Subsidie voor Ecologisch Centrum Wonen

Van de 650.000 gulden provinciale subsidie ter stimulering en ondersteuning van vernieuwende initiatieven op het terrein van volkshuisvesting, zal 40.000 gulden beschikbaar komen voor het Ecologisch Centrum Wonen in Driebergen. “Als je eenmaal bent voorgedragen, is het wel zo goed als zeker dat het geld beschikbaar komt”. Dat zegt Katja van de Valk, de voortrekker van het initiatief voor een ecologisch wooncentrum voor 30 huishoudens. Ze hebben het oog laten vallen op het terrein van de zuster Ursilinen voor de realisering van het project. De gemeente heeft laten weten wel mee te willen werken.
Nieuwsbode van 2 augustus 2001

Drie generaties Spekman betrokken bij Speelweek

De familie Spekman is al vanaf 1968 nauw betrokken bij de Speelweek.
Stichtse Courant van 2 augustus 2001

‘Het andere gezicht van Japan’ nu ook in Sparrendaal te zien

Woensdag 15 augustus opent burgemeester Bloemen in Sparrendaal een tentoonstelling over het Japans imperialisme van 1930 tot 1945.. De expositie duurt tot 19 augustus en is gratis toegankelijk.
Stichtse Courant van 2 augustus 2001

Schuurtjes weg op de Veensteeg

De gemeente zint op maatregelen om de Veensteeg in Driebergen te ontdoen van de gebouwen die er zonder vergunning zijn neergezet. Aanleiding is de weigering van een bouwvergunning voor hoveniersbedrijf Zeele. VVD-raadslid Wim Golverdingen wil dat op de Veensteeg het gezegde ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’ gaat gelden en dat als Zeele geen bouwvergunning krijgt, de illegale bouwsels ook moeten verdwijnen.
Utrechts Nieuwsblad van 6 augustus 2001

Paarden en verwilderde bramen

De Veensteeg geldt in het gebiedsplan Langbroekerwetering als kandidaat om verbindingsroute te worden tussen Gooijerdijk en Langbroekerdijk. Dat zou het herstel zijn van een eeuwenoud weggetje dat vermoedelijk in de jaren ’70 door een van de grondeigenaren is afgesloten. In de plannen voor de Langbroekerwetering staat de Veensteeg getekend als fiets- en wandelroute.
Utrechts Nieuwsblad van 6 augustus 2001

Rubberfabriek Tirub aan faillissement ten onder

Rubberfabriek Tirub uit Driebergen is per 1 augustus failliet verklaard. Het bedrijf aan de Sportlaan dat al vanaf 1953 in Driebergen gevestigd is en ongeveer 60 werknemers in dienst had, zal naar alle waarschijnlijk verdwijnen. Curator Roels uit Zeist onderzoekt of het bedrijf nog een doorstart kan krijgen via overname door een ander bedrijf. Veel hoop is hier echter niet op. Voor de 60 werknemers lijkt ontslag onvermijdelijk.
Nieuwsbode van 7 augustus 2001

Serviceteam werkt !

Netty Krook nam de proef op de som en belde met 0343-525911 het serviceteam van de gemeente Driebergen om een dode tak te melden in een boom aan de Rijsenburgselaan die gevaar zou kunnen opleveren. Binnen 24 uur was de klus geklaard.
Nieuwsbode van 7 augustus 2001

OMD-vlag wappert op Salvialocaties

In het kader van de open monumentendag op 8 september besteedt de Nieuwsbode aandacht aan een aantal monumenten en hun bewoners. Dit maal staat huize Salvia, Buntlaan 62 centraal. Samen met de panden op nummer 64 en 66 is daar nu een antroposofisch opvanghuis gevestigd.
Nieuwsbode van 7 augustus 2001

Na 25 jaar gaat crosser nog steeds dezelfde strijd aan

Aanstaande weekend vindt in Cuyk de jaarlijkse motorcross voor amateurs plaats. Een van de deelnemers in de 500cc-klasse is Wim van de Hengel (44), goudsmid uit Driebergen.
Nieuwsbode van 7 augustus 2001

‘Hel van de Heuvelrug’ heel gezellig

Aan de tourtocht ‘de hel van de Heuvelrug’ die de DTC afgelopen zondag organiseerde, deden 450 mensen mee.
Nieuwsbode van 7 augustus 2001

Meer meetstations voor vliegtuiglawaai

Er komen op Utrechts grondgebied meer meetstations voor geluidsoverlast van vliegtuigen. De meetpunten moeten straks het bewijs leveren of uitbreiding van Schiphol gepaard gaat met hinder.
Utrechts Nieuwsblad van 8 augustus 2001

Instellingen in het nauw door veiligheidsvoorschriften

De eisen waaraan een gebouw moet voldoen om in aanmerking te komen voor een gebruiksvergunning lijken sommige instellingen in Driebergen in de financiële problemen te brengen. Naar aanleiding van de rampen in Volendam en Enschede heeft de gemeente besloten brandpreventie een zware impuls te geven. 19 gebouwen moeten voor het eind van het jaar aan de eisen voldoen, anders dreigt sluiting. De kosten voor de maatregelen zijn echter zo hoog dat voor bepaalde instellingen dit nauwelijks is op te brengen. Het eerste voorbeeld hiervan is de Driebergse Scouting: de Dr Hermansgroep.
Stichtse Courant van 9 augustus 2001

Rob Jacobsen houdt via het internet een wakend oog op ‘zijn’ Driebergen

Jan de Beer heeft een interview met Rob Jacobsen die over Driebergen een website in de lucht houdt met veel foto’s en verhalen over Driebergen. De site is te bereiken via www.driebergen.org
Stichtse Courant van 9 augustus 2001

‘Onderhandelen over een excuus, dat kan niet’

Volgende week woensdag opent burgemeester Bloemen een tentoonstelling over het Japans imperialisme in WOII. Driebergenaar W.K. Lamain is mede samensteller van de expositie en heeft de Japanse agressie zelf meegemaakt.
Stichtse Courant van 9 augustus 2001

Gratis katjes

Twee meisjes uit Werkhoven besloten vorige week woensdag de marktdag in Driebergen te gebruiken om een nest van zeven jonge katjes te presenteren. Ze boden de katjes gratis aan, maar wilden er eigenlijk geen afstand van doen.
Stichtse Courant van 9 augustus 2001

Personeelsgebrek maakt centra in zorg tot felle concurrenten

Ineke Wesenaar van zorgcentrum Beukenstein wordt geconfronteerd met een van de grootste problemen in de zorg: hoe kom je aan personeel en hou hou je het personeel vast?  Een interview met haar.
Nieuwsbode van 9 augustus 2001

Vertraagde treinen jagen Driebergenaar naar Amsterdam

Na 17 jaar ergernis verhuist Claas Oosterbaan van Driebergen naar Amsterdam. Zijn baan als docent op een middelbare school in Amsterdam maakt hem afhankelijk van de trein en hij is de vertragingen beu.
Nieuwsbode van 9 augustus 2001

Expositie Schilderscollectief Driebergen uitgesteld door Bilthovense brand

Het Schilderscollectief Driebergen zou vanaf 14 augustus exposeren in Galerie Arcana in Bilthoven. Die ruimte liep bij de miljoenenbrand in het laatste weekend grote schade op, zodat de expositie niet door kan gaan. Netty Krook in gesprek met het collectief dat driftig op zoek is naar een andere expositieruimte.
Nieuwsbode van 9 augustus 2001

Villa Nuova in brand

Villa Nuova aan de Hoofdstraat is vanochtend gedeeltelijk afgebrand. Vannacht rond vier uur kwam er een melding van een klein brandje op de begane grond. Nadat de brandweer dit brandje geblust had moest ze om zes uur weer uitrukken. Nu stond de zolderverdieping in lichterlaaie. De brand is vermoedelijk aangestoken; de politie heeft inmiddels een aanhouding gedaan. Over de schade is nog niets bekend.

Politie achterhaald brandstichter in telefooncel

Een 34-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats is gisteren door de politie uit een telefooncel gehaald toen hij anoniem, meldde dat hij brand gesticht had in villa Nuova aan de Hoofdstraat. Terwijl de man op het politiebureau zat brak enkele uren later opnieuw brand uit in het leegstaande tehuis. De dader daarvan is nog niet achterhaald.
Utrechts Nieuwsblad van 11 augustus 2001

Twee grote branden in leeg tehuis

In een voormalig bejaardenhuis aan de Hoofdstraat in Driebergen is vrijdag voor ruim 1 miljoen gulden schade aan het kapitale pand ontstaan door brandstichting. Tot twee keer toe werden op verschillende plaatsen in het pand brand gesticht. De eerste keer door een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij belde de politie op vanuit een vlakbij gelegen telefooncel om te vertellen dat hij brandjes in het pand had gesticht.
Utrechts Nieuwsblad van 11 augustus 2001

Van Morgenrood naar Golden Tulip

Ze stammen bijna allemaal van zo’n halve eeuw geleden: de vakantieoorden van de vakbeweging. Opgezet om de leden aan een betaalbaar weekje recreatie te helpen. Maar ook hier heeft de emancipatie toegeslagen: Morgenrood is Golden Tulip geworden. Een weg terug is er niet meer, ook niet voor het christelijk vakantieoord aan de Traaij in Driebergen. Dit CNV-complex is twee jaar geleden omgedoopt in Hotel de Bergse Bossen en is nu een hotel met 74 kamers dat het hele jaar voor iedereen toegankelijk is.
Utrechts Nieuwsblad van 11 augustus 2001

Onzekerheid over lot Tirub duurt voort

Het is nog steeds niet duidelijk hoe de toekomst er voor de failliete rubberfabriek Tirub aan de Sportlaan er uitziet. De werknemers blijven voorlopig aan het werk terwijl de curator een ‘afkoelingsperiode’ heeft afgekondigd. Over enkele weken hoopt curator Van Dam meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Historisch verhaal schot in de roos

Een schot in de roos bleek het aanbod van de cursus “Tussen Heuvelrug en Kromme Rijn”; de Stichtse Senioren Zomerschool kan tevreden zijn want zo’n 60 mensen kwamen af op de excursie die R. Waanders gaf over het Driebergse groen en buitenplaatsen.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Jubileumfeest bij Aurora

Harmonie Aurora bestaat dit jaar 105 jaar. Dat viert de vereniging op 8 september met een 12uurs repetitie c.q. concert in haar muziekcentrum aan De Woerd in Driebergen.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Gemeente Driebergen sluit tunneltje aan De Griffel

De onderdoorgang aan De Griffel wordt op verzoek van omwonenden afgesloten i.v.m. overlast en hinder. Na een jaar zal geëvalueerd worden op deze afsluiting voortgezet moet worden.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Nationale Ziekendag

Op zondag 9 september zal de Driebergse afdeling van de Zonnebloem evenals vorig jaar een bloemetjesactie houden. Daartoe zal op 1 september op de Hoek Traaij-Oranjelaan een kraam staan waar aan voorbijgangers een bloemetje zal worden gegeven met het verzoek dit bij een zieke te bezorgen.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Brand richt ravage aan in villa Nuova

In de door brand gedeeltelijk verwoeste villa Nuova zouden 7 appartementen gebouwd worden. In september zou de eigendomsoverdracht plaatsvinden naar Stad en Land Appartementen. Afhankelijk van het rapport van de verzekeringsexperts zal over twee weken beslist worden of de oorspronkelijke plannen kunnen doorgaan of dat er een totale nieuwbouw moet komen.
Nieuwsbode van 14 augustus 2001

Vragen rond brand Huize Nuova

Hoe kon er in Huize Nuova aan de Hoofdstraat voor de tweede keer brand ontstaan nadat een eerste brand volledig geblust was? Dat is de vraag waar momenteel intensief onderzoek naar wordt gedaan. Volgens brandweercommandant De Vries wijst alles er op dat er niet één, maar twee keer sprake van brandstichting is geweest.
Stichtse Courant van 16 augustus 2001

Geen gebouwen vergelijkbaar met Huize Nuova

Op de lijst met 19 gebouwen waarvoor dit jaar nog een gebruiksvergunning moet worden afgegeven staat geen gebouw dat qua onveiligheid vergelijkbaar is met Nuova, aldus brandweercommandant De Vries. De SWD heeft inmiddels laten weten dat haar gebouwen ‘De Vijver’ en ‘Nix’ al geruime tijd een gebruiksvergunning hebben.
Stichtse Courant van 16 augustus 2001

Lustrumbezoek golfers aan Semily

Eind juli vertrokken zes echtparen voor de vijfde keer naar Semily voor een golfvakantie. De voorzitter van de golfclub in Semily kreeg een beker met inscriptie uitgereikt die gebruikt kan worden voor een door de Tsjechische golfclub te organiseren toernooi. Voor de aan de beker verbonden jaarlijkse geldprijzen zullen de Driebergers garant staan.
Stichtse Courant van 16 augustus 2001

Driebergse studentes helpen schoolhoofd in Uganda

Begin dit jaar zijn de Driebergse studentes Rosanne van Lammeren (23) en Ester Ernst (22) enkele maanden in Uganda geweest in het kader van hun studie. Zij kwamen daar in contact met het hoofd van de basisschool in Bulenga, Mr Nsubuga. Zij zagen de zeer slechte omstandigheden waarin daar onderwijs moet worden gegeven en zij besloten, terug in Nederland, geld in te gaan zamelen voor de school. Ester vertrekt eind september opnieuw naar Uganda om mr Nsubuga te helpen bij de opbouw van zijn school.
Stichtse Courant van 16 augustus 2001

De wereld begint bij de horizon

Marije Bosman in gesprek met de Drieberger Jaap Boelman (14) die zich manifesteert als weeramateur. Hij is de jongste weeramateur die is aangesloten bij de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie.
Utrechts Nieuwsblad van 16 augustus 2001

Nieuwe radiozender voor Driebergen

Na het stranden van Omroep Driebergen staat niemand te springen om een nieuw lokaal radiostation op te zetten. Behalve Erik Veldhuizen (27). In zijn eentje is hij deze zomer via internet begonnen met de zender Binnensticht FM. Hij hoopt geleidelijk uit te groeien tot een groot radiostation voor Driebergen en omstreken.
Utrechts Nieuwsblad van 20 augustus 2001

Harmonie Aurora viert 105-jarig bestaan met marathonrepetitie

Netty Krook in gesprek met voorzitter en vice-voorzitter van de harmonie, Wim Kosterman en Wim Derksen. Het gaat zo goed met Aurora dat het muziekcentrum eigenlijk te klein is om alle activiteiten te herbergen.
Nieuwsbode van 21 augustus 2001

Doorsteek wordt opengesteld

Volgende week donderdag, 30 augustus a.s., is het zover: met een officiële handeling zullen burgemeester Bloemen en wethouder De Vogel om 10.00 uur de Traaij (gedeelte tussen de Nassaulaan en de Hoofdstraat) afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf dat moment is de Traaij alleen nog maar toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Tegelijkertijd zal de nieuwe verbindingsweg tussen de Nassaulaan en het parkeerterrein Traaij zuidoost (achter de HEMA) worden opengesteld. Deze weg is overigens alleen toegankelijk vanaf de Nassaulaan. Tevens zullen de Nassaulaan en de Lindelaan worden afgesloten.
Voor de bevoorrading van de winkels op het afgesloten Traaijgedeelte zijn er venstertijden vastgesteld (maandag t/m vrijdag 8.00 tot 14.00 uur). Gedurende deze tijden is expeditieverkeer wel toegestaan

Benefietconcert Aurora

In aanwezigheid van de Zuid Afrikaanse Ambassadeur H.E.Ms.Priscilla Jana en het voltallige Gemeente bestuur van Driebergen -Rijsenburg zal er op zaterdag 22 september a.s. in Sporthal Hoenderdaal te Driebergen-Rijsenburg een groots Benefietconcert gegeven worden door het Nederlands Politie Orkest, met zang en dans van de beroemde Zuid-Afrikaanse band Afro Vibes.
Heuvelrug Nieuws 22 augustus 2001

Liesbeth Reitsma volgt Derksen op in de Driebergse D66-fractie

Liesbeth Reitsma (59) verwierf bekendheid als voorzitter van het Platform Patiënten en Gehandicapten Driebergen. Deze functie bekleedt zij nu al negen jaar, maar bij het toetreden tot de raad zal zij deze functie moeten neerleggen. Zij ontving enige jaren geleden de Marinus van Zon-prijs vanwege haar inzet voor de samenleving. Zij zal zich ook voor de periode 2002-2006 kandidaat stellen.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Breedband-internet nu ook in Driebergen beschikbaar

Voortaan heeft ook Driebergen (evenals Zeist, Leersum en Bunnik) de beschikking over een breedband-netwerk voor internet via de kabel. Casema heeft onlangs de werkzaamheden hiervoor afgerond.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Passie, ritme en Mexicaanse kleuren in totaal vernieuwd Driebergs café

Jan de Beer in gesprek met Andy van der Pol, eigenaar van ‘Makkers’ café. Komende zaterdag wordt het café geopend op Traaij 118, waar eerder café Pardon gevestigd was.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Marija vd Geer wint vijfde voorronde van het Fiën toernooi

Met haar overwinning in de vijfde ronde stijgt Marija naar de zesde plaats in het totaal klassement.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Tankstation aan Hoofdstraat na bijna 20 jaar in andere handen

Na bijna 20 jaar gaat tankstation ‘De Engh’ aan de Hoofdstraat in andere handen over. Vanaf 1 september wordt het station door Actomat (BP) gerund en zullen Albert Brunnenkreef en zijn vrouw Ina de activiteiten beëindigen die zij in 1982 begonnen. De oud IVA-leraar is een automan in hart en nieren. Hij heeft niet zoveel zin in een vergrootte shop bij het station: hij is immers geen kruidenier.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Een Driebergs tintje aan muziekfestival Zeumerpop

Het open-air-festval Zeumerpop in Voorthuizen is mede georganiseerd door Albert Brunnenkreef, de man van het BP-station aan de Hoofdstraat in Driebergen.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Kappen gebeurt weloverwogen in Het Heihuis

Op de grens van Driebergen en Doorn bevindt zich een perceel bosgrond van 206ha. Dit perceel staat bekend onder de naam Het Heihuis, ook wel genoemd ‘het bos van Van der Krol’. Ad Bom heeft een interview met de huidige eigenaar Albert Jan van der Krol.
Stichtse Courant van 23 augustus 2001

Kunsthistoricus Anna Folman legt ontwikkeling wonen vast

Op de open monumentendag 8 september zal in Sparrendaal een videoverslag te zien zijn over de ontwikkeling van het wonen vanaf 1800 tot 2001. Anna Folman maakte deze video in opdracht van de Stichting Driebergen Rijsenburg Vroeger en Nu.
Nieuwsbode van 23 augustus 2001

Wandpanelen weer als nieuw

De gerestaureerde wandpanelen van de secretariskamer van Sparrendaal zijn weer thuis. Wat gelijk opvalt is dat elk paneel in de blauwe lucht een medaillon met aan weerszijde guirlandes heeft. Die waren bij de vorige restauratie overgeschilderd.
Nieuwsbode van 23 augustus 2001 

Huisvesting burgemeester mr. H.L.M. Bloemen

Met ingang van 1 september 2001 zal burgemeester mr. H.L.M. Bloemen de voormalige pastorie aan het Kerkplein (nummer 6) in Rijsenburg gaan huren. Het kerkbestuur is bereid gevonden dit pand ter overbrugging van definitieve huisvesting in Driebergen aan de burgemeester en zijn gezin te verhuren. Het gemeentebestuur is zeer verheugd dat de burgemeester in de gemeente Driebergen komt wonen.

Snijders houdt spelletje gaande

Voor Chris Snijders en zijn gezin is het sinds vijf jaar een makkie om te bepalen wanneer ze op vakantie gaan en wat ze dan zullen gaan doen. Anderhalve week voor de scholen weer open gaan, is zijn locatie het Speelweekterrein achter het gemeentehuis.
Nieuwsbode van 28 augustus 2001

Waterballet op de Hoofdstraat

Wie vrijdag verkoeling zocht, kon die vinden op de Hoofdstraat. Medewerkers van de gemeente waren bezig met een karretje de plantenbakken water te geven. Hierbij ging iets fout waardoor een open verbinding met het waterleidingnet ontstond. Het was voor de brandweer nog een hele klus om de kraan dicht te draaien.
Nieuwsbode van 28 augustus 2001

Wie bedenkt de leukste naam voor doorsteek Traaij

De Driebergse site DriebergenNet organiseert een kleine prijsvraagje op het internet door de kijkers te vragen een leuke naam voor de doorsteek van de Traaij naar het parkeerterrein te bedenken.
Nieuwsbode van 28 augustus 2001

Voortuinkeuring 2001

In de periode van 3 t/m 15 september wordt in Driebergen de derde en tevens laatste voortuinkeuring van dit jaar gehouden. Op 25 oktober zal burgemeester Bloemen de prijzen uitreiken.
Nieuwsbode van 28 augustus 2001

Achterstand bij controles brandgevaar

Driebergen heeft moeite met het vinden van externe bureaus voor de controle van de openbare gebouwen op veiligheid, en dan met name brandpreventie. De beloofde inhaalslag bij het verlenen van gebruiksvergunningen komt daarmee in gevaar. Een lijst met de meest gevaarlijke panden houdt de gemeente geheim.
Utrechts Nieuwsblad van 29 augustus 2001

Afsluiting Traaij een feit

Met de plaatsing van een verkeersbord door burgemeester Bloemen en wethouder De Vogel is de Traaij vanochtend afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers zijn voorlopig als proef nog wel toegelaten. Over een half jaar zal deze proef geëvalueerd worden en dan zal het besluit genomen worden van wel of geen fietsers op de Traaij.

DriebergenNet heeft tijdens de opening van de doorsteek de via internet voorgestelde straatnamen aan de burgemeester overhandigd en deze zegde toe dat ze morgen meegenomen worden in de vergadering van de straatnaamcommissie.
Heuvelrug Nieuws 30 augustus 2001

Verkoop van Champ’Aubert is nu zeer dichtbij gekomen

Wethouder Schravesande (PDR) deelde deze week tijdens een persgesprek mee dat momenteel over de verkoop van Champ’Aubert intensief overlegd wordt. Volgens Schravesande is de gemeente in overleg met twee kandidaten waarvan ze de namen niet bekend wilde maken. Ze verwacht in oktober met een voorstel naar de raad te gaan.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

Een ‘format’ van f 21.000,-

In een commentaar gaat Jan de Beer in op het collegevoorstel om met Renk Knol (DriebergenNet) in zee te gaan voor wat betreft de ontwikkeling van een gemeentelijke website. De Beer is nogal ontstemd over de term ‘format’ die volgens hem gebruikt wordt om te verdoezelen dat de gemeente -wegens gebrek of eigenlijk initiatief- zich afhankelijk heeft gemaakt van particulier initiatief.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

Toezichthouders komen in oktober

Het ziet er naar uit dat, als de gemeenteraad met een extra krediet instemt,  Driebergen in oktober drie toezichthouders heeft. Het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet zal van 65.000 naar 100.000 gulden verhoogd moeten worden wegens hogere kosten van inhuren en begeleiding en aansturing van de gewone politie.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

Woontorens naast Vijverflat

In het voorjaar van 2002 zal gestart worden met de bouw van twee appartemententorens op de hoeken van de ‘Vijverflat’ aan de Groenhoek. Het gaat om 12 koopappartementen.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

Speelweek met bongo’s geopend

De 33ste Speelweek is maandag geopend door burgemeester Bloemen door het knippen van een lianenstreng en het roffelen (samen met zijn secretaresse Nana Bies) op bongo’s. Het thema is immers Afrika.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

Amsterdammertjes wegens afsluiting

I.v.m. afsluiting van de Voor-Traaij is ook het parkeerterreintje op dit gedeelte van de Traaij aangepast. Woensdag werden er Amsterdammertjes geplaatst die de plek markeren waar straks een dorpsplein wordt aangelegd. Parkeren is nu nog uitsluitend achter deze paaltjes mogelijk.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001

KLPD-er de lucht in

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag werd KLPD-er Theo Grosman met een hoogwerker vanuit zijn slaapkamer de lucht ingehezen. Deze luchtreis stond symbool voor een tocht in een luchtballon die hij van collega’s kreeg aangeboden.
Stichtse Courant van 30 augustus 2001