heuvelrugnieuws 1 december 2012

FC Driebergen krijgt gevoelige (voetbal)draai om de oren

20121201 DRIEBERGEN  FC Driebergen liep in de uitwedstrijd tegen FC Hilversum tegen een behoorlijke zeperd aan. Met maar liefst 4-1 werd de ploeg van trainer Bert van de Brom met name in de tweede helft van het veld geveegd.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV geleidelijk aan weer terug op gewenste niveau

20121201 DOORN  Door de 1-2 overwinning op de nummer twee in de zaterdag derde klasse Odysseus, lijkt DEV geleidelijk aan weer terug te keren naar het gewenste en normale niveau.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontketend DVSA naar grote thuisoverwinning

20121201 AMERONGEN  Met als grote man Ron van Ommeren liet DVSA tegen OSO uit Loosdrecht zien dat het tot goed voetbal in staat mag worden geacht. Met maar liefst 5-0 werd Loosdrecht afgedroogd.

Lees verder op de website van De Kaap

“Burgemeester Janssen van Zeist moet opstappen”

20121201 UTRECHT  Burgemeester Koos Janssen van Zeist moet opstappen, zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Aanleiding zijn de berichten over zelfverrijking en belangenverstrengeling bij de Amarantis Onderwijsgroep. Burgemeester Janssen was daar tot begin dit jaar voorzitter van de Raad van Toezicht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Winterdromen in de Maartenskerk

20121201 DOORN  Na een afwezigheid van twee jaar, zal het Englefield Ensemble op zondag 16 december weer optreden in de Doornse Maartenskerk met een Kerstconcert voor de hele familie: ‘Winterdromen’.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterwandeling in Amerongen

20121201 AMERONGEN  Het Utrechts Landschap houdt op 5 december een winterwandeling in de natuur rond Amerongen.

Lees verder op de website van De Kaap

Faillissement Driebergs familiebedrijf De Jong

20121201 DRIEBERGEN  Voor één van de bekendste bedrijven in Driebergen-Rijsenburg, de firma De Jong Driebergen, is het doek gevallen. Onlangs heeft de rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken, dat door de eigenaren -de gebroeders Gerard en Herman de Jong- zelf was aangevraagd.

Lees verder op de website van De Kaap

Festival of Lessons and Carols

20121201 DRIEBERGEN  Het Cantatekoor Driebergen zal onder leiding van Margo van Biezen, alleen en samen met bezoekers, bekende en onbekende carols zingen tijdens het Festival of Lessons and Carols op zondag 9 december.

Lees verder op de website van De Kaap

Dominee De Goede met emeritaat

20121201 DRIEBERGEN  Predikant ds. Bert de Goede neemt na 24 jaar afscheid als voorganger van de wijkgemeente 3wijken. Hij kijkt terug op een periode van grote veranderingen in de kerkelijke organisatie die hij mede vorm heeft mogen geven en die deels gelijk liepen met zijn persoonlijke groei.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 2 december 2012

Verdiende nederlaag FC Driebergen 4-1

20121202 DRIEBERGEN Een spannende strijd zou deze wedstrijd worden, bij een overwinning zou FC Driebergen de koppositie overnemen van FC Almere, maar het werd deze natte middag een deceptie voor de elf van trainer Bert v /d Brom. Men keerde naar Driebergen terug met een 4-1 nederlaag tegen FC Hilversum.

vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4   foto5

Het begin van deze strijd begon hoopvol; al in de 2e minuut werd Mathijs Brink weggestuurd en kwam oog in oog met de doelman van Hilversum maar i.p.v. de doelman te omspelen plaatste hij de bal langs de verkeerde kant van het doel dus naast.
Twee tellen later werd een goede voorzet van de zelfde Mathijs Brink door Pascal van Doorn verkeerd beoordeeld en zijn te slappe schot ging ook naast.

Na deze speldenprikken in het begin van de wedstrijd was het gebeurd wat betreft de aanvallende impulsen van de aanvallers van FC Driebergen. Het waren de snelle voorwaartsen van FC Hilversum die de verdediging van FC Driebergen de rest van de 1e helft het heel zwaar maakten met rond de 25e minuut 2 pogingen die beiden op de kruising belanden.

In de 32e minuut kwam FC Hilversum dan ook op 1-0 voorsprong doordat een hoekschop verkeerd werd beoordeeld door de verdediging van FC Driebergen en deze stand tot de rust wist te handhaven.Rust 1-0
Direct vanaf de aftrap van de tweede helft was het Tolga Albayrak die profiteerde van een onoplettendheid van de FC Hilversum verdediging en eerst tegen de doelman aanschoot en vervolgends de rebound beheerst intikte 1-1

De vele Driebergese supporters gingen er nu goed voor zitten maar dat was van korte duur want de snelle voorwaartsen van FC Hilversum sneden via de flanken  steeds door de verdediging en zorgde voor gevaarlijke situaties voor het doel van doelman Michel van Bruggen. Binnen 15 minuten werd het lot voor FC Driebergen bezegeld in de 57e en 59e scoorde de snelle spits van FC Hilversum 2-1 en 3-1 en het was de 72e minuut dat het helemaal gebeurd was doordat het 4-1 werd.

Zodoende werd het een teleurstelling deze middag en maar weer gauw vergeten deze offday en zaterdag as 8 december de draad weer oppakken tegen Cobu-boys uit Amersfoort aanvang 14.30 de laatste wedstrijd van de 1e helft van de competitie 2012/2013

LDODK verslaat korfballers Dalto

20121202 DRIEBERGEN De korfballers van Dalto hebben verloren van LDODK. In Gorredijk gingen de Driebergenaren met 23 – 21 onderuit.


Lees verder op de website van RTV Utrecht

Overwinning HDS gebaseerd op inzet, karakter en mentaliteit

20121202 LEERSUM  Zondag derdeklasser HDS behaalde in eigen huis een op alle fronten dik verdiende 4-2 overwinning op VVZA uit Amersfoort.

Lees verder op de website van De Kaap

Sinterklaasinzameling voor asielzoekers in Leersum

20121202 HEUVELRUG  De kinderen van het asielzoekerscentrum in Leersum en de voedselbank in Doorn hebben van Sinterklaas extra cadeautjes gekregen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bruggenbouwers willen vonk doen overslaan

20121202 HEUVELRUG De groep bruggenbouwers is shocked, maar tegelijkertijd ook aangestoken door een heilig vuur. ‘Zoals het nu gaat lopen we toch vast met elkaar’.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Concert projectkoor Oriolus

20121202 DRIEBERGEN  Projectkoor Oriolus, onder leiding van André van Vliet, geeft op vrijdag 7 december een concert in de Grote Kerk van Driebergen (Hoofdstraat 115). De titel van het concert is ‘The Winter Rose’.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Subsidiestop geen strop voor dorpshuis ????

20121202 MAARN  ‘Subsidiestop geen strop voor dorpshuis’ is de kop boven het artikel in de Kaap van vorige week over het intrekken van subsidie voor het dorpshuis in Maarn. Het vervallen van een subsidie van circa ? 30.000 is wel degelijk een financiële strop. Wethouder Homan is mede verantwoordelijk voor deze bezuiniging.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterwandeling

20121202 MAARN  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn gaat op zoek naar de geheimen van de winter tijdens een speciale winterwandeling.
 
Nu de dagen snel korter worden en de laatste bladeren van de bomen vallen lijkt de natuur tot stilstand te komen. Vogels fluiten niet langer, bladeren ruisen niet meer en niets lijkt nog een geur af te geven.
Dat deze rust schijn is proberen we tijdens de winterwandeling te ontdekken. De winter is namelijk ook de tijd dat de zaden in de grond ontkiemen. De in het najaar bevruchte dieren houden rekening met de winterse kou, waardoor het ongeboren jong pas bij het lengen der dagen sneller gaat groeien. En vogels hebben na de rui een ander winterkleed waardoor ze minder opvallen, maar is dat wel de enige reden?
 
Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar de geheimen van de winter en het sluimerende leven in de schijnbaar dode natuur.
 
De excursie vindt plaats op zondag 9 december van 14.00-16.00 en start bij de RK Theresiakerk, Amersfoortseweg 48 in Maarn, bij het viaduct N227/A12.
 
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Plein Damiaanschool gepimpt met hout uit Kerckebosch

20121202 ZEIST  Op donderdagochtend 6 december opent wethouder Bodes de Vries van de gemeente Zeist de nieuwe houten speelaanleidingen op het schoolplein van de Damiaanschool aan de Graaf Lodewijklaan 6 in de wijk Kerckebosch. Dit gebeurt onder toeziend oog van de leerlingen.

De speelaanleidingen, zoals klauterstammen en houten stapstenen, zijn gemaakt van het hout van de bomen die eerder dit jaar zijn gekapt voor de vernieuwing van de wijk. De speeltoestellen zijn niet standaard maar dagen de kinderen uit om hun fantasie te gebruiken. Het schoolplein wordt zo aantrekkelijker voor ze en het gekapte hout krijgt een goede bestemming.

Na de opening van de speelattributen zetten vrijwilligers van bezoekerscentrum De Boswerf, de Klussendienst en ouders van de school ook zitbankjes en een boombank in elkaar. In de middag komt de Community Car naar het schoolplein. Leerlingen van de Damiaanschool gaan dan met kunstenaars brainstormen over de inrichting van de oude SRV-wagen. De Community Car wordt een rijdend ‘buurthuis’. De wagen kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een workshop, een theaterstuk of als informatiecentrum.

Hergebruik bomen Kerckebosch Zeist

Bezoekerscentrum De Boswerf (onderdeel van Omgevingsdienst regio Utrecht) zorgt in opdracht van de Wijkontwikkelingsmaastschappij Kerckebosch voor een tweede leven van de gekapte bomen. Dit gebeurt in samenwerking met het basisonderwijs, het Christelijk College Zeist en de Klussendienst Kerckebosch. Komend voorjaar worden er op De Boswerf houtateliers georganiseerd waarbij leerlingen uit Kerckebosch een eigen vogelnestkastje maken van het hout van de Kerckeboschbomen.


Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op.
heuvelrugnieuws 3 december 2012

Overval op sigarenzaak Driebergen

20121203 DRIEBERGEN Op de Traaij in Driebergen is maandagmiddag een overval gepleegd op een tabakswinkel.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Heuvelrugger, maak kennis met uw dorpscoordinator

20121203 HEUVELRUG  Afgelopen donderdag presenteerde wethouder Verhoef vier van zijn vijf dorpscoordinatoren. Hillridge zette ze op een soort van filmpje.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bosbad Leersum Openluchtbad van het jaar

20121203 LEERSUM  Tijdens de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem heeft bestuursvoorzitter Hans Klopper namens Bosbad Leersum de award in ontvangst genomen voor de verkiezing Openluchtzwembad van het Jaar voor de provincie Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkeersregelaar mishandeld

20121203 ZEIST  Zondagmiddag 2 december rond 16.00 uur is een 21-jarige man uit Hilversum aangehouden voor een mishandeling op de Antonlaan.

Een verkeersregelaar die tijdens zijn controle op de parkeerplaasten zijn collega te hulp schoot kreeg een kopstoot van een boze bestuurder die een bekeuring kreeg. De bestuurder reed daarna weg richting het centrum, waarbij hij met de buitenspiegel van zijn auto tegen de verkeersregelaar aan reed.
 
Op het politiebureau werd direct aangifte gedaan en in de tussentijd gingen agenten langs bij de eigenaar van de auto die was weggereden. De verdachte bleek niet thuis te zijn maar meldde zich later op de dag op het politiebureau, waarna hij werd aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen en weggesleept. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt, de verkeersregelaar zal zich onder doktersbehandeling stellen.

Stevig verzet tegen Aldi-plan

20121203 DRIEBERGEN  Het plannetje voor een nieuwe, grote Aldi middenin Driebergen heeft weinig kans van slagen. Het verzet lijkt te groot.

Lees verder op de Nieuwspost Heuvelrug

Debat over rol burgemeester bij Amarantis-affaire geëist

20121203 ZEIST  Oppositiepartijen in Zeist nemen alvast een voorschot op het rapport over misstanden bij onderwijsinstelling Amarantis. De Groene Democraten Zeist en ProZeist eisen dinsdag in een debat uitleg van burgemeester Koos Janssen over zijn rol als lid van de Raad van Toezicht.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Duur verlies Dalto

20121203 DRIEBERGEN  Debutant LDODK bleef thuis ongeslagen in de Wereldtickets Korfbal League door met 23-21 te winnen van Dalto. Het was een ware thriller waar beide ploegen bij toerbeurt aan de leiding gingen, maar waar LDODK uiteindelijk de winst binnen haalde.

Lees verder op de website van De Kaap

Geen surprise voor KCD in Waddinxveen

20121203 DOORN Een goed spelend KCD heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in Waddinxveen. KCD liet een goed spel zien waarin zij geduldig zochten naar de goede kansen, maar de afronding was niet scherp genoeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrouwen Enervo en Volleer winnen strijd tegen koplopers

20121203 HEUVELRUG  De vrouwen van Enervo blijven verbazen als debutant in de Promotieklas. Opnieuw werd een topper aan de zegekar gebonden: Majella 1 werd met 1-3 in eigen huis verslagen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 4 december 2012

Nieuwe jongerenruimte Maarn, elders juist vaker dicht

20121204 MAARN  Wethouder Van Oostrum heeft voor de Maarnse jongeren een plekje gevonden: de voormalige gemeentewerf. Bij andere jongerencentra gaan de deuren juist vaker dicht. Tot verdriet van de wijkagenten.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Heuvelrugboek van het jaar

20121204 HEUVELRUG  Overmorgen de aftrap van de verkiezing ‘Heuvelrugschrijver van het jaar’. Vandaag een toelichting door de initiator van de verkiezing.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Wethouder presenteert dorpsantennes

20121204 HEUVELRUG  Wethouder Verhoef en zijn team hebben er hard aan gewerkt, maar eindelijk  is het zover: het dorpsgericht werken kan van start. ‘Het is wel een beetje mijn kindje ja.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Slap Arena verliest van Woudenberg

20121204 RHENEN  De korfballers van Arena zijn er niet in geslaagd hun puntentotaal op te krikken. De Rhenenaren haalden vorige week het eerste puntje, maar gingen zaterdag weer hopeloos onderuit tegen Woudenberg: 9-13.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Politiek Zeist praat over rol Janssen bij Amarantis

20121204 ZEIST  De rol van burgemeester Janssen in het Amarantis-debacle blijft de politiek in Zeist bezighouden. Maandagavond hadden verschillende fractievoorzitters een besloten bijeenkomst waarin gesproken werd over het rapport over de misstanden bij onderwijsinstelling Amarantis.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

De mooiste voortuin in Maarn

20121204 DOORN/MAARN  De prijswinnaars van de voortuinkeuring van Groei & Bloei, afdeling Doorn e.o. zijn donderdag 28 november gehuldigd.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 5 december 2012

Aldi op Appelgaard van de baan

20121205 DRIEBERGEN  Er komt geen Aldi op parkeerplaats Appelgaard in Driebergen. De ‘laagwaardige’ supermarkt moet maar ergens anders een plekje zoeken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bartiméus onderzoekt overdrachten na dood man

20121205 ZEIST  Zorginstelling Bartiméus in Zeist gaat op zoek naar een goed systeem waarmee medewerkers informatie over bewoners kunnen overdragen als ze van dienst wisselen. De instelling doet dit na de dood van een man in oktober.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Gemeenteraad Zeist behoudt vertrouwen in burgemeester

20121205 ZEIST  Ondanks het Amarantis-debacle heeft de gemeenteraad van Zeist nog steeds vertrouwen in burgemeester Jansen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Word chef-kok voor vogels bij bezoekerscentrum De Boswerf

20121205 ZEIST  Op zondag 9 december organiseert Bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit ‘Word chef-kok voor vogels’.

In de winter is het voor vogels moeilijker om aan voedsel te komen. Je kunt ze helpen door op een kookstelletje een vetbol te maken en een boomstam te vullen met vet en vogelzaad. Ook kun je een pindasnoer rijgen. Leuk om te zien hoe vogels naderhand in de tuin genieten van al het lekkers.

De activiteit vindt plaats van van 12.30 uur tot 16.00 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon.

Tentoonstelling ‘vogels in de winter’
Bij de tentoonstelling ‘vogels in de winter’ die nu bij het bezoekerscentrum te zien is kom je van alles te weten over vogels in de winter. Sommige vogels vinden het hier in de winter maar koud en verhuizen naar Spanje of Afrika. Andere krijgen een dik verenkleed en zoeken een beschut plekje tegen de kou. Hoe je deze vogels kunt helpen zie je in de tentoonstelling.

Gewijzigde openingstijden van het bezoekerscentrum in de wintermaanden

Tot eind maart is het bezoekerscentrum alleen op de zondagen van 12.00 – 16.00 uur geopend. Voor groepen (school en BSO) en verjaardagspartijtjes kunt u het hele jaar door op afspraak terecht, informeer naar de mogelijkheden.Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030 – 69 22 393.

U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.Kerstmarkt op Kraaybeekerhof

20121204 DRIEBERGEN  Kraaybeekerhof in Driebergen houdt op zaterdag 15 december van 13.00 tot 18.00 haar jaarlijkse kerstmarkt.

De bezoekers kunnen op deze dag genieten van onze gezellige kerstsfeer en smullen van onze heerlijke producten van eigen bodem.
Diverse kraampjes presenteren zich op onze kerstmarkt: Mapelle sapproeverij, Atelier Totem (kunst), Dipam kaarsen,Vilten poppetjes en nog meer uit kyrgyzstan, Woninginrichting Sansbury, Natuurwinkel Amersfoort, zorgboerderij de wederkerigheid, Sieraden van Hennie van de Linden, Taragh Food Company met jams, marmelades, chutneys etc. Zeger Zandee met stenen voorwerpen en kristallen en nog veel meer….

Verder kunt u ook deelnemen aan activiteiten zoals een workshop klankhout en speksteen door Vincent de Vries en kerststukjes maken met Thea en Lineke. Peuteropvang de Wolkenwagen heeft een speciaal programma voor de kleintjes.
Dit jaar kunt u voor het eerst op ons landgoed een biologische kerstboom leasen via Randijk hoveniers.
Zo bezorgen we u en de boom een mooie kerst, deze actie start al op 6 december, wees er dus snel bij! http://www.adopteereenkerstboom.nl/

Het restaurant van Kraaybeekerhof  heeft deze dag een centrale plaats midden tussen de kraampjes. Schuif  aan  in onze levende kerststal voor een winters diner. Vuurkorven, buiten eten, sfeerverlichting en een levende kerststal maken een unieke sfeer. U kunt hier terecht van 13.00 tot 22.00 uur. Voor het diner is het aan te raden te reserveren(0343-533885/ gastronomie@kraaybeekerhof.nl). Het restaurant in het koetshuis is gesloten.

Ook kunt u op deze dag vanaf 11 uur een bezoek brengen aan de opendag van onze academie en deelnemen aan prikkelende workshops en informatie krijgen over o.a. de opleidingen Natuurvoedingskundige en Natuur in Leiderschap.
www.kraaybeekerhof.nl

U bent van harte welkom vanaf 11.00 uur op ons Landgoed Kraaybeekerhof
Diedrichslaan 25
3971 PA Driebergen
0343 512925
www.kraaybeekerhof.nl

Over het hoofd gezien

20121205 ZEIST  Op dinsdagavond  reed een 28-jarige automobiliste uit Zeist over de Breullaan. Zij sloeg op een gegeven af en zag een bromfietser, die over het fietspad naast de weg reed, over het hoofd.

De 49-jarige bromfietser uit Den Dolder werd gelanceerd en kwam vier meter verderop op het wegdek neer. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Tienerdisco met verkleedthema in DJOI

20121205 DRIEBERGEN  Er is vrijdag 14 december weer een tienerdisco in Jongerencentrum DJOI van Welnúh. Het thema voor deze laatste disco van het jaar is kerst.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderactiviteit in Von Gimborn Arboretum

20121205 DOORN   Kinderen kunnen op 9 december een adventkrans maken in het Von Gimborn Arboretum. Deze krans zal bestaan uit 2 kransen die versierd kunnen worden, met groen of ander materiaal.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstboom voor Tweede Kamer komt uit Amerongen

20121205 AMERONGEN De kerstboom van de Tweede Kamer staat er weer vanaf 7 december. Staatsbosbeheer schenkt deze 12 meter hoge kerstboom aan de huiskamer van de Nederlandse politiek.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 december 2012

Heuvelrug leest weer minder kranten

20121206 HEUVELRUG  Heuvelruggers lezen steeds minder kranten, terwijl uitgevers zich verder uit de Heuvelrug terugtrekken.  Dat blijkt uit de oplagecijfers van Cebuco.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Maarsbergen oneens over kruispunt

20121206 MAARSBERGEN  De bevolking van Maarsbergen kan het maar niet eens worden over de reconstructie van hun kruispunt. Het dwingt de gemeenteraad tot een salomonsoordeel.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Nieuwjaarsfeest in De Binder

20121206 LEERSUM  Door het succes en de positieve reacties van vorige jaren zal ook dit jaar een nieuwjaarsfeest in De Binder worden gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Wmo-klanten in de gemeente Zeist tevreden

201212-6 ZEIST  De gemeente Zeist heeft een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren onder Wmo-cliënten die in 2011 een aanvraag hebben gedaan.

Daarin is bijvoorbeeld onderzocht hoe het contact met de gemeente verliep met betrekking tot een aanvraag van WMO-voorzieningen en hoe de levering van de hulpmiddelen ging. Het onderzoek is gedaan door middel van telefonische enquêtes met bijna 100 respondenten.

Naast enquêtes zijn er ook nog gesprekken gevoerd met partners en belanghebbenden van de gemeente in het kader van de Wmo. Dit waren onder andere de Wmo-raad, Meander Omnium en het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist (GPPZ). Het onderzoek werd uitgevoerd door bureau Companen.

Onderzoek
De gemeente Zeist kreeg een 7,4 voor de manier waarop met een aanvraag werd omgegaan en afgehandeld. Verder bleek uit de rapportage dat de cliënten die een persoons gebonden budget hadden en daar zelf de hulp voor inkochten, deze hulp als “goed” waardeerden. De gemeente scoorde verder goed op het aanbieden van voorzieningen zoals wonen, rolstoelen en vervoer. Wmo-cliënten gaven hier een 8,0 voor.

Aanbevelingen
Er waren ook punten van verbetering. Zo zullen cliënten beter geïnformeerd worden over de afhandeling van de aanvragen. Dit was het enige punt met betrekking tot het onderdeel “procedure” dat wat slechter scoorde. Verder wordt er meer aandacht gevraagd voor specifieke groepen en onderwerpen, zoals allochtonen en mantelzorgondersteuning. Ook zal de samenwerking met partners in het maatschappelijk veld verder verbeterd worden. Cliënten met problemen op verschillende sociaal-maatschappelijke vlakken treffen nu nog te vaak te veel verschillende organisaties. De gemeente en haar partners streven daarom naar een beter op elkaar afgestemde werkwijze.

Samenwerkingsprojecten
Wethouder Bodes de Vries van Welzijn en WMO: “Uiteraard zijn we blij met deze goede beoordeling. De verbeterpunten zijn deels al meegenomen in nieuwe samenwerkingsprojecten die in 2012 zijn gestart. Denk hierbij aan de “Sociaal wijkteam Zeist-Oost” en “Integrale vraagverheldering”. Bedoeling van deze projecten is dat sociaal-maatschappelijke problemen in de wijk integraal worden opgelost om, samen met andere partijen, personen die zich bij één organisatie melden volledig te helpen zodat de cliënt centraal staat. Daarnaast nemen wij de verbeterpunten mee bij het opstellen van onze nieuwe Wmo-verordening. We verwachten dat deze per 1 april 2013 ingaat.”

De Wmo-verordening wordt ingericht volgens de door de VNG ontwikkelde werkwijze “De Kanteling”. Dat betekent dat er niet meer vraaggericht, maar resultaatgericht gekeken wordt naar de hulp die een cliënt nodig heeft. Kernbegrippen hierbij zijn “eigen verantwoordelijkheid” en “maatwerk”. Voor iemand die aangeeft hulp nodig te hebben, betekent dat dat de gemeente meer vragen gaat stellen over de specifieke eigen situatie. Op basis van die gegevens wordt vervolgens meegedacht over oplossingen of het toekennen van hulp of voorzieningen.
heuvelrugnieuws 7 december 2012

Ik ben nog heel erg boos

20121207 DRIEBERGEN  Winkeliers aan de Traaij zijn boos, sommigen ook wat bang, na de overval afgelopen maandag op een sigarenwinkel. Maar ze bljven de Rode Lopers uitrollen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Honden gaan achter insluiper aan

20121207 ZEIST  Een insluiper kreeg op donderdagmiddag 6 december twee honden achter zich aan. Ondanks een beet in zijn been, wist hij te ontkomen.

In de middag bevond een 46-jarige vrouw zich in haar woning aan de Crosestein. Zij was even naar boven gelopen om iets te pakken en had op de begane grond de achterdeur niet op slot gedaan, omdat zij haar man elk moment thuis verwachtte. Toen zij na enkele minuten, rond 14.40 uur, weer beneden kwam, zag zij dat een man net via de achterdeur de woonkamer instapte. De bewoonster schrok enorm, maar herpakte zichzelf direct en riep tegen haar twee honden ‘pak hem!’.

Gebeten
De insluiper vloog ervandoor met de twee honden achter zich aan. Kort daarna kwamen de twee terug. De bewoonster besloot in de omgeving te gaan zoeken of zij de insluiper nog kon vinden. In de buurt van het park sprak zij met een vrouw. Die vertelde te hebben gezien dat één van de honden de insluiper in zijn been had gebeten. Vervolgens had zij gezien dat de verdachte op een fiets was gestapt en was weggereden in de richting van Nijenheim. De verdachte bleek niets uit de woning te hebben gestolen.

Getuigenoproep
De insluiper was een lichtgetinte man, ± 1.75 meter, 25-30 jaar, zwart haar, korte baard en hij droeg een zwarte wollen ¾-jas. Aan getuigen van de insluiping en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de Crosestein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Overstekende voetganger aangereden

20121207 ZEIST  Een automobilist reed op donderdagavond 6 december een overstekende voetganger aan. Zij raakte gewond.

Rond 22.15 uur reed een 67-jarige automobilist uit Utrecht over de Utrechtseweg, uit de richting van De Bilt en in de richting van Zeist. Vlak voor de verkeerslichten ter hoogte van het Jordan College haalde de Utrechter een andere auto rechts in, waarbij hij over de busbaan reed. Vervolgens reed de Utrechter door rood. Op dat moment stak een 22-jarige vrouw uit Utrecht de Utrechtseweg in de richting van het Jordan College over. Zij werd geschept door de auto en raakte ernstig gewond.

Naar ziekenhuis
Een ambulance bracht het slachtoffer met zwaar aangezichtsletsel over naar het UMC in Utrecht. Agenten arresteerden de Utrechter en brachten hem over naar het politiebureau. Agenten van de afdeling verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht stelden ter plaatse een onderzoek in.

Kerst met Koren in de binnenstad van Rhenen

20121207 RHENEN  Op zaterdag 15 december wordt Rhenen gehuld in kerstsfeer met muziek van Rhenense koren en ensembles.

Tussen 13.00 en 16.00 uur treden verschillende ensembles in de winkels en is er een  doorlopend optreden in de Cunerakerk met muziek van COV Euphonia, Eben-Haezer, Rhenus Cantat, The future fellows en dwarsfluitensemble Donna & dwars.

In de Cunerakerk is er vanaf 13.00 uur een doorlopend programma met optredens van COV Euphonia, Eben-Haezer, Rhenus Cantat en dwarsfluitensemble Donna & dwars. De entree is vrij.

In verschillende winkels zijn korte optredens van The Future fellows, smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen, Rhenus Cantat en Donna & Dwars. De deelnemende ondernemingen zijn HEMA, Jacq Wegh, Albert Heijn, de Koning van Denemarken, Lunchroom Misty en cafetaria Colijn.

De winkeliers zullen de binnenstad van Rhenen extra gezellig maken zodat zangers en bezoekers zich in een echte Kerstsfeer wanen.

Het initiatief Kerst met Koren is een samenwerking van het Cultuur Platform en Rhenen Shopping.

De béste accordeonisten van België

20121207 AUSTERLITZ  Op zondag 16 december om 17:30 TREF in het Beauforthuis. En er mag gedanst worden.  Op veler verzoek staat het folkmuzikanten klaar met hun trekzakken.
Én om 16:15 is er een dansworkshop Balfolk onder leiding van Louise Marius. Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek en past perfect bij de mannen van TREF.
 
TREF wordt aangekondigd als het Wonder uit Wallonie (Didier Laloy), de grote meester zelf (Bruno Le Tron) en de beste leerling van de klas (Wim Claeys). De drie accordeonisten worden begeleid door Frédéric Malempré op drums en percussie die de sfeer van de muziek versterken, bombastisch als het kan, subtiel waar nodig. En nooit ontbreekt hun geheime ingrediënt: de pittige humor waarmee de mannen van TREF hun nummers omkaderen. Balfolkdansers en studenten kunnen gebruik maken van het kortingstarief op deze avond!

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 16 december, 17:30uur 
TREF – Dampf  
entree € 17,50 | reductieprijs € 12,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Burgemeester van Rhenen twitterkampioen

20121207 RHENEN  Burgemeester Van Oostrum van Rhenen is de meest actieve twitteraar van alle burgemeesters in de provincie Utrecht. Dat blijkt uit de Burgemeestersindex.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugdhonk in gemeentewerf

20121207 MAARN  Met buurtbewoners is dinsdagavond in De Twee Marken gesproken over de vestiging van een ruimte voor jongeren van 12-16 jaar in de voormalige gemeentewerf naast de brandweer.

Lees verder op de website van De Kaap

Een jaar Fairtrade Gemeente

20121207 DOORN   Burgemeester Frits Naafs onthult zaterdag 8 december in het winkelcentrum van Doorn een bord ‘Fairtrade Gemeente’. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is de 22ste gemeente in Nederland die de titel Fairtrade Gemeente heeft verworven.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 8 december 2012

Nieuws van kinderboerderij ’t Woelige Nest

20121208 DRIEBERGEN   Vrijwilligers van de kinderboerderij staken op zaterdag 17 november hun handen uit de mouwen om de kinderboerderij winterklaar te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstuitvoering ‘Chante Encore’

20121208 DOORN   Doorns Vrouwenkoor ‘Chante Encore’ houdt ook dit jaar een kerstuitvoering. Deze keer niet in de Ludenkapel maar in de Koningshof achter de Maartenskerk in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Studiehuis stopt

20121208 DOORN   Het Studiehuis van Welnúh stopt per 1 januari met het organiseren van lezingen, workshops en cursussen. Na bijna tien jaar op dit gebied actief te zijn geweest in Doorn en vanaf 2010 ook in Driebergen hebben de vrijwilligers besloten hun functie neer te leggen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 december 2012

Korfballers Dalto blijven hekkensluiter

20121209 DRIEBERGEN  De korfballers van Dalto hebben voor eigen publiek verloren van Fortuna. Na het laatste fluitsignaal was de stand 29-23 in het voordeel van de gasten.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Plein Damiaanschool gepimpt met hout uit Kerckebosch

20121209 ZEIST  Op donderdagochtend 6 december heeft wethouder Bodes de Vries van de Gemeente Zeist samen met leerlingen van de Damiaanschool de eerste houten stapsteen op het schoolplein geplaatst in de wijk Kerckebosch.  Met groot enthousiasme gingen vervolgens de schoppen in de grond (en in de sneeuw!) voor het plaatsen van veel meer stapstenen.

vergroot foto1  foto2

Het merken ervan met een brandstempel door de leerlingen was al snel de favoriete activiteit. ‘Gemaakt van Kerckebosch hout’ staat erop.

De Klussendienst en vrijwilligers van Bezoekerscentrum De Boswerf hebben daarna de rest van het schoolplein ‘gepimpt’ met twee prachtige, grote banken, klauterstammen en een mooie boombank rondom de boom op het schoolplein.

De speelaanleidingen zijn gemaakt van het hout van de bomen die eerder dit jaar gekapt zijn voor de vernieuwing van de wijk. De speelvoorwerpen zijn geen standaard speeltoestellen en dagen de kinderen uit om hun fantasie te gebruiken. Kinderen kunnen er van maken wat ze willen. Het schoolplein wordt zo aantrekkelijker voor de kinderen en het gekapte hout krijgt een goede bestemming.

In opdracht van de Wijkontwikkelmaatschappij Kerckebosch (WOM) zorgt Bezoekerscentrum De Boswerf (onderdeel van Team Natuur- en DuurzaamheidsCommunicatie) samen met bewoners, scholen en leerlingen dat het hout van de gekapte bomen uit de wijk Kerckebosch een nieuwe bestemming krijgt. In samenwerking met het basisonderwijs, het Christelijk College Zeist en de Klussendienst Kerckebosch worden er o.a. banken, speelaanleidingen en picknickbanken gemaakt van het hout. Komend voorjaar worden er op De Boswerf houtateliers georganiseerd waarbij leerlingen van de scholen in Kerckebosch een eigen vogelnestkastje maken van het hout van de Kerckeboschbomen.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 1250 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op.

Fakkelactie Amnesty International op station Driebergen

20121209 DRIEBERGEN  De werkgroep Utrechtse Heuvelrug van Amnesty International organiseert op de namiddag van maandag 10 december een fakkelactie op en rondom het NS-station Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Vijfde Johan Neeskens Jeugdsportweekend

20121209 DOORN  Sportservice Midden Nederland verzorgt op 8, 9 en 10 februari 2013 in Doorn de vijfde editie van het Johan Neeskens Jeugdsportweekend.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 10 december 2012

Heuvelrug lobbiet in stilte voor kazerne

20121210 DOORN  Het college van benw zoekt niet langer de publiciteit in hun lobby voor behoud van de marinierskazerne. Het hanteert nu het wapen van stille diplomatie.  En het geeft daarbij geen millimeter toe.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Fietsster rijdt over sleeptouw en komt ten val

20121210 ZEIST  Zondag 9 december dacht een fietsster tussen twee auto’s door te kunnen rijden. De auto’s zaten echter aan elkaar vast met sleeptouw en de vrouw kwam ten val.

Zondagmiddag rond 16.30 uur fietste een 68-jarige vrouw uit Zeist over de Laan van Beek en Royen. Een auto met daarin een 31-jarige bestuurder uit Zeist stak het fietspad over. Aan de auto zat met een sleeptouw een andere auto vast met daarin een 35-jarige bestuurster uit Leersum. De fietsster dacht tussen de auto’s door te kunnen fietsen maar zag hierbij het sleeptouw niet. Ze kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Dalto hekkensluiter na nederlaag

20121210 DRIEBERGEN   Het is Dalto niet gelukt om de eerste volle winst te pakken. In Driebergen was Fortuna/MHIR vooral in de tweede helft beter in het afronden van de kansen.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD kan één helft aanhaken bij koploper

20121210 DOORN  Eén helft lang mocht KCD zaterdag in een stunt tegen koploper Sparta Nijkerk geloven. Maar de tweede helft was nog niet begonnen of de wedstrijd was gespeeld. En daarmee blijft de Doornse ploeg zitten in de hoek waar de klappen vallen.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV Doorn trekt ‘Grens van Tuilland’

20121210 DOORN  ,,De scheidsrechter en grensrechter hebben altijd gelijk, ook al hebben ze het soms niet.” Tweehonderd leden van DEV Doorn, ouders en gasten onderschreven dit principe zaterdag op een speciale bijeenkomst op Tuilland.

Lees verder op de website van De Kaap

Sneeuwweekeinde met driemaal verlies volleyballers

20121210 HEUVELRUG   In het weekeinde met de eerste sneeuw, moesten Enervo en Volleer voor het eerst in deze competitie drie nederlagen incasseren.

Lees verder op de website van De Kaap

Basin Street Jazzband in Champ’Aubert

20121210 DRIEBERGEN  Op  zondag 16 december speelt de Basin Street Jazzband in  “Jazz op Zondagmiddag in Champ’Aubert”.

De Basin Street Jazzband – opgericht in 1980 – heeft zich vanaf het begin laten inspireren door de jazz van de zwarte bands uit de jaren ’20 van de vorige eeuw.
De oplettende luisteraar zal echter ook invloeden bespeuren van modernere versies van de traditionele jazz,zoals de Frisco stijl van Lu Watters en Turk Murphy.
In de bijna 30 jaar van haar bestaan heeft de band opgetreden in/op talrijke bekende jazzclubs en festivals in Nederland, maar ook daarbuiten.
Onlangs werd nog een succesvolle 7-daagse tournee naar England gemaakt.

De bezetting:  

Ton van Brussel – cornet, zang, arr.
Eric Laanen – klarinet    
Richard Cochrane – trombone
Wim Deutekom – banjo
Jan Gombert  – piano
Pieter Klop  – tuba
Ger Booiman  – slagwerk, wasbord

 Zie voor meer informatie:  www.basinstreetjazzband.nl

Zaal open                  : 14.00 uur                    Champ’Aubert
Aanvangstijd               : 14.30 uur                    Boterbloem 1
Toegangsprijs              : € 10,00 per persoon                3972 SB Driebergen
Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar                Tel : 03438-14233
                                    www.champaubert.nl

Oudste Nederlandse burgemeester aan de slag in Houten

20121210 HOUTEN  De oudste burgemeester van Nederland gaat vandaag aan de slag in Houten. De 72-jarige Rudi Boekhoven blijft daar tot er een opvolger is voor de naar Schiedam vertrokken burgemeester Cor Lamers.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 11 december 2012

Landal en Centerparcs: geen bod op mariniersterrein

20121211 HEUVELRUG  Hillridge werkt graag geruchten uit de wereld: Centerparcs noch Landal Greenparks heeft een bod gedaan op het complex van de marinierskazerne te Doorn. En McDonalds?

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Defensie: Verder met Vlissingen

20121211  DOORN/DEN HAAG  Defensie gaat onverdroten voort met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de marinierskazerne in Vlissingen.  Ook als het aanvankelijk duurder is dan Doorn. Maar helemaal onomkeerbaar is de verhuizing nog niet.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Noodkreet Huis Doorn aan Tweede Kamerleden

20121211 DOORN  Een delegatie van het museum Huis Doorn is vandaag in Den Haag om Tweede Kamerleden om hulp te vragen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

John van Brenen Koninklijk onderscheiden

20121211 DOORN  John van Brenen uit Doorn is maandagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1992 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Doorn en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht.

Lees verder op de website van De Kaap

Opening Ontmoetingscentrum dementie

20121211 AMERONGEN  Het Ontmoetingscentrum Amerongen zal op 13 december van 14.00 uur tot 16.00 uur feestelijke geopend worden. Sinds half september is het Ontmoetingscentrum, gevestigd in de Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 44 (bibliotheek tweede verdieping) open op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Rotary zorgt voor kerstsfeer in Driebergen

20121211 DRIEBERGEN  De Goede Doelen Commissie van de Rotary Driebergen-Rijsenburg houdt zaterdag 15 december op het ,,Dorpsplein” tussen de Traaij en de Lei een kerstmarkt waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan het renoveren van de Heidetuin.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterevenement in het Von Gimborn Arboretum

20121211 DOORN  In het Von Gimborn Arboretum wordt op zondagmiddag 16 december een winterevenement gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrouwenzanggroep Korage meets Harmonie Aurora

20121211 DRIEBERGEN  Een bijzonder kerstconcert op zaterdag 15 december in de Grote Kerk in Driebergen. Voor de tweede keer bundelen Korage en Aurora haar krachten.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 12 december 2012

Gemeente ondertekent manifest Duurzaam Inkopen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

20121212 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat nóg duurzamer inkopen dan nu al het geval is.  Ook moeten leveranciers hun uiterste best doen hun producten te laten maken onder goede arbeidsomstandigheden, met respect voor de mensenrechten en tegen een goede beloning voor de arbeiders.

Dat alles staat in het Manifest Professioneel duurzaam inkopen, dat wethouder Bert Homan namens de gemeente heeft ondertekend.

In de afgelopen jaren hebben veel organisaties de Deelnameverklaring Duurzaam Inkopen ondertekend. Ook onze gemeente heeft zich hiertoe bereid verklaard. Het nieuwe Manifest Professioneel Duurzaam Inkopen is de opvolger van de deelnameverklaring en straalt meer ambitie uit.

In mei 2012 heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan alle decentrale overheden een brief gestuurd over duurzaam inkopen. Aanbestedende diensten worden opgeroepen om de inkoopfunctie strategisch in te zetten met het oog op het nastreven van ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen. Het is belangrijk om in alle fasen van een inkoopproces, zo mogelijk in samenspraak met het bedrijfsleven, op zoek te gaan naar kansen op duurzame, innovatieve oplossingen. Daarbij gaat het vooral om die inkopen waarbij dit substantieel kan bijdragen aan de duurzaamheiddoelen van de organisatie.

Met met slok op tegen boom

20121212 RHENEN  Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Nadat hij was gesnapt probeerde hij te vluchten en botste tegen een boom.

Omstreeks 00.45 uur werd een 27-jarige automobilist gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Hij had gedronken en moest mee naar het bureau. Toen hij dit hoorde gaf hij gas en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet en op de Autoweg botste hij tegen een boom. De man raakte niet gewond. Wel ontstond er flinke schade aan de geleende auto. De man blies uiteindelijk 650 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Staatsbosbeheer ontslaat 200 werknemers

20121212 DRIEBERGEN  Staatsbosbeheer gaat 200 medewerkers ontslaan. De reorganisatie is het gevolg van de bezuinigingen door de overheid. Daardoor krijgt de natuurorganisatie veel minder subsidie.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

CDA bedenkt reddingsplan voor Huis Doorn

20121212 DOORN Het CDA in de Tweede Kamer springt in de bres voor Huis Doorn. De toekomst van het museum is onzeker, omdat het minder subsidie gaat ontvangen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Combinatiefuncties worden in 2013 voortgezet

20121212 HEUVELRUG  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de combinatiefuncties volgend jaar continueren. In 2013 loopt de pilot combinatiefuncties in de Utrechtse Heuvelrug af.

Lees verder op de website van De Kaap

Bibliotheek kan huur in De Binder niet betalen

20121212 LEERSUM  Als het aan regiobibliotheek Z-O-U-T ligt, verhuist de bieb in Leersum naar de Schermerij. Reden: de huur in De Binder is te duur, sinds de bibliotheek € 40.000,- extra moet bezuinigen.

Lees verder op de website van De Kaap

Eén jaar Fairtrade Heuvelrug

20121212 HEUVELRUG   Ter gelegenheid van één jaar Fairtrade Heuvelrug heeft de initiatiefgroep afgelopen zaterdag twee borden ‘Fairtrade Gemeente’ aangeboden aan burgemeester Frits Naafs, die geplaatst zullen worden op toegangswegen van de gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 13 december 2012

Henk Klein Kranenburg nieuwe wethouder in Rhenen

20121213 RHENEN  Het college van b&w van Rhenen is tevreden dat Henk Klein Kranenburg namens het CDA deel gaat uitmaken van Rhenense gemeentebestuur. De installatie van Henk Klein Kranenburg als nieuwe wethouder zal dinsdag 18 december 2012 tijdens de reguliere raadsvergadering zijn.

Alle collegeleden zijn content dat het gelukt is een vervanger voor Frank Bongers te vinden. ,,Als college zijn we blij met deze ervaren kandidaat, wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking,” aldus burgemeester Joost van Oostrum. Met de nieuwe wethouder komt een eind aan de tijdelijke periode, dat het CDA na het vertrek van Frank Bongers geen wethouder in college had.

Voor burgemeester Van Oostrum is Henk Klein Kranenburg geen onbekende. ,,Samen met Henk heb ik vier jaar in provinciale staten van Utrecht gezeten. Henk is iemand, die weet waarover hij praat. Zijn belangrijkste uitdaging worden de werkzaamheden op het gebied van het sociale domein.”

Henk Klein Kranenburg is 67 jaar woont in Hagestein, is getrouwd en heeft drie kinderen. In de gemeenten Hagestein en Vianen maakte hij van 1979 tot 2002 deel uit van de gemeenteraad. Van 1994 tot 2002 was hij daar acht jaar als wethouder met de portefeuille sociale zaken actief.

Tot 2011 was Henk Klein Kranenburg namens het CDA lid van Provinciale Staten van Utrecht. Nu nog is Klein Kranenburg voorzitter van de plaatselijke afdeling van het CDA. Verder is hij op allerlei terreinen maatschappelijk actief.

Waarschuwing voor oplichters die ouderen “knuffelen”

20121213 ZEIST  Dinsdagmiddag 11 november is een hoogbejaarde vrouw op de 2e Hogeweg van haar portemonnee beroofd door twee onbekende vrouwen die hierbij een sluwe truc gebruikten. De politie wil mensen hiervoor waarschuwen.

Het slachtoffer liep die middag rond 16.20 uur met haar rollator vanaf de Slotlaan de tweede Hogeweg op. Plotseling werd zij aangesproken door twee vrouwen die haar wilden “knuffelen”en riepen dat de vrouw hun oma was. De onbekende vrouwen beroofden de vrouw vervolgens van haar portemonnee. De vrouw had direct in de gaten dat zij bestolen was en liet de politie bellen en haar passen blokkeren. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via 0900 – 8844.
Signalement
Beide vrouwen zijn ongeveer 20 jaar oud, hebben een getinte huidskleur, zijn ongeveer 1.65/1.70 meter lang, droegen een muts en spraken goed Nederlands.
 
Dezelfde dag werd er Zeist nog een andere vrouw aangesproken door twee lichtgetinte dames die op zoek zouden zijn naar hun oma. Deze vrouw heeft de dames van zich af kunnen houden. De politie waarschuwt mensen voor deze oplichters. De politie sluit niet uit gaat om dezelfde personen.

Onderzoek stenenregen station Driebergen-Zeist

20121213 ZEIST  Een regen van opspattende stenen op station Driebergen-Zeist heeft woensdagochtend drie mensen verwond. Dat meldt Sp!ts.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Kunstlessen voor middelbare scholieren

20121213 DRIEBERGEN  Vanaf januari 2013 start beeldend kunstenaar Boukje Heidema met kunstlessen voor middelbare scholieren. Iedere donderdagavond krijgen jongeren zeer uiteenlopende lessen. Ze leren iets creëren door te tekenen of te schilderen, ze maken installaties of videokunst.

Kinderen leren door kunst verder te kijken dan hun neus lang is en om creativiteit te ontwikkelen. Naast alle sociale en economische factoren die ons leven bepalen, is het vooral de cultuur die ons verbindt. De kennismaking met de wereld van de kunst stimuleert ook een creatieve benadering van vraagstukken. Kunst is een spel. Kunst is ook een taal die je moet leren. En die leer je het beste spelenderwijs. Het gaat er vooral om dat kinderen genieten van kunst.
In september 2012 is Boukje Heidema begonnen met lessen voor kinderen van de basisschool. Vanaf 2013 begint ze ook met lessen voor middelbare scholieren. De lessen zijn een zoektocht naar alles wat er mogelijk is op kunstgebied. Zo ontdekken jongeren wat je allemaal met verf kunt doen. Door veel materiaal aan te bieden, leren ze buiten de gebaande paden denken. Tijdens de lessen laat Boukje zich weer inspireren voor de volgende lessen. Het is en blijft een creatief proces. Zo ontstond in een les het idee voor het maken van een levensgrote kijkdoos.
 
Boukje studeerde in juni 2012 af aan de Nieuwe Akademie Utrecht, een vijfjarige deeltijdopleiding voor beeldende kunst. Haar enthousiasme voor de beeldende kunst wil ze graag delen met jongeren. Zo geeft ze op facebook met Jeugdatelier Boukje kunst- en cultuurtips voor jongeren.

Informatie: www.boukje-art.nl, boukje.heidema@ziggo.nl of  0343 511374
voor de kunst en cultuurtip voor jongeren: www.facebook.com/JeugdatelierBoukje

Kaarsjeswandeling in de bossen van Leersum

20121213 LEERSUM  Staatsbosbeheer organiseert op vrijdagavond 14 december een kaarsjeswandeling in het Leersumse veld. Honderden lantarentjes wijzen de wandelaars de weg tijdens een wandeling in het donker.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerst bij Vroeger en Nu

20121213 DRIEBERGEN  De Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu viert op zaterdag 15 december het kerstfeest in haar poortgebouw aan de Traay.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Dood bewoner Bartiméus geen verband met reorganisatie’

20121213 DOORN  Een onafhankelijke commissie heeft een onderzoek uitgevoerd naar de dood van een bewoner van Bartiméus in Doorn, op 18 oktober. Volgens het onderzoek is er geen direct verband te leggen tussen dit tragische incident en de reorganisatie die bij Bartiméus is doorgevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Cheque voor Ridderhof en De Wingerd

20121213 AMERONGEN  Kringloop Goed Zo uit Amerongen heeft vorige week een cheque aan Zorgcentrum De Ridderhof en Hospice De Wingerd aanegboden.

Lees verder op de website van De Kaap

Kale kerst na asbestvondst in Zeisterse flat

20121213 ZEIST  Het is tot nog toe een kale kerst voor sommige bewoners van de Geroflat in Zeist. Na de vondst van asbest kunnen zo’n 300 mensen namelijk niet de berging in en daar hebben veel bewoners de kerstspullen opgeslagen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 14 december 2012

Man rijdt onder invloed van alcohol

20121214 ZEIST   Een agent zag donderdag 13 december een auto rijden met een verlopen APK. Bij controle van de bestuurder bleek deze teveel gedronken te hebben. Het rijbewijs werd ingenomen.

Op de Boulevard zag een agent donderdagmiddag rond 14.40 uur een auto rijden waarvan de APK verlopen was. De auto werd gestopt en bij het aanspreken van de bestuurder, een 60-jarige man uit Bilthoven, rook de agent een alcohollucht. De man bleek teveel alcohol gedronken te hebben (725 ug/l) en werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Vuilnisbak opgeblazen door vuurwerk

20121214 RHENEN  Donderdag 13 december werd in de buurt van een school een vuilnisbak met vuurwerk opgeblazen. Een fiets en een auto werden vernield. De jonge verdachte moet de schade terug betalen.

Donderdagochtend rond 10.15 uur werd op de Groeneweg een vuilnisbak met vuurwerk opgeblazen. Door de klap raakte een fiets en een auto beschadigd. Een 13-jarige jongen uit Rhenen bleek dit gedaan te hebben en werd aangehouden. Na een gesprek met hem en zijn ouders mocht de jongen naar huis. De schade die hij gemaakt heeft, moet hij vergoeden.

Fietser wordt van achteren door auto geschept

20121214 DRIEBERGEN  Een fietser werd donderdag 13 december geschept door een auto. De auto belandde in de sloot tegen de wal aan. De fietser en autobestuurder werden naar het ziekenhuis gebracht.

Een 16-jarige jongen uit Odijk fietste donderdagmiddag rond 15.55 uur over de Langbroekerdijk in de richting van Langbroek. Een 74-jarige autobestuurder uit Odijk reed achter de jongen. Om nog onbekende oorzaak werd de fietser van achter geschept door de auto. De jongen belandde op de voorruit waarna hij van de auto gleed. De bestuurder stuurde hierop naar links en kwam tot stilstand in de sloot tegen de aarden wal aan. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht. De jongen hield schaafwonden over aan de aanrijding. De man uit Odijk had verwondingen in zijn gezicht.

Bezwaren Zonstraatplan afgewezen

20121214 DRIEBERGEN  Vorige week heeft de Raad van State alle bezwaren afgewezen die tegen het bestemmingsplan voor de Zonstraat waren ingediend.

Lees verder op de website van De Kaap

WOZ-waarde Heuvelrug zakt 8%

20121214 HEUVELRUG  De gemeente gaat bij de berekening van de WOZ komend jaar uit van een waardedaling van 8%. Kwijtscheldingen en niet inbare-belastingen kosten de gemeente jaarlijks bijna een half miljoen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Rhenense Woningstichting roept huurders op tot actie

20121214 RHENEN  In het voorgenomen regeerakkoord Wonen worden harde maatregelen voor de huursector aangekondigd. De Rhenense Woningstichting wil zich hier niet zo maar bij neer leggen. Daarom roept zij haar huurders op om in actie te komen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Veel animo voor collegebezoek

20121214 MAARN  Tijdens het dorpsbezoek troffen Burgemeester en Wethouders dinsdagavond zo’n 140 inwoners in De Twee Marken. Na een toelichting op de inventarisatie rondom het woonservicegebied door Lex Halsema konden de inwoners aan zes tafels in gesprek met de gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap

Kunstroute Doorn Maarn 2013

20121214 DOORN/MAARN  Het is pas december, maar toch is de organisatie van de Kunstroute Doorn-Maarn al bezig met juni 2013. Er worden nieuwe ideeën ontwikkeld, maar het succes valt of staat met voldoende deelnemende kunstenaars.

Lees verder op de website van De Kaap

VVD stoeit met winkelzondag

20121214 HEUVELRUG  Enkele prominente VVD-ers, onder wie de Driebergse oud-wethouder Bas de Vogel, hebben vraagtekens geplaatst bij het negatieve standpunt dat de VVD-fractie onlangs innam betreffende het voorstel om bij hoge uitzondering op 23 december een winkelzondag mogelijk te maken.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 december 2012

Brede School Kerckebosch Zeist stap dichterbij

20121215 ZEIST  Het college van b&w stelt de gemeenteraad voor, het scenario van een brede school in Kerckebosch met als kernpartners de Damiaanschool, de openbare Montessorischool en kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co uit te gaan werken.

Als de raad hier in februari mee instemt, kan de gemeente eind 2013 het besluit nemen of de Brede School er ook daadwerkelijk komt. Om dat te kunnen besluiten, moet op dat moment voldoende zekerheid zijn over de financiële dekking en bijkomende risico’s. Uitgangspunt is de Brede School te realiseren aan het ‘Scholenlaantje’, op de plek van de huidige openbare Montessorischool.

Wethouder De Vries: “Als de raad instemt, is de komst van de Brede School nog niet zeker maar wel een stap dichterbij. We gaan er alles aan doen om de Brede School mogelijk te maken, maar dat willen we wel op een financieel gezonde manier. De insteek van het college en de kernpartners is om via de Brede School niet alleen onderwijs en opvang te bieden, maar ook de sociale samenhang in Kerckebosch versterken.”

Drie scenario’s
In het coalitieprogramma 2010-2014 van de gemeenteraad is opgenomen dat nieuwe basisscholen in principe worden vormgegeven als ‘brede scholen’. Om dit voor de wijk Kerckebosch uit te werken, heeft de gemeente samen met medewerkers van de Damiaanschool, de openbare Montessorischool en kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Hierin zijn drie scenario’s onderzocht; niets doen, verplaatsing van alleen de Damiaanschool en de bouw van een brede school. Dit laatste scenario kwam als meest kansrijk uit het onderzoek.

Onderwijs gericht op de wijk en de toekomst
Het huidige onderwijs zoals we dat kennen gaat de komende jaren veranderen. Scholen en kinderopvang zullen steeds meer met elkaar gaan samenwerken en verbinding zoeken met andere sociale partners in de wijk en de wijkbewoners zelf. De verbinding gaat verder dan alleen het slim gebruik van gebouwen. Een eventuele Brede School in Kerckebosch speelt hierop in. Samen met nog meer sociale partners in Zeist-Oost en in overleg met de bewoners van de wijk is het doel om een toekomstbestendige (onderwijs)voorziening voor het basisonderwijs te realiseren.

Steun voor brede school
Tijdens het haalbaarheidsonderzoek hebben de bestuurders van de betreffende scholen en KMN Kind&Co hun steun uitgesproken voor de ontwikkeling van de Brede School. De directies en besturen, respectievelijk ’t Sticht en Wereldkidz, van de Damiaanschool, de openbare Montessorischool en kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co hebben samen een visie ontwikkeld op de brede school in Kerckebosch. Bij dit traject zijn ook teamleden en ouders van de scholen en medewerkers van KMN Kind&Co betrokken geweest. De partijen zijn overtuigd van het concept en willen er samen iets moois van maken voor kinderen, ouders en voor de wijk. Vanuit die gedachte wil men met elkaar de volgende fase in.

Hoe verder
Als de raad in februari 2013 met het voorstel van het college instemt, wordt gestart met de uitwerking. Gemeente, scholen en kinderopvang stellen samen een programma van eisen op. Gemeente neemt hierin het voortouw. Onderdeel van dit proces zijn afspraken over samenwerking, zowel tussen de kernpartners in het gebouw, als met betrokkenen daarbuiten. Gedacht wordt aan, in ieder geval,  het multifunctionele centrum, de school voor speciaal basisonderwijs de Stuifheuvel en de VMBO instelling het Christelijk College Zeist.
Dit proces moet leiden tot een voorlopig ontwerp dat het college eind 2013 voorlegt aan de gemeenteraad. Dat plan moet voldoende zekerheid bieden over de financiële dekking, om op dat moment een definitief besluit te kunnen nemen over de vraag of de Brede School Kerckebosch er daadwerkelijk komt.

Kerckebosch Zeist
Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Naast nieuwe huizen komen ook nieuwe of verbeterde voorzieningen in dit bosrijke gebied. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op. Zie ook www.kerckeboschzeist.nl. 

Ans Verkerk neemt afscheid

20121215 DRIEBERGEN  Na bijna twintig jaar neemt Ans Verkerk afscheid als hoofd van de Driebergse bibliotheek. Ze heeft in de loop van de tijd veel veranderingen meegemaakt en nog steeds verandert er veel.

Lees verder op de website van De Kaap

Middaginloop jongerenwerk stopt

20121215 HEUVELRUG  Naar aanleiding van de bezuinigingen op het Jongerenwerk van Welnúh zullen in 2013 de middaginlopen in alle jongerenruimtes in Leersum, Amerongen, Doorn en Driebergen gaan sluiten.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 december 2012

Dalto boekt eerste zege van seizoen

20121216 DRIEBERGEN Dalto heeft zijn eerste zege van het zaalseizoen geboekt. De korfballers uit Driebergen wonnen met 21-18 bij TOP Sassenheim.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Concerten in kerstsfeer door Stichts Mannenkoor

20121216 DRIEBERGEN  Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen, onder leiding van Piet van der Sanden, verzorgt twee concerten in kerstsfeer, op vrijdag 21 december in de Grote Kerk in Driebergen en zaterdag 22 december in de Maartenskerk in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Kinderrondleidingen in Huis Doorn

20121216 DOORN  Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen een bijzonder bezoek brengen aan het ,,paleisje” van Keizer Wilhelm. In de voetsporen van Willem van Vulpen, de jongste bediende van de Keizer gaan voor één keer deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstmatinee in Maartenskerk Doorn

20121216 DOORN  Dit jaar wordt voor de 27ste keer op Tweede Kerstdag het kerstconcert voor de hele familie in de Maartenskerk georganiseerd door de Stichting Muziek in de Maartenskerk.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstwandeltheater ‘Waar is jouw thuis?’

20121216 AMERONGEN   De tuin van het Zendings-Diaconessenhuis wordt op vrijdag 21 december omgetoverd tot een kerstwandeltheater in. Het Zendings-Diaconessenhuis presenteert dan een kerstverhaal, vol spanning, avontuur en echtheid.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 17 december 2012

Wethouder op matje om rondweg Amerongen

20121217 AMERONGEN  De wethouder verkeer moet vanavond op het matje komen. Hij heeft voor zijn beurt getwitterd, over een weg rond Amerongen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Loon naar werk

20121217 DRIEBERGEN  Na het afgelasten van de complete rugbycompetitie vorige weekeinde mochten the Pink Panthers gelukkig weer eens de rugbywei op. Tegenstander was het mede gepromoveerde Amstelveen.
Vorig seizoen waren deze ontmoetingen in evenwicht: één keer winst voor Amstelveen één keer voor the Panthers. Dus zou dit wel eens een close game kunnen worden.

vergroot foto1  foto2  foto3  foto4

Dat werd het met een einduitslag van 12-11 is het publiek getrakteerd op een zeer spannende wedstrijd waarin beide teams het beste van hun kunnen toonde. In een meer dan sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Tyke Stevenson een Engelsman die werkzaam is bij de Engelse Defensie en net over de grens woont in Duitsland. Niveau van deze scheidsrechter is ongekende weelde op de Nederlandse Rugby velden. Kort gezegd wat een weelde.

15.04 uur start de wedstrijd met de Kick Off aan Amstelveen zijde. Twee teams die er voor gingen om de punten binnen te halen. Ook twee teams die als uitgangspositie uit gingen van defensie 100% scoren komt vanzelf. Dit resulteerde in het feit dat de eerste 24 minuten er niet gescoord werd door beide teams. Tot in die 24ste minuut toen kregen the Pink Panthers de eerste mogelijkheid om de scoren te openen door middel van een Penalty Kick op de palen. Jeffrey Nuijten de huidige kicker van the Panthers miste niet 3-0. Detail voor the Pink Panthers dat vrijwel alle buitenlandse gastspelers naar hun eigen land terug zijn voor de kerstdagen. Goed is te constateren dat de eigen opgeleide spelers het prima doen op dit hoogste niveau. Vervolg van de wedstrijd bleven beide teams hard werken om te zorgen punten te krijgen. In de 33ste minuut een domme overtreding aan Panthers zijde waardoor Amstelveen langs zij konden komen met eveneens benutten van een Penalty Kick op de palen. 3-3. Panthers op zoek naar een doorgang in de Amstelveense verdediging wisten twee minuten later weer de voorsprong te pakken met de drop-kick van Jeffrey Nuijten 6-3. Toch wist Amstelveen weer langs zij te komen door wederom een Penalty Kick te benutten in de aller laatste minuut van de eerste helft 6-6 Wat dan ook de ruststand is.
Tweede helft geen wijzigingen in beide teams, nu de Kick Off voor the Panthers. Deze werd door de Amstelveeners verkeerd verwerkt waardoor al meteen een Penalty Kick werd toegewezen aan the Panthers en Jeffrey Nuijten, duidelijk op schot deze zaterdag, benutte deze stand 9-6. In de zesde minuut konden mede door niet goed opletten van the Panthers Amstelveen de eerste en uiteindelijk enige try van de wedstrijd scoren. De conversie werd gemist stand 9-11. Spannend Spannend aan beide kanten met nog steeds twee hard werkende teams. In de 13de minuut een wissel aan Panthers zijde de moe gestreden Rey Stephans werd vervangen door het jonge Panthers talent Thomas Veenhof. 21 jaar jong en al aan zijn 13de seizoen bezig dus echt vanaf “klein” mannetje alle jeugdteams van the Pink Panthers doorgelopen. Thomas op een voor hem nieuwe positie als flanker bracht wat we hadden verwacht strijd om de bal en druk naar voren. Mede hierdoor kwamen the Panthers steeds dichter bij de try-line van Amstelveen toch mocht dit niet baten de Amstelveense defensie zat potdicht. Oplossing gevonden in weer een drop-kick van Jeffrey Nuijten. Uit het niets en met vrijwel geen ruimte wist hij de bal weer tussen die palen dor te krijgen. 12-11. Met nog een ruime 20 minuten op de klok werd de wedstrijd met de minuut spannender en voor mening Panthers supporter maar ook aan Amstelveense kant braken er zogenaamde grijze haren minuten aan. Zeker in de 42ste minuut Amstelveen kreeg een Penalty Kick welke was te scoren geluk voor the Panthers was de Amstelveense Kicker “kapotopmoe” en wist de kans niet te pakken. Tot grote schrik van alles wat Roze is gaf de scheidsrechter in de 46ste minuut echt de aller laatste actie van de wedstrijd wederom een penalty kick aan Amstelveen. Wederom zonder resultaat de moeheid en de druk op de Amstelveense kicker was te veel.
Winst in Driebergen wat resulteert dat the Panthers een stapje hoger kwamen in de stand. Nu negende (van de twaalf). Man van deze game alle roze mannen met uitschieter Jeffrey Nuijten.
Komende zaterdag gaan de Pink mannen naar Amersfoort om daar Eemland te ontmoeten. Weer een bij voorbaad spannende wedstrijd Kick Off 15.00 uur op sportpark de Bokkeduinen (vlak bij Dierenpark Amersfoort)
Na deze wedstrijd even een break voor de kerstdagen en het oud en nieuw waarna 12 januari the Pink Panthers op bezoek gaan in Leiden voor een wedstrijd tegen DIOK. Dat is dan meteen de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de Nationale Rugby competitie waarna in twee poules gestreden gaan worden voor het kampioenschap (bovenste zes teams) en een strijd tegen degradatie (onderste zes teams) Start van die poules 19 januari. Aan winterstop doet men niet in rugbyland dus wilt u een Panthers wedstrijd bezoeken kijkt u dan op the Pink Panthers site

Zitvolleyballers veroveren koppositie met winst op landskampioen

20121217 HEUVELRUG   Met nog een inhaal- en bekerweek voor de boeg speelden de Heuvelrugvolleyballers de laatste competitieronde van 2012. Daarin ontvingen de mannen van Volleer koploper Vives 4 dat maar net met 2-3 kon winnen.

Lees verder op de website van De Kaap

Eindelijk eerste winst Dalto

20121217 DRIEBERGEN  Wat vijf wedstrijden op rij niet lukte, lukte afgelopen zaterdag wel. De eerste winst is een feit en Dalto voelde zich daar na de 18-21 winst uitstekend bij.

Lees verder op de website van De Kaap

MIA maatje te groot voor KCD

20121217 DOORN  Lang slaagde KCD er in om een gelijkwaardige tegenstander te zijn van MIA maar uiteindelijk waren de Amersfoorters toch een maatje te groot voor de groen witte ploeg.

Lees verder op de website van De Kaap

Gelijkspel voor Doornse badmintonners

20121217 DOORN  Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft gelijkgespeeld tegen de nummer twee in Hoofdklasse. Vorige week donderdag eindigde in sporthal Steinheim het duel met Badminton 80 in 4-4.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrouw bestolen van geld

20121217 ZEIST  Een bewoonster van de Achterheuvel is zondagmiddag 16 december door een nog onbekende man bestolen. Dit gebeurde in de hal van het wooncomplex.

De vrouw kwam terug van een boodschapje toen ze omstreeks 13.25 uur in de hal van het wooncomplex door een onbekende man werd aangesproken. De man vroeg haar om geld te wisselen. Toen de vrouw haar portemonnee pakte viel deze op de grond waardoor er geld en persoonlijke bescheiden op de grond vielen. De onbekende man was bijzonder hulpvaardig en hield de uit de portemonnee gevallen spulletjes mee oprapen. Daarna verlaat de man de hal. De vrouw ontdekte kort hierna dat er geld uit haar portemonnee was verdwenen.

De man is omschreven als een negroïde man, driekwart zwart stoffen jas, een spijkerbroek en donkere gymschoenen. Weet u wie deze man is of heeft u informatie over deze diefstal? Neem dan contact op met de politie in Zeist via 0 9 0 0 – 8 8 4 4.

Oudejaarsconference Vincent Bijlo en Vocalicious

20121217 AUSTERLITZ  Op vrijdag 21 december en zondag 23 december geeft Vincent Bijlo zijn oudejaarsconference ‘De Stemmenteller’ in het Beauforthuis. Samen met de vocal group ‘Vocalicious’ bezingt en bespreekt hij alles wat er in 2012 is voorgevallen.

In 2006 bleek de oudejaarsconference ‘De Twijfelaar’ van Bijlo al een doorslaand succes op Radio1. Op de drempel van 2010 en 2011 gaf Vincent Bijlo met de conference ‘Henk en Ingrid’een visie op Nederland. Eind 2012 werkt Bijlo samen met ‘Vocalicious’. Voorgaande jaren deed Bijlo het alleen met zijn eigen stem en met deze samenwerking is ‘de Stemmenteller’ gecreeerd.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
vrijdag 21 december 20:15 , zondag 23 december 17:30 
Vincent Bijlo – oudejaarsconference ‘de Stemmenteller’ 
entree € 16 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Sluitingsdata bibliotheek

20221217 HEUVELRUG  Alle locaties van regiobibliotheek Z-O-U-T zijn maandag 24 december, en de kerstdagen 25 en 26 december gesloten.

Van 30 december tot en met 6 januari 2013 zijn alle bibliotheken in de provincie Utrecht gesloten in verband met de overstap naar een nieuw computersysteem. In deze periode is het dan ook niet mogelijk om de catalogus te raadplegen voor zoeken, reserveren en/of verlengen.

Vanaf maandag 7 januari zijn alle bibliotheken weer open en is het nieuwe systeem operationeel.

Om de klanten tegemoet te komen verruimen de bibliotheken hun leentermijnen:

    •    Tot en met 29 december geldt er een leentermijn van 6 weken voor materialen die normaal een leentermijn hebben van 3 weken (boeken, tijdschriften, cd’s en informatieve dvd’s.).
    •    Van 24 december tot en met 29 december geldt een leentermijn van 3 weken voor materialen welke normaal een leentermijn hebben van 1 week (film dvd’s en sprinters)

Klanten die nu al vragen hebben kunnen deze stellen aan medewerkers in hun eigen bibliotheek of via info@rbzout.nl

Huis Doorn wacht Haags overleg in spanning af

20121217 DOORN Het is een belangrijke dag voor Huis Doorn. De Tweede Kamer praat vandaag met minister Bussemaker van Cultuur over de bezuinigingen op haar begroting.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 18 december 2012 

Leefbaarn Doorn tegen ´postzegelplan´ Wijngaard

20121218 DOORN  Waakhond Leefbaar Doorn roept in een open brief de gemeenteraadsleden op een ´postzegelplan´ voor een nieuw wijkje Doorn af te keuren. Het zou tegen de groene, gemeentelijke uitgangspunten ingaan.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Uitreiking Koninklijke onderscheiding

20121218 MAARN  Burgemeester Frits Naafs heeft op dinsdag 18 december 2012 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw mr. H. van Lokven-van der Meer, woonachtig te Maarn. De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal.

Mevrouw van Lokven-van der Meer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw mr. H. van Lokven-van der Meer zet zich sinds 1990 op diverse terreinen in voor de samenleving. Zij is werkzaam als vicepresident en rechter in het familierecht en het gezondheidsrecht bij de Rechtbank Rotterdam. Zij heeft haar expertise in de loop der jaren zowel binnen als buiten haar functie ingezet. Ze was oprichter en voorzitter van de Stichting Gezondheidscentrum Maarn en zij is voorzitter geweest van de cliëntenraad van “het Zonnehuis’ in Doorn. Zij was lid en voorzitter van de commissie van toezicht van de jeugdgevangenis “Overberg” en “Eikenstein” en zij is voorzitter geweest van de Woningbouwvereniging Maarn. Sinds 1992 is zij voorzitter van de klachtencommissie van het Meander Medisch centrum in Amersfoort en docent aan het Studiecentrum Rechtspleging SSR. Daarnaast is zij raadsheer bij het Gerechtshof Leeuwarden en is zij Lid van het Bestuur van het Fonds voor Verpleegkundigen en Lid van het regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Groningen.

Zij neemt afscheid van haar werkzaamheden voor de rechtbank te Rotterdam.

Gerrit Boonzaaijer raadslid van het jaar 2012

20121218 HEUVELRUG  Maandagavond is Gerrit Boonzaaijer (SGP) gekozen tot ‘Raadslid van het Jaar 2012’. De afgelopen weken konden inwoners hun stem op de gemeentesite uitbrengen op hun favoriete raadslid.Burgemeester Frits Naafs overhandigde tijdens de raadsvergadering het kunstwerk dat bij de titel ‘Raadslid van het Jaar’ behoort: een glazen huis dat staat voor transparantie. ,,U bent niet alleen transparant in uw betogen, maar ook vlijmscherp in uw analyses, vooral als het over de begroting en geld gaat én u beschikt over een grote schare fans.”

Kerstverhaal als poppenspel

20121218 DRIEBERGEN  Op zondag 23 december 15.30 uur wordt door Mennie van Nimwegen het Kerstverhaal als tafelpoppenspel verteld. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Plaats Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a. Bijkdrage € kind, begeleiders vrijwillige bijdrage. Inlichtingen: Rob Steinbuch, tel. 0343-512491.

Maarsbergen kondigt verzet aan

20121218 MAARSBERGEN De bevolking van Maarsbergen gaat zich verzetten tegen de gekozen oplossing voor het kruispunt. ‘We gaan er voor liggen, u bent nog niet van ons af.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Inbrekers stelen zilver uit Huis Doorn

20121218 DOORN  Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag een aantal zilveren voorwerpen ontvreemd uit een van de ruimtes van Huis Doorn. 

Lees verder op de website van De Kaap

Ramkraak winkel aan de Voorheuvel

20121218 ZEIST  In de nacht van maandag 17 december op dinsdag 18 december is een winkel aan de Voorheuvel door onbekende daders met een auto geramd. Kort na de ramkraak werd enkele straten verderop, een achtergelaten auto aangetroffen.

Rond 02.45 uur reed een auto tegen de voorgevel van een winkel aan de Voorheuvel. Tengevolge van het rammen van de pui ontstond grote schade aan de voorgevel van de winkel. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was waren de daders als gevlucht. Bij de zoekactie naar een weggereden blauwe auto, werd op het Hazepad een vermoedelijke gestolen auto aangetroffen. De auto had verse schade aan de voorkant en is voor sporenonderzoek veiliggesteld. Het is nog onbekend wat de daders voor buit hebben gemaakt. Specialisten van Forensische Opsporing hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht.

DJ’s Glazen Huis beginnen hun carrière bij Radio 90FM

20121218 LEERSUM  De DJ’s van het Leersums Glazen Huis hebben zaterdag hun eerste radioprogramma gemaakt. Na instructies van de DJ van Radio90FM mochten Nick van Arken en Tom Lappenschaar hun favoriete muziekjes laten horen op de radio.

Lees verder op de website van De Kaap

Kids BSO Wijs werken aan recycling

20121218 DRIEBERGEN  Recyclekunst, dat maakten de kinderen van BSO Wijs. Ze hebben vorige week meegedaan aan een workshop recycling van Wecycle.

Lees verder op de website van De Kaap

CDA-vragen over onveilige weg Driebergen

20121218 DRIEBERGEN De gemeente Utrechtse Heuvelrug moet de verkeersveiligheid op de Hoofdstraat in Driebergen snel verbeteren. Dat vindt de lokale CDA-fractie.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 19 december 2012

Stand van zaken Kloosterlaantje

DRIEBERGEN  In 2012 is opnieuw een mediationtraject opgestart om te pogen de verhoudingen tussen een aantal bewoners rondom het Kloosterlaantje in Driebergen te normaliseren, en hiermee het ook mogelijk te maken om zonder bezwaarschriften en verzoeken tot handhaving een aantal planologische wensen in de buurt te kunnen realiseren.

Alle deelnemers hebben hierbij hun wensen kenbaar kunnen maken. Deze zijn samen opgepakt. Er is zelfs overleg met de provincie over geweest.

Op 13 december jl. is het mediationtraject echter gestopt. De reden daarvoor is dat er ondanks de door iedereen ondertekende overeenkomst, waarin was vastgelegd dat er lopende het traject geen juridische procedures zouden worden opgestart, toch een in gebreke stelling is ingediend bij de gemeente door één van de mediation-deelnemers.

De gemeente wordt in gebreke gesteld voor het uitblijven van de te nemen beslissing op bezwaar tegen de verleende bouwvergunning voor het hoofdhuis van Broekbergen. Omdat de rechtbank heeft geoordeeld dat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan, heeft de gemeente een nieuwe beslissing op bezwaar genomen en de verleende bouwvergunning herroepen.

Dit betekent dat het bouwplan alleen via een ontheffing van de gemeenteraad op grond van artikel 3.10 Wro vergund kan worden. De voorbereidingsprocedure hiertoe wordt op korte termijn opgestart.

Bron: Raadsinformatiebrief GUH

Literaire avond met Willem Nijholt

20121219 DOORN  In de Maartenskerk in Doorn wordt vrijdag 4 januari een literaire avond gehouden met Willem Nijholt. Hij geeft een lezing naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen boek ‘Met bonzend hart: brieven aan Hella Haasse.’

Lees verder op de website De Kaap

Scholieren Driebergen maken eigen Glazen Huis

20121219 DRIEBERGEN  In navolging van de grote Serious-Requestactie in Enschede, is het nu de beurt aan de leraren en leerlingen van basisschool Instituut Coolsma in Driebergen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Jongetje wordt aangereden

20121219 ZEIST Dinsdagavond 18 december werd een jongetje op de Prins Alexanderweg aangereden door een auto. Hij raakte licht gewond.

Een 6-jarig jongetje uit Zeist was rond 16.45 uur met zijn broertje aan het spelen. Plotseling sprong de jongen de weg op. Hier reed een 40-jarige vrouw uit Soesterberg met haar auto. De vrouw zag geen kans meer om het jongetje te ontwijken en reed tegen hem aan. Het slachtoffer raakte gewond en werd voor onderzoek naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Kerstconcert Beauforthuis

20121219 AUSTERLITZ Op Kerstavond, 24 december, houdt het Beauforthuis weer een kerstconcert. Eerst laat je de beslommeringen van de dag los tijdens een wandeling in het nachtelijke bos (met gids), daarna even opwarmen met een glas glühwein en aansluitend een concert van Ensemble Dialogue, met muziek uit Israël en Palestina, dat kleine stukje grond in het Midden-Oosten met zijn turbulente historie en even zo turbulente heden. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.

Israël/Palestina is een prachtige bron voor mystiek, verhalen, muziek, tradities en religies. Het is deze dynamische smeltkroes van waaruit Haytham, Sarah, Izhar en Osama hun inspiratie putten. Laat u verrassen door een wervelende mix van Arabische muziek, diverse Joodse stijlen én Afrikaanse ritmes. Ze spelen virtuoos en bevlogen bekende en minder bekende pareltjes uit het joodse en arabische repertoire. Ze gaan de muzikale dialoog aan, soms zoekend en uitdagend, dan weer samenvloeiend.
maandag 24 december, 21.30 wandelen, 23.00 concert 
Ensemble Dialogue – kerstconcert 
Haytham Safia – arabische ud • Izhar Elias (winnaar Nederlandse Muziekprijs) – gitaar • Sarah van der Heijden – zang • Osama Mileegi – afrikaanse percussie, conga, bongo, djembe 
entree € 15 | reductieprijs € 10 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Rekenkamer over kazerne: Minister rekent zich rijk

20121219 DOORN  De Rekenkamer is erg kritisch over het besluit een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen te bouwen.  Volgens de Kamer is het besluit te haastig genomen en is de investering risicovol.

Lees erder op Nieuwspost Heuvelrug

Rotary levert kerstpakketten aan dak- en thuislozen

20121219 DOORN/HEUVELRUG  De Kerstpakketten voor de dak- en thuislozen in de binnenstad van Utrecht staan weer klaar. Evenals de afgelopen jaren heeft Rotaryclub Doorn-Heuvelrug zich ook dit jaar weer ingezet om de komende kerstdagen voor deze groep wat aangenamer te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Midwinterblazen in Amerongen

20121219 AMERONGEN  Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Andrieskerk prijst zich gelukkig met het optreden van het ArtEZ-HKU Saxofoon Orkest vrijdag 21 december aanstaande.

Lees verder op de website van De Kaap

Gemeente onder provinciaal toezicht uit

20121219 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug zal in 2013 niet meer onder preventief financieel toezicht staan van de provincie. Wethouder financiën Bert Homan (VVD) deelde het goede nieuws afgelopen maandag voorafgaand aan de raadsvergadering mee aan de gemeenteraad.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 december 2012

Tijdelijke parkeerplaats station van de baan

20121220 DRIEBERGEN  Er komt definitief geen tijdelijke parkeerplaats naast NS-station Driebergen-Zeist. Komende zomer moet er al een parkeergarage op het terrein gebouwd worden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Glazen Huis-actie school Driebergen levert 19.000 euro op

20121220 DRIEBERGEN  Basisschool Instituut Coolsma in Driebergen heeft ruim 19.000 euro opgehaald voor Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt om babysterfte tegen te gaan.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Action naar Driebergen, kruispunt nog drukker

20121220 DRIEBERGEN  Met de komst van discounter Action wordt het weer drukker in het centrum van Driebergen. Het CDA wil dat de wethouder snel iets aan de onveilgheid voor fietsers gaat doen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Ingebruikname bergbezinkbassin De Opslag in Elst

20121220 ELST  Het bergbezinkbassin De Opslag in Elst wordt donderdag 20 december feestelijk in gebruik genomen door wethouder Piet van Leeuwen. De aanleg van bergbezinkbassins vloeit voort uit de wettelijke plicht van de gemeente Rhenen om de vervuiling van het oppervlaktewater te verminderen.

Daarom moesten er in de gemeente nog twee bergbezinkbassins aangelegd worden, één aan De Opslag in Elst en één aan Veerweg in Rhenen. Het bergbezinkbassin in Rhenen werd begin dit jaar al opgeleverd.

Met de realisatie van het bergbezinkbassin De Opslag in Elst werd gestart in mei 2012. De werking van het bergbezinkbassin is gebaseerd op het opvangen van rioolwater en op de bezinking van het vuil. Hierdoor stroomt er minder rioolwater naar de Rijn en is het water schoner.

Met de realisatie van de twee bergbezinkbassins voldoet Rhenen aan de wettelijke verplichting om de vuiluitworp uit de rioolstelsels te verminderen.

Diploma’s uitgereikt bij brandweer

20121220 LEERSUM  Burgemeester Frits Naafs heeft afgelopen maandag in de brandweerkazerne in Leersum diploma’s uitgereikt en jubilarissen in het zonnetje gezet.

Lees verder op de website van De Kaap

Valkenheuvelschool regelt verkeer zelf

20121220 DRIEBERGEN  Het verkeer op het kruispunt Jagersdreef – Damhertlaan wordt sinds drie weken elke ochtend geregeld door vrijwillige verkeersbrigadiers van basisschool de Valkenheuvel.

Lees verder op de website van De Kaap

Signe Tollefsen in het Beauforthuis

20121220 AUSTERLITZ Kom op donderdag 27 december in het Beauforthuis luisteren naar de dijk van een stem van Signe Tollefsen. In 2006 won zij nog de publieksprijs en de prijs voor de beste muzikant op het jaarlijkse evenement   ‘Grolsch Grote Prijs van Nederland’.

Haar optreden is tegelijkertijd een presentatie van haar nieuwe cd ‘Bagage’.
De stijl van haar muziek kan het beste omschreven worden als ‘folk noir’, maar desondanks houdt Signe er een uniek geluid op na. Het authentieke geluid uit zich in haar formidabele zangstem en gitaarwerk. De cd ‘Bagage’ bestaat uit prachtige nummers van eigen hand, maar ook uit een aantal bijzondere covers.   Zo heeft Signe het nummer ‘Dirty Diana’ van Michael Jackson nieuw leven in geblazen. Andere artiesten die zij covert op haar nieuwe cd zijn Jimmy Davis, The Woodwards, Portishead, PJ Harvey en David Bowie. Haar sprekende manier van muziek maken, geeft deze nummers een nieuwe dimensie.  

donderdag 27 december, 20:15 
Signe Tollefsen – Bagage 
entree € 15,00 | reductieprijs € 10,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

Duitse stichting geeft Huis Doorn weer hoop

20121220 DOORN Een Duitse stichting heeft Museum Huis Doorn woensdag weer een sprankje hoop gegeven voor de toekomst.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

‘Behoud cultuurhuisgedachte De Binder’

20121220 LEERSUM  De SGP heeft de raadsvergadering van afgelopen maandag aangegrepen om vragen te stellen over de toekomst van de bibliotheek in De Binder.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 21 december 2012

Utrechtse gemeenten en waterschap tekenen voor samenwerking rond afvalwater

20121221 HEUVELRUG  Op 20 december hebben 14 Utrechtse gemeenten en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden getekend voor structurele samenwerking rond de afvalwaterketen, het geheel van riool en afvalwaterzuivering.

Het doel is om ook in de toekomst te kunnen blijven zorgen voor goed beheer van riolering en zuivering, tegen aanvaardbare kosten. Door goed functionerende riolen en zuiveringsinstallaties wordt vies rioolwater weer schoongemaakt en blijven onze sloten en kanalen schoon. Het afvalwatersysteem houdt niet op bij de gemeentegrens; kennis over het hele systeem helpt om slim te investeren. Dat is nodig omdat de kosten naar verwachting de komende jaren gaan stijgen. Ook wordt het steeds lastiger om voldoende en deskundig personeel te krijgen. Daarom hebben gemeenten en waterschappen in 2011 met het Rijk afgesproken op regionaal niveau de krachten meer te gaan bundelen.

WINNET
Waterschap en gemeenten werken al langer op projectbasis samen binnen WINNET, het Water Innovatie Netwerk. Vanaf 1 januari 2013 wordt  deze samenwerking structureel. Die krachtenbundeling maakt het beheer van de afvalwaterketen niet alleen doelmatiger, maar zorgt uiteindelijk ook voor verbetering van de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Aan WINNET nemen deel: de gemeenten Bunnik, De Bilt, Stichtse Vecht, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woerden, IJsselstein, Zeist en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.
Meer informatie? Bekijk het filmpje op www.winnet.nl.

Rijnbrug Rhenen krijgt definitief tidal flow

20121221 RHENEN  De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren krijgt definitief een tidal flow. Dit om de doorstroming over de brug en de N233 te verbeteren en voor een betere bereikbaarheid van FoodValley en Rivierenland. 

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Einde voor museum Huis Doorn

20121221 DOORN  Het doek is gevallen voor Museum Huis Doorn. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel om de subsidie voor het museum met de helft te korten. Dat betekent dat het museum te weinig geld heeft om open te kunnen blijven.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Standbeeld voor Simon Vestdijk

20121221 DOORN  Trots is Henk Branderhorst op het bereiken van zijn doel, na bijna 17 jaar is het zover: Doorn krijgt een standbeeld van Simon Vestdijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Revius zamelt geld in voor 3FM Serious Request

20121221 DOORN  De laatste schoolweken voor de kerst staat het Revius Lyceum in Doorn in het teken van inzamelingsacties voor 3FM Serious Request ‘let’s hear it for the babies’.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 december 2012

Uitreiking Koninklijke onderscheiding

20121222 UTRECHT/DRIEBERGEN Burgemeester Frits Naafs heeft op zaterdag 22 december een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw M. Ingen-Housz uit Driebergen. De uitreiking heeft plaatsgevonden in de Geerteskerk in Utrecht. Mevrouw M. Ingen-Housz is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1985 zet zij in als muziekpedagoog en dirigent.
Vanaf 1996 is zij zakelijk leider van de Stichting Passie projecten: een goed lopende organisatie met tal van activiteiten op het gebied van zang, beweging en muziek.
Vanaf 2005 initieert en organiseert mevrouw Ingen-Housz meezingconcerten in Utrecht (en vanaf 2012 in Amsterdam), waaraan gemiddeld 200 zangers en 30 orkestleden deelnemen.

La Porte per direct overgenomen

20121222 DRIEBERGEN  Gisteren kondigde het zich al aan, stationscafe La Porte krijgt een nieuwe exploitant: Onno Galjaard, een restauranthouder uit Zeist.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 23 december 2012

ABC wil Witte Warenhuis mooier en beter

20121223 DRIEBERGEN  Niemand vindt het grote witte ‘middenstandswarenhuis’ middenin het centrum van Driebergen mooi.  ABC vastgoed wil er alsnog iets moois van maken.  Maar de sleutel ligt in handen van Ahold.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

‘Een goede zet van de gemeente’

20121223 DRIEBERGEN   ,,Ik heb waardering voor het besluit van de gemeente om de openbare verlichting zelfstandig te gaan beheren.” Dat zegt de Driebergse ingenieur Louis Guldemond na bestudering van het plan van aanpak dat hiervoor is opgesteld en gesprekken die hij met de gemeente heeft gevoerd.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 24 december 2012

Water stijgt Heuvelrug op

20121224 HEUVELRUG  Het water stijgt, ook op de Heuvelrug. Woensdag of donderdag komt de piek.  Misschien moeten de koeien dan de Amerongse berg op.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Grote hoeveelheid rijplaten gestolen

20121224 AMERONGEN  Uit een weiland werd een grote hoeveelheid rijplaten gestolen. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

Tussen woensdag 19 december 18.00 uur en donderdag 20 december 06.30 uur werden 34 stalen rijplaten gestolen uit een weiland aan de Rijnsteeg. Het weiland ligt aan een toegangsweg naar de veerpont. De stalen rijplaten worden gebruikt als tijdelijke rijweg in een weiland.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen. De platen zijn groot (5,75 meter bij 1,70 meter) en zwaar, dus mogelijk hebben mensen die gebruik maken van de veerpont iets gezien. Heeft u meer informatie over deze diefstal, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Twee minderjarige winkeldieven gearresteerd

20121224 ZEIST Op zondagmiddag 23 december hield de politie op de Weeshuislaan een van drie meisjes aan die in twee winkels goederen hadden weggenomen. De tweede werd door haar ouders naar het bureau gebracht en de derde moet zich nog melden.

Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal van drie meisjes aan de Weeshuislaan. Toen agenten daar aankwamen, kon de politie een 14-jarig meisje uit Zeist aanhouden. Er vond op dat moment ook een vechtpartij plaats tussen de meisjes en omstanders. Het tweede meisje, een 16-jarige uit Zeist, is door haar ouders naar het politiebureau gebracht. Het derde meisje, ook een 16-jarige, moet nog op het bureau verschijnen.

Dalto wint duel met Blauw Wit

20121224 DRIEBERGEN  Dalto tegen Blauw Wit (A) staat al jaren garant voor stevige wedstrijden en ook afgelopen zaterdag was dat niet anders. Doelpunten waren in eerste instantie schaars in de eerste helft, maar dankzij een slotoffensiefje kwamen er toch nog 18 doelpunten op het scorebord: 9-9.

Lees verder op de website van De Kaap

Eerste zege houdt KCD in race

20121224 DOORN  Met een uiteindelijk zwaarbevochten overwinning op naaste concurrent Woudenberg heeft KCD de kans op behoud in de tweede klasse levend gehouden. De eerste overwinning van het seizoen kondigde zich vroeg aan maar werd uiteindelijk met moeite binnengehaald.

Lees verder op de website van De Kaap

Hemur Enge schrikt te laat wakker

20121224 AMERONGEN  Trainer Van Harn van Hemur Enge is haastig op zoek naar vastigheid voor het vlaggenschip van Hemur Enge, maar hij wordt dit zaalseizoen door het hoge aantal blessures gedwongen tot veel spelerswisselingen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugvolleyballers verrassend goed op dreef

20121224 HEUVELRUG  Het volleybalseizoen 2012-2013 kan vooralsnog de boeken in als het beste van de afgelopen jaren. Alle teams van Enervo en Volleer draaien in de top mee en dat mag een verrassing heten.

Lees verder op de website van De Kaap

Hommage aan Simeon ten Holt 


20121224 AUSTERLITZ Op zondag 30 december verzorgen de pianisten Robert Lambermont en Daphne Keune een hommage aan de op 25 november overleden componist Simeon ten Holt in het Beauforthuis te Zeist/Austerlitz

Ten Holt kreeg bij het grote publiek bekendheid met zijn Canto Ostinato waar hij van 1975 tot 1979 aan werkte. Met dit concert willen Daphne en Robert aandacht besteden aan een groter deel van zijn oeuvre en zijn persoon.
Om deze bijzondere componist te eren zullen zij vier fragmenten spelen uit vier composities: 
Lemniscaat, Horizon, Meandres en Canto Ostinato. Tevens geven zij mondelinge toelichting op de gespeelde fragmenten.

Robert Lambermont en Daphne Keune vormen samen met Laura Sandee en Petra van Oort het Rondane Kwartet. Dit kwartet specialiseert zich in de muziek van Simeon ten Holt en heeft jarenlang een nauwe band onderhouden met Simeon ten Holt. Deze week verschijnt hun CD Lemniscaat. Lemniscaat (1983) is de eerste compositie voor vier toetsinstrumenten die Simeon ten Holt schreef na Canto Ostinato.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl. 

zondag 30 december, tijd 
Daphne Keune en Robert Lambermont, Hommage aan Simeon ten Holt  
entree € 16,00 | reductieprijs € 12,00 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)
heuvelrugnieuws 25 december 2012

Wethouder: statushouders hier houden

20121225 HEUVELRUG  Asielzoekers moet je niet heen en weer verhuizen, daarom is de gemeente Heuvelrug tegen de nieuwe indeling van het COA.  ‘Bijna iedereen heeft wel een asielzoeker.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug
heuvelrugnieuws 26 december 2012

Oudjaarswandeling in de Kaapse Bossen

20121226 DOORN  Sluit de laatste dag van het jaar af met een winterwandeling. Kijk niet terug of vooruit, maar kijk om u heen. In de winter lijkt het alsof het bos slaapt, maar ook in de winter valt er genoeg te ontdekken. Een gids van Natuurmonumenten neemt u mee en laat u de bijzonderheden van de winter en de Kaapse Bossen zien.

Op de valreep van het jaar nog even de natuur in
Op de valreep van het jaar nog even het bos in, voordat de oliebollen worden genuttigd en de kurk van de fles gaat. Lekker wandelen en verhalen horen van de gids. Zie wat de natuur te bieden heeft deze winter in de Kaapse Bossen. Het is altijd een verrassing wat u te zien krijgt in de natuur. Dus laat u verrassen. Neem familie, vrienden of buren mee en ga op pad met de oudjaarswandeling.

De wandeling start op 31 december om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Kaapse Bossen (aan de N225 Leersumsestraatweg bij Doorn). Deze excursie duurt tot 15.00 uur. Honden mogen helaas niet mee op deze wandeling.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om u aan te melden. Bent u al lid van Natuurmonumenten? Dan krijgt u natuurlijk korting voor deze excursie. Kosten voor niet-leden zijn
€ 7,50, voor leden € 4,50 en voor kinderen € 2,50.

Oud en Nieuw dansfeest

20121226 AUSTERLITZ  Beauforthuis en Dixo Balhazar organiseren een Oud en Nieuw Beauforthuis dansfeest met een special act en vooral goede dansmuziek. We tellen graag met jou en je vrienden in het Beauforthuis af naar 0.00 uur.
 
De mooie kerkzaal wordt omgetoverd tot een danszaal! Lichten uit, spots aan en dansen maar. Beauforthuis vindt het belangrijk dat vrienden en familie een fijne plek hebben om samen oud en nieuw te vieren. Daarom zijn op dit feest (oudere) kids ook welkom. (Als ze mogen opblijven tot 1 of 2 uur). De zaal is open van 20.00 tot 2.00 uur. De DJ’s spelen in op verzoekjes en draaien ieder uur uiteenlopende blokken met muziek van de jaren 60 tot nu. Van New Wave tot Soul, Funk, huidige Top40 en Tropische muziek. Verzoekjes zijn deze avond van harte welkom.

Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
 
31 december, 20:00 
Oud en nieuw dansfeest 
entree €15,- |
heuvelrugnieuws 27 december 2012

Water zakt; geen hoog water bij Amerongen

20121227 HEUVELRUG  Het waterpeil zakt. De lichtjes bij het hoogheemraadschap staan weer op groen. Ook de zomerdijk bij Amerongen wordt niet meer bedreigd.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Intensievere samenwerking boa’s en agenten

20121227 ZEIST  Vanaf het nieuwe jaar gaat de politie in Zeist nauwer samenwerken met de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente Zeist. De samenwerking is bedoeld om elkaar nog beter op de hoogte te houden en te ondersteunen.

Ook zorgen de boa’s voor meer ogen en oren op straat, wat de kans vergroot dat criminelen en andere wetsovertreders op heterdaad kunnen worden aangehouden.

Samenwerking
Boa’s kunnen meldingen van de politie gaan overnemen. Dit zijn alleen meldingen waarvoor de boa’s bevoegd zijn. Te denken valt aan meldingen over overlast van jeugd, vuurwerk of bijvoorbeeld aangetroffen fietsen. De politie ondersteunt de boa’s door voor advies bereikbaar te zijn en achtergrond te bieden als zij bijvoorbeeld een grote groep jeugd willen bekeuren.

Vuurwerk
Vanaf 27 december werken de boa’s en politieagenten al samen in verband met de bestrijding van vuurwerkoverlast.

Laatste wedstrijd 2012 Rugbyers The Pink Panthers ook positief afgesloten

20121227 DRIEBERGEN Zaterdag 22 december de laatste wedstrijd van 2012 voor de rugbyers van the Pink Panthers. Met een flink gehaverd team bezochten the Panthers Eemland in Amersfoort.

Met slechts 18 spelers waarvan er twee zelfs nog niet helemaal terug zijn van blessures startte the Panthers in Amersfoort de wedstrijd tegen de huidige hekkensluiter. Eemland en The Pink Panthers is altijd een echte derby tussen twee teams die voor elkaar niet willen onderdoen.

Om 15.00 uur startte the Pink Panthers met de Kick Off. Panthers die probeerde druk te zetten zochten even naar de ballans in het team. Ten opzichte van de week eerder gespeelde wedstrijd tegen Amstelveen (toen winst 12-11) was het team op meer dan vijf posities gewijzigd. Dat gaf de Eemland mannen de kans op de eerste score van de wedstrijd te pakken. Met de conversie 7-0.

The Panthers niet in paniek mede omdat duidelijk was dat ze toch zeker het betere van het spel hadden maakte door slim het spel te verdelen binnen enkele minuten de aansluitende try, Marc van Nieuwpoort de opa van the Pink Panthers (Marc is de oudste eerste team speler van the Panthers met zijn 47) voor deze wedstrijd op de wing positie terecht gekomen stond geheel vrij aan de buitenkant. 7-5. Conversie werd niet benut. Panthers met de verkeerde instelling in het veld, de focus stond op verdedigen in plaats van aanvallen. Laatste is moeilijk voor het team dat als debutant in de ere-klasse eigenlijk niet echt aan aanvallen toekomt. Deze wedstrijd hadden ze dat wel kunnen doen. Toch wist nu Roy van Viegen voor deze wedstrijd op de eerste center terecht gekomen door te denderen en betrekkelijk eenvoudig de Panthers twee try te scoren. Nu met de conversie 7-12. Net voor de rust nog de kans op het scoren van een penalty – kick echter deze is niet benut. Daar een tegen wist Eemland wel hun kick te benutten waardoor de ruststand op 10-12 werd gezet.

In de rust een wissel aan Panthers zijde, oud gediende Michel Eskes (46 jaar jong) moest licht geblesseerd vervangen worden. Door spelers op drie posities te zetten werd ruimte gemaakt op de wing positie voor Peter Mo Tijdink. Een zeer jonge speler van the Panthers (20 jaar) en pas gestart met het rugbyspel in september 2011. Tweede helft hadden the Panthers dus weer even tijd nodig om te wennen aan wie waar speelt. Al na vijf minuten in de tweede helft wist Eemland weer een kick op de palen te benutten en de stand op 13-12 te zetten. Deze actie ontwaakte the Pink Panthers door knullig balverlies van de Afrikaanse fullback van Eemland wist the goed druk zettende Xander van Mourik Panthers derde try te scoren. Zonder de conversie 13-17. Na een half uur gespeeld te hebben wist spelverder Jeff Nuijten nu Bas Geurtsen in stelling te krijgen waasdoor Bas de vierde en recht op het bonuspunt gevende try te scoren. 13-22 uur. The Panthers die het zwaar hadden op het slechte veld en nagenoeg geen wissels wisten door slim balbezit te behouden in de voorwaartse en zakelijk de wedstrijd uit te spelen.

Nu genietende van de rust rondom de kerst spelen de Panthers de volgende wedstrijd op 1 januari op het eigen veld in de traditionele wedstrijd oud tegen nieuw. Kick Off is om 15.00 uur hiervoor spelen alle jeugd Panthers hun onderlinge oud tegen nieuw om 14.00 uur.
Volgende competitie wedstrijd gaan the Panthers naar DIOK in Leiden op 12 januari.

Zoute Inval start in 2013 met breicafé

20121227 LEERSUM  De Zoute Inval 2013 gaat donderdag 10 januari van start met het voorjaarsprogramma. Rond de feestdagen is er op donderdag 27 december en donderdag 3 januari geen Zoute inval.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 28 december 2012

Onbekende man gewond aangetroffen

20121228 ZEIST  Donderdagavond 27 december werd een gewonde man aangetroffen die niet aanspreekbaar was. De identiteit van de man is niet bekend. De politie zoekt getuigen.

Rond 22.00 uur werd bij de Rotonde Dreef/Oude Arnhemseweg naast het fietspad een gewonde man aangetroffen. De man was buiten bewustzijn en werd naar een ziekenhuis gebracht. De man is niet in levensgevaar.

Het is onbekend wie de man is en hoe hij zijn verwondingen heeft opgelopen. Op de plek waar hij gevonden werd, is onderzoek door de politie verricht. Het betreft een blanke man rond de 35 jaar met een krachtig postuur en heel kort (donker) blond haar.

Getuigen gezocht
Getuigen die meer informatie hebben over deze man en wat er mogelijk met hem gebeurd is, wordt verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Krot verstopt achter kerstfoto

20121228 DRIEBERGEN  ,,Het is natuurlijk een actie met een knipoog, maar de boodschap lijkt mij duidelijk”, zegt Jan de Winter, directeur van het bedrijf Showprint dat aan de Loolaan is gevestigd.

Lees verder op de website van De Kaap

Tien jaar muziektheater en kunst via Kunstrijk

20121228 HEUVELRUG  KunstRijk viert in het seizoen 2013 haar 10-jarig jubileum. Veel mensen hebben de afgelopen tien jaar kunnen genieten van de theaterproducties, lezingen, muziek en dans optredens.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 december 2012

Identiteit onbekende gewonde man bekend

20121229 ZEIST  De onbekende gewonde man die donderdagavond 27 december werd aangetroffen blijkt een 26-jarige man uit Kazachstan te zijn.

Rond 22.00 uur werd bij de Rotonde Dreef/Oude Arnhemseweg naast het fietspad een gewonde man aangetroffen. De man was buiten bewustzijn en werd naar een ziekenhuis gebracht.

Het was onbekend wie de man was en hoe hij zijn verwondingen heeft opgelopen. Op de plek waar hij gevonden werd, werd onderzoek door de politie verricht. De man is inmiddels aanspreekbaar en heeft aangegeven een 26-jarige man uit Kazachstan te zijn. Er wordt verder onderzoek verricht om te achterhalen wat er met de man gebeurd is.

Getuigen gezocht
Getuigen die meer informatie hebben over wat er mogelijk met hem gebeurd is, wordt verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Plan voor negen zorgwoningen stuit op verzet

20121229 DRIEBERGEN  Het plan om aan de Arnhemsebovenweg op de plek van een vrijstaande twee-onder-een-kapwoning een gebouw met negen zorgappartementen te realiseren, is bij de omwonenden als een bom ingeslagen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 december 2012

Woningen ontruimd vanwege brand in Zeist

20121230 ZEIST  Op het studentencomplex De Warande in Zeist zijn zondagmiddag zo’n 100 appartementen en kamers ontruimd vanwege een kelderbrand.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Twee aanhoudingen voor cv-ketel- en radiatorroof op sloopterrein

20121230 ZEIST  Zaterdag 29 december zijn twee mannen aangehouden voor diefstal van radiatoren en cv’s van een bouwterrein aan de Schaerweijdelaan in Zeist.

De twee mannen, een 47-jarige man uit Waardenberg en een 31-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werden na een melding door agenten op het sloopterrein aangetroffen. Ze droegen allebei een bouwhelm en hadden cv- en radiatoronderdelen bij zich. De mannen bleken geen medewerkers van het sloopbedrijf dat daar een opdracht heeft en hadden dus niets te zoeken. Ze zijn daarop aangehouden op verdenking van diefstal

Kerstboomverbranding in Maarn

20121230 MAARN  Als de champagne op is, de ballen uit de boom zijn en de naalden beginnen te vallen is het tijd om afscheid te nemen van de kerstboom.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 31 december 2012

Hennep aangetroffen

20121231 ZEIST Op zondagmiddag ontstond er brand in de kelder van de studentenflat. Omwonenden moesten hun huis uit. In een flat werd een hennepkwekerij ontdekt.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding van een brand in een kelder aan de Warande. Gezien de hevige rookontwikkeling moesten enkele bewoners hun huis verlaten. Nader onderzoek wees uit dat in een flat aan de Warande een hennepkwekerij aanwezig was. De politie trof hier een vijftal hennepplanten aan. In de woning werd ook nog een zak hennep aangetroffen. Kortsluiting in de kelderbox is de oorzaak geweest van de brand.

Daltospelers in onder 16

20121231 DRIEBERGEN  Jennifer Tromp, bondscoach van Oranje onder 16 jaar, maakte op de tweede dag van de Korfbal Challenge haar selectie bekend. Maar liefst drie Daltospelers maken deel uit van die selectie.

Lees verder op de website van De Kaap

Oliebollenmiddag Zonnebloem Driebergen

20121231 DRIEBERGEN  De Zonnebloem Driebergen heeft afgelopen zaterdag het jaar afgesloten met een oliebollenmiddag. Ruim tachtig gasten hebben genoten van heerlijke oliebollen en de muziek van Kees Kastrop.

Lees verder op de website van De Kaap

Vrolijke noten bij Huis Doorn

20121231 DOORN  Huis Doorn heeft te maken met donkere wolken want er dreigt sluiting van het museum. In de weken van de kerstvakantie waren er meerdere muzikanten die toch nog voor een goede sfeer zorgden.

Lees verder op de website van De Kaap