heuvelrugnieuws 1-3 augustus 2012

Vrijwillige kavelruil in Kromme Rijnstreek

20120802 LEERSUM  De akte van vrijwillige kavelruil Molenspoor- Leersum is afgelopen vrijdag ondertekend. Een bijzondere kavelruil, die tot stand is gekomen door samenwerking van fruittelers en melkveehouders in Werkhoven en Leersum.

Lees verder op de website van De Kaap

MRC kijkt uit naar nieuw sportcomplex

20120803 DOORN   Op het 32 hectare grote, bosrijke Landgoed Aardenburg, waar het Militair Revalidatie Centrum is gevestigd, wordt druk gewerkt aan de bouw van een nieuw sportcomplex.

Lees verder op de website van De Kaap

Loempiaberaad wil toerisme in Amerongen bevorderen

20120803 AMERONGEN  Het Loempiaberaad. Dat klinkt als een groepje mannen dat in een donker Chinees restaurant bij elkaar komt en plannen smeedt. En dat is het ook. Rein van Ee is initiator van het Amerongse overlegorgaan, waarvan de leden nu vier keer zijn samengekomen.

Lees verder op de website van De Kaap

Zonnepanelen op de Vuurvogel

20120802 HEUVELRUG  Op het dak van basisschool De Vuurvogel (voorheen Vrije School) komen zonnepanelen te staan. Omdat de offerte voor het dakonderhoud van de Driebergse school goedkoper is uitgevallen dan de gemeente had begroot, is het mogelijk deze zonnepanelen aan te schaffen.

Lees verder op de website van De Kaap

Hond afgemaakt na ernstig verwonden man 


20120803 OVERBERG  Een man is ernstig gewond geraakt doordat een hond hem aanviel. Het dier moest worden afgemaakt.

De politie kreeg rond 18.50 uur de melding dat er een man zou worden aangevallen door een hond op de Dwarsweg. Agenten, een hondengeleider en ambulancepersoneel gingen ter plaatse om de man hulp te verlenen en zagen dat hij nog steeds gebeten werd door het dier. Meerdere omstanders en de agenten probeerden het dier op allerlei manieren bij de gewonde man weg te krijgen en de hond in bedwang te houden. Het dier werd steeds agressiever en weigerde de man los te laten. Uiteindelijk zagen de agenten zich gedwongen de hond dood te schieten. De man zou een tijdje voor bekenden op het dier passen. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Amersfoort, is met bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep ernstig letsel op aan zijn arm en gezicht en is met spoed geopereerd.

Overlast en bedreiging 


20120802 DOORN   Agenten kregen rond 23.40 uur een melding over vier mannen die zich vervelend ophielden op de Hydeparklaan. Zij klommen over een hek en toen de melder er iets van zei, werd hij grof beledigd.

Hij alarmeerde de politie en meerdere agenten gingen ter plaatse. De groep was niet blij met de komst van de agenten. Ze weigerde alle medewerking en één van hen werd verbaal agressief. Hij beledigde de agenten grof en herhaaldelijk en bedreigde hen. Hierop werd de man, 34 jaar en afkomstig uit Den Haag, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Auto in parkeergarage in brand 


20120802 ZEIST  In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 augustus kregen agenten een melding van een autobrand in een parkeergarage aan de Slotlaan.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de brandende auto aan. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto grotendeels uitbrandde. Ook een auto die naast het brandende voertuig stond geparkeerd, raakte beschadigd.
De politie gaat uit van brandstichting. Aan getuigen die in de vroege ochtend van donderdag 2 augustus iets verdachts hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee keer zoveel faillissementen in de regio

20120801 HEUVELRUG   De economische malaise is ook goed zichtbaar in de regio Heuvelrug &  Vallei. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen gestegen van 25 naar 53.

Lees verder op de website van De Kaap

Agressieve dief 


20120801 DRIEBERGEN   Een man probeerde in de middag van dinsdag 31 juli een tas met goederen te stelen, maar dit werd voorkomen. Hij mishandelde een omstander.

Rond 16.10 uur kwam een man een winkel aan de Traaij binnen. Winkelmedewerkers zagen dat de man een tas volstopte met goederen. Toen één van hen de man aansprak, ontstond er een conflict. Een omstander schoot de medewerkster te hulp, wat uitliep op een worsteling. Omdat de verdachte wilde vluchten, hield de omstander hem vast. Hier kreeg de omstander meerdere klappen van de verdachte. De man moest de verdachte loslaten, waardoor hij kans zag om weg te komen. Door de worsteling bleef de tas met goederen achter in de winkel. Agenten zochten in de omgeving naar de verdachte en een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie. De verdachte werd niet aangetroffen.
De verdachte rende weg in de richting van de Blokker en vervolgens richting de BP. Het gaat om een man met een negroïde uiterlijk. Hij droeg onder andere een wit T-shirt.
Aan getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
heuvelrugnieuws 4 augustus 2012

Met de Blauwe Bever naar het stuw- en sluiscomplex en de vispassage in Amerongen

20120804 ELST  De stuw bij Amerongen is een zeer interessant bedrijf, waar elektriciteit wordt opgewekt, gebruikmakend van het verval in de rivier. De gids vertelt aan boord van het schip over het landschap en andere bezienswaardigheden.
Op de stuw wordt de werking van de waterkrachtcentrale uitgelegd en een film vertoond.

Woensdag 8 augustus 2012; Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de N225 tussen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 198, 3911 TX  Rhenen), tegenover industrieterrein Remmerden. Bij het bord “Parkeren Safariboot de Blauwe Bever”.
Kosten: € 18,00 per persoon voor Beschermers en € 21,00 voor niet beschermers, kind 6 t/m 12 jaar € 7,00 (t/m 5 jaar gratis).
Reserveren is noodzakelijk
Reserveren via www.utrechtslandschap.nl/varen of via VVV Wijk bij Duurstede 0343-575995.
Voor meer informatie over de activiteiten van Utrechts Landschap zie: www.utrechtslandschap.nl

Vrachtwagentje botst met scooter in Zeist

20120804 ZEIST  In Zeist is een huurvrachtwagentje in botsing gekomen met een scooter. Het ongeluk gebeurde vrijdagavond op de Driebergseweg ter hoogte van de Heideweg.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Jaarmarkt in centrum van Maarn

20120804 MAARN   In Maarn zijn ze weer klaar voor de traditionele jaarmarkt op 11 augustus in het centrum van het dorp. De markt wordt gehouden op het Burgemeester Everwijn Langeplein en op de Schoollaan van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Bloemencorso 2012: De jeugd is prominent aanwezig bij corso

20120804 LEERSUM   ‘Wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst’. Dit aloude gezegde geldt ook in de Leersumse corsogemeenschap. Van de 31 wagens zijn er maar liefst vijftien die deelnemen in één van de vier jeugdcategorieën.

Lees verder op de website van De Kaap

Internetcafé M@X Driebergen nodigt senioren uit

20120804 DRIEBERGEN  Senioren die willen leren werken met een Windows PC of Apple computer, iPad of andere tablets, kunnen zich aanmelden bij internetcafé M@X. Op woensdag zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 5 augustus 2012

Bloemencorso 2012: HDS was er alle 60 corso’s bij

20120805 LEERSUM   Als op 18 augustus de corsostoet langs het publiek rijdt, is HDS er voor de zestigste keer bij. Alleen de Vrijwillige Brandweer deelt dat record, zo kunnen we lezen in het jubileumboek van Lambert Klaus.

Lees verder op de website van De Kaap

Uit de bocht gevlogen 


20120805 MAARSBERGEN  Een automobilist verloor op zaterdagavond 4 augustus de macht over het stuur en botste tegen een boom.

Rond 19.55 uur reed een 19-jarige automobilist uit Soesterberg over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Maarsbergen en gaande in de richting van Leersum. Volgens enkele getuigen reed hij met hoge snelheid. De Soesterberger verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, belandde in de berm en botste tegen een boom.
Hij werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. In het ziekenhuis is ter bepaling van het bloedalcoholgehalte bloed bij de Soesterberger afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Als daaruit blijkt dat hij te veel heeft gedronken, dan wordt er proces-verbaal tegen hem opgemakt.

Kinderfestival in Beauforthuis

20120805 AUSTERLITZ  Het Beauforthuis is vanaf vandaag  zondag 5 t/m zondag 12 augustus het terrein van kinderen tussen 7 en 12 jaar, tijdens het muziektheaterfestival Achter de Linie Kids.
Er zijn zomerse meedoeconcerten, kinderen kunnen dagelijks naar een creatieve workshop of de hele week meewerken aan de voorstelling De Sterrenkinderen die op de laatste dag wordt uitgevoerd voor publiek.

zo 5 augustus, 16.30 uur: Swingen op de Antillen – Percussiemeedoeconcert (6+)
De feestband van de Antilliaanse percussionist Roël Calister heeft heel veel muziekinstrumenten meegenomen van over de hele wereld en natuurlijk mag je zelf meejammen! En er zijn lekkere hapjes verkrijgbaar voor groot en klein. Bij erg mooi weer is het concert buiten.

zo 8 augustus, 16.30 uur: Knallende flamencohakken – Samba Salad (4+)
Een werelds pretconcert met Samba Salad’s Playground Band met veel zing- en swingplezier! Gitaren, piano, bas, knetterende flamencohakken en veel percussie in een energieke mix van afro, samba, flamenco, reggae, hiphop, mestiza & salsa gebracht met humor en oprecht kabaal. Lekkere familietapas verkrijgbaar en bij mooi weer is het concert buiten in het bos.

6-12 augustus, 10.00 uur: De Sterrenkinderen (7+)
De hele week van 10-13 uur werken aan de voorstelling De Sterrenkinderen o.l.v. een professioneel team van theatermakers, muzikanten en decorbouwers. Iedereen tussen 7 en 12 jaar kan meedoen. Op zondag12 augustus voer je de eigen gemaakte voorstelling uit voor publiek. Een ervaring om nooit te vergeten. Er zijn nog enkele plekken vrij.

6-11 augustus, 13.30-16.00 uur: Creatieve middagworkshops (6+)
ma 6: Muzikale sterrenkijkers bouwen met een echte instrumentenbouwer

di 7: Muziekinstrumentenworkshop – trompet, klarinet, gitaar, accordeon, cajon: probeer ze uit!

wo 8: Theaterworkshop – toneel spelen, improviseren en lekker gek doen

do 9: Sterrenkunde – wetenschapsjournalist Govert Schilling over de sterren en de ruimte

vr 10: Rekwisieten bouwen – een middagje in de wondere wereld van decors en rekwisieten

za 11: Ontwerp je eigen sterrenbeeld – leren tekenen van een echte illustrator
Kaartverkoop, (prijs)informatie en reserveren via www.achterdelinie.nl. Lokatie: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz
 

reserveren 
Beauforthuis 0343 – 49 18 58 of www.beauforthuis.nl
lokatie 
Beauforthuis 
Woudenbergseweg 70 – 3711 AB Austerlitz 
tel. 0343 – 49 18 58 
fax 0343 – 49 10 13

Ans Koster gymt al tachtig jaar

20120805 MAARN  Onder het motto ‘blijven bewegen’ gymt Ans Koster al 80 jaar. De inmiddels 91-jarige inwoonster van Maarn zorgt daarnaast met haar wandelingen en andere activiteiten voor een gezonde portie dagelijkse beweging.

Lees verder op de website van De Kaap

Wandeling langs vlinderstroken op de Hoge Ginkel

20120805 LEERSUM   Op Landgoed Hoge Ginkel in Leersum is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aanleg van vlinderstroken door het dichte bos. Over een strooklengte van bijna 3 kilometer zijn bomen gekapt en is de toplaag van de bosgrond verwijderd om heide en andere zaden de kans te geven te ontkiemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

20120805 DRIEBERGEN Ook op de kinderboerderij is de zomervakantie volop bezig. Dit hebben pa en ma Parkiet er niet van weerhouden de kinderboerderij te verblijden met jonge parkietjes. Ze zitten in het nestblok dat door timmerman Arie is gemaakt. Ze zijn nog klein maar groeien hard.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 6 augustus 2012

Gewonden bij ongeluk Maarn

20120806 MAARN  In Maarn zijn drie auto’s op elkaar gereden bij een kop-staartbotsing. Het ongeluk gebeurde vanmiddag op de Amersfoortseweg, vlakbij de A12.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Wielrenster gewond

20120806 LEERSUM  Een wielrenster raakte op zondagochtend 5 augustus gewond bij een aanrijding met een wielrenner.

Rond 09.45 uur reed een 45-jarige wielrenner uit Zeist vanaf de Hoogstraat linksaf de Rijksstraatweg op. Daarbij zag hij een 42-jarige wielrenster uit Amerongen kennelijk over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De wielrenster kwam ten val en klaagde over pijn in haar heup en rug. Zij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Spitsstroken A12 bij Driebergen gereed

20120806 DRIEBERGEN  De spitsstroken op de A12 tussen Driebergen en Veenendaal zijn afgelopen vrijdag in gebruik genomen. In anderhalf jaar is over 30 kilometer de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal verbreed met extra rijstroken en spitsstroken.

Lees verder op de website van De Kaap

Festivalino Natuur-Kunst-Klank op Beukenrode

20120806 DOORN   Bij het Malena-team op Landgoed Beukenrode wordt vanaf donderdag 9 augustus tot en met zaterdag 11 augustus een ‘Festivalino’ gehouden. De drie dagen worden gevuld met creatieve workshops, waarin interactie tussen natuur, kunst en klank centraal staat.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 7 augustus 2012

Varen met de Blauwe Bever

20120807 ELST Vanaf safariboot de Blauwe Bever ontdekt u de prachtige noordoever van de Nederrijn tijdens de rivieroevervaarten. Hier ontwikkelt zich rivierwildernis in het kader van het Project Noordoever Nederrijn.

Tijdens de tocht vertelt een deskundige gids u over de bijzonderheden; het schip legt aan voor een korte wandeling door één van onze natuurgebieden.

Op zaterdag  11 augustus a.s. zijn er 2 vaarten:  van 10.30 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur

Vertrek: Parkeerplaats aan de N225 tussen Elst en Rhenen (bij bedrijf PAKO, Utrechtsestraatweg 149,  3911 TS Rhenen), tegenover industrieterrein Remmerden. Volg het bord “Parkeren Safariboot de Blauwe Bever”.

Reserveren kan via VVV  Wijk bij Duurstede, tel. 0343-575995 of via
www.utrechtslandschap.nl/varen

Politiek Zeist plakt centraal

20120807 ZEIST  Op zaterdag 11 augustus beplakken de politieke partijen van de gemeente Zeist gezamenlijk de verkiezingsborden met posters voor de Tweede Kamer verkiezingen. Het plakken vindt plaats op de gemeentewerf aan de Van Renesselaan in Zeist.

Vanaf maandag 13 augustus 2012 worden de beplakte verkiezingsborden door de medewerkers van de gemeentewerf op de gebruikelijke locaties in de gemeente Zeist geplaatst.

De Tweede Kamer verkiezingen zijn op woensdag 12 september 2012. Inwoners van de gemeente Zeist ontvangen uiterlijk 14 dagen voor de verkiezingen hun stempas thuis waarmee zij in hun woonplaats in een stemlokaal naar keuze mogen stemmen.

Asbestsanering op het Wyers-terrein

20120807 MAARSBERGEN   Het bedrijfsgebouw aan de Haarweg 38-40 te Maarsbergen, op het voormalig Wyers-terrein, is eind maart na goed overleg met de huidige bewoners ontruimd, omdat er sprake was van een brandgevaarlijke situatie.

Lees verder op de website van De Kaap

Speelweek Driebergen zoekt vrijwilligers

20120807 DRIEBERGEN  De Speelweek in Driebergen wordt dit jaar gehouden van 13 tot en met 17 augustus. Er bestaat echter geen Speelweek zonder de hulp van vrijwilligers.

Lees verder op de website van De Kaap

Rwandeese Kinderdag in Amerongen

20120807 AMERONGEN   Het Zendings-Diaconessenhuiz Bethanië houdt op woensdag 15 augustus een Rwandeese Kinderdag. Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn welkom.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 8 augustus 2012

Met drank op tegen lantaarnpaal 


20120808 DRIEBERGEN  Een automobiliste rijdt in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus tegen een lantaarnpaal. Zij blijkt te veel te hebben gedronken. Rond 03.10 uur krijgt de politie de melding dat een automobilist op de Traaij tegen een lantaarnpaal is gereden en vervolgens is weggereden. Agenten gaan ter plaatse en zien de auto rijden. Zij spreken de automobiliste, een 26-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg, aan. De agenten nemen een blaastest bij haar af, waaruit blijkt dat zij een behoorlijke slok te veel op heeft. Zij houden haar aan en brengen haar over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blaast zij 845 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. Zij moest haar rijbewijs inleveren. Tevens wordt zij aansprakelijk gesteld voor de schade aan de lantaarnpaal.

Gewonden bij aanrijding 


20120808 DRIEBERGEN  Aan het begin van de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus raken drie inzittenden van een auto gewond bij een aanrijding. Rond 01.05 uur rijdt een 20-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over de Hoofdstraat in de richting van Doorn. Bij hem in de auto zitten twee plaatsgenoten van 17 en 19 jaar. De bestuurder raakt de macht over het stuur kwijt en botst tegen een lantaarnpaal en een verkeerslicht. Door de kracht van de aanrijding raken alle drie de inzittenden gewond. Zij worden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De auto is geheel vernield. Gezien de ernst van de aanrijding heeft de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht een onderzoek ingesteld.

IJskelder voor publiek geopend

20120808 DOORN  Er zijn in augustus en september twee data gepland waarop de historische ijskelder in Doorn voor het publiek te bezichtigen is.

Lees verder op de website van De Kaap

Kunstmarkt tijdens Bloemencorso

20120808 LEERSUM  De kunstcommissie van het Bloemencorso is er in geslaagd een kunstmarkt voor bezoekers aan het Bloemencorso en andere geïnteresseerden te organiseren. De kunstmarkt wordt gehouden op zondag 18 augustus op de Koningin Julianalaan.

Lees verder op de website van De Kaap

Startschot project Prins Maurits

20120808 LEERSUM  Wethouder Tim Verhoef zal op 28 augustus de bouw van het nieuwbouwproject Prins Maurits in Leersum officieel starten in het bijzijn van diverse kopers en genodigden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 9 augustus 2012

Utrechtse Heuvelrug tegen 130 op A12

20120809 HEUVELRUG  De gemeente Utrechtse Heuvelrug is tegen het verhogen van de maximumsnelheid op de snelweg A12 tussen 7 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens. Volgens de gemeente levert dat vooral voor de inwoners
van Maarn te veel herrie op. Ook Maarsbergen en Driebergen krijgen te maken met geluidsoverlast.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Lezing en excursie over vleermuizen

20120809 ZEIST Op vrijdagavond 17 augustus organiseert bezoekerscentrum De Boswerf een vleermuizenexcursie in het Zeisterbos. De excursie wordt voorafgegaan door een lezing van Harrie Pelgrim van de Utrechtse Werkgroep Vleermuizen.

Hij begeleidt ook de excursie. Als het goed weer is, is de kans groot dat er volop vleermuizen worden waargenomen. Hiervoor gebruiken we een zogenaamde batdetector.

De vleermuis is het enige zoogdier dat vleugels heeft en kan vliegen. In Nederland komen 17 vleermuissoorten voor. Tijdens de excursie ontdekt u welke soorten er in het Zeisterbos leven. De maand augustus is de tijd dat vleermuizen paren. De mannetjes bezetten boomholtes en roepen dan om een vrouwtje te lokken.

De lezing begint om 19.30 uur en de excursie start om 20.15 uur. Het bezoekerscentrum is op deze avond vanaf 19.00 uur geopend. Er is ook een kleine expositie over vleermuizen te zien. Aanmelden is verplicht en kan tot en met de dag van de lezing en excursie.
De activiteit is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Met erg slecht weer kan de excursie worden afgelast, houd daarvoor onze website in de gaten of neem telefonisch contact op met De Boswerf. U kunt zich telefonisch (030 – 69 22 393), per e-mail (boswerf@odru.nl) of aan de balie van het bezoekerscentrum De Boswerf aanmelden. Er is plaats voor 40 deelnemers. De activiteit kost € 3,50 per persoon incl. een kopje thee of koffie.
Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 – 16.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag kunt u er terecht van 10.00 – 16.30 uur (tot eind oktober). Hierna is het bezoekerscentrum tot april alleen op de zondagen geopend. Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030-69 22 393. U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.Weer of geen weer op de Plantage

20120809 ELST Ondanks het onbestendige weer dat Meteo-Consult ons voortdurend voorspelt  durven wij u toch uit te nodigen voor een wandeling met gids op de Plantage  Willem III.

Op woensdag 15 augustus staat en gids van Utrechts Landschap voor u klaar om u in te wijden in de afwisseling van nat en droog in de zomeravond.
Ook bij deze weersomstandigheden is er veel te zien op de flanken van de Utrechtse Heuvelrug en uw begeleider zal niet nalaten u daarop te wijzen.
Wanneer u zich om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Utrechtsestraatweg tussen Elst en de wildpassage onder de N225 meldt, kunt u gratis en zonder voorafgaande reservering gedurende zo’n 1½ uur genieten van deze boeiende excursie.
Nadere info: www.utrechtslandschap.nl
heuvelrugnieuws 10 augustus 2012

Bloemencorso 2012: Stemmen per SMS voor de publieksprijs

20120810 LEERSUM  Tijdens de jaarlijkse bloemenvergadering werden de dahlia’s gepresenteerd die van het 60-ste corso de verwachte spetterende show moeten maken. ,,De bloemen zien er goed uit, maar het weer kan nog roet in het eten gooien.”

Lees verder op de website van De Kaap

‘Maak van oude gemeentewerf een camperplaats’

20120810 AMERONGEN  Op het terrein waar vroeger de gemeentewerf in Amerongen zat, moet een plek komen voor campers. Dat vindt de Amerongse Ondernemersvereniging AMON.

Lees verder op de website van De Kaap

Soroptimisten steun voor lokale projecten

20120810 HEUVELRUG   De Soroptimist Club Utrechtse Heuvelrug steunt jaarlijks lokale en internationale projecten. De club kiest in september het nieuwe doel voor komend jaar, lokale projecten kunnen zich aanmelden voor bijdrage in natura of financieel.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 11 augustus 2012

Waterbeestjes vangen, bekijken en loslaten!

20120811 DRIEBERGEN Kom je ook met IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn visjes, torretjes, kevertjes en misschien zelfs salamanders vangen en bekijken? We gaan weer een wateronderzoek uitvoeren in drie verschillende slootjes. Eerst gaan we “monsters” nemen uit de drie verschillende slootjes. Daarna gaan we, op de boerderij, onderzoeken welke diertjes er allemaal in die slootjes aanwezig zijn.

vergroot foto

Met binoculairs (microscopen ) en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en inkleuren op de grote zoekkaarten die jullie mee naar huis mogen nemen.

De IVN-gidsen zullen jullie vertellen hoe die verschillende diertjes leven en wat je kunt zeggen over de kwaliteit van het water in het slootje waaruit je jouw monster hebt genomen.
Dit belooft weer, net als andere jaren, een spetterende, spannende, leerzame, maar vooral ook leuke natuurmiddag te worden. Het is niet nodig dat je van te voren aan te melden en de deelname is gratis!
Dus zorg dat je erbij bent en breng gerust je vader, moeder of opa en oma mee!
 
De activiteit vindt plaats op zaterdag 18 augustus om 14.00 uur en start bij Kinderboerderij “t Woelige Nest, Boterbloem 3, 3972SB Driebergen
Inlichtingen: Dick Vlot, tel. 0343 516137 of www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn.

Frank Brouwer trainer tweede elftal HDS

20120811 LEERSUM  Met het sluiten van een 1-jarig contract met Frank Brouwer, heeft de HDS selectie de technische staf voor het seizoen 2012-2013 compleet. Frank Brouwer gaat vooruitlopend op het seizoen 2013-2014 zich bezig houden met het tweede elftal van HDS.

Lees verder op de website van De Kaap

Reünie woonzorgcentrum Beatrix

20120811 DOORN  Woonzorgcentrum Beatrix bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom houdt het Huize Beatrix op zaterdag 22 september van 14.30 tot 16.00 uur een reünie voor oud-medewerkers.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 12 augustus 2012

Botsing fietsers 


20120812 ZEIST Op vrijdagmiddag 10 augustus zijn twee fietsers gewond geraakt aan hun hoofden toen ze tegen elkaar aanreden. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 37-jarige fietser uit Utrecht fietste op de rotonde Koelaan – Waterigeweg in Zeist tegen een andere fietser, een 51 jarige man uit Zeist aan die uit tegengestelde richting kwam. Beiden raakten elkaar tegen het hoofd en liepen hierbij letsel op. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Twee verdachten aangehouden voor graffiti 


20120812 ZEIST Om 5.40 uur zondagochtend 12 augustus kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak op de Utrechtseweg te  Zeist. In de buurt van het betreffende pand zagen agenten twee mannen met rugtassen lopen.

De verdachten,  20 en 19 jaar beide uit Driebergen, bleken verfspuitbussen bij zich te hebben. In de directe omgeving waren diverse muren en gevels bespoten met teksten. Aangezien deze verf nog nat was en overeenkwam met de verf op de handen van de verdachten, zijn ze aangehouden. De spuitbussen zijn in beslaggenomen.

Lezing en excursie over vleermuizen

20120812 ZEIST  Op vrijdagavond 17 augustus organiseert bezoekerscentrum De Boswerf een vleermuizenexcursie in het Zeisterbos. De excursie wordt voorafgegaan door een lezing van Harrie Pelgrim van de Utrechtse Werkgroep Vleermuizen. Hij begeleidt ook de excursie.

Als het goed weer is, is de kans groot dat er volop vleermuizen worden waargenomen. Hiervoor gebruiken we een zogenaamde batdetector.

De vleermuis is het enige zoogdier dat vleugels heeft en kan vliegen. In Nederland komen 17 vleermuissoorten voor. Tijdens de excursie ontdekt u welke soorten er in het Zeisterbos leven. De maand augustus is de tijd dat vleermuizen paren. De mannetjes bezetten boomholtes en roepen dan om een vrouwtje te lokken.

De lezing begint om 19.30 uur en de excursie start om 20.15 uur. Het bezoekerscentrum is op deze avond vanaf 19.00 uur geopend. Er is ook een kleine expositie over vleermuizen te zien. Aanmelden is verplicht en kan tot en met de dag van de lezing en excursie.
De activiteit is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Met erg slecht weer kan de excursie worden afgelast, houd daarvoor onze website in de gaten of neem telefonisch contact op met De Boswerf. U kunt zich telefonisch (030 – 69 22 393), per e-mail (boswerf@odru.nl) of aan de balie van het bezoekerscentrum De Boswerf aanmelden. Er is plaats voor 40 deelnemers. De activiteit kost € 3,50 per persoon incl. een kopje thee of koffie.
Het bezoekerscentrum is op zondagen geopend van 12.00 – 16.30 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag kunt u er terecht van 10.00 – 16.30 uur (tot eind oktober). Hierna is het bezoekerscentrum tot april alleen op de zondagen geopend. Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.boswerf.nl of bellen naar bezoekerscentrum De Boswerf tel: 030-69 22 393. U vindt bezoekerscentrum De Boswerf aan de Prins Bernhardlaan 3 in het Zeisterbos.Bloemencorso 2012: Ook Hoog Leersum jubileert

20120812 LEERSUM  In de corsostoet van zaterdag 18 augustus zal, traditiegetrouw, ook weer een wagen van Buurtvereniging Hoog Leersum meerijden. Dat is dan voor de vijftigste keer.

Lees verder op de website van De Kaap

Brandweer Driebergen 80 jaar

20120812 DRIEBERGEN  Aan de wand in de kazerne aan de Bosstraat hangen meerdere veelzeggende foto’s van grote branden die het dorp Driebergen-Rijsenburg in het verleden hebben geteisterd. Ze tonen duidelijk aan dat brandbestrijding niet echt voor ‘watjes’ is weggelegd.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 13 augustus 2012

Vernieler aangehouden

20120813 RHENEN  Op zondag 12 augustus krijgt de politie rond 09.35 uur de melding dat een man bij een terras van een horecagelegenheid aan de Grebbeweg vernielingen pleegt.

De agenten gaan snel naar deze locatie en treffen in de omgeving een 54-jarige man uit Bremen (Duitsland) aan die verward overkomt. Hij wordt aangehouden, omdat hij volgens personeel en getuigen tafel en ruiten van het terras kopot maakte.
De man wordt ingesloten in het bureau. Een arts van de crisisdienst beoordeeld hem niet als verward. Daarop krijgt hij een dagvaarding en mag vervolgens weer het bureau verlaten.

Loolaan in Driebergen aangepast

20120813 DRIEBERGEN De Loolaan in Driebergen is naast een woonstraat ook een van de drukkere wegen voor doorgaand verkeer in onze gemeente. De bewoners zijn al lange tijd in overleg met de gemeente over verkeersmaatregelen om de situatie te verbeteren.

Inmiddels na een langdurig en niet eenvoudig proces heeft de gemeente samen met het merendeel van de inwoners van de Loolaan overeenstemming bereikt over de verkeersmaatregelen die moeten worden getroffen.

De problematiek in de Loolaan kent diverse aspecten waarbij vooral de snelheid en hoeveelheid van het (gemotoriseerde) verkeer de boventoon voert. Het ontwerpen van verkeersmaatregelen is een moeilijke en complexe klus omdat de vele langsparkeerplaatsen, uitritten en/of bomen  de locaties om maatregelen te treffen flink beperken. Toch zijn een drietal geschikte locaties gevonden om maatregelen te nemen, namelijk:
    •    Ter hoogte van Loolaan nr. 13 wordt een enkelzijdige wegversmalling gerealiseerd. Deze wordt gecombineerd met een vrije doorgang voor fietsers.
    •    Ter hoogte van Loolaan nr. 39a en 41 wordt een zebraoversteek aangebracht zodat het ook mogelijk wordt om ongeveer halverwege de Loolaan over te steken. Om dit te kunnen realiseren zonder dat dit ten koste gaat van parkeercapaciteit, wordt een boom gekapt.
    •    Ter hoogte van Loolaan nr.57/nr. 64 wordt op proef een enkelzijdige wegversmalling geplaatst. Deze maatregel is in eerste instantie op proef, omdat de maatregel mogelijk nadelige effecten heeft op de doorstroming van het verkeer in combinatie met de verkeersveiligheid ter plaatse. Nadat ervaring is opgedaan met de proefopstelling en de gemeente er van overtuigd is dat geen nadelige effecten zijn, wordt een definitieve maatregel genomen.

De verkeersmaatregelen op de Loolaan worden zo spoedig mogelijk gerealiseerd.

Rond het Slot voor Iedereen!

20120813 ZEIST  Het Gehandicapten en Patiënten Platform afdeling Zeist, de Samenwerkende Ouderen Bonden afdeling Zeist en het Gilde Zeist organiseren gezamenlijk deze excursie waarbij bijzondere aandacht is voor de doelgroepen van het GPPZ en de SBO. Uiteraard is verder iedereen welkom.

Wat gebeurt er op deze middag?
De excursie voert u over het terrein van het Slot Zeist en volgt de verharde paden. Het terrein is bekend van een rustige uitstraling van de Engelse tuin en de bosrijke omgeving. In de zeventiende-eeuw werd Slot Zeist gebouwd als lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk. Macht, aanzien en rijkdom mochten gezien worden.

Tijdens de wandeling valt veel meer te vertellen over de geschiedenis en achtergronden van ons Slot waar Zeist ook bekendheid mee veroverd.
De restauratie laat de rijke historie van het Slot in al haar pracht en praal zien.
Tal van vogels zullen ons toezingen en de kleur en geur van een aantal bloemen zal ons in deze tijd van het jaar tegemoet komen. Het terrein herbergt een behoorlijke diversiteit aan bomen en planten en dat maakt het extra aantrekkelijk voor deze korte excursie.
Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie te drinken.
Wanneer en waar?
De excursie vindt plaats op woensdag 15 augustus van 14.00 tot 15.15 en start bij de ingang op Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Te bereiken met buslijn 50, 71, en 74.
U kunt het beste uitstappen bij halte Het Rond – Lage Weg.
Inlichtingen nodig?
Albert van Kuijk (namens SBO) 0614182862 of Jos Sprenkels (GPPZ) 030 6993066
U kunt ook een bericht zenden aan: info@gppz.nl of info@gildezeist.nl voor vragen.
heuvelrugnieuws 14 augustus 2012

Aftrap SP campagne 16 augustus in Driebergen

20120814 HEUVELRUG  De verkiezingscampagne van de SP Utrechtse Heuvelrug start op 16 augustus 19.30 uur met een bijeenkomst in Nieuw Salem te Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Bijeenkomst over jeugd in Maarn

20120814 MAARN  Naar aanleiding van een aantal incidenten op en rondom het Trompplein is er in opdracht van de gemeente door het jongerenwerk van Welnúh een onderzoek uitgevoerd naar de behoeften van de jongeren in Maarn.

Lees verder op de website van De Kaap

Hermanus Stegeman secretaris VVD Utrechtse Heuvelrug

20120814 HEUVELRUG  De VVD Utrechtse Heuvelrug heeft Hermanus Stegeman tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering gekozen tot nieuw bestuurslid. Binnen het bestuur zal hij de functie van eerste secretaris gaan vervullen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 15 augustus 2012

Verkeersongeval met letsel 


20120815 ZEIST  Op dinsdagmiddag kregen agenten een melding dat er een verkeersongeval zou hebben plaatsgevonden op de Utrechtseweg. Agenten troffen daar een 41-jarig fietser uit Utrecht aan.

De man was aangereden door een 74-jarige automobiliste uit Bilthoven. Toen de vrouw rechtsaf ging met haar auto, de Van Reenenweg in, zag zij de fietser over het hoofd. De gewonde man is met hoofd;letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Start seizoen HDS 1

20120815 LEERSUM  Het eerste elftal van HDS start aanstaande zaterdag het voetbalseizoen met met een bekerwedstrijd tegen Candia uit Rhenen, aanvang 12.00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Circusact in Sparrenheide

20120815 DRIEBERGEN  ‘Tutti Frutti!’ Met deze show hebben rasentertainer Arthuro en circusartiest Ron Ronnell vorige week de harten van de aanwezige toeschouwers van woonzorgcentrum Sparrenheide te Driebergen veroverd.

Lees verder op de website van De Kaap

Clubkampioenschappen ATV

20120815 AMERONGEN  Op het tennispark van de Amerongse Tennisvereniging worden van zaterdag 25 augustus tot en met zondag 2 september de jaarlijkse clubkampioenschappen voor dubbels en de nieuwe jeugd clubkampioenschappen gehouden.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 16 augustus 2012

Bloemencorso 2012: Veel symboliek bij Brandweer Amerongen

20120816 AMERONGEN/LEERSUM  De bouwgroep van de Amerongse Brandweer zal waarschijnlijk tijdens het 60-ste Bloemencorso afscheid nemen.

Lees verder op de website van De Kaap

Man die agent Rob Oostrom neerstak opnieuw voor rechter

20120816 ZEIST  Het Gerechtshof in Arnhem buigt zich opnieuw over de zaak van Rob Oostrom uit Zeist. De politie-agent werd begin 2009 neergestoken op station Driebergen-Zeist.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 17 augustus 2012

Opnieuw brand flat Van Tetslaan Zeist

20120817 ZEIST  In de fietsenstalling van een flat aan de Van Tetslaan in Zeist is donderdagavond laat voor de zoveelste keer brand uitgebroken. Een bewoonster wist het vuur met een emmer water te blussen.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

KLPD viert verjaardag in centrum Driebergen

20120817 DRIEBERGEN  De verkeerspolitie van het KLPD in Driebergen viert dit weekend feest. De snelwegpolitie bestaat 50 jaar en daarom wordt de oude Porsche 911 van de Rijkspolitie van stal gehaald.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

De Wijngaard blijft nog dicht

20120817 DOORN  Basisschool De Wijngaard in Doorn blijft vanwege aanvullende asbest-saneringswerkzaamheden dicht tot en met woensdag 22 augustus.

Basisschool de Wijngaard in Doorn blijft tot en met woensdag 22 augustus dicht vanwege aanvullende asbestsaneringswerkzaamheden. Vorige week bleek tijdens saneringswerkzaamheden in de CV-ruimten dat ook in drie meterkasten asbesthoudend materiaal is gebruikt.

TNO heeft direct hierna lucht- en stofmonsters afgenomen. Uit dit onderzoek blijkt dat de rest van de school veilig is. Er bestaan geen gezondheidsrisico’s voor leerlingen en medewerkers van de school.

Vanwege de saneringswerkzaamheden is besloten de school tot en met woensdag 22 augustus gesloten te houden om de aangetroffen asbest te kunnen verwijderen. Donderdag 23 augustus is dus de eerste schooldag.
Ouders van leerlingen en omwonenden zijn inmiddels van de situatie op de hoogte gebracht.

Voor ouders kan het een probleem zijn om van maandag tot en met woensdag kinderopvang te regelen. Daarom heeft de school contact gelegd met de Stichting Kinderopvang Driebergen-Doorn. Deze stichting is bereid om de kinderopvang te verzorgen.

Strijkkwartet Cuarteto Casals speelt in het kader van Vrede van Utrecht

20120817 ZEIST  Op 21 augustus 2012 voert het strijkkwartet Cuarteto Casals tijdens de Zeister Muziekdagen concerten van Schubert uit. Dit concert maakt deel uit van het grote project Vrede van Utrecht.

Vrede van Utrecht
De Vrede van Utrecht was een wereldomspannend vredesverdrag dat voor stabiliteit in Europa zorgde. Voor het eerst kwam vrede tot stand aan de onderhandelingstafel en niet op het slagveld. Pijlers van het programma zijn: de kracht van diversiteit, van kunst en cultuur en van het uitwisselen van kennis voor een innovatieve samenleving. In 2013 wordt 300 jaar Vrede van Utrecht gevierd met een internationaal programma vol feest, kunst, cultuur en wetenschap op verschillende locaties in de regio. In 2012 zijn er evenementen die vooruitwijzen naar dat jaar.
Joke Leenders, wethouder van Cultuur: “De muziek die deze avond wordt opgevoerd is gecomponeerd door componisten die beïnvloed zijn door hun tijd, de 1e en 2e wereldoorlog. Het is een belangrijke bijdrage en avond van de Zeister Muziekdagen.”

Cuarteto Casals lanceert nieuwe cd
De 23e editie van de Zeister Muziekdagen omvat zeven avondconcerten (11 t/m 25 augustus), waaronder dit concert van Cuarteto Casals. Het Spaanse strijkkwartet Cuarteto Casals is vijftien jaar geleden in Madrid opgericht. Tijdens de Zeister Muziekdagen presenteren zij hun nieuwe CD, met daarop Schuberts strijkkwartetten. Na het concert wordt de CD aangeboden aan Joke Leenders, wethouder Cultuur van de gemeente Zeist, en Peter de Haan, directeur van de Vrede van Utrecht. Het concert is in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, Zusterplein 12 en begint om 20.15 uur.

Te weinig bloemen voor corso Leersum

20120817 LEERSUM  Het Bloemencorso in Leersum komt ruim 200.000 bloemen tekort. Dat is gebleken vlak voordat de wagens moeten worden beplakt. Door het slechte weer staan veel velden onder water en daardoor zijn de bollen gaan rotten.

Lees verder op de website van RTV trecht

Bloemenkoningin Selina van Viegen: ‘Een onvergetelijke ervaring’

20120817 LEERSUM  Als Selina van Viegen zaterdag het 60-ste Bloemencorso opent, is dat voor haar het hoogtepunt van een periode waarin zij het stralend middelpunt was.

Lees verder op de website van De Kaap

Te paard de Heuvelrug op

20120817 LEERSUM  Staatsbosbeheer biedt op woensdag avond 22 augustus de mogelijkheid om een avondrit te paard te maken door het nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Deze rit is onder begeleiding van een gids.

Lees verder op de website van De Kaap

Grote verbazing over ‘slapende’ bouwvergunning

2120817 DRIEBERGEN  Zo’n twaalf gezinnen die woonachtig zijn aan de Rosariumlaan en de Prinses Irenelaan hebben zich met een handtekeningenlijst tot het Heuvelrugcollege gewend in een poging de bouw van een extra verdieping op het pand Rosariumlaan 57 stil te leggen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 18 augustus 2012

Lezing over graftrommels

20120818 DRIEBERGEN   Leon Bok (funerair deskundige) en Evert Jan Halkus (restaurator) geven op woensdag 22 augustus een lezing over graftrommels.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 19 augustus 2012

Maskerade winnaar Bloemencorso

20120819 LEERSUM   Bouwgroep De Heuvelrug is uitgeroepen tot winnaar van het 60e Bloemencorso in Leersum.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Fosforgranaten gevonden bij Bartiméus

2120819 DOORN  Op het terrein van blindeninstituut Bartiméus in Doorn zijn zondag twee fosforgranaten gevonden.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Bewoners Loolaan wachten gespannen af

20120819 DRIEBERGEN   Even leek het er op dat wethouder Homan zijn toezegging om twee snelheidsremmers op de Loolaan te creëren niet zou nakomen. Hij had dit luid en duidelijk beloofd tijdens de commissievergadering van 12 juni, maar uit een brief die de bewoners onlangs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling kregen, bleek iets anders.

Lees verder op de website van De Kaap

Plaveisel Traaij wordt aangepakt

20120819 DRIEBERGEN  De bestrating van winkelstraat de Traaij is al vele jaren een veelbesproken onderwerp. Het plaveisel is in de loop der jaren zeer ongelijk geworden en veroorzaakt niet alleen ergernis maar soms ook valpartijen.

Lees verder op de website van De Kaap

Open dag sportpark Hoenderdaal

20120819 DRIEBERGEN   Sportpark Hoenderdaal opent op 1 september van 12.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor iedereen. Ook tennisvereniging Risenborgh, die speelt op de tennisbanen van Hoenderdaal, houdt dan een open dag.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 20 augustus 2012

Shantyfestival

20120820 ZEIST  Het centrum van Zeist vormt op 25 augustus opnieuw het decor voor een groot zangfestival, voor de achtste keer door het Zeister Shantykoor Nootdweer georganiseerd. Uit alle windstreken komen die dag shantykoren, zeemanskoren, piratenkoren, smartlapkoren en viswijvenkoren naar Zeist om aan het shantyfestival Nootdweer boven Zeist deel te nemen.

De koren worden met een hapje en drankje ontvangen op het gezellige “Nootdweerplein”, tegenover de Torenlaan 38. Daar is iedereen welkom. Om 12.30 uur start het festival in het winkelcentrum Belcour met een optreden van Nootdweer. Daarna barst het evenement los op zeven podia in het centrum van Zeist waar totaal veertien koren een optreden verzorgen.

De Zeister automobielbedrijven presenteren dezelfde dag hun nieuwste modellen op de Slotlaan die tijdelijk als autoboulevard functioneert. Verzekeringsbedrijf Univé, hoofdsponsor van het jaarlijkse shantyfestival, is daar ook met een stand vertegenwoordigd. In het winkelcentrum Belcour krijgen enkele kramen met Zuiderzeeambachten, zoals touwslagerij, nettenbreien en zeilmaken, een plaats. Om 16.30 uur verzamelen alle koren zich op Belcour om het festival voor een gezellige samenzang. Daarna gaan alle betrokkenen gezamenlijk naar het “Nootdweerplein” voor de traditionele afsluiting.

Op de website www.nootdweer.nl is alle informatie over het programma, de koren, een flyer en een overzicht van alle sponsors te vinden. Dankzij hun financiele steun kan dit gratis toegankelijke festival weer worden gehouden.

De deelnemende koren zijn: Het Ruime Sop, De Compagnons vrouwlu, De Vechtse Parlevinkers, Shantykoor Vlaardingen, ’t Heijdse Vismaatjeskoor, De Enkhuizer Sjappetouwtjes, Shantykoor Albatros, Eemvaarders, Shantykoor Kantje-Boord, Shantykoor Almere, De Poortzangers, De Sentimenties, Sokkenbuurt Zeemanskoor en de Sjompiesingers.

Open dag bij Kraaybeekerhof Academie in Driebergen

20120820 DRIEBERGEN – Kraaybeekerhof Academie in Driebergen houdt op zaterdag 1 september een open dag. De bezoekers krijgen naast prikkelende workshops informatie over o.a. de opleidingen Natuurvoedingskundige en Natuur in Leiderschap.

Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten. Ook het restaurant op landgoed Kraaybeekerhof is geopend. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden voor de informatiebijeenkomsten van de opleidingen kunnen zich van tevoren opgeven via info@kraaybeekerhof.nl.

Kraaybeekerhof Academie is een breed opleiding- en cursuscentrum waar het gaat om bewustzijn over aarde, voeding en gezondheid. De academie is gevestigd op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar vind je onder andere een restaurant, een groenten- en kruidentuin, bos, een vijver en weide.

Natuurvoedingskundige    start 21 september
De driejarige deeltijd opleiding is voor iedereen die zich wil scholen op het gebied van voeding en gezondheid, met de natuur als uitgangspunt. Het besef dat gezondheid te maken heeft met wat je eet, wordt steeds groter. Binnen de natuurvoeding zijn veel antwoorden te vinden op vraagstukken als spijsverteringsproblemen, allergieën, concentratievermindering, hart- en vaatklachten en overgewicht.
Aan de orde komen vakken als voedingsleer, productkunde, medische basiskennis, biologisch dynamische landbouw, diëtetiek, waarnemen en denken, kindervoeding.
De opleiding omvat 20 lesdagen per jaar op vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur.
Tijdens de open dag kun je van 11.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een workshop Natuurvoeding met meer informatie over de opleiding.
De Kraaybeekerhof Academie biedt ook de inleidende cursus Natuurvoeding in een notendop.

Natuur in Leiderschap     start 25 september
De tweejarige deeltijd opleiding “Natuur in leiderschap” geeft inzicht in het menselijk functioneren.
Je leert het zelfhelend vermogen in mensen aan te spreken en te ontwikkelen door het aanbieden van passende activiteiten in natuur en tuin. Het belangrijkste gereedschap van een natuur- en tuintherapeut is de natuur, het doel van de begeleiding is de ontwikkeling van de mens.
De opleiding is bestemd voor professionals in het onderwijs, (geestelijke) gezondheidszorg en psychosociale (werk)begeleiders.
Aan de orde komen vakken als duurzame landschapsontwikkeling, algemene kennis van natuur en tuin, de mens als fysiek onderdeel van de natuur, therapeutisch handelen en coachingstechnieken.
De opleiding omvat 27 lesdagen per jaar op dinsdag van 9.30 tot 17.30 uur.
Tijdens de open dag kun je van 12.15 tot 13.15 uur deelnemen aan een workshop Natuurlijk Leiderschap met meer informatie over de opleiding. Van 13.30 tot 16 uur zijn er diverse activiteiten in het kader van de natuur en tuintherapie. De kennismakingswandeling over het landgoed start om 11.00 uur. Ook voor deze opleiding biedt Kraaybeekerhof Academie een inleidende cursus Natuurl in Leiderschap in een notendop.

De Kraaybeekerhof Academie is gevestigd aan de Diederichslaan 25 in Driebergen, tel: 0343-512925 (dinsdag tot en met vrijdag). Meer informatie op www.kraaybeekerhof.nl.

47ste editie Kastelentocht

20120820 DOORN  Honderden mensen verzamelden zich binnen en buiten de poort van Huis Doorn om de 47ste editie van de Kastelentocht te kunnen zien. Rond het middaguur was het dertig graden en veel te warm voor de paarden om de koets te trekken.

Lees verder op de website van De Kaap

Prijsuitreiking Cultuurprijs tijdens 100% Buitendag

20120820 HEUVELRUG   De Cultuurraad Gemeente Utrechtse Heuvelrug schrijft sinds 2010 jaarlijks een cultuurprijs uit. De Jongerencultuurprijs in de oneven jaren en de algemene prijs in de even jaren.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 21 augustus 2012

VVD-kamerlid René Leegte wordt geïnformeerd over het belang van behoud van Huis Doorn

20120821 DOORN  De toekomst van Huis Doorn loopt gevaar. Om die reden hebben de directie van Huis Doorn en wethouder Tim Verhoef afgelopen zondag, tijdens de Kastelentocht, René Leegte geïnformeerd over het belang van behoud van Huis Doorn.

De Raad voor Cultuur heeft besloten vast te houden aan haar eerdere advies om de rijkssubsidie voor Huis Doorn met meer dan de helft te korten. Als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Halbe Zijlstra en de Tweede Kamer dit advies overnemen, betekent dit de mogelijke sluiting van het rijksmuseum. Sluiting zal een enorme impact hebben op het dorp Doorn en de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waarvan de geschiedenis onlosmakelijk is verbonden met het in oorsprong middeleeuwse Huis Doorn, het toevluchtsoord van de verbannen laatste Duitse keizer Wilhelm II. De sluiting zal voor de gemeente een cultuurhistorische ramp betekenen die zich nu na 70 jaar openstelling gaat aftekenen.

‘Na een gastvrije ontvangst in Huis Doorn kreeg ik een rondleiding. Je realiseert je dan weer het belang van het Huis Doorn en het belang van kennis over geschiedenis, aldus René Leegte (30e op verkiezingslijst).  Ik vind het belangrijk om als Kamerlid uit Utrecht op te komen voor de belangen van onze regio. Ik vind het dan ook belangrijk om op een regionale kandidaat te stemmen. We staan in dezelfde file, wandelen in dezelfde bossen en komen elkaar tegen in dezelfde musea, zoals bijvoorbeeld Huis Doorn’

Family Fun Day in Bosbad Leersum

20120821 LEERSUM  Als afsluiting van het zomerseizoen 2012 houdt Bosbad Leersum op zaterdag 25 augustus tussen 13.00 en 18.00 uur een Family Fun Day. Om 13.00 uur begint het programma voor de kinderen, met onder meer balspelen, een hindernisbaan in het water, een springkussen, leuke wedstrijden en muziek.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 22 augustus 2012

Tijdelijke sluiting Maupertuus om asbesthoudend materiaal te saneren

20120822 DRIEBERGEN De particuliere school Maupertuus in Driebergen is op maandag 20 augustus tijdelijk en gedeeltelijk gesloten geweest vanwege asbestsaneringswerkzaamheden.

Tijdens renovatiewerkzaamheden bij de toiletgroep is er asbesthoudend materiaal aangetroffen. Er zijn lucht en stofmonsters afgenomen door in asbest gespecialiseerde bedrijven. De asbest is gelokaliseerd en op maandag 20 augustus gesaneerd. Hierna is de locatie opnieuw onderzocht en veilig verklaard. Er bestaan dus geen gezondheidsrisico’s voor de leerlingen en de medewerkers van de school.

Het schoolbestuur heeft besloten dat donderdag 23 augustus de eerste schooldag wordt voor de kinderen van Maupertuus. Het schoolbestuur heeft haar medewerkers en de ouders van de leerlingen hiervan op de hoogte gebracht.

Het schoolbestuur en de gemeente vinden het vervelend dat het schoolgebouw op maandag 20 augustus tijdelijk en gedeeltelijk gesloten is geweest. De veiligheid van iedereen die van het gebouw gebruik maakt, staat echter altijd voorop. Dat was de reden voor de tijdelijke en gedeeltelijke sluiting.

‘Slimste Straten Quiz’ Utrechtse Heuvelrug

20120822 HEUVELRUG   De Kiwanisclub Utrechtse Heuvelrug houdt op zaterdagavond 27 oktober vanaf 19.30 uur bij de Bergse Bossen in Driebergen en Buitenlust in Amerongen de ‘Slimste Straten Quiz’ voor alle straten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Lees verder op de website van  De Kaap

Programma 100% Buitendag en jazzfeest

20120822 DOORN  Bij het Maarten Maartenshuis op landgoed Zonheuvel wordt op zondag 26 augustus de derde 100% Buitendag gehouden. Met s ‘avonds een avondvullend jazz programma.

Lees verder op de website van De Kaap

Extra feestelijk Grietmaal in teken bloemen

20120822 AMERONGEN  Het Grietmaal, de inmiddels bekende biologische openluchtmaaltijd dat aansluitend aan de Grietmarkt op 8 september gehouden wordt, staat deze keer net als de markt in het teken van bloemen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 23 augustus 2012

Edith Lammerts van Bueren Utrechtse Held van de Smaak

20120823 DRIEBERGEN  Plantenveredelaar Edith Lammerts van Bueren is dinsdag benoemd tot Held van de Smaak van de Provincie Utrecht. Edith is werkzaam als onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut in Driebergen.

Lees verder op de website van De Kaap

Doornse kinderen in vaste rubriek Man Bijt Hond

20120823 DOORN  Na een gastoptreden in het voorjaar in het programma Man bijt Hond bleek de samenwerking zo plezierig dat de Ontdekkingsreis is gevraagd mee te werken aan een nieuwe rubriek “Door kinderogen” van dit programma.

Lees verder op de website van De Kaap

Wielrenner ten val

20120823 ZEIST  Woensdagavond werden agenten rond negen uur naar de Oranje Nassaulaan gestuurd, omdat daar een wielrenner gevallen zou zijn.

De wielrenner kwam uit de richting van de Jagersingel en fietste richting de Arnhemsebovenweg. Net voorbij een rotonde raakte de wielrenner, een 29-jarige man uit Houten, een paaltje en verloor de macht over het stuur. Hierdoor kwam de man ten val en liep hij schaafwonden en letsel aan zijn heup op. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Open dag bij Kraaybeekerhof Academie in Driebergen

20120823 DRIEBERGEN  Kraaybeekerhof Academie in Driebergen houdt op zaterdag 1 september een open dag. De bezoekers kunnen deelnemen aan prikkelende workshops en informatie krijgen over de opleidingen Natuurvoedingskundige en Natuur in Leiderschap.

Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten. Ook het restaurant en de natuurproductenwinkel op landgoed Kraaybeekerhof zijn geopend. Iedereen is welkom. De open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Herma Klaassen verzorgt tijdens de open dag een workshop jam maken en Vincent de Vries laat de bezoekers kennis maken met het klankhout snijden. Onder zijn begeleiding mag iedereen zelf proberen een houten ritme-instrument te maken. Stichting Grondbeheer, de eigenaar van de grond van landgoed Kraaybeekerhof, presenteert zich met een stand. Taragh Food Company verzorgt de presentatie/demonstratie ‘Natuurlijk in een potje’, waarin aandacht wordt besteed aan inmaken door de culturen heen. Deze wordt gehouden van 11.30-12.30 uur en van 13.30-14.30 uur. De demonstratie ‘Koken met chutney’s’ duurt van 12.30-13.30 uur en van 14.30-15.30 uur. Deelname aan de verschillende workshops is gratis. Opgave is mogelijk middels een mailtje naar info@kraaybeekerhof.nl.
Daarnaast kunnen de bezoekers meer informatie krijgen over de cursussen ‘Biologisch dynamisch tuinieren’, ‘BD in een notendop’ en ‘Beter worden in je werk’. Verder presenteert het landgoed een speciale beleefroute, waarbij de bezoekers alles dat het landgoed te bieden heeft, kunnen proeven, ruiken en/of plukken. Daarnaast verzorgt tuinman Theo om 11.00 en 13.30 uur een rondleiding. Het restaurant biedt hapjes aan die zijn bereid met ingrediënten uit de eigen tuin. Ook de Landgoedwinkel is die dag geopend. Deze biedt een overdaad aan fruit, groenten, kruiden en vaste planten. Daarnaast is het ook mogelijk om een wandeling te maken over het landgoed of om te ontspannen op het terras of in het restaurant.

Natuurvoedingskundige
De driejarige deeltijdopleiding ‘Natuurvoedingskundige’ is bestemd voor iedereen die zich wil scholen op het gebied van voeding en gezondheid, met de natuur als uitgangspunt. Het besef dat gezondheid te maken heeft met wat je eet, wordt steeds groter. Binnen de natuurvoeding zijn veel antwoorden te vinden op vraagstukken als spijsverteringsproblemen, allergieën, concentratievermindering, hart- en vaatklachten en overgewicht. Aan de orde komen vakken als voedingsleer, productkunde, medische basiskennis, biologisch dynamische landbouw, diëtetiek, waarnemen en denken en kindervoeding.
De opleiding omvat twintig lesdagen per jaar (telkens op vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur). Tijdens de open dag kun je van 11.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een workshop Natuurvoeding met meer informatie over de opleiding. De Kraaybeekerhof Academie biedt ook de inleidende cursus Natuurvoeding in een notendop. De opleiding start op 21 september.

Natuur in Leiderschap
De tweejarige deeltijdopleiding ‘Natuur in leiderschap’ geeft inzicht in het menselijk functioneren.
Je leert het zelfhelend vermogen in mensen aan te spreken en te ontwikkelen door het aanbieden van passende activiteiten in natuur en tuin. Het belangrijkste gereedschap van een natuur- en tuintherapeut is de natuur, het doel van de begeleiding is de ontwikkeling van de mens. De opleiding is bestemd voor professionals in het onderwijs, (geestelijke) gezondheidszorg en psychosociale (werk)begeleiders. Aan de orde komen vakken als duurzame landschapsontwikkeling, algemene kennis van natuur en tuin, de mens als fysiek onderdeel van de natuur, therapeutisch handelen en coachingstechnieken. De opleiding omvat 27 lesdagen per jaar (telkens op dinsdag van 9.30 tot 17.30 uur).
Tijdens de open dag kun je van 12.15 tot 13.15 uur deelnemen aan een workshop Natuurlijk Leiderschap met meer informatie over de opleiding. Van 13.30 tot 16 uur zijn er diverse activiteiten in het kader van de natuur en tuintherapie. De kennismakingswandeling over het landgoed start om 11.00 uur. Ook voor deze opleiding biedt Kraaybeekerhof Academie een inleidende cursus Natuur in Leiderschap in een notendop. De opleiding start op 25 september.
Belangstellenden voor de informatiebijeenkomsten van de opleidingen kunnen zich van tevoren opgeven via info@kraaybeekerhof.nl.

Over Kraaybeekerhof Academie
Kraaybeekerhof Academie is een breed opleiding- en cursuscentrum waar het gaat om bewustzijn over aarde, voeding en gezondheid. De academie is gevestigd op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar vind je onder andere een restaurant, een groenten- en kruidentuin, bos, een vijver en weide. De Kraaybeekerhof Academie is gevestigd aan de Diederichslaan 25 in Driebergen, tel: 0343-512925 (dinsdag tot en met vrijdag). Meer informatie op www.kraaybeekerhof.nl.

Opsporingsambtenaren uit Zeist aan de slag in Bunnik

20120823 ZEIST/BUNNIK  Zeist gaat z’n opsporingsambtenaren ook inzetten in Bunnik.

De twee gemeenten hebben afgesproken samen te werken bij bijvoorbeeld controles op parkeerovertredingen, hondenpoep en andere overlast.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 24 augustus 2012

VVD: Marinierskazerne blijft in Doorn

20120824 DOORN   De voorgenomen verhuizing van de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen mag geen extra geld kosten. Dat vindt het hoofdbestuur van de VVD.

Lees verder op de website van RTV Utrecht

Drachtplanten-cursus met Albert Muller

20120824 DRIEBERGEN   Gebrek aan voedsel is één van de oorzaken van de dramatische teruggang van de bijenstand. Daar is gemakkelijk wat aan te doen, door het voedsel aanbod van de bijen te vergroten.

Lees verder op de website van De Kaap

Niet mogelijk om Sportpark De Woerd bij nieuwe seizoen te openen

20120824 DRIEBERGEN   Volgens planning zou bij de start van het sportseizoen 2013-2014 het nieuwe Sportpark De Woerd geopend kunnen worden. Dit zit er echter niet in omdat het bestemmingsplan nog niet volledig is vastgesteld.

Lees verder op de website van De Kaap

Afgescheurde beuk verspert weg

20120824 DOORN   Op dinsdagavond rond 21:00 werd de buurt rond de Wijngaardsesteeg opgeschrikt door een enorm lawaai. Buurtbewoners hoorden gekraak en een dreun, er bleek een groot gedeelte van een beuk spontaan te zijn afgescheurd. Niemand raakte gewond.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 25 augustus 2012
klik op foto voor vergroting en meer info

Afscheidstournee Iain Matthews’ Plainsong

20120825 AUSTERLITZ  Na een 40 jaar durende muzikale knipperlichtrelatie tussen Iain Matthews en Andy Roberts komt het legendarische Plainsong dit najaar met een afscheidsalbum en -tournee.

De band speelt voor de laatste keer alle hoogtepunten uit zijn geschiedenis, zoals de klassiekers Yo Yo Man en Raider van het geprezen Amelia-album.

Op zondag 2 september spelen zij in het Beauforthuis (Austerlitz). Koop kaarten online via www.beauforthuis.nl.
In 1972 formeerden de twee jonge vrienden Iain Matthews en Andy Roberts het legendarisch geworden Plainsong. Plainsong bracht de beroemde albums In search of Amelia Earhart en Now We Are 3 uit. Na een jaar gingen Iain en Andy hun eigen weg. Iain ging naar Amerika. Hij had daar een imposante carrière en bracht er 50 albums uit. Andy speelde met vele andere bands, o.m. Pink Floyd. Nu ronden zij hun samenwerking af met een afscheidstour van Plainsong. Een laatste kans om te grijpen!
zondag 2 september, 17.30 uur 
Plainsong – Fat lady singing – afscheidstournee 
entree € 17,50 | reductieprijs € 11 (CJP/Cultuurkaart, studenten, Zeistpas en kinderen t/m 12 jr)
heuvelrugnieuws 26 augustus 2012

Verkeersongeval

20120826 ZEIST  Zaterdagmiddag 25 augustus heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op Het Rond waarbij een 16-jarig meisje uit Driebergen gewond is geraakt.

Die middag reed een automobilist (51 jaar uit Zeist) over de Lageweg en wilde afslaan in de richting van het Slot Zeist. Het slachtoffer reed op haar scooter over het fietspad rechtdoor richting de Driebergseweg. Mogelijk zag de automobilist het slachtoffer over het hoofd waarna een aanrijding ontstond. De scooterrijdster is met letsel aan haar been met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lijsttrekker ChristenUnie Arie Slob spreekt in Doorn

20120826 DOORN   Arie Slob, lijsttrekker van de ChristenUnie bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, komt op woensdag 29 augustus spreken op het Christelijk Sociaal Congres in Doorn.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 27 augustus 2012

Diefstal fiets

20120827 ZEIST  Zondagmiddag 26 augustus is een 18-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Die middag kreeg de politie rond 15.00 uur een melding dat een man een fiets probeerde te stelen bij het Stationsplein. Toen agenten op onderzoek uitgingen, zagen zij bij de parkeergarage aan de Slotlaan een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hij had ook een damesfiets bij zich die naar later bleek als gestolen geregistreerd stond.
Agenten namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor. De zaak is afgehandeld via ZSM. De man kreeg een boete van 340 euro voor diefstal van de fiets.

Omloop Midden-Nederland

20120827 DRIEBERGEN  De Driebergse Tourclub houdt op zondag 2 september de Omloop van Midden-Nederland. Deze tocht is een mix van de Giro etappe van 2010 en de vorig jaar gereden tour editie van de wedstrijd De Ronde van Midden Nederland.

Lees verder op de website van De Kaap

Verkiezingsavond PvdA

20120827 DOORN  De afdeling Utrechtse Heuvelrug van de PvdA houdt op 4 september een verkiezingsavond in de Koningshof in Doorn. Aanvang 20:00 uur.

Lees verder op de website van De Kaap

Panorama Heuvelrug wint Cultuurprijs

20120827 HEUVELRUG  De Stichting Panorama Heuvelrug heeft de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2012 gewonnen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 1500 euro. Het Comité Open Monumentendag Amerongen werd tweede.

Lees verder op de website van RTV Utrecht
heuvelrugnieuws 28 augustus 2012

Winkeldief slaat

20120828 ZEIST Op maandagmiddag wilde een 18-jarige man uit Zeist spullen meenemen uit een winkel aan De Clomp. Dit werd gezien door een medewerker.

Toen de man in de gaten had dat hij gesnapt was, werd de medewerker geslagen en bedreigd. De man verdween vervolgens weer en is sindsdien spoorloos. De politie heeft de zaak in onderzoek en de medewerker deed aangifte.

Clinic met Jacco Eltingh dankzij groene stroom

20120828 MAARN  De drukbezochte jaarlijkse familiedag op LTV Maarn werd zaterdag afgesloten met een clinic door niemand minder dan Jacco Eltingh.

Lees verder op de website van De Kaap

Rugby Club The Pink Panthers nodigt iedereen uit

20120828 DRIEBERGEN  Zaterdag 1 september start voor The Pink Panthers het seizoen echt. Deze zaterdag moet er één worden die historie gaat schrijven in de geschiedenis van de 28 jarige rugby club.

Om 15.00 uur start het eerste team met hun competitie 2012-2013 met een thuiswedstrijd tegen de Utrechtse Rugby Club in de ere-klasse van het Nederlands rugby. Dat is de hoogste klasse en daar hebben the Pink Panthers nog nooit mogen acteren. Thuis starten en dan ook meteen maar een streek derby is al een uitdaging van jawelste. Kick Off is als gezegd om 15.00 uur en U bent meer dan van harte uitgenodigd ons Heuvelrug(by) team te ondersteunen in de start van dit grote avontuur. Als u komt, graag is roze. De trotse kleuren van the Pink Panthers.

En als uw planning dan toch een bezoek aan het eerste team is kom een paar uur vroeger. Met uw kinderen. Van 12.00 tot ca 14.00 uur is er een open training voor iedereen vanaf 6 jaar tot u zegt het maar. Dus iedereen die RUGBY wil proberen, Dik-dun-zwaar-ligt-snel-traag-sterk-slim-meisje/dame-jongen/man het maakt niet uit RUGBY is zo’n sport waar een ieder als een held wordt ontvangen en waar voor ieder soort mens een plaatsje is in en op het rugbyveld.
Dus sportspullen mee en kom deze geweldige sport zelf beleven.

Dus zaterdag 1 september trakteert Rugby Club The Pink Panthers u en jullie op een spannende dag met veel sportiviteit waar veel uitdaging in zit in een geweldige teamsport waar respect naar tegenstander en scheidsrechters normaal is en rugby als zeer karakter vormend voor jong en oud kan worden beleeft. En dat niet alleen voor jongens en mannen maar ook voor meiden en dames.

Ruzie in raadzaal

20120828 HEUVELRUG  Aan het slot van een verder wat gezapige vergaderavond eiste wethouder Homan excuses van raadslid Hensbergen van de lokale partij BVH. Hensbergen beschuldigde Homan ineens van het verspreiden van onjuiste informatie.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Man gewond na val in liftschacht

20120828 MAARSBERGEN  In Motel Maarsbergen, aan de Woudenbergseweg, is gisteravond een man zwaar gewond geraakt toen hij in een liftschacht viel.

Lees verder op de website van De Kaap

Bosbad mogelijk Zwembad van het Jaar

20120828 LEERSUM  Bosbad Leersum staat hoog geklasseerd in de verkiezing Zwembad van het Jaar. In de laatste week van augustus kan iedereen nog een stem uitbrengen.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 29 augustus 2012

FC Driebergen dupe verkeersbewzaar

20120829 DRIEBERGEN  Een buurman wil dat er iets gedaan wordt aan de verkeersdruk rond sportpark de Woerd. Voetbalclub FC Driebergen kan daardoor geen nieuwe kleedkamers bouwen, terwijl de oude al zijn afgekeurd. Een voetbalstop dreigt.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Wereldwinkel legt vrijwilligers in de watten

20120829 DRIEBERGEN  Het bestuur van de Wereldwinkel Driebergen heeft op vrijdag 24 augustus haar vrijwilligers in het zonnetje gezet. De Wereldwinkel draait compleet op vrijwilligers en het bestuur wilde iets voor deze behulpzame medewerkers terug doen.

Lees verder op de website van De Kaap

Ouders De Hoeksteen zien ‘vierde variant’ niet zitten

20120829 LEERSUM   De ouders van de leerlingen van christelijke basisschool De Hoeksteen in Leersum, verenigd in het Oudercomité tot Behoud van de Hoeksteen, houden vast aan een onafhankelijke school.

Lees verder op de website van De Kaap

Politiek Café D66 Utrechtse Heuvelrug

20120829 DOORN  In de aanloop naar de verkiezingen van 12 september 2012 houdt D66 Utrechtse Heuvelrug op maandagavond 3 september in Doorn een politiek café.

Lees verder op de website van De Kaap
heuvelrugnieuws 30 augustus 2012

Heuvelrug gunt autosloperij uitbreiding

20120830 DRIEBERGEN  Autosloperij Kempenaar mag van de gemeente uitbreiden met een overkapping over het gehele terrein. Het zou milieuwinst opleveren. Maar het dak moet wel iets lager dan negen meter hoog.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Geen differentiatie rioolbelasting

20120830 HEUVELRUG  De gemeente Heuvelrug is niet van plan de rioolbelasting te differentieren naar het principe de gebruiker betaalt. Alleen ondernemers die kunnen aantonen weinig te lozen krijgen misschien een korting.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Realisatie 113 sociale huurwoningen stapje dichterbij


20120830 DOORN  Op donderdag 30 augustus is opnieuw een belangrijke stap gezet in realisatie van 113 sociale huurwoningen aan de Lange Dreef in Driebergen. De woningen worden gebouwd in de nieuwe wijk De Groene Tuinen. 
De drie partijen, Heuvelrug Wonen, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Lange Dreef CV, tekenden in het Cultuurhuis in Doorn de eigendomsstukken van de gronden waar de 113 sociale huurwoningen van Heuvelrug Wonen komen.

vergroot foto

Duurzame woonomgeving

De sociale huurwoningen maken deel uit van de nieuw te realiseren wijk De Groene Tuinen. Bij het ontwerp van deze wijk is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige en duurzame woonomgeving, zo worden, veelal duurzame bouwmaterialen toegepast om energiezuinige woningen te bouwen en treft men veel groen en speelvoorzieningen aan in de wijk.

Niet huren, maar kopen?

In de wijk De Groene Tuinen worden  naast de huurwoningen ook koopwoningen en een kerk gerealiseerd. Particulieren kunnen er ook een bouwkavel kopen en daarop hun droomhuis bouwen. 
De koopwoningen worden ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling. De kavels worden namens Lange Dreef CV verkocht door makelaar Vierhout van Wonderen in Driebergen.

Aanrijding in bocht

20120830 DRIEBERGEN Woensdagmiddag stond een 51-jarige automobilist uit Zeist voor een rood verkeerslicht te wachten. Bij groen licht reed hij weg en wilde hij rechtsaf de Loolaan inslaan. Toen hij de bocht om wilde gaan, kwam hij in aanrijding met een scooter.

De scooterrijder, een 49-jarige vrouw uit Huis ter Heide, kwam ten val en had last van haar heupen en rug. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Milieuproject op CBS De Wijngaard

20120830 DOORN   Op CBS De Wijngaard begint groep acht met een milieuproject. Deze groep doet, met 59 andere klassen, mee met een wedstrijd. Het doel van de wedstrijd is om op de meest originele ideeën te komen om oude apparaten ingeleverd te krijgen.

Lees verder op de website van De Kaap

Gezondheidsonderzoek ‘Gezond & Wel?!’ gaat van start

20120830 HEUVELRUG  GGD Midden-Nederland start deze week met een grootschalig gezondheidsonderzoek. Meer dan 63.000 personen van 19 jaar en ouder ontvangen een (digitale) vragenlijst.

Lees verder op de website van De Kaap

Start bouwwerkzaamheden Prins Maurits in Leersum

20120830 LEERSUM  De bouwwerkzaamheden zijn begonnen! Wethouder Tim Verhoef heeft dinsdag 28 augustus het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden van het project Prins Maurits.

In aanwezigheid van kopers, geïnteresseerden en andere genodigden verrichtte de wethouder de eerste graafwerkzaamheden op de plek waar de nieuwe woningen worden gebouwd.
 
Door Janssen de Jong Bouw worden op de locatie in totaal 27 karakteristieke woningen gebouwd van verschillende typen. In eerste instantie worden zeven rijwoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De eerste woningen worden in de zomer van 2013 opgeleverd.
 
Volgens traditie van Janssen de Jong werd er bij de bouwstart een donatie gedaan aan een goed doel. Team Amazing uit Gemeente Utrechtse Heuvelrug is deelnemer aan de Roparun, een estafetteloop van ongeveer 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Cursus Vogels leren kijken en herkennen in het najaar

20120830 ZEIST  Bent u geïnteresseerd in vogels en hun gedrag in herfst en winter? Wilt u weten welke vogels in de winter in uw tuin komen. Verwondert u zich over de mysterieuze vogeltrek? Bent u nieuwsgierig naar die grote groepen ganzen en eenden hier in de winter?

De cursus geeft antwoord op bovenstaande vragen en behandelt de spectaculaire vogeltrek, de overwinterende ganzen en eenden en de wintergasten in onze tuin. Op gevarieerde wijze (met beelden en geluiden, pratend, ontdekkend, spelend) leert u de vogels herkennen aan uiterlijk, gedrag en geluid in relatie met hun omgeving. Er gaat een wereld voor u open en zult versteld staan wat u aan wintervogels herkent. Naast twee cursusavonden vindt er een excursie plaats naar een vogelrijk gebied waar de nieuw verworven kennis gelijk in de praktijk kan worden gebracht.
De cursus wordt gegeven door Frans van Bussel van de KNNV afdeling Zeist, Heuvelrug en Kromme Rijn, ervaren docent en vogeldeskundige.

De cursus wordt gegeven bij team Natuur- en Duurzaamheidscommunicatie in het kantorencentrum Vollenhove, adres: laan van Vollenhove 3211 in Zeist (de ingang vindt u bij de vijver met fontein).
De lessen vinden plaats op donderdag 11 en 25 oktober van 19.45 tot 22.00 uur. De excursie is op zaterdag 20 oktober. Aanmelden kan tot 1 oktober
De cursus kost € 45,00 incl. cursusmaterialen en koffie/thee.
Aanmelding en inlichtingen: team NMC van de Milieudienst Zuidoost Utrecht,
telefoon 030 69 99 578 of via de mail j.stoker@milieudienstzou.nl

Open dag Hoenderdaal


20120830 DRIEBERGEN Op zaterdag 1 september organiseert Health Center Hoenderdaal een open dag van 12.00-16.00 uur zodat u kennis kunt maken met alle activiteiten die u op Hoenderdaal kunt beoefenen: fitness, groepslessen, golf, tennis en squash.
heuvelrugnieuws 31 augustus 2012

Hillen: Marinierskazerne definitief naar Vlissingen

20120831 DOORN  Minister Hillen zegt dat de verhuizing van de Doornse marinierskazerne definitief is. ‘Doorn is uitgewoond.’ Volgens omroep Zeeland heeft de minister vanochtend zijn collega’s overtuigd dat een verhuizing naar Vlissingen goedkoper is dan renovatie van Doorn.

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Acht jaar en TBS met dwangverpleging

20120831 DRIEBERGEN  Het gerechtshof in Arnhem heeft de 31-jarige man uit Driebergen, die op 25 januari 2009 in zijn woonplaats een agent voor het leven verlamde, een gevangenisstraf van acht jaar plus TBS met dwangverpleging opgelegd.

Lees verder op de website van De Kaap

KvK wil actie om Doorns kruispunt

20120831 DOORN  Met een youtube-filmpje vestigt de Kamer van Koophandel de aandacht op het ‘verstikkende’ kruispunt middenin Doorn. ‘Gemeentebestuur, doe wat!’

Lees verder op Nieuwspost Heuvelrug

Abdel Ajiach wil zijn ervaring laten spreken bij Candia’66

20120831 RHENEN  Tijdens de voorbereiding is de aanvoerder zelf nog met het Nederlands Beachsoccer-elftal op pad, maar Abdel Ajiach kijkt er naar uit om weer met zijn Candia’66 op het veld te staan.

Lees verder op de website van de Veenendaalse Krant

Rhenense busreizigers kunnen droog wachten

20120831 RHENEN  Busreizigers in Rhenen kunnen voorlopig droog op de bus wachten. Het bedrijf CBS Outdoor wilde de bushokjes in de gemeente weghalen, maar daar heeft Rhenen een stokje voor gestoken.

Lees verder op de website van RTV Utrecht