Zomercursus Internret voor 55plussers succesnummer

De zomercursus Internet van de SWD is afgesloten. Veertig 55-plussers, vier groepen van tien personen, beijverden zich om (verder) thuis te geraken op Het Web en met E-mail. De cursisten van 55 tot 76 jaar waren erg enthousiast. Vier vrijdagen waren ze drie uur lang met elkaar in de weer geweest. Twee aan twee zaten ze achter één laptop. Dat pakte prima uit, want de een had wat meer basiskennis (van Windows) dan de ander en zo hielpen ze elkaar.
Nieuwsbode van 3 augustus 1999

Tropenrooster voor gemeente

I.v.m. de aanhoudende tropische temperaturen heeft de gemeente Driebergen m.i.v. maandag 2 augustus het tropenrooster ingevoerd. Dit betekent dat het gemeentekantoor na 16.00 uur niet meer bereikbaar is voor het publiek. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er sprake van een minimale bezetting. Het tropenrooster blijft zolang het KNMI temperaturen boven de 28 graden voorspelt.
Nieuwsbode van 3 augustus 1999

Snelste orkest ter wereld treedt in Driebergen op

Ze noemen zich zelf het snelste orkest ter wereld. Ze heten Ricciotti en staan in het Guiness Book of Records, vanwege hun record van elf concerten in elf steden tijdens de Muzikale Elfstedentocht 1997.Deze zomer hebben ze in nog geen drie weken 50 concerten gegeven. Gistermiddag speelden ze in Driebergen voor kinderen in de tuin van de SWD.
Utrechts Nieuwsblad van 4 augustus 1999

In memoriam Jan van Reenen

Op 23 juli j.l. is Driebergenaar Jan van Reenen overleden. Jan van Reenen was mede-oprichter en jarenlang voorzitter van Amnesty International/Groep 444 Doorn-Driebergen.
Stichtse Courant van 5 augustus 1999

Bestuur Beukenhorst stapt op

Het bestuur van de Coöperatieve Vereniging Serviceflat Beukenhorst is afgetreden. Dit betekent dat er een impasse is ontstaan wat betreft het realiseren van de toekomstplannen voor deze serviceflat op de hoek Hoofdstraat/Akkerweg.

Het bestuur wilde een mandaat van de bewoners van Beukenhorst om verder te kunnen onderhandelen over de toekomstplannen. Maar de bewoners wensten eerst meer informatie. Ondanks diverse scenario’s voor veranderingen bij de Beukenhorst, die ontwikkeld zijn door AWV Woondiensten en Woonzorg Nederland, lijkt de toekomst van de serviceflat nu onzeker.
Stichtse Courant van 5 augustus 1999

Afscheid Leny Engberts als voorzitter huurdersplatform

Op 11 augustus zal Leny Engberts officieel afscheid nemen als voorzitter  van het Huurdersplatform en haar taak overdragen aan Johan de Kruijf. Vanaf 1993 heeft mevrouw Engberts dit voorzitterschap bekleed. Het huurdersplatform behartigt de belangen van de 1864 huurders van woningen van de Woningstichting AWV.
Stichtse Courant van 5 augustus 1999

Zwoer heeft ruimte genoeg

Het is drukkend warm. De zon schijnt niet volop. Redenen waarom veel gezinnen in het weekend een zwembad zullen bezoeken. De Zwoer, het Driebergse zwembad met z’n vele faciliteiten telt op deze drukkend warme zondagmiddag om één uur ongeveer 1100 bezoekers.

“Op de zonneweide kan nog gevoetbald worden,” meldt P. van der Vlist, directeur. De tegenvallende bezoekerscijfers kent vele oorzaken: de legionellabacterie, het nieuwe zwembad bij camping Het Grote Bos en de pas geopende zwembaden in Wijk bij Duurstede en Houten.
Nieuwsbode van 5 augustus 1999

Nachtvluchten vanaf vliegveld Soesterberg

De twee transporthelicopters op vliegveld Soesterberg gaan vanaf 16 augustus in de avond vliegen, zodat de bemanning zich kan voorbereiden op de inzet op de Balkan. Op maandag, dinsdag en donderdag vliegen de helicopters tot 12 uur.
Utrechts Nieuwsblad van 5 augustus 1999

Zendingsbond viert zendingsdag in zon en regen

Geruisloos stroomden de drie weilandjes van het Driebergse Seminarieterrein gisterochtend vol met een kleine vijfduizend leden van de Gereformeerde Zendingsbond. “Mensen, vandaag zijn wij hier voor de achtentachtigste keer bijeen. In afhankelijkheid van hem die de wolken en lucht, wind en regen bestiert”.
Utrechts Nieuwsblad van 6 augustus 1999

Driebergen en Zeist duur voor lezers onder de 18

In Zuidoost Utrecht vragen twee van de tien bibliotheken, Driebergen en Zeist, contributie van jongeren onder de 18 jaar. Het gebied telt tien bibliotheken. Het percentage ‘betalen’ is daarmee lager dan de Socialistische Partij in een landelijk onderzoek heeft vastgesteld. Uit dat onderzoek blijkt dat ruim eenderde van alle bibliotheken in Nederland een contributie vraagt onder de 18 jaar. De Driebergse bibliotheek geeft indirect toe dat geldgebrek de oorzaak is. Vanaf hun 14e tot hun 18e betalen kinderen in Driebergen 25 gulden per jaar. Na hun 18e is dat 55 gulden per jaar.
Utrechts Nieuwsblad van 7 augustus 1999

Provincie start aanleg fietspad tussen Driebergen en Doorn

Volgende week start de provincie met de reconstructie van het bestaande noordelijke fietspad langs de provinciale weg N225 tussen Driebergen en Doorn. In maart 1999 zijn hiervoor al de nodige voorbereidingen getroffen; er zijn enkele bomen gekapt en diverse leidingen en kabels omgelegd. Op maandag 16 augustus wordt met de tien weken durende reconstructie begonnen.
Stichtse Courant van 12 augustus 1999

Zuster Elisabeth: ‘Ik zie in Zendmeditatie mijn weg’

Ad Bom heeft een interview met de 83-jarige Benedictijnse zuster Elisabeth die niet uit Arca Pacis is verhuisd naar Arnhem. Zij woont nu al bijna 3 jaar op Beukenstein.
Stichtse Courant van 12 augustus 1999

Grote belangstelling voor de Speelweek

Nadat met spectaculaire rookontwikkeling en een toespraak van wethouder Derksen de Driebergse Speelweek was geopend, stormden de kinderen maandag enthousiast het Seminarieterrein op. De Speelweek, met tal van attracties, blijkt nog steeds een gewild kinderfestijn.
Stichtse Courant van 12 augustus 1999

‘Dit artikel kan de doodsteek zijn voor Beukenhorst’

Het artikel dat de Stichtse Courant vorige week publiceerde over het aftreden van het bestuur van de Beukenhorst, lijkt bij meerdere bewoners van de Beukenhorst te zijn ingeslagen als een bom. Diverse bewoners zijn er verbolgen over dat de perikelen in de publiciteit zijn gebracht.
Stichtse Courant van 12 augustus 1999

Gemeentewerkplaats moet flink worden verbouwd

De gemeentewerkplaats aan de Sportlaan in Driebergen is hard toe aan verbouwing. Kou en milieuwetten dwingen de gemeente tot een investering van 1,8 miljoen gulden. “Het gebouw is niet meer helemaal van deze tijd” , vertelt H.Kok, de verantwoordelijke voor de werkplaats. “We hebben moeite de milieueisen bij te benen, voldoen hier en daar niet meer aan de Arbo-wet”.
Utrechts Nieuwsblad van 16 augustus 1999

Brandweer in testament

De vrijwillige brandweer van Driebergen krijgt een erfenis van 20.000 gulden. De vorige maand overleden baronesse Van Hogendorp had de brandweer in haar testament gezet.
Utrechts Nieuwsblad van 16 augustus 1999

Wellicht buitenschoolse kinderopvang in Weideblomschool

De Stichting Kinderdagverblijven Driebergen-Doorn (SKDD) gaat de mogelijkheden voor buitenschoolse opvang waarschijnlijk uitbreiden en verplaatsen naar de Weideblomschool. Als gevolg van kabinetsbeleid krijgt de gemeente Driebergen er eenmalig 276.000 gulden bij.
Utrechts Nieuwsblad van 17 augustus 1999

Gert Radstake nieuwe voorzitter Stichting Welzijn Driebergen

Ad Bom interviewt Gert Radstake die Huub Schrijver opvolgt als voorzitter van de SWD. Radstake is directeur van de woningstichting AWV.
Stichtse Courant van 19 augustus 1999

Gemeente maakt ‘deal’ met PTT

De gemeente heeft een stukje grond nodig voor de aanleg van de voorrangsfietsroute en het postkantoor heeft medewerking nodig voor de realisatie van een uitrit naar de Hoofdstraat omdat de uitrit aan de Buzziburglaan i.v.m. milieueisen niet meer mogelijk is.
Stichtse Courant van 19 augustus 1999

Rob en Ellen presenteren hun verbouwde hotel/pension Bijpost

Jan de Beer heeft een interview met Rob en Ellen Bijpost die aanstaande zaterdag open huis houden in hun verbouwde pension/hotel aan de Van Rijckevorselstraat. Het pand dat zij 11 jaar geleden betrokken als hun woning is intussen uitgegroeid tot een hotelpension.
Stichtse Courant van 19 augustus 1999

Gemeente wil proef doen met buurtpreventie-project

Het Driebergse college van b&w heeft voorgesteld om te onderzoeken of een proefproject buurtpreventie haalbaar is in het gebied rondom de Welgelegenlaan en de Buntlaan. Dit gebied is uitgekozen voor de proef omdat de deelnamebereidheid aan zo’n project in deze lanen tamelijk hoog lijkt te zijn.
Stichtse Courant van 19 augustus 1999

Driebergen twijfelt over surveillanten

De roep om ordehandhaving en verkeerstoezicht blijft groot in Driebergen. Toch twijfelt de gemeente over voortzetting van het contract met de politiesurveillanten. Het geld zou ook aan een stadswacht of boswachter kunnen worden besteed.
Nieuwsblad van 19 augustus 1999

Onderbroekenreclame fraaier dan een verloederd bushokje

Wethouder Van de Kletersteeg onthulde gisteren de laatste van 26 nieuwe bushokjes in Driebergen. Zeven jaar hikte de gemeente aan tegen de beslissing om de versleten en besmeurde bushokjes te vervangen door glimmende nieuwe abri’s met reclameposters.
Utrechts Nieuwsblad van 20 augustus 1999

Proef met buurtpreventie in Driebergen

Driebergen krijgt een proefproject buurtpreventie. Volgens burgemeester Van Rappard gaat dit volgende maand in. Het thema buurtpreventie leeft in Driebergen: na de politiesurveillanten scoorde het onderwerp het hoogst in de burgerraadpleging van het voorjaar.
Utrechts Nieuwsblad van 21 augustus 1999

Shinty neemt kunstgras in gebruik

Hockeyvereniging Shinty neemt zondag 29 augustus twee nieuwe kunstgrasvelden in gebruik. Wethouder Derksen verricht de officiële opening.
Nieuwsbode van 24 augustus 1999

Hervormde Vrouwendienst bestaat veertig jaar

De Hervormde Vrouwendienst in Driebergen viert op 10 september haar veertigjarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan wordt op 10 september in de Morgensterkapel aan de Melvill van Carnbeelaan een feestelijke samenkomst gehouden.
Nieuwsbode van 24 augustus 1999

Gerda Verburg opent pand wereldwinkel

Het Driebergse CDA-kamerlid Gerda Verburg opent op zaterdag 28 augustus om 11.00 het nieuwe onderkomen van de Wereldwinkel aan de Traaij 48 te Driebergen.
Nieuwsbode van 24 augustus 1999

The Pink Panthers viert derde lustrum

Rugbyclub The Pink Panthers is op 13 juli 1984 opgericht en bestaat deze zomer dus 15 jaar. Het derde lustrum werd gevierd met een tweedaags lustrumfeest. Op zaterdag 21 augustus hield het bestuur bij het clubhuis op sportpark De Woerd een feestelijke receptie met daarna enige rugbywedstrijden. Op zondag zal men al vroeg aan het lustrumontbijt, gevolg door een rugbytoernooi.
Nieuwsbode van 24 augustus 1999

Ja, wij willen ook

Martin van Iersel en Gerhard Werkman uit Driebergen traden vorige week met elkaar op Sparrendaal in het huwelijk. Het was het eerste mannelijke paar dat elkaar op Sparrendaal eeuwige trouw beloofde. De huwelijkreis voert hen naar New York. Martin is eigenaar van Team-kapsalon in Driebergen en Gerhard is trambestuurder in Amsterdam. Ze wonen sinds twee jaar allebei in Driebergen.
Nieuwsbode van 24 augustus 1999

Collecte slachtoffers van aardbeving

De Turkse Solidariteitsvereniging gaat morgen en vrijdag geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. De gemeente Driebergen heeft daarvoor een vergunning verleend.
Utrechts Nieuwsblad van 25 augustus 1999

Salon op zondag heeft vier nieuwe medewerkers

Valk voor de grote vakantie vertrokken twee medewerkers van het culturele programma van Omroep Driebergen naar Frankrijk.   Jacques en Lida Baas wisten hun opvolgers in de boekhandel echter te strikken voor het programma. Naast Petra van de Ven en Lars Klein zijn Els Hoogenboom (voorzitter literair café) en Gerard Westbroek de nieuwe medewerkers aan het programma.
Nieuwsbode van 26 augustus 1999

Eerst opruimen, dan studeren

168 eerstejaars studentes, die graag willen toetreden tot de UVSV, de Utrechtse vereniging voor vrouwelijke studenten, maakten afgelopen zaterdag Driebergen schoon.
Nieuwsbode van 26 augustus 1999

Vluchtelingenwerk Driebergen overwint eigen problemen

Ludwin Halewijn werd bij het Driebergse Vluchtelingenwerk binnengehaald toen er geen team meer was. Nog één vrijwilliger was gebleven; de rest was vertrokken. Ludwin kreeg de opdracht om het hele vluchtelingenwerk in Driebergen een nieuwe gestalte te geven, zodat de Stichting weer voor zijn doelstellingen, het wegwijs maken van vluchtelingen, die hier in Driebergen (komen) wonen, kon instaan. Sinds Ludwins start zijn we nu een half jaar verder. Netty Krook heeft een interview over hoe het verder is gegaan.
Nieuwsbode van 26 augustus 1999

Deel ‘buren’ slikt bouw huizen Hoek

Een deel van de Hoekse Buren zal woningbouw op het voormalige terrein van de firma Hoek in Driebergen niet meer in de weg staan. De gemeente Driebergen heeft hun bezwaren grotendeels weggenomen. Andere omwonenden blijven echter nog wel grote bezwaren houden tegen de komst van de 86 woningen.
Utrechts Nieuwsblad van 26 augustus 1999

Meer geld voor ‘meer toezicht en handhaving’

Op grond van de vergadering van de commissie ABZ kan geconcludeerd worden dat in de begroting 2000 rekening moet worden gehouden met geld voor ‘ meer toezicht en meer handhaving’. B&W zal met nadere voorstellen komen. In ieder geval zal geld beschikbaar worden gesteld mits een evaluatie op meetbare punten kan plaatsvinden.
Utrechts Nieuwsblad van 26 augustus 1999

Nieuwe bushokjes ingeluid met paardentram en …. vandalisme

Drie wethouders, enkele raadsleden, diverse ambtenaren, de politiewijkchef, een vertegenwoordiging van ‘ouden van dagen’ en het verenigd journaille. Dit gezelschap werd vorige week per paardentram naar de Melvill van Carnbeelaan vervoerd om daar een feestelijke onthulling van een glanzend bushokje bij te wonen. Abri-beheerder TDI verzorgd naast de plaatsing tevens het beheer en onderhoud. Dat laatste werd deze week reeds bewezen. Op de Hoofdstraat werd het glas van een bushokje met een stoeptegel vernield, maar binnen een dag was alles weer hersteld.
Stichtse Courant van 26 augustus 1999

Anderhalve maand verkeershinder op A12 tussen Driebergen en Bunnik

Tot 10 oktober wordt door Rijkswaterstaat het oude wegdek op de A12 tussen Driebergen en Bunnik vervangen door ZOAB. Dit zal veel hinder geven.
Stichtse Courant van 26 augustus 1999

Driebergs initiatief om ‘Haagse’ politiek weer een lokale binding te geven

Cathja Maas, fractievoorzitter van D66 in de Driebergse gemeenteraad, heeft een sturende rol bij een landelijke D66-conferentie. Op 19 september aanstaande wordt in Naturalis in Leiden een conferentie gehouden waarin getracht zal worden te breken met de dominantie van de landelijke politiek (politici). Jan de Beer heeft een interview met haar.
Stichtse Courant van 26 augustus 1999

Eigenlijk is Schrijver wel aardig, Radstake bestuurder in hart en nieren

Vorige week nam de SWD afscheid van Huub Schrijver, de man die de SWD in drie jaar tijd op poten zette door soms als een olifant door de porseleinkast te razen. Gerd Radstake is de nieuwe voorzitter. Radstake is sinds 1987 directeur van de AWV, die hij omvormde van woningbouwvereniging tot stichting. Anthon Keuchenius heeft een interview.
Utrechts Nieuwsblad van 28 augustus 1999

Actie op Internet voor straatnamen in Driebergen

Op de Internetsite www.driebergen.net is een actie gestart om te komen tot alternatieve straatnamen voor het nieuwe wijkje op het terrein van Hoek. De door de straatnamencommissie voorgestelde namen werden vorige week met weinig enthousiasme begroet.
Utrechts Nieuwsblad van 30 augustus 1999

Commercie niet langer vies woord

Als de drukte in het nieuwe pand van de Wereldwinkel aan de Traaij 48 in Driebergen de voorbode is van wat er staat te gebeuren, dan komt het wel goed. De ruime winkel stond zaterdagochtend na de opening door Gerda Verburg, vol mensen die niet alleen keken, maar de verantwoorde spullen uit de Derde Wereld ook daadwerkelijk kochten.
Utrechts Nieuwsblad van 30 augustus 1999

College geeft 14 reacties op evenzoveel zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan tot wijziging van het plangebied Sint Hubertuslaan heeft vier weken ter inzage gelegen. Veertien zienswijzen leverde veertien reacties van het college op.
Nieuwsbode van 31 augustus 1999

Tariefswijziging en sprinterservice Driebergse Bieb

De contributietarieven voor de bibliotheekabonnementen zijn met ingang van 1 september met 5 gulden verhoogd. Volwassenen betalen dan 55 gulden per jaar. Per 1 septemberstart ook de sprinterservice. Deze service houdt in dat de lezer sneller actuele titels kan lenen en dat de uitleentermijn korter is.
Nieuwsbode van 31 augustus 1999