Heuvelrugnieuws van donderdag 1 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Terugblik op uitvoering DTV: Heerlijk avondje lachen

LEERSUM  Voorzitter Connelie van Brenk van de Darthuizer Toneelvereniging (DTV) beloofde het publiek een heerlijk avondje lachen, toen zij het toneelstuk ‘Blauw bloed, sigaren en zeebenen’, van Carl Slotboom aankondigde.

Lees verder op de website van De Kaap

Bejaarde man gewond

ELST  Een bejaarde man raakte op woensdagmiddag 30 november gewond toen hij op zijn fiets door een automobilist werd aangereden.
 
Rond 14.50 uur reed een 55-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede over de Veenendaalsestraatweg en wilde de rotonde oprijden met de bedoeling haar weg in de richting van Amerongen/Leersum te vervolgen. Bij het oprijden van de rotonde, zag zij een 82-jarige fietser uit Amerongen over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietser kwam ten val.
 
De man uit Amerongen werd met hoofdletsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

D66 verbaasd over bereik minimabeleid

HEUVELRUG  D66 is verbaasd dat de gemeente maar eenderde van de minima op de Heuvelrug weet te bereiken. Mochten er de komende periode toch meer minima gevonden worden, dan wil D66 het geld daarvoor uit de algemene middelen halen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Exploitant De Binder gevonden

LEERSUM/DOORN  Hydra Sport Beheer B.V. gaat vanaf 1 januari het beheer en de exploitatie van De Binder en sporthal Steinheim voor een periode van vijf jaar voor haar rekening nemen – met een optie voor nog eens vijf jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Primeur in De Vijver: Vijverdis

DRIEBERGEN  Ongeveer twintig mensen schoven aan bij de eerste Vijverdis in Driebergen. Voortaan kan men elke woensdag tussen 12 en 14 uur in gebouw De Vijver terecht voor een driegangen maaltijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Juliëtte Hazes voorleeskampioen Kameleon

DOORN  Juliëtte Hazes uit groep 7 won afgelopen vrijdag op overtuigende wijze de voorleeswedstrijd van openbare basisschool Kameleon in Doorn. Jurylid Marielle Griep: ,,Juliëtte had duidelijk lol in het voorlezen, dat gaf de doorslag.’’

Lees verder op de website van De Kaap

Hillen: ik hak in januari de knoop door

DEN HAAG Minister Hillen denkt ‘in januari’ te beslissen of de verhuizing van de marinekazerne van Doorn naar Vlissingen doorgaat. Hij is tot dat moment bereid ‘naar Doorn te luisteren’.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Burgemeester geeft startsein project Zeister Buitens

ZEIST  Burgemeester Koos Janssen geeft vandaag het startsein voor Zeister Buitens, een gezamenlijk project van vier Zeister erfgoedpartners met als doel de geschiedenis en ontwikkeling van de Zeister buitenplaatsen online te visualiseren met foto’s, dia’s, tekeningen en verhalen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een belangrijk deel van het culturele erfgoed binnen de Gemeente Zeist. 

Zeister Buitens
Doel van het project Zeister Buitens is om de geschiedenis en ontwikkeling van de vele Zeister buitenplaatsen online te visualiseren met foto’s, dia’s, tekeningen, kaarten en verhalen, afkomstig uit de collecties van de vier erfgoedpartners. Dit zijn het Gemeentearchief Zeist, het Zeister Historisch Genootschap, Stichting Hernhutter Huis Zeist en de Historische Vereniging Den Dolder. Zij zullen een gedeelte van hun collecties digitaliseren, onderbrengen in een gezamenlijke beeldbank en die toegankelijk maken via een publieksvriendelijke website.

Jaar van de Historische Buitenplaats 2012
De website wordt in de zomer van 2012 gelanceerd, tijdens het Jaar van de Historische Buitenplaats 2012. Dit themajaar is er om mensen bekend te maken met historische buitenplaatsen en daarmee aandacht te vragen voor het behoud van dit belangwekkend culturele erfgoed.

Ondertekening samenwerkingsverband
De vier erfgoedpartners, Historische Vereniging Den Dolder, Zeister Historisch Genootschap, Stichting Hernhutter Huis Zeist en Gemeentearchief Zeist zijn allen partners van het samenwerkingsverband Museumkwartier Slot Zeist. De vier erfgoedpartners ondertekenen daarom op donderdag 1 december 2011 een samenwerkingsovereenkomst voor dit project. Het project is tot stand gekomen door financiering van de provincie Utrecht en door een bijdrage van Landschap Erfgoed Utrecht. De gemeente Zeist ondersteunt het project door het leveren van een projectleider.

Word chef-kok voor vogels bij Bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 11 december organiseert Bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit ‘Word chef-kok voor vogels’. In de winter is het voor vogels moeilijker om aan voedsel te komen. Je kunt ze een handje helpen door op een kookstelletje een vetbol te maken en een boomstam te vullen met vet en vogelzaad. Ook kun je een pindasnoer rijgen. Leuk om te zien hoe vogels naderhand in de tuin genieten van al het lekkers.
De activiteit vindt plaats van van 12.30 uur tot 15.30 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon.
 In de tentoonstelling ‘vogels in de winter’ die ‘nu bij het bezoekerscentrum te zien is kom je van alles te weten over vogels in de winter. Sommige vogels vinden het hier in de winter maar koud en verhuizen naar Spanje of Afrika. Andere krijgen een dik verenkleed en zoeken een beschut plekje tegen de koude. Hoe je deze vogels kunt helpen zie je in de tentoonstelling.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (januari, februari en maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar Bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.
U vindt het Bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.
Heuvelrugnieuws van vrijdag 2 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:50 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Nieuwe bedrijventerreinen ‘on hold’

UTRECHT  Het bestuur van de provincie heeft de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsterreinen in de gehele provincie eventjes ‘on hold’ gezet. De provincie vindt de verschillende plannen onvoldoende onderbouwd.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Team Heuvelrug zet BartHank.nl voort

MAARN  Nu beide naamgevers van het Alpe d’HuZes team BartHank.nl na twee jaar hebben besloten het stokje over te dragen, wordt de naam gewijzigd in ‘Team Heuvelrug’. Met eenzelfde inzet en enthousiasme zal dit team fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding.

Lees verder op de website van De Kaap

ODC verrast iedereen met ‘glossy’

DRIEBERGEN  Het vernieuwde bestuur van de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC) had dit voorjaar reeds aangekondigd dat er allerlei activiteiten worden bedacht om van de dorpskern een bruisend winkelgebied te maken, maar de opmerkelijke activiteit die deze week in gang is gezet heeft menigeen verrast.

Lees verder op de website van De Kaap

Tweede verdachte bankoverval nog steeds spoorloos

DRIEBERGEN  De politie is nog steeds op zoek naar de 22-jarige Karim el Mahdi uit Amsterdam die in mei mee heeft gedaan aan de overval op de Rabobank in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Inspraakprocedure over restauratie schaapskooi gestart

DRIEBERGEN  In verband met het plan om de eeuwenoude schaapskooi aan de Engweg 50 te Driebergen om te bouwen tot een kantoor, is eind vorige week een inspraakprocedure gestart.

Lees verder op de website van De Kaap

Excuses Homan aan bewoners Acacialaan

DOORN  Wethouder Bert Homan (Verkeer) is diep door het stof gegaan inzake de sluiting van de Acacialaan. De wethouder bood zijn excuses aan in de richting van de bewoners voor de slechte communicatie.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 3 december 2011 (kopie)

Traaij op zaterdagmiddag
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Verdiende, maar enigszins gelukkige overwinning voor FC Driebergen

DRIEBERGEN  In een aantrekkelijk voetbalduel won het thuisspelende Driebergen in de vijfde minuut van de extra tijd van opponent Ouderkerk. Driebergen kwam sterk uit de startblokken en had met name in Jelle Adema een krachtpatser van formaat.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV heeft het verlies tegen Delta Sports aan zichzelf te wijten

DOORN  Op basis van een slechte eerste helft verloor zaterdag derdeklasser DEV de uitwedstrijd tegen Delta Sports met 3-1. DEV trainer Michel van Aken:” We speelden de eerste helft zonder enige bezieling en strijd en duels werden vaak niet of veel te laat aangegaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Koploper DVSA deelt de punten met naaste concurrent OSM

LEERSUM  In een rechtstreeks voetbalgevecht tussen de nummers 1 (DVSA) en 2 (OSM), deelden beide ploegen de punten (2-2). Een gezien het verloop van de wedstrijd terechte uitslag.

Lees verder op de website van De Kaap

Viaduct Odijk dicht vanwege verzakt wegdek

ODIJK / ZEIST  In Odijk is het viaduct bij de Zeisterweg/Odijkerweg afgesloten vanwege verzakt wegdek ónder het viaduct. Een spoedreparatie moet voorkomen dat het tunneltje gaat verzakken.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Nieuwbouw De Lei in eindfase

DRIEBERGEN  De lang verwachte nieuwbouw aan De Lei en dorpsplein De Binnenplaats is in een eindfase. De eerste woningen van het appartementencomplex, dat projectontwikkelaar Janssen de Jong hier gerealiseerd heeft, worden aan het eind van deze week opgeleverd. Ook het horecadeel met een terras aan het dorpsplein is inmiddels verkocht. Hierin wordt een eetcafé annex lunchroom en ijssalon gevestigd.

Lees verder op de website van De Kaap

BSO Wijs! wint Natuurprijs

DRIEBERGEN  Buitenschoolse opvang Bso Wijs! uit Driebergen heeft de Natuurprijs 2011 van het Nationaal Groenfonds gewonnen. Het Groenfonds schreef een prijsvraag uit voor succesvolle initiatieven van ‘ondernemen met natuur’ die winstgevend zijn voor zowel de onderneming als voor de natuur.

Lees verder op de website van De Kaap

Spannend filmdebuut in Cultuurhuis

DOORN  Na maanden van voorbereiding gaat het eindelijk gebeuren: de première van de film ‘Splijtstof’. Op vrijdagavond 9 december om 20.00 uur voor het eerst te zien in het Cultuurhuis in Doorn. Het onderwerp van de film is een zoektocht naar voedsel, water en onderdak.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 4 december 2011 (kopie)

December flora
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Gelukkige overwinning FC Driebergen

DRIEBERGEN  In een zeer aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen een gelukkige 3-2 zege behaald op Sv Ouderkerk.De overwinning werd pas in de laatste seconden bereikt en toen ging er een ware winners roes over het veld.
Zoals al gezegd was het een leuke strijd met verzorgd voetbal aan beide kanten en een zeer sportieve strijd . Het was wel de soms warrig fluitende arbiter Snoek uit Wormeveer die wel wat discutabele beslissingen nam.

vergroot   foto1   foto2   foto3   foto4   foto5

Dat begon direct al inde eerste aanval van de bezoekers dat hij een zuiver buitenspel geval over het hoofd zag en het was de goed reagerende doelman Michel van Bruggen die de bal tegen zijn lichaam kreeg. En aan de andere kant dat was intussen in de 23e min dat hij een zuivere strafschop wegwuifde Jelle Adema werd duidelijk ver binnen de 16 meter onderuit gehaald. Het waren vooral de jonge garde van FC Driebergen die in de 1e helft door hun snelheid gevaar stichten in de verdediging van Ouderkerk met op rechts Mathijs Brink en op links Robin Notenboom.
Dat werk werd benut door een snelle goed lopende aanval tussen Jelle Adema en Mathijs Brink in de 33e minuut met een doelpunt van Jelle Adema 1-0 Wat tevens de ruststand werd.
Een heel andere 2e helft kregen we voorgeschoteld niet dat het spel slechter werd maar Ouderkerk deed er een schepje bovenop en drukte FC DRIEBERGEN meer in de verdediging.Dat leidde tot gevaarlijke momenten voor het Driebergse doel.Het was al in de 51e minuut dat Ouderkerk langszij kwam door een goed opgezette aanval, de bal verdween kansloos voor onze doelman in het doel.1-1
Er kwam nu een kleine periode dat je dacht mede door de kansen die de bezoekers kregen ,ze lopen over de FC DRIEBERGEN verdediging heen maar gelukkig kwam hier inde 62e minuut een einde aan .Toen kreeg FC Driebergen een indirecte vrije trap op 25 meter rechts van het doel te nemen door Jelle Adema,zijn trap werd op het laatst nog door de keeper aangeraakt en verdween zo in het net 2-1
Na dit doelpunt golfde het spel op en neer met nog de grootste kans voor de aanval van Ouderkerk maar de bal werd nog op het laatste nippertje van de lijn gehaald door Kevin van Woudenberg.De aanval daarop een bal tegen de buitenkant van de paal van Tolga Albayrak.
De 71 e minuut werd een moment waar de wedstrijd een hele wenteling kreeg dat was het moment waarop Bagdad Ajiach eigen rechter ging spelen en zijn tegenstander natrapte en met een terechte directe rode kaart het speelveld moest verlaten.Zo werd het 10 tegen 11 .Het leek wel door dit incident dat de hele ploeg de kluts kwijt was en Ouderkerk nam direct het initiatief over en de ene na de andere aanval kwam op het doel van Keeper Michel van Bruggen wat in de 78e minuut al de gelijkmaker op het scorebord bracht door een goed uitgespeelde aanval 2-2.Met nog 12 minuten en zeker 5 minuten blessuretijd te gaan werd het spannender en spannender en zaten de weer vele toeschouwers op een doelpunt voor Ouderkerk te wachten.Maar zoals in voetbal vaak werd de wedstrijd toch nog beslist in de slotseconden van de extratijd een uitstekende uittrap van Doelman Michel van Bruggen de bal kwam bij Robin Notenboom deze omspeelde zijn tegenstander en haalde vernietigend vanuit een moeilijke hoek uit hoog in de bovenhoek.3-2 direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en was FC Driebergen weer 3 punten rijker al was het op het nippertje maar ze tellen wel
Zo steeg FC Ddriebergen naar de 6e plaats op de ranglijst
As zaterdag 10 december de uitwedstrijd in en tegen FC Abcoude Aanvang 14.00 uur Bus vertrekt om 12.00 uur

Weer veel treffers bij verliezend Oranje Wit

ELST  Oranje Wit blijft in de zesde klasse de club van de hoge uitslagen. ,,Helaas zelden in ons voordeel”, lachte trainer Cees van Swetselaar. Zondagmiddag was het wederom een doelpuntenfestival, met het Utrechtse VSC als spekkoper.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Van Maarsbergen naar de Andes

MAARSBERGEN  Je 60e verjaardag vieren in Argentinië en een Nieuwjaarstoost uitbrengen in het Andesgebergte. Maarsberger Charles van Issenhoven gaat avontuurlijke weken tegemoet. Samen met Reint den Boer (50) uit Leersum stapt hij volgende week in het vliegtuig naar Buenos Aires. Daar wacht het duo een 15.000 kilometer lange autorit door het Zuid-Amerikaanse continent.

Lees verder op de website van De Kaap

Meerkoet bevrijd van vrachtverkeer

DRIEBERGEN  De Meerkoet zal met ingang van 1 januari aanstaande bevrijd zijn van het zware vrachtverkeer dat door de wijk rijdt om blad- en snoeiafval te lossen. Dat heeft wethouder Bert Homan dinsdag persoonlijk per mail gemeld aan Meerkoet-bewoonster Barbara van der Aa, die het afgelopen jaar actie voerde tegen de onveilige situatie in haar straat.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

DRIEBERGEN  Jaarlijks worden alle speeltoestellen in de speeltuin van de kinderboerderij gekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie. Op een aantal kleine verbeterpuntjes na zijn de glijbaan, het klimrek, het touwenrek, de skelters en de wipkippen weer allemaal goedgekeurd.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuwe tarieven bij regiobibliotheek ZOUT

HEUVELRUG  Met ingang van 1 januari 2012 veranderen de tarieven en krijgen de klanten meer service bij regiobibliotheek ZOUT. De tarieven van de bibliotheken in de provincie Utrecht worden aangepast aan het huidige prijspeil, na twee jaar gelijk te zijn gebleven.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 5 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 15:00 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Van Oostrum bespaart fors op taxibusje

HEUVELRUG  Wethouder Van Oostrum is er dit jaar al in geslaagd €70.000 te besparen op het vervoer van kinderen naar speciaal onderwijs. Van Oostrum gaat komend jaar verder bezuinigen op deze post.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

The Pink Panthers verliezen strijd om tweede plek

DRIEBERGEN  Zondag speelden de mannen van The Pink Panthers in Amsterdam tegen het als tweede geplaatste AAC Rugby. In Driebergen werd op 2 oktober nog met één puntje gewonnen, maar helaas kwamen the Pink mannen nu elf punten tekort.
Spannend was het wel, met een mooi scoreverloop, een Panthers team dat probeerde mooi rugby te spelen, een AAC team dat koste wat kost wilde winnen.

vergroot   foto1   foto2   foto3

Vijf over half drie start AAC met de Kick Off. Doordat de hard waaiende wind de bal nog een extra duwtje gaf, werd de bal aan Pink zijde niet goed verwerkt. Gevolg een voorwaartse bal en scrum voor de AAC mannen. Omdat de organisatie van de verdediging niet klopte bij the Panthers scoorde AAC met conversie al in de eerste minuut: 7-0. Geen man over boord en met snel spel wisten the Pink Panthers door een goede break van Adrian Herman in de 10de minuut de aansluitende try te scoren, zonder de conversie te benutten: 7-5. De Panthers stonden onder druk tegen een erg provocerend AAC, er mocht veel van de scheidsrechter. Hierdoor wist AAC tot twee keer toe een penalty kick te creëren. Deze werden beide op de palen genomen, echter beide keren gemist. In de 27ste minuut weer een mooie aanval van The Pink Panthers waardoor Adrian weer wist te scoren, nu ook zonder de conversie: 7-10. Bijna aan het einde van de eerste helft scoorde AAC toch via een penalty kick op de palen: 10-10. Doordat the Pink Panthers vergaten een goede, lage tackel te maken, konden de voorwaartse van AAC de bal in beweging houden. Dit resulteerde in de laatste minuut van de eerste helft wederom in een try voor AAC met conversie: 17-10.
Tweede helft begonnen the Pink Panthers voortvarend met een prachtig en uit het boekje opgezette aanval: Peter Waardenburg scoorde de derde try voor the Panthers zonder conversie: 17-15. AAC dat persé wilde winnen, trok hierna de doos open van discutabel spel. Helaas voor het rugby ging de scheidsrechter hierin mee. Door dom te reageren op het uitdagende spel van AAC trok de scheidsrechter in de 8ste minuut de eerste gele kaart, wat de Pink Panthers voor 10 minuten op 14 man zette. Twee minuten later scoorde AAC zijn derde try. Wederom met conversie: 24-15. Tot grote verbazing van The Pink Panthers stuurde de scheidsrechter na overleg met de grensrechter van AAC weer een Pink Panthers voor 10 minuten naar de kant. Met 13 man hadden the Pink Panthers het zwaar. AAC wist zijn vierde try te drukken, met conversie 31-15. Gelukkig kreeg de scheidsrechter het provocerende spel van AAC een beetje door en stuurde ook een AAC speler voor 10 minuten weg. Ondanks één man minder wist Jeff Nuijten toch een try te scoren voor the Pink Panthers waardoor de aansluiting enigszins werd gevonden: 31-20.  Het leed leek geleden voor the Panthers en als een soort compensatie werd een tweede AAC speler voor 10 minuten weggestuurd. Echter  een minuut later kreeg ook spelverdeler Jeff Nuijten geel, dus geen “voordeel” voor the Pink Panthers. In deze tijd scoorde AAC zijn vijfde try met conversie 38-20. In de allerlaatste minuut wist Nick van Viegen nog door de verdedigingslijnen van AAC te denderen en scoorde hij de vijfde try voor the Pink Panthers, nu met conversie 38-27. Door tijdgebrek was de strijd gestreden. Eindstand 38-27. Gelijk spel qua aantal try’s, maar door goed kicken van AAC behaalden zij de overwinning.

In de concurrentiestrijd om een top drie plek (de eerste twee promoveren direct, nummer drie speelt best-of-two tegen de nummer 10 van de ereklasse) liepen the Pink mannen echter geen schade op. De nummers 4,5, en 6 in de eerste klasse verloren ook hun wedstrijden. Hierdoor blijft het Panthers team meedoen in de top.

Komende zondag gaan the Pink Panthers op bezoek bij The Bassets in Sassenheim. Kick Off staat daar op 14.30 uur.

Kansloze nederlaag Arena in Dordrecht

RHENEN  De korfballers van Arena hebben zaterdag een 21-13 nederlaag geleden. Movado was in Dordrecht te sterk voor de Rhenenaren.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Afscheid juf Joke

LEERSUM  Juf Joke heeft onlangs afscheid genomen van basisschool de Schakel. Ze heeft daar bijna 10 jaar gewerkt als groepsleerkracht in de onderbouw en het laatste jaar in groep 6.

Lees verder op de website van De Kaap

Geslaagd voor EHBO diploma

DOORN  Grote vreugde op de Kameleon, waar 49 leerlingen vorige week slaagden voor het diploma Jeugd Eerste Hulp.

Lees verder op de website van De Kaap

Zwemdiploma van Zwarte Piet

DOORN  Deze keer kwam Zwarte Piet de diploma’s uitreiken bij Laco zwembad Woestduin. Eigenlijk wilde Zwarte Piet ook leren zwemmen, maar hij durfde niet nat te worden. De Pieten waren zo trots op de kinderen dat die dat wel durfden. Ze hadden voor iedereen een zwemdiploma met een snoepzak.

Lees verder op de website van De Kaap

Bekijk de mossen eens van dichtbij!

DOORN  IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt u mee naar de schoonheid van de mossen. In de winter, wanneer er niet zoveel bloemen te zien zijn, vallen de mossen extra op. We vinden het heel gewoon als er wat mos op het terras ligt of langs het wandelpad. Maar heeft u ze wel eens goed bekeken met een loepje? Er gaat een wereld voor je open! Er is veel te vertellen over de verschillende mossen, maar vooral er beter naar leren kijken is de moeite waard. Wilt u deze interessante plantjes eens met andere ogen zien, ga dan met ons mee.

De excursie vindt plaats op zondag 11 december van 14.00-16.00 en start bij Zonheuvel (conferentieoord), Amersfoortseweg 98, 3941EP Doorn
Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.
Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn

Gemeente hoeft vervoer meerbegaafde niet te betalen

MAARN  De gemeente Utrechtse heuvelrug hoeft de vervoerskosten van een jongen uit Maarn niet te betalen. De jongen ging naar het Pallas Athene college in Ede, volgens de ouders omdat scholen in de regio hun meerbegaafde zoon geen passend onderwijs konden bieden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

SVMM veel te sterk voor EDO

MAARN  In een rechtstreeks gevecht tussen twee laag geklasseerde ploegen liet SVMM zien dat zij verreweg te sterk waren voor EDO uit Utrecht. Na rust gingen alle remmen los en werd EDO overlopen.

Lees verder op de website van De Kaap

Dalto pakt na verlies tegen DVO winst op DeetosSnel

DRIEBERGEN  Het was een zware week voor de ploeg van Ron Steenbergen. Na een dramatisch begin van de competitie met verlies tegen DOS’46 in de openingswedstrijd moest de ploeg op de woensdag alweer aantreden tegen streekgenoot DVO.

Lees verder op de website van De Kaap

60 jaar getrouwd

DRIEBERGEN  Een extra bijzonder huwelijksjubileum voor het echtpaar Van Essen uit Driebergen, vorige week. Burgemeester Frits Naafs kwam bij het gelukkige echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met het bereiken van een mooie mijlpaal: 60 jaar huwelijk.

Lees verder op de website van De Kaap

Het glazen huis in Doorn

DOORN  Bartiméus in Doorn gaat dit jaar de bekende kerstactie van 3FM Serious Request ondersteunen door een eigen Glazen Huis na te bootsen. Dj’s van radio Bartje gaan samen met vrijwilligers van 19 tot en met 23 december live radio maken en proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome maakt competitie interessant

DOORN   KCD/Decohome heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het Zelhemse SEV met een kansloze 17-12 nederlaag naar huis te sturen. Niet alleen werd daarmee een aanval op de gedeelde koppositie afgeslagen maar ook bleef de ploeg samen met het eveneens winnende Spirit en KIOS aan de kop van de derde klasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Pepernoten bakken met de kok

AMERONGEN/LEERSUM  Er werd woensdagmorgen erg hard gewerkt in de keuken van Cafe-Hotel-Restaurant ‘Buitenlust’ in Amerongen. Kok Vidar had van Sinterklaas de opdracht gekregen extra deeg voor pepernoten te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Enervo vrouwen slaan aanval op koppositie af

HEUVELRUG  De vrouwen van Enervo ontvingen VTC Woerden 3. Deze strijd om de koppositie werd vooralsnog via 3-2 door Enervo gewonnen. Volleer boekte driemaal een 1-3 overwinning. De vrouwen bij Cito 1, de mannen in Wijk bij Duurstede tegen Bourgondië 2 en de zitvolleyballers tegen Netwerk in Pijnacker.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 6 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:45 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Motie D66/PvdA haalt het niet

DEN HAAG  De D66/PvdA-motie die minister Hillen oproept Vlissingen en Doorn in een nieuwe onderzoek samen langs de meetlat te leggen heeft het niet gehaald. De gemeente Heuvelrug gaat daarom aan de slag met een eigen onderzoek.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Winterfeest Von Gimborn Arboretum

DOORN  Een warm Winterfeest beleven in een koud winters bos en toch ook nog snel even wat Kerstinkopen doen. Dat kan allemaal in het Von Gimborn Arboretum in Doorn op zondag 18 december.

Lees verder op de website van De Kaap

Complimenten voor Doornse winkeliers

DOORN  Enkele goed toegankelijke winkels in Doorn worden op donderdagmiddag 8 december door het Platform voor Mensen met een Functiebeperking in het zonnetje gezet om 14.30 uur in de Thorheimpassage.

Lees verder op de website van De Kaap

SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug protesteren tegen armoede

HEUVELRUG   SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug reizen 10 december af naar Den Bosch voor het protest ‘Armoede werkt niet’.

Lees verder op de website van De Kaap

Midwinterwandeling in Amerongse Bos

AMERONGEN  De vrijwilligers van het Amerongse Bos verzorgen zaterdag 17 december een midwinterwandeling met een extra klank. Zoals in de traditie van Twente, zullen een aantal midwinterhoornblazers de wandelaars naar een aantal punten op de Amerongse Berg lokken met hun bijzondere geluid.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 7 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:20 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Squash team QSS-Hoenderdaal is runner-up

DRIEBERGEN  Het eerste herenteam van QSS-Hoenderdaal gaat verrassenderwijs als runner-up het tweede deel van de competitie in. Nadat vorig jaar in de laatste 2 wedstrijden het kampioenschap werd veilig gesteld, begon het huidige seizoen zeer moeizaam.

Zowel de eerste wedstrijd in Zwolle als de tweede wedstrijd in Utrecht gingen verloren. Aan het niveau in de huidige klasse waren de spelers nog niet gewend. Door extra trainingen en inzet werd echter een indrukwekkende inhaalrace neergezet. De volgende zeven wedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen. Niet zonder slag of stoot en soms op het randje, maar het doorzettingsvermogen en de teamspirit was en is fenomenaal. Hierdoor staat het team op een zeer verdienstelijke tweede plaats. Dit zal ook het maximaal haalbare zijn, aangezien het team dat bovenaanstaat in de competitie gebouwd is rond de nummer 20 van Nederland. Dat is echt minimaal 1 stap te hoog. Een tweede plaats aan het eind van het seizoen geeft echter wel het recht op het spelen van promotie wedstrijden dus er zijn nog voldoende uitdagingen voor de komende maanden. Voor de kerst moeten er nog twee wedstrijden worden afgewerkt, beiden tegen de teams waar in het eerste deel van de competitie is verloren. Zeker tegen het team uit Zwolle wil men revanche halen.

Elst zaterdag ontruimd voor demontage bom

ELST  Een kwart van de inwoners van Elst in Utrecht moet zaterdag het huis uit vanwege de demontage van de vliegtuigbom. Het gaat om circa 1300 mensen die hun huis moeten verlaten.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Vogeleilanden Amerongen in ontwikkeling

AMERONGEN  In de Amerongse Bovenpolder wordt gewerkt aan twee vogeleilanden. Door het graven van grachten worden twee eilandjes gecreëerd: een eilandje met bomen en een kaal eiland.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Vitens verlaagt waterprijzen fors

REGIO  Inwoners van Utrecht gaan minder betalen voor kraanwater. Drinkwaterbedrijf Vitens gaat de prijzen fors verlagen.

Aanleiding is het besluit van de Tweede Kamer om de Grondwaterbelasting af te schaffen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Diefstal

LEERSUM  In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 december zijn twee mannen op heterdaad betrapt. Zij probeerden een fiets te stelen.
 
Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding van een instelling aan de Hoogstraat, dat zij twee mannen staande hadden gehouden op verdenking van diefstal. De verdachten, een 28-jarige man en een 33-jarige man uit Leersum, werden betrapt toen zij een fiets van het terrein wilden meenemen die op slot stond.Zij hadden geen sleutel bij zich. De beveiliging van de instelling zag dit via camerabeelden en heeft medewerkers gesommeerd de mannen buiten het terrein staande te houden. De mannen zijn gearresteerd op verdenking van diefstal/heling fiets.Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekerswerktuig

RHENEN  In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 december zijn vier mannen aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden.
 
Omstreeks 1.45 uur controleerden agenten een auto die op de Cuneraweg reed. Tijdens de controle troffen zij twee kniptangen en diverse paren handschoenen aan. In een gat in de bumper was een tas verstopt met schroevendraaiers. Hier op volgend zijn alle vier de verdachten, een18-jarige, 20-jarige, 21-jarige, en een 22-jarige man, allen zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden.Tegen hen is proces-vebraal opgemaakt.

Caja Samsen naar landelijke dicteefinale in Den Haag

DOORN  Komende zaterdag is de tv-uitzending van het groot kinderdictee der Nederlandse taal. Doorn wordt daar vertegenwoordigd door de Caja Samsen, leerling uit groep 8 van CBS de Wijngaard.

Lees verder op de website van De Kaap

De mooiste voortuin van Doorn

DOORN  Groei & Bloei Doorn e.o. reikte onlangs de prijzen uit voor de voortuinkeuring. In het kader van het jubileumjaar van de vereniging is er dit voorjaar gestart met een voortuinkeuring. Winnaar 1e prijs: familie Marca, Paulus Potterlaan 15 te Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Sfeervolle kerstmarkt Sint Petrus’ banden

DRIEBERGEN  Op zondag 11 december hoeft geen inwoner van de Utrechtse Heuvelrug-gemeenten zich te vervelen. In het parochiecentrum van Sint Petrus’ banden te Driebergen-Rijsenburg wordt namelijk  de hele dag een sfeervolle kerstmarkt gehouden.

Op deze gratis toegankelijke markt is van alles te zien, horen en beleven. Koren brengen Kerstliederen ten gehore, er is een rad van fortuin met leuke prijzen, kinderen kunnen eindeloos op het springkussen en mogen cupcakes versieren.
 Op de kerstmarkt is bovendien van alles te koop: de leukste kerstcadeaus, een keur aan tweedehands boeken,  vers gebakken oliebollen en taarten, warme chocolademelk, Glühwein, Sint Maarten-wijn en streekproducten uit de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme-Rijngebied.

De kerstmarkt wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur in het parochiecentrum, Rijsenburgselaan 4 (schuin achter de kerk) in Driebergen-Rijsenburg.
De opbrengst van de kerstmarkt komt ten goede aan het instandhouden van de monumentale Sint Petrus’ bandenkerk, al meer dan tweehonderd jaar het onbetwiste middelpunt van Rijsenburg. De Sint Petrus’ bandenkerk is met recht een parel van de Utrechtse Heuvelrug die echter ook kostbaar is om te onderhouden.  Door een bezoek aan de kerstmarkt kunt u daar op een aangename manier aan bijdragen!

Vocalgroup INSTΞAD! stelt zich voor

DRIEBERGEN  Als 6 muzikale mensen de handen in elkaar slaan ontstaat er iets moois. INSTΞAD! is een fonkelnieuwe A capella groep – geboren op de Utrechtse Heuvelrug in het najaar van 2011.

INSTΞAD! zingt 4- tot 6-stemmige lichte A capella muziek. Lekker vet of subtiel, uitbundig, swingend, ingetogen of stil.  De stemmen klikken, het geluid is sprankelend en fris, de ambitie en muzikale kwaliteit hoog en het plezier spat er van af!

Deze veelbelovende nieuwe groep weet in een ongedwongen sfeer het publiek te trakteren op een waar muzikaal feestje. Op dit moment werkt de groep aan een nieuw programma. Via kleine, informele, try-outs kunt u nu al kennismaken met dit nieuwe geluid: de zangers komen graag een try-out verzorgen.

Op maandagavond 12 december zal de spits afgebroken worden in het Wapen van Rijsenburg.
Van 20.30 – 21.30 uur kunt u daar op een informele wijze  met hen kennismaken.
De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

In het voorjaar vindt de officiële première plaats in het Historische Moestuincomplex van Bartimeus in Doorn. Wilt u voor die tijd al kennismaken met INSTΞAD!?
Bel dan met: 06-13151795 (Gertrude van den Brink)

INSTΞAD! bestaat uit:  
Femke van Dokkum (sopraan) ,  Elvira Nijhof (mezzo),   Gertrude van den Brink (alt)
Roel Eigenhuis (tenor),   Johan de Vries (bariton),   Bas Elbers (bas)

Bom in Nederrijn nog niet onschadelijk

ELST  De bom in de Nederrijn bij Elst is nog niet onschadelijk gemaakt. Woensdag wordt bekeken hoe het verder moet met de 1000-ponder die dinsdagmiddag opdook.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Heuvelrugnieuws van donderdag 8 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Raad ziet waarschuwing provincie als formaliteit

HEUVELRUG  Een meerderheid van de raad ziet de waarschuwing van de provincie als een formaliteit. Alleen BVH-raadslid Streekstra stelde de vraag of de kerntakendiscussie van vanavond wel doorgang moest vinden.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Politiek relletje om vuil fietspad

DRIEBERGEN  Een vraag over het vervroegd schoonmaken van het fiestpad langs de Driebergse hoofdstraat leidde vorige week tot een klein politiek relletje, waarbij de hoofdrolspelers  Homan en Boonzaaijer steeds minder goede vrienden lijken.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Provincie wil GUH onder curatele plaatsen

HEUVELRUG  Provinciaal gedeputeerde Van Lunteren is van plan de begroting 2012 van de gemeente Utrechste heuvelrug af te keuren en de gemeente onder curatele te plaatsen. De begroting mist evenwicht, realiteitswaarde en is niet plausibel en structureel, vinden de provinciale accountants. Volgende week vindt overleg plaats tussen provincie en gemeente.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Rhenenaar moet half miljoen terugbetalen voor wiethandel

RHENEN – Een 40-jarige Rhenenaar moet bijna een half miljoen euro betalen in het kader van de ‘pluk-ze-wet’. Dat besloot de Utrechtse rechtbank woensdag. Twee weken geleden werd de man al veroordeeld tot twee jaar celstraf vanwege zijn activiteiten in de wiethandel.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Ernstige aanrijding

RHENEN  Op woensdagavond omstreeks 18.30 uur reed een 21-jarige man uit Leersum over de Autoweg en botse door onbekende oorzaak tegen een boom. De man raakte ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter is ook bij deze aanrijding ingezet.

Man belaagd door twee personen

ZEIST  Woensdagmiddag omstreeks 14.45 uur reed een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede over de Prinses Irenelaan. Langs de weg stond een rode auto geparkeerd, waar drie mannen uitstapten.

Zij liepen langzaam over de weg en de man claxonneerde. De personen reageerden door tegen zijn busje te slaan en te schoppen. Ze probeerden het portier open te trekken en een raam in te slaan. De man reed snel door. De mannen stapten weer in hun auto en reden achter de belaagde man aan. Op de Prinses Margrietlaan moest de man stoppen voor het overige verkeer. De mannen kwamen weer uit hun auto en begonnen weer te schoppen en te slaan. Toen zij zagen dat de bestuurder aan het bellen was, gingen zij ervandoor. Twee mannen renden weg over de  over de Irenelaan. De andere man haalde de kentekenplaat aan de voorzijde van de auto en reed vervolgens hard weg.  
 
Van de twee belagers is een signalement.
Man 1
–         Getinte huidskleur
–         Ongeveer 25-30 jaar oud
–         Tenger postuur
–         Ongeveer 1.60m tot 1.70m lang
–         Kort, zwart, krullend haar
–         Grote neus
–         Hij droeg een spijkerbroek
 
Man 2
–         Getinte huidskleur
–         Ongeveer 25-30 jaar oud
–         Tenger tot normaal postuur
–         Ongeveer 1.75m lang
–         Zwart haar met slag tot op de schouder
–         Hij droeg een blauwe jas
 
Met signalement van de 3e man is onbekend.
 
Aan getuigen van de belaging wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Ontmantelen bom Neder-Rijn

ELST  In het grintgat aan de Neder-Rijn bij Ingen is dinsdag 6 december een vliegtuigbom gevonden. Het gaat om een duizendponder. De bom ligt op dit moment op een ponton. De bom is stabiel, er is nu geen sprake van een gevaarlijke situatie.

Zaterdagmorgen, 10 december 2011, wordt de bom gedemonteerd. In verband hiermee moeten bewoners in Elst (gemeente Rhenen) en in het buitengebied van de dorpen Ingen en Eck en Wiel (gemeente Buren) in een straal van 1320 meter rond de bom tijdens de demontage in hun huizen blijven.
Bewoners moeten om 10.00 ‘s morgens in hun huizen zijn. Zij moeten ramen en deuren gesloten houden. Uit voorzorg moeten zij ook de gordijnen en/of jaloezieën sluiten. Hoe lang de bewoners in hun huizen moeten blijven is niet bij voorbaat aan te geven. Bewoners moeten rekening houden met meerdere uren. Pas als het gebied vrij wordt gegeven, mogen de bewoners weer naar buiten. Dit wordt in ieder geval bekend gemaakt via de sites van de beide gemeenten.
De ontruiming blijft beperkt tot een straal van 300 meter rond de bom. Concreet betekent dit dat één woning in Elst ontruimd wordt. Ook het vee en huisdieren in het gebied moeten binnen blijven.
De bom wordt ter plaatse gedemonteerd en naderhand op een speciale locatie,  gecontroleerd, tot ontploffing gebracht. Vanaf 10. 00 uur wordt alle wegverkeer, lucht- en scheepvaart in en boven het gebied stilgelegd. De veerpont Ingen-Elst is uit de vaart. Alle wegen naar het gebied zullen door de politie worden afgesloten. Voor iedereen die niet in het gebied moet zijn, is er dan ook het dringende verzoek om weg te blijven.
Beide gemeenten nemen deze maatregelen in verband met de veiligheid van de inwoners en van de hulpdiensten en vertrouwen er op dat de bewoners hun verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen opvolgen. De bewoners ontvangen vandaag nog een brief met informatie.
Als bewoners vragen hebben dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente: 
Rhenen: 0800 0220311, Buren: 0344 579 279.
Meer informatie: zie de websites van de beide gemeenten: www.rhenen.nl www.buren.nl

Welnúh blijft in Driebergen

DRIEBERGEN  Met een eenjarig huurcontract voor het gebouw De Vijver heeft welzijnsorganisatie Welnúh zijn Driebergse vestiging zeker gesteld. Volgens directeur Sjaak Blenk is de accommodatie echter te kostbaar om in zijn geheel te huren.

Lees verder op de website van De Kaap

Eindejaars Tienerdisco in DJOI

DRIEBERGEN  De allerlaatste tienerdisco in jongerencentrum DJOI vindt op vrijdag 9 december plaats in het jeugdhonk aan de Engweg. Nog één keer kunnen jongens en meisjes van 10 tot en met 13 jaar dansen op de muziek van Beatbazen Dave & Steef en Party DJ Hover.

Lees verder op de website van De Kaap

Vernieuwde Maartenskerk opent

DOORN  Het interieur van de historische Maartenskerk aan het Kerkplein in Doorn heeft een metamorfose ondergaan. Om de bevolking van Doorn een kijkje in de vernieuwde kerk te gunnen, wordt er zaterdag 10 december de mogelijkheid geboden om tussen 10.00 uur en 13.00 uur de kerk te bezichtigen.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Geen kernafval in de bodem van de Utrechtse Heuvelrug’

HEUVELRUG  Een klein deel van de Utrechtse Heuvelrug, tussen Leersum en Amerongen, is aangemerkt als mogelijke locatie om kernafval in de bodem op te slaan. De fractie van D66 Utrechtse Heuvelrug bereid een motie voor om het college op te roepen tegen deze mogelijke overheidsplannen stelling te nemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 9 december 2011 (kopie)

Winkelcentrum De Sluis in Driebergen
tijd: 13:50 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Openingstijden winkels in Elst

ELST  Volgens de noodverordening “Ruiming bom” zal het iedereen verboden zijn zich vanaf zaterdag 10 december 2011 10.00 uur in een deel van Elst in de buitenlucht op te houden of vee of huisdieren buitenshuis te laten verblijven.

Vanuit de winkeliers in Elst van Rhenen is gevraagd of het mogelijk is de winkels zaterdag 10 december 2011 langer dan 20.00 uur open te houden. Daar is niets op tegen. Als iemand dat wil, mag de winkel tot 22.00 uur open blijven. Hiervoor is volgens de winkeltijdenwet geen vergunning of ontheffing nodig.

Als winkeliers in Elst dat willen, kunnen zij  vanavond (vrijdag) ook tot 22.00 uur open blijven.

Verkeerslichten in plaats van een rotonde

ZEIST  Het college van B&W van de gemeente Zeist kiest, naar aanleiding van de uitkomst van een second opinion, voor de aanleg van een kruising met verkeerslichten bij het kruispunt Driebergseweg-Heideweg-Bunsinglaan.

Hiermee kiest het College voor een oplossing die de verkeersveiligheid voor fietsers aanzienlijk zal verbeteren en recht doet aan de groene omgeving.

Beoordeling verkeerslichten
In de second opinion zijn de rotonde en twee kruispuntvarianten beoordeeld op de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer, de effecten op de natuur, het behoud van cultuurhistorie en de snelheid waarmee de verkeersoplossing klaar kan zijn. Ook zijn er in september fietstellingen gedaan om specifiek de veiligheid en de afwikkeling van het fietsverkeer te onderzoeken.
 
Uit de second opinion blijkt dat bij het plaatsen van verkeerslichten op deze kruising de verkeersafwikkeling goed is en de verkeersveiligheid voor fietsers aanzienlijk zal verbeteren. Een rotonde op deze plaats zorgt wel voor een nog betere doorstroming van het verkeer, maar is niet veiliger voor fietsers. Verder voordeel van verkeerslichten is dat het omliggende groen nauwelijks wordt aangetast, er hoeven hooguit enkele bomen gekapt te worden, maar de landgoederen blijven intact. Ook een bestemmingsplanprocedure is niet nodig waardoor deze verkeersveilige oplossing sneller tot stand kan komen dan als er voor een rotonde was gekozen.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 16 januari 2012 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden, organisaties en andere belangstellenden om de oplossing verder toe te lichten. Deze bijeenkomst vindt plaats in zaal 2 van het gemeentehuis vanaf 19.30 uur.

Uitvoering
De kruising met verkeerlichten kan in het najaar van 2012 klaar zijn als de benodigde vergunningen tijdig worden verleend. Verder geldt dat begin 2012 de studie naar de busbaan op de Driebergseweg afgerond wordt. Als de uitkomst positief is, en de busbaan snel aangelegd kan worden, worden beide projecten wellicht gecombineerd en zal het kruispunt begin 2013 af zijn.

Enkele goederen Sinterklaasdiefstal terug

ZEIST  Op woensdag 7 december werden enkele goederen van een eerdere brutale diefstal teruggevonden. De politie is op zoek naar getuigen.
 
Een 68-jarige man uit Zeist liet op woensdag 7 december zijn hond uit in het park ‘De Brink’. De man trof in het park inpakpapier aan met daarop blanco stickers, waarop nummers stonden geschreven. Ook vond hij een aantal van de gestolen goederen, die in het inpakpapier hadden gezeten. De man had die ochtend in de krant gelezen dat er op 5 december een zak met sinterklaascadeaus gestolen was en stelde direct de politie in kennis. De goederen zijn teruggebracht naar de eigenaar. 

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk in het park “De Brink” tegenover de Griftlaan, personen cadeaus hebben zien uitpakken. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldiefstal

ZEIST  Twee winkeldievegges werden op donderdagmiddag 9 december betrapt. Eén van hen wist te ontkomen, maar werd later alsnog aangehouden.
 
Rond 14.00 uur betrapte een medewerker van een winkel twee meisjes bij de diefstal van kleding. Eén van de meisjes wist te ontkomen. De ander, een 16-jarig meisje uit Zeist, werd aangehouden. Zij bleken voor rond de 600 euro aan kleding te hebben gestolen. De aangehouden verdachte werd aan de politie overgedragen. Zij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.
 
Uit onderzoek bleek dat de ontkomen verdachte een 20-jarig meisje uit Zeist was. Agenten gingen naar haar woning. Daar werden zij binnengelaten. De verdachte bleek zich op de vliering onder een bed te hebben verstopt. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Beide verdachten bekenden de diefstal. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bezuinigingsoperatie moeilijk op stoom

HEUVELRUG  De vierde wethouder, de kapvergunning en de straatnamencommissie verdwijnen waarschijnlijk van de Heuvelrug. Over een groot aantal andere onderwerpen moeten de ambtenaren eerst in kaart brengen wat er te bezuinigen valt, en ook wat daarvan de consequenties zijn. Dat is de voorlopige oogst van de zogenaamde kerntakendiscussie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Cow Hills in Ontmoetingskerk

MAARN  Cow Hills Retail, gevestigd in Leusden, is de koper van de Ontmoetingskerk aan de Ted Visserweg. Nog voor de vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente informeren de eigenaren van het bedrijf, Mark de Graaf en Kees van der Veldt, de ‘toekomstige buren’ over de plannen.

Lees verder op de website van De Kaap

Adviezen gebruikers De Binder in de wind geslagen

LEERSUM/DOORN  In tegenstelling tot de adviezen van de gebruikers van De Binder, is de gemeente vorige week in zee gegaan met Hydra Sport Beheer B.V. Het bedrijf zal de komende vijf jaar Sporthal Steinheim in Doorn en Sport- en Cultuurcentrum De Binder in Leersum gaan beheren en exploiteren.

Lees verder op de website van De Kaap

Militair museum in verband met verbouwing tijdelijk gesloten

DRIEBERGEN  Museum Militaire Traditie, ’t Schilderhuis in Driebergen is in verband met renovatiewerkzaamheden voorlopig gesloten. Naar verwachting zal begin februari 2012 het museum weer worden opengesteld.

Lees verder op de website van De Kaap

VVV sluit winkels Amerongen en Driebergen

HEUVELRUG  De VVV-kantoren in Amerongen en Driebergen zijn dit weekend voor de laatste keer open. Volgens VVV-directeur Henny Verbruggen is dit een direct gevolg van de toenemende behoefte aan digitale informatie.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 10 december 2011 (kopie)

Rondom een kruispunt
tijd: 15:25 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Candia’66 behaalt punt tegen Lienden

RHENEN  ,,Ik had iets meer gehoopt”, waren de eerste woorden van Candia’66 trainer Jan Westerhof na afloop van de wedstrijd tegen Lienden. Met een 2-2 stand moest de ploeg uit Rhenen genoegen nemen.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

SVMM had recht op meer tegen koploper DVSU

MAARN  Tegen koploper in de zaterdag vierdeklasse DVSU uit en in Utrecht verloor SVMM weliswaar met 1-0, maar had gezien het vertoonde spel zeker recht op meer.

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen stelt teleur tegen hekken sluiter Abcoude

DRIEBERGEN  FC Driebergen kende tegen hekkensluiter Abcoude een totale off day. Alhoewel het 1-1 gelijke spel anders deed vermoeden speelde de ploeg van trainer Bert v/d Brom een teleurstellende partij op het loodzware veld in Abcoude.

Lees verder op de website van De Kaap

DEV in laatste wedstrijd voor de winterstop onderuit tegen TOV

DOORN  In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging DEV met 0-2 onderuit tegen tegen het Baarnse TOV, een van de beoogde titelkandidaten in de zaterdag derde klasse.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontmanteling vliegtuigbom succesvol


ELST  De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de ‘duizend ponder’ succesvol ontmanteld. Burgemeester Joost van Oostrum heeft om 12.47 uur het sein ‘veilig’ gegeven op advies van de EOD waarna de politie het risicogebied heeft vrijgegeven.

Hiermee wordt ook de noodverordening ingetrokken die voor het risicogebied was ingesteld. Inwoners van Elst mogen hun huizen weer verlaten.

De EOD is vanmorgen om 10.00 uur gestart met de voorbereidende werkzaamheden om de vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog te ontmantelen.

De burgemeester is blij dat de ontmanteling van de ‘duizend ponder’ succesvol en veilig is verlopen.

Hij bedankt inwoners, verenigingen en ondernemers van Elst voor hun begrip en medewerking, nadat dinsdag 6 december de vliegtuigbom in het grintgat aan de Neder-Rijn werd aangetroffen.

De burgemeester bedankt ook alle hulpdiensten die bij de ontmanteling van de ‘duizend ponder’ actief zijn geweest.


Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Rhenen, www.rhenen.nl

Gemeente Zeist Beste Stagegemeente 2011

ZEIST  Draagvlak van bestuur en organisatie zijn voor de vakjury aspecten om gemeente Zeist als Beste Stagegemeente 2011 te kiezen. Daarnaast geeft de gemeente volgens de vakjury diverse doelgroepen kansen en zijn er stages voor verschillende niveau’s en leeftijden. De gemeente werd al genomineerd als een van de tien beste stagebedrijven 2011 van Nederland. Deze eerste prijs onderstreept het belang van ons stagebeleid met trainingen, intervisie en de mogelijkheid om op verschillende afdelingen aan de slag te gaan.

Een selectieteam bestaande uit een afgevaardigde van de gemeente Nijmegen, een afgevaardigde van een ROC en medewerkers van ECABO koos uit alle binnengekomen inzendingen drie gemeenten met meer dan 50.000 inwoners en drie gemeenten met minder dan 50.000 inwoners.

De gemeente Zeist was heel verheugd om genomineerd te worden voor gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. De vakjury selecteerde op: stagebeleid, mobiliteit, toekomstig personeel, diversiteit, maatschappelijk verantwoordelijkheid en netwerken.

Wethouder Johan Varkevisser, personeel en organisatie: “De gemeente Zeist vervult door het aanbieden van stageplaatsen een maatschappelijke plicht. Maar het is ook in ons belang om te laten ervaren hoe veelzijdig en aantrekkelijk het werken bij de overheid is. Deze prijs is dan ook een geweldige uitkomst.”

Stage lopen bij gemeente Zeist
Stageplekken zijn beschikbaar voor studenten op verschillende niveaus, zoals VMBO, MBO en HBO/WO. Gemiddeld zijn er 90 stageplekken per jaar. Er zijn ook mogelijkheden voor maatschappelijke stages of stages voor herintreders. Om stagiaires zo goed mogelijk te begeleiden worden trainingen gegeven en is er een start gemaakt met een intervisiegroep. Ook heeft de gemeente Zeist een stagecoördinator. Stagelopen kan op verschillende afdelingen waarbij een of meer opdrachten worden uitgevoerd die gerelateerd zijn aan de studie van de stagiair. Stagevacatures van de gemeente Zeist staan op www.werkenbijzeist.nl en op www.stagemarkt.nl

Maatschappelijk betrokken
De Gemeente Zeist vindt het, vanuit maatschappelijke betrokkenheid, belangrijk om het mogelijk te maken voor studenten om werkervaring op te doen, maar leert er zelf ook van. Bijkomend effect is dat jongeren een andere kijk krijgen op het werken bij een gemeente. Soms gebeurt het dat een stagiair, na afloop van de studie,  terugkeert en aan de slag gaat bij de gemeente Zeist. 

ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Ongeveer twee miljoen Nederlanders werken in deze beroepen. Tien procent van de jongeren is er voor in opleiding. ECABO is een van de zeventien kenniscentra die ons land telt. Samen vormen wij de schakel tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Vanuit een gezamenlijk doel: een arbeidsmarkt in balans voor iedereen.

Emine helpt Turkse zwerfhonden

DRIEBERGEN  Drie honden heeft ze al liefdevol in huis genomen, maar nog is het de Driebergse Emine Gönen (40) niet genoeg. Op allerlei manieren tracht ze het leed van zwerfdieren in haar geboorteland te verlichten.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 11 december 2011 (kopie)

Vogels vanuit de luie stoel
tijd: 12:50 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Teleurstellend resultaat FC Driebergen 1-1

DRIEBERGEN  In de tot nu toe slechtste wedstrijd van het lopende seizoen heeft FC Driebergen een 1-1 gelijkspel behaald bij FC Abcoude  in Abcoude de hekkensluiter van 3e klasse C.

Op een loodzwaar veld door de regen heel drassig waren onze snelle en technische mensen al bij voorbaat in de minderheid tegen een ploeg als FC Abcoude die veel steviger en hardere mensen heeft.
De wedstrijd begon met een debuut van de 19 jarige Bart Poos die nu een basis plaats kreeg voor de geschorste Bagdad Ajiach op het middenveld.
Al na 2 minuten lag de bal in het doel van FC Abcoude en kwam FC Driebergen al op een gelukkige voorsprong een mislukte voorzet van Mathijs Brink belande plots door toedoen van de keeper in het doel 0-1
Een betere opsteker kan je niet krijgen maar in plaats van door te zetten om de voorsprong uit te breiden werd er steeds onzorgvuldig omgesprongen met de kleine kansen die men kreeg.
Het was tot tweemaal toe dat Tolga Albayrak de kans kreeg om de voorsprong uit te breiden.
Het waren de tegenstanders die wat spelde prikjes uitdeelden maar ook niet verder dan de 16 meter kwamen .Het was gewoon weg een vervelende slordige wedstrijd aan beide kanten.
Tot de goed leidende arbiter 3 minuten liet doorspelen in de 1e helft e n bij een vrije trap van FC Abcoude werd de bal direct gespeeld en uitstekend afgerond achter doelman Michel van Bruggen 1-1 tevens rust.
De 2e helft was wel iets directer spel maar echte kansen die kwamen eigenlijk pas aan het van de wedstrijd toen tot 2 x toe Robin Notenboom de bal op de bovenkant van de lat schoot verdere wapenfeiten zijn er niet te vertellen.
En door de andere resultaten is het jammer dat je hier in Abcoude 2 punten laat liggen.
De eerst volgende competitiewedstrijd is 21 januari 2012 in en tegen De Meern de trotse koploper van de 3e klasseC Aanvang 14.00 uur

Levensgevaarlijke actie met vuurwerk

DRIEBERGEN   Vrijdagavond werd door onbekenden een levensgevaarlijke actie met vuurwerk uitgehaald. De politie zoekt getuige(n).

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een bewoner aan de Rosariumlaan dat vuurwerk een raam vernield had. Ter plaatse troffen agenten een 80-jarige man aan die verklaarde dat hij plotseling een lichtflits en daarna een enorme knal en een hoop glasgerinkel had gehoord. Toen de man ging kijken zag hij dat een ruit en een kozijn van zijn huis totaal vernield waren. Onderzoek wees uit dat onbekende(n) een groot stuk vuurwerk tegen het raam van de woning hadden geplakt en het daarna hadden aangestoken.
Door de klap lag het glas en stukken van het kozijn door de woning en in de tuin. De politie is op zoek naar getuige(n) die informatie hebben over deze levensgevaarlijke actie. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 -88 44.

Nieuw tennispark Manger Cats in maart klaar

DRIEBERGEN  ,,De teamspirit is enorm”, zegt Monique de Jonge, bestuurslid van tennisvereniging Manger Cats. ,,En dat komt natuurlijk omdat we er ontzettend voor hebben moeten knokken.” De Jonge doelt op de strijd die de tennisclub het afgelopen jaar heeft moeten leveren om het stadium te bereiken waarin men nu verkeert.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 12 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

The Pink Panthers zakelijk naar een 14-17 overwinning.

DRIEBERGEN  Afgelopen zondag stond voor de rugbyers van the Pink Panthers de returnwedstrijd op het programma in Sassenheim, the Bassets. In de eerste wedstrijd wonnen the Bassets nipt. Om de aansluiting in de top vier te houden moesten the Panthers winnen. Best een opdracht gezien het vertoonde spel een week eerder tegen AAC. Die wedstrijd verliep niet goed voor the Pink Panthers, dit vooral door zelf niet goed te spelen en veel persoonlijke fouten. Daarbij liep in deze wedstrijd Jeff Nuijten, dé spelverdeler van the Panthers zijn derde gele kaart op. Dat kost hen en het team twee wedstrijden schorsing. Met een creatieve oplossing in de posities werd dit gemis opgevangen.

vergroot   foto1   foto2

Om exact 14.30 uur blies de erg goed fluitende scheidsrechter voor de start met een kick off door the Panthers. Door meteen goed druk te zetten op de Bassets scoorde the Panthers al in de vierde minuut via Peter Waardenburg. De conversie werd niet benut. 0-5. Hierna probeerde the Bassets in hun spel te komen, maar door strak verdedigen van de roze mannen werd de weg naar de tryline dichtgehouden. In de 14de minuut al moesten the Pink Panthers de eerste wissel doorvoeren. Door domme pech in de warming-up kneusde Peter Waardenburg zijn duim dusdanig, dat hij niet verder kon, zijn vervanger was Geoff de Zeeuw. Met de wat gehavende backline van the Pink Panthers was het niet eenvoudig om goede aanvallen op te zetten. Mede doordat Glenn Nuijten de tweede center zijn enkel blesseerde door de gaten in het veld. Gelukkig speelde hij door. En toch wisten the Panthers in de 34ste minuut een tweede try aan de score toe te voegen. Door een break van gelegenheids-flyhalf Marijn Tinus Schut, gevold door een goede pass op Glenn Nuijten en mooie off-load van deze op Adrian Herman kon een verdiende try gescoord worden. Ook nu zonder de conversie. 0-10. Vier minuten later een kickje achter de verdediging van the Bassets en door goede druk van Geoff de Zeeuw en Marc Verbraak op de full-back verwerkte hij de bal niet goed, cadeautje voor Marc Verbraak die de derde try voor the Panthers wist te scoren. Nu met de conversie door Adrian Herman 0-17. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft voerde het Bassets team de druk flink op. Met goed verdedigend werk van the Panthers duurde het toch tot de 19de minuut van de tweede helft voordat de thuisploeg tot scoren kwam, met de conversie 7-17. Hierna lieten the Panthers zich weer onder druk zetten en in plaats van hun backline aan het werk te zetten, lieten ze zich onder druk houden. Maar verdedigen kunnen the Panthers en met kicks wisten ze the Bassets telkens terug te zetten, weg van de tryline. In de 38ste minuut wisten ze echter door de verdediging heen te komen. De goede kicker van de Sassenheimers benutte wederom de conversie: 14-17. In de laatste vijf minuten wist het Panthers team de boel dicht te houden. 14-17 als einduitslag was op basis van het getoonde spel, zeker in de eerste helft een terechte uitslag.
Later op weg naar huis bleek dat de scheidsrechter een foutje had gemaakt en de einduitslag op 14-19 had gezet. Deze uitslag heeft echter geen gevolgen voor de totaalstand.

Komend weekeind, net als alle geplande wedstrijden in januari (rugby kent geen winterstop), spelen the Pink Panthers een thuiswedstrijd. Dan komt het Delftse Studenten Corps (DSR-c) op bezoek in Driebergen. Kick Off zondag 14.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede team van the Pink Panthers om 13.00 uur tegen REL2 uit Etten-leur.


Leerlingen Revius winnen NK debatteren

DOORN  Drie leerlingen van het Reviuslyceum in Doorn hebben zaterdag het NK Debatteren voor Scholieren gewonnen. Nog niet eerder wist de school het toernooi te winnen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Dalto wint van landskampioen TOP/Wereldtickets.nl

DRIEBERGEN  ,,Je moet soms net een beetje geluk hebben”, sprak Dalto-coach Ron Steenbergen. De wijzer van de weegschaal die TOP/Wereldtickets.nl en Dalto woog, bleef lang perfect in het midden staan. Totdat in de laatste anderhalve minuut een heel klein beetje fortuin de wijzer naar rechts liet wijzen.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD/Decohome neemt eerste horde

DOORN  In een wedstrijd met twee gezichten is KCD/Decohome er in geslaagd de eerste topper van dit seizoen winnend af te sluiten. Van de twee medekoplopers kwam KIOS’45 op visite. Na een zinderende partij moesten de gasten met een 17-13 nederlaag terug naar het verre Sibculo.

Lees verder op de website van De Kaap

Koploper DVSA blij met drie punten tegen Voorwaarts

AMERONGEN  Koploper in de zaterdag vijfde klasse was achteraf blij en opgelucht met de uiteindelijke 1-3 overwinning op Voorwaarts.

Lees verder op de website van De Kaap

Onverwachte nederlaag mannen Enervo; mannen Volleer winnen topper

HEUVELRUG  De vrouwen van Enervo bleven ook tegen Switch ongeslagen (1-3), maar de mannen liepen tegen een onverwachte 3-2 nederlaag op in Utrecht tegen Majella.

Lees verder op de website van De Kaap

Triodos bouwt op Reehorst

DRIEBERGEN  Triodosbank gaat een nieuw kantoor bouwen op landgoed Reehorst, naast station Driebergen-Zeist. Dat bevestigen zowel de gemeente Utrechtse heuvelrug als de Triodosbank zelf. De precieze plannen worden komende donderdag onthult.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Gelijkspel voor strijdlustig Oranje Wit

ELST  Oranje Wit sloot het voetbaljaar 2011 zondagmiddag af met een verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen het Utrechtse Kismet. De Elsterse zesdeklasser haalde na de pauze een 0-2 achterstand op.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Jubileum Kunstroute Doorn-Maarn 2012

DOORN/MAARN  Kunstenaars uit Doorn en Maarn worden uitgenodigd voor deelname aan de Jubileum Kunstroute Doorn-Maarn 2012. Achter de schermen is er al veel gebeurd en een nieuwe werkgroep staat te springen om er niet alleen een succes, maar ook een feest van te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

HDS morst in eigen huis zure en dure punten tegen ’t Goy

LEERSUM  In een wedstrijd waarin thuisclub HDS verreweg het betere van het spel had, kwam de Leersumse formatie niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen een stug verdedigend ’t Goy.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstconcert van Scherzando

DRIEBERGEN  Het gemengd koor Scherzando uit Driebergen geeft zondag 18 december een kerstconcert onder leiding van Reinhard Reed Findenegg. Daarin zal het door de plaatselijke componist/organist Jan Raas geschreven Ave Maria zijn wereldpremière beleven.

Lees verder op de website van De Kaap

Sportteam Heuvelrug introduceert schoolsportkalender

HEUVELRUG  In alle basisscholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hangt sinds kort de schoolsportkalender 2011/2012. Op deze kalender staan alle sportactiviteiten die het Sportteam Heuvelrug en overige sportorganisaties organiseren voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 13 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Inzameling oud papier op de schop

HEUVELRUG  Wethouder Homan gaat de inzameling van het oud-papier in de gemeente Heuvelrug tegen het licht houden en wellicht opnieuw verdelen. Volgens Homan willen er meer verenigingen meedoen aan die lucratieve inzameling.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Middeleeuwse Heuvelruggers herbegraven

DOORN  Met ingetogen plechtigheid en onder begeleiding van orgelmuziek en het lied Pie Jesu zijn twee oud-inwoners van  Doorn herbegraven. Ze namen de honneurs waar voor nog eens 129 oud-Heuvelruggers.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Eerste schoolbasketbal toernooi in Utrechtse Heuvelrug groot succes

DRIEBERGEN  Voor het eerst werd er vorige week woensdag een schoolbasketbal toernooi georganiseerd in de Heuvelrug. In samenwerking met een combinatiefunctionaris heeft basketbal vereniging Blue Arrows haar eerste schoolbasketbal toernooi georganiseerd.

Lees verder op de website van De Kaap

Spanning stijgt in badmintoncompetitie

DOORN  Badmintonclub Doorn heeft zondag met 6-2 het eerste team van Zetten verslagen. Daarmee staat het Doornse team nog steeds aan kop in de Hoofdklasse, maar voelt de hete adem van het Arnhemse Beca 2000 in de nek.

Lees verder op de website van De Kaap

Jubileumjaar HC De Haaskamp feestelijk gestart

AMERONGEN  Hockeyclub De Haaskamp heeft afgelopen zaterdagmiddag op een feestelijke wijze het achtste lustrumjaar geopend. De vereniging is op 7 december 1971 opgericht.

Lees verder op de website van De Kaap

SKDD en DEV Doorn samen op Tuilland

DOORN  Kinderopvangorganisatie SKDD en voetbalvereniging DEV Doorn gaan hun samenwerking intensiveren. Met een nieuw sportcomplex medio 2012 in het vooruitzicht gaan zij exclusieve afspraken maken om sport, spel en bewegen in de buitenschoolse opvang een grotere rol te geven.

Lees verder op de website van De Kaap

Winterwandeling op de Plantage Willem III

ELST  Op zaterdag 17 december staat om 10.00 uur een gids van het Utrechts Landschap voor u klaar op de parkeerplaats van de Plantage Willem III aan de Utrechtsestraatweg tussen Elst (U) en de wildpassage onder de N225 door voor een onvervalste winterwandeling.
Ook te midden van wind- en regenvlagen blijken de flanken van de Utrechtse Heuvelrug onverwachte schoonheid te bieden.
De grafheuvels liggen niet meer als kort tevoren langs bospaden. Door de forse houtkap van de afgelopen periode liggen deze monumenten uit een ver verleden in de vrije ruimte.
De grote grazers als koniks en galloways zoeken beschutting tegen de nukken van het winterweer.
Denkt u vooral aan warme kleding, waterdicht schoeisel en eventueel een verrekijker.
De tocht duurt 1½ uur. Kosten zijn er niet, reserveren is niet nodig.

Voor meer informatie over de activiteiten van Het Utrechts Landschap, kijk op
www.utrechtslandschap.nl

Zondag 18 december kerstactiviteiten bij De Boswerf


ZEIST  Kinderen en volwassen die  een bijzonder kerststukje willen maken kunnen meedoen aan een workshop waarin met gewerkt wordt met materialen uit de natuur. Dit alles onder het genot van een muzikale uitvoering van 12.30 tot 15.00 uur van de viermansformatie “de Zagerij”. Zij spelen een sfeervol programma van Iers en ander kerstrepertoire. De knutselactiviteit vindt plaats van 12.30 – 15.30 uur. Deelname kost € 3,50 per persoon. 

Lekker naar buiten
Om 13.30 uur kunt u onder begeleiding een mooie winterwandeling maken. Is een winterbos saai? Nee hoor, onze bioloog laat u op een andere manier naar het bos kijken. Wandel met hem mee en laat u verrassen. 
Deelname kost € 2,50 per persoon, inclusief een kopje koffie, thee of warme chocomel.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode van november tot en met maart op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur. Met Kerstmis is het bezoekerscentrum gesloten. U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos. Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.Cursus bijen houden voor imkers

DRIEBERGEN  Op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen wordt op 11 januari een cursus van vijf avonden gestart voor imkers die willen leren hoe ze hun manier van imkeren kunnen aanpassen en afstemmen op de natuurlijke levenswijze van de bijenvolken.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 14 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 11:40 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Onderzoek schepen bij Amerongen

AMERONGEN  Zaterdag 10 december heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) een vliegtuigbom onschadelijk gemaakt bij het grintgat in Ingen. Het explosief uit WOII werd ontdekt in een lading bagger uit de Vecht bij Weesp. Er zijn nog twee transportschepen met bagger uit hetzelfde gebied. De kans is klein dat er een explosief op een van deze schepen aanwezig is, maar dit wordt wel onderzocht. Beide schepen liggen ter hoogte van de sluizen bij Amerongen in afwachting van preventief onderzoek.

Als onderdeel van het project ‘Schoonmaken van de Vecht’ zijn er in opdracht van Waternet baggerwerkzaamheden bij de spoorbrug bij Weesp. Op basis van historisch onderzoek is een gebied afgebakend waar mogelijk explosieven uit de Tweede Wereldoorlog worden aangetroffen. In dit gebied wordt gebaggerd met extra veiligheidsmaatregelen.
De vliegtuigbom die is aangetroffen bevond zich volgens Waternet buiten dit afgebakende gebied.

In opdracht van Waternet (de opdrachtgever van het baggerproject te Weesp) wordt deze week de inhoud van deze twee schepen bij Amerongen nader onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf. De werkzaamheden duren ongeveer vier dagen en beginnen naar verwachting eind van deze week. Het transportschip wordt laag voor laag leeggehaald om te beoordelen of er zich geen explosief in bevindt. Alle gebruikelijke veiligheidsvoorschriften worden in acht genomen.

Op advies van de politie is een veilige plaats aangewezen voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Mocht zich de situatie voordoen dat er toch nog explosieven worden aangetroffen, dan kan de ontmanteling daarvan op een veilige manier op dezelfde locatie plaatsvinden.

Motorrijder gewond

DRIEBERGEN  Dinsdagmiddag reed een 66-jarige motorrijder uit Doorn vanaf de Hydeparklaan de Driebergsestraat op. In de bocht lag zand op het wegdek, waardoor de man slipte en ten val kwam. De man liep letsel op aan zijn arm en rug. Hij is met de ambulance overgebracht naar het UMC.

Kerststal tentoonstelling

DRIEBERGEN  In museum Vroeger en Nu, gevestigd in het rechterdeel van het poortgebouw bij de Oude Algemene Begraafplaats aan de Traaij, is een kleine tentoonstelling met kerststallen uit de hele wereld ingericht.

Lees verder op de website van De Kaap

Compliment voor Readshop, Shoeby en Van Kesteren Doorn

DOORN  Het Platform voor Mensen met een Functiebeperking heeft afgelopen donderdag complimenten uitgereikt aan de meest toegankelijke winkels van Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Doornse brandweerlieden beloond voor hun werk

DOORN  In de brandweerkazerne aan de Kampweg in Doorn heeft burgemeester Frits Naafs maandagavond koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan verschillende inwoners van Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 15 december 2011 (kopie)

Volle sloten langs Rijsenburgselaan
tijd: 14:05 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Grepu mag verder bouwen

AMERONGEN  Grepu Vastgoed mag direct gaan bouwen aan de Utrechtseweg in Amerongen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug betaalt aan buurtbewoner Schuurman in ieder geval €8000,- voor de kosten die hij heeft moeten maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Column Anthon Keuchenius: Stemadvies

Ik kom de laatste maanden regelmatig in het Doornse cultuurhuis, om voor u verslag te doen van wat onze bestuurders daar allemaal verzinnen (ik hoop trouwens dat u dat waardeert). Meestal zit ik op het balkon, lekker rustig. Soms komt een van de bodes helemaal omlopen om me een kopje koffie te brengen. Dat vind ik zo lief, echt.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Triodos koopt Reehorst voor bouw binnenlands hoofd kantoor

DRIEBERGEN  Triodos Bank wil op landgoed De Reehorst een nieuw Nederlands hoofdkantoor bouwen en heeft daarvoor het landgoed in zijn geheel overgenomen. ´Dit is een prachtige kans om het landgoed weer voor de komende honderdvijftig jaar uit te rusten´, aldus Matthijs Bierman, directeur van de Triodos Bank.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Lintjesregen in brandweerkazerne Amerongen

AMERONGEN  In de brandweerkazerne in Amerongen was het dinsdagavond feest. Burgemeester Frits Naafs reikte daar Koninklijke onderscheidingen uit aan verschillende brandweerlieden.

Lees verder op de website van De Kaap

Verbijstering over stilzetten klok in Maarn

MAARN  De Cultuurhistorische Commissie Maarn Maarsbergen (CHC) is verbijsterd en tekent ernstig protest aan tegen het stilzetten van de klok in de toren van het voormalige gemeentehuis van Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuw woningbouwplan voor het Kraanterrein

DOORN  De kansen voor sociale woningbouw op het voormalige Kraanterrein lijken klein. Volgens het door de gemeenteraad vastgestelde beleid zou ten minste 30 procent van de woningen in de sociale huur- en koopsector moeten vallen. Maar projectontwikkelaar Slokker beroept zich op eerdere afspraken met de gemeente.

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstwandeling in de Kaapse Bossen

DOORN  Even een frisse neus halen tussen de kerstdiners door en meteen bijzonderheden horen over de Kaapse Bossen. Een zalige invulling van de middag op tweede kerstdag. Ga mee op pad met Natuurmonumenten en geniet van de natuur.

Alleen of met het hele gezin: de natuur in is altijd lekker
Wilt u na alle kerstverwennerij ook even een frisse neus halen? Dat kan op tweede kerstdag in de Kaapse Bossen. Uw gids vertelt u onderweg ook nog leuke wetenswaardigheden over de Kaapse Bossen. Weet u bijvoorbeeld waarom deze bossen de Kaapse Bossen heten? Waar komt die naam vandaan? En welke dieren leven er in deze bossen? Wie weet komt u nog enkele bewoners tegen.

De wandeling start op 26 december om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats Kaapse Bossen (aan de N225 Leersumsestraatweg bij Doorn). Deze excursie duurt tot 16.00 uur. Honden mogen helaas niet mee op deze wandeling.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om u aan te melden. Bent u al lid van Natuurmonumenten? Dan krijgt u natuurlijk korting voor deze excursie. Kosten voor niet-leden zijn € 7,00, voor leden € 4,00 en voor kinderen € 2,00.

Het kerstverhaal als tafelpoppenspel.

DRIEBERGEN  Op zondagmiddag 18 december wordt door Mennie van Nimwegen het geboorte-en herdersverhaal als tafelspel verteld en gespeeld. Het  is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar.

Plaats: Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a, Driebergen. Aanvangstijd 15.30 uur. Prijs 2 euro per kind, begeleiders vrijwillige bijdrage. Inlichtingen bij Rob Steinbuch, tel. 0343-512491.

Heuvelrugnieuws van vrijdag 16 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:30 uur   temperatuur: 3 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Trein ramt vrachtwagen vol diepvriesvlees

MAARSBERGEN  Een trein is in Maarsbergen tegen een vrachtwagen volgeladen met diepvriesvlees gebotst. Het ongeluk gebeurde vrijdag rond 15.20 uur op de Woudenbergseweg. De machinist is lichtgewond geraakt. De chauffeur bleef ongedeerd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Rhenen goedkoper af op Koninginnedag

RHENEN  Het bezoek van Koningin Beatrix op Koninginnedag gaat de gemeente Rhenen een stuk minder kosten dan tot nog toe werd gedacht. Door een gift van stichting Het Gast- en Weeshuis is Rhenen nog maar 100.000 euro aan het bezoek van het Koninklijk Huis kwijt.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Ondertunneling N225 in 2016 gereed Woningbouw niet onmogelijk

DRIEBERGEN  De verdiepte aanleg van de N225 begint in 2015 en is in 2016 afgerond. Het busstation verhuist naar de noordzijde van het stationsgebied, de parkeergarage telt in elk geval 800 plaatsen en mogelijk komt er ook plaats voor woningbouw rond het station. Dat zijn de meest in het oog springende details van het jongste stationsplan.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Werkplaats Jongeren Ondernemen

RHENEN  De gemeente Rhenen heeft  in samenspraak met de stichting Alleman het project, “Werkplaats Jongeren Ondernemen Rhenen” opgestart.

Dit project zorgt ervoor dat de creativiteit en energie van de jongeren wordt ingezet voor het ondernemerschap van jongeren en dat zijn hun talenten kunnen ontwikkelen. Rhenen verleent in 2011 een subsidie van 16.500 euro en in 2012 een subsidie van 11.500 euro aan het project. 

Vanaf mei 2012 kunnen de jongeren van Rhenen niet meer terecht in het huidige jeugdhonk, omdat dit gebouw dan wordt gesloopt voor de bouw van woningen in Vogelenzang. De stichting Alleman is op zoek naar een andere accommodatie.

Nieuw minimabeleid biedt kansen

RHENEN  De gemeente Rhenen heeft de ‘Nota minimabeleid van de gemeente Rhenen’ vastgesteld. Rhenen wil in deze tijden van forse bezuinigingen en tegen de achtergrond van de kerntakendiscussie de mensen met een minimum inkomen een kans blijven geven om mee te doen aan de samenleving.

Als gevolg van financieel zware tijden neemt het risico toe dat met name de minima moeilijker kunnen participeren in de samenleving. Rhenen heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een relatief lage benutting van het minimabeleid. Het huidige minimabeleid biedt voldoende ruimte voor ondersteuning. Rhenen wil geen risico lopen met deze kwetsbare doelgroep en vanuit sociale insteek de mogelijkheden verruimen en het gebruik stimuleren.

In geen enkele gemeente in Nederland maakt de volledige doelgroep gebruik van minimabeleid, maar het huidige gebruik in Rhenen is relatief laag. De gemeente blijft een beroep doen op een ieders eigen verantwoordelijkheid, maar door het gebruik te stimuleren wil Rhenen waar het risico van niet participeren toeneemt, tegenwicht bieden door financiële ondersteuning juist te versterken.

Door de doelgroep actiever te gaan informeren en toegang eenvoudiger te maken, vergroot de zekerheid dat mensen die ondersteuning goed kunnen gebruiken en deze willen ontvangen, ook daadwerkelijk die mogelijkheden benutten.

Rhenen blijft de (financiële) zelfredzaamheid bevorderen voor personen die kunnen werken en gaan kijken waar we misbruik van de sociale zekerheid verder kunnen tegengaan. Dit draagt bij aan draagvlak binnen de samenleving voor het gehele sociale beleid, wat een belangrijke voorwaarde is om de solidariteit van het sociale stelsel niet aan te tasten. Zo kan Rhenen een minimabeleid blijven uitdragen en financieren.

Hierbij wordt gekozen om extra te investeren in het minimabeleid om daarmee een solide financiële basis te hebben voor de kwetsbare doelgroep. Daarmee moeten we met recht kunnen zeggen dat ook de minima in Rhenen minimaal een kans heeft om mee te doen in onze samenleving.

Rhenen heeft ongeveer vijfhonderd huishoudens, die aanspraak kunnen maken op de minimaregeling. En wil dat inwoners met een minimuminkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm mee kunnen doen aan sport-, sociaal-, cultureel en maatschappelijke activiteiten. Hiermee worden zij (en in het bijzonder kinderen) in staat gesteld deel te nemen in de Rhenense samenleving

Praten over Minicultuurhuis Maarsbergen

MAARSBERGEN  De Merseberch, KNM Kind&Co en gemeente zijn het eens over de toekomstvaste verbouwing van het schoolgebouw.

Lees verder op de website van De Kaap

Leerlingvervoer uitgesloten van bezuinigingen

HEUVELRUG  De gemeenteraad heeft weer een klein stapje genomen in het bezuinigingstraject genaamd kerntakendiscussie. Een grote meerderheid was voor het uitsluiten van de posten dierenbescherming, minimabeleid, vreemdelingen, leerlingenvervoer en jeugd- en jongerenwerk van de lijst met mogelijke bezuinigingen.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Bouwplannen station Driebergen-Zeist bekend

DRIEBERGEN  Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk ligt er een concreet plan voor de verbouwing van station Driebergen-Zeist. Donderdagavond werden de plannen gepresenteerd.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Drie keer prijs bij Peter Ros Trofee

MAARN  Beduusd nam Wim Engelaer de Peter Ros Trofee in ontvangst. Alle drie de foto’s die hij inleverde voor de jaarlijkse wedstrijd van de Fotokring Heuvelrug eindigden bij de eerste zes.

Lees verder op de website van De Kaap

Einde in zicht voor Gedozieta

DOORN   Voor het eerst sinds lange tijd wordt er niet meer gezongen tijdens de kerstnacht. Gedozieta organiseerde vele jaren een rondgang door Doorn waarmee enthousiaste zangers hun kerstgroet gaven aan ouderen en zieken. Ook het zingen in de vroege uurtjes bij de zorginstellingen zal niet meer plaatsvinden.

Lees verder op de website van De Kaap

Nominaties Sportprijzen 2011 Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG  De genomineerden voor de sportprijzen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn bekend. Tot het begin van deze maand kon iedereen sportmannen, -vrouwen, -talenten, -ploegen, -verenigingen en sportieve basisscholen voordragen voor een prijs.

Lees verder op de website van De Kaap

Oplossing voor boomtakken

HEUVELRUG  Nu de herfstbladeren uit de Heuvelrugdorpen grotendeels zijn afgevoerd, zit de gemeente nog met het grove groenafval in haar maag. Wethouder Bert Homan (VVD) beloofde aan omwonenden om het compostterrein aan de Driebergse Meerkoet te ontzien. Hij heeft inmiddels een aantal alternatieve locaties gevonden.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 17 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:50 uur   temperatuur: 5 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

FC Driebergen verlengt contract met hoofdtrainer Bert van den Brom

DRIEBERGEN  Voetbalvereniging FC Driebergen heeft het contract met hoofdtrainer Bert van den Brom met een jaar verlengd. Peter Dingemans voorzitter van FC Driebergen zegt hierover “ Bert is een fantastische trainer. Hij valt erg goed bij de leiding, trainers en spelers.
Zijn trainingen zijn gevarieerd, tactisch en communicatief is hij sterk. Daarnaast werkt Bert actief samen met de technische staf waardoor de aansluiting van A- en B-junioren met de senioren optimaal verloopt.”
 
De begeleiders van de selectie hebben ruggespraak gehouden met de spelers. De terug koppeling was zeer positief en resulteerde in een volmondig doorgaan van de gehele groep. Het bestuur staat volledig  achter deze beslissing.
Trainer Bert van den Brom “Met veel plezier heb ik het eerste halfjaar getraind bij FC Driebergen en ben blij te horen dat de spelersgroep, begeleiding en bestuur het vertrouwen heeft uitgesproken in mijn aanpak. Ik heb een enthousiaste spelersgroep tot mijn beschikking met veel toekomstperspectief en wil graag mijn steentje bijdragen om de ambitie van deze fantastische club tot uitvoering te brengen.

FC Driebergen is op de goede weg. De fusie is een succes te noemen. De selecties zijn op alle fronten verbreed. Volgend seizoen zal FC DriebergenN met 3 senioren selectie teams gaan spelen. FC Driebergen is momenteel een stabiele 3e klasser met de ambitie te promoveren naar de 2e klasse van de KNVB.

De Kapel krijgt ander gezicht

MAARN  De Kapel aan de Kapelweg zal vrijwel binnen de bestaande contouren worden verbouwd en ingericht worden met elementen uit zowel de Ontmoetingskerk als de Kapel. Zodanig dat kerkgangers van beide kerken zich thuis zullen voelen in de nieuwe Ontmoetingskapel.

Lees verder op de website van De Kaap

Heidetuin dreigt te verloederen

DRIEBERGEN  De fameuze Heidetuin, ooit het paradepaardje van Driebergen-Rijsenburg, dreigt in verval te raken. Volgens de Driebergse groendeskundige René Waanders moet er op korte termijn worden ingegrepen om te voorkomen dat de verloedering onherstelbaar wordt.

Lees verder op de website van De Kaap

‘Verkeersknip Acacialaan moet er komen’

DOORN  Ze ergeren zich al weken aan de berichten over een mogelijke afsluiting van de Acacialaan. Nu de proefomleiding door wethouder Bert Homan voorlopig is afgeblazen, zijn Astrid Dekkers en Carole Koch voor hun gevoel weer terug bij af.

Lees verder op de website van De Kaap

Expositie Italiaanse steden

AMERONGEN  Twee kunstenaars met een fascinatie voor reizen en architectuur exposeren van 17 december tot en met 18 februari bij Il Sogno in Amerongen. Arthur Meijer en Arris Tijsseling laten zich speciaal voor de galerie met Italiaanse specialisatie inspireren door Italië.

Lees verder op de website van De Kaap

Lysbeth van Valkenburg-Lely Raadslid van het jaar

HEUVELRUG  Lysbeth van Valkenburg-Lely is donderdagavond uitgeroepen tot Raadslid van het jaar 2011. Het VVD-raadslid behaalde met 110 stemmen bijna eenderde van het totaal aantal stemmen.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zondag 18 december 2011 (kopie)

Vanaf de Hoofdstraat
tijd: 12:00 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Dalto verslaat Nic in eigen hal

DRIEBERGEN  De zaalkorfballers van Dalto hebben de derde zege op rij geboekt. De ploeg uit Driebergen won in de Korfbal League van Nic Alfa. Het werd in Sporthal Hoenderdaal 25-21.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Gevaarlijk verkeersgedrag

MAARSBERGEN  Op vrijdagavond werd automobilist aangehouden nadat hij wegwerkers bijna had aangereden en onder invloed was.
 
Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Woudenbergseweg met hoge snelheid bijna tegen wegwerkers was aangereden. Wegwerkers moesten opzij springen om niet te worden geraakt. De getuigen gaven de gegevens van de auto door en kwamen uit bij de bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Maarsbergen. De man werd aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 585 ug/l. De man is ingesloten voor verhoor.

Gewond na val

ZEIST Op zaterdagochtend omstreeks negen uur reed een 21-jarige vrouw uit Zeist over de Panweg. Vermoedelijk door de gladheid ging ze onderuit. De vrouw raakte gewond aan nek en gezicht en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Nieuws van Kinderboerderij ’t Woelige Nest

DRIEBERGEN  Het jaar is bijna om, tijd om de balans op te maken. Het was een druk jaar op de kinderboerderij. Er is veel onderhoud gepleegd en er zijn nieuwe projecten gerealiseerd. Voor de exploitatie van de kinderboerderij ontvangt het boerderijbestuur een subsidie van de gemeente, maar deze is bij lange na niet genoeg om alle kosten te dekken.

Lees verder op de wesite van De Kaap

Groei en Bloei wedstrijd ‘Hawaiian Palm’

DOORN-DRIEBERGEN  In samenwerking met het bedrijf Plant Planet verzorgt Groei en Bloei, afdeling Doorn en Driebergen-Rijsenburg, een ledenactie onder de slogan: ‘ludieke actie met lange adem: Hawaiian Palm!’.

Lees verder op de wesite van De Kaap

Bus voor senioren maakt doorstart

HEUVELRUG  De Stichting Welzijn Driebergen startte samen met Stichting Binding in Wijk bij Duurstede in september 2007 het initiatief om de BoodschappenPlusBus te laten rijden. Men kreeg hulp van het Nationaal Fonds Ouderen, die de bus voor niets ter beschikking stelde, en al snel bleek dat het initiatief in een behoefte voorzag.

Lees verder op de wesite van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 19 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 4 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Volleermannen verslaan ook VCH

LEERSUM  Voor de laatste competitiewedstrijd van de mannen van Volleer kwam VCH uit Haastrecht op bezoek. Na een matige wedstrijd won Volleer opnieuw, waardoor de kop van de ranglijst is bereikt. Weliswaar niet als de lijstaanvoerder, maar wel als de ploeg met de minste verliespunten.

Lees verder op de website van De Kaap

Reünie de Bosruiters

DRIEBERGEN  Volgend jaar bestaat PSV de Bosruiters 50 jaar. Dat wi lde vereniging groots vieren met een reünie. Tevens staat dit jaar ook een jubileum concours op vrijdag 27 april en zaterdag 28 april op het programma.

Lees verder op de website van De Kaap

Koploper Doorn ongeslagen de winterstop in

DOORN  Met 6-2 heeft Badmintonclub Doorn zondag het tweede team van Apollo uit IJsselstein verslagen. Daarmee gaat koploper Doorn ongeslagen de winterstop in, maar de strijd om de eindoverwinning in de Hoofdklasse is nog niet gestreden.

Lees verder op de website van De Kaap

KCD in topvorm nu alleen op kop

DOORN  Ook in de voorlopig laatste topper toonde KCD/Decohome zijn topvorm. De enig overgebleven medekoploper Spirit was in Voorthuizen de gastheer en favoriet maar een ijzersterke start van de groenwitten legde een basis die uiteindelijk leidde tot de winst en de alleenheerschappij in de derde klasse F.

Lees verder op de website van De Kaap

Rijbewijs ingevorderd

ZEIST  Zondagavond 18 december reed een vrouw met haar auto bovenop de rotonde. Haar rijbewijs is ingevorderd.
 
Omstreeks 18.25 uur werden agenten naar de Schaerweijdelaan gestuurd. Daar bleek een auto bovenop de rotonde stil te staan. Een getuige had gezien dat de bestuurster, een 86-jarige vrouw uit Zeist, op de verkeerde rijbaan reed en erg slingerde. De bestuurster verklaarde dat zij geen goed zicht had door haar voorruit en niet vaak in het donker reed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Vernieling door vuurwerk

LEERSUM  Op zondagmiddag 18 december is een man aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk en vernieling.
 
Omstreeks 16.15 uur hoorden agenten een harde knal in de buurt van de Nectarweide. De agenten gingen ter plaatse en liepen naar de speeltuin. Hier zagen zij dat een prullenbak was opgeblazen, getuigen meldden dat het om een man zou gaan en gaven hierbij een duidelijk signalement. Aan de hand van het signalement gingen de agenten op zoek naar de man. Deze troffen zij, samen met een aantal vrienden, toen zij vanaf de Bijenlaan de Nectarweide over wilden steken om de Imkerlaan op te lopen. De verdachte, een 18-jarige man uit Velserbroek is aangehouden voor vernieling en het afsteken van illegaal vuurwerk. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Poging tot brandstichting: getuigen gezocht!

DRIEBERGEN  Op zondagmiddag is er door een garagedeur een vuurwerk/rookbom bij een gebouw naar binnen gegooid.
 
Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie de melding dat er een poging tot brandstichting was gedaan aan de Sportlaan. Ter plaatse aangekomen bleek dat een rooster van één van de garagedeuren was opengebroken en hierdoor een rook/vuurwerkbom naar binnen was gegooid. De hele hal stond onder de rook en aan de garagedeur was de nodige schade toegebracht. De brandweer kwam ter plaatse maar heeft niet hoeven blussen.
 
De politie is op zoek naar getuigen. Aan mensen die informatie hebben over de poging tot brandstichting, of die rond het tijdstip verdachte personen in de buurt van de Sportlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Wedstrijd ‘stoep ijsvrij’

RHENEN  De gemeente Rhenen schrijft voor de komende winter de wedstrijd “stoep ijsvrij” uit. Elke straat in de gemeente kan zich hiervoor aanmelden. Na de winter wordt door een jury bepaald welke straten in de winterperiode het meest ijsvrij waren.

Door een jury wordt bekeken welke straten in Rhenen (4 straten), Elst (2 straten) en Achterberg (1 straat) voor een prijs in aanmerking kunnen komen. De jury wordt gevormd door leden van de wijkcomités en de gemeenteraad.

 Voor de wedstrijd worden zeven prijzen van 500 euro ter beschikking gesteld. Tot eind maart wordt door medewerkers van de gemeente periodiek gecontroleerd of de stoep ijs- en sneeuwvrij wordt gehouden. Daarna bepaalt de jury de uitslag.

De winnende straat moet de prijs ten goede laten komen aan de eigen straat. Bewoners mogen hiervoor zelf ideeën aandragen. De gemeente voert het vervolgens uit. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het plaatsen van een bank, een extra onderhoudsbeurt of straatmeubilair. Het kan ook bestaan uit het faciliteren van een gezamenlijke schoonmaakdag voor de straat of gladheidbestrijdingsmateriaal.

Vanuit de actie Zwerfvuil hebben zich ongeveer zeventig mensen aangemeld, die in hun wijk zwerfvuil willen verwijderen. Deze groep mensen gaat de gemeente benaderen over de gladheidbestrijding op voetpaden in hun wijk. Rhenen gaat hen faciliteren. Dit kan zijn door een zout- of een sneeuwschuiver. Maar evengoed door een handstrooier of een strooiwagen beschikbaar te stellen.

Het materiaal wordt door de gemeente aangeschaft en uitgeplaatst bij de vrijwilligers. Aan het einde van het winterseizoen wordt het materiaal opgeslagen op de gemeentewerf op Remmerden.

Inwoners kunnen zich aanmelden voor de wedstrijd via wedstrijdstoepijsvrij@rhenen.nl..

Schoenendozen versieren voor kansarme kinderen

DRIEBERGEN   Kinderen van de Vrije School Driebergen hebben met hart en ziel gewerkt om schoenendozen om te toveren tot een onvergetelijk cadeau voor kansarme leeftijdgenootjes wereldwijd.

Lees verder op de website van De Kaap

Eigen versie van Glazen Huis in Doorn

DOORN  Het Glazen Huis staat dit jaar weliswaar in Leiden maar onze regio heeft er stiekem toch ook eentje. In Doorn organiseert Bartiméus, het instituut voor slechtzienden en blinden, een eigen versie van de populaire actie van 3FM.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Musketiers op dubieuze wijze onderuit

ELST  Het is niet de middag geworden waar Musketiers trainer Steef van den Oosterkamp op had gehoopt. Tegen Woudenberg werd er met 1-2 verloren en moest het de wedstrijd eindigen met negen man.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Heuvelrugnieuws van dinsdag 20 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:20 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Tweede bom gevonden in schip Amerongen

AMERONGEN  In een baggerschip op de Nederrijn bij de sluizen bij Amerongen is een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om dezelfde soort bom als eerder deze maand bij Elst opdook.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Tariefswijziging regiotaxi per 1 januari 2012

HEUVELRUG  Per 1 januari 2012 gaan de prijzen voor een ritje met de Regiotaxi Veenweide en de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug iets omhoog. Reden van de prijsstijging zijn de hogere vervoerskosten waaraan ook de reiziger moet meebetalen.

Het tarief voor de Regiotaxi wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en is gekoppeld aan de landelijke tarievenindex van het Regionale Openbaar Vervoerberaad. De provincie hanteert dit tarief als index.

Zoneprijs
Voor de Regiotaxi Veenweide en de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug geldt per 1 januari een tariefsverhoging van 5 eurocent per zone. Hiermee komt de prijs per zone op € 1,95. De WMO-pashouders blijven voor een ritje met de regiotaxi 55 eurocent per zone betalen.

Reizen met korting
Iedereen kan reizen met de Regiotaxi. Mensen met een beperking kunnen een WMO-indicatie bij hun gemeente aanvragen en vervolgens met korting reizen. Zij betalen dan 0,55€ per zone in plaats van € 1,95 per zone. Sommige gemeenten hanteren ook een seniorenregeling waarmee senioren korting kunnen krijgen op het normale tarief van de regiotaxi. Dit is het geval in Leusden, Baarn en Eemnes waar de senioren kunnen reizen voor respectievelijk € 0,55, € 0,85 en € 1,00 per zone.

Vaststelling tarief
Het tarief wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en op 5 eurocent naar boven afgerond. Daardoor blijft de prijs soms hetzelfde en soms is er sprake van een prijsverhoging van 5 eurocent per zone.
Het grootste deel van de vervoersprijs wordt betaald door de gemeenten. De stijging van de vervoersprijs is een gevolg van de stijging van de brandstofprijzen en de verbetering van de cao voor taxichauffeurs. Deze stijging wordt niet alleen gedragen door de gemeenten maar ook gedeeltelijk doorberekend aan de klant.
Nadere informatie
Bekijk meer informatie op de websites van Regiotaxi Veenweide en Eemland-Heuvelrug

Nieuw stationsgebied Driebergen-Zeist

DRIEBERGEN  Driebergen-Zeist krijgt een nieuw station en het gebied eromheen wordt ingrijpend verbeterd. Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt een compacte OV-knoop, die veilig is en waar al het verkeer goed door kan rijden. Het aantal sporen wordt uitgebreid naar vier en de N225 kruist straks het spoor met een tunnel. In 2019 heeft Driebergen-Zeist een mooi, veilig en gebruiksvriendelijk stationsgebied dat ingericht is op de toekomst.

Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebied is te zien op www.stationsgebieddriebergenzeist.nl en in de gemeentehuizen van Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Wie meer wil weten over het nieuwe stationsgebied, is op woensdag 18 januari vanaf 19.30 uur welkom in zalencentrum Antropia in Doorn. Om 19.30 uur wordt het ontwerp gepresenteerd en aansluitend is er vanaf 20.45 uur een informatiemarkt met de gelegenheid om vragen te stellen.

Wat er verbetert
De aanpassingen aan het spoor maken het station Driebergen-Zeist geschikt voor de nieuwe dienstregeling van 2020; er kunnen dan meer treinen rijden met grotere flexibiliteit. Doordat de Hoofdstraat onder het spoor doorgaat en de spoorwegovergang Odijker­weg wordt opgeheven, wordt de verkeerssituatie een stuk veiliger en kan het verkeer bovendien beter doorstromen. De files die er nu vaak staan, zijn dan verleden tijd.
In de nieuwe parkeervoorziening is plaats voor ruim twee maal zoveel auto’s als in de huidige situatie en er is ook meer ruimte en veiligheid voor fietsers. Voor 2020 worden circa 14.000 fietsverplaatsingen per werkdag voorzien rond het stationsgebied. De nieuwe fietsenstalling krijgt bijna vijftig procent meer stallingsplaatsen.

De plannen in het kort
De aanpassingen betekenen dat er de komende jaren flink gewerkt gaat worden aan het station en het gebied eromheen. De belangrijkste veranderingen zijn:
    •    er komen vier sporen met een eilandperron daartussen;
    •    de Hoofdstraat gaat onder de nieuwe sporen door;
    •    de Odijkerweg sluit via de Stationsweg en het Stationsplein aan op de Hoofdstraat (de overweg Odijkerweg vervalt);
    •    het busstation komt aan de noordkant (de kant van Zeist) van het station;
    •    er komt nieuw stationsgebouw met fietsenstallingen onder het spoor;
    •    er komt een P+R-voorziening met 800 parkeerplaatsen;
    •    het station en het omliggende gebied krijgen een uitstraling die past bij de Stichtse Lustwarande.

Planning
Het is de bedoeling dat er op 1 april 2012 bestuurlijke overeenstemming is en een getekende samenwerkings­overeenkomst. Omdat het project op het grondgebied van twee gemeenten ligt, stellen de gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug beiden een bestemmingsplan op. Hiervoor wordt de gebruikelijke inspraakprocedure gevolgd. De verwachting is dat de gemeenteraden de bestemmingsplannen rond maart 2012 definitief vaststellen.
In 2015 gaat de eerste schop de grond in en in 2016 is de ongelijkvloerse kruising van de Hoofdstraat met het spoor voor één rijstrook per richting in gebruik (de tweede komt drie jaar later). In december 2019 rijden de treinen over vier sporen. Begin 2020 is de vernieuwing voltooid.

Samenwerking
Bij de plannen rondom het station Driebergen-Zeist zijn vijf bestuurlijke partijen betrokken: Bestuur Regio Utrecht, de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de gemeente Zeist, de provincie Utrecht en het Rijk. Zij werken nauw samen om het werk op en om het spoor soepel te laten verlopen. Het Rijk betaalt het grootste deel van de kosten, het overige deel dragen de vier regionale partijen gezamenlijk. ProRail coördineert de vernieuwing.

Meer informatie
Op de website www.stationsgebieddriebergenzeist.nl vindt u het ontwerp van het stationsgebeid, de bijbehorende documenten en de publiekssamenvatting van de projectnota.

Medisch Centrum Driebergen

DRIEBERGEN  Uit een raadsinformatiebrief blijkt dat een viertal huisartsen op zoek is naar een geschikte locatie voor de bouw van een nieuwe praktijkruimte. Deze moet tevens ruimte bieden aan andere zorgaanbieders.

De artsen hebben een locatie gevonden waarop zij het door hen gewenste gebouw zouden kunnen bouwen. Hoewel het plan niet past binnen het bestemmingsplan, hebben b&w in principe ingestemd met deze ontwikkeling.

Het viertal huisartsen, momenteel al in Driebergen gevestigd, wenst vanwege ruimtegebrek en de wens tot samenwerking een nieuwe locatie te betrekken. Zij hebben langdurig gezocht naar mogelijkheden in bestaande bebouwing die te koop staat, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd. De locatie Traay / Appelgaard die te koop staat lijkt hen mogelijkheden te bieden voor nieuwbouw. Op deze locatie is momenteel nog een autobedrijf gevestigd.

Diakonessenhuis laag gecorrigeerd sterftecijfer

DOORN  Het Diakonessenhuis behoort tot de groep veiligste ziekenhuizen van Nederland. Dat blijkt uit het door het CBS berekende lage gecorrigeerde sterftecijfer (HSMR) van 95 van het Diakonessenhuis over het jaar 2010.

Lees verder op de website van De Kaap

Sport- en spelinstuif KCD in de kerstvakantie

DOORN  Korfbalclub KCD houdt op woensdag 28 december de traditionele korfbalinstuif. Vorig jaar kwamen tientallen kinderen een paar uur heerlijk bewegen en ook nu weer staat er in sporthal Steinheim in Doorn een leuk sport- en spelcircuit opgesteld.

Lees verder op de website van De Kaap

SVMM zet vrijwilligers en sponsoren in het zonnetje

MAARN  Ter afsluiting van dit jaar, en als blijk van dank voor de fantastische ondersteuning, organiseerde SVMM afgelopen zondag voor haar sponsoren, vrijwilligers en families een gezellige “warme” borrel in het clubhuis van SVMM.

Lees verder op de website van De Kaap

Het digitale museum geopend

DOORN   Alle informatie digitaal, dat is het credo van de 21ste eeuw. Donderdag 15 december gaf mevrouw A.M.A. Pennarts-Pouwhet startsein gaf voor het E-Museum van Huis Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap

Wilhelminaschool brengt kerstgroet aan ouderen

AMERONGEN  Een traditie van de Wilhelminaschool in Amerongen werd ook dit jaar voortgezet: afgelopen week maakten de kinderen van alle groepenkerststukjes, niet voor zichzelf, maar om uit te delen.

Lees verder op de website van De Kaap

VVD en BVH gespleten over kernafval

HEUVELRUG  Er mag geen kernafval opgeborgen worden onder de grond van de gemeente Utrechtse heuvelrug, vindt de gemeenteraad, behalve vier leden van de VVD en een van de BVH. ‘Wat je vies maakt, moet je zelf beheren.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Alternatieve Nachtmis in het Beauforthuis

AUSTERLITZ  Een vroege ‘kerstdienst’ in het Beauforthuis op 24 december, met eerst een boswandeling om de dagelijkse beslommeringen los te laten en dan een ontmoeting van Joodse en Arabische muziek.

Orchestre Ismailia, een ensemble van in Nederland wonende Arabische musici, zaln muziek en liederen laten horen uit het hart van de Arabische cultuur: Egypte. Daarna brengt Shtetl Band Amsterdam het dorpsgeluid terug van een klein klezmer-ensemble, met de melodie van de viool als basis. Zangeres Lucette van den Berg vertolkt prachtige Jiddische liedjes. Het programma wordt afgesloten met een ontmoeting tussen deze twee culturen. 
En natuurlijk is er de hele avond linzensoep en humus met brood verkrijgbaar. 
Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl
 
zaterdag 24 december, 20.30 en 22.30 
Alternatieve Nachtmis – Joods-Arabische ontmoeting 
entree € 17,50 | reductieprijs € 7,50 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr) 
www.beauforthuis.nl

Heuvelrugnieuws van woensdag 21 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:00 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Ontmanteling vliegtuigbom succesvol

AMERONGEN  De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de vliegtuigbom die in een boot nabij de sluizen bij Amerongen lag, succesvol ontmanteld. De bom wordt later op een speciale locatie gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Burgemeester Frits Naafs heeft om 14.48 uur het sein veilig gegeven op advies van de EOD waarna de politie het risicogebied heeft vrijgegeven. Hiermee wordt ook de noodverordening ingetrokken die voor het risicogebied was ingesteld. Dit houdt in dat de inwoners van Buren en Amerongen die binnen de 1.320 m cirkel waar de bom lag wonen, het gebied weer in mogen.

Het ging om een zogenoemde “Engelse duizendponder”. Het explosief uit WOII werd ontdekt in een lading bagger uit de Vecht bij Weesp, dezelfde baggerlading waar eerder deze maand bij het grintgat aan de Neder-Rijn in Ingen een duizendponder in gevonden werd.

Beide burgemeesters zijn blij dat de ontmanteling van de ‘duizendponder’ succesvol en veilig is verlopen. Ze bedanken de inwoners van Buren en Amerongen voor hun begrip en medewerking. Ook bedanken ze alle hulpdiensten die bij de ontmanteling van het explosief actief zijn geweest.

Gemeente maakt Informatiegids 2012-2013 met lokale partijen

HEUVELRUG  Het college van &W heeft besloten om het komende jaar met twee lokale bedrijven de gemeentelijke informatiegids uit te geven. Dit sluit aan bij het gemeentelijke inkoopbeleid om in beginsel lokale partijen in te schakelen bij opdrachten, als inkoop- een aanbestedingsregels dit toestaan.

Dit jaar kwam een einde aan het contract voor de informatiegids met Uitgeverij Aksemedia uit Den Helder. Omdat er vanuit het lokale bedrijfsleven de vraag kwam of de gids voortaan lokaal gemaakt zou kunnen worden, is deze mogelijkheid de afgelopen periode onderzocht. Uitgangspunt van de gemeente hierbij was, dat zij hiervoor openstaat, mits wordt voldaan aan diverse voorwaarden zoals duurzaamheid, kostenneutraliteit, continuïteit, combinatie papieren en digitale informatiegids.
Vervolgens hebben de lokale initiatiefnemers Paul Blom, directeur van Heuvelrug Media VOF en Bert Koning van Vermaas en Koning een voorstel/plan van aanpak voor de lokale uitvoering van de gids ingediend dat voldoet aan alle eisen/voorwaarden vanuit de gemeente.  Daarbij sluit het naadloos aan op een van de uitgangspunten van dorpsgericht werken om lokale initiatieven te ondersteunen en op het gemeentelijke inkoopbeleid om waar mogelijk lokale bedrijven in te schakelen.
De volgende onderdelen worden door lokale bedrijven ingevuld:
    •    advertentieverkoop
    •    fotografie
    •    vormgeving en zetwerk
    •    website

In eerste instantie is onderzocht of de nieuwe gidsen lokaal gedrukt kunnen worden. Dit bleek uiteindelijk niet mogelijk omdat de lokale drukkerijen niet beschikken over de benodigde apparatuur voor een opdracht van deze omvang. Daarom wordt het drukwerk nu verzorgd in Zeist.

De gemeente kiest – ondanks de toenemende digitalisering van de samenleving – nog steeds voor een papieren gemeentelijke informatiegids naast een digitale versie. De reden hiervoor is dat een papieren informatiegids nog steeds zeer gewaardeerd wordt door inwoners, potentiële inwoners, verenigingen, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Enerzijds als compacte informatiebron en anderzijds om in te adverteren.

Het college is er verheugd over dat het komende jaar samen met lokale partijen de representatieve en handzame informatiegids wordt uitgegeven, waarin naast gemeentelijke informatie, een overzichtelijk beeld van het veelzijdige aanbod van de zeven dorpen te vinden is.

Koninklijke onderscheidingen

LEERSUM  Burgemeester Frits Naafs heeft op dinsdag 20 december in de brandweerkazerne in Leersum uur Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan:

De heer M.J. (Martin) van Brenen (woonachtig in Leersum) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1987 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak heeft hij zich ook ingezet als oefencoördinator.

De heer A.L. (Arie) Stijn (woonachtig in Leersum) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1981 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak heeft hij zich ingezet als hoofd materieel.

De heer L.A. (Lourens) Stijn (woonachtig in Leersum) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1985 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak is hij  verantwoordelijk voor de ademluchtwerkplaats.

De heer J.H. (Jan) Hoogland (woonachtig te Leersum) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1988 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak heeft hij zich ingezet bij brandweerwedstrijden en voor de brandweervereniging.

De heer W.C.C. (Wim) van der Neut (woonachtig in Leersum) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1980 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak heeft hij zich ingezet als postcommandant van Leersum.

De heer M.J.M. (Martijn) Raymaekers (woonachtig in Cothen) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1990 heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij de brandweer van het korps Leersum en Cothen en nu bij de Veiligheidsregio Utrecht. Naast zijn repressieve taak is hij commandant geweest van de post Leersum.

Kunstboulevard in Art33

DOORN  In Atelier ART33, Kampweg 33, Doorn, is in de kerstvakantie (23 dec 2011-6 jan. 2012) een Kunstboulevard met fotowerk en schilderijen van Martine van den Hengel en Arnoud Venema. Vrijdagavond 23 dec. 2011 vanaf 18-19.30 is de opening met de diashow: “avontuur op de vensterbank”.
Daarna open zaterdag 24 dec. , 2e kerstdag en verder tot zaterdag 6 januari tussen
13 uur en 17 uur of op afspraak  (tel. 0343-416074 of email info@art33.eu). 

Geen zin in de meubelboulevard? Dan heeft ART33 in Doorn een kleinschalig alternatief in de “Kunstboulevard”.
Recent foto- en schilderwerk van Martine van den Hengel en Arnoud Venema, aangevuld met kleine kunstobjecten en sieraden proberen de bezoeker te vervoeren.

Ed Roosen zitvolleybaltoernooi op 7 en 8 januari

LEERSUM  Volleybalvereniging Volleer organiseert voor de tiende achtereenvolgende keer het Ed Roosen zitvolleybaltoernooi in Sport- en cultuurcentrum De Binder.

Lees verder op de website van De Kaap

Archeologen vinden prehistorisch erf op Remmerden

RHENEN  Archeologen, die momenteel in opdracht van de gemeente Rhenen een opgraving uitvoeren op het bedrijventerrein Remmerden, hebben daarbij resten van vermoedelijk een prehistorisch erf ontdekt.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Arena pakt winst en verlaat laatste plaats

RHENEN  De korfballers van Arena hebben zaterdag goede zaken gedaan. De Rhenenaren klopten concurrent Tiel’72 met 14-13 en zei daarmee ook meteen de laatste plaats vaarwel.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Er kan gebouwd worden bij de Prins Mauritslaan

LEERSUM  Het woningbouwplan aan de Prins Mauritslaan in Leersum is vorige week door de gemeenteraad goedgekeurd. De VVD probeerde het bouwplan nog tegen te houden. Volgens de partij moet er geschoven worden met de bouwvlakken

Lees verder op de website van De Kaap

Kerstmatinee

DOORN  Tijdens de jaarlijkse Kerstmatinee in de Maartenskerk is op maandag 26 december om 15.00 uur het Uriel Ensemble te gast. Zij spelen werken van Van Beethoven, Mendelssohn en Schubert.

Lees verder op de website van De Kaap

Open Amerongse tafeltenniskampioenschappen

AMERONGEN  Ook in 2012 wordt in Amerongen weer het Open tafeltenniskampioenschap georganiseerd. Het evenement vindt plaats op zaterdag 7 januari in de Uithof aan de Nederstraat 23.

Lees verder op de website van De Kaap

Op zoek naar inspiratie in de ouderenzorg

HEUVELRUG  Het wordt tijd voor een ander imago voor ouderen. Onze senioren zijn niet allemaal ziek, zwak of misselijk. Vooral mensen die net met pensioen gaan, verkeren vaak in blakende gezondheid en kunnen nog jaren vooruit.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 22 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Gemeente doet toch zaken met omwonenden

DOORN  De kavels aan de Heuvelweg in Doorn die al geruime tijd te koop stonden, zijn verkocht aan drie omwonenden. De verkoop heeft de gemeente niet de beoogde acht ton opgeleverd. De drie kavels worden verkocht voor € 438.000.

Lees verder op de website van De Kaap

Subsidie peuterspeelzalen alleen nog in Maarsbergen en Overberg

HEUVELRUG  Het aantal peuters dat de peuterspeelzaal bezoekt neemt de laatste jaren sterk af. Kinderen gaan steeds vaker naar het kinderdagverblijf. Soms is de kinderopvang zelfs goedkoper dan de peuterspeelzaal. Het Rijk experimenteert momenteel met een “groep 0” op basisscholen in enkele gemeenten. Al deze veranderingen zijn aanleiding voor het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om zich te bezinnen op de peuterspeelzalen. Deze bezinning heeft geleid tot een voorstel aan de gemeenteraad over de taak van de gemeente op dit gebied en een andere subsidieregeling.

Peuterspeelzalen Maarsbergen en Overberg behouden subsidie
Het college stelt de gemeenteraad voor om prioriteit te geven aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand en aan gezinnen met een minimuminkomen. De gemeente baseert de subsidieregeling op deze groepen en beëindigt de algemene subsidie voor de peuterspeelzalen in Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn. In Maarsbergen en Overberg is kinderopvang in een kinderdagverblijf niet mogelijk, gezien het beperkt aantal kinderen. Daarom stelt het college de gemeenteraad voor om de subsidie voor de peuterspeelzalen in deze dorpen te behouden.

Intensief overleg
Dit jaar heeft wethouder Elisabeth van Oostrum intensief overlegd met de besturen van kinderopvang en peuterspeelzalen om gezamenlijk tot een goede regeling te komen en de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Komend jaar kunnen de kinderopvang en peuterspeelzalen zich voorbereiden op de veranderingen. Pas in 2013 stopt de subsidie voor de meeste peuterspeelzalen.

Taalachterstand
In peuterspeelzalen wordt extra aandacht besteed aan kinderen met een taalachterstand en dat vindt het college ook belangrijk. In 2012 mogen de leidsters van de kinderopvang de opleiding volgen voor de begeleiding van kinderen met een taalachterstand. Bovendien wordt vanaf 2013 ook aandacht gegeven aan kinderen met een sociaal-emotionele achterstand. De peuters die op deze terreinen een achterstand hebben en peuters van gezinnen met een minimuminkomen kunnen straks voor een zeer laag tarief terecht bij de peutergroepen van de kinderopvang..

Tevreden wethouder van Oostrum
Wethouder Van Oostrum is tevreden met de nieuwe regeling: ,,Met dit pakket van maatregelen zorgen we ervoor dat alle peuters in de dorpen naar een peuterspeelzaal dan wel kinderopvang kunnen blijven gaan. Bovendien behouden de peuters die een ontwikkelingsachterstand hebben de extra aandacht die zij nodig hebben.”

De peuterspeelzalen beslissen uiteindelijk zelf of en hoe zij na 2013 doorgaan. Enkele peuterspeelzalen overwegen om zonder subsidie verder te gaan.

Petitie
Donderdag is aan de wethouder een petitie aangeboden waarin de zorg wordt uitgesproken dat sommige ouders de overstap maken van de peuterspeelzaal naar de kinderopvang niet gaan maken. Pas als beide ouders werken komt een gezin in aanmerking voor de financiële tegemoetkoming voor kinderopvang van het Rijk. Als een van de ouders niet werkt, wordt er vanuit gegaan dat deze ouder voor het kind zorgt. Dat is veelal een keuze die gezinnen bewust maken. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid in de toekomst voor de peuters met een ontwikkelingsachterstand en of uit gezinnen met een minimuminkomen.

Opblazen vliegtuigbom bij Maurik afgelast

MAURIK  De gemeente Buren heeft de vliegtuigbom, die in Maurik de lucht in zou gaan, teruggegeven aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De opruimoperatie van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in Maurik lukte donderdag niet omdat het grondwater te hoog staat.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

GUH officieel onder curatele

HEUVELRUG  De gemeente Heuvelrug mag voorlopig alleen maar salarissen betalen en zaken als potloden en wc-papier aanschaffen. Alle andere uitgaven moeten eerst door de provincie worden goedgekeurd. Dat kwam provinciaal gedeputeerde Van Lunteren de gemeenteraad gisteravond vertellen. ‘Dat betekent dat ik met mandaat besluit u onder preventief toezicht te stellen.’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

DEV Doorn slachtoffer vandalisme: daders gepakt.

DOORN  Voetbalclub DEV was op woensdagavond slachtoffer van vandalisme. Een groepje jongeren hield zich rond een uur of tien bij het clubgebouw op. Naar verluidt trokken zij een brievenbus van het gebouw om die bus vervolgens door een ruit te gooien.

Lees verder op de website van De Kaap

Homan wil rekening houden met Amerongers

AMERONGEN  De actiegroep ‘Geen blik op blik’ heeft afgelopen maandag 350 handtekeningen overhandigd aan verkeerswethouder Bert Homan. Amerongers Fransien Jepma en Mirjam Hemstra, wonend aan de Kersweg, zijn bang dat het weiland aan de Kersweg permanent gebruikt gaat worden als parkeerplaats en startten daarom een actie.

Lees verder op de website van De Kaap

Ontkomen aan bezuinigingen

HEUVELRUG  Er zijn vijf zaken die buiten schot blijven in de kerntakendiscussie. Er wordt niet bezuinigd op dierenbescherming, minimabeleid, vreemdelingenbeleid, leerlingenvervoer en het jeugd- en jongerenwerk. De gemeenteraad heeft dit vorige week besloten.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 23 december 2011 (kopie)

Kerstinkopen
tijd: 14:05 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Zorghotel in plaats van kwekerij

LEERSUM  De Darthuizerkwekerij in Leersum wil verhuizen naar Flevoland. Om dat te bekostigen moeten er een zorghotel gebouwd worden op de kwekerijgronden. ‘Maar ik kan me ook voorstellen dat het iets anders wordt,’ zegt directeur Ilsink.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Parkeerschijfzone rond station Rhenen

RHENEN  In de directe omgeving van het NS-station in Rhenen wordt een parkeerschijfzone (ook wel blauwe zone) ingesteld. De bewoners van deze straten ondervonden hinder van (trein)reizigers die hier langdurig parkeerden. Het gaat om de nabij het station liggende delen van de Kastanjelaan, Levendaalseweg en Spoorbaanweg.

De parkeerschijfzone geldt op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Er mag dan maximaal anderhalf uur worden geparkeerd. De zone is duidelijk gemarkeerd door middel van bewegwijzering en blauwe strepen.

Voor de reizigers zijn extra parkeerplaatsen aangelegd aan de Zwarteweg, als aanvulling op de bestaande parkeerplaatsen op het Stationsplein.

Voor de bewoners van de straten, die geen eigen uitrit hebben kan een ontheffing wordt verleend. Voor een tweede auto kan eventueel een tweede ontheffing worden verstrekt. De bewoners met een eigen uitrit kunnen maximaal één ontheffing krijgen. De ontheffingen komt op naam en kenteken te staan. Er komt geen bezoekersregeling.

Ingezonden: ‘Gevaarlijke overweg of te veel risico?’

MAARSBERGEN  Is de spoorwegovergang in Maarsbergen gevaarlijk of nemen weggebruikers te veel risico?
Op deze vraag moet snel antwoord komen naar aanleiding van het eenzijdige ongeluk dat afgelopen vrijdag aldaar plaatsvond.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 24 december 2011 (kopie)

Groen
tijd: 14:15 uur   temperatuur: 6 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Heikamp vindt vier duels schorsing overdreven

ELST  Aanvaller Ronald Heikamp moet als het aan de KNVB ligt vier competitiewedstrijden toekijken. Die straf heeft de voetbalbond opgelegd nadat de speler van Musketiers een rode kaart voorgehouden kreeg in de thuiswedstrijd tegen Woudenberg.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Musketiers viert 60-jarig bestaan

ELST  Het is op 2 januari 2012 exact zestig jaar geleden dat een aantal vrienden uit Elst de voetbalclub Musketiers oprichtten. De Elster voetbalclub viert dat op woensdag 4 januari van 19.30 tot 22.30 uur met een receptie in het clubhuis.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Word chef-kok voor vogels bij Bezoekerscentrum De Boswerf

ZEIST  Op zondag 8 januari organiseert Bezoekerscentrum De Boswerf de activiteit ‘Word chef-kok voor vogels’. In de winter is het voor vogels moeilijker om aan voedsel te komen. Je kunt ze een handje helpen door op een kookstelletje een vetbol te maken en een boomstam te vullen met vet en vogelzaad.

Ook kun je een pindasnoer rijgen. Leuk om te zien hoe vogels naderhand in de tuin genieten van al het lekkers.
De activiteit vindt plaats van van 12.30 uur tot 15.30 uur. Deelname kost € 4,50 per persoon.
 In de tentoonstelling ‘vogels in de winter’ die ‘nu bij het bezoekerscentrum te zien is kom je van alles te weten over vogels in de winter. Sommige vogels vinden het hier in de winter maar koud en verhuizen naar Spanje of Afrika. Andere krijgen een dik verenkleed en zoeken een beschut plekje tegen de kou. Hoe je deze vogels kunt helpen zie je in de tentoonstelling.

Bezoekerscentrum De Boswerf is de gehele winterperiode (januari, februari en maart) op zondagen geopend van 12.00 – 16.00 uur.
Voor meer informatie kunt u onze website www.boswerf.nl raadplegen of bellen naar Bezoekerscentrum De Boswerf, telefoon 030 – 69 22 393.
U vindt het Bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.

Heuvelrugnieuws van zondag 25 december 2011 (kopie)

Wintertuin
tijd: 12:15 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Hondenpoepoverlast aangepakt

RHENEN  Om hondenpoepoverlast aan te pakken heeft de gemeente een extra financieel budget vastgesteld van € 21.500.Vanaf 2012 zal de helft van dit budget gebruikt worden voor het daadwerkelijk opruimen van hondenpoep en de andere helft gebruikt worden voor voorzieningen.

In het onderzoek ‘veiligheid en leefbaarheid’ in 2008 bleek dat hondenpoepoverlast in de gemeente Rhenen een groot probleem is. In het collegeprogramma (2010) is opgenomen om door te gaan met het nemen van maatregelen om de ergernis rondom hondenpoep te verminderen.

Als proef is er in 2010 een hondenontmoetingsplaats aan de Beatrixstraat in Elst aangelegd. Deze plaats is verhard en er is een GAP (hondenpoep-opruimkoker) geplaatst, ook ruimt de gemeente hier de hondenpoep regelmatig op. Uit een peiling onder de omwonenden is vast komen te staan, dat deze hondenontmoetingsplaats(hop) de hondenpoepoverlast vermindert en de inwoners tevreden zijn over deze oplossing.

Door het succes wil de gemeente deze oplossing ook op andere plaatsen binnen de gemeente uitvoeren. In de gemeente zijn hondenlosloopvelden in Elst bij de Schoolweg en in Rhenen bij de Lijsterberg, Kastanjelaan en naast het gemeentehuis aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Deze velden worden aangepast worden. Daarnaast zullen alle GAP’s uitgebreid worden met zakjeshouders.

Heuvelrug Natuurlijk: Dolend Doorns Bevertje weer thuis

Eind oktober zag een jongen in de woonwijk de Wijngaard, vlak bij de ijsbaan in Doorn een jong bevertje rondscharrelen. Op zich een hoogst unieke gebeurtenis. Waar zou het wicht toch vandaan hebben kunnen komen?

Lees verder op de website van De Kaap

FC Driebergen begint tevreden aan eerste winterstop

DRIEBERGEN  FC Driebergen gaat voor het eerst in haar geschiedenis een winterstop in. De fusievereniging kende een buitengewoon goede eerste half jaar.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van maandag 26 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:50 uur   temperatuur: 12 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Cursusproject Amerongen start seizoen 2012

AMERONGEN  Met ruim zestig verschillende cursussen en workshops presenteert het Cursusproject Amerongen zich voor het cursusjaar 2012. De opening van het cursusjaar vindt plaats op maandag 9 januari in de grote zaal van zorgcentrum de Ridderhof.

Lees verder op de website van De Kaap

Een bedrijventerrein zonder ruziënde broers

LEERSUM  Het gesteggel rond een nieuw bedrijventerrein tussen Leersum en Amerongen duurt voort. Drie grondverkopende broers blijven het oneens en een transactie met projectontwikkelaar Janssen de Jong is daarom van de baan.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van dinsdag 27 december 2011 (kopie)

Zonneenergie
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Oudjaarswandeling in de Kaapse Bossen

DOORN  Sluit de laatste dag van het jaar af met een winterwandeling. Kijk niet terug of vooruit, maar kijk om u heen. In de winter lijkt het alsof het bos slaapt, maar ook in de winter valt er genoeg te ontdekken. Een gids van Natuurmonumenten neemt u mee en laat u de bijzonderheden van de winter en de Kaapse Bossen zien.

Op de valreep van het jaar nog even de natuur in
Op de valreep van het jaar nog even het bos in, voordat de oliebollen worden genuttigd en de kurk van de fles gaat. Lekker wandelen en verhalen horen van de gids. Zie wat de natuur te bieden heeft deze winter in de Kaapse Bossen. Het is altijd een verrassing wat u te zien krijgt in de natuur. Dus laat u verrassen. Neem familie, vrienden of buren mee en ga op pad met de oudjaarswandeling.

De wandeling start op 31 december om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats Helenaheuvel (St. Helenalaan 2, 3941 EH Doorn). Helenaheuvel ligt net buiten de bebouwde kom van Doorn langs de Amersfoortseweg (N227). Het begin van de St. Helenalaan ziet u door de 2 leeuwen die er staan op stenen muren. Aan het einde van deze laan is de parkeerplaats waar deze activiteit start. Deze excursie duurt tot 16.00 uur. Honden mogen helaas niet mee op deze wandeling.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor alle informatie en om u aan te melden. Bent u al lid van Natuurmonumenten? Dan krijgt u natuurlijk korting voor deze excursie. Kosten voor niet-leden zijn € 7,00, voor leden € 4,00 en voor kinderen € 2,00.

Enervoteams in kwartfinale beker

HEUVELRUG  En weer zijn de Enervoploegen een ronde verder in het bekertoernooi van de regio West van de nevobo. De heren namen met 3-0 revanche op de (totnutoe enige) competitienederlaag tegen Majella 1. De dames hadden vijf sets nodig om DOS 2 in Schoonhoven te verslaan (2-3).

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van woensdag 28 december 2011 (kopie)

Station Driebergen-Zeist
tijd: 11:10 uur   temperatuur: 8 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Kunstenaars gezocht voor Jubileum Kunstroute

DOORN-MAARN  Kunstenaars uit Doorn en Maarn worden uitgenodigd voor deelname aan de Jubileum Kunstroute Doorn-Maarn 2012. Achter de schermen is al veel gebeurd en een nieuwe werkgroep staat te springen om er niet alleen een succes, maar ook een feest van te maken.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Bouwplannen Kaapse Hof in Doorn

Het Collegeprogramma laat er geen twijfel over bestaan : bouwplannen moeten 30 liefst 40% sociale woningbouw bevatten.Natuurlijk is die eis niet redelijk voor postzegelplannen van 2 of 3 woningen.We zien echter steeds vaker dat ook bij grotere projecten niet aan die eis wordt voldaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandje bij Daltonschool Nicolaas

DOORN  Bij de Daltonschool Nicolaas aan de IJskelderlaan in Doorn moest dinsdagavond een containerbrand geblust worden. Om ongeveer half 11 kreeg de brandweer een melding voor een mogelijke binnenbrand bij de school.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van donderdag 29 december 2011 (kopie)

Van dichtbij
tijd: 14:10 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Staking dreigt bij Zonnehuizen in Zeist

ZEIST   De actiebereidheid onder werknemers van de failliete zorginstelling Zonnehuizen in Zeist groeit. Een staking komt dan ook steeds dichterbij.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Verkeersongeval

RHENEN  Woensdagmiddag 28 december heeft aan het begin van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Friesesteeg. Hierbij zijn een 46-jarige vrouw en haar 6-jarige dochter uit Rhenen gewond geraakt.
 
Die middag reed een automoblist (20-jarige man uit Rhenen) over de Weteringsteeg en stak de kruising met de Friesesteeg over. Door nog onbekende oorzaak kwamen beide auto’s op de kruising in botsing met elkaar. De automobliste kwam met haar auto in een tuin aan de Friesesteeg terecht. Een ambulance heeft de vrouw samen met haar dochter met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

Hennep

ZEIST Naar aanleiding van een melding stelden agenten gistermiddag een onderzoek in in een woning aan de Graaf Adolflaan. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan met 24 planten.

In het pand waren op dat moment geen personen aanwezig. De hennepplanten zijn vernietigd. Naar de eigenaar van de woning wordt een onderzoek ingesteld.

Jan Akkerman in Beauforthuis

AUSTERLITZ  Zondag 8 januari speelt Jan Akkerman in het Beauforthuis. Akkerman speelde met muzikanten als Claus Ogerman, Alan Price, Herman Brood, Peter Banks, Charlie Byrd en Ice-T.

Gedurende zijn vijftigjarige carrière heeft hij bijna alles gedaan wat binnen de muzikale mogelijkheden behoort. Nu zet hij met zijn eigen band een warme en ‘vette’ sound neer, zonder dat het klinkt alsof een gitarist over de platen van een DJ staat te spelen. Resultaat: CU. Volgens Jan: “It swings and it grooves. It gives a horse the hic-ups!”. Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
zondag 8 januari 2012, 17.30 u 
Jan Akkerman & band 
entree € 25 | reductieprijs € 21 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)

‘Misbruik Sturkenboom was in Driebergen’

DRIEBERGEN  Het misbruik waarvan pastoor Bert Sturkenboom van de rooms-katholieke Sint Lucasparochie (onder meer Barneveld/Voorthuizen en Achterveld) wordt beschuldigd, zou eind jaren ’80 hebben plaatsgehad toen de pastoor in de parochie Sint Petrus Banden in Driebergen werkzaam was.

Lees verder op de website van De Kaap

Begin van een traditie op de kinderboerderij

DRIEBERGEN  Een nieuwe traditie is geboren. De viering van het kerstfeest op kinderboerderij ‘t Woelige Nest was een dermate groot succes dat de organisator dit voortaan elk jaar wil herhalen. 

Lees verder op de website van De Kaap

Politiek kiest voor kerstvakantie

HEUVELRUG  De politiek van de Utrechtse Heuvelrug heeft de laatste strohalm onbenut gelaten. Om aan de curatele van de provincie te ontsnappen, had de gemeenteraad nog vóór oudjaar een aantal bezuinigingsknopen moeten doorhakken. In een wettelijk voorgeschreven hoorzitting spiegelde gedeputeerde Remco van Lunteren (VVD) die ontsnappingsroute voor.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van vrijdag 30 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:30 uur   temperatuur: 7 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Aanrijding met letsel

AMERONGEN  Donderdagmiddag reed een 13-jarige jongen samen met zijn 41-jarige vader uit Amerongen over de Burgemeester W Martenslaan. Op de kruising met de Koningin Julianalaan stond een 52-jarige automobilist uit Amerongen te wachten tot hij de weg op kon rijden. Hij wilde nog gauw voor een auto langs, maar zag hierbij de jongen en zijn vader over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De jongen kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vernieling pinautomaat

RHENEN  In  de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 december vernielde iemand een pinautomaat. De politie is op zoek naar getuigen.
 
Omstreeks 01.45 uur reden surveillerenden agenten over het Frederik van de Paltshof toen zij ineens gewenkt werden door een beveiliger. Hij vertelde de agenten dat er zojuist een pinautomaat was vernield. De agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat de voorzijde van de pinautomaat inderdaad volledig vernield was. De pinautomaat is vermoedelijk vernield met een stuk zwaar vuurwerk.
 
Een getuige heeft een persoon bij de pinautomaat gezien. De persoon droeg een witte trui en een witte muts, had het gezicht met iets wits afgedekt en had een donkere broek aan. De dader is weggerend via de Torenstraat in de richting van de kerk.
 
De politie vraagt getuigen die de dader hebben gezien of weten wie het is, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Nieuwjaarswandeling

AMERONGEN- Na de gezellige drukte van de feestdagen de stilte van de natuur opzoeken? Dat kan op 4 januari tijdens een wandeling van circa 1¿ uur door het Amerongse bos.

Lees verder op de website van De Kaap

Jeugd tafeltennistoernooi in Maarn

MAARN  Kom woensdag 4 januari naar het open jeugd toernooi van tafeltennisvereniging Reflex. Een sportief evenement waar ook jongeren die (nog) niet tafeltennissen zich kunnen meten met de enthousiaste leden.

Lees verder op de website van De Kaap

‘De Binder moet bruisen’

LEERSUM/DOORN  De nieuwe beheerder van De Binder en sporthal Steinheim, Hydra Sports Beheer, is niet van plan om als een olifant door de porseleinkast te stormen, zodra de sleutels van beide gebouwen in handen zijn. ,,We nemen over wat er nu is.

Lees verder op de website van De Kaap

Niets van recessie te merken in Driebergen rond feestdagen

DRIEBERGEN  De Driebergse ondernemers zijn blij met hun verkoopcijfers rondom de kerstdagen. Dat blijkt uit een rondgang langs winkel op de Traay en De Sluis.

Lees verder op de website van De Kaap

Thuiszorg verhuist naar oude Rabobank

DOORN  De Doornse medewerkers van Vitras/CMD worden niet dakloos. De afdeling thuiszorg verkast volgende maand naar het leegstaande pand van de Rabobank, aan het Plein 1923. Dat heeft een woordvoerder van Vitras/CMD dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder op de website van De Kaap

Heuvelrugnieuws van zaterdag 31 december 2011 (kopie)

Diversen
tijd: 13:00 uur   temperatuur: 10 °C
Klik op foto voor vergroting en meer info

Plannen voor een nieuw medisch centrum in Driebergen

DRIEBERGEN  Als de plannen werkelijkheid worden zullen vrijwel alle Driebergse huisartsen straks op twee centrale plekken in Driebergen gegroepeerd zijn. Het betreft de plannen om naast het Medisch Centrum Driebergen dat al enige jaren op de Schippersdreef gevestigd is, en waarin vijf huisartsen actief zijn, nog een tweede soortgelijk centrum elders in het dorp te realiseren.

Lees verder op de website van De Kaap

Ingezonden: Dom of eigenwijs?

DOORN  Enige tijd terug heb ik, samen met een groot aantal inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de petitie getekend die de nieuwbouw van het gemeentekantoor probeerde tegen te houden. Ik zag namelijk helemaal niets in de bouw van dat kantoor en al helemaal niet in deze tijd.

Lees verder op de website van De Kaap