Introductie Tussen de Dreven Driebergen

andere straat

  intro  kaart  foto’s  ansichten  luchtfoto  woningmarktAan een in 1981 gereed gekomen bouwsel van 22 woningen, dat ligt tussen de Korte Dreef en de Lange Dreef, werd de naam Tussen de Dreven toebedacht. Een afzonderlijke naam was wenselijk omdat de huizen moeilijk waren in te passen in de al bestaande nummering van de twee dreven.|
Op deze locatie was van 1922 tot 1936 garage Blom gevestigd, een van de oudste automobielbedrijven van Driebergen. In de eerste jaren van het opleidingsinstituut van de heer G. Riemer (nu IVA) werden hier in de garage van Blom de praktijklessen gegeven. Later, in 1939, werd het bedrijfspand door de fabriek van de Gebroeders Van de Wetering in gebruik genomen (karntonnen, wringers en wasmachines). Toen die daar de productie staakten werd de gemeentewerkplaats in de voormalige wasmachinefabriek ondergebracht. De gemeentewerf zit nu al weer jaren aan de Sportlaan.
Voor alle duidelijkheid: voor de bouw van Tussen de Dreven heette het daar nog de Drieklinken, de doorsteek naar de Damhertlaan was nog niet gemaakt.

Overgenomen uit ‘Heg en Steg’ van Dick Steenwijk
Uitgeverij Stichting Kleine Geschiedenis van de Heuvelrug, 2000
isbn 90-6720-236-3