Foto’s van zondag 1 januari 2012

Nieuwjaarsdag
tijd: 11:30 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Brand

DRIEBERGEN  In een appartementencomplex aan de Janshof in Driebergen woedde een middelbrand. Vorige maand was daar ook al brand. De politie heeft nu een persoon aangehouden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Prima eerste seizoenshelft volleyballers

HEUVELRUG  De twee volleybalverenigingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die deelnemen aan de nevobocompetitie kunnen vol vertrouwen de tweede helft, die in januari start, ingaan. Vier van de vijf ploegen doen nadrukkelijk een gooi naar het kampioenschap en de daarbij horende promotie.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto’s van maandag 2 januari 2012

Diversen
tijd: 15:20 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Naar de Noordkaap voor een duofiets

DRIEBERGEN/DOORN  Op expeditie naar de Noordkaap om geld bijeen te brengen voor een duofiets voor de blinde en slechtziende cliënten van Bartiméus? Daco Coppoolse uit Driebergen en Gert van Ramshorst schrikken er niet voor terug.

Lees verder op de website van De Kaap

Speelweek zoekt winterspullen

DRIEBERGEN  Geheel tegen alle weersvoorspellingen in, viert de Speelweek deze zomer winter. Om het terrein in winterse sferen te brengen en de tenten te versieren is de Speelweek op zoek naar allerlei spullen die met de winter te maken hebben.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto’s van dinsdag 3 januari 2012

Diversen
tijd: 15:50 uur   temperatuur: 11 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

‘Musketiers is één grote familie’

ELST  Het was maandag 2 januari 2012 precies zestig jaar geleden dat een aantal vrienden uit Elst de voetbalclub Musketiers oprichtten. De vereniging bestond toen uit enkele leden terwijl Musketiers nu een gezonde en stabiele voetbalclub is met ruim driehonderd leden.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jip & Janneke in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Jip en Janneke, wereldberoemd dankzij Annie M.G. Schmidt, vieren op 8 januari de verjaardag van de pop, ze maken een vliegtochtje, gaan trouwen en moeten naar de dokter, in het Beauforthuis.

De voorstelling werd gemaakt op verzoek van het Fruitteeltmuseum in Kapelle, de plaats waar Annie M.G. Schmidt geboren werd en opgroeide. Het clownsduo Rijn & Trijn uit Oosterland spelen Jip en Janneke, maar wie Jip is en wie Janneke, dat weet je van te voren nooit. De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, maar is ook een aanrader voor volwassenen. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 8 januari, 12.00 u 
Rijn & Trijn spelen Jip & Janneke 
entree € 8,50 | reductieprijs € 5 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Aanrijding met letsel

ZEIST  Maandagochtend 2 januari kreeg de politie melding van een aanrijding. Een fietsster wilde de kruising Utrechtseweg – Jordanlaan oversteken, waarbij zij een rood stoplicht negeerde.

Een automobilist, die vanuit het centrum richting de Bilt reed had groen licht en schepte in het passeren de fietsster. De 27-jarige fietsster kwam hierbij ten val en viel hard met haar hoofd op het wegdek. Een ambulance kwam ter plaatse. De vrouw werd voor controle naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een gekneusde nek te hebben. De automobilist, een 51-jarige man uit Zeist, bleef ongedeerd.

‘Ed Roosen’ Zitvolleybal Toernooi

LEERSUM  In Sport- en cultuurcentrum ,,De Binder” zal op zaterdag 7 en zondag 8 januari voor de tiende achtereenvolgende keer het ‘Ed Roosen’ Zitvolleybaltoernooi worden georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Vijf Daltospelers geselecteerd voor nationale jeugdteams

DRIEBERGEN  Door bondscoach Jennifer Tromp werd Mats Rodenburg, speler van Dalto B1, geselecteerd voor het Nederlands team onder 16 jaar. Voor het Nederlands team onder 19 jaar werden Barbara Brouwer, Dico de Jager, Marvyn Toonen en Kaylee Alblas door bondscoach Kees Jan Oppe geselecteerd

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeente luidt 2012 in

HEUVELRUG  Zoals de traditie voorschrijft, hield de gemeente Utrechtse Heuvelrug op de eerste maandag van het jaar haar nieuwjaarsreceptie. Onder de klanken van het duo Sans Souci (foto) begroetten Frits Naafs en zijn vrouw alle gasten.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto’s van woensdag 4 januari 2012

Weekmarkt op de Traaij
tijd: 13:45 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Renswoude ontkomt wel aan curatele

HEUVELRUG  De gemeente Renswoude heeft haar begroting net op tijd op orde gekregen en ontkomt daarmee aan preventief toezicht van het provinciaal bestuur. De gemeentes Utrechtse heuvelrug en De Ronde Venen zij wel onder preventief toezicht geplaatst en hebben de komende maanden slechts beperkte vrijheid bij hun uitgaven.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Burgemeesters presenteren website en logo Koninginnedag 2012

RHENEN / VEENENDAAL  “Iedereen die iets wil weten over Koninginnedag 2012 in Rhenen en Veenendaal kan voortaan terecht op www.koninginnedag2012.nl.” Met die woorden onthulden burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Rhenen en zijn collega Ties Elzenga van Veenendaal een speciale website voor Koninginnedag 2012.

Dit gebeurde tijdens een persmoment op woensdag 4 januari in het gemeentehuis van Veenendaal. Tijdens deze bijeenkomst werd ook het logo voor het bezoek van de Koninklijke familie aan de zuidoosthoek van de Provincie Utrecht voor het eerst getoond.

De website geeft inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden in de aanloop naar 30 april actuele informatie over de komst van de Koninklijke familie. Op die manier zijn mensen straks op de hoogte van de mogelijkheden voor bijvoorbeeld parkeren, bereikbaarheid, programmaonderdelen en locaties. Bovendien kan iedereen die geïnteresseerd is in Koninginnedag 2012 zich op de site aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Meer dan alleen Koninklijk bezoek
Het Koninklijk bezoek is natuurlijk het hoogtepunt van Koninginnedag in beide plaatsen, maar daarnaast vinden net als ieder jaar tal van activiteiten plaats op Koninginnedag. “Het wordt een groot volksfeest waar heel veel mensen plezier aan zullen beleven”, aldus burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal. “Overigens organiseren we dat als gemeenten niet alleen. We betrekken volop mensen en organisaties bij de invulling van de diverse programmaonderdelen.”

Logo en website
Het logo heeft drie varianten. Daarmee wordt duidelijk gemaakt of de betreffende informatie over Koninginnedag in Rhenen, Veenendaal of over beide gemeenten in de provincie Utrecht gaat. “Een eigen logo voor Koninginnedag 2012 versterkt de herkenbaarheid voor het publiek in de komende maanden en zorgt voor een feestelijke uitstraling” aldus burgemeester Joost van Oostrum.
Op www.koninginnedag2012.nl is de komende maanden alle informatie te vinden over Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal. Samen met Stichting Oranjedag en diverse betrokkenen instellingen wordt nu gewerkt aan de invulling van het programma op 30 april. Dit wordt begin april bekendgemaakt.

Informatiebijeenkomsten inwoners en bedrijven
Eind januari zijn er in zowel Rhenen als Veenendaal bijeenkomsten voor inwoners en bedrijven in het centrum over Koninginnedag en wat dit voor hen betekent.

Winterbeleving in het Zeister Bosch

ZEIST  Gaat u mee met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn genieten van de winterse stilte in het Zeister Bosch? De natuur slaapt, maar dat betekent niet dat er niets te beleven is. Dat gaan we meemaken tijdens onze winterexcursie.

De winter is bij uitstek het seizoen van de mosjes. De bomen en planten hebben ieder op hun eigen wijze maatregelen getroffen om de winter door te komen en we tonen hiervan een aantal voorbeelden. Vogels zijn veelal vertrokken naar warmere oorden maar een uitzondering is de winterkoning, die ook in dit jaargetijde nog wel eens wil losbarsten in een spontaan gezang. Heet die daarom zo? Wanneer er een laagje sneeuw ligt, is het natuurlijk prachtig maar zien we wellicht ook sporen van al die andere dieren in het bos die zo af en toe nog een poot laten zien.

De excursie vindt plaats op zondag 8 januari van 14.00-16.00 en start op de parkeerplaats van de Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3, 3708BR Zeist.
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Muziekmiddag met Frits de Zwaan

DRIEBERGEN  De PCOB-Driebergen houdt op maandag 9 januari, om 14.00 uur in de Morgensterkapel achter de M&M-kerk, een muziekmiddag. Al spelend op de piano zal Frits de Zwaan een Pianocauserie verzorgen met als thema: “de PianoStudie”.

Lees verder op de website van De Kaap

Fietsdief

DRIEBERGEN De politie heeft in de nacht van 3 op 4 januari een 43-jarige inwoner van Driebergen aangehouden voor het stelen van een fiets op het station.
 
Rond 00.10 uur kreeg de politie de melding dat een man een fiets zou stelen. Door de getuige werd ook een bruikbaar signalement van de man verstrekt. Agenten die in de omgeving surveilleerden troffen de verdachte aan op de Hoofdstraat en controleerden hem. Hij bleek in het bezit van een kniptang en op de plaats waar de fiets gestald had gestaan werd een doorgeknipt kabelslot aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De fiets werd in beslag genomen en de politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Brandstichting in auto

ZEIST  Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een autobrand op de Nijenheim. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een brandend voertuig met een ingeslagen ruit aan. De brandweer heeft de brand geblust. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er sprake is van brandstichting.
 
De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Panthers luiden het nieuwe jaar in

DRIEBERGEN  Zoals ieder jaar stonden de rugbyers van de Pink Panthers ook afgelopen 1 januari op het rugbyveld. Al 21 jaar speelt op deze dag oud tegen nieuw. Het was volle bak in het clubhuis van de roze rugbyers.

Lees verder op de website van De Kaap

HDS 1 tegen oude HDS’ers

LEERSUM  Bloemenkoningin Linda van Vliet zal aanstaande zaterdag om 14.00 uur de aftrap nemen voor de traditionele voetbalwedstrijd tussen HDS 1 en oud-HDS. Aansluitend is er een nieuwjaarsreceptie.

Lees verder op de website van De Kaap

De Oorsprong: vol vertrouwen op weg naar morgen

DOORN/DRIEBERGEN  VPCO De Oorsprong is een vereniging met protestants-christelijke basisscholen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Werkhoven.

Lees verder op de website van De Kaap

Foto’s van donderdag 5 januari 2012

De Warande Driebergen
tijd: 14:05 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Geen kerstboomverbranding in Maarn

MAARN  Op last van de brandweer mag de kerstboomverbranding in Maarn vanavond 5 januari niet doorgaan.  In verband met de harde wind is het risico op brandgevaar voor de omgeving te groot.

Op dit moment is het niet bekend of de kerstboomverbranding alsnog op een andere datum kan plaatsvinden.

Jazz op zondagmiddag

DRIEBERGEN  In Champ’Aubert verzorgt Original Michigan Ramblers of Arrawarra op 15 januari de Jazz op Zondagmiddag. Het orkest is in 1972 als duo begonnen, met Daan de Snoo (piano) en Patrick Kloosterman (zang), toen eerstejaars studenten in Leiden. In de jaren erna kwamen er enkele musici bij. Sinds 1980 speelt het orkest in de huidige omvang.  vergroot foto

Lees verder op de website van De Kaap

Openlijke geweldpleging

ZEIST Woensdagmiddag kreeg de politie melding van de mishandeling in een winkel op Hoog Kanje. Een 21-jarige winkelmedewerkster uit Zeist had het kind van een klant aangesproken op zijn/haar gedrag.

Hierop viel de moeder na een woordelijk conflict de medewerkster aan. Zij werd hierin bijgestaan door een vriendin. De medewerkster is geslagen en gekrabd. Tegen beide vrouwen, een 35-jarige vrouw uit Zeist en een 21-jarige vrouw uit Zeist, is aangifte gedaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak winkel

LEERSUM  In de nacht van 4 op 5 januari vond bij een winkel op de Honingraat een inbraak plaats.
 
Rond 02.40 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. Agenten zagen dat het slot van de voordeur was geforceerd en dat onbekenden in de winkel waren geweest. Vermoedelijk had men het voorzien op rookwaren en parfums. Het is nog onbekend of er goederen zijn weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraak en heeft camerabeelden veiliggesteld. Een forensisch- en buurtonderzoek vindt nog plaats.
 
Daarnaast verzoekt de politie getuigen van de inbraak zich te melden bij het district Heuvelrug via het telefoonnummer 0900-8844.

Maarn maakt zich zorgen om oude gemeentehuis

MAARN  De tijd is stil blijven staan op 2 over 12, maar volgens Thijs Meinders, voorzitter van de Cultuur Historische Commissie is het symbolisch twee voor twaalf. ,,We maken ons zorgen over de verkoop en daarmee de toekomst van het voormalig gemeentehuis van Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Braakballen uitpluizen

DOORN  Kinderen kunnen op zondag 8 januari in het Von Gimborn Arboretum braakballen uitpluizen en kijken naar diersporen. Er is een biologe aanwezig met een binoculair waardoor gekeken kan worden naar de restjes uit de braakballen

Lees verder op de website van De Kaap

Docenten Revius starten jongerenraad

HEUVELRUG  Vorig cursusjaar hebben jongeren van het Revius Lyceum in het kader van het project “Actief burgerschap” onder andere de gemeente bezocht. Tijdens de debatten met de gemeenteraadsleden is toen het plan geboren een jongerenraad Utrechtse Heuvelrug op te richten.

Lees verder op de website van De Kaap
Foto’s van vrijdag 6 januari 2012
Waterpeil boven normaal
tijd: 12:50 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Bedankt voor kordaat opttreden

RHENEN  Door zijn kordate optreden redde fysiotherapeut Marco Nijenhuis het leven van de Rhenense Wil Bouhuis toen ze werd getroffen door een hartstilstand. Jan-Willem Zandee, die bij het voorval in sportschool Van Doorn aanwezig was, vroeg aan burgemeester Joost van Oostrum om Nijenhuis een blijk van waardering te geven.

vergroot foto

Rhenen heeft geen vorm van ereblijken, in de vorm van een eremedaille, voor mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor de medemens en/of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rhenense samenleving. Om toch de waardering tot uiting te laten komen voor het kordate optreden van Marco Nijenhuis overhandigde de burgemeester aan de Rhenense fysiotherapeut een aandenken in de vorm van relatiegeschenk van de gemeente.

Voorjaarsprogramma Muzemiks ligt klaar

LEERSUM  Muzemiks, volksuniversiteit van Leersum, heeft het voorjaarsprogramma klaarstaan. Zoals gebruikelijk is het aanbod van lezingen, cursussen en workshops gevarieerd en is er voor elk belangstellingsgebied wel iets te vinden.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing over ‘Heren van de thee

DRIEBERGEN  Karel A. van der Hucht geeft dinsdag 10 januari om 10.00 uur een lezing genaamd ‘Heren van de thee’ tijdens de IKO-lezing in ’t Hoge Licht aan Klaproos 2. De lezing gaat over de achtergronden van het boek ‘Heren van de thee’ van Hella S. Haasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Onderzoek naar klachten over misbruik in Sint Petrus’ banden

DRIEBERGEN  De leden van de Sint Petrus’ bandenparochie in Driebergen-Rijsenburg hebben ‘tamelijk rustig’ gereageerd op de berichtgeving over de beschuldigingen tegen pastoor Bert Sturkenboom, die van 1977 tot 1994 werkzaam was in deze parochie. Dat heeft George Marlet, voorzitter van de locatieraad Sint Petrus’banden, gemeld.

Lees verder op de website van De Kaap
Hoog water
tijd: 14:45 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Brand in meterkast kinderdagcentrum in Zeist

ZEIST  Bij kinderdagcentrum De Zonnering aan het Jacob van Lennepplein in Zeist is zaterdagochtend brand uitgebroken in een meterkast.

Lees verder op de website van RTV Utrecht


Nico Dijkshoorn in De Binder

LEERSUM  Nico Dijkshoorn is schrijver, dichter én columnist en komt op 20 januari voor een literaire performance naar De Binder in Leersum. Sinds hij huisdichter is bij De Wereld Draait Door, is zijn landelijke bekendheid enorm gegroeid en is hij echt doorgebroken.

Lees verder op de website van De Kaap
Rijsenburgselaan in Driebergen
tijd: 12:15 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Aanhouding voor inbrekerswerktuig

MAARSBERGEN  Op zaterdag 7 januari kreeg de politie rond 04.30 uur de melding dat er op de Parallelweg mogelijk kabels werden gestolen. Ter plekke troffen de agenten twee mannen aan. Een 20-jarige man uit Babyloniënbroek kon geen identiteitsbewijs tonen en had een betonschaar bij zich. Een 37-jarige man uit Gendringen had nog boetes openstaan. Daarop werden beiden aangehouden.
 
Bij de verdachten of in de omgeving werden geen kabels aangetroffen. Beide fietsen van de mannen werden meegenomen voor onderzoek op mogelijke diefstal.

Openlijke geweldpleging

ZEIST  De politie heeft afgelopen nacht twee portiers van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit Zeist. De man deed aangifte en verklaarde dat hij niet naar binnen mocht en vervolgens in gevecht was geraakt met de twee portiers. Hierbij zou hij de hal van de horecagelegenheid zijn ingetrokken en geslagen zijn.
 
Ter plekke constateerden agenten dat het slachtoffer letsel had aan zijn hoofd. De man verklaarde aangifte te willen doen tegen de 31- en 41-jarige portiers. Beiden werden daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor en onderzoek. Hier werden ook diverse getuigenverklaringen opgenomen van het incident en deed een van de portiers aangifte van bedreiging door het slachtoffer.

Bijna vergeten verhaal herleeft

MAARN  Steeds minder mensen kunnen de oorlogsverhalen uit eerste hand vertellen en zo dreigt ook het verhaal van de in 1943 in Maarn neergestorte bommenwerper te verdwijnen. Het 4/5 Mei comité en de Cultuur Historische Commissie houden het verhaal levend door het plaatsen van een gedenkteken.

Lees verder op de website van De Kaap

Vierde seizoensconcert Andrieskerk

AMERONGEN  Het Strijkorkest van het Utrechts Conservatorium, onder leiding van Mikail Zemtsov met medewerking van Dirk Feller (altviool), zorgt voor de uitvoering van het vierde seizoensconcert 2011/2012 op vrijdag 27 januari in de Andrieskerk te Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap
Uitgestald op De Sluis
tijd: 14:05 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

D66 maakt bezwaar tegen curatele provincie

HEUVELRUG  De Heuvelrugse fractie van D66 is niet overtuigd van de juiste motieven van de provinciale bestuurders om de gemeente Heuvelrug onder financiele curatele te stellen. D66 noemt de motieven ‘erg mager’ en wil er daarom formeel bezwaar tegen aantekenen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Panthers starten jaar goed

DRIEBERGEN  In rugbyland doet men niet aan een winterstop dus zowel the First XV als de Reserve XV der Pink Panthers speelde gewoon wedstrijden in de lopende competitie. De Reserves speelde in Amstelveen tegen hekkensluiter ARC3 en wisten de winst mee te brengen naar Driebergen 20-39. Ook the First XV speelde tegen hun hekkensluiter Sparta Rugby. The First hielden zoals verwacht de punten in Driebergen 60-3.

vergroot  foto1  foto2  foto3

Doordat Waterland deze zondag kampioen kon worden tegen AAC uit Amsterdam en dat ook deden met een overtuigende overwinning van 34-7 schoven the Pink Panthers naar plek drie in de competitie. Een plek dat rechtstreekse promotie naar de ere-klasse geeft. Daarbij de wetenschap dat de twee concurrenten voor plek twee en drie nog twee keer tegen elkaar spelen en de Amstelveense RC zelfs nog twee keer tegen kampioen Waterland dreigen the Pink Panthers inderdaad te gaan promoveren.

Exact 14.30 uur starten the Pink Panthers met de Kick-Off. Deze werd bijna meteen goed verwerkt door aanvoerde Tinus Schut, echter maakte daarbij een knock-on waardoor de eerste en zeker niet de laatste scrum moest worden gespeeld. Verhoudingen waren meteen duidelijk The Panthers zouden heer en meester zijn in de scrums. (uiteindelijk werden maar drie scrums van de ca 30 gewonnen door Sparta Rugby) Door deze meteen te winnen kreeg het Panthers team alle ruimte op te rugbyen. Duidelijk was te zien dat de mannen de laatste twee weekeinde niet gespeeld hadden er werden in de eerste helft erg veel fouten gemaakt in de passing. Hierdoor leek het spannend te worden. Ondanks de vele net-niet situaties wisten the Pink mannen toch al in die eerste helft de volle winst zeker te stellen. Met scores van Adrian Herman (14de minuut), Peter Vuurpijl Waardenburg (17de minuut), Thomas Biggie Veenhof (34ste minuut) en Glenn Ballie Nuijten (36ste minuut) en daarbij twee gescoorde conversies. Ruststand 24-0.
Tweede helft starten the Panthers met drie wissels, dit omdat de reservebank van die Panthers voorzien was van eveneens zeer goede spelers en het risico op gele kaarten tot nul te reduceren. Doordat Sparta de eerste tien minuten toch wist aan te dringen werd de verdediging van The Panthers ook even goed getest. Wat blijkt Panthers wisten de boel goed dicht te houden ondanks dat aandringen en de hulp die Sparta kreeg van de verder goed fluitende scheidsrechter. Één smetje al in de tweede minuut van die tweede helft naar een overtreding van Panthers zijde kreeg Sparta een penalty-kick welke op de palen kon worden genomen, dat werd dan ook gedaan en goed. 24-3. Hierna maakte jet Pink Panthers team er een feest van voor het vele publiek door er een rugby festijn van te maken, met mooie acties van vrijwel alle Panther spelers lukte vrijwel alles wat ze wilde. Zo kon er gescoord worden in de 4de minuut door Herman van Eikeren, de 7de minuut door Marijn Tinus Schut, de 14de minuut Adrian Herman, 19de minuut Pater Vuurpijl Waardenburg, 30ste Geoff Neus de Zeeuw, en 32ste minuut door Marc Opa van Nieuwpoort. Uiteindelijk einduitslag 60-3.

Komende twee weken spelen the Pink Panthers thuis is Driebergen, komende zondag komen de Utrechtse Studenten Rugbyers op bezoek, een week later de Haagsche Rugby Club. Beide zondagen Kick Off om 14.30 uur. Daarbij spelen de reserves van The Pink Panthers komende zondag ook in Driebergen dit tegen Delftse Studenten verenigd in de verenging genaamd Sanctus Virgiel. Kick Off 13.00 uur.

Kazernerapport weekje uitgesteld

DOORN  Het rapport waarmee de gemeente Heuvelrug de marinierskazerne voor Doorn hoopt te behouden is een dag of tien vertraagd. Ambtenaren van het ministerie van defensie hebben de lokale ambtenaren aangeraden hun cijfers in lijn te krijgen met de Haagse cijfers.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Zwak kwartier breekt KCD op

DOORN  Koploper KCD heeft de kerstbreak slecht verteerd. In een spannende wedstrijd bleek een zeer zwakke van fase van 15 minuten het breekpunt tegen ‘angstgegner’ Midlandia.

Lees verder op de website van De Kaap

Enervo mannen morsen punt

HEUVELRUG  Als eerste ploeg kwam het mannenteam van Enervo na de winterpauze weer in het veld. Men moest op bezoek bij de nummer 5, Switch 2 en de start was voortvarend.

Lees verder op de website van De Kaap

Celik Zenica wint jubileumeditie van Ed Roosen zitvolleybaltoernooi

LEERSUM  Met maar liefst zeven buitenlandse ploegen, aangevuld met de topteams uit de Nederlandse Eredivisie kende het tiende Ed Roosen zitvolleybaltoernooi dat Volleer het afgelopen weekeinde organiseerde een ongekend sterke bezetting.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto start nieuw jaar met verlies

DRIEBERGEN  Dalto is het nieuwe jaar slecht gestart. In Koog aan de Zaan was KZ/Hiltex afgetekend de beste: 27-19.

Lees verder op de website van De Kaap

Wethouder De Vries steunt 16-jarige Joris Broeders bij WK Debatteren

ZEIST  Wethouder Onderwijs en educatie, Bodes de Vries van de gemeente Zeist, volgt met grote belangstelling de prestaties van Joris Broeders op het WK Debatteren in Kaapstad, Zuid Afrika. De 16-jarige Zeistenaar is door de landelijke voorrondes gekomen. Hij zal samen met zijn teamgenoten Nederland vertegenwoordigen op het WK Debatteren voor scholieren in Kaapstad.

vergroot foto

De wethouder bood zich aan als sparringpartner om samen met Joris te oefenen op zijn werkkamer op het gemeentehuis. Ze gingen met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen zoals politiek, en of er meer aandacht moet zijn voor het leren debatteren in het onderwijs. Wethouder De Vries: “Het is heel waardevol dat jongeren kritisch zijn en het debat durven te voeren. De gemeente Zeist wil dit soort talentontwikkeling graag stimuleren. Daarom willen we Joris steunen en hem in het zonnetje zetten. En natuurlijk wensen we hem veel succes in zijn strijd om de titel bij het WK Debatteren in Kaapstad.”

Het WSDC (World Schools Debating Championships) vindt plaats van 17 tot 27 januari 2012 in Kaapstad, Zuid Afrika. Er strijden meer dan 50 landenteams tegen elkaar in het Engels. Joris Broeders uit Zeist doet mee als lid van het Nederlandse team dat gaat strijden om de titel. Doel van het WK Debatteren voor scholieren is om wereldwijd het debatteren, het onderlinge begrip tussen verschillende landen, en de vrijheid van meningsuiting te bevorderen.

Automobilist veroorzaakt schade

RHENEN  Een 84-jarige automobilist uit Rhenen botste zondagmiddag 8 januari op de Koerheuvelweg op een geparkeerde auto. Er raakte niemand gewond.

De betrokken auto’s moesten worden weggetakeld. De man reed omstreeks 17.35 uur zijn garage uit, schoot de weg over en botste aan de overzijde van de weg tegen de geparkeerde auto. Hierna reed de bestuurder vooruit, schoot de weg over en kwam tegen een boom tot stilstand. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man vermoedelijk onwel was geworden. Daar het een auto betrof met automatische versnelling, wordt vermoed dat de man inplaats van op de rem, het gaspedaal indrukte.

De man zal worden voorgedragen voor het ondergaan van een rijvaardigheidstest.

Z-O-U-T beloont deelnemer BiebPanel.nl

DOORN/HEUVELRUG  Bibliotheken krijgen steeds meer behoefte aan structurele en actuele klantinformatie. Regiobibliotheek Z-O-U-T heeft sinds september 2011 een digitaal BiebPanel. Via BiebPanel.nl ontvangen ruim 600 bibliotheekleden van regiobibliotheek Z-O-U-T regelmatig een vragenlijst om in te vullen.

Lees verder op de website van De Kaap

Geluidsoverlast nieuwbouw gemeentekantoor valt mee

DOORN  De bouw van het nieuwe gemeentekantoor aan het Raadshuisplein veroorzaakt aanmerkelijk minder geluidsoverlast dan verwacht. Dat zegt het college in een voortgangsrapportage aan de gemeenteraad.

Lees verder op de website van De Kaap
Diversen
tijd: 11:20 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Overname Zonnehuizen, vele honderden ontslagen

ZEIST  Een derde van de 1500 fte’s, voltijdsfuncties van de stichting Zonnehuizen in Zeist gaat verdwijnen. Dat betekent ontslag voor vele honderden medewerkers. Vakbondsbestuurder Karin Kasper van CNV Publieke
Zaak heeft dat dinsdagmorgen gezegd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Hennepkwekerij opgerold 


MAARN  De politie heeft maandag 9 januari een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan De Venen. In eerste instantie werd een kwekerij in een schuur aangetroffen. Later ontdekte de politie nog twee kwekerijen in de woning.

In totaal werden 1050 planten aangetroffen. In het pand waren op dat moment geen personen aanwezig. De hennepplanten zijn vernietigd. Naar de eigenaar van de woning wordt een onderzoek ingesteld.

Getuigenoproep: geweldpleging 


RHENEN  In de avond van maandag 9 januari werd een man mishandeld op de Grebbeweg. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op de Grebbeweg. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar vier mannen aan. Een 18-jarige man uit IJzendoorn zou mishandeld zijn door drie mannen. Een getuige verklaarde dat de verdachten uit een auto waren gesprongen en het slachtoffer hadden vastgepakt. Daarna zou hij met zijn hoofd tegen een paal zijn geslagen. De verdachten probeerden volgens de getuige het slachtoffer de auto in te trekken. Drie mannen, 25 jaar uit Veenendaal, 26 en 30 jaar uit Ochten, zijn aangehouden. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie doet onderzoek naar de mishandeling en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Inbraak woning

ZEIST  In de avond van maandag 9 januari kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Zinzendorflaan. Ter plaatse aangekomen, startte de politie een zoektocht naar de mogelijke daders.

Zij troffen een 19-jarige man uit Zeist, die voldeed aan het signalement. Er werd een onderzoek ingesteld naar de buit. Op het Kersenbergplein werd de buit aangetroffen evenals inbrekerswerktuig. Bij de buit stonden een 15-jarige jongen uit Ermelo en een 19-jarige man uit Zeist. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Drie jubilarissen Stichts Mannenkoor

DRIEBERGEN  Tijdens de zeer geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van het Stichts Mannenkoor werden drie leden onderscheiden voor hun langdurige lidmaatschap van dit koor. Arend van Zetten, 30 jaar lid, Ab van den Berg en Jan Schottert, beiden 25 jaar lid.

Lees verder op de website van De Kaap

Rode Kruis eert mevrouw Boelhouder

AMERONGEN  Mevrouw Boelhouder is door het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug in het zonnetje gezet omdat zij zich maar liefst 40 jaar heeft ingezet als vrijwilliger voor het Rode Kruis.

Lees verder op de website van De Kaap

Lezing Nederlands Klassiek Verbond

ZEIST  Woensdag 18 januari  2012 houdt prof. dr. P.W. van der Horst  een lezing over 
Pilaarheiligen in de late oudheid.

In de vijfde eeuw van onze jaartelling deed zich een nieuwe en tamelijk bizarre ontwikkeling voor in de geschiedenis van het oudchristelijke ascetisme, namelijk de beweging der stylieten, pilaarheiligen die soms decennia lang ononderbroken tot aan hun dood op hoge pilaren stonden in de overtuiging dat dit de beste manier was om God en mensen te dienen. De lezing illustreert ontstaan en vroege geschiedenis van deze beweging in Syrië en Klein-Azië.

De lezing wordt gehouden in  Verzorgingscentrum ‘de Mirtehof’ , Molenweg 50, Zeist, aanvang  20.00u.  Niet-leden zijn welkom à €. 5,00,  scholieren gratis.
Inlichtingen: mw. J.  Kruys – van Loen, secr. NKV afd. Zeist, tel. 0348-442468,
e-mail: jkruys@planet.nl

Lezing over Vliegveld Soesterberg

DRIEBERGEN  In Nieuw Salem, De Lei 86, geeft Herman van den Bijtel op 17 januari een lezing over Vliegveld Soesterberg als natuurparel. De lezing begint om 20.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Twee jubilarissen Koninklijke Harmonie Doorn

DOORN  De Koninklijke Harmonie Doorn heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdagavond twee twee jubilarissen geëerd.

Lees verder op de website van De Kaap
Diversen
tijd: 13:05 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Tijdelijk extra parkeerplaats bij NS-DZ

DRIEBERGEN  Op een braakliggend stuk grond naast het NS-station Driebergen-Zeist komt binnen twee maanden een nieuwe parkeerplaats. Daar kunnnen de komende tweeenhalf jaar tweehonderd extra forenzen terecht. Onbetaald.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Takelbedrijf Hoogenraad naar ombudsman

HEUVELRUG  Wijnand Hoogenraad is naar de Nationale Ombudsman gestapt. Hoogenraad is boos om het gebrek aan medewerking van de gemeente in zijn zoektocht naar een nieuw bedrijfsterrein voor zijn takelbedrijf.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Derde melding van misbruik door pastoor Driebergen

DRIEBERGEN  Tegen Bert Sturkenboom, voormalig pastoor in Driebergen, is een derde melding van seksueel misbruik gedaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Wijkwethouderschap in gemeente Zeist wordt voortgezet

ZEIST  Het college van B&W van de gemeente Zeist heeft het wijkwethouderschap over de periode 2010-2011 laten evalueren. Hieruit blijkt dat bewoners uit de wijk het bezoeken van het spreekuur van wijkwethouders zinvol vinden.

Wijkwethouders de straat op
Uit de tussentijdse evaluatie blijkt dat bewoners die op het spreekuur zijn geweest tevreden zijn over de manier waarop zij door de wijkwethouder zijn aangehoord en vinden dat de wijkwethouders hiermee door moeten gaan Ook blijkt dat bewoners meer keus willen in de plek waarop het spreekuur bezocht kan worden. Naar aanleiding hiervan worden spreekuren ingelast op meer verschillende locaties. Ook gaan wethouders actief de straat op. Wethouder Beleid wijkgericht werken, Johan Varkevisser: “Door meer de straat op te gaan, denken we nog beter de wensen en geluiden van de Zeistenaren uit de buurt op te vangen. We willen de toegankelijkheid en de nabijheid van het gemeentebestuur in de wijk vergroten. Als iemand ons dan ter plekke iets in zijn of haar straat wil laten zien, dan kan dat meteen. Een afspraak maken kan natuurlijk ook.”

Waarom is er geëvalueerd?
Het invoeren van wijkwethouderschap is nieuw voor de gemeente Zeist en is een actie die voortvloeit uit het coalitieprogramma “Dichterbij” van april 2010. De burgemeester en wethouders wilden graag weten hoe buurtbewoners over dit nieuwe fenomeen dachten. Door het houden van interviews met de wijkwethouders, wijkmanagers, de burgemeester en het laten invullen van vragenlijsten door bewoners die het spreekuur van de wijkwethouder bezochten, kwam deze uitkomst uit de evaluatie.

Raad zwicht toch niet voor dreigementen Willems

DRIEBERGEN  Gijs Hoogenraad mag zijn paardenfokkerij handhaven. De Heuvelrugse gemeenteraad leek even te zwichten voor dreigementen van buurman Willems, maar liet zich uiteindelijk toch overtuigen door wethouder Verhoef.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Drie autokraken

DRIEBERGEN  Dinsdagavond parkeerde een 33-jarige vrouw uit Driebergen haar auto op een parkeerterrein bij een bedrijf aan de Engweg. Toen zij ongeveer vijf minuten later bij haar auto terugkwam, zag zij dat de auto was opengebroken en dat haar tas uit de auto was gestolen. Tevens bleek dat bij nog twee daar geparkeerde auto’s hetzelfde was gebeurd.
 
Aan getuigen die rond 18.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Engweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bekogeld met blikje

ZEIST  Op dinsdag 10 januari wilde een 49-jarige vrouw uit Zeist op de Stationslaan net op haar fiets stappen om de weg op te rijden, toen zij vanaf het busstation een auto zag naderen.

Zij zag dat een achterpassagier zijn arm uit het raam hield en vanaf enkele meters afstand iets in haar richting gooide. Zij werd op haar arm geraakt en hoorde vervolgens gejoel uit de auto. De automobilist reed door.
 
De Zeistse bleek door een (gedeeltelijk) gevuld frisdrankblikje te zijn geraakt. Zij liep een pijnlijke plek op haar arm op, met een afdruk van het blikje. Tevens kreeg zij frisdrank op haar jas. Een getuige zag het gebeuren en noteerde het kenteken van de auto. De politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer deed aangifte.
 
Aan de hand van het kenteken stelden agenten een onderzoek in. Dat leidde naar een 19-jarige jongeman uit Driebergeng, die de auto had bestuurd. Zijn achterpassagier, een 15-jarige jongen uit Zeist, bleek het blikje te hebben gegooid. Nadat hij wist dat hij gezocht werd, meldde hij zich rond 16.20 uur aan het politiebureau. Daar werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Speldjes voor jubilerende leden Aurora

DRIEBERGEN  Muziekvereniging Aurora heeft afgelopen zaterdag haar nieuwjaarsconcert en -receptie gehouden. Op deze avond kregen Jolien Sonneveld en Lucielle van den Broek een knfm speldje vanwege hun 12,5 jaar lidmaatschap bij Aurora.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: SP hekelt plannen Kaapse Hof

DOORN  Afgelopen maandagnacht is een groot spandoek verschenen op het oude Kraanterrein in Doorn. Op dit kavel zijn plannen voor de bouw van dure huizen en appartementen. De projectontwikkelaar wil daarbij toestemming van de raad om bij dit plan niet aan de verplichte 30-40% sociale woningbouw te voldoen.

Lees verder op de website van De Kaap

Theaterconcert van Joris Linssen

DOORN  Joris Linssen & Caramba komen op vrijdag 27 januari naar het Cultuurhuis Doorn. De tv-presentator van Hello Goodbye en Joris’ Showroom is een gedreven zanger en entertainer.

Lees verder op de website van De Kaap

Meer aandacht voor jong en oud bij Heuvelrug Muziekschool

HEUVELRUG  De Heuvelrug Muziekschool is vorig jaar met twee nieuwe programma’s gestart: ,,Muziek voor volwassenen” en ,,Muziek terug naar de Basisschool”.

Lees verder op de website van De Kaap
Diversen
tijd: 15:30 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Nieuw politiebureau in Doorn mag er komen

DOORN  Het nieuwe politiebureau aan de Dorpsstraat 28 is een flinke stap dichterbij gekomen. Er zijn geen politieke bezwaren tegen het project, zo bleek dinsdag in de commissie Ruimte van de gemeenteraad.

Lees verder op de website van De Kaap

EHBO-vereniging Amerongen bestaat 75 jaar

AMERONGEN  De EHBO-vereniging Amerongen is opgericht in december 1936 en is nu 75 jaar actief met (momenteel) 46 enthousiaste leden. Op 14 januari wordt er daarom tussen 14.30 en 17.30 uur in De Ark aan de Imminkstraat feest gevierd.

Lees verder op de website van De Kaap

Onduidelijkheid rond lichtbakken openbare ruimte

HEUVELRUG  De gemeente gaat lichtbakken -voor reclame- verkopen via een extern bedrijf. Hoeveel en waar ze precies komen te hangen is nog niet duidelijk. Onduidelijk is ook waarom er bij de gemeente een offerte is binnengekomen voor een grote reclamemast langs de A12 bij Maarsbergen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Burgemeester Koos Janssen herbenoemd

ZEIST  Burgemeester Koos Janssen is door de Commissaris van de Koningin van Utrecht, de heer Roel Robbertsen, geïnformeerd over het -op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties- genomen Koninklijk Besluit tot herbenoeming tot burgemeester van de gemeente Zeist. Een nieuwe periode van zes jaar gaat in op 16 januari.

vergroot foto

Burgemeester Koos Janssen over zijn motivatie om burgemeester van de gemeente Zeist te willen blijven: “De kans die de gemeente Zeist mij biedt om met zoveel verschillende mensen in contact te komen, en met elkaar te verbinden, is uniek. In Zeist leven mensen met verschillende achtergronden naast en met elkaar. Voor mij is het een uitdaging om een verbindende factor te zijn. Ik ervaar dat er in de samenleving veel kracht aanwezig is die ten gunste komt van onze samenleving. Het is geweldig om die te benutten en er anderen mee te inspireren. Zoals we bij de interactieve bezuinigingsdialoog doen. Ik vind het van belang dat mensen in hun kracht staan en doen waarin zij uitblinken. En dat die kracht ook ten goede komt aan hen die het om welke reden dan ook niet makkelijk hebben. Een ieder heeft recht op een volwaardige plaats in onze gemeente. Daar draag ik als bestuurder graag mijn steentje aan bij. De kracht van Zeist zit ‘m in de samenleving, in de mensen. Zij zijn mijn motivatie, mijn brandstof!”

Ontbijten met de burgemeester
“Ik hoor graag van inwoners hoe ik als burgemeester de Zeister samenleving zo goed mogelijk van dienst kan zijn. De herbenoeming is voor mij aanleiding om daar eens extra bij stil te staan. Daarom wil ik graag bij een aantal inwoners doordeweeks ontbijten. Zo ontmoet ik weer andere inwoners en hoor ik wat hen bezighoudt. Ik ben benieuwd naar hun goede raad, of tip voor de toekomst. Zo’n uitnodiging zou ik zeer waarderen, al begrijp ik dat het geen dagelijkse kost is om met de burgemeester te ontbijten!” aldus burgemeester Janssen. 

Inwoners die het leuk vinden om de burgemeester uit te nodigen voor een doordeweeks ontbijt rond de klok van 7.30 uur (tot ongeveer 08.15 uur), kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan zeist@zeist.nl.   

Procedure van herbenoeming
Voorafgaand aan dit besluit, heeft de Commissaris van de Koningin (CdK) van Utrecht, de heer Roel Robbertsen, gesproken met de burgemeester over zijn belangstelling en beschikbaarheid voor een volgende ambtstermijn van zes jaar. Burgemeester Koos Janssen heeft toen aangegeven dit graag te doen. Vervolgens heeft de CdK aan de Zeister politiek gevraagd om aanbevelingen en aandachtspunten. In de raadsvergadering van 6 september 2011 heeft plaatsvervangend voorzitter Floris Veenendaal in de openbaarheid verslag gedaan van de twee bijeenkomsten die hiervoor waren georganiseerd. De raad stemde unaniem en van harte in met het voorstel tot herbenoeming.
 

Tegen boom

ZEIST Woensdagmiddag reed een 70-jarige automobiliste uit Bosch en Duin over de Taveernelaan, komende uit de richting van de Baarnseweg. Bij de kruising met de Reelaan reed zij rechtdoor in plaats van de bocht naar rechts te nemen.

Daardoor botste zij frontaal op een boom. Door de kracht van de aanrijding gingen beide airbags af. De brandweer knipte het dak van de auto, waarna het slachtoffer uit de auto kon worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC werd gebracht.

Misbruik Driebergen verjaard, toch kans op vergoeding

DRIEBERGEN  Ook al zijn de misbruikzaken rond pastoor Bert Sturkenboom verjaard, toch maken de slachtoffers nog kans op een schadevergoeding. Dat vertelde advocaat Martin de Witte in U Vandaag op RTV Utrecht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Maarnse markt verplaatst

MAARN  De verplaatsing van de markt naar het 5 Meiplein is bij verkopers en winkelend publiek in goede aarde gevallen. ,,Het ziet er gezellig uit zo, we staan allemaal wat dichter bij elkaar”, aldus de marktverkopers.

Lees verder op de website van De Kaap

Ex-inbreker vertelt over voorkomen van inbraak

DOORN  In de Koningshof vond op maandagavond een lezing over inbraakbeveiliging plaats. In woord en beeld gaf een voormalig ‘beroepsinbreker’ aan hoe gemakkelijk gelegenheid wordt geboden.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van vrijdag 13 januari 2012
Diversen
tijd: 13:30 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Waterleidingprobleem in Maarn bijna voorbij

MAARN  Waterbedrijf Vitens verwacht dat de problemen met de waterlevering in Maarn vanmorgen voor 11.00 uur voorbij zijn. Circa vijftig percelen in het gebied Raadhuislaan/Tuindorpweg zitten sinds donderdagavond 23.00 uur zonder water; er was een lekkage opgetreden.

Snorfietser gewond

DRIEBERGEN Donderdagochtend 12 januari werd een snorfietser aangereden. Hij liep letsel op aan zijn hoofd.
 
Omstreeks 09.35 uur werden agenten naar de Hoofdstraat gestuurd in verband met een verkeersongeval. Een 17-jarige jongen uit Driebergen reed met zijn snorfiets over de Hoofdstraat. Hij reed in de richting van Doorn. Een automobilist, een 81-jarige man uit Driebergen, kwam vanaf de Horstlaan en wilde rechtdoor de Akkerweg op. De automobilist zag de snorfietser over het hoofd en reed hem op de kruising met de Akkerweg aan. De jongen liep letsel op aan zijn hoofd en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Historische Verhalen te Huis Doorn

DOORN  Leerlingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug doen mee aan het Kunstmenu en Cultuurprogramma van Kunst Centraal. Voor de groepen 7-8 staat ‘Historische Verhalen‘ op het programma. Leerlingen uit Leersum, Amerongen en Overberg hebben Kasteel Amerongen bezocht. Huis Doorn zal bezocht worden door de scholen uit Driebergen, Maarn, Maarsbergen en Doorn. Keizer Wilhelm II woonde langere tijd in huis Doorn. Dolf Verroen schreef daar het boek Wachten op de keizer over. In dit boek krijgt Willem van Vulpen, de baan van zilverpoetsjongen in het huis. Zijn grootste wens is de keizer een keer te ontmoeten. Geen kans wordt door hem onbenut gelaten om deze wens te laten uitkomen. In dit project maken de leerlingen kennis met het boek. Vervolgens gaan zij op bezoek bij Huis Doorn om met eigen ogen te zien hoe de keizer leefde en te ontdekken waar Willem zo druk mee was. Als slot van het project krijgen de leerlingen een schrijfopdracht waarin zij zich inleven in Willem of één van de andere medewerkers van het huis.Kunst Centraal biedt schoolprojecten aan in het kader van het Kunstmenu en Cultuurprogramma. Het project ‘Historische Verhalen’ is een onderdeel van het Cultuurprogramma. Het hele jaar door zijn op de scholen activiteiten vanuit het Kunstmenu en Cultuurprogramma op de Utrechtse Heuvelrug. Terwijl de leerlingen van groep 7-8 zich verdiepen in een monument en de geschiedenis daarvan, houden de kleuters zich bezig met stoelen. De leerlingen bekijken, betasten en ‘bezitten’ ze allemaal en bespreken samen de overeenkomsten, verschillen en eigenheden van de verschillende exemplaren. Ze bekijken waar ze buiten, in de omgeving van de school graag zitten en laten zichzelf fotograferen op hun favoriete stoel. De resultaten worden bekeken en samen met de klas verwerkt in een kunstzinnig zitmeubel. De groepen 3 en 4 hebben onderzoek gedaan naar hobby’s tijdens het project Ik en mijn hobby. In dat kader hebben ze een dansles gekregen van een plaatselijke dansschool. Leerlingen van groep 5 en 6 gaan zich verdiepen in Kunst in de openbare ruimte.  Kunst in de eigen omgeving wordt vaak onzichtbaar omdat het zo gewoon geworden is. Na een aantal kijkoefeningen in de klas maken de leerlingen een wandel- en/of fietsroute langs kunstwerken. Vervolgens gaan ze o.l.v. kunstenares Monique Schep een kleiontwerp voor een kunstwerk maken op een bijzondere plaats in de openbare ruimte van hun eigen gemeente.

Kunst Centraal is een stichting voor kunst- en cultuureducatie in de provincie Utrecht. Voor het derde achtereenvolgende jaar bieden wij scholen op de utrechtse Heuvelrug een Cultuurprogramma aan, projecten waarin de lokale culturele omgeving centraal staat. Het Cultuurprogramma heeft tot doel ieder deelnemend kind in zijn loopbaan in aanraking te brengen met lokale culturele uitingen in een achttal verschillende categorieën: beeldend, muziek, taal, spel en beweging, monumenten, stedenbouw, landschap en straatarchitectuur. Bij elk product van het Cultuurprogramma hoort lesmateriaal. Het Cultuurprogramma wordt gerealiseerd in samenwerking met lokale culturele instellingen. De inhoud wordt in overleg met de scholen bepaald. Naast het Cultuurprogramma krijgen leerlingen ook te maken met het Kunstmenu. In het Kunstmenu staat kennismaken met professionele kunst centraal.Tikkende tijdbom in de grond

HEUVELRUG  In de bodem van de zeven Heuvelrugdorpen ligt nog 66 kilometer aan gietijzeren gasleidingen. Dat heeft netwerkbeheerder Stedin aan de gemeente laten weten. Vorig jaar betitelde de landelijke Onderzoeksraad voor Veiligheid de zogenaamde grijze leidingen als ‘tikkende tijdbommen’.

Lees verder op de website van De Kaap

Inbraakgolf in Driebergen

DRIEBERGEN  In Driebergen wordt de laatste tijd veel ingebroken. Dat blijkt uit navraag bij de politie, naar aanleiding van een tweetal inbraken in de Oosterlaan afgelopen week.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zaterdag 14 januari 2012
“Tuinvogels”
tijd: 14:50 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Ray Klaassen zingt op Sportgala

DOORN  Ray Klaassen treedt op tijdens het Sportgala van Utrechtse Heuvelrug, dat op vrijdagavond 3 februari plaatsvindt in Sport- en Cultuurcentrum De Binder te Leersum.

De populaire zanger-tekstschrijver uit Amerongen doet een gastoptreden tijdens de uitreiking van sportprijzen 2011 voor sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportvereniging en sportiefste basisschool van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.
Het gemeentelijk Sportgala is een jaarlijks eerbetoon aan de sport en kent vele genodigden, waaronder de winnaars van voorgaande jaren. Er zijn een beperkt aantal vrije plaatsen voor belangstellenden. Toegangskaarten voor het Sportgala zijn te bestellen via nana.bies@heuvelrug.nl en kosten € 5 per persoon.

Hakim van Sesamstraat in Cultuurhuis Doorn

DOORN  Hakim, bekend van Sesamstraat, speelt op zaterdag 28 januari in Cultuurhuis Doorn, op eigenzinnige wijze het bekende sprookje Roodkapje. Zoals altijd laat Hakim zijn fantasie op volle toeren draaien.

Lees verder op de website van De Kaap

De politiek bezuinigt op peuters

HEUVELRUG  Het stopzetten van de subsidie voor peuterspeelzalen doet nauwelijks stof opwaaien. Het beleid van wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) wordt breed gedragen, bleek maandagavond tijdens van de raadscommissie Samenleving.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zondag 15 januari 2012
Diversen
tijd: 15:25 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

HDS blijft ook na de winterstop leider in de zondag vierde klasse

LEERSUM  In het resterende deel van de vorig jaar gestaakte wedstrijd tussen Zwaluwen Utrecht en HDS (scheidsrechter viel in de 21e minuut geblesseerd uit op een tussenstand van 1-1), maakte HDS de dienst uit en won overtuigd met 2-5 van de in de onderste regionen verkerende Utrechtse ploeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto stunt tegen koploper PKC

DRIEBERGEN  Dalto heeft voor een stunt gezorgd in de korfballeague. De ploeg uit Driebergen versloeg koploper PKC met 20-19.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Brandstichting, getuigenoproep

ZEIST  Op zondagochtend rond 6.10 uur werd aan de Van Reenenweg een auto in brand gestoken.  Twee maanden geleden en tien maanden geleden werden in de nabije omgeving van de Van Reenenweg ook auto’s in brand gestoken.

De politie onderzoekt of er samenhang is tussen deze branden. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met 0900-8844.

Lastig

ZEIST  In de nacht van zaterdag op zondag werden drie mannen in de leeftijd van 20, 21 en 21 uit Soesterberg aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel.
 
Rond 2.15 uur zagen agenten de mannen in de richting van de Dorpsstraat lopen. Daar waren ze eerder op de avond weggestuurd. De mannen voldeden nu weer niet aan de vraag van de agenten om weg te gaan. Ze begonnen zich lastig te gedragen en een van hen wilde een van de agenten aanvallen. Dit kon door zijn collega’s voorkomen worden. De man werd met gepast geweld aangehouden. Toen de andere twee mannen zich ook met de aanhouding begonnen te bemoeien, werden zij ook aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Musketiers wint doelpuntrijk duel

ELST  Waar andere elftallen nog in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zijn, moest Musketiers voor de competitie aantreden tegen Elinkwijk. De ploeg van Steef van den Oosterkamp was na een doelpuntrijk duel de verdiende winnaar; 3-4.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Open Huis Gezondheidscentrum

MAARN/MAARSBERGEN  De afgelopen maanden is er grondig verbouwd in en rond het Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen in Maarn. Een verbouwing, die niet alleen een frisse uitstraling heeft opgeleverd, maar die ook nodig was om de dienstverlening op het gewenste niveau te brengen en toekomstbestendig te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Geheime polis

HEUVELRUG  De gemeente heeft zich voor € 228 miljoen verzekerd tegen brand en andere gevaren, maar houdt geheim welke maatschappij de polis heeft uitgeschreven. Uit concurrentieoverwegingen wordt de winnaar van de aanbestedingsprocedure niet bekendgemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van maandag 16 januari 2012
Diversen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 1 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Panthers met degelijk Rugby naar de tweede plek.

DRIEBERGEN  Zondag jl. waren de Utrechtse Studenten Rugby Society (USRS) op bezoek bij de roze rugbyers van de Utrechtse Heuvelrug. Voor USRS belangrijk om niet te laag te eindigen voor the Pink Panthers een stap hoger in de top drie. De top drie promoveert namelijk naar neerlands hoogste rugbyklasse, de ere-klasse. Die krijgt volgende seizoen een ander gezicht met 12 in plaats van de huidige 10 teams. Dat the Pink Panthers in de top zouden meedraaien verbaast een ieder. Maar vooral zichzelf.

vergroot  foto1  foto2  foto3  foto4

Doel was behoudt en nu staan ze op het punt om de stap te maken naar de top. Drie promoties achter elkaar. Dat het zo lekker draait heeft alles te maken met een super gezellig team, de Pink mannen genieten elke week van hun wedstrijd en leven er als team naar toe. Daarbij het feit dat de basis van het team al jaren met elkaar speelt en het spelplezier boven het resultaat staat geeft hun deze positieve resultaten. Natuurlijk is het zo dat als je dan nog regelmatig je wedstrijden wint dat positief bijdraagt aan de sfeer in het team. Een beetje eng is het wel. Maar eerst eens kijken of het echt gaat lukken en dan heeft het team en de club een half jaar de tijd om daar vertrouwen op te bouwen.

Degelijk was zeker de wedstrijd tegen USRS. The Pink Panthers mochten de bal naar de Kick Off ontvangen en gingen er meteen flink op los. De voorwaartse spelers onder leiding van Michel Eskes, een meer dan ervaren speler en ex-international, die zijn tijd eigenlijk al had gehad heeft geeft het Panthers voorwaartse pack een goed gevoel en vooral rust en discipline. De lijn spelers onderleiding van eveneens ex-international Jeffrey Nuijten die goede hulp heeft van de Afrikaanse super speler Adrian Herman. Al bij dat eerste balcontact wist Jeffrey Nuijten de ruimte zo te bespelen dat Adrian Herman al in de eerste minuut onder de palen kon scoren. De goed meegelopen van Peter Waardenburg bracht deze de laatste man van USRS op het verkeerde been. 5-0 daarbij benutte Jeffrey Nuijten de conversie waardoor het 7-0 op de teller werd gezet. Nog geen vijf minuten later wist Adrian Herman puur op techniek en vooral kracht de tweede try te scoren. Conversie van zo ver aan de zijkant werd net gemist, stand 12-0. Na deze wapenfeiten begrepen de Utrechtse Studenten dat ze toch hun eigen spelletje moesten gaan spelen. Dat resulteerde in een meer gelijk opgaand beeld. USRS gaf flink druk op de verdediging van the Panthers. Jammer voor hun was dat de verdediging van de Pink mannen één van de beste is in de eerste klasse en het was dan ook geen doorkomen voor de studenten. Uiteindelijk kreeg USRS een penalty kick welke ook te kicken was op de palen. Dit lukte stand 12-3. Hierna een leuke wedstrijd voor het veelvuldig aanwezige publiek. Twee teams die streden voor elke meter terreinwinst. Toch waren The Panthers daar het best in. Dit kwam tot uiting naar lang aanvallen van USRS wisten de Panthers een snelle break te benutten waardoor Danny van Wijngaarden, één van de props, de derde try op het scorebord te zetten. Ook hier geen rake conversie 17-3. Dit was ook de ruststand.
Tweede helft een gelijk beeld, twee team die probeerde de wedstrijd naar de hand te zetten. In de 10de minuut was het Peter Waardenburg die de vierde try dacht te scoren echter de goed leidende vrouwelijke scheidsrechter keurde deze niet goed. Vanuit de scrum welke ze toekende was het slimme Jeffrey Nuijten die Pater Waardenburg alsnog in positie wist te brengen waardoor hij alsnog de vierde try voor The Panthers kon optekenen. Zonder de conversie 22-3. Vijf minuten later kon USRS toch zijn eerste, en enige try scoren. Doordat bij the Pink Panthers het standaard is om als het even kan de bal in leven te houden werd daar een fout gemaakt waardoor één van de studenten zijn try mocht scoren. Ook hier geen conversie 22-8. In de laatste minuut wist Marc van Nieuwpoort, de vervanger van Peter Waardenburg de vijfde Panthers try aan te tekenen en weer zonder de conversie. 27-8. Dit was tevens de eindstand.
Doordat de nummer twee, Amstelveense RC en de nummer vier het Amsterdamse AAC beide verloren, Amstelveen van kampioen Waterland en AAC bij the Bassets uit Sassenheim stegen the Pink Panthers naar de tweede plek.

Komende zondag komt de Haagsche RC met hun tweede team op bezoek bij the Pink Panthers. Bij volle winst van the Pink mannen kan hun  promotie naar de ere-klasse niet meer ontgaan. Dan is plek drie gegarandeerd.
Kick Off komende zondag in Driebergen in 14.30 uur.

Drie speldjes voor vrijwilligers De Zonnebloem

AMERONGEN  Drie vrijwilligers van De Zonnebloem, afdeling Amerongen, hebben op woensdag 11 januari een zilveren speld ontvangen. De zilveren speld wordt uitgereikt aan diegenen die 10 jaar als vrijwilliger zich hebben ingezet voor De Zonnebloem.

Lees verder op de website van De Kaap

Kampioenschap BC Doorn lonkt

DOORN  Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt Badmintonclub Doorn op koers voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Dit weekend heeft het Doornse team in het Gelderse Wezep een 3-5 overwinning behaald op Badminton 80.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD herstelt zich met knappe zege

DOORN  KCD is de tweede competitiehelft in de zaal goed begonnen. De nederlaag van vorige week zette de ploeg op scherp en daar werd Kesteren het slachtoffer van. In de heenronde was de Betuwse ploeg nog in alle opzichten over KCD heengerold, maar de rollen waren nu volledig omgekeerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Mannen Enervo staan koppositie af aan Bourgondië

HEUVELRUG  Het nieuwe jaar begon met een teleurstelling voor de mannen van Enervo. Na het 1-3 verlies tegen Bourgondië ging de koppositie over naar de Wijkse bezoekers. De vrouwen lieten er tegen Tovo geen twijfel over bestaan wie de sterkste was: 4-0 winst.

Lees verder op de website van De Kaap

Koperdief

ZEIST  Op zondagmiddag rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat een inbreker in een pand aan de Utrechtseweg was overlopen, ervandoor zou zijn gegaan en een slagboom had geraakt. Agenten spraken ter plaatse met de meldster.

Zij verklaarde te hebben gezien dat een onbekende auto in de parkeergarage geparkeerd stond en dat daar een man met kabels aan het sjouwen was. Om te voorkomen dat de auto met de kennelijk gestolen kabels de garage zou kunnen verlaten, parkeerde zij haar auto voor de in-/ uitgang. Kort daarna zag zij dat een man met de auto de parkeergarage uit wilde rijden. De verdachte wurmde zich met zijn auto tussen de auto van de vrouw en een slagboomkast door. Daarbij sneuvelde een ruit van zijn auto, maar hij slaagde er in weg te komen. Hij ging er in de richting van Amersfoort vandoor.
 
Agenten stelden in de omgeving een onderzoek naar de verdachte in. Daarbij zagen zij hem op de Utrechtseweg in Amersfoort rijden. De verdachte, een 37-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden. Op de achterbank van zijn auto lag een partij elektriciteitskabel. Die bleek hij uit een leegstaand pand aan de Utrechtseweg te hebben gesloopt. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

KCD start bouw nieuwe accommodatie

DOORN  Korfbalvereniging KCD heeft tijdens de vergadering op vrijdag 13 januari met algemene stemmen gekozen voor de bouw van een nieuw clubhuis. De bouw zal worden verzorgd door Boswijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Homan strooit zout en tweets

HEUVELRUG  Twaalf tweets vanochtend over het strooien van zout op de wegen van de Utrechtse Heuvelrug. Wethouder Homan stapte op de vroege maandagochtend de strooiwagen in en maakte een stuk of wat twitpics.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Mart en Sven gouden duo voor de Zwoer

DRIEBERGEN  Afgelopen weekend vonden in Utrecht weer de winterkring kampioenschappen zwemmen plaats. Ook de zwemvereniging de Zwoer deed hier weer aan mee met  in het totaal 14 zwemmers en zwemsters.

Ondanks dat de trainingen pas weer 1 week waren begonnen na de vakantie wisten de zwemmers prima prestaties neer te zetten. Vooral Mart Niehoff was dit weekend de gouddelver. In totaal wist hij 7 keer een gouden medaille te winnen en 1 maal een zilveren.

Ook Sven Dogger liet zich van zijn beste kant zien met 3 goud en 1 brons. Tevens wist hij door zijn prima prestatie op de 100 meter vrije slag de limiet te zwemmen voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen begin februari in Amsterdam. 

Mijke Bergkotte wist in totaal 3 maal brons te veroveren, Elja Douma moest het ditmaal doen met 1 maal brons,  Dennis de groot wist op het sterk bezette nummer van de 50 schoolslag bij de heren een prima zilveren medaille te veroveren, Rebecca Hieting zal zeker trots zijn op haar 2 derde plaatsen, terwijl ook Suzanne de Lange prima presteerde met een zilveren en bronzen medaille.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend voor de zwemmers, ook voor degene die ditmaal weliswaar geen medailles wisten te winnen, maar vaak wel hun persoonlijke records scherper  konden stellen. Aanstaande weekend is er weer een competitie ronde. Hier staat de Zwoer nog op een zeer verdienstelijke 4e plaats, maar de concurrentie is groot. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.dezwoer.nl. Ook potentieel nieuwe leden kunnen hier de informatie vinden die benodigd is. Zwemmen is per slot van rekening een zeer gezonde sport met weinig kans op blessures.

Gala Pronkzitting Sparrenarren

DRIEBERGEN  De jaarlijkse Gala Pronkzitting vindt op zaterdag 21 januari plaats. Deze speciale Driebergse theateravond, die al jarenlang een traditie is, mag altijd rekenen op een grote belangstelling van het Driebergse publiek

Lees verder op de website van De Kaap

Open dag Heuvelrug Muziekschool

HEUVELRUG  De Heuvelrug Muziekschool houdt op zaterdag 21 januari van 13.00 tot 15.00 uur haar jaarlijkse Open Dag. Op deze dag kunnen geïnteresseerden kennismaken met de instrumenten en de docenten van de muziekschool.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van dinsdag 17 januari 2012
Diversen
tijd: 13:10 uur   temperatuur: 2 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Nestkastjes timmeren en tuinvogeltelling bij De Boswerf

ZEIST  Op zondag 22 januari kun je bij bezoekerscentrum De Boswerf een nestkastje timmeren. Het zijn mooie houten mezenkastjes. Als je het kastje de week erna in de tuin ophangt, dan heb je grote kans op een nestje in het voorjaar. Deze activiteit kost € 7,50. Voor kinderen is er begeleiding aanwezig.

Doe deze dag ook mee aan de landelijke Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Hierbij vragen we je om te kijken en te noteren welke vogels je op het terrein van het bezoekerscentrum ziet. Je krijgt een mooi invulformulier met vogelplaatjes waarop je je waarnemingen kunt aankruisen. Neem je verrekijker mee. Deze activiteit is gratis. Beide activiteiten kun je doen van 12.30 uur tot 15.30 uur.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (januari, februari en maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kun je onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon  030 – 69 22 393.
Het bezoekerscentrum De Boswerf is te vinden aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Borstbeeld Keizer Wilhelm II beklad

DOORN  Het marmeren borstbeeld van Keizer Wilhelm II is zaterdag beklad met rode loodmenie. De conservator van Huis Doorn, Cornelis van der Bas, kreeg zaterdagavond een telefoontje dat de keizer onder de rode verf zat.

Lees verder op de website van De Kaap

Lange file door ongeluk met heimachine

MAARN  Een ongeluk met een heimachine heeft dinsdagochtend voor een lange file gezorgd op de A12 richting Utrecht. Bij Maarn kreeg een wegwerker een onderdeel van de machine op zijn voet.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Politiek wil meer sociale woningbouw

DOORN  Op het terrein van de voormalige autobedrijf Kraan wil vastgoedbedrijf Slokker een nieuw wijkje bouwen, zonder sociale woningbouw. De SP heeft er een boos spandoek opgehangen en de rest van de gemeenteraad is er ook niet blij mee.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Oud viaduct bij Maarn tegen de vlakte

MAARN  Dit weekend was de N227 bij Maarn afgesloten voor alle verkeer. Ook de op- en afritten en de parallelweg waren voor al het verkeer afgesloten. In dit weekend werd namelijk het oude viaduct over N227 van de A12 afgebroken.

Lees verder op de website van De Kaap

Mogelijke werkstraf voor bezit kinderporno

DRIEBERGEN  Een 45-jarige man uit Driebergen kan mogelijk een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd krijgen wegens het in bezit hebben van kinderporno. Zo bleek maandag tijdens de behandeling van zijn hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem.

Lees verder op de website van De Kaap

Grote sponsorloop bij Manger Cats

DRIEBERGEN  Tennisvereniging Manger Cats houdt op zondagmiddag 11 maart een sponsorloop. Alle leden, en in het bijzonder de 300 jeugdleden, worden aangemoedigd om sponsoring te vinden voor het rennen van rondjes van 500 meter.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van woensdag 18 januari 2012
Diversen
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 3 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Kansen behoud Doornse kazerne groeien

DOORN  De kansen op behoud van de Van Braam Houckgeestkazerne voor Doorn lijken te zijn gegroeid. Morgen presenteert de gemeente Heuvelrug een rapport waaruit volgens de opstellers blijkt dat behoud van de kazerne financieel gunstiger is dan de bouw van een nieuwe kazerne in Vlissingen. Doorn komt intussen ook nog steeds niet voor op de lijst af te stoten locaties.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Grafbekistingen gestolen

DOORN  Tussen maandag 2 januari 16.00 uur en dinsdag 3 januari 08.30 uur werden vier aluminium grafbekistingen gestolen vanaf een begraafplaats aan de Oude Arnhemse Bovenweg.
Gezien de afmetingen van deze grafbekistingen, zou dit moeten zijn opgevallen bij getuigen. De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Quirine Viersen en Carel Kraayenhof in het Beauforthuis

AUSTERLITZ  Klassieke muziekliefhebbers kunnen de komende maanden hun lol op in het Beauforthuis. Het theater in Austerlitz brengt een klassieke serie met grote namen als Quirine Viersen en Carel Kraayenhof.

De beroemde concertmeester Kees Hülsmann opent de serie op zondag 22 januari om 17.30 uur met pianist/componist Arne Werkman. Ze spelen een programma met vurige componisten als Stravinsky, Schubert en Prokofiev. Vooraf kunnen mensen mee met een wandeling en in het theatercafé zijn vanaf 15.00 uur tapas, hotdogs en erwtensoep te krijgen. Meer informatie en kaartverkoop via www.beauforthuis.nl

Daarna op zaterdag 21 en 28 januari treedt de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal op met Carel Kraayenhof, wereldberoemd door zijn optreden tijdens het koninklijk huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Op zondag 5 februari spelen Ernst Reijsiger, Harmen Fraanje en Mola Sylla tijdens de opening van de expositie van beeldend kunstenaar, dichter en archeoloog Gerti Bierenbroodspot. Op zondag 4 maart speelt Jan Vermeulen Schubert’s klaviermuziek op een bijzondere fortepiano van Nanette Streicher. De fortepiano is vier jaar geleden onder het stof gevonden in kasteel Vilain XIII in Leut. En tenslotte op zondag 18 maart speelt Quirine Viersen in de Oosterkerk op de moeilijkste, maar ook meest inspirerende cellosuites van Bach.

Zolderetage in Rhenen door brand verwoest

RHENEN   Bij een woningbrand in Rhenen is gisteravond een zolderetage grotendeels verwoest. De brand in het huis aan de Vijverberg ontstond rond half 8.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Natuurontwikkeling Blauwe Kamer succesvol

RHENEN  Twintig jaar natuurontwikkeling in de Blauwe Kamer blijkt een groot succes. Onderzoek in het kader van Rijn in Beeld laat zien dat dit natuurgebied van het Utrechts Landschap qua planten in de top drie van meest soortenrijke uiterwaarden van Nederland staat.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Het programma voorjaar 2011 van het Studiehuis is uit

DOORN/DRIEBERGEN  De nieuwe programmabrochure van Doorn en Driebergen van het Studiehuis is verschenen. Voorheen kwam deze brochure uit onder verantwoordelijkheid van de Stichting Welnúh, maar vanaf 2012 werkt de werkgroep onder eigen verantwoordelijkheid en onder een nieuwe naam: Het studiehuis.

Lees verder op de website van De Kaap

Jarige EHBO deelt onderscheidingen uit

AMERONGEN  De zaal zat afgelopen zaterdag vol met afgevaardigden van EHBO afdelingen uit de omgeving, het district- en het hoofdbestuur. De jarige EHBO Afdeling Amerongen vierde haar verjaardagsfeestje met een medaille voor alle 42 leden.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeente toont weinig bestuurskracht

HEUVELRUG  Met ruim 49.000 inwoners is de Utrechtse Heuvelrug een middelgrote gemeente, maar in de regio is daar weinig van te merken. Dat concludeert de provincie na een meting van de bestuurskracht in het Doornse cultuurhuis.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van donderdag 19 januari 2012
Diversen
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Weekendafsluiting Arnhemse Bovenweg bij A12

DRIEBERGEN  Rijkswaterstaat voert van vrijdag 20 januari 20.00 uur tot maandag 23 januari 05.00 uur sloopwerkzaamheden uit aan het viaduct op de Arnhemse Bovenweg bij Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe voorzitter Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG  Eric van Schie heeft per 1 januari afscheid genomen als voorzitter van het Rode Kruis, afdeling de Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van De Kaap

Basisscholen starten met nieuw gemeentelijk klimaatproject

HEUVELRUG  Dit jaar staat voor de gemeente in het teken van een klimaatneutrale gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2035. Een klimaatneutrale gemeente worden, dat doe je samen. Om hier aandacht voor te vragen en alle inwoners, bedrijven, instellingen en zeker ook scholen te betrekken staat 2012 in de gemeente in het teken van klimaat en energie.

Vijf basisscholen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaan vanaf 25 januari de uitdaging aan om op school zoveel mogelijk energie te besparen. In een uniek project “Heuvelrugscholen gaan voor het klimaat” gaan zij vijf maanden lang aan de slag met energiebesparing op school en thuis. Voor het project heeft de gemeente subsidie gekregen van Agentschap NL (http://www.agentschapnl.nl/) .

Wethouder Bert Homan: ,,Ik ben bijzonder trots dat scholen de aftrap willen geven voor het energie en klimaatjaar door mee te doen aan dit project. Daarmee vormen zij een voorbeeld voor alle inwoners. Kinderen zijn de wereldburgers van 2035 en daarom vindt de gemeente het heel belangrijk om hen nu al te betrekken bij klimaat en energie.”

Het project is opgezet door SOM-Nijmegen (www.somnijmegen.nl) en de scholen worden begeleid door het Team Natuur en Milieu Educatie en de energie-expert van de Milieudienst Zuidoost Utrecht. Zij onderzoeken met de kinderen hoe er in de school energie bespaard kan worden.

Familie Nicolich keert terug naar Utrechtse Heuvelrug

MAARSBERGEN – De familie Nicolich keert terug naar de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat is opmerkelijk, want eerder kreeg de familie na overlast een grote som geld van de overheid om er weg te gaan.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Symposium bij basisschool De Ladder

MAARN  Oecumenische Basisschool De Ladder organiseert vandaag een mini-symposium over onderwijs. Bestuursvoorzitter Jos Rovers: ,,Het is een blikwisseling, we willen in verbinding treden met de omgeving. Discussiëren over onderwijs, los van het individuele kind.”

Lees verder op de website van De Kaap

Een rollator voor moeder: 25 euro

DRIEBERGEN Eigenaren Mark en Nicole van der Luur ontdekten tijdens het werk in hun thuiszorgwinkel dat er veel behoefte is aan tweedehands hulpmiddelen in de zorg.

Lees artikel in de Volkskrant

Koperdiefstal

ZEIST Op woensdagavond werd aan de politie gemeld dat iemand met een zaklamp rondliep bij een slooppand aan de Utrechtseweg. Hij had een dikke kabel in zijn hand en wilde deze meenemen vermoedelijk voor  het koper. De man, 27 jaar uit Doorn, werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving

ZEIST Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat een 75-jarige vrouw uit Zeist was bestolen van haar tas. Zij liep op De Clomp en voelde plotseling dat er aan haar tas werd getrokken.

Het lukte de dader om te tas los te krijgen en de berover rende vervolgens hard weg. De vrouw raakte niet gewond, maar was wel hevig geschrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844 district Binnensticht.

GUH: Vernieuwbouw kazerne Doorn bespaart €200 miljoen

DOORN  Volgens de gemeente Utrechtse heuvelrug bespaart minister Hillen tot wel €200 miljoen als hij de marinierskazerne niet naar Vlissingen verhuist. Dat is de uitkomst van het tegenrapport dat de gemeente mocht maken van de minister. Volgens het rapport heeft de defensiestaf toegegeven dat Doorn een veel goedkopere optie is dan Vlissingen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Weg vrij voor vernieuwing De Clomp

ZEIST  Het Kerkelijk Centrum en basisschool De Griffel hebben hun beroepschriften, die zij hadden ingediend voor het bestemmingsplan De Clomp, ingetrokken. Hierdoor hoefde de Raad van State geen uitspraak meer te doen. Daarmee is het bestemmingsplan op 11 januari onherroepelijk geworden. Dit betekent dat de nieuwbouwplannen in De Clomp volgens planning verder uitgevoerd kunnen worden.

Wethouder Bodes de Vries: ‘Ik ben verheugd dat het bestemmingsplan De Clomp onherroepelijk is. De vernieuwing van wijk- en winkelcentrum De Clomp kan nu op volle kracht verder gaan, een belangrijk en mooi project in Zeist-West.’

Nieuw Kerkelijk Centrum
Het Kerkelijk Centrum heeft het ingediende beroepschrift ingetrokken, nadat met Rialto Zeist B.V. overeenstemming was bereikt over de sloop en nieuwbouw van het huidig Kerkelijk Centrum. Dit betekent dat er nu een tweede fase voor nieuwbouw van winkels en woningen wordt voorbereid, inclusief de locatie van het nieuwe kerkgebouw.

Basisschool De Griffel
Basisschool De Griffel heeft het beroepschrift ingetrokken, nadat er tussen het college van burgemeester en wethouders en de basisschool afspraken zijn gemaakt over de verkeersveiligheid en eventuele visuele hinder en geluidsoverlast bij de school.

Voortgang vernieuwing De Clomp
De multifunctionele accommodatie in De Clomp wordt komende zomer opgeleverd. In oktober zal de huidige sporthal worden gesloopt. Hier zal vervolgens een tijdelijk parkeerterrein worden ingericht. Aansluitend zal het deel waar nu onder andere het gezondheidscentrum en MeanderOmnium is gehuisvest worden gesloopt. In de eerste helft van 2013 kan dan gestart worden met de tweede fase, dat twee bouwblokken omvat met woningen en winkels en een nieuw Kerkelijk Centrum. De start van de derde en laatste fase, dat nog één bouwblok met woningen en winkels omvat, is gepland na sloop van het resterende winkelcentrum. Dit is naar verwachting eind 2015. In de loop van 2017 is het wijk- en winkelcentrum geheel vernieuwd.

Kijkt u voor meer informatie over de vernieuwing van De Clomp en de planning op www.zeist.nl/declomp. 

Vette Vogeldag

DOORN  Vettige vetbollen en smeuïge pindasnacks maken, pindaslingers rijgen, en nog veel meer! Natuurmonumenten organiseert op zondag 29 januari de Vette Vogeldag in de Kaapse bossen. Kinderen mogen zelf aan de slag met doppinda’s, zaden, vet en dennenappels.

En voor wie op een luchtige manier meer wil weten over vogels in de winter, kan de Vette Vogel Funtour doen, een korte speurtocht die is uitgezet langs het rolstoelpad. Kom op 29 januari naar Helenaheuvel bij Doorn en doe mee. 

Vogels in de winter
In de winter kost het de vogels wat meer moeite om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Vooral aan het einde van de winter moeten ze aansterken voor het voorjaar. Wij mensen kunnen de vogels een handje helpen. Vogels laten zich namelijk graag verwennen met in de tuin opgehangen vetbollen, pindasnoeren en andere lekkernijen. Wilt u ook weten wat er in uw tuin rondvliegt? Hang een vetbol op en houd het vanaf een beschut plaatsje goed in de gaten, de vogels vliegen er vaak al snel op af!

Vogelvoer maken
Iedereen kan op de Vette Vogeldag deelnemen aan verschillende activiteiten. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen de kinderen pindaslingers rijgen, goed gevulde vetbollen en smeuïge pindasnacks maken. Om warm te blijven of te worden zijn er vuurkorven aanwezig en kunnen er broodjes gebakken worden.

Vette Vogel Funtour
Ook  kunnen de gezinnen starten met de Vette Vogel Funtour, een speurtocht vol vogelspelletjes, vogelopdrachten, quizvragen en weetjes over vogels. De activiteiten starten allemaal vanuit Helenaheuvel bij Doorn.

Meer weten en aanmelden?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/kaapsebossen voor meer informatie en om u aan te melden. Dan rekenen wij op uw komst.


Robert Jan Stips speelt verzoeknummers in Beauforthuis.

AUSTERLITZ  Met een verrassend repertoire treedt Robert Jan Stips zondag 29 januari om 17:30 uur op in het Beauforthuis. Van de 300 nummers die Stips gedurende zijn carrière schreef, bepaalt het publiek welke hij speelt.

Het is een programma met onverwachte covers, nieuw werk, anekdotes en verhalen en dit alles puur aan de piano. De Nederlandse producer, componist, toetsenist en zanger is al sinds eind jaren zestig actief in de muziekwereld. Stips speelde in Supersister, The Nits,  Transister en Golden Earring. Ook werkte hij regelmatig samen met Freek de Jonge en met Bart Chabot startte hij een muzikaal project, de Geheelontkenners.
De verzoeknummers zijn aan te vragen via info@stips.net. Vanaf 15:00 uur zijn er in het theatercafé tapas, hotdogs en erwtensoep te krijgen. Meer informatie en kaartverkoop via www.beauforthuis.nl
 
zondag 29 januari, 17:30 uur 
Robert Jan Stips, Solo 2012 
entree € 16| reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Blokfluitlessen op BSO bij SKDD

DRIEBERGEN/DOORN   Stichting Kinderopvang Driebergen Doorn organiseert, onder meer, buitenschoolse opvang. Sinds een jaar worden ook blokfluitlessen aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen opnamestop Vitras/CMD

HEUVELRUG  Vanwege de toename van het huiselijk geweld in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, is de toestroom bij Vitras/CMD zo sterk toegenomen dat er vorige week in de raadscommissie Samenleving gesproken werd over een opnamestop bij de zorgverlener.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van vrijdag 20 januari 2012
Diversen
tijd: 13:30 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Familie Nicolich komt niet naar Maarsbergen

MAARSBERGEN  De voorgenomen tijdelijke huisvesting in Maarsbergen door het Leger des Heils van de familie Nicolich gaat niet door. De familie heeft de voorkeur uitgesproken om in de huidige huisvesting in De Meern de uitkomsten af te wachten van een door de gemeente Utrecht aangespannen procedure.

Het Leger des Heils, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de politie Utrecht betreuren de vernielingen die gisteravond in Maarsbergen zijn aangebracht aan de tijdelijke huisvesting van de familie Nicolich. ,,Dit is een zeer ernstige zaak waar wij onze afschuw over uitspreken.”
De politie heeft deze zaak in onderzoek. De komende dagen houdt de politie verscherpt toezicht op de locatie in Maarsbergen.

Vandaag heeft overleg met de familie Nicolich plaatsgevonden. Harrie de Heer, directeur van het Leger des Heils in Utrecht, stelt: ,,De familie durft het niet aan om met vier kleine kinderen in deze woning in Maarsbergen te verblijven. Zij wacht nu de uitkomst af van de rechterlijke uitspraak over het opzeggen van het huurcontract door de gemeente Utrecht.”

Het Leger des Heils geeft aan dat zij op dit moment geen andere mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting voorhanden heeft.

Belachelijk, beschamend, stuitend…..

DOORN  Burgemeester Naafs en wethouder Pamboer zijn  geschrokken van de manier waarop Defensie het proces rond de kazerne en de eventuele verhuizing voert. Het heeft het vertrouwen in Hillen en de hoop op een goede afloop voor Doorn geen goed gedaan. ‘Daar zouden wij  niet mee wegkomen, zeker niet met een gemeenteraad als de onze.’

Lees verder op Nieiwspost Heuvelrug

Slagveld onder kinderkledingwinkels in Zeist

ZEIST  In het welvarende dorp Zeist (61 duizend inwoners) is de markt voor kinderkleren snel te overzien. Het worden er steeds minder.

Lees artikel in Volkskrant

Insluipers betrapt

ZEIST  Twee insluipers werden op donderdagmiddag 19 januari door een bewoner betrapt. Zij wisten te ontkomen.
 
Rond 14.30 uur lag een 69-jarige man in zijn woning aan de Graaf Janlaan te slapen. Toen hij wakker werd zag hij dat er twee mannen in zijn woning stonden. Zij gingen ervandoor. Het tweetal bleek door een niet afgesloten achterdeur binnen te zijn gekomen. Zij hadden computerapparatuur gestolen.
 
De verdachten waren twee lichtgetinte mannen van rond de 25 jaar oud. Zij leken volgens de bewoner erg veel op elkaar. Zij droegen beiden donkere kleding en hadden een lichtblauwe baseballpet op.
 
Aan getuigen van de insluiping en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Graaf Janlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Agressieve man

ZEIST   Rond 00.35 uur bevonden een 18-jarige man uit Zeist en zijn 20-jarige vriendin uit Odijk zich in een horecagelegenheid aan de Slotlaan. Een man schreef zijn telefoonnummer op een bierviltje en gaf die aan de vrouw. Haar vriend kon deze actie niet op prijs stellen en zei daar wat van.

Er ontstond een schermutseling tussen beide mannen, waarna de man de gelegenheid verliet. Kort daarna kwam hij terug en had een groot slagwapen bij zich. Meerdere bezoekers bevonden zich op dat moment op straat en vluchtten de horecagelegenheid in. Daarbij raakte de 20-jarige Odijkse gewond aan haar hand, toen een ruit van een deur brak. Er ontstond een schermutseling tussen de verdachte en enkele bezoekers, waarna de verdachte ervandoor ging en in zijn auto wegreed.
 
De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De 18-jarige Zeistenaar deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De Odijkse moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie stelt aan de hand van de aangifte en getuigenverklaringen een onderzoek in naar de verdachte.

Bekladding nieuw huis schokt romafamilie

MAARSBERGEN  De nieuwe woning die het romagezin Nicolich op het terrein Valkenheide in Maarsbergen zou betrekken, is beklad en vernield. Op de gevel stond in grote rode letters gekalkt: ‘Zigeuners weg, anders dood.’ De dader is onbekend.

Lees verder op de website van AD/UN

Ingezonden: Drempels nodig op Kapelweg

MAARN  Nadat wij midden 2009 in Maarn zijn komen wonen, bleek ons dat op de Kapelweg vaak nogal hard wordt gereden. Snelheden tot 80 km per uur komen elke dag enkele keren voor, zeker in de avond en nacht.

Lees verder op de website van De Kaap

Trots op SVMM kleding

MAARN/GAMBIA  René Gadellaa is al jaren de materiaalman van SVMM en neemt de afgeschreven materialen mee naar Gambia. ,,Daarmee steunen we niet één bepaald team, maar steeds weer een ander clubje jongens.”

Lees verder op de website van De Kaap

‘Wij zaten op Costa Concordia’

LEERSUM  Velen zullen van het nieuws over de scheepsramp van cruiseschip de ‘Costa Concordia’ hebben vernomen. Weinigen hebben een dergelijke gebeurtenis aan den lijve ondervonden. De Leersumse Nellie Steeman en haar partner Joop van Oosten waren aan boord. 

Lees verder op de website van De Kaap

Klagen is verspilde moeite

HEUVELRUG  De gemeenteraad legt zich neer bij het preventieve toezicht op de financiën van de Utrechtse Heuvelrug. Alleen D66 kondigde aan zich met hand tand te willen verzetten, maar in het debat over de provinciale maatregel stond die partij moederziel alleen.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zaterdag 21 januari 2012
Sloop van viaduct Arnhemsebovenweg X A12
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Heuvelrug scoort zeer goed bij wandelaars

HEUVELRUG  Wandelroutes op de Utrechtse heuvelrug staan bovenin de top vijf van de wandelzoekpagina. Het Leersumse Veld eindigde als eerste, de Driebergse Klein Zwitserlandroute behaalde een vijfde plaats. Ook in andere categorieen scoort de Heuvelrug goed.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Cursus Vogels leren kijken en herkennen in het voorjaar voor beginners

ZEIST  Het team NMC van de Milieudienst Zuidoost Utrecht organiseert in het voorjaar de cursus “Vogels leren kijken en herkennen in het voorjaar voor beginners”.
In deze cursus leert u vogels en hun geluiden herkennen.

Er wordt veel aandacht besteed aan het leren waarnemen van uiterlijk en (broed)gedrag van vogels. U maakt kennis met belangrijke hulpmiddelen voor het vogelen. Met dia’s, film, pratend, ontdekkend en spelend maakt u kennis met de vogels rondom uw huis, in tuin en park, in bos en weiland. Elke keer zal ook het luisteren naar vogelgeluiden aan de orde komen. De cursus wordt gegeven door Frans van Bussel van de KNNV afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn.

De cursus wordt gegeven bij team NMC in het kantorencentrum Vollenhove, adres: laan van Vollenhove 3211 in Zeist (de ingang vindt u bij de vijver met fontein).
Naast de vier wekelijkse lessen vinden er twee excursies plaats naar vogelrijke gebieden waar de nieuw verworven kennis in de praktijk kan worden gebracht.
De lessen vinden plaats op donderdag 8 en 22 maart en 5 en 19 april. De twee excursies zijn op zaterdag 31 maart en zondag 29 april.
De cursus duurt van 19.45 tot 22.00 uur en kost € 80,00, incl. cursusmaterialen en koffie/thee.
Opgave en inlichtingen: team NMC van de Milieudienst Zuidoost Utrecht,
telefoon 030 69 99 578 of via de mail j.stoker@milieudienstzou.nlNieuws van kinderboerderij ‘t Woelige Nest

DRIEBERGEN  De educatiecommissie gaat nieuwe lessen ontwikkelen met de dieren van de kinderboerderij in de hoofdrol. De dieren zijn tenslotte ons handelsmerk. Daarmee onderscheidt de kinderboerderij zich van andere aanbieders van natuurlessen.

Lees verder op de website van De Kaap

Financiële meevaller voor de gemeente

DOORN  De reconstructie van het rioolstelsel heeft een meevaller opgeleverd. In de wijk Doorn Noord vielen de werkzaamheden € 360.000 goedkoper uit, dan de gemeente eerder had begroot.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zondag 22 januari 2012
Diversen
tijd: 12:50 uur   temperatuur: 9 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info
Krantenknipsels over Driebergen vanaf 1998

Winst voor koploper HDS in een zeer matige wedstrijd

LEERSUM  In een zeer matige wedstrijd won zondag vierdeklasser HDS op eigen terrein met 3-1 van Aurora uit Werkhoven.

Lees verder op de website van De Kaap

Sensationele overwinning FC Driebergen met 2-3 op koploper De Meern

DRIEBERGEN  In een wedstrijd die werd beïnvloed door de stormachtige wind die diagonaal over het veld blies koos FC Driebergen de 1e helft voor met de wind mee en dat bleek achteraf een goede keus. Het werd een strijd met heel veel inzet van beide partijen maar ook met wat vervelende momenten vooral in de 2e helft.

vergroot foto1  foto2  foto3  foto4  foto5  foto6  foto7  foto8  foto9  foto10  foto11

Mede door het zwakke optreden van de scheidsrechter vooral in de 2e helft werd het een wedstrijd met diverse kanten. Een 1e helft die door de snelle voorwaartse van FC Driebergen de verdediging van De Meern handen vol werk bezorgde. Wat al een volledige omzetting van de achterhoede van De Meern na 20 minuten leidde .
Het was al in de 9e minuut dat spits Tolga Albayrak met een solo door de verdediging van De Meern heen ging en zijn uitstekende Aktie beloond zag met een fraaie treffer mede door de wind achter de doelman verdween 0-1. 4 minuten later stond de zelfde speler oog in oog met de doelman maar zag zijn schot gekeerd door de voeten van de doelman.
Na deze eerste 15 minuten werd De Meern sterker en kregen meer grip op de wedstrijd maar gingen te slordig om met hun kansen tegen de wind in en het was de FC Driebergen doelman Michel van Bruggen die zijn doel schoon hield. Jammerlijk was het wel dat de sterk spelende Maarten Dingemans na 23 min de strijd moest verlaten door een zware blessure en werd vervangen door Bart Poos.
Bij een van de aanvallen van FC Driebergen was het Jelle Adema die een vrije trap van af
25 meter kreeg en de bal tegen de onderkant van de lat krulde en de rebound werd beheerst door Robin Notenboom ingekopt dit was in de 31e minuut.
Het werd 3 minuten later zelfs door een vrije trap 0-3 door Jelle Adema maar die werd om onduidelijke reden afgekeurd.
Maar de 0-3 kwam toch op het scorebord in de 43e minuut door uitstekend reageren van alweer Tolga Albayrak die goed doorzette en met een knap schot uit een moeilijke hoek beheerst scoorde.
In de blessure tijd van de 1e helft ging FC DRIEBERGEN nog door het oog van de naald doordat een uitstekend genomen vrije trap van de aanvoerder van De Meern van de ene paal naar de andere paal caramboleerde en zo in de handen van doelman Michel van Bruggen belande .Rust 0-3 Deze uitslag is en was een ongekende stand tegen de koploper en ongeslagen De Meern. De 2e helft begon met FC Driebergen met de storm tegen en DE Meern wind mee. Het was al in de 46e minuut dat De Meern hun aansluittreffer scoorde uit een hoekschop die door de wind pardoes in het net viel 1-3 een domper zo snel een tegentreffer te incasseren en hopende dat door het windvoordeel FC Driebergen niet over lopen werd.Het werd echter heel anders de komende minuten Bij een van de schaarse aanvallen werd spits Tolga Albayrak onderuit gehaald binnen de 16 meter en de vele Driebergse supporters dachten allemaal strafschop maar het werd heel anders de geblesseerd geraakte Albayrak werd door de doelman van De Meern aan zijn shirt omhoog getrokken met de woorden stel je niet zo aan en direct reageerde met een afweer gebaar naar de keeper toe en werd hierdoor van het veld gestuurd met een directe rode kaart en toen sloeg de vlam in de pa en kwamen de trainers van FC Driebergen het veld in om verhaal te halen en staakte de zeer zwak leidende arbiter de wedstrijd voor een afkoelingsperiode van ongeveer 12 minuten. Na deze afkoeling kwamen de spelers weer het veld in met 11 tegen 10.
Het werd al in de 55e minuut 2-3 en dacht men in het driebergse kamp dit gaat niet goed met wel weinig aanvallende mogelijkheden heeft men met hand en tand zich verdedigd .De ene na de andere aanval van De Meern op de veste van onze doelman, zeker 15 hoekschoppen en elke aanval werd de 16 meter ingepompt maar met veel kunst en vliegwerk hield FC Driebergen stand met nogmaals compliment aan de hele ploeg voor de inzet met aan het hoofd doelman Michel van Bruggen.
Zaterdag as 28 jan de thuiswedstrijd tegen FC Weesp aanvang 14.30

Rhenen bezuinigt over de jaren 2013-2015 ongeveer 2.2 miljoen euro

RHENEN  De gemeente Rhenen bezuinigt over de jaren 2013-2015 ongeveer 2.2 miljoen euro. Iedere inwoner of organisatie in Rhenen krijgt in meer of mindere mate te maken met deze bezuiniging.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bezuinigingsvoorstellen dinsdag 17 januari 2012 vastgesteld. Hier is een zorgvuldig proces aan voorafgegaan. Er is een kerntakendiscussie gevoerd waarbij de toekomst van de gemeente Rhenen en het advies van de organisatie belangrijke uitgangspunten zijn geweest.

Bij de invulling van de bezuinigingen is nadrukkelijk niet gekozen om de gemeentelijk lasten, (zoals de WOZ, riool- en afvalstoffenheffing) te verzwaren. Voor een groot deel is besloten te bezuinigen binnen de gemeentelijke organisatie. Daarnaast heeft de gemeenteraad recent de visie op de gemeente Rhenen vastgesteld, waarbij met nadruk wordt gekozen voor meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de inwoners en de maatschappelijke organisaties.

De bezuinigingsvoorstellen op het maatschappelijk terrein hebben onder andere betrekking op het verminderen van subsidies, het jeugdhonk, openbaar bibliotheekwerk, Wmo-voorzieningen en huurverhoging van de sportvelden. Andere bezuinigingsvoorstellen zijn onder meer het verhogen van de hondenbelasting, het invoeren van een gedifferentieerd afvalverwerkingstarief, het invoeren van reclamebelasting, het verlagen niveau van het groenonderhoud in de gemeente en bezuinigingen op de brandweer.

De bezuinigingsvoorstellen moeten nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. Dit gebeurt in de raadsvergadering van 3 juli 2012. Tot die tijd worden de bezuinigingsvoorstellen uitgewerkt.

Musketiers houdt punt over aan matig duel

ELST  Waar vorige week nog met goed spel gewonnen werd, liet Musketiers het vandaag min of meer afweten tegen DHSC. In Utrecht speelde het matig en werd er slechts gelijk gespeeld.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Driebergen op wilskracht naar een verdiende overwinning

DRIEBERGEN  In een wedstrijd die bol stond van emotie pakte het gedreven FC Driebergen de volle winst op koploper de Meern (2-3).

Lees verder op de website van De Kaap

Moeilijke winter voor Lars

DRIEBERGEN   Het is tot nu toe een moeilijk winterseizoen voor de Driebergse skispringer Lars Antonissen. Het 16-jarige talent miste afgelopen week de Jeugd Olympische Spelen en probeert zich nu volledig op het Jeugd WK te richten.

Lees verder op de website van De Kaap

Verhoef durft ICT-project wel aan

HEUVELRUG  Het college zet het licht op groen voor een regionale samenvoeging van gemeentelijke computernetwerken. De nieuw op te richten Regionale ICT Dienst gaat vanuit één locatie alle ICT-voorzieningen beheren en neemt ook het automatiseringspersoneel in dienst.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van maandag 23 januari 2012
Diversen
tijd: 13:30 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

KCD blijft op titelkoers

DOORN  In een bloedstollende wedstrijd is KCD er in geslaagd de punten uit Zeist mee te nemen. Concurrent RDZ werd daarmee op vier punten achterstand gespeeld en omdat KIOS verrassend gelijkspeelde tegen het onder aan staande Achilles lijkt de titelstrijd nu uit te lopen op een keiharde tweestrijd met Spirit.

Lees verder op de website van De Kaap

Mannen Volleer nemen koppositie over van Livoc

HEUVELRUG  Na de overtuigende winst (4-0) op lijstaanvoerder Livoc hebben de mannen van Volleer de koppositie overgenomen. De vrouwen stelden teleur tegen Vives 2 (1-3).

Lees verder op de website van De Kaap

Vrachtwagen ramt ambulance in Doorn

DOORN  Bij een aanrijding maandagmorgen in Doorn is een ambulance geramd door een vrachtwagen. Medewerkers waren op dat moment bezig met de hulp aan twee automobilisten die waren gebotst op de Oude Arnhemse Bovenweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Volleer en Musketiers succesvol in CMV-toernooi

LEERSUM  Het jaarlijkse Cool Moves Volleybaltoernooi dat Musketiers uit Elst en Volleer samen organiseerden, bracht 40 teams en meer dan 200 minivolleyballertjes naar De Binder in Leersum. Samen met de begeleiders was het derhalve een drukte van jewelste op de sportvloer waar op zeven velden werd gespeeld.

Lees verder op de website van De Kaap

Sfeervolle Pronkzitting Sparrenarren

DRIEBERGEN  Veel Driebergenaren hebben afgelopen zaterdag genoten van de traditionele Pronkzitting van carnavalsvereniging de Sparrenarren. Er waren vele acts met dans, toneel en muziek.

Lees verder op de website van De Kaap

BC Doorn prolongeert kampioenschap in Hoofdklasse

DOORN  Net als vorig seizoen wordt Badmintonclub Doorn kampioen in de Hoofdklasse. Met de zondag behaalde 7-1 overwinning op het IJsselsteinse Apollo kan de eindzege Doorn niet meer ontgaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Kennismaken met sport voor 55-plussers

HEUVELRUG  Op 28 januari kunnen 55-plussers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug hun fitheid laten meten in Sportcentrum Hoenderdaal. Dit gebeurt door middel van laagdrempelige tests.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van dinsdag 24 januari 2012
Diversen
tijd: 15:10 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Snertwandeling en pindasnoer rijgen bij De Boswerf

ZEIST  Op zondag 5 februari organiseert Bezoekerscentrum De Boswerf een snertwandeling. De wandeling start om 13.30 uur en duurt 1,5 tot 2 uur.
U gaat samen met een bioloog op zoek naar de overwinteringstactieken van planten en dieren in het Zeisterbos. Na afloop van de wandeling kunt u bij het bezoekerscentrum genieten van een kop erwtensoep. Deelname € 3,50 (inclusief de erwtensoep). Voor deze wandeling dient u zich aan te melden.
Van 12.30 – 15.30 uur kunnen kinderen een pindasnoer rijgen voor vogels. Deelname aan deze knutselactiviteit kost € 2,50.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (januari, februari en maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.
U vindt het bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Opzoek naar uilen

LEERSUM  Staatsbosbeheer houdt op 3 februari een avondwandeling door de bossen van Leersum. Leersum heeft een afwisselend bosgebied met een grote verscheidenheid aan dieren. Tijdens de wandeling gaan de deelnemers samen met de boswachter in een kleine groep op zoek naar de nachtelijk dierenleven.

Lees verder op de website van De Kaap

ATB-tocht over de Utrechtse Heuvelrug

DRIEBERGEN  De Driebergse Tourclub houdt op zondag 29 januari de tweede ATB-tocht over de Utrechtse Heuvelrug. De eerste tocht, op 20 november, was zeer succesvol. De route die voor de tocht op 29 januari is uitgezet belooft ook weer veel goeds.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto pakt punt van koploper Fortuna

DRIEBERGEN  Fortuna/MHIR en Dalto waren in Delft verantwoordelijk voor een waar spektakelstuk. In het eerste gedeelte van de eerste helft een veel sterker Fortuna, daarna was het Dalto dat de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, voordat Fortuna aan haar bijna voorspelbare eindsprint begon.

Lees verder op de website van De Kaap

QuaRijn en MRC Aardenburg gaan samenwerken

DOORN  Stichting QuaRijn en het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg gaan samenwerken op het gebied van revalidatiezorg. Beide partijen tekenen op donderdag 19 januari een intentieverklaring.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen enthousiasme voor starterslening

HEUVELRUG  Het plan klinkt mooi: om jongeren en gezinnen niet uit de Heuvelrugdorpen weg te jagen, biedt de gemeente hen een financieel steuntje in de rug aan. Met startersleningen zouden tientallen jongeren aan hun eerste koophuis geholpen kunnen worden, zo hoopten college en gemeenteraad twee jaar geleden. Van de regeling is echter maar mondjesmaat gebruik gemaakt, zo blijkt nu.

Lees verder op de website van De Kaap

Repo in PZC: Doorn wil van kazerne af

DOORN  De Provinciale Zeeuwse Courant ging afgelopen week op reportage in Doorn. Volgens de reportage wil de Doornse bevolking van de marinekazerne af. ‘Vlissingen kan de kazerne krijgen.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

The Pink Panthers: drie maal is scheepsrecht

DRIEBERGEN  Het eerste team der Pink Panthers kan er geen genoeg van krijgen. Drie jaar geleden nog in de derde klasse, komende seizoen van start in september in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby dé Ere-klasse. Dus drie keer promotie in drie jaar, dus het spreekwoord heeft gesproken.  Afgelopen zondag speelde the First XV van Rugby Club The Pink Panthers de één na laatste wedstrijd lopende seizoen in Driebergen.

vergroot  foto1  foto2  foto3  foto4  foto5  foto6

Op bezoek het tweede team van de Haagsche Rugby Club, uiteraard uit Den Haag. Twee teams die er een spannende en geweldige wedstrijd van maakte voor het, ondanks het weer, zeer veel aanwezige publiek.
Kick Off was aan de bezoekers waardoor the Panthers meteen de bal ontvingen en aan mogelijke aanvallen konden gaan denken. Echter de druk welke de Haagsche rugbyers op the Pink Panthers zette van een duidelijk bericht aan de mannen in roze. Zij waren niet naar Driebergen gekomen om zich zelf over de knie te laten trekken. Naar twee minuten kreeg het Haagsche team al een penalty kick mee, bij deze werd voor een poging op de palen gekozen. Echter de wind die met een  stormachtige kracht schijn-dwars over het veld waaide was meer dan een uitdaging voor elke kicker van welk team dan ook. Dus ging deze mis. Hierna een Haags team wat op zoek was naar een score, een Panthers team wat verdedigen tot een kunst verheven heeft. Er was werkelijk geen doorkomen aan.
Schrik, met name bij het publiek, was er in de 15de minuut, tijdens een aanval van the Panthers raakte de Afrikaan Adrian Herman dusdanig geblesseerd aan zijn hamstring dat verder spelen geen optie was. Het Panthers team zelf schrok er niet echt van en bleven met een goede discipline en grote werklust hun verdediging verzorgen. Dit ondanks het feit dat Glenn Nuijten, de tweede center van the Panthers tien minuten mocht gaan toekijken naar het ontvangen van een gele kaart. Ook met 14 man bleef de verdediging der Pinkers staan als een huis.
Weer schrik in de 35ste minuut van de eerste helft, nu een knie die verdraaide bij de vervanger van Adrian Herman, Marc Verbraak. Ook deze kon echt niet verder in de wedstrijd. Met wat verschuivingen in het veld werd dit nadeel opgelost. En nog steeds stond de verdediging als een huis. Na het wegsturen van Glenn Nuijten mocht deze naar tien minuten weer op het veld zijn kunsten vertonen. Meer dan gedreven ontving deze al gouw de bal waardoor the Panthers aan meer dan verdedigen konden denken. Met een briljante ingeving van spelverdeler en aanvoeder van het Panthers team Jeffrey Nuijten (ja broer van) kon deze twee minuten voor het rust signaal Vincent Lehmann op de wing positie bereiken, deze had vrijbaan naar de try-line en kon de eerste score op het bord zetten. Mede door de vervelende wind ging de conversie mis. 5-0. Dat was dan ook meteen de rust stand.
Tweede helft begon zoals de eerste eindigde, een Haagsch team wat probeerde druk te zetten een Panthers team dat aan het verdedigen was. Toch kreeg deze helft een totaal ander gezicht. Mede door de wind verdeelde Jeffrey Nuijten van rechts naar links en konden de Haagsche mannen elke keer als ze weer wat terrein winst hadden geboekt weer terug. In de tweede minuut van de tweede helft mocht wederom een Panther met geel voor tien minuten naar de kant, Herman van Eikeren was nu het haasje, gelukkig mocht de echte veroorzaker van het opstandje van Haagsche kant ook tien minuten vertrekken.
Dat deze helft anders was bleek al door het feit dat de Hagenaren niet eens meer in de buurt konden komen van the Panthers try-line. Onder leiding van de spelverdelers Rabbe Borchert en Jeffrey Nuijten luide nu The Panthers de klok, aanval na aanval wisten de Panthers dichter bij de achterlijn te komen. In de 6de minuut van deze helft wist Glenn Nuijten met het nodige slalom werk door de Haagsche verdediging te komen. 10-0. Toch duurde het weer een dikke 15 minuten voordat weer een uitgespeelde kans en de bal bij de vrij gespeelde Vincent Lehmann terecht kwam. Vincent had dan ook geen enkele moeite om de try lijn te halen voor de derde Pink try. 15-0. Hier knakte echt het Haagsche verzet. Gevolg een bijna gelijke actie en in de 30ste minuut scoorde Vincent zijn derde en Panthers vierde try. Hierdoor waren de volle punten (5) binnen voor the Pink Panthers. Toch was met name Peter Waardenburg normaal goed voor toch wel één of twee try’s niet helemaal naar wens. In de aller laatste minuut wist Peter met een aanval in zijn eentje van rechts achterin, recht door het midden in een ware slalom, ontwijk bewegingen iedere Hagenees te ontwijken en toch zijn wekelijkse try mee te pakken. Dit onder de palen waardoor ook de conversie eens geraakt kon worden. 27-0 was dan ook de einduitslag.
Een terechte uitslag waar 22 spelers met uitstraling van een team wat staat als een huis, samen super veel werk hebben verzet. Kortom weer een degelijk stuk werk dat is neergezet.
De competitie is nog niet helemaal klaar komende zondag weer een pot rugby tegen dat zelfde Haagsche RC team nu in Den Haag, een inhaal wedstrijd van 6 november 2011.
Kick Off 14.30 uur

Zorgen over betrokkenheid politie Heuvelrug

HEUVELRUG  Ondernemers op de Heuvelrug willen dat de politie serieuzer met diefstallen en overvallen omgaat. Vorige week donderdag werd een Amerongse ondernemer stilletjes beroofd, de dag erna een hotel in Maarsbergen. Aangifte doen konden beide ondernemers pas dagen of zelfs weken later.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Gesteggel over kosten opruimen bom

RHENEN  Binnen een paar weken wordt duidelijk wie er opdraait voor de kosten van het opruimen van de vliegtuigbom in Elst, eind vorig jaar. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Rhenen gezegd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Larsheim Tennis start lustrumjaar met Open Dubbel Veteranentoernooi

LEERSUM  Dit jaar bestaat tennisvereniging Larsheim vijftig jaar en dat wordt gevierd. Naast een aantal festiviteiten wordt er een extra open toernooi gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Voorlichtingsbijeenkomst voor senioren over WMO

DRIEBERGEN  Het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug houdt op maandag 6 februari voor leden en niet-leden van de ANBO, KBO, PCOB en Spreekbuis 55+ een voorlichtingsbijeenkomst over veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de functie van het Steunpunt Welzijn,

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van woensdag 25 januari 2012
Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Opbrengst lichtbakken: €1000 per jaar

HEUVELRUG  De gemeente heeft via de C&W groep de eerste twee lichtbakken verkocht. Een lichtbak brengt de gemeente €1000 per jaar op. De gemeenteraad moet wel per lichtbak nog een omgevingsvergunning verstrekken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Convenant benadrukt samenwerking bij Voor- en Vroegschoolse Educatie


ZEIST  De gemeente Zeist, MeanderOmnium, CumulusWelzijn, Vitras/CMD, twee organisaties van kinderopvang en drie Zeister schoolbesturen voor basisonderwijs, ondertekenden op dinsdag 24 januari het Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Zeist.

vergroot foto

Met het tekenen van deze overeenkomst bekrachtigen deze organisaties de afspraken die zij met elkaar maakten om kinderen met taalachterstanden op de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in het basisonderwijs extra ondersteuning te geven. Hierdoor hebben deze kinderen een betere start als zij in groep drie van het basisonderwijs beginnen.
Afspraken
Een van afspraken is om ervoor te zorgen dat er voldoende peuterspeelplaatsen en basisscholen zijn waar deze extra taalondersteuning wordt gegeven. Een andere belangrijke afspraak is dat er een goede overdracht is van de leergegevens van een leerling tussen peuterspeelzaal/kinderopvang en de basisscholen. “Investeren in onderwijs is investeren in de toekomst. Kinderen hebben veel profijt van Voor- en Vroegschoolse Educatie en daarmee betere kansen in de rest van hun leven. Ik ben er trots op dat we met dit Convenant de VVE meer aandacht kunnen geven en onze samenwerking rond het onderwijs aan jonge kinderen verscherpen,” vertelt wethouder Onderwijs en educatie, Bodes de Vries.

Wat is VVE?
Voor- en Vroegschoolse Educatie is een erkend educatief programma dat is bedoeld om taalachterstanden bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand aan te pakken. Voor het wegwerken van taalachterstanden is bekend dat een vroege aanpak het beste effect heeft. Juist daarom is het zo belangrijk om al op de peuterleeftijd extra stimulering te geven.

Lions cheque voor STOPhersentumoren

MAARSBERGEN  In hun ‘clubhuis’, het Museum Valkenheide, heeft Jan-Willem van Norel namens de Lionsclub Maarn-Maarsbergen een cheque van € 2.500,- uitgereikt aan Klaske Hofstee. Het bedrag is bestemd voor de stichting STOPhersentumoren.

Lees verder op de website van De Kaap

Leersums zwerfvuil dit jaar ook opgeruimd

AMERONGEN/LEERSUM  Jaarlijks wordt door vrijwilligers in heel Nederland op dezelfde zaterdag in maart het zwerfvuil opgeruimd. Dit jaar zal dat op 10 maart zijn. Naast de opschoonploegen in Maarn, Doorn en Driebergen organiseren Wim Kimmel en Tonny Lammers, onder de vlag van de vereniging Dorp en Natuur, de zwerfvuil opruimdag in Amerongen en Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

Veenendaal wijst Heuvelrug de deur

HEUVELRUG   Het bestuurlijk platform Zuidoost Utrecht is op sterven na dood. ,,Als je er geen inspiratie meer uithaalt dan moet je er ook geen tijd meer insteken”, verklaarde burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal vorige week.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van donderdag 26 januari 2012
Regendruppels
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Winterbloeiwandelingen in het Von Gimborn Arboretum

DOORN  De jaarlijkse winterbloeiwandeling in het Von Gimborn Arboretum wordt op zondag 29 januari gehouden. Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids wordt er gewandeld langs bijzondere struiken en bomen die juist in de winter in bloei staan.

Lees verder op de website van De Kaap

Willems blokkeert nu ook rondje Dennenburg

DRIEBERGEN  Na twee jaar geleden al met een paaltje een uitloper van het pittoreske Kloosterlaantje te hebben geblokkeerd heeft Maik  Willems -eigenaar van landgoed Dennenburg- nu over de volle breedte van hetzelfde pad een ijzeren hek geplaatst. Omwonenden weten niet goed raad met de kwestie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Nieuwe gemeentegids Zeist verkrijgbaar in publiekshal

ZEIST  De nieuwe gemeentegids van de gemeente Zeist ligt vanaf vandaag in de Publiekshal. Belangstellenden kunnen een exemplaar gratis afhalen. De gids verschijnt voor het eerst in een beperkte oplage van 5.000 exemplaren.

Duurzaamheid
De gemeente Zeist is een duurzame gemeente en heeft besloten om de gids niet meer huis-aan-huis te laten verspreiden. Deze uitgave is een samenwerking tussen de gemeente Zeist en uitgeverij FMR Producties.

Informatie
Belangstellenden kunnen een exemplaar gratis afhalen bij de publieksbalie van de gemeente Zeist. Daarnaast wordt de gids overhandigd aan alle nieuwe inwoners en wordt deze uitgedeeld in onze verzorgingshuizen. De gemeentelijke informatie die in de gids staat, is ook te vinden op de website van de gemeente Zeist www.zeist.nl. De contactgegevens van verenigingen en instanties zijn te vinden op Zeist.digigids.nl.

Literaire avond met Wanda Reisel bij boekhandel Jacques Baas

DRIEBERGEN  Schrijfster Wanda Reisel is op donderdag 2 februari te gast bij Boekhandel Jacques Baas. Vooral dankzij haar laatste boek Nacht over Westwoud is de succesvolle schrijfster momenteel een veelgevraagde gast.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeente Zeist zet Social Return in bij inkopen 


ZEIST  De gemeente Zeist neemt met ingang van 2012 bij inkopen en aanbestedingen ‘social return’ als contractvoorwaarde op. Dit heeft het college van B&W onlangs besloten.Het opnemen van ‘social return’ als contractvoorwaarde houdt in dat de gemeente Zeist bij grotere aanbestedingen, met een contractswaarde vanaf €200.000,-voor diensten en vanaf €250.000,- voor werken, in het contract opneemt dat er bij de uitvoering van de opdracht ook mensen moeten worden ingezet met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Zeist zet dit instrument in bij opdrachten die worden gegeven voor ‘diensten’ en ‘werken’ zoals onderhoudsdiensten en bouwkundige werken.

Waarom social return?
De gemeente Zeist wil als duurzame gemeente in 2015, 100% duurzaam inkopen. Dit betekent dat de gemeente bij inkopen duurzaamheidcriteria toepast en de arbeidsparticipatie van de groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil stimuleren. Duurzaamheidcriteria zijn gericht op milieuaspecten, eerlijke beloning, goede werkomstandigheden en het aanmoedigen van arbeidsparticipatie.

Wat is social return?
Social return houdt in dat een opdrachtgever, zoals de gemeente Zeist, contractueel sociale voorwaarden stelt aan een opdrachtnemer. In het kader van inkoop en aanbesteden gaat dit over het opnemen van sociale voorwaarden bij een aanbesteding, bijvoorbeeld het positief gewicht geven aan het feit dat een bedrijf medewerkers in dienst heeft die een afstand hebben tot arbeidsmarkt. Social return heeft voor de gemeente Zeist als doel om zoveel mogelijk mensen met een inkomensuitkering of jongeren aan werk of werkervaring te helpen.

Neem in ‘Het Jaar van de Bij ‘deel aan de cursus voor imker!

HEUVELRUG  2012 is uitgeroepen tot Het Jaar van de Bij. Ook in onze regio haken de imkers daarop in.  Van oudsher worden er in onze regio veel bijenvolken gehouden. Zij worden onder andere ingezet bij de bestuiving van het fruit en bij de oogst van heidehoning. Bijen zijn nodig voor de instandhouding van de natuur.

Nu er de laatste jaren sprake is van sterfte onder bijen, wordt het belang van het houden van bijen terecht steeds meer benadrukt. Het is een zeer boeiende hobby. De imker raakt direct betrokken bij hoe het er aan toegaat in een bijenvolk. Daarnaast is de imker op een bijzondere manier betrokken bij de natuur.
Juist nu, in deze tijd van bijensterfte, is er grote behoefte aan meer imkers om de bijenstand in ons land op peil te houden.
De cursus bestaat uit acht tot tien theorielessen en acht praktijklessen. De theorielessen worden vanaf maart gehouden in Dorpshuis ’t Trefpunt te Austerlitz. De praktijklessen vinden plaats gedurende het hele bijenseizoen op die momenten dat het nodig is om in de bijen te werken, vanaf de eerste voorjaarsinspectie in april tot en met het honing slingeren en het zogenaamde inwinteren in augustus/september.
De cursus staat onder toezicht van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), die ook de diploma’s verzorgt. Gedurende de cursus ontvangt iedere deelnemer gratis het vakblad Bijenhouden.
De kosten voor de totale cursus bedragen slechts € 150,-.
Er zijn nog plaatsen vrij, reageer snel!

Voor meer informatie over de cursus kunt u bellen of mailen naar:
Leo Gensen, tel.: 0343-597519, e-mail: gensen@casema.nl
U kunt ook informatie vinden op www.bijenvereniging-driebergen-doorn.nl

Expositie schildersclub Sparrenheide

DRIEBERGEN  De voltallige schilderclub en vele genodigden woonden vorige week de feestelijke opening bij van de schilderijenexpositie die in Sparrenheide te bewonderen is. De expositie toont de mooiste werken die de amateurschilders in de afgelopen twee jaar hebben gemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Kazerne in Doorn heeft toekomst’

DOORN  ,,Ik ben geschrokken dat de minister een besluit om 2000 man te verhuizen neemt op basis van cijfers die niet kloppen.” Dat zei wethouder Roy Pamboer (VVD) vorige week bij de presentatie van het rapport dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft gemaakt over de toekomstbestendigheid van het Korps Mariniers in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Lampionnenoptocht in Doorn

DOORN   De Oranjevereniging Doorn organiseert 31 januari op veler verzoek een lampionnenoptocht, Het verzamelen voor deze optocht vindt plaats vanaf 19.15 uur bij het centrale kantoor van de stichting Welnuh/voormalige kerk aan het Kampwegplein.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van vrijdag 27 januari 2012
Diversen
tijd: 12:30 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Oranje in Rhenen

RHENEN  Op de verjaardag van H.M. de koningin, 31 januari 2012, wordt tussen 19.00 en 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen de tentoonstelling “Oranje in Rhenen” geopend. Deze expositie is bedoeld als opmaat naar het bezoek van de Koninklijke familie aan Rhenen op 30 april a.s.

Het middelpunt van de tentoonstelling is een in opdracht van het gemeentebestuur door de Rhenense kunstenaar Wim de Haas vervaardigd portret van koningin Beatrix dat bij de start van de tentoonstelling door burgemeester Joost van Oostrum, samen met de schilder wordt onthuld.

Daarnaast worden een aantal afbeeldingen van de koningin uit de kunstcollectie van ING Bank geëxposeerd. En dertig foto’s van eerdere bezoeken van leden van het Koninklijk Huis aan Rhenen van de historische vereniging.
In de hal zal ook nog door de historische vereniging gerestaureerd filmmateriaal van bezoeken aan Rhenen worden vertoond en laat mevrouw Walstra uit Rhenen haar verzameling wandborden van de Oranjevereniging zien.

Belaagd

ZEIST  Omstreeks 19.50 uur werden agenten naar de Hoog Kanje gestuurd, omdat daar iemand zou zijn die belaagd was. Ter plaatse troffen de agenten een 18-jarige man uit Zeist aan. Hij was op de Hoog Kanje belaagd door drie jongens.

Eén van de drie zou de man hebben geslagen met een groot voorwerp. Agenten zochten op basis van een signalement naar de drie jongens. Zij werden aangetroffen op de Hoog Kanje ter hoogte van de Gr. Lodewijklaan. De drie verdachten, 15 en twee van 16 jaar, allen uit Zeist, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huizen Rhenenaren mogelijk doorzocht op 30 april

RHENEN  Bewoners van het centrum in Rhenen lopen kans dat hun huizen rond Koninginnedag worden doorzocht door de politie. Dat heeft de gemeente donderdagavond gezegd op een informatiebijeenkomst over het bezoek van de Koninklijke familie aan Rhenen en Veenendaal.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Driebergse wals voor zeilmeisje

DRIEBERGEN  Wereldnieuws was het, toen Laura Dekker zaterdag met haar zeilboot aanmeerde in de haven van het eiland Sint Maarten. Met haar 16 jaar en 123 dagen is ze de jongste zeilster ooit die zelfstandig de wereld is rondgevaren.

Lees verder op de website van De Kaap

Tunneltjes centrum Maarn dicht

MAARN  In verband met de sloop van het midden en zuidelijke deel van de tunneltjes over de Raadhuislaan zijn deze maandag 30 januari vanaf 09.00 tot en met woensdag 1 februari 19.00 uur gesloten voor alle verkeer.

Lees verder op de website van De Kaap

De burger denkt: ‘ze zoeken het zelf maar uit’

HEUVELRUG  De gemeente en de inwoners begrijpen elkaar niet. Er is een gapende kloof tussen gewone Heuvelruggers aan de ene kant en het college, de ambtenarij en raadsleden aan de andere kant.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zaterdag 28 januari 2012
Kraampjes op de Traaij
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Musketiers krijgt niet wat het verdient

ELST  De thuiswedstrijd tegen VOP is voor Musketiers niet geworden wat het er van had gehoopt. Tegen de ploeg uit Amersfoort werd er goed gevoetbald, maar stond het na negentig minuten wel met lege handen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

SVMM toont karakter en wilskracht in de wedstrijd tegen Focus ’07

MAARN   In een wedstrijd waarin van goed voetbal geen sprake was, toonde SVMM het laatste half uur van de tweede helft karakter en wilkracht en won uiteindelijk verdiend met 4-3 van een volledig ingestorte Culemborgse ploeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Braakballen

LEERSUM  De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum organiseert op woensdagmiddag 1 februari een kindermiddag rond het thema uilen. Na een inleiding over uilen en hun prooidieren mogen de kinderen zelf een braakbal uitpluizen op zoek naar muizenskeletjes.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV pakt verdiend punt tegen een sterk spelend JSV Nieuwegein

DOORN   In een wedstrijd waarin het aan vechtlust en strijdbaarheid zeker niet ontbrak, behaalde het thuisspelende DEV een verdiend gelijkspel tegen JSV Nieuwegein.

Lees verder op de website van De Kaap

DVSA op eigen terrein onderuit tegen Eminent Boys uit Utrecht

AMERONGEN  In een wedstrijd waarin DVSA bij lange na niet bracht wat de ploeg in zich heeft, ging de koploper in de zaterdag vijfde klasse op eigen terrein met 1-3 hard onderuit tegen het laaggeklasseerde Eminent Boys.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkiezing Conciërge van het Jaar

HEUVELRUG   D66 organiseert voor de derde keer in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de ‘verkiezing van de Conciërge van het Jaar’. Conciërges leveren een belangrijke bijdrage aan het goed functioneren van een school en vooral ook aan de veiligheid en netheid op scholen.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van zondag 29 januari 2012
Een braam
tijd: 13:20 uur   temperatuur: -0 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Teleurstellende 3-3 tegen FC Weesp van FC Driebergen

DRIEBERGEN  In een totaal andere wedstrijd dan de sensationele overwinning op koploper De Meern vorige week verliep de thuiswedstrijd tegen een stug spelend FC Weesp heel anders dan de ploeg zich had voorgesteld.
Het lag niet aan de inzet maar de zo sterke achterhoede van een week geleden werd in deze wedstrijd herhaaldelijk op de proef gesteld door de tegenstander.

Vergroot   foto1  foto2  foto3  foto4  foto5  foto6

Het werd een sportieve strijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Vriesenga uit Bilthoven met een sterk begin en een aanvallende instelling voor een goed resultaat wat ook bleek want in de eerste minuten waren er al kleine kansen van Robin Notenboom en Jelle Adema.De grootste mogelijkheid kreeg Bart Poos die zijn schot van 25 meter uitstekend gestopt zag door de veel tegenhoudende keeper van FC Weesp
Na dit eerste kwartier werd het FC Weesp duidelijk dat als er zo gespeeld wordt geen schijn van kans had tegen FC Driebergen en kreeg steeds meer vat op het spel en de verdediging van FC Driebergen lieten nog wel wat steekjes vallen maar het bleef 0-0 tot in de 20 minuut een schot wat lichtelijk van richting veranderde over doelman Michel van Bruggen in het doel verdween 0-1.De voorhoede van FC Driebergen probeerde nog voor de rust de aansluittreffer te maken wat ook lukte in de 38e minuut werd een mooie voorzet van Jelle Adema afgerond door een uitstekende kopbal van Nicky Swaen 1-1.
Het werd zelfs 2-1 voor de thuisclub door een geweldige schuiver van Robin Notenboom onhoudbaar voor de FC Weesp doelman. Rust 2-1
Een 2e helft die wat slordig begon maar onverwachts toch een ander wending kon krijgen .
Een vrije trap van Jelle Adema werd door de muur met de hand gekeerd binnen de 16 meter en de scheidsrechter floot voor een strafschop. De speler die al 4 strafschoppen feilloos had benut dit seizoen Kevin van Woudenberg benutte deze unieke kans helaas niet, de te zacht ingeschoten bal was een makkelijke prooi voor de doelman van FC Weesp.Het bleef 2-1
Dit gaf de spelers van FC Weesp vleugels en begon met diverse aanvallen op het doel van FC Driebergen wat al in de 63e minuut resultaat opleverde een snoei hard schot van 25 meter afstand belande onhoudbaar tegen de touwen .2-2
10 minuten later werd het zelfs 2-3 door een terecht toegekende strafschop, een te zacht terug spelende bal op doelman Michel van Bruggen leidde dit in en die niets anders kon doen dan zijn tegenspeler te haken. Dit buitenkansje werd uitstekend benut.
Na deze domper bleef men toch geloven in een beter resultaat wat ook lukte in de 85e minuut werd een bal diep in de 16 meter gespeeld en werd verkeerd door een verdediger beoordeeld en scoorde in eigen doel.3-3 de laatste 5+4 minuten blessure tijd was het spannend en zat je toch nog te wachten op de overwinning maar dat lukte helaas niet .
Zo behaalde FC Driebergen toch nog een punt.
Volgende week de uitwedstrijd in Amersfoort tegen De Posthoorn aanvang 14.30 uur

Koploper HDS wint en ziet de concurrentie punten verliezen

LEERSUM  Koploper in de zondag vierdeklasse HDS won het uitduel tegen MSV ’19 uit en in Montfoort met 1-2 en zag de directe concurrentie punten morsen.

Lees verder op de website van De Kaap

Ton overschrijding bij herbouw SGM

MAARSBERGEN  Wethouder Van Oostrum toverde donderdag voorafgaande de raadsvergadering een nieuwe financiele tegenvaller uit de hoge hoed. Asbestverwijdering bij de renovatie van de Scholen Gemeenschap Maarsbergen levert een extra €96.000 aan kosten op. Van Oostrum wil haar ambtenaren nu beter laten rapporteren en politiek bewust maken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Nederlandse kampioenen bij zwemvereniging de Zwoer

DRIEBERGEN  Afgelopen weekend vond in Terneuzen de Open Nederlandse Masterkampioenschappen plaats. Ook vanuit de zwemvereniging de Zwoer werd aan dit Internationale toernooi meegedaan. De verwachtingen waren hoog gespannen omdat er bewust naar dit weekend was toegewerkt door de deelnemers. Trainingsinzet werd erop afgestemd.

Vergroot foto

Helaas moest door persoonlijke omstandigheden een zwemmer van het estafette team in de week voor de wedstrijd zich afmelden. Hij kon echter vervangen worden door een andere zwemmer en naar later bleek ook met succes.
Op de vrijdag stonden er twee estafettes op het programma, de 4*200 meter vrije slag en de 4*100 meter wisselslag, gemengd. Gemengd betekent dat er 2 heren en 2 dames mee moeten doen. Als eerste stond de 4*200 vrije slag op het programma. De spits werd hierbij afgebeten door Suzanne Lange die een prima tussentijd van 2.13,79 op de klokken liet verschijnen. Hierna moest Joan Mulder aantreden. Hij had deze week speciaal getraind omdat hij als vervanger moest aantreden. Hij was voor de start zichtbaar gespannen, maar wist alsnog een prima tijd te zwemmen. Helaas lagen ze hierna wel op de derde plaats. Als derde moest Sigrid Dogger in het water. Zij wist een gedeelte van de achterstand in te lopen, maar nog niet voldoende voor de overwinning. Als laatste ging Dennis de Groot van start. Bewust was gekozen voor deze volgorde zodat er als laatste een snelle zwemmer een mogelijke achterstand nog kon inlopen. De concurrenten hadden gekozen voor een andere aanpak waarbij zij als laatste een langzamere zwemmer lieten starten. Na een zeer spannende laatste 200 meter bleek dat Dennis als eerste kon aantikken in een nieuw Nederlands Masterrecord. De vreugde was enorm gezien de tegenslag in de laatste week van de voorbereiding.
Later werd ook nog de 4*100 meter wisselslag gezwommen. Het was goed te zien dat de spanning nu verdwenen was. Het team stond als 4e geplaatst, maar door ijzersterk zwemmen van alle 4 de zwemmers werd toch het podium nog bereikt, een derde plaats in een nieuw scherm clubrecord van 4.48,83.
Individueel werd er gezwommen door Sigrid Dogger en Judith Cromjongh. Sigrid wist op de 800 meter vrije slag een prima 4e plaats te behalen in een persoonlijk record van 10.16,78. Judith wist, zeer tegen de verwachting in, haar eigen persoonlijke Nederlandse Record nog scherper te stellen. Nu in 2.39,79. Uiteraard werd ze, met deze tijd, eerste.
Op de zaterdag was er als toetje alleen nog voor Judith en Sigrid de 100 meter rugslag. Judith wist haar titel op deze afstand te prolongeren. Sigrid wist in een zeer spannende race helaas net geen medaille te pakken, ze was 0,05 seconden te laat voor de derde plaats, maar wel in een prima tijd.

Agenten uitgescholden

ZEIST  Op zondag 29 januari fietsten agenten rond 03.00 uur over de 2e Dorpsstraat, toen zij werden uitgescholden door een man. Zij hebben de 39-jarige man uit Zeist hierop aangehouden en meegenomen naar het arrestantencomplex in Houten. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen

ZEIST  Zondag 28 januari kreeg de politie rond 00.00 uur melding dat een groep jongens vernieligen pleegde aan de Slotlaan. De jongens kregen het bevel om weg te gaan en mochten deze nacht niet meer in dat gebied komen.

Later zagen agenten vijf van hen (van 15, 16 en 17 jaar uit Zeist en Huis ter Heide)  in een horecagelegenheid in dat gebied, en hebben hen aangehouden. Ze kregen een bekeuring.

Veelzijdige expositie in het Kunstgilde

LEERSUM  In eht Gildehuis aan het Kerkplein te Leersum exposeren van 4 februari tot 1 maart de schilderes Rietje Vrancken, de beeldhouwer Wout Epping en de Fotogroep Kromme Rijn. De opening van deze veelzijdige tentoonstelling vindt plaats op 4 februari om 16.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Meer aanmeldingen Johan Neeskens Jeugdsportweekend

DOORN   Het Johan Neeskens Jeugdsportweekend voor kinderen met een lichamelijke beperking wordt op 3, 4 en 5 februari in RCN het Grote Bos in Doorn voor de vierde keer georganiseerd. Er gaan 36 kinderen met een lichamelijke beperking mee.

Lees verder op de website van De Kaap

Financiële bijdrage voor NL Doet aanvragen

HEUVELRUG   Het Oranje Fonds organiseert op 16 en 17 maart de landelijke, grootscheepse vrijwilligersactie NL Doet. Afgelopen jaar stak een recordaantal van 300.000 deelnemers de handen uit de mouwen bij zo’n 6000 verschillende klussen.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van maandag 30 januari 2012
Diversen
tijd: 13:10 uur   temperatuur: -2 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

College houdt meldkamer politie tegen het licht

HEUVELRUG   Het gemeentebestuur gaat de bejegening door de meldkamer van politieregio Utrecht tegen het licht houden. Dit naar aanleiding van klachten van twee ondernemers, die zich vorige week onvoldoende serieus genomen voelden door de politie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Opnieuw geen salarisstijging benw en raadsleden

HEUVELRUG  Voor het tweede jaar op rij kunnen de burgemeester, wethouders en raadsleden in januari een vrijwel identiek loonstrookje tegemoet zien. Alleen de onkostenregeling zal iets stijgen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Kansloze nederlaag korfballers Arena

RHENEN  De korfballers van Arena hebben zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen SDO. De Rhenenaren gingen in Veldhoven met 21-8 onderuit.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Doornse jeugd Elfstedentocht op ijsbaan

DOORN  Op de ijs- en skeelerbaan in Doorn zal zaterdag 4 februari de 23e jeugd Elfstedentocht gehouden worden. Voor de vijfde keer wordt de Elfstedentocht ’s avonds gehouden en zal de baan sfeervol verlicht zijn.

Lees verder op de website van De Kaap

D66: ‘Duidelijkheid over opbrengsten oude gemeentekantoren’

HEUVELRUG  D66 Utrechtse Heuvelrug heeft in de rondvraag van de raadsvergadering van donderdag vragen gesteld over de opbrengsten van de oude gemeentekantoren die als dekking dienen voor andere projecten, met name ook het nieuwe gemeentekantoor.

Lees verder op de website van De Kaap

Enervovrouwen en Volleermannen stomen door

HEUVELRUG   Met de maximale overwinningen van 4-0 op hun tegenstanders lieten de vrouwen van Enervo (tegen DOSC 1) en de mannen van Volleer (tegen Utrecht 5) zien wat hun plannen zijn: kampioen worden.

Lees verder op de website van De Kaap

The Pink Panthers, adem te kort in Den Haag

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag speelde the First XV van the Pink Panthers de laatste wedstrijd van de competitie in Den Haag tegen HRC2. Met het missen van maar liefst 12 spelers van deze selectie was het bij voorbaad een flinke uitdaging om de ongeslagen status in 2012 te handhaven. Toch gingen de mannen ervoor.
14.30 uur start HRC met de kick Off, en net als in Driebergen de week ervoor werd flink druk gezet op het verdedigende vermogen van the Panthers.

Vergroot  foto1  foto2  foto3

Dat er in slaagde de Hagenaren van zich af te houden. Wedstrijd leek een kopie te worden van die wedstrijd van 22 januari.
Hard werkend Panthers team en een constante Haagsche drang. Ondanks het verlies van al twee spelers der Panthers in de eerste 30 minuten hield deze stand en net als die andere wedstrijd wisten the Panthers te scoren vijf minuten voor rust. Met een mooi cros kickje wist aanvoeder en spelverdeler Jeff Nuijten de buiten zijde snel te bereiken en Marc van Nieuwpoort te scoren. Zonder de conversie te benutten 0-5. Net voor rust wist HRC toch nog een aansluitende penalty kick te benutten op de palen 3-5, dit was ook de ruststand.
Tweede helft een gelijk beeld. De Hagenaren probeerde er en schepje bovenop te doen. Dit vooral door op het randje van het toelaatbare te gaan spelen. Te late tackels en andere niet rugby gerelateerde acties, waar helaas niet tegen opgetreden door de scheidsrechter brachten langzaam aan een ommekeer in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd scoorde Den Haag zijn tweede penalty kick, recht voor de palen 6-5. The Panthers zo goed als leeg gespeeld, zonder de normaal door te voeren wissels gingen drie minuten voor het einde definitief door de knieën door fouten te maken in de tot dan toe niet gepasseerde verdediging kon Den Haag zij  eerste try aantekenen (in 160 minuten rugby tussen de beide teams in acht dagen) ook deze zonder de conversie 11-5. Wat the Panthers nog probeerde ze konden geen vuist meer maken.

Competitie zit er op voor beide senioren teams van the Pink Panthers. Toch gaat het rugby (gelukkig) nog door tot aan midden juni. In maart volgen nog de nodige bekerwedstrijden voor een deel van de senioren, voor de snelle en meer dan balvaardige spelers starten met trainingen voor het Sevens seizoen. Sevens is een rugby vorm van zeven tegen zeven spelers, twee helften van zeven minuten op een totaal rugby veld. Dit is ook de rugbyvorm welke zijn Olympisch debuut gaat maken tijdens de Olympische Spelen in Brazilië 2016. Eerste toernooi in deze is met Pasen in Etten Leur. 29 april is het jaarlijkse PanthersSevens waar 16 team gaan strijden om de PanthersSevensCup en PanthersSevensPlate.

Dalto kan omhoog kijken

DRIEBERGEN  In een enerverende wedstrijd tussen Dalto en Blauw Wit kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Blauw Wit kwam de snelle 8-2 achterstand niet meer te boven. Na een 14-10 ruststand bleven de Amsterdammers proberen om aan te klampen bij Dalto, maar tevergeefs.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD houdt titelaspiraties in stand

DOORN  In een niet heel hoogstaande wedstrijd heeft KCD zijn titelaanspraken volledig intact gehouden. Het bezoekende Achilles mocht alleen vlak voor rust in een wonder geloven, maar de Almelose ploeg kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Lees verder op de website van De Kaap
foto’s van dinsdag 31 januari 2012
Diversen
tijd: 12:00 uur   temperatuur: -3 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Gemeente kan door met bouwen in Doorn en Driebergen

HEUVELRUG  De woningbouwplannen in Doorn en Driebergen kunnen verder. Er leefden bezwaren tegen het woningbouwplan Kaapse Hof en er waren zorgen over rechtszaken rond het woningbouwplan Lange Dreef. Maar de gemeenteraad steunt de koers van wethouder Verhoef, zodat er snel gebouwd kan gaan worden. Het bouwplan Lange Dreef lijdt al enige tijd ‘meerdere tienduizenden euro’s verlies’ per maand.

Lees verder op op Nieuwspost Heuvelrug

Damherten en wilde zwijnen mogen afgeschoten worden

UTRECHT   Damherten en wilde zwijnen zijn niet welkom in de provincie Utrecht. Als ze toch opduiken dan zullen ze worden afgeschoten. Dat staat in een beleidsnota die gisteravond door de Provinciale Staten is aangenomen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Geen sociale woningbouw Kaapse Hof

DOORN  In het woningbouwplan voor de Kaapse Hof is geen ruimte voor sociale woningbouw. Met het bouwplan voor het braakliggende terrein in het centrum van Doorn worden afspraken uit het coalitieprogramma geschonden, zeggen CDA, ChristenUnie en SP. Volgens de drie oppositiepartijen moet er minimaal dertig procent sociaal gebouwd worden.

Lees verder op de website van De Kaap

Platform zoekt struikelblokken

HEUVELRUG   Ook dit jaar heeft het Platform voor Mensen met een Functiebeperking Utrechtse Heuvelrug (PMF) weer enkele lokale wegenbouwbedrijven bereid gevonden om, in het kader van NL Doet, hun vakmensen een dag vrijwillig in te zetten voor het wegwerken van obstakels in de openbare ruimte.

Lees verder op de website van De Kaap