwisseling is er toch voor ruim € 14.000,- schade aangericht in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De schade aan verkeersborden, straatnaamborden, prullenbakken en depodogs bedraagt bijna € 10.000,-å. De schade aan twee ondergrondse containers en het op diverse plaatsen reinigen van brandschade kost de gemeente nog eens € 4.500,- .

40 jaar Nederpop

20130115 AUSTERLITZ Op zondag 20 januari neemt Robert Jan Stips (o.a. The Nits en Supersister) ons mee door meer dan 40 jaar Nederpop in het Beauforthuis. Robert Jan (piano, zang) vertelt over zijn muziek carrière met Supersister, Golden Earring, Sweet d’ Buster, Gruppo Sportivo en Transister, Freek de Jonge en natuurlijk The Nits.

Het gaat dus geheid een prachtige avond worden. Geniet met schitterende muziek van een van de beste artiesten die al sinds de jaren ’70 meedraait.
 Al sinds een aantal jaren is Robert Jan bezig met solo-optredens waarbij hij zichzelf begeleid op de piano. Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt, is dat bezoekers van tevoren kunnen aangeven welke nummers zij van Robert Jan willen horen. Daarbij telt het repertoire van alle bands waarin hij ooit gespeeld heeft ook mee. Geen enkel optreden is dus exact hetzelfde, omdat het publiek grotendeels bepaald wat er ten gehore word gebracht. Deze dynamische aanpak komt het best tot zijn recht in kleinere zalen waar de afstand tot het publiek erg klein is. Laat de kerkzaal van het Beauforthuis nou net een wat kleinere, gezellige zaal zijn met een ongeëvenaarde akoestiek.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 20 januari, 17:30 uur  
Robert Jan Stips, Robert Jan Stips
entree € 16,00 | reductieprijs € 11,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Lezing oude schoolplaten van Isings

20130115 LEERSUM  Tijdens de Zoute Inval van donderdag 17 januari in SCC De Binder in Leersum, is er een lezing van Vincent Poortvliet over de schoolplaten van Isings.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrijwilligers Zonnebloem gehuldigd

20130115 AMERONGEN  Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Amerongen zijn vier vrijwilligers gehuldigd voor de vele jaren dat zij zich voor de afdeling Amerongen hebben ingezet.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 januari 2013

Rhenen gaat extern personeel vooraf doorlichten

0130116 RHENEN  De gemeente Rhenen gaat personeel dat wordt ingehuurd, strenger doorlichten.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Heuvelrug lid van klimaatverbond

20130116 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse heuvelrug is lid geworden van het klimaatverbond. Om een effectief klimaatbeleid te realiseren. En in de hoop op Europese subsidies.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

20 januari Mollies Jazz Bunch in Champ’Aubert”

20130116 DRIEBERGEN  Het zal in het voorjaar van 2007 geweest zijn, toen de Bredase jazzmuzikant Jacques Mol besloot een orkest op te richten. Mollies Jazz Bunch was geboren, een piepjong seniorenorkest met groeistuipjes.

Na een jaartje kwam het wicht tot wasdom, met een vaste bezetting en een vast repetitielokaal, café Victoria in Breda.
Het muzikale concept kreeg vorm. Het uitgangspunt, New Orleans revival, werd verbreed met Oud Zwart en Chicago South Side. Naast de bekende klassiekers als Jelly Roll Morton, Sidney Bechet en Clarence Williams werd veel inspiratie gehaald uit de bandboeken van minder bekende jazzers uit de jaren twintig.
Oude kraakplaten werden afgestoft en tot leven gewekt, met als resultaat dat het repertoire van MJB werd verrijkt met een aantal uiterst vitale pareltjes uit de oude jazz. Een paradijs voor wie genoeg heeft van “All of Me” of “Ice Cream”.
Als een rode draad loopt door ieder optreden van de band de muziek van Sam Morgan. Hij had een fantastisch New Orleans orkest dat in 1927 slechts 8 opnames aan het schellak heeft toevertrouwd. De verfijnde jazzliefhebber, die nu eindelijk wel eens prachtige nummers van Lovie Austin, Preston Jackson of Roy Palmer live wil horen, is bij Mollie aan het juiste adres.
Kortom: Mollies Jazz Bunch neemt het publiek mee, naar de tijd toen “Het” gebeurde, de jaren twintig, de tijd dat de echte, klassieke jazz werd gevormd.
Wie zijn de “Mollies”muzikanten? Het orkest bestaat uit twee regionaal bepaalde groepen. musici afkomstig uit Breda Zuid en plaatsen als Ulvenhout en Chaam de boeren. En uit Breda Noord, Teteringen en Oosterhout de diknekken. De oorlog tussen boeren en diknekken is bijgelegd, maar ontlaadt zich soms nog in de muziek.
Het wordt er alleen maar spannender op.

Bezetting:
Piano: Nico Schot
Banjo: Piet van Elswijk
Sousafoon: Rob van Etten
Trombone: Yge Loomans
Saxen: Ed Langer

Zaal open                  : 14.00 uur                    Champ’Aubert
Aanvangstijd               : 14.30 uur                    Boterbloem 1
Toegangsprijs              : € 10,00 per persoon                3972 SB Driebergen
Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar                Tel : 03438-14233
                                    www.champaubert.nl

Kom naar de Nationale Voorleesdagen in de bieb

20130116 HEUVELRUG Plaatjes kijken-verhaaltjes vertellen, welk kind is er niet verzot op? Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen en u veel plezier.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen, te bevorderen.
De tien mooiste prentenboeken van 2013 staan hierin centraal, één daarvan is gekozen tot prentenboek van het jaar en dat is “ Nog 100 nachtjes slapen” van Mila Praagman.

Voor alle kinderen die zich tijdens deze dagen laten inschrijven als lid van de bibliotheek ligt er een kleine vingerpopje van Dorus klaar (zolang de voorraad strekt). Kinderen kunnen zich tijdens de voorleesdagen gratis laten inschrijven. Ze betalen geen inschrijfgeld en tot hun 18e jaar geen contributie.

Theatervoorstelling
Poppentheater Kletskous uit Wijk bij Duurstede (www.poppentheaterkletskous.nl) is tijdens deze dagen op tournee bij alle vestigingen van de  Z-O-U-T bibliotheken, met een voorstelling gebaseerd op het boek “Nog 100 nachtjes slapen”.
Een muzikale peuter- en kleutervoorstelling,inspelend op de creativiteit van de kinderen, die ook nog eens kunnen meezingen met de zelfgeschreven liedjes!
Naast de voorstellingen die op de speelzalen en/of  kinderdagverblijven gespeeld worden zijn er openbare voorstellingen; de toegang is gratis; en de duur van de voorstelling is ca 30 minuten:
Woensdag 23/1     bibliotheek Leersum 10.00u
Donderdag 24/1     bibliotheek Elst 10.30u
Maandag 28/1     Cultuurhuis/bibliotheek Doorn 10.00u
Maandag 28/1     Cultuurhuis/bibliotheek Doorn 11.00u
Maandag 28/1     bibliotheek Renswoude 16.00u
Woensdag 30/1     bibliotheek Amerongen 16.00u
Donderdag 31/1     bibliotheek Cothen 16.00u
Zaterdag 2/2/     bibliotheek Rhenen 10.30u

Voorleesmiddagen
Naast een theatervoorstelling wordt er op de verschillende locaties met de kamashibai, het verteltheater, voorgelezen. Dorus kan niet wachten tot haar verjaardag en maakt alvast haar eigen slinger. Knip, knip, knip… Na het voorlezen wordt er een slinger gekleurd, geknipt en geplakt.

Maarn: Woensdag 23 januari om 14.00u
Driebergen: Zaterdag 26 januari 10.30u
Leersum: Woensdag 30 januari om 14.00u
Doorn: Zaterdag 2 februari 10.30u

Wijk bij Duurstede: Woensdag 23 januari 14.30u en 15.30u
Wijk bij duurstede: Woensdag 30 januari 14.30u en 15.30u
Cothen: Woensdag 23 januari vanaf 14.30u
Cothen: Woensdag 30 januari vanaf 14.30u
Langbroek: Woensdag 23 januari vanaf 14.30u
Langbroek: Woensdag 30 januari vanaf 14.30u

Renswoude: Donderdag 24 januari 11.15u
Rhenen: Woensdagmiddag 23 januari vanaf 14.30u

Muzikale start 2013 voor Aurora

20130116 DRIEBERGEN  Muziekvereniging Aurora hield afgelopen zaterdagavond haar nieuwjaarsconcert en -receptie.

Lees verder op de website van De Kaap

Jubileumconcert Kerkkoor Driebergen

20130116 DRIEBERGEN  Kerkkoor Driebergen geeft zaterdagavond 2 februari onder leiding van Rienk Bakker een jubileumconcert in de Grote Kerk. Dit ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het koor.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 januari 2013

Automobolist botst tegen boom in Maarsbergen

20130117 MAARSBERGEN  Bij een ongeluk op de N226 bij Maarsbergen is gisteravond een automobilist gewond geraakt.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Rondetafelgesprek over wonen

20130117 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft haar woonvisie van 2008 geëvalueerd. Voor de CDA fractie vormde dit aanleiding om afgelopen maandag een rondetafelgesprek te houden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 18 januari 2013

Valse spaarzegels

20130118 DRIEBERGEN Een man probeerde op donderdagavond 17 januari twee boekjes met valse spaarzegels bij een winkel in te leveren. Hij en een medeverdachte werden even later aangehouden.

Rond 18.10 uur wilde een man bij een winkel aan de Hoofdstraat twee boekjes met spaarzegels inwisselen tegen contact geld. Een winkelmedewerker zag dat de zegels vals waren en belde de politie. De man wachtte de komst van agenten niet af, liep de winkel uit en stapte bij een andere man in de auto, waarna zij wegreden.

Aanhoudingen
Agenten keken in de omgeving uit naar de auto met de mannen. Zij zagen het tweetal op de Beaufortweg rijden. De auto werd aan de kant gezet en de agenten hielden de twee inzittenden, mannen van 19 en 23 jaar uit Breda en Teteringen, aan. De twee zijn naar het politiebureau overgebracht en hun auto werd in beslag genomen.

Zeker drie winkels bezocht
Eén van de verdachten bleek meer dan 1500 euro in zijn ondergoed te hebben verstopt. Dat is in beslag genomen. Uit voorlopig onderzoek bleek dat het tweetal die dag ook al bij een winkel in Zeist en een andere winkel in Driebergen was geweest, waar zij dezelfde truc hadden toegepast. Daar was het wel gelukt. Door medewerkers van de betrokken winkels is aangifte van oplichting gedaan. Het tweetal is voor nader onderzoek vastgezet.

Gemeente Zeist werkt vanaf 1 maart ‘op afspraak’

20130118 ZEIST  Veel gemeentelijke producten en diensten kunnen digitaal worden aangevraagd op www.zeist.nl. Voor sommige producten dient de inwoner persoonlijk naar het gemeentehuis te komen. Dit kan zijn voor het vernieuwen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Vanaf 1 maart moet hiervoor een afspraak worden gemaakt.

Dit kan online, telefonisch of aan de informatiebalie van het gemeentehuis. Voor algemene informatie en zaken zoals ja/nee-stickers of hondenpoepzakjes kan er nog wel ‘zomaar’ binnen worden gelopen.

‘Werken op afspraak’ is een onderdeel van het verbeteren van de dienstverlening en is als wens in de bezuinigingsdialoog naar voren gekomen. Geen wachttijden in de publiekshal meer en een afspraak maken op het moment dat het de inwoner het beste uitkomt. De teams Vergunningen en Maatschappelijke voorzieningen werken al op deze manier. Medewerkers en inwoners zijn hier zeer tevreden over. Wethouder Johan Varkevisser: “Wachten is vervelend, met het werken op afspraak voorkomen we dat zoveel mogelijk. Ik vertrouw er op dat de gemeente hiermee de Zeistenaar beter van dienst kan zijn.”

Openingstijden
Vanaf 1 maart hanteert de gemeente Zeist ruimere openingstijden, namelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. Afhankelijk van de vraag kunnen deze openingstijden worden aangepast. Dit betekent inspelen op de vraag en een flexibele inzet van de medewerkers.

Afspraak maken
Een afspraak kan tot minimaal een dag van te voren gemaakt worden op www.zeist.nl of met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 030 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur). De inwoner mag ook bij de informatiebalie langskomen om een afspraak te maken. Deze is geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. Op welk tijdstip de inwoner precies terecht kan voor de afspraak zelf, wordt duidelijk tijdens het plannen van de afspraak. 


Marjolein Copier erelid van Maarn Wijzer

20130118 MAARN   Stralend neemt Marjolein Copier de oorkonde behorend bij het erelidmaatschap van Maarn Wijzer in ontvangst van voorzitter Gera Hensbergen. Een stuwende kracht binnen de vereniging doet na 18 jaar een stapje terug en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

Lees verder op de website van De Kaap

Domper op feest De Hoeksteen

20130118 LEERSUM  Het beeld met zoveel prachtig beschilderde dieren zag er zo mooi uit. De onthulling ervan was één van de hoogtepunten geweest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van basisschool De Hoeksteen.

Lees verder op de website van De Kaap

Engelse week op basisschool De Zonheuvel

20130118 DRIEBERGEN  Op basisschool De Zonheuvel vond vorige week donderdag een feestelijke afsluiting van de ‘Engelse week’ plaats. De school is in het nieuwe jaar gestart met Engelse les voor alle leerlingen van de groepen 1 tot en met 8.

Lees verder op de website van De Kaap

Feestelijke start 40 jaar Cursusproject

20130118 AMERONGEN  Een fraai uitgevoerde brochure, 55 gevarieerde cursussen en een succesvolle openingsavond vormden de ingrediënten van het 40-jarig jubileum van Cursusproject Amerongen (CPA).

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 19 januari 2013

Wensboomwensen gehonoreerd

20130119 MAARN  Voor de 22e keer heeft de Lionsclub Maarn Maarsbergen in ‘t Vosje wensen in vervulling laten gaan. In de wensboom bij de Plus waren zestien wensen gehangen, waarvan er acht zijn gehonoreerd.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Niet alle doelen in woonvisie zijn bereikt’

20130119 HEUVELRUG  Er zijn te weinig sociale huurwoningen, er is te weinig doorstroming op de woningmarkt en er wordt te veel scheef gewoond. Dit zijn enkele conclusies uit de evaluatie Woonvisie zoals die door het college van B & W werd voorgelegd aan de commissie Ruimte.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 januari 2013

Vink wint op Heuvelrug

20130120 HEUVELRUG  De vink is de glorieuze winnaar van de vogeltelling 2013 op de Utrechtse heuvelrug. Reden: sneeuw en vorst.

Lees verder op Niewspost Heuvelrug

Rugby: Panthers klaar voor de tweede seizoen helft ?

20130120 DRIEBERGEN  In rugby land zit de helft van de competitie erop. Sterker nog na het spelen van de eerste halve competitie worden de 12 ere-klasse teams in twee poules verdeeld. De kampioenspoule (de Cup) zes teams, de bovenste zes van de eerste ronde, strijden om het Nationale kampioenschap. De tweede zes teams nummer zeven tot en met twaalf van de eerste helft gaan in een hele competitie uitmaken wie er degradeert en wie mogen blijven: de Plate competitie.

vergroot   foto1   foto2

Afgelopen weekeinde zouden deze competities starten echter door het invallen van de winter zal dat nog even gaan duren.
The Pink Panthers in de eerste helft van de competitie eindigend op de negende plaats spelen dus in de Plate competitie. Omdat zij als negende eindigde zijn ze in de nieuwe competitie geplaatst op de derde plek en krijgen ze alvast 3 wedstrijdpunten mee. Dat was ook het doel. Samen met de mede gepromoveerde Amstelveen en het Purmerendse Waterland en het in slechte doen verkerende RC Eemland in ieder geval achter te laten. Met als doel meteen ver weg te blijven van de laatste plaats welke degradatie betekend.
Jammer dat dit weekeinde niet meteen de competitie startte. Met in de eerste wedstrijden Waterland, Amstelveen en Eemland op de rol hadden the Pink Panthers een goede start kunnen maken. Nu maar hopen dat het winterweer snel weer achter de rug is.

Aan The Panthers zal het niet liggen die zijn naast de wekelijkse trainingen ook maar begonnen op de zaterdagmiddag in te vullen met trainingen. Dit allemaal weer onder leiding van de deze week uit het warme Zuid Afrika (was 13 januari toen hij in het vliegtuig stapte 29 graden) terug gekomen Shaheen Baadjies.
Wilt u weten of wedstrijden doorgaan kijkt u dan op www.rcthepinkpanthers.nl

Belangrijke zege korfballers Dalto

20130120 DRIEBERGEN  Dalto heeft een belangrijke zege geboekt in de Korfbal League. In eigen huis won de Driebergse formatie het degradatieduel tegen Deetos met 29-17. Bij rust leidde Dalto al met 12-5.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Informatie dag Bijenhouden in de regio zuidoost Utrecht

20130120 DOORN  De Bijenhoudervereniging Driebergen-Doorn organiseert 26 januari een informatiedag op het Von Gimborn Arboretum in Doorn.
Op deze dag kunt u kennis maken met de aspecten van het houden van bijen.

Met een film, een PowerPoint-presentatie, het bekijken van diverse imkermaterialen, een kleine honingproeverij en informatie over het cursusaanbod, maakt u kennis met de wereld van de bij en het imkeren.

De informatiedag kan mogelijk bijdragen om te overwegen bijen te houden als hobby en om een basiscursus te volgen. Bij voldoende belangstelling organiseert de vereniging medio februari weer een cursus voor beginnende imkers. De cursus is ook interessant voor hen die meer willen weten over de bij.

Deze cursus bestaat uit acht tot tien theorielessen en acht praktijklessen. De theorielessen worden vanaf februari gehouden in Dorpshuis ’t Trefpunt te Austerlitz. De praktijklessen vinden plaats gedurende het hele bijenseizoen op de bijenstal van de vereniging in Driebergen.

Om u aan te melden voor deelname aan deze dag (er is een ochtend programma  van 10.30 tot 12.30 u en een middag programma van 13.30 tot 15.30 u)  en/of voor meer informatie over de cursus kunt u  bellen of mailen naar: Leo Gensen, tel.: 0343-597519, e-mail:  gensen@casema.nl. U kunt ook informatie vinden op www.bijenvereniging-driebergen-doorn.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag
heuvelrugnieuws 21 januari 2013

Dalto wordt Dalto/BNApp

20130121 DRIEBERGEN   Korfbalvereniging Dalto heeft afgelopen zaterdag haar nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. BNA Bureau Notariaat & Advocatuur zal de komende drie seizoenen als sponsor verbonden zijn aan de club.

Lees verder op de website van De Kaap

Pronkzitting Sparrenarren groot feest

20130121 DRIEBERGEN   Carnavalsvereniging De Sparrenarren hield afgelopen zondag haar jaarlijkse Pronkzitting. Dans, muziek, stukjes uitgevoerd door mensen uit Driebergen en omgeving vulden de avond in Antropia.

Lees verder op de website van De Kaap

Wonderbaarlijk herstel KCD

20130121 DOORN  De achterstand bedroeg meestal twee tot drie goals, liep zelfs op tot vijf goals maar uiteindelijk kwam KCD één keer op voorsprong. Dat was op het belangrijkste moment van de wedstrijd, namelijk vlak voor het eindsignaal.

Lees verder op de website van De Kaap

Volleybal: Enervoploegen blijven winnen

2013121 HEUVELRUG  De volleyballers van Enervo blijven de zeges binnenhalen. Beide ploegen ontvingen tegenstanders, die op papier voor spannende wedstrijden zouden moeten zorgen. Maar zowel de vrouwen (3-1 tegen Irene 1) als de mannen (4-0 tegen Servia 1) wonnen verrassend eenvoudig.

Lees verder op de website van De Kaap

Cabaretier Jeroen van Merwijk in De Binder

20130121 LEERSUM  Cabaretier Jeroen van Merwijk speelt op zaterdag 9 februari de voorstelling ‘De vleesgeworden bescheidenheid’ in De Binder.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 januari 2013

Geocachers helpen Natuurmonumenten bij onderhoud bos

20130122 DOORN  Op zaterdag 26 januari helpen maar liefst 40 geocachers Natuurmonumenten bij het onderhoud van het eikenhakhoutbos in de Kaapse Bossen.
Geocachen is een gratis schattenjacht in de natuur. Spelers proberen verborgen schatten (zogenaamde geocaches) op basis van coördinatoren via GPS of smartphone te vinden. Omdat ze altijd van harte welkom zijn in de natuurgebieden van Natuurmonumenten, willen ze graag hun steentje bijdragen aan het onderhoud van de natuur waar ze zo graag van genieten.

Eikenhakhout in de Kaapse Bossen
Tijdens deze werkdag, georganiseerd door de geocachers zelf, wordt een deel van het eikenhakhout in de Kaapse Bossen gesnoeid. Natuurmonumenten wil graag het eikenhakhout beheer in stand houden en zichtbaar maken. Er is steeds minder eikenhakhout in Nederland. Een eikenhakhoutbos zorgt voor afwisseling in de natuur, voor mens en dier. Iedere jaar wordt een hectare gekapt, zodat de percelen open worden gehouden. Hierdoor kunnen diersoorten voorkomen die leven op open vlakten en laag struweel. Verder zijn de stoven van belang voor bijvoorbeeld mossen en insecten.
Om het bos niet te veel te verstoren wordt dit met de hand gedaan en niet met zware machines. Erg arbeidsintensief dus, waarbij Natuurmonumenten nu dus een handje wordt geholpen door deze geocachers. 

Natuurlijk gaan ze naast het helpen ook even geocachen. Zo zullen ze de locatie voor het werk dat ze gaan verrichten moeten vinden via vooraf doorgegeven coördinaten. Na het werk gaan de deelnemers op zoek naar een bijzondere schat in de Kaapse Bossen. Deze schat is een aandenken aan deze werkdag in de Kaapse Bossen.

Aparte inzameling hard plastic Milieustraat Velperengh

20130122 HEUVELRUG  In de gemeente staan Plastic Hero containers waar u kunststof verpakkingsmateriaal kunt inleveren. Voorwerpen van hard plastic, zoals tuinmeubilair, emmers en speelgoed, mogen daar niet in. In een groot deel van de gemeente was er tot voor kort weinig keus: deze spullen moesten in de kliko of bij het grof restafval. Hierna volgde verbranding.

Proef
Vorig jaar is bij Milieustraat Remmerden een proef gehouden met het apart inzamelen van harde kunststoffen. De proef verliep succesvol. Er is veel ingezameld en er zijn goede recyclingmogelijkheden.

Container
Daarom is er nu ook op de milieustraat aan de Velperengh in Doorn een aparte container geplaatst voor harde kunststoffen. Met elke kilo hard plastic die op deze manier wordt ingezameld, voorkomen we de uitstoot van 1,06 kg CO2 door verbranding.

Goedkoper
Het is ook goed voor onze portemonnee. De prijs voor het afvoeren en verwerken van hard plastic is goedkoper dan voor restafval. Kortom: alle reden om harde plastic voorwerpen apart te houden en naar de milieustraat te brengen!

Kom je vogelhuis pimpen bij bezoekerscentrum De Boswerf

20130122 ZEIST  Kom op zondag 27 januari een ‘museumstuk’ maken van je vogelhuis bij bezoekerscentrum De Boswerf. Je kunt ook een tentoonstelling over nestkasten bekijken en meer te weten komen over welke vogels je tuin bezoeken in de winter.

Wil je de vogels in je tuin verrassen met een opgeknapt vogelhuis. Ga dan, onder begeleiding, aan de slag met verf, wol, knopen, veren, doppen enz. Als het vogelhuis zo mooi wordt dat je het zonde vindt om het in de tuin op te hangen, dan is het ook heel leuk voor in je kamer. Je kunt er bijvoorbeeld een lamp in maken en vervolgens de nestkast boven je bed ophangen als bedlamp.

Deze activiteit kost € 3,50. Tijd: van 12.30-15.30 uur.
Let op: Je moet voor deze activiteit zelf een vogelhuis van thuis meenemen of het vogelhuis dat je op 20 januari jl. bij De Boswerf hebt getimmerd gebruiken.

Tentoonstelling Van Mussenflat tot Uilenkast.
Elke vogel heeft zo z’n voorkeur. In welke kast hoort welk nest? Bezoek de tentoonstelling met nestkasten die door Vogelbescherming Nederland in bruikleen zijn gegeven.

Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.

Adres bezoekerscentrum De Boswerf: Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Cool Moves Volleybaltoernooi Volleer en Musketiers

20130122 LEERSUM  De volleybalverenigingen Volleer en Musketiers organiseren jaarlijks samen een regio CMV toernooi in sporthal De Binder in Leersum. Afgelopen zaterdag 19 januari stonden de mini’s van 39 teams uit verschillende plaatsen uit de regio weer te trappelen om hun krachten met elkaar te meten.

Lees verder op de website van De Kaap

Driebergse schrijver te gast bij Jacques Baas

20130122 DRIEBERGEN  Erik Beckers, auteur van het boek ‘Gids bij Overlijden voor Dummies’, is op maandagavond 4 februari te gast bij boekhandel Jacques Baas.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 januari 2013

Celstraf voor wurgen vrouw in Maarn

20130123 MAARN  Een 53-jarige man uit Maarn die vorig jaar juni zijn vrouw vermoordde, moet daarvoor 15 jaar de cel in. Dat was ook de eis van het Openbaar Ministerie.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Taakstraf voor Klijnhout: 100 uur

20130123 DRIEBERGEN  Het vertrokken VVD-raadslid Stan Klijnhout krijgt honderd uur taakstraf. Het OM oordeelt dat Klijnhout inkomsten heeft verzwegen als ex- wethouder van Driebergen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Zakelijk en bestuurlijk Heuvelrug bellen elkaar weer

20130123 HEUVELRUG  Het boterde de afgelopen jaren niet zo, tussen ondernemend en bestuurlijk Heuvelrug. Een jaar later is de toon heel anders. ‘Bel Joke.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Thema-avond D66 over ondernemen in barre tijden

20130123 HEUVELRUG  D66 Heuvelrug houdt op maandagavond 11 februari een thema-avond over kansen voor ondernemerschap in economische zware tijden.

Lees verder op de website van De Kaap

Astrid Seriese in Beauforthuis

20130123 AUSTERLITZ Op zondag 27 januari staat Astrid Seriese samen met Erwin van Ligten in het Beauforthuis met hun nieuwe werk ‘Blues & Poetry’. Zie het werk als een ode aan het muziekgenre waar beide artiesten verliefd op werden: de blues.  

De blues symboliseert de dagelijkse sleur van een ieder en is dan ook een weerspiegeling van het leven. Bij deze bundelen Astrid Seriese en Erwin van Ligten de krachten voor een muzikaal doordacht programma.

Blues & Poetry is een veelzijdige voorstelling waarin meerdere aspecten van Bluesmuziek aan bod komen. Zo worden er nummers van befaamde Bluesartiesten, zoals Duke Ellington en Billie Holliday ten gehore gebracht. Maar de show bevat ook songs van Astrid en Erwin zelf. Daarbij is er een poëtisch tintje aan de opvoering toegevoegd. Zo komt er dichtkunst van onder andere Carolyn Beard Whitlow voorbij. Samengevat dus een performance die net als het gehele leven is doordrenkt met de Blues.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 27 januari, 17:30 uur 
Astrid Seriese, Blues & Poetry 
entree € 16,00 | reductieprijs € 11,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Flatbewoners huis uit bij brand in Zeist

20130123 ZEIST  In Zeist is de brandweer uitgerukt voor een flatbrand aan de Prinses Irenelaan. Het vuur brak dinsdagavond even voor 22.00 uur uit. Meerdere appartementen moesten worden ontruimd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Donatie aan de Stichting Anton Huiskes

20130123 MAARN  Door het grote aantal deelnemers aan de laatste Heuvelrugloop in Maarn is de Stichting Heuvelrugloop Maarn in staat geweest € 2.500,- te doneren aan de Stichting Anton Huiskes.

Lees verder op de website van De Kaap

Zeldzame gast in Amerongse polder

20130123 AMERONGEN  Natuurfotograaf Harry van Emden uit Amerongen heeft afgelopen zondag onder slechte omstandigheden (sneeuw) deze Amerikaanse smient gefotografeerd in de omgeving van zijn dorp.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 24 januari 2013

Gedoe om toezichthouder openbaar onderwijs

20130124 HEUVELRUG  Een kandidaat-lid van de raad van toezicht van Wereldkidz, vereniging voor openbaar onderwijs, weigert schriftelijk te verklaren dat hij voor openbaar onderwijs is.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bijna zeventig deelnemers voor workshops over raadswerk

20130124 ZEIST  Bijna zeventig inwoners van Zeist hebben de afgelopen weken een workshop gevolgd over het raadswerk. Na een eerste workshop in december, hebben op 19 en 23 januari nog eens 35 mensen de workshop gevolgd.

vergroot foto

Blij verrast
Burgemeester Koos Janssen: “De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente en heeft veel invloed op ieders woon- en leefomgeving. Toch blijkt het voor de politieke partijen steeds weer moeilijk om voldoende kandidaat-raadsleden te vinden. We zijn daarom blij verrast met de grote belangstelling voor de workshops. Mooi ook om te zien dat allerlei soorten mensen interesse hebben in het raadswerk. Ik vond het erg leuk en inspirerend om een deel van het programma te verzorgen.”

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
In maart 2014 kiezen de inwoners van Zeist weer wie zij in de gemeenteraad willen hebben. Politieke partijen in de gemeenteraad zijn continu op zoek naar goede mensen om op hun kieslijst te zetten. De workshops over het raadswerk zijn bedoeld om inwoners van Zeist kennis te laten maken met hoe de gemeenteraad werkt en hoe er besluiten worden genomen over wonen, verkeer, werk, welzijn, cultuur, enzovoort. Dat kan ertoe leiden dat de deelnemers lid worden van een politieke partij en misschien zelfs al bij de volgende verkiezingen op de kieslijst van een politieke partij staan.

Op www.zeist.nl/raadswerk staat meer over wat het inhoudt om raadslid te zijn.

WereldKidz Merseberch start met vroeg Engels

20130124 MAARSBERGEN  WereldKidz Merseberch heeft zich aangesloten bij EarlyBird, de methodiek voor ‘meer, beter en vroeger Engels’ op de basisschool.

Lees verder op de website van De Kaap

Snelwegduin: prachtig, maar moeilijk haalbaar.

20130124 DRIEBERGEN  De snelwegduin van Driebergen haalde deze week de landelijke pers. Grondeigenaren Triodosbank en Heuvelrug zijn verdeeld enthousiast.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Buitengym met vallen en opstaan

20130124 MAARN/DOORN  De kinderen van groep 7 van De Ladder hadden een buitenkansje dinsdag. Met juf Daniëlle gingen ze naar Chalet Helenaheuvel om te langlaufen.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Raad, laat je tanden zien…

20130124 DOORN  Sportief van wethouder Verhoef om te reageren (De Kaap 10 januari) op de aan de raad gerichte open brief van de Vereniging Leefbaar Doorn (De Kaap 3 januari) over het ‘postzegelplan’ Beaufortweg 46.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 januari 2013

Postpakketdief aangehouden

20130125 DRIEBERGEN  Donderdagmiddag 24 januari rond 14.15 uur is een 18-jarige jongen uit Zeist aangehouden op de Engweg.

Samen met nog een andere jongen had hij even daarvoor op de Tussen de Dreven een postpakket uit de handen van een postbezorger gegrist. Beide renden weg in de richting van de Engweg, waar op dat moment een politieauto reed die net hun signalementen hadden doorgekregen. De 18-jarige verdachte kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De andere dader wist ondanks de inzet van een Burgernetactie te ontkomen. Het postpakket werd in een tuin in de omgeving aangetroffen en kon worden teruggegeven aan de postbezorger. Recherche Driebergen heeft het onderzoek in behandeling.

Die fesche Lola und die Tangogeigerin door Duo Sans Souci

20130125 DRIEBERGEN  Het Driebergse Duo Sans Souci heeft afgelopen najaar voor de tweede achtereenvolgende keer gespeeld in Potsdam bij Berlijn het programma ‘Die fesche Lola und die Tangogeigerin’ met Berlijnse chansons uit de ‘Roaring Twenties’. Op 2 februari is de première van dit bijzondere programma in Nederland in de Parklaankerk in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Kamervoorzitter onthuld eerste steen De Basis

20130125 DOORN  Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg was maandag in Doorn om de eerste steen van het nieuwe kantoorgebouw van De Basis te onthullen.

Lees verder op de website van De Kaap

Feestelijke actie bij Nieuwe +BUS

20130125 HEUVELRUG   Onlangs was het zover, de sleutels voor een nieuwe, comfortabele bus werden overhandigd aan Diederik Hirschel en Fons van Leeuwen, de coördinatoren van de +BUS.

Lees verder op de website van De Kaap

Noodopvang sluit de deuren

20130125 HEUVELRUG  ‘Klinkeren’. Dat is de veelzeggende term die gebruikt wordt als de IND geen verblijfsvergunning verstrekt aan uitgeprocedeerde asielzoekers, waardoor ze op straat komen te staan. Om te voorkomen dat mensen worden ‘geklinkerd’ ontstond ruim tien jaar geleden een discussie binnen de Heuvelrugdorpen om hiervoor een voorziening te creëren.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrug Muziekschool bezoekt basisscholen

20130125 HEUVELRUG  Honderden kinderen op verschillende basisscholen hebben deze week bezoek gekregen van de docenten van de Heuvelrugmuziekschool. Elk jaar geven zij een kort concertje op diverse scholen in de gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 26 januari 2013

Vrouw gewond bij brand in tuinhuisje Elst

20130126 ELST  In Elst is een vrouw gewond geraakt bij een brand. Een tuinhuisje en een schutting vatten zaterdagmiddag vlam bij een huis aan de Tabaksweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Honderd Maarnse Ladies in praktisch netwerk

20130126 MAARN  Wat begon op het schoolplein met de opmerking ,,Zullen we een keer gaan dansen ergens?” is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van bijna 100 Maarnse Ladies. Van hen waren er vrijdag 75 bij de nieuwjaarsborrel in ‘t Vosje.

Lees verder op de website van De Kaap

Spinningmarathon voor Stichting Sport en Transplantatie

20130126 HEUVELRUG/AMERONGEN  De Stichting Sport en Transplantatie organiseert in samenwerking met sportschool Somatic op zaterdag 2 februari een Spinningmarathon. Het geld dat daarmee wordt opgehaald wordt gebruikt om zoveel mogelijk getransplanteerde sporters te kunnen afvaardigen naar de wereldspelen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 januari 2013

Dalto verslaat Nic in slotfase

20130127 DRIEBERGEN  De korfballers van Dalto hebben gewonnen van Nic. De spannende wedstrijd eindigde in 29-26.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bert van den Brink invites Philip Catherine

20130127 AUSTERLITZ  Op donderdag 31 januari zal Bert van den Brink de Beaufortplanken betreden samen met Philip Catherine. Twee jazzlegendes die met hun improviserend vermogen kunnen inspelen op elk publiek.

Eén van de instrumenten die voor de voorstelling gebruikt gaat worden, is het recent gerenoveerde traporgeltje van het Beauforthuis. Deze werd sinds 1949 als bijzettafel gebruikt, maar nu is het aan Bert en Philip om deze te bespelen.
  
Iedere artiest wil graag samenwerken met Bert van den Brink. Aangezien Bert al vanaf dag één verbonden is met het Beauforthuis, komt hij graag hier optreden met een bijzondere gast. Philip Catherine is tevens een grote naam in de jazzwereld en heeft gespeeld met artiesten, zoals Dexter Gorden, Chet Baker en Benny Goodman. Hij en Bert vormen samen een dynamisch duo, omdat zij elkaar aanvoelen als geen ander. Naast het traporgeltje zal Bert ook de accordeon en de vleugel bespelen.  
 
Donderdag 31 januari, 20. 15 uur  Bert van den Brink invites Philip Catherine 
www.beauforthuis.nl

Open werkplaatsen kunst- en ambachtslieden

20130127 DRIEBERGEN  Drie kunst- en ambachtslieden uit Driebergen openen hun deuren op 3 februari terwijl ze aan het werk zijn tijdens de eerste ‘Open Werkplaatsen’. Tienke de Jong laat zien hoe zij leren tassen maakt, bij Charlotte Molenaar kan de bezoeker ervaren hoe van wol vilten sjaals, hoeden of sieraden gemaakt worden, terwijl Floortje Roetemeijer van Het Serviesfabriekje demonstreert hoe ze van een stuk klei een vaas, bord of kopje draait.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 januari 2013

Eerste maatregelen Fornheseterrein gepland

20130128 ZEIST  Het college heeft op 22 januari een positief besluit genomen over de reconstructie van de Fornheselaan. Met deze reconstructie wordt de verkeersveiligheid verbeterd.

Daarnaast kan het laden en lossen beter worden gefaciliteerd. Het project ‘reconstructie Fornheselaan’ is één van de maatregelen die een kwaliteitsimpuls moeten geven aan bedrijventerrein Fornhese. Hier werkt de gemeente de komende jaren aan, samen met ondernemers, met als resultaat een toekomstbestendige, aantrekkelijke en duurzame werklocatie. Over de reconstructie en het ontwerp van de Fornheselaan is veelvuldig overleg geweest met de ondernemersvereniging en enkele lokale ondernemers.

Wat houdt de reconstructie in?
De rijbaan wordt aan de bedrijvenzijde verbreed met een halve meter, zodat vrachtwagens elkaar beter kunnen passeren. Langs de bedrijvenzijde komt een apart voetpad en de fietsdoorsteken tussen rijbaan en fiets-/voetpad (parallel aan het spoor) worden verbreed. Voor het laden en lossen wordt de oplossing gevonden in het aanbrengen van laad- en losstroken langs de boszijde. Voor het ontwerp hoeven geen bomen te worden gekapt. Dit betekent wel dat ter hoogte van de bestaande bomen (aan de bedrijvenzijde) de wegverbreding van een halve meter niet realiseerbaar is.
Vanuit het oogpunt van groot onderhoud wordt het asfalt op de Fornheselaan vervangen. Aan de boszijde wordt een bermbescherming aangebracht van 1 meter breed. Door de verbreding aan beide zijden van de weg wordt voorkomen dat de randen van het asfalt en de bermen kapot worden gereden. Voor de straatverlichting komen er nieuwe armaturen van LED, duurzaam in energieverbruik.
Op de Fornheselaan geldt nu een snelheidslimiet van 80 km/u. Aangezien dit de verkeersveiligheid niet ten goede komt en het geen doorgaande weg is, heeft de gemeente in overleg met de ondernemers besloten de limiet bij te stellen naar 60 km/u. Dit geldt ook voor de Hindelaan. Om automobilisten te attenderen op zijstraten, komen er op de kruisingen ‘plateaumarkeringen’.

Pilot bedrijventerrein Fornhese
De gemeente werkt samen met ondernemers aan een kwaliteitsimpuls van het Fornheseterrein. Het college heeft hierover op 8 mei 2012 (zie 12cv.00085) een positief besluit genomen. Wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof: “De wensen van de ondernemers en de gemeente zijn bij elkaar gekomen in een maatregelenpakket, waarmee we Fornhese een duidelijke kwaliteitsimpuls kunnen geven. Ik ben trots op het resultaat dat we in een goede samenwerking hebben bereikt.”
Zowel gemeente als ondernemers zijn van mening dat integrale uitvoering van het pakket leidt tot verduurzaming en een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van Fornhese.

Schoolbasketbaltoernooi Driebergen groot succes voor Zonheuvel

10130128 DRIEBERGEN  In totaal 23 teams van de Driebergse basisscholen deden vorige week woensdag mee met het tweede Schoolbasketbaltoernooi.

Lees verder op de website van De Kaap

Nederlagen voor volleyballers

20130128 HEUVELRUG  De oogst van de volleyballers was deze week mager. De mannen van Enervo leden een 4-0 nederlaag bij Utrecht 2 en ook Volleer moest de eer aan de thuisclubs laten.

Lees verder op de website van De Kaap

Dronken vrouw dreigt met mes

20130128 ZEIST In de middag was een 46-jarige vrouw uit Zeist in Zeist noord op bezoek bij kennissen van haar, een 53-jarige vrouw en een 65-jarige man. De 46-jarige Zeistse had te veel alcohol gedronken en kreeg op een gegeven moment woorden met de bewoonster.

Vervolgens werd de 46-jarige Zeistse agressief, bedreigde haar verbaal met de dood en kwam met een groot mes op haar af. De bewoonster wist haar af te weren en te ontwapenen, terwijl haar man 1-1-2 belde. De verdachte vluchtte de woning uit.

Aangifte poging doodslag
Agenten gingen ter plaatse en spraken met beide bewoners. Het slachtoffer deed aangifte van poging tot doodslag. De agenten namen het mes in beslag. Zij gingen naar de woning van de 46-jarige Zeistse verdachte. Daar hielden zij haar aan en brachten haar over naar het politiebureau. Zij is voor nader onderzoek vastgezet.

Bruggen bouwen: 25 februari

20130128 HEUVELRUG  De bruggenbouwers houden na alle gespreksrondes op 25 februari een openbare slotavond. ‘De gemeente heeft het veranderingsproces ingezet. Hoogste tijd dat de inwoners nu aan het woord komen.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Koffieconcert FluitHarp Duo

20130128 DRIEBERGEN  Vera Kool (harp) en Egbert Jan Louwerse (fluit) spelen zondag 3 februari kamermuziek van Franse en Nederlandse meesters. Zij doen dat vanaf 12.30 uur in de Kerk Sint Petrus’ banden aan het Kerkplein 4 in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 januari 2013

Winnaar provinciaal Lagerhuis 2013

20130129 UTRECHT/ZEIST  In een ongewoon spannende finale heeft het Christelijk Lyceum Zeist de provinciale finale van ‘Op Weg naar het Lagerhuis’ gewonnen.

Het CLZ speelde tegen de Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven.
Beide partijen verweerden zich goed in diverse debatvormen met stellingen als “Pesten moet strafbaar worden gesteld” en “De provincie Utrecht moet de eerste fair trade provincie van Nederland worden”.
Het CLZ gaat door naar de landelijke rondes. Een impressie van de dag en de finale is op zondag 3 februari vanaf 7.35 uur te zien op RTV-Utrecht.

Nieuwe straat in Driebergen: Rodenbergse Dreef

20130129 DRIEBERGEN De straat die nieuwbouwwijk Lange Dreef verticaal gaat doorsnijden krijgt de naam Rodenbergse Dreef. Genoemd naar hofstede Rooijenberg, het oorspronkelijke Dennenburg.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Voostelling Dalto dans trekt 150 man publiek

20130129 DRIEBERGEN  Voor de kinderen van Dalto Dans was het woensdag 23 januari een spannende middag. Een optreden voor alle ouders, buren, opa’s en oma’s vond plaats in gymzaal aan de Weidestraat.

Lees verder op de website van De Kaap

Wekelijks spreekuur Eleos Dichtbij in CJG Rhenen

20130129 RHENEN  Eleos Dichtbij is een nieuwe partner van het Centrum Jeugd en Gezin Rhenen. Wethouder Henk Klein Kranenburg van de gemeente Rhenen en de regiomanager M. Westhuis van Eleos Dichtbij ondertekenden maandag een samenwerkingsovereenkomst.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Braintrainer Plus in woonzorgcentrum Beukenstein

20130129 DRIEBERGEN  In woonzorgcentrum Beukenstein heeft vorige week een nieuwe activiteit zijn intrede gedaan. De Stichting Vrienden van Beukenstein overhandigde de zogenaamde braintrainer aan de bewoners van Beukenstein.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 januari 2013

Criminaliteit Utrechtse Heuvelrug daalt in 2012 met 8%

20130130 HEUVELRUG  De daling van de criminaliteit in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is ten opzichte van 2011 uitgekomen op 8%. Deze daling is sterker dan de gemiddelde ontwikkeling in de regio die uitkomt op 5%.

De daling is over de hele linie van verschillende delicten te zien met uitzondering van fietsendiefstal (+ 10%) en woninginbraken (+ 22%).
De doelstelling uit het Integraal Veiligheidsprogramma (IVP) om het aantal autokraken en vernielingen in 2014  met 40% af te laten nemen ten opzichte van 2009 is bijna gehaald. De daling komt uit op respectievelijk 38% en 36%. Op het gebied van fietsendiefstal blijft de daling steken op gemiddeld 6%.

Woninginbraken
Woninginbraken hebben bij de politie een hoge prioriteit. Er is een woninginbrakenteam en agenten surveilleren extra op de zogenaamde hotspots en hottimes, de locaties waar en tijden waarop veel wordt ingebroken. Ook controleren zij gedurende de hottimes auto’s, om te zien of de inzittenden inbrekerswerktuigen bij zich hebben.

Trendbreuk
Ondanks de extra inzet van gemeente en politie op het gebied van opsporing en voorlichting, stijgt het aantal woninginbraken al drie jaar op rij. Burgemeester Frits Naafs heeft blijvende zorg over deze ontwikkeling. Hij herhaalt een eerdere oproep om een trendbreuk te realiseren. ”Inwoners moeten zich deskundig laten adviseren over het hang en sluitwerk van hun woning. Woningen die goed beveiligd zijn en waar geen waardevolle spullen in het zicht liggen, zijn minder aantrekkelijk voor inbrekers.
Dat geldt eveneens voor straten met een gezonde sociale controle. Verder moeten inwoners niet bang zijn 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties. De politie komt liever een keer te veel dan juist die ene keer niet”. “

Sociale media
Politiechef Willem van de Vliert bevestigt dit: “1-1-2 bellen bij situaties waar inwoners het gevoel krijgen dat het niet pluis is, is ontzettend belangrijk. We kunnen als politie niet overal tegelijk zijn, dus we hebben de ogen en oren van inwoners hard nodig.” Ook roept hij de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op om de politie te volgen via social media: “In de strijd tegen woninginbraken maken we onder andere gebruik van Twitter. Wijkagenten geven preventietips en verspreiden getuigenoproepen via Twitter. Het is een snel medium, wat ons nuttige informatie kan opleveren voor onderzoeken naar woninginbraken. Dit vergroot de kans dat we inbrekers kunnen aanhouden.”

Burgerparticipatie
In een poging het aantal woninginbraken in 2013 te laten afnemen worden er dit jaar verschillende bewonersbijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten staan in het teken van observeren en het werken met signalementen. De komende maanden zullen gemeenten en politie in samenwerking met een aantal inwoners ook de zogenaamde mobeye  testen. De mobeye is een stil inbraakalarm dat mensen kunnen neerleggen in hun woning als ze weg zijn. Zodra er een indringer binnenkomt worden mensen gealarmeerd op hun mobiele telefoon zodat ze direct de politie kunnen bellen. Indien de pilot succesvol is zullen politie en gemeente zich inspannen om het alarm gedurende een bepaalde periode tegen een gunstige prijs aan inwoners te kunnen aanbieden.

Nieuwe waardedaling na bezwaren

20130130 HEUVELRUG  Het aantal geslaagde bezwaarmakers OZB daalt gestaag.  Ze deden het onroerend goed wel weer verder in geschatte waarde dalen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Concert Heuvelrugkoor

20130130 DOORN  In samenwerking met de organisatie van de Martinus Concerten verzorgt het Heuvelrugkoor onder leiding van Tettie Wiechers op zondag 10 februari een concert met de titel Heuvelrugkoor.. natuurlijk!

Lees verder op de website van De Kaap

Zeist doet ook gewoon geheim

20130130 ZEIST  De gemeente Zeist wordt vaak als voorbeeld gesteld als het gaat om inspraak van burgers en transparantie van bestuur. Vanavond niet.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Programma Oranjevereniging Doorn

20130130 DOORN  Ter ere van de 75e verjaardag van Koningin Beatrix houdt de Oranjevereniging op donderdagavond 31 januari samen met de Koninklijke Harmonie een lampionoptocht door het dorp.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 31 januari 2013

Voedselbank niet naar Donderberg

20130131 LEERSUM  De Voedselbank Heuvelrug kan niet in voormalig hotel de Donderberg, omdat de gemeente het leegstaande pand liever commercieel verhuurt.  Wel zoekt de gemeente voor de Voedselbank naar een alternatief.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Getuigenoproep poging straatroof met geweld

20130131 OVERBERG  De politie zoekt getuigen die op woensdagochtend 30 januari gezien hebben dat een man twee jongens met geweld probeerde te beroven.

Rond 07.40 uur fietste twee 12-jarige jongens uit Woudenberg over de Haarweg, gaande in de richting van de Eindseweg. Ter hoogte van een fietsenmaker werd één van de jongens geduwd door een man. De jongens kwamen hierdoor beiden ten val. De man schopte één van jongens en eiste hun telefoons. Op dat moment kwam er een ander groepje kinderen aangefietst, waardoor de straatrover er snel vandoor ging in de richting van de Eindseweg.

Signalement
– blanke man 
- 18 jaar 
- 1.75 -1.80 meter 
- donkerblond kort haar 
- blauwe ogen 
- donkerkleurig glimmende jas 
- spijkerbroek
Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van de poging straatroof. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Jongeren plassen tegen winkels Zeist

20130131 ZEIST  Winkelcentrum Belcour in Zeist wordt verbouwd om overlast van hangjongeren tegen te gaan. Ze vernielen ruiten, gooien troep op straat en plassen zelfs tegen de winkels aan.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Kilo’s henneptoppen aangetroffen

20130131 ZEIST De politie startte gisteren naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek bij een woning aan de Odijkerweg.

In een schuur troffen agenten een hennepkwekerij met 27 kilo henneptoppen aan. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Maak een lekker diner voor vogels bij bezoekerscentrum De Boswerf

20130131 ZEIST  Op zondag 3 februari organiseert Bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit ‘Maak een lekker diner voor vogels’. In de winter is het voor vogels moeilijker om aan voedsel te komen. Je kunt ze helpen door een vetbol te maken of vogelpindakaas. Ook kun je een pindasnoer rijgen. Leuk om te zien hoe vogels naderhand in de tuin genieten. De activiteit vindt plaats van 12.30 uur tot 15.30 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon.

Tentoonstelling Van Mussenflat tot Uilenkast.
Elke vogel heeft zo z’n voorkeur. In welke kast hoort welk nest? Bezoek de tentoonstelling met nestkasten die door Vogelbescherming Nederland in bruikleen zijn gegeven.

Openingstijden van het bezoekerscentrum in de wintermaanden
Tot eind maart is het bezoekerscentrum alleen op de zondagen van 12.00 – 16.00 uur geopend. Voor groepen (school en BSO) en verjaardagspartijtjes kunt u het hele jaar door op afspraak terecht, informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie kun je ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.

Adres bezoekerscentrum De Boswerf: Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Zeven kostbare paarden verdwenen

20130131 DOORN  Aletta Swanborn zit er helemaal doorheen. Nadat haar relatie met Matthijs Maat vorig jaar op de klippen liep, wilde ze graag het kostbaarste bezit van de twee eerlijk verdelen: de paarden.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonnebloem Amerongen zoekt bestuursleden

20130131 AMERONGEN  Het bestuur van de afdeling Amerongen van De Zonnebloem zoekt nieuwe bestuursleden ter versterking van het huidige bestuur.

Lees verder op de website van De Kaap